וואי נכון, עכשיו נזכרתי בזה. מה שנקרא הכל לטובה לך תדע איפה צ׳יקו היה אם וכאשר…לוסיאנו כתב: ↑27 ינואר 2026, 12:15היה אמור לחתום בקיץ והלך לסכניןאדוםאדום כתב: ↑27 ינואר 2026, 12:10 בלי קשר, בספורט 5 פורסם שהפועל בדקו לגבי חסן חילו.
מעבר לזה שחילו מושאל מיפן (מה שאומר שהפועל יכולה רק לבצע השאלה משנית מסכנין, רכישה תהיה מאוד מסובכת) והסיכוי שסכנין יוותרו עליו נמוך. מי שפרסם את הכתבה הוא יגאל גולדשטיין. שבכתבה אחרת באותו אתר, הדר יעקבי (מסקרת את המועדון, וכולם יודעים מי מתדרך אותה מבין בעלי התפקידים הבכירים בהנהלה) פרסמה שלא מחפשים בלם והולכים על פיבן/ארצ׳ל עד שמאיימבו יחזור.
לא להאמין לכל דבר. בלי קשר שחילו שחקן טוב לליגה.
חלון העברות ינואר 2026
-
אדוםאדום
- קיבל.ה 234 לייקים
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2852 לייקים
סומך על הפועל שבואטנג יחורר רשתות
-
רק הפועל
- קיבל.ה 2979 לייקים
חיזוק טוב ואפשר להתחרות על מקום שלישי , עם קצת מזל אוליי אפילו יותר
- RedDrifter
- קיבל.ה 511 לייקים
-
KingZivos
- קיבל.ה 240 לייקים
אשכרה בלי הדרבי המכור יכולנו להיות עם 40 נקודות אם היה משוחק ומנצחים.. חזק בתמונת האליפות, ויחסית רחוקים ממכבי עם 33. פשוט מכור ומתסכל המתנה שקיבלו. גם המשחק לא היה משוחק היינו מעליהם בטבלה אם לא טכני והורדה.
סליחה שזה לא קשור אבל מתי המחוזי?
אני ממש מקווה שילחמו חזק עד הסוף, גם לעליון.
עד אז מקווה לכמה שיותר משחקים עם אבוקות על הדשא שהם לא הפועל .
-
oleg neduda
- קיבל.ה 2267 לייקים
הסיכוי שבמחוזי יתערבו הוא אפסי עד לא קיים. זה כבר היסטוריה, מקווה שלמדנו לקח ולא ניתן יותר לאף אחד סיבה לעשות עלינו קמפיין פוליטי על חשבון הספורטיביותKingZivos כתב: ↑27 ינואר 2026, 13:17אשכרה בלי הדרבי המכור יכולנו להיות עם 40 נקודות אם היה משוחק ומנצחים.. חזק בתמונת האליפות, ויחסית רחוקים ממכבי עם 33. פשוט מכור ומתסכל המתנה שקיבלו. גם המשחק לא היה משוחק היינו מעליהם בטבלה אם לא טכני והורדה.
סליחה שזה לא קשור אבל מתי המחוזי?
אני ממש מקווה שילחמו חזק עד הסוף, גם לעליון.
עד אז מקווה לכמה שיותר משחקים עם אבוקות על הדשא שהם לא הפועל .
-
arik89
- קיבל.ה 144 לייקים
דה בריינה היה מנהל משחק מ-10. קרוס מ-8. פירלו מה-6. בקנבאואר היה עושה את זה מעמדת הבלם, גם קומאן. טרנט מעמדת המגן ניהל את המשחק הרבה פעמים. ברור שקרוס, למשל, עשה את זה במשרה מלאה, בזמן שאחרים לא עשו את זה מאה אחוז מהזמן. אבל בהפועל הנוכחית, קרייב יורד עד עמדת הבלמים וזה גומר עליו. נפער פער אדיר בינו לבין פלקאו, ובין פלקאו למי שבעשר (שבדרך כלל הוא לא קשר, אלא קיצוני. רק אלקוקין, שבחודשים האחרונים נראה רע). באופן אירוני, דווקא כשבינימין (שהיה נראה חלש מאוד במרבית הזמן) היה בכנף שמאל, הפועל שיחקה טוב, כי הוא היה יורד להשתתף בבילד אפ המעיק של ברדה. מה אני מנסה לומר? פלקאו יכול להיות 6 בהרכב הפתוח. קרייב 8, אם הוא בקו אחד איתו ב-4-2-3-1. אבל חסר האספקט הזה של ניהול משחק, והוא לאו דווקא צריך להגיע מעמדה ספציפית. אם לאויזו יעבור לכנף השמאלית במשרה מלאה (מה שחבל לי, כי זה מוריד מהותית מהפוטנציאל שלו. אתה לוקח לו הרבה מהדריבל למרכז עם הרגל החזקה) אז אם אתה מביא 10 שלאו דווקא יהיה קרוב לחלוצים (לא כזה שנגיד עושה תנועות לרחבה, כמו בלינגהאם או דור פרץ במקרה אצלנו) אלא יותר יתרכז בניהול משחק, זה יעשה לכל המשחק של הפועל טוב ויעזור לכנפיים לתקוף (טוריאל, לואיזו, קוקו כשיתנו לו לעלות, ליידנר כשיהיה כשיר, וכן הלאה).
ברדה משחק כרגע בהתאם לשחקנים שיש לו, ובהתאם לאיך שהוא רואה את המשחק. בלם שלישי מעמדת המגן, כדי לחפות על המגן התוקף המקביל - איך שהוא רואה את המשחק. אבל עניין הבילד אפ יכול להשתנות. אם מגיע שחקן בסגנון פירלו (לא ברמה, כן? בסגנון) הוא יכול להיות זה שיורד למטה להתחיל את הבילד אפ, ולפנות את קרייב להיות שמונה עם תפקיד שמתאים לו יותר - בוקס טו בוקס. ככה הפערים ביניהם קטנים יותר, ולאט לאט הם כולם עולים מקו ההגנה לקו ההתקפה עם בניית ההתקפה. ככה אתה משחרר יותר את המגנים (קוקו וליידנר) ואת הקיצוניים (לואיזו וטוריאל) לתקוף. אתה גם נותן לקרייב יותר אפשרות להיות מה שהוא היה בעשרים דקות האחרונות בדרבי. וגם אם ברדה משאיר מגן אחד בהגנה, זה עדיין ישחרר את הפקק שיש בהנעת הכדור היום
ברדה משחק כרגע בהתאם לשחקנים שיש לו, ובהתאם לאיך שהוא רואה את המשחק. בלם שלישי מעמדת המגן, כדי לחפות על המגן התוקף המקביל - איך שהוא רואה את המשחק. אבל עניין הבילד אפ יכול להשתנות. אם מגיע שחקן בסגנון פירלו (לא ברמה, כן? בסגנון) הוא יכול להיות זה שיורד למטה להתחיל את הבילד אפ, ולפנות את קרייב להיות שמונה עם תפקיד שמתאים לו יותר - בוקס טו בוקס. ככה הפערים ביניהם קטנים יותר, ולאט לאט הם כולם עולים מקו ההגנה לקו ההתקפה עם בניית ההתקפה. ככה אתה משחרר יותר את המגנים (קוקו וליידנר) ואת הקיצוניים (לואיזו וטוריאל) לתקוף. אתה גם נותן לקרייב יותר אפשרות להיות מה שהוא היה בעשרים דקות האחרונות בדרבי. וגם אם ברדה משאיר מגן אחד בהגנה, זה עדיין ישחרר את הפקק שיש בהנעת הכדור היום
נערך לאחרונה על ידי arik89 ב 27 ינואר 2026, 14:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- זיטו
- קיבל.ה 373 לייקים
מה עם בואטנג?
"יש דברים שחשובים יותר מכסף. כמו דרבי למשל" | ע. דמארי
-
היחיד שנלחם
- קיבל.ה 42 לייקים
בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
תוציאו לי את מחאמיד, רוטמן , ארי כהן, ארצ'ל , קנצפולסקי להשאלות או שחרורים.
יש את מורגן ופיבן כחילופים, יש את אלטמן ושאנדה סילבה ואת רוי קורין שחזרו, וטוריאל שחוזר, ובוסקילה שיחזור בקרוב, לא צריך אותם.
