כדורי חוץ ובילד אפ

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עומר19891
קיבל.ה  69 לייקים

אני לא מתיימר להיות מבין גדול בכדורגל.
בטח שאני לא מתיימר להבין כמו ברדה.
אבל שני נושאים שמאוד צורמים לי ואשמח שמישהו יסביר לי-
מה העניין?

כדורי חוץ-
כל כדור חוץ לטובתינו בשליש האחרון של המגרש, כולם מחכים לאדון קרייב שיגיע ויוציא חוץ ארוך.
זה פוגע לא פעם באפשרות להוצאות
חוץ מהירה ולהפתיע את היריבה, אבל מה שיותר מפריע לי, זה שאנחנו מפסידים את הנוכחות של קרייב ברחבה, שיכול לעשות בלאגן ולהוריד כדורים עם הראש.

בילד אפ מאחורה-
שנאת חיי.
מלבד התקפי לב שזה גורם (רק לחשוב על מורגן/ארצ׳ל עושים בילד אפ בדרבי חוץ בשבוע הבא) , זה נראה לי פשוט מטומטם.
צור מוסר לאחד הבלמים ומתמסרים קצת ביניהם, ובסוף
כמעט תמיד מגיעים למצב שאחד המגנים לחוץ עם הכדור, בועט קדימה ללא כתובת או מוסר פס לאחד הכנפיים שסגור על ידי 2 שחקנים.
אני לא רואה שום יתרון שנסאר/פיבן צריכים להעיף כדור קדימה תחת לחץ, מאשר בעיטת שוער נוחה של אסף צור.

מישהו יכול ללמד אותי כדורגל?
קפבלנקה
קיבל.ה  830 לייקים

לגבי כדורי חוץ,
בכל העולם זה לאט לאט הולך ונהיה דבר קבוע. זה נכון להכניס את הכדור לרחבה של היריבה כשהחוץ קרוב ל-16 שלהם, בהרבה מקרים זה יכול להביא למצבים וגם לגולים. הדוגמה הכי טובה זה מה שסטוק סיטי עשו עם רורי דלאפ:

לגבי בילד אפ,
זה מעצבן אבל השאלה מה האלטרנטיבה. כרגע אין ספק שאנחנו עושים את זה גרוע כי אין לנו קשרים שיודעים להוציא את הקבוצה מלחץ. אבל האלטרנטיבה זה להעיף כדורים, מה שנגמר 80-90 אחוז מהמקרים באיבוד כדור.
שחר
קיבל.ה  1811 לייקים

זה באמת אחד הדברים המפגרים ואני רק יכול לאחל את כל הרע שבעולם לגוארדיולה שהביא לנו את העונש הזה.
יש קטע אצל מאמנים עכשיו שאם אתה בועט בעיטת שוער זה נחשב פרימיטיבי והם מתעקשים על הבילד אפ המטומטם הזה (אלק כדורגל מודרני)שכל פעם קורס ובמיוחד נגד באר שבע מכבי וחיפה.
היה משחק אחד אצל ברדה שהעפנו כדורים קדימה במקום להניע , זה היה בגביע הטוטו ואז ניצחנו את באר שבע.
במקרה הטוב בבילד אפ הזה אחד הבלמים או המגנים מעיף כדור קדימה בתבהלה בסוף המהלך כשהוא נלחץ לקצה , ברוב הזמן אנחנו כמובן מאבדים את הכדורים.
זה כל כך כואב בעיניים.
עומר19891
קיבל.ה  69 לייקים

קפבלנקה כתב: 16 ינואר 2026, 11:23 לגבי כדורי חוץ,
בכל העולם זה לאט לאט הולך ונהיה דבר קבוע. זה נכון להכניס את הכדור לרחבה של היריבה כשהחוץ קרוב ל-16 שלהם, בהרבה מקרים זה יכול להביא למצבים וגם לגולים. הדוגמה הכי טובה זה מה שסטוק סיטי עשו עם רורי דלאפ:

לגבי בילד אפ,
זה מעצבן אבל השאלה מה האלטרנטיבה. כרגע אין ספק שאנחנו עושים את זה גרוע כי אין לנו קשרים שיודעים להוציא את הקבוצה מלחץ. אבל האלטרנטיבה זה להעיף כדורים, מה שנגמר 80-90 אחוז מהמקרים באיבוד כדור.
אני מבין את היתרון ב״לדחוף״
את הכדור לרחבת היריב.
אבל במקרה של קרייב- בגלל שמצד אחד הזריקות לא יוצאות דופן (כמו בדוגמא שנתת פה) ומצד שני הנוכחות שלו ברחבה כל כך משמעותית, אני חושב שאנחנו בוחרים מהלך עם תוחלת שלילית
KingZivos
קיבל.ה  260 לייקים

