Mendelson כתב: ↑03 פברואר 2026, 13:46
אני לא רוצה לטעון שאני מבין עד הסוף את עומק הקרע ואת כל הסיבות לקרע, חוץ מהקווים הכלליים. אני מאלו שקודם כל אוהדים הפועל תל אביב בכדורגל כי זה הספורט שמדבר אלי, ומתוך זה אני אוהד הפועל סל, והפועל נשים, וילדים, ואם יהיה הפועל קרלינג אז גם אותם.
אבל אני חושב שאם תצליח לשקם את הקרע מול האולטראס והם יחזרו ליציעים - כל השאר יפתר וישתפר, לאט ובהדרגה, אבל מעצמו. אני לא רואה איך ההפך יכול לקרות.
ואני אסביר את זה דרך הכדורגל - הצעדה המופלאה הזאת בשבת ברחובות העיר עדיין מכה גלים. בתקשורת, ברשתות החברתיות, ביוטיוב, בקבוצות וואטסאפ של אנשים. אנשים שלפני כמה שבועות חשבו שהפועל תל-אביב (או אולטראס הפועל) זה מילה אחרת לארגון טרור קטן שמחזיק ״אמל״ח״ ונלחם במשטרה, פתאום מריירים על התמונות האלו ורוצים להיות חלק מהדבר הזה.
זו לא תיאוריה - אני מקבל הודעות מאנשים שלא דיברתי איתם המון המון זמן, שאולי מדי פעם רואים משחק בטלוויזיה אבל לא מעבר, ושואלים אם יכולים להצטרף אלי למשחק. שניים מהאחיינים הקטנים שלי, מתנחלים בגיל 12-13, לא היו במשחק כדורגל ואמרו תמיד שהם ״אוהדי מכבי״ כי החברים שלהם כאלו, התקשרו אלי בשיחת וידאו אתמול לדבר איתי על הסרטונים שראו מהחגיגות של הדרבי ומהצעדה בשבת. ואז הוציאו להראות לי את הקפוצ׳ינים האדומים שדרשו מאמא שלהם לקנות להם; וביקשו לבוא איתי למשחק מול ירושלים שיוצא בשישי ויוכלו לראות לפני שבת.
הדבר הזה לא מקרי, זו תופעה אמיתית - הדור המשך של המועדון הזה נולד עכשיו מול העיניים שלנו. לא בגלל תארים, לא בגלל אירופה (כמה מאיתנו באמת התאהבו קשות בדבר הזה שנקרא הפועל כשראו בתור ילדים איך אנחנו מפרקים קבוצה קטנה בשם צ׳לסי?), לא בגלל שכולם בבית ספר אוהדים הפועל. אלא רק בגלל הקהל הזה, לא הקהל (הנהדר והמדהים והמשובח) של שער 2, אלא בגלל המשוגעים האלו שבכלל לא מסתכלים על המשחק ועומדים חצי ערומים בגשם כדי לנצח על המקהלה. זה דבר ענק, מרגש ומדהים שקורה לנו מול העיניים בלי שנרגיש.
אז כן, האולטראס (שאני לא שייך אליהם אפילו טיפה, ומעולם לא הייתי, ואני אפילו לא יושב בשער 5) הם המנוע הכי חזק ומטורף של המועדון הזה. הם גם אלו שגורמים לשחקנים להרגיש טירוף של אהבה כלפי המועדון הזה, ולדעתי הם גם מה שגורמים לספרא-ג׳וניור לעבור תהליך רדיקליזציה מפואר. יום יבוא והוא ידליק אבוקות ביציע הכבוד. והם מה שמושך עוד קהל, עוד אנשים, עוד צופים. הם לא חפים מטעויות, מאגו, מטמטום. שילמנו על הטמטום הזה מחיר יקר כמה וכמה פעמים. אבל לדעתי הגדולה של פרימור היא שהוא הפנים שהערך שלהם כקולקטיב גדול בכמה סדרי גודל מהמחיר שהמועדון משלם. צריך כמובן להלחם בתופעות לא טובות, ומי שעבריין שעושה פשעים צריך לקבל טיפול הולם, לא עליהם אני מדבר.
ובחזרה לסל - אם עופר יצליח לגייס את האולטראס בחזרה לאירוע ולאחות את הקרע הזה, בסוף כולם כמעט יתאחדו מאחורי הקבוצה. אולי לא מייד, אולי לא בהצהרות גדולות, אבל אין אוהד הפועל שלא ירצה להיות חלק מהחוויה המרגשת הזאת. אני לא יודע מה עופר צריך לעשות כדי לגרום לזה לקרות, אני רק יודע שאם הוא הצליח להביא את המועדון הזה למקום שהוא נמצא בו היום ולהיות מוצלח כל כך במה שהוא עושה מחוץ לכדורסל - הוא יכול לעשות את זה בקלות יחסית מול האולטראס. עם קצת רצון טוב, וחשיבה יצירתית, ולב נקי, זה אפשרי לגמרי.
הלוואי הלוואי שזה יקרה. ובכלל בלי קשר למשבר המקצועי, אלא כדי שהתקופה המדהימה הזאת של המועדון לא תרשם בספרי ההיסטוריה כשהלב הפועם של הקבוצה לא נמצא באירוע. ושוב, כותב את הדברים כמי שלא משתייך לאולטראס בשום צורה, אפילו לא קצת.