ויש את בואטנג שכנראה יחתום. הסגל מפורק בשחקנים.
יש את מורגן ופיבן כחילופים, יש את אלטמן ושאנדה סילבה ואת רוי קורין שחזרו, וטוריאל שחוזר, ובוסקילה שיחזור בקרוב, לא צריך אותם.
- 7even
- קיבל.ה 3970 לייקים
זה לא נראה שפיבן הדבר הכי כשיר בעולם לאחרונה אז את ארצ'ל לא הייתי ממהר לשחרר.היחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:07 בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
את כל השאר שרשמת, בוודאות. אבל למה השאלות? מיצינו.
יחד, רק יחד! 
- RedDrifter
- קיבל.ה 511 לייקים
-
היחיד שנלחם
- קיבל.ה 42 לייקים
ואוסיף גם את יאזן נאסר, שחקן לא מספיק טוב בלשון המעטה גם כמחליף כי לרוב ליידנר לא כשיר , הייתי מביא דחוף מגן שמאלי.היחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:07 בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
-
ר.ש
- קיבל.ה 494 לייקים
כהן ואל-ים - מסכים איתך.היחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:07 בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
ארצ'ל לא ניתן כרגע ויש מצב שבזכות ההופעות האלה גם נצליח למכור אותו בכמה גרושים בקיץ.
עם רוטמן הייתי מחכה לקיץ לפני שמשחרר, כי הכנפיים פציעות.
רואה שחורות המקורי
שיביאו את רוי רביבוהיחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:15ואוסיף גם את יאזן נאסר, שחקן לא מספיק טוב בלשון המעטה גם כמחליף כי לרוב ליידנר לא כשיר , הייתי מביא דחוף מגן שמאלי.היחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:07 בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
אומר כך, עד שאין צוות רפואי קסום לא הייתי מעיף אף אחד מהסגל כי בשבועות האחרונים אנחנו מעלים הרכבים שלא מנצחים את הפועל בלאומית
לא ברור באמת איך אנחנו עם 6 מ6
אני כאילו בהזיה מהמשחק הזה
לא ברור באמת איך אנחנו עם 6 מ6
אני כאילו בהזיה מהמשחק הזה
-
arik89
- קיבל.ה 144 לייקים
לא יודע אם זה רלוונטי, אבל למי שראה אתו מספיק - מאור לוי יכול להיות מנהל המשחק הזה? או שהוא יותר בוקס טו בוקס?arik89 כתב: ↑27 ינואר 2026, 13:54 דה בריינה היה מנהל משחק מ-10. קרוס מ-8. פירלו מה-6. בקנבאואר היה עושה את זה מעמדת הבלם, גם קומאן. טרנט מעמדת המגן ניהל את המשחק הרבה פעמים. ברור שקרוס, למשל, עשה את זה במשרה מלאה, בזמן שאחרים לא עשו את זה מאה אחוז מהזמן. אבל בהפועל הנוכחית, קרייב יורד עד עמדת הבלמים וזה גומר עליו. נפער פער אדיר בינו לבין פלקאו, ובין פלקאו למי שבעשר (שבדרך כלל הוא לא קשר, אלא קיצוני. רק אלקוקין, שבחודשים האחרונים נראה רע). באופן אירוני, דווקא כשבינימין (שהיה נראה חלש מאוד במרבית הזמן) היה בכנף שמאל, הפועל שיחקה טוב, כי הוא היה יורד להשתתף בבילד אפ המעיק של ברדה. מה אני מנסה לומר? פלקאו יכול להיות 6 בהרכב הפתוח. קרייב 8, אם הוא בקו אחד איתו ב-4-2-3-1. אבל חסר האספקט הזה של ניהול משחק, והוא לאו דווקא צריך להגיע מעמדה ספציפית. אם לאויזו יעבור לכנף השמאלית במשרה מלאה (מה שחבל לי, כי זה מוריד מהותית מהפוטנציאל שלו. אתה לוקח לו הרבה מהדריבל למרכז עם הרגל החזקה) אז אם אתה מביא 10 שלאו דווקא יהיה קרוב לחלוצים (לא כזה שנגיד עושה תנועות לרחבה, כמו בלינגהאם או דור פרץ במקרה אצלנו) אלא יותר יתרכז בניהול משחק, זה יעשה לכל המשחק של הפועל טוב ויעזור לכנפיים לתקוף (טוריאל, לואיזו, קוקו כשיתנו לו לעלות, ליידנר כשיהיה כשיר, וכן הלאה).
אני מדבר על סגנון המשחק, לא על הרמה.
- Mendelson
- קיבל.ה 758 לייקים
רובנו שמח כשבנימין נמכר, גם כי הוא בחור חביב ושמח בשבילו וגם כי בסוף אתה משתגע מברדה שמעלה אותו בהרכב ורוצה להיות עם שחקן יותר טוב שם. זה הבסיס לרצון שלך ושל כולנו לראות שחרורים ודילול. והנה בינואר יש כבר 2-3 משחקים שממש היינו יכולים וצריכים להשתמש בו אם לא היה נמכר, בטח בהתחשב בעובדה שלא הגיע לו מחליף.היחיד שנלחם כתב: ↑27 ינואר 2026, 14:07 בא לי קצת שחרורים מהסגל להישאר עם הטובים,
אבל אל ים זה השחקן הראשון שמחליף אחרי פלקאו וקרייב, מה אתה עושה אם אחד מהם פצוע, מורחק או נראה חושך ביום נתון? רוטמן סגר לך פינות בסגל אחרי המכירה של רן, ולא סתם עלה לשחק (וגם עזר להביא 3 נקודות לפני שבוע). ארצ׳ל אתמול היה מפוחד, אבל עשה את העבודה בסה״כ וסגר לך חור גדול בסגל ביום נתון.
הרצון הזה לשחרר את כולם הוא אמוציונאלי, לא רציונאלי. מקווה שבקיץ נביא 4-5 ישראלים טובים, שידחקו ברוטציה כמה שחקנים כמו קורין ואלקוקין אל הספסל כחילופים (או שייצרו תחרות בריאה אינשאללה), ויאפשרו לך להשאיל את כל הארי כהנים של העולם.
היחיד שמסכים לגביו זה מחאמיד, ולא לשחרר אותו או למכור אותו, אלא לבעוט אותו. וזה בעמדה שאין לנו בה שום אלטרנטיבה, אבל זה רק בגלל מי שהוא, בלי קשר ליכולת המקצועית שלא קיימת. הוא לא ראוי ללבוש את החולצה הזאת. לגבי השאר - אם מביאים במקומם מישהו לעיבוי הסגל, כמובן שאפשר להשאיל ולקוות שיתפתחו.
-
CouchPotato
- קיבל.ה 46 לייקים
לא לשחרר אף אחד. זה לא כאילו הקיום של רוטמן בסגל המורחב פוגעת בקבוצה ומה לעשות שיש פציעות והרחקות. להביא עוד קשר 10 או 8 ברמה גבוהה אם מוצאים ולהריץ כמה שיותר את הצעירים העונה כי בסופו של דבר ישראלים איכותיים זה מוצר נדיר ויקר רצח, ולך תדע אם ה"אלקוקין/אל ים/שקרכלשהו נחמד אבל לא טוב מספיק" של היום הוא לא הביברס נאתכו של מחר (תכלס גם על נאתכו אמרו שהוא לא טוב מספיק כשהוא שיחק כאן).
מביאים חלוץ מטרה שמבקיע וקשר 10 שיעזור בבילד אפ ויחלק כדורים לגולים ואז רצים הכי גבוה שאפשר.
האם בואטנג הוא ברמה הזאת למי שמכיר?
האם בואטנג הוא ברמה הזאת למי שמכיר?
- RedDrifter
- קיבל.ה 511 לייקים
יש לו בעייתיות עם סיומת לא סתם אין לו מספרים
מצד שני הוא מאוד מהיר וטוב עם עצירות כדור/משחק ראש
הכל מאד תלוי באיך ישתלב, שיחק בליגות הרבה יותר טובות מפה
אף לא צעד לאחור 
אולי בליגה שלנו יהיה לו יותר קלRedDrifter כתב: ↑27 ינואר 2026, 19:07יש לו בעייתיות עם סיומת לא סתם אין לו מספרים
מצד שני הוא מאוד מהיר וטוב עם עצירות כדור/משחק ראש
הכל מאד תלוי באיך ישתלב, שיחק בליגות הרבה יותר טובות מפה
אם היה לו מספרים היה הולך לליגה יותר חזקה.
לדעתי שלדאפה יהיה איתו חלוץ טוב הוא יהיה יותר טוב
- RedDrifter
- קיבל.ה 511 לייקים
עמוד rakhapoel טוענים שבואטנג סיכם עקרונית ורוצה להגיע
אף לא צעד לאחור 
-
talb55
- קיבל.ה 404 לייקים
לא מדויק, עוד לא סיכם. יש עוד עבודה מולו
-
Niro
- קיבל.ה 2311 לייקים
לא יודע איך בואטנג, אבל זו בכייה לדורות לא להביא לצ'יקו ופלקאו עוד חבר ברזילאי לחוד. מי שהביא לנו את שני אלה יכול גם למצוא חלוץ ברזילאי מרגש.
כשטלקיסקי וטופוזאקוב הגיעו, היה אמור להגיע איתם חלוץ בולגרי, חריסטו יובוב. עד היום אני תוהה מה היה קורה אם היה לנו עוד בולגרי אז.
כשטלקיסקי וטופוזאקוב הגיעו, היה אמור להגיע איתם חלוץ בולגרי, חריסטו יובוב. עד היום אני תוהה מה היה קורה אם היה לנו עוד בולגרי אז.
-
ספרא טבא
- קיבל.ה 447 לייקים
בואטנג לא נראה כזה מרשים
מסלול לא טוב של שחקן שעשה קריירה יפה הלך לטורקיה התרסק ועכשיו רוצה פייצ'אק אחרון
כבר יש לנו שאנדה אחד
חושב שהיה צריך לכוון לפרופיל אחר של שחקן רעב כמו ציקו ופלקאו (רק כזה שטוב בכדורגל בניגוד לפלקאו)
מסלול לא טוב של שחקן שעשה קריירה יפה הלך לטורקיה התרסק ועכשיו רוצה פייצ'אק אחרון
כבר יש לנו שאנדה אחד
חושב שהיה צריך לכוון לפרופיל אחר של שחקן רעב כמו ציקו ופלקאו (רק כזה שטוב בכדורגל בניגוד לפלקאו)
קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
ונטורה הגיע מליגה שניה בפורטוגל!
הפועל הוכיחו השנה שהם יודעים להביא זרים
לא אשכח איך כולם צחקו על פלקאו והיום לא יכולים בלעדיו
אל תשכחו גם שהשחקן הכי טוב בישראל דיא סבע הלך לליגה שניה בטורקיה! אנחנו מביאים חלוץ מהליגה הטורקית הראשונה
קצת סבלנות ולדעתי גם נרוויח את דאפה יחד איתו כי לבד קשה לו ממש
אל תשכחו גם שהשחקן הכי טוב בישראל דיא סבע הלך לליגה שניה בטורקיה! אנחנו מביאים חלוץ מהליגה הטורקית הראשונה
-
Red_man
- קיבל.ה 2067 לייקים
השאלה חוץ מבואטנג הזה את מי עוד מתכננים להביא. כי בלי עוד שני ישראלים שאחד מהם הוא קשר התקפי לא יהיה לנו מה למכור. אני חושב שקשר התקפי יעשה טוב גם לאלקוקין יוריד ממנו לחץ ויאפשר לו אולי להתפתח
-
talb55
- קיבל.ה 404 לייקים
מסכים עם האמירה הכללית אבל רק תיקון על ונטורה וקנגוואה. ונטורה הגיע מליגה ראשונה (עזב קבוצה שבדיוק ירדה ליגה). למעשה הוא אחד השחקנים שקיבל הכי הרבה דקות בליגה הפורטוגלית הראשונה והגיע לישראל.מוצרלה כתב: ↑27 ינואר 2026, 23:02 קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
קנגוואה היה 3 עונות בכוכב מתוכם רק באחד היה בירידה.
נערך לאחרונה על ידי talb55 ב 28 ינואר 2026, 07:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
dino
- קיבל.ה 3056 לייקים
הדוגמה של קנגווה לא טובהמוצרלה כתב: ↑27 ינואר 2026, 23:02 קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
היה מדובר בפוטנציאל גדול וצעיר שאני הופתעתי בכלל שוויתרו עליו שם. פה מדובר בשחקן בן 29 עם איזשהי מגמת ירידה מסויימת, באם פציעה או משהו אחר.
אגב, יכול גם להיות שבאופן מכוון, הפועל לא מחפשת פה חלוץ שובר שיוויון, אלא חלוץ בוגר,בשל, עם ניסיון טוב, חלוץ שפוטנציאלית יהיה טוב לליגה, אבל אחד כזה שיכנס ״לפרוייקט דאפה״, שיוכל ללכת איתו כתף לכתף ולהתחרות על ההרכב, ולא אחד שיקבור את דאפה בספסל. במקרה או לא במקרה שניהם ממוצא גנאי…אנערף אולי זה מכוון ככה.
הגיוני מאודdino כתב: ↑28 ינואר 2026, 05:45הדוגמה של קנגווה לא טובהמוצרלה כתב: ↑27 ינואר 2026, 23:02 קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
היה מדובר בפוטנציאל גדול וצעיר שאני הופתעתי בכלל שוויתרו עליו שם. פה מדובר בשחקן בן 29 עם איזשהי מגמת ירידה מסויימת, באם פציעה או משהו אחר.
אגב, יכול גם להיות שבאופן מכוון, הפועל לא מחפשת פה חלוץ שובר שיוויון, אלא חלוץ בוגר,בשל, עם ניסיון טוב, חלוץ שפוטנציאלית יהיה טוב לליגה, אבל אחד כזה שיכנס ״לפרוייקט דאפה״, שיוכל ללכת איתו כתף לכתף ולהתחרות על ההרכב, ולא אחד שיקבור את דאפה בספסל. במקרה או לא במקרה שניהם ממוצא גנאי…אנערף אולי זה מכוון ככה.
גם אם החלוץ הזה יפגע הוא בן 30 לאן יש לו להתקדם כבר?
עם חוזה טוב הוא ישאר
לכן אני אומר שאי אפשר לשפוט ישר זרים לפי רזומה צריך לראות בעיינים. לסיכום יש לי הרגשה שהוא חלוץ מפחידtalb55 כתב: ↑28 ינואר 2026, 00:33מסכים עם האמירה הכללית אבל רק תיקון על ונטורה וקנגוואה. ונטורה הגיע מליגה ראשונה (עזב קבוצה שבדיוק ירדה ליגה). למעשה הוא אחד השחקנים שקיבל הכי הרבה דקות בליגה הפורטוגלית הראשונה והגיע לישראל.מוצרלה כתב: ↑27 ינואר 2026, 23:02 קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
אולי דלפ, לא הייתי רושם את מאיימבו עד סוף העונה, או מביא עוד זר אם רוצים 8 זרים או מקבל 3 מליון, חודשיים וחצי זה מביא אותנו לאמצע הפלייאוף, לא שווה לבזבז 3 מליון שח על 4 משחקים.
- Sin Queso
- קיבל.ה 793 לייקים
תביאו חדידה מטבריה עם כל הבלאגן שם
-
RedArmy555
- קיבל.ה 14 לייקים
-
dino
- קיבל.ה 3056 לייקים
לא להביא את חדידה. לא צריך להביא סתם שחקנים
רק שחקנים שמשדרגים הרכב.
רק שחקנים שמשדרגים הרכב.
-
cholo
- קיבל.ה 246 לייקים
חלאס עם הבינוניים האלה, תביאו לי אחד יאיר מרדכי ושלום על ישראל
- Mendelson
- קיבל.ה 758 לייקים
הלוואי, אבל אצל חלוץ יש הרבה פרמטרים מדידים שנותנים לך מושג על מה אתה יכול לצפות ממנו. זה שונה בקשר אחורי למשל, דיברו על זה הרבה בפורום בהקשר של פלקאו.מוצרלה כתב: ↑28 ינואר 2026, 07:39לכן אני אומר שאי אפשר לשפוט ישר זרים לפי רזומה צריך לראות בעיינים. לסיכום יש לי הרגשה שהוא חלוץ מפחידtalb55 כתב: ↑28 ינואר 2026, 00:33מסכים עם האמירה הכללית אבל רק תיקון על ונטורה וקנגוואה. ונטורה הגיע מליגה ראשונה (עזב קבוצה שבדיוק ירדה ליגה). למעשה הוא אחד השחקנים שקיבל הכי הרבה דקות בליגה הפורטוגלית הראשונה והגיע לישראל.מוצרלה כתב: ↑27 ינואר 2026, 23:02 קנגווה הענק לא פגע בכוכב לכן הגיע לבש
מבחינת כמות שערים הוא בוודאי לא סקורר ביחס לחלוץ, בכל ההיסטוריה שלו. וכשמסתכלים על מדדים של הגעה למצבים, דריבלים, נצחון במאבקים וכו׳ - זה רחוק מלהרשים. אני לא אומר שהוא לא שחקן טוב, או אפילו חלוץ טוב, אני פשוט לא בטוח שהוא חלוץ שפיץ טוב במערך של חלוץ בודד בחוד (וקילומטרים שמפרידים בינו לבין הקישור שמאחוריו).
יש חלוצים שהגיעו לפה בלי היסטוריה של כיבושים, גם בטווח גילאים הזה, והתפוצצו פתאום. כמו נגיד רוקאביצה (שהגיע לפה בכלל בטייטל של קשר, המזל של טביב), לדעתי הגיע לבית״ר מהליגה האוסטרלית בגיל 27 וחורר רשתות בישראל. אבל זה ממש ממש היוצא מן הכלל. ובמקרה הזה אין לי ספק שהייתה שם אפס עבודת סקאוטינג, בהתחשב בזהות הבעלים, ופשוט מזל.
הלוואי והוא יהיה כזה וכל מה שאנחנו צריכים, אבל יש לי איזו תחושה שרוצים להביא מישהו שיוריד מדפאה את העומס, אבל לא שחקן בפרופיל גבוה מדי שיגרום לו להדחק הצידה. סתם תחושה, אולי אני ממש טועה.
- זיטו
- קיבל.ה 373 לייקים
קטונתי מלהכריע האם הוא חלוץ טוב או לא.Mendelson כתב: ↑28 ינואר 2026, 11:04הלוואי, אבל אצל חלוץ יש הרבה פרמטרים מדידים שנותנים לך מושג על מה אתה יכול לצפות ממנו. זה שונה בקשר אחורי למשל, דיברו על זה הרבה בפורום בהקשר של פלקאו.
מבחינת כמות שערים הוא בוודאי לא סקורר ביחס לחלוץ, בכל ההיסטוריה שלו. וכשמסתכלים על מדדים של הגעה למצבים, דריבלים, נצחון במאבקים וכו׳ - זה רחוק מלהרשים. אני לא אומר שהוא לא שחקן טוב, או אפילו חלוץ טוב, אני פשוט לא בטוח שהוא חלוץ שפיץ טוב במערך של חלוץ בודד בחוד (וקילומטרים שמפרידים בינו לבין הקישור שמאחוריו).
יש חלוצים שהגיעו לפה בלי היסטוריה של כיבושים, גם בטווח גילאים הזה, והתפוצצו פתאום. כמו נגיד רוקאביצה (שהגיע לפה בכלל בטייטל של קשר, המזל של טביב), לדעתי הגיע לבית״ר מהליגה האוסטרלית בגיל 27 וחורר רשתות בישראל. אבל זה ממש ממש היוצא מן הכלל. ובמקרה הזה אין לי ספק שהייתה שם אפס עבודת סקאוטינג, בהתחשב בזהות הבעלים, ופשוט מזל.
הלוואי והוא יהיה כזה וכל מה שאנחנו צריכים, אבל יש לי איזו תחושה שרוצים להביא מישהו שיוריד מדפאה את העומס, אבל לא שחקן בפרופיל גבוה מדי שיגרום לו להדחק הצידה. סתם תחושה, אולי אני ממש טועה.
ראיתי קלטות ובשלב הזה אני אשאיר את דעתי לעצמי עד שאראה אותו על הדשא בבלומפילד.
אבל כן צריך לציין כמה דברים ביחס למה שכתבת על המספרים שלו:
1. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא שיחק בליגות חזקות משמעותית מהליגה שלנו - ולכבוש 7 שערים בליגה ספרדית זה לגמרי מכובד.
רק לשם השוואה - מנור, גדול השחקנים הישראלים בעת הנוכחית, כבש שער אחד ובקושי פתח בקבוצה במקום הרביעי בספרד - בואטנג כבש 7 בעונה בקבוצת תחתית, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה.
2. אמנם שיחק בליגות חזקות - אבל כמעט כל הקבוצות שבואטנג שיחק בהן היו קבוצות תחתית חלשות. ברוב המקרים (רק לרוב - זה לא תמיד המצב) לקבוצות תחתית חלשות יותר קשה ליזום התקפית כי רוב המשאבים מושקעים בהגנה מפני קבוצות עדיפות יותר. הסיבה שהוא בדרך כלל הגיע לקבוצות כאלו היא בין היתר בגלל המהירות שלו שמסייעת בהתקפות מעבר - אבל אני רוצה להאמין שאולי יהיה לו יותר קל לספק מספרים עם קבוצה שעושה לחץ גבוה והתקפה מסודרת
3. המהירות שלו היא היתרון עצום בליגה שלנו. חסר להפועל חלוצים מהירים (דאפה לצורך העניין מאוד חזק ועוצמתי אבל הוא לא מסוגל לרוץ מול בלם ב1 על 1) וגם כי רוב ההגנות בארץ הן לא בקצב של אירופה
"יש דברים שחשובים יותר מכסף. כמו דרבי למשל" | ע. דמארי
-
cholo
- קיבל.ה 246 לייקים
מסכים עם כל מה שכתבת, אני באמת מנסה לחשוב על איזה חלוץ מהיר וטוב היה לנו לאחרונה ועולה לי רק סמואל יבואה אהוב ליביזיטו כתב: ↑28 ינואר 2026, 11:51קטונתי מלהכריע האם הוא חלוץ טוב או לא.Mendelson כתב: ↑28 ינואר 2026, 11:04הלוואי, אבל אצל חלוץ יש הרבה פרמטרים מדידים שנותנים לך מושג על מה אתה יכול לצפות ממנו. זה שונה בקשר אחורי למשל, דיברו על זה הרבה בפורום בהקשר של פלקאו.
ראיתי קלטות ובשלב הזה אני אשאיר את דעתי לעצמי עד שאראה אותו על הדשא בבלומפילד.
אבל כן צריך לציין כמה דברים ביחס למה שכתבת על המספרים שלו:
1. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא שיחק בליגות חזקות משמעותית מהליגה שלנו - ולכבוש 7 שערים בליגה ספרדית זה לגמרי מכובד.
רק לשם השוואה - מנור, גדול השחקנים הישראלים בעת הנוכחית, כבש שער אחד ובקושי פתח בקבוצה במקום הרביעי בספרד - בואטנג כבש 7 בעונה בקבוצת תחתית, מה שמוביל אותי לנקודה הבאה.
2. אמנם שיחק בליגות חזקות - אבל כמעט כל הקבוצות שבואטנג שיחק בהן היו קבוצות תחתית חלשות. ברוב המקרים (רק לרוב - זה לא תמיד המצב) לקבוצות תחתית חלשות יותר קשה ליזום התקפית כי רוב המשאבים מושקעים בהגנה מפני קבוצות עדיפות יותר. הסיבה שהוא בדרך כלל הגיע לקבוצות כאלו היא בין היתר בגלל המהירות שלו שמסייעת בהתקפות מעבר - אבל אני רוצה להאמין שאולי יהיה לו יותר קל לספק מספרים עם קבוצה שעושה לחץ גבוה והתקפה מסודרת
3. המהירות שלו היא היתרון עצום בליגה שלנו. חסר להפועל חלוצים מהירים (דאפה לצורך העניין מאוד חזק ועוצמתי אבל הוא לא מסוגל לרוץ מול בלם ב1 על 1) וגם כי רוב ההגנות בארץ הן לא בקצב של אירופה