קפבלנקה כתב: 16 ינואר 2026, 11:23 לגבי כדורי חוץ,

לגבי בילד אפ,
להעיף כדורים בסוף זה עניין של ריבאונד ואם תתאמן על זה זה לפחות 50-50 ויכול להיות גם יותר כי יש לנו שחקנים פיזיים דווקא. בעיניי חד וחלק עדיף על בילד אפ.
לירון האדום
קיבל.ה  2868 לייקים

ההאוטים מיותרים ורק נותנים ליריב הזדמנות לצאת להתקפה מהירה.
הבילדאפ הוא במטרה לצאת להתקפה עם תבנית התקפה מסודרת, אבל צריך לדעת גם לשחק אחרת וזה לשחרר כדור למעלה לחלוץ שיחזיק כדור וימסור
או לאחד הקשרים לשטח.
KingZivos
קיבל.ה  260 לייקים

שחר כתב: 16 ינואר 2026, 11:26 זה באמת אחד הדברים המפגרים ואני רק יכול לאחל את כל הרע שבעולם לגוארדיולה שהביא לנו את העונש הזה.
יש קטע אצל מאמנים עכשיו שאם אתה בועט בעיטת שוער זה נחשב פרימיטיבי והם מתעקשים על הבילד אפ המטומטם הזה (אלק כדורגל מודרני)שכל פעם קורס ובמיוחד נגד באר שבע מכבי וחיפה.
היה משחק אחד אצל ברדה שהעפנו כדורים קדימה במקום להניע , זה היה בגביע הטוטו ואז ניצחנו את באר שבע.
במקרה הטוב בבילד אפ הזה אחד הבלמים או המגנים מעיף כדור קדימה בתבהלה בסוף המהלך כשהוא נלחץ לקצה , ברוב הזמן אנחנו כמובן מאבדים את הכדורים.
זה כל כך כואב בעיניים.
אפרופו כדורגל מודרני, חשבתי שזה רק בגלל שאני אוהד הפועל ונמאס לי מכדורגל, אבל חזרתי לראות ליגות באירופה וזה עדיין קורה לי- רוב משחקי הכדורגל פשוט משעממים אותי. הכל נהיה שבלוני , זה יתרון בקבוצות חלשות נגד חזקות ( הרבה משחקים עם הבדלים גדולים נגמרים בתוצאת תיקו או הפסד קטן ולפעמים ניצחון לקבוצת האדנרדןג- מה שפעם נגמר 6-0, אפשר לראות למשל תוצאות של נבחרות כמו אסטוניה וליכטנשטיין בשנים האחרונות במשחקים נגד קבוצות פי אלף עליהם שנגמר 2-0 וכו )
אין יוזמה אישית, אין מהלכים יפים. אפילו כבר אתלטיות לא באה לידי ביטוי.
מעניין אותי אם רק אני מרגיש ככה.
קפבלנקה
קיבל.ה  830 לייקים

KingZivos כתב: 16 ינואר 2026, 11:39
שחר כתב: 16 ינואר 2026, 11:26 זה באמת אחד הדברים המפגרים ואני רק יכול לאחל את כל הרע שבעולם לגוארדיולה שהביא לנו את העונש הזה.
זה כל כך כואב בעיניים.
אפרופו כדורגל מודרני, חשבתי שזה רק בגלל שאני אוהד הפועל ונמאס לי מכדורגל, אבל חזרתי לראות ליגות באירופה וזה עדיין קורה לי- רוב משחקי הכדורגל פשוט משעממים אותי. הכל נהיה שבלוני , זה יתרון בקבוצות חלשות נגד חזקות ( הרבה משחקים עם הבדלים גדולים נגמרים בתוצאת תיקו או הפסד קטן ולפעמים ניצחון לקבוצת האדנרדןג- מה שפעם נגמר 6-0, אפשר לראות למשל תוצאות של נבחרות כמו אסטוניה וליכטנשטיין בשנים האחרונות במשחקים נגד קבוצות פי אלף עליהם שנגמר 2-0 וכו )
גם אני שותף לתחושה
חוץ מהפועל לא יכול לראות כדורגל.

המשחק נהיה שבלוני ומשעמם.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  2131 לייקים
יצירת קשר:

אני מבין מעט מאד בכדורגל. אבל מתקשה להבין איך הבילד אפ עוזר כאשר א) לא יודעים לעשות אותו פרפקט ב) היריבה שלך יודעת שאתה עושה אותו לא משנה.
מילא לא יודעים לעשות משהו, אבל כשיודעים שאתה לא תרחיק כדור בחיים בחיים זה ממש מזמין לחץ כי אין טעם לשחקני היריבה להישאר בשטח שלהם, הרבה יותר הגיוני לעמוד צמוד לשוער ושחקני ההגנה ולעלות קדימה וללחוץ עליך בשטח קטן עד שתאבד תחת לחץ. שזה בדיוק מה שמכבי עשו אחרי כמה דקות שקלטו שאנחנו רובוטים שלא מעיפים קדימה בחיים. זה היה כ"כ פתטי ומביך.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
NARKOTIKA
קיבל.ה  435 לייקים

הדבר הכי גרוע בזה הוא שזה ההפך מחומר השחקנים שלנו.
מי יעשה בילד אפ? קרייב? פלקאו?
גם מאיומבו לא מספיק טכני בשביל זה.
זרוק כדור למעלה, יש לך שחקנים יחסית גבוהים, יחסית גדולים פיזית.

קשה לי לראות מאמן מכתיב דבר כזה לשחקנים כאלה ולחשוב שהוא מבין כדורגל. זה כל כך הזוי.
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  4025 לייקים

אתם סתם מקישים מהדרבי על הכלל.
אין מה לעשות, הכדורגל היום בנוי על זה ש 'הכדור אצלינו, בוא לא ניתן אותו בקלות ליריב'. זה לא שנות ה-80 של 'הוא נבעט למעלה וכבר נראה...'
כבר בתקופת קשטן שיחקנו בצורה מסודרת מאחור. יחסית.
אז בגדול...כן, בילד אפ זו הצורה הנכונה לשחק כדורגל, אם רק עושים אותו כמו שצריך. כשזה עובד זה הכי יפה שיש.

כמובן שאם רואים שזה לא עובד אין מה להתעקש, מצד שני אתה לא רוצה לראות כל 2 דקות שחקן הגנה מרים כדור סתמי למעלה שאולי יפגוש איזה שחקן שלנו ב 3% מהמקרים.
סורי, זה אנטי כדורגל. בשביל זה אפשר ללכת לראות משחקי ליגה א' של שעריים ושמשון בני טייבה.

מה שהיה בדרבי זה פשוט משחק באש, במשחק הכי גרוע לשחק בו באש. זה סתם היה להתעקש כשאין על מה להתעקש.
עובדה שזה עבד לנו מצויין בהרבה מקרים העונה,
אני בכללי נגד הגבהות. גם הגבהות לרחבה. בואו נו, זה משמעותית פחות יעיל מלשחק על הקרקע.

כשזה עובד זה הכי יפה בעולם

https://www.youtube.com/shorts/oZEAHQPovcY
יחד, רק יחד! :heart:
סמל אישי של משתמש
רדפוקס
קיבל.ה  6113 לייקים

NARKOTIKA כתב: 16 ינואר 2026, 11:56 הדבר הכי גרוע בזה הוא שזה ההפך מחומר השחקנים שלנו.
מי יעשה בילד אפ? קרייב? פלקאו?
גם מאיומבו לא מספיק טכני בשביל זה.
זרוק כדור למעלה, יש לך שחקנים יחסית גבוהים, יחסית גדולים פיזית.

קשה לי לראות מאמן מכתיב דבר כזה לשחקנים כאלה ולחשוב שהוא מבין כדורגל. זה כל כך הזוי.
פה קבור הכלב.
אדום
קיבל.ה  1169 לייקים

מסכים שאין כאן קבוצה לבילד-אפ, מצד שני תעיף כדור למעלה - למי הוא יגיע? לדאפה שלא היה ראשון לכדור מאז אוגוסט? לרוי קורין ולואיזו שעפים ברוח?
ramig76
קיבל.ה  235 לייקים

קפבלנקה כתב: 16 ינואר 2026, 11:48
זה כל כך כואב בעיניים.
גם אני שותף לתחושה

חחח אותי בכלל לא מעניין כדורגל, אפילו לא ליגת האלופות. בקושי מונדיאל. אני במגרש רק כי אני אוהב הפועל, בכל דבר.
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  532 לייקים

אחת המטרות המקוריות של ה"בילד אפ" היא למשוך את שחקני היריבה לצאת מהעמדות שלהם ואז לנצל שטחים פנויים בשליש האמצעי או לנסות ללכת על כדור אחד מעל ההגנה.
לדעתי, הפער המשמעותי בסגל הנוכחי כדי לבצע את זה בצורה הרבה יותר טובה הוא לא בטכניקה (מלבד צור, מאיימבו ומורגן), אלא בניידות של שחקני הקישור בעיקר.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
Gania23
קיבל.ה  136 לייקים

רועי גווארה כתב: 16 ינואר 2026, 13:11 אחת המטרות המקוריות של ה"בילד אפ" היא למשוך את שחקני היריבה לצאת מהעמדות שלהם ואז לנצל שטחים פנויים בשליש האמצעי או לנסות ללכת על כדור אחד מעל ההגנה.
לדעתי, הפער המשמעותי בסגל הנוכחי כדי לבצע את זה בצורה הרבה יותר טובה הוא לא בטכניקה (מלבד צור, מאיימבו ומורגן), אלא בניידות של שחקני הקישור בעיקר.
זאת בדיוק הבעיה , שקרייב ופלקאו לא עושים מספיק תנועה באמצע כדי להתפנות למסירה . וגם ההיפך כשהקבוצה השניה עושה בילד אפ שניהם לא עושים מספיק תנועה ולחץ על שחקני הקישור שלהם.
כי משום מה נגדנו הבילד אפ הזה תמיד עובד , גם בדרבי
סמל אישי של משתמש
בן לוז
קיבל.ה  570 לייקים

ושלא נתחיל לדבר על קרנות..
במקום מצב מסוכן עם נוגחים כמו ציקו קרייב ומאיימבו כל קרן הופכת למתפרצת וחצי גול בצד השני
הזייה אחת גדולה
נטו אימון רע
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1734 לייקים

בן לוז כתב: 16 ינואר 2026, 13:36 ושלא נתחיל לדבר על קרנות..
במקום מצב מסוכן עם נוגחים כמו ציקו קרייב ומאיימבו כל קרן הופכת למתפרצת וחצי גול בצד השני
הזייה אחת גדולה
נטו אימון רע
זה פשוט מטריף אותי!
קבוצה עם קרייב, מאיימבו, צ'יקו ודאפה, כל קרן זה חצי גול ואנחנו לא מצליחים לעבור שחקן ראשון בהרמה
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
Mario
קיבל.ה  424 לייקים

אין לי בעיה עם הבילד אפ אבל לא בכל מחיר, ניצלנו מספר פעמים מול מכבי ממבוכה.
אלון1
קיבל.ה  308 לייקים

עומר19891 כתב: 16 ינואר 2026, 11:18 אני לא מתיימר להיות מבין גדול בכדורגל.
בטח שאני לא מתיימר להבין כמו ברדה.
אבל שני נושאים שמאוד צורמים לי ואשמח שמישהו יסביר לי-
מה העניין?

כדורי חוץ-
כל כדור חוץ לטובתינו בשליש האחרון של המגרש, כולם מחכים לאדון קרייב שיגיע ויוציא חוץ ארוך.
זה פוגע לא פעם באפשרות להוצאות
חוץ מהירה ולהפתיע את היריבה, אבל מה שיותר מפריע לי, זה שאנחנו מפסידים את הנוכחות של קרייב ברחבה, שיכול לעשות בלאגן ולהוריד כדורים עם הראש.

בילד אפ מאחורה-
שנאת חיי.
מלבד התקפי לב שזה גורם (רק לחשוב על מורגן/ארצ׳ל עושים בילד אפ בדרבי חוץ בשבוע הבא) , זה נראה לי פשוט מטומטם.
צור מוסר לאחד הבלמים ומתמסרים קצת ביניהם, ובסוף
כמעט תמיד מגיעים למצב שאחד המגנים לחוץ עם הכדור, בועט קדימה ללא כתובת או מוסר פס לאחד הכנפיים שסגור על ידי 2 שחקנים.
אני לא רואה שום יתרון שנסאר/פיבן צריכים להעיף כדור קדימה תחת לחץ, מאשר בעיטת שוער נוחה של אסף צור.

מישהו יכול ללמד אותי כדורגל?
אז אני כן מבין בכדורגל ואתה צודק ב100 אחוז.
עם אין מישהו שיכול להוציא חוץ ארוך כמו קריירה לכיון הרחבה אז צריך לבטל את זה.
קרייב חייב להיות זה שמחליק עם הראש לאזור הבאלגן.
במידה ולא פשוט להוציא חוץ כרגיל.
לגבי הנעת כדור בחלק האחורי מסכים במיליון אחוז
האומנם צ'יקו ומאייבו בלמים בסדר גמור מבחינת משחק רגל.צור בלתי נסבל תוקע את המשחק ומסבך.
מה שעוד לא תורם לשטות הזאת שלו זה שני קשרים אחוריים מאד לא יצירתיים ולא טכניים.
במצב כזה פשוט מעיפים קדימה ומצמצמים פערים ומתנפלים על כדור ראשון וחשוב מכך על הכדור השני.
אין הרבה קבוצות בישראל שיכולות להניע כדור מאחורה זה סתם גורם חאיבודים.
סמל אישי של משתמש
רדפוקס
קיבל.ה  6113 לייקים

https://www.one.co.il/Article/473474.html
מאמן נסע לכמה "השתלמויות" בחו"ל הביא משם מערך א-סימטרי, לחץ גבוה שמחזיק 15 דקות גג, בילד-אפ וזה מה שהוא יודע, כן מתאים לסגל לא מתאים לסגל - זה מה שהוא יודע ושם זה נגמר.
מאמן חלש שלא יוביל אותנו למקומות שאנחנו שואפים אליהם.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  881 לייקים

הקבוצה הזאת לא מסוגלת לעשות בילד אפ. זה נראה רע, זה נראה מביך, לא מבין למה להמשיך להתעקש על זה.
Xavi
קיבל.ה  1706 לייקים

בילד אפ אתה יכול לעשות רק כשיש לך קבוצה שמחזיקה כדור 10/10 ויודעת להשתחרר מלחץ סטייל סיטי שאפילו הם חטפו כמה שערים בגלל זה
dino
קיבל.ה  3078 לייקים

דרור קשטן גם אהב בילד אפ?
סמל אישי של משתמש
כרובית
קיבל.ה  1212 לייקים

אם היה לנו יתרון מזה או היינו מצלחיחים בזה אז זה דווקא סבבה של פעולות
אבל כמו שאמרו פה מהבילד אפ אנחנו מגיעים לאחד המגנים שבסוף מעיף את הכדור קדימה ואז גם מאבדים את הכדור כי המגן העיף בלחץ בלי כתובת
מהאאוט הארוך לא מגייעים לכלום כי קרייב לא באמת יודע להוציא אאוט ארוך (יאמר לחובת הפועל שכל אאוטים נוראיים וזה לא מהשנה, לא יודעים אצלנו להוציא אאוט)

אפשר לנצל את האשכול ולהתלונן גם על תרגיל פתיחת המשחק הקבוע כשאחד השחקנים עומד ליד הכדור ומוסר לאחור לצור והוא מעיף קדימה, מה מטרת התרגיל שלעולם לא הצליח? מזכיר את פתיחת המשחקים של אבוטבול כשקבוע היה מעיף קדימה בלי כתובת
סמל אישי של משתמש
RedDrifter
קיבל.ה  545 לייקים

כרובית כתב: 17 ינואר 2026, 10:41 אם היה לנו יתרון מזה או היינו מצלחיחים בזה אז זה דווקא סבבה של פעולות
אבל כמו שאמרו פה מהבילד אפ אנחנו מגיעים לאחד המגנים שבסוף מעיף את הכדור קדימה ואז גם מאבדים את הכדור כי המגן העיף בלחץ בלי כתובת
מהאאוט הארוך לא מגייעים לכלום כי קרייב לא באמת יודע להוציא אאוט ארוך (יאמר לחובת הפועל שכל אאוטים נוראיים וזה לא מהשנה, לא יודעים אצלנו להוציא אאוט)

אפשר לנצל את האשכול ולהתלונן גם על תרגיל פתיחת המשחק הקבוע כשאחד השחקנים עומד ליד הכדור ומוסר לאחור לצור והוא מעיף קדימה, מה מטרת התרגיל שלעולם לא הצליח? מזכיר את פתיחת המשחקים של אבוטבול כשקבוע היה מעיף קדימה בלי כתובת
מוציא שחקנים מהעמדות ונותן יותר שטחים לשחקני הקו/אמצע לקחת כדור ולרוץ קדימה במידה והכדור מגיע אליהם

הפועל פשוט לא מאורגנת מספיק וגם לא חדה מספיק בשליש האחרון בשביל להוציא לפועל את היתרון שזה כביכול נותן וזה באמת בזבוז ברובו הגדול
אף לא צעד לאחור :hapoel:
סמל אישי של משתמש
בעל(ת) האוב
קיבל.ה  240 לייקים

אדום כתב: 16 ינואר 2026, 12:27 מסכים שאין כאן קבוצה לבילד-אפ, מצד שני תעיף כדור למעלה - למי הוא יגיע? לדאפה שלא היה ראשון לכדור מאז אוגוסט? לרוי קורין ולואיזו שעפים ברוח?
לא ממש מסכים נקודתית. דאפה יודע להשתלט די יפה על כדור ולהחזיק בו עד שתגיע עזרה. לקרייב יש את הגובה. גם אלטמן ופלקאו טובים מאוד בכדורי גובה.
רינגו סטאר המלך
סמל אישי של משתמש
בעל(ת) האוב
קיבל.ה  240 לייקים

Gania23 כתב: 16 ינואר 2026, 13:29
רועי גווארה כתב: 16 ינואר 2026, 13:11 אחת המטרות המקוריות של ה"בילד אפ" היא למשוך את שחקני היריבה לצאת מהעמדות שלהם ואז לנצל שטחים פנויים בשליש האמצעי או לנסות ללכת על כדור אחד מעל ההגנה.
זאת בדיוק הבעיה , שקרייב ופלקאו לא עושים מספיק תנועה באמצע כדי להתפנות למסירה . וגם ההיפך כשהקבוצה השניה עושה בילד אפ שניהם לא עושים מספיק תנועה ולחץ על שחקני הקישור שלהם.
נכון. בשביל בילד אפ טוב צריך תנועה לקבל את הכדור.
רינגו סטאר המלך
טכנית לארז
קיבל.ה  2617 לייקים

היה משחק שקול ואפילו היינו עדיפים עד דקה 20.
זה התהפך כשהיה לנו 2-3 כדורי שוער.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
כולנו ניצבים בהצגה של מורן מאירי
סמל אישי של משתמש
בעל(ת) האוב
קיבל.ה  240 לייקים

קפבלנקה כתב: 16 ינואר 2026, 11:48
זה כל כך כואב בעיניים.
גם אני שותף לתחושה

גם אצלי קרה איזשהו תהליך של הפועל-צנטריות עם השנים. לא בהכרח יודע להסביר.
כדורגל של נבחרות כמעט לא מרגש אותי כבר. לאו דווקא בגלל ההתפתחות של המשחק. למשל עד 1990 (אאל"ט) היה מותר להחזיר כדור לשוער ברגל ועדיין אהבתי את המשחק מאוד. אולי כי לא הכרתי משהו אחר.
באנגליה אני בעד ליברפול, אבל מה שמפריע לי שם זה שבעונה הנוכחית הם משחקים הרבה משחקים שלמים בלי אף שחקן אנגלי. זה מאוד מוריד אצלי כלפיהם את ההרגשה של הרומנטיקה שיש בכדורגל ובאהדה שלו. עדיין אראה משחקים שלהם אם זה לא מתנגש עם הפועל (חוץ מגביע הליגה שזה לא מעניין אותי בכלל).
הפועל עדיין מרגשת.
אם נלך עוד יותר רחוק, אז הפועל זה אחד הדברים שאני מודה עליהם שקיימים בחיים. כשבחוץ יש ביביזם, איראנים, וכבד שומני, המחשבה על הפועל והציפייה למשחק הבא זה אחד הדברים שעוזרים להעביר עוד יום ועוד יום.

הייתי רוצה למות בבלומפילד מהתקף לב שניה אחרי שריקת הסיום כשלקחנו אליפות.
רינגו סטאר המלך
L.S
קיבל.ה  2096 לייקים

כדי לעשות בילד אפ צריך לקחת סיכונים.
להפועל הנוכחית יש חומר שחקנים מצוין שלוקח אפס סיכונים במשחק ומשחק בצורה מאוד שבלונית ותבניתית.

ברגע שהשחקנים יקבלו יותר חופש לטעות, או שיהיה להם את הבטחון לקחת סיכון במחיר של טעות, זה יראה טוב יותר.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
דגל אדום
קיבל.ה  61 לייקים

לