פרימו לוי כתב: ↑22 ינואר 2026, 12:43
אדום ותיק כתב: ↑22 ינואר 2026, 10:49
פרימו לוי כתב: ↑22 ינואר 2026, 08:21
אתם תמשיכו עם הפרופגנדה כאילו אפשר להניח שקיימת משוואה שבה ים משחק 20 דקות לערב = פחות ניצחונות במפעל ואנחנו נמשיך להצביע על כך שמדובר במשוואה מופרכת פרי דימיונכם.
בשלב הזה, אני מצפה לראות אותו קונסיסטנטית משחק טוב מאד בליגה נגד כל יריבה, בעיקר ירושלים, מתרכז בהפעל חבריו ובעצירות בהגנה תוך הפגנת אינטנסיביות ושליטה. לא כהבלחה חד פעמית, באופן קונסיסטנטי!
רק כך יוכל לששכנע שהוא אכן חזר לעצמו ויקבל הרבה יותר דקות משמעותיות גם ביורוליג.
נגד נתניה למרות ששיחק מעל 20 דקות , לא הפגין יכולת משופרת.
נגד וילרבאן היה מקום לתת לו הזדמנות ברבע השני כשמיציץ וגונס חירבו את המשחק ולראות האם הוא מסוגל לתת משהוא אחר.
נגד אנאדולו, קיבל זמן משמעותי והראה שהוא פחות טוב, החלטות ומסירות לא טובות. לכן לא שותף יותר.
תהייה לו הזדמנות להוכיח זאת כבר ב 1.2 במשחק עם ירושלים.
הטענות לאיטודיס לגבי שיתוף הישראלים הם בדיוק לגבי הנקודה שאתה מפגין פה. אף אחד לא חושב שאיטודיס אנטישמי, אבל יש לו את אותו סטנדרט כפול שאתה מפגין כאן - אתה לא דורש את אותה עקביות מהשחקנים הזרים. ים מאז שחזר מפגין יכולת גבוהה ברוב המוחלט של המשחקים. אתה זוכר איך ג׳ונס נראה בליגה? איך מיציץ׳ נראה רוב העונה? כשברייאנט מסריח את המגרש אף אחד לא קורא להוציא אותו מהסגל ולתת לו להרוויח את הדקות שלו על המגרש מחדש. כשאוטורו מפשל בליגה אף אחד לא מפקפק במקום שלו ביורוליג. רק ים חייב להיות הכי טוב והכי אינטנסיבי והכי בשליטה מאה אחוז מהזמן? כי אם זה המדד חלק נכבד מהשחקנים הזרים ראויים לצאת מהרוטציה הרבה לפניו על סמך החודש האחרון.
והנה השקל וחצי שלי...:
1. מדר נעדר מתחילת העונה עד לפני מספר שבועות. בתקופה הזאת הקבוצה רצה מצוין, בטח בתחילת הדרך, ובעצם השיגה את מרבית הניצחונות המרשימים שלה שהקנו לה את המקום הראשון ביורוליג. אני אומר את זה כי לדעתי קשה הרבה יותר להכניס שחקן שנעדר זמן רב בגלל פציעה, לקבוצה שרצה ושהולך לה טוב. זה לוקח זמן...והדרגתיות.
2. אני לא חושב שהסיבה שמדר לא משחק זה בגלל סטנדרט כפול של איטודיס - לראיה, אפשר לראות גם שחקנים זרים שנמחקו או שהדקות שלם צומצמו משמעותית ברוטציה כתוצאה מהתפקוד שלהם לאחרונה. הדוגמה הכי טובה היא כמובן מוטלי שכבר כמה משחקים משחק מעט ודי יצא מהרוטציה; ולעומתו, אודיאסי משחק קצת יותר. לגבי למה מיציץ', בראיינט או אוטורו משחקים - כאן התשובה שלי מתחלקת ל-2: לגבי בראיינט ואוטורו - מהסיבה הפשוטה שהם טובים, ממש, לאורך זמן, ואפשר לראות את זה במדדים שלהם (PIR לדוגמה) מתחילת העונה. כן, גם להם יש משחקים חלשים, אבל זה היוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. לגבי מיציץ' - כאן התמונה מורכבת יותר, בהחלט, כי המדדים של מיציץ' לא טובים, ככלל. בטח ביחס לכמות הדקות שהוא מקבל - אבל כאן לדעתי נכנסים שיקולים נוספים: בראש ובראשונה לדעתי שהתקרה של מיציץ' הרבה יותר גבוהה משל כל רכז אחר אצלנו...וכדי להגיע גבוה, לאן שאנחנו רוצים, נצטרך אותו. עם כל הכבוד, עם ים מדר וג'ונס ואחרים כנראה לא נגיע לשם. ולכן כן, איטודיס יותר סבלני איתו - זאת לא המצאה שלו, זה ככה בכל העולם ובכל ספורט. זה לא נובע מ"סטנדרט כפול" אלא מניהול סיכונים ומהחלטה מושכלת לשים את הז'יטונים שלך על מי שיש לך סיכויי הצלחה הכי גבוהים איתו, וכן, זה גם יכול לא להצליח. זה מה שיש בספורט ובסוף המאמן נושא באחריות להחלטות כאלה - לטוב ולרע.
