D&3 כתב: ↑15 פברואר 2026, 22:41
RedDrifter כתב: ↑15 פברואר 2026, 14:49
D&3 כתב: ↑15 פברואר 2026, 14:40
ממליץ לך בחום לדבר בפחות ביטחון על דברים שאתה לא מבין בהם.
ספציפית במקרה הזה, הקצאה יעילה לא קשורה לפה, וגם אם נאנוס את ההגדרה ונדחוף אותה לפה בכח, בגלל שמאיימבו לא פחות טוב מאף בלם אחר, ההקצאה החלופית שאתה מדבר עליה שמאיימבו מחליף את סילבה גם היא"יעילה".
בברכה, אדם שמלמד כלכלה למחייתו.
הקצאה יעילה כן תופסת פה מכיוון שחזרתו של מאיימבו בהכרח גורמת לגריעה של סילבה מהסגל. עמדתך הייתה נכונה אם זה לא היה כך.
תוסיף לכך שכפי שרשמתי מספר פעמים, לא טענתי שמאיימבו ׳פחות טוב׳ משאר הבלמים אך התפוקה שתקבל ממנו לעומת שאנדה בסגל מופחתת וזאת עמדה שכל בן אדם עם 2 עיניים מסוגל ואמור לראות.
בברכה, אדם שעובד בכלכלה.
בוא נעשה סדר-
כשמדברים על הקצאה מדברים לרוב על הקצאה סחורות\משאבים לאנשים (או חברות), פה מדובר על הקצאה של שחקנים לעמדות, כבר שימוש לא נכון במושג. זה שיש "מגבלה" כמו כמות זרים לא הופך את זה ליותר הקצאה. אבל ניחא.
כשמדברים על הקצאה יעילה הכוונה שזו הקצאה שאי אפשר למצוא הקצאה טובה ממנה - במובן שבכל עמדה (בסיפור המזור שלנו) המצב יהיה לפחות טוב כמו בהקצאה הקודמת, ולפחות באחת המצב ישתפר ממש (ובמצבים שאליהם באמת התכוון המשורר, הכוונה לחלוקת משאבים באוכלוסיה שאי אפשר לשפר את מצבם של כולם עם חלוקה אחרת, או של גורמי יצור של פירמה שלא תוכל עם אותם גורמים ליצר יותר).
מכיוון שכל הזרים שלנו הם כרגע הכי טובים בעמדות שלהם (נניח את זה גם על שאנדה, שיהיה), כל "הקצאה" שתבחר 7\8 היא יעילה כי להחליף אחד בשני בהכרח לא ישפר את מצבך בכל העמדות (ספציפית, בעמדה של הזר המוחלף מצבך יורע), אז כל הדיבור פה על הקצאה יעילה הוא ריק מתוכן במובן הכי טריוואלי שיש.
עכשיו מה שכתבת על מאיימבו ושאנדה, חוץ מזה ששוב, זה ביזארי בטירוף לחשוב שהתרומה של שאנדה גדולה מהתרומה של מאיימבו, וחוסר מודעות פסיכי לחשוב ש"כל בן אדם עם 2 עיינים מסוגל ואמור לראות", זה פשוט מעיד ששוב, אתה כותב על משהו שאין לך מושג בו - הקצאה יעילה לא מדברת על רמת שיפור (או תפוקה), אלא נטו האם מדובר בשיפור או לא.
זה ממש עונה על ההגדרה של הקצאה יעילה ואני מצטער לפוצץ פה את הבועות של כל הפרופסורים והדוקטורים בפורום למיניהם אענה זאת בבירור פעם אחת ואמשיך בחיי מכיוון שזה ביזארי שכל הפרשנים לכלכלה למיניהם לא יודעים זאת או לחלופין משתמשים בכל מיני ניסוחים לא מדויקים לצורך הוכחת הנקודה שלהם.
בסגל הפועל ת״א נמנים 3 בלמים ימניים. ארצ׳ל, פיבן, מאיימבו. לכל אחד תפוקה שולית שונה בתפקיד. כנראה שתהיה פה הסכמה כוללת שמאיימבו נותן את התפוקה המרבית כאשר הוא בתפקיד.
כאשר מאיימבו יחזור לשחק, ככל הנראה, שאנדה יעלה ליציע - אני טוען שהתפוקה הכוללת של הקבוצה תפחת עם חזרתו של מאיימבו ושליחתו של ששאנדה ליציע. האם זה מה שיקרה? נתון לפרשנות, אני טוען שכך יהיה.
אני טוען בנוסף שההקצאה היעילה ביותר היא ששאנדה בסגל ומאיימבו ביציע, למה כך? הרי אמרתי שמאיימבו נותן לנו את התפוקה השולית המרבית בתפקיד הבלם ואין קשר בינו לבין שאנדה, אבל עצם זה שחזרתו של מאיימבו שולחת את שאנדה ליציע - כן מקשרת אותם.
לדעתי, התפוקה של ארצל/פיבן(בעיקר פיבן) אומנם פחותה ממאיימבו אך מה שמביא איתו שאנדה בגזרת ההתקפה ששם הוא בעל התפקיד היחידי האמיתי כרגע (ולא, לואיזו לא כנף שמאל וגם לא קורין) יותר חשובה ותביא לתפוקה גבוהה יותר בקרב העובדים (השחקנים).
אם הייתי צריך להראות זאת בצורה מספרית והצבה
(ה) - התקפה
(הג) - הגנה
כאשר מאיימבו על הדשא
מאיימבו (ה) +2 (הג) + 8
קורין בעמדה במקום שאנדה (ה) +4 (הג) +5
סה״כ תפוקה שולית:
(ה) + 6 (הג) + 13
כאשר שאנדה על הדשא
פיבן בעמדה במקום מאיימבו (ה) +2 (הג) + 7
שאנדה כנף שמאל (ה) + 7 (הג) + 5
סה״כ תפוקה שולית:
(ה) + 9 (הג) + 12
אז מה הוכחתי פה בעצם? אומנם התפוקה השולית של ההגנה (בראייה ׳מספרית׳ לצורך דוגמה בלבד ואין קשר למציאות) ירדה במעט, אך הצלחנו להרוויח עוד נקודות בהתקפה מה שמגדיל את התפוקה השולית ומה שהופך את זה
להקצאה היעילה ביותר
הפערים בין פיבן/ארצל למאיימבו קטנים יותר לעומת קורין בשמאל ושאנדה, ההוכחה לכך נמצאת בכמות המצבים שהגענו אליה מהצד השמאלי מאז שחזר שאנדה
במילים פשוטות יותר, ׳אולי נקבל עוד גול ללא מאיימבו אך נבקיע שתיים בתמורה לכך׳
ושוב אגיד זאת, זאת דעתי בלבד (לשאנדה מעורבות ב4-5 שערים ב4 המשחקים האחרונים, לדעתי החשיבות ההתקפית שלו עולה על החשיבות ההגנתית של מאיימבו).