הפועל כתב: ↑16 פברואר 2026, 11:13
מה זה מענין כבר? באמת?
היה יד אליהו. עופר קיבל בעלות מלאה. יכל לקדם את הקול הקורא על האולם של 10 אלף מקומות שהתחייב לשלם מכיסו. כל זה היה בשנה האחרונה. כל זה הוביל ל8000 מנויים, משחקים שכן מגיע קהל. קבוצה שזכתה ביורוקאפ.
עכשיו הגענו ל500 צופים במשחק. מי שעדיין חושב שזה בגלל רמי, שלא העלו להצבעה, וכי שאקו כותב בטויטר לא יפה, אין לי כבר מה לאמר לו. זה ברמת ליכודניקים שחושבים שהמלחמה זה בגלל הדיפ סטייט והבעל של שקמה. תשו כוחותיי.
באמת מה זה מעניין?
מי שטוען שהבעיה היא יד אליהו כן או לא חוטא לאמת לדעתי. יש כאן הבדלי תפיסות וגישות שכמובן גם מתבטאים בנושא של יד אליהו.
מצד אחד ראשי העמותה והאולטראס וגם חלק משמעותי מהקהל שרוצים לחזור למודל בו העמותה מנהלת את הקבוצה והבעלים הפרטי בעיקר רק מזרים כסף - חזרה למודל הזה אני מניח שתביא לזה שנחזור לגודל "הטבעי" בעשרות השנים האחרונות. קבוצה קטנה, עם קהל יחסית גדול (בטח בהשוואה לחוסר ההצלחה המקצועית של הקבוצה) ונאמן ומעודד ומרגש, שמפסידה ליריבות שלה את מרבית השחקנים הישראלים והזרים, שמסתפקת לגנוב דרבי פה ושם, ואולי אפילו תואר (למרות שזה לא קרה כבר יותר מ-50 שנה, אבל אולי נצליח לגנוב תואר; היינו רחוקים סל של מקריי ותומר מלגנוב אליפות למכבי), שלא משתתפת ביורוליג אלא במפעל אירופי זניח כזה או אחר, וזהו.
מצד שני עופר ינאי שכבר אמר שמבחינתו הניצחון והתארים הם הכל. במובן הזה הוא אכן לא שונה ממכבי, למעט עניין אחד משמעותי בעיני - הוא בא להוריד את מכבי ממקומה, הוא בא לנסות לנתץ את ההגמוניה שלה כאן של מעל ל-50 שנה. הוא בא להיות מכבי על סטרואידים. נכון, הוא לא מצליח בזה כ"כ כרגע (לקחנו רק תואר אחד וגם הוא לא בארץ), אבל לשם הוא מכוון. מבחינת ינאי לכן, ערבי חמישי שלנו ביורוליג צריכים להיראות כמו אלה של מכבי - סולד אאוט בכל משחק, קהל שמשקיע כסף לרבות בבוקסים ומקומות יקרים, חווית נבא אם תרצו לקרוא לזה ככה. הצביון הישראלי חשוב, אבל לא הכרחי ועוד ועוד.
מצד שני הצדדים (ראשי עמותה, אולטראס, ינאי) יש אפס אמון ואפס נכונות לפשרות. הקהל "השפוי" מצביע ברגליים - לא לכולם זה מתאים ונעים להיות חלק מאוירה כזאת; חלק מהאנשים סופגים גם עלבונות ואיומים; תוסיפו לזה את חוסר ההצלחה המקצועית לאחרונה; את הרחש הבלתי פוסק בקבוצה, את ההטרלות של ינאי מצד אחד ושל אוהדים מובילי דעת מצד שני; את העובדה שהמנגנון של מכבי, שיש לו שורשים חזקים ועבותים בתקשורת הספורט והכדורסל בפרט, באיגוד השופטים, באיגוד הכדורסל ועוד, מבין בדיוק את "הסכנה" מבחינתם של מה שינאי רוצה לעשות ולכן התגייס בצורה מלאה לנסות ולפגוע בו ובהפועל; ותקבלו נטישה גם של הקהל "השפוי" שלא ממש מעורה בסכסוכים האלה.
איך זה ייגמר בסוף? אני מנחש שבסוף ההמון ינצח - כלומר, שינאי ילך הביתה. ואז נחזור לחיק העמותה והאולטראס (התפיסה הראשונה שפירטתי לעיל), רק עם צלקות שייקח להן שנים, אם בכלל, להגליד. חלק מהקהל שהיום תומך בקבוצה ומכונה "אנשי עופר" אני מניח יתרחק מהקבוצה ולא יגיע ולא יתמוך בה. מכיוון שמדובר בחלק קטן יחסית ובוודאי פחות רעשני, נחזור למלא את הדרייב אין באוהדי אולטראס ואחרים, באותה מתכונת בה היינו טרם כניסת עופר ינאי לקבוצה.