3. תומר - כאן הסיפור יותר מורכב , ומקצועי לחלוטין לדעתי. לתומר יש בעיה - של גודל ומאסה בעמדה שלו, ושל יכולת הגנתית בעמדה שלו (שילוב של גודל ושל רגליים כבדות). בעיה נוספת שיש לו היא שבעמדה שלו משחקים ווינרייט ומלקולם (לפעמים), שהם 2 עוגנים הגנתיים שאיטודיס מאמין ובונה עליהם - זוכרים שבתחילת העונה אמרו לנו שעמדה 4 היא החלשה אצלנו? אז יש בזה משהו, אבל זה קצת מרמה - זאת עמדה חלשה התקפית, בוודאות, אבל מבחינה הגנתית העמדה הזאת היא אחד העוגנים שלנו. הרבה פעמים גם מלקולם שומר על גארד של היריבה ומשתק אותו בגלל הגובה שלו, הזריזות היחסית לגובה, והיכולת ההגנתית שלו. עכשיו יש לתומר כמובן יתרונות רבים אחרים - הוא זז יותר טוב וחותך יותר טוב בהתקפה, כשהולך לו יש לו יד לא רעה מבחוץ ועוד, אבל בסוף, ההחלטה של איטודיס היא ללכת עם ה-2 שציינתי - לא בגלל הדרכון שלהם אלא בגלל מה שהם מביאים בתחומים שציינתי. לכן, לצערי, יהיה לתומר קשה להשתלב ולקבל הרבה דקות לאורך זמן. זה קשה וחבל, כי אני אוהב אותו מאוד, אבל שוב, לדעתי זה מקצועי לחלוטין.
4. איטודיס - כמובן לא חף מטעויות ויש לי אליו ביקורת רבה. אבל בסוף, אני אוהד, ואימנתי בחיי בדיוק 0 אימוני או משחקי כדורסל, והוא קצת קצת יותר ובהצלחה. אני מניח שהרבה מהביקורת כלפיו היא שילוב של שנאת זרים, האופי שלו שנראה כשחצני במקצת, לפחות למראית עין ולמתבונן מהצד, והעובדה שעופר ינאי הביא אותו (ראו הערה הבאה שלי). זר שהיה מגיע לפה היה חושב שקטש ויונתן אלון ואפילו שרון אברהמי הם מאמני על שמאמנים קבוצות שמובילות את היורוליג, ואילו איטודיס הוא זה שמאמן את אלו שבתחתית הליגה.
5. הדיון בקרב האוהדים - הוא טבעי ולפעמים קצת עצוב. בעיקר בגלל שגם כאן הוויכוח הזה שנקרא עופר ינאי ושקורע את קהילת האוהדים, משפיע ומרדד את השיח לצערי. המתנגדים לעופר כמובן לוקחים את עניין הדקות המועט של הישראלים ומשתמשים בזה ככלי נוסף לנגח את ינאי (כהוכחה לזה שהקבוצה עוברת תהליך של "מכביזם" וכו'). והתומכים, כתגובת נגד, ישר מחפשים תירוצים ומתגוננים מדוע מיעוט הדקות אצל הישראלים הוא נכון. כרגיל, האמת היא איפשהו באמצע ואני מקווה שאיטודיס כן ימצא לתת יותר דקות לכולם - פחות בגלל הדרכון אלא יותר בגלל שהעונה ארוכה וצריך יהיה את כולם בשלב כזה או אחר.
מצטער על החפירה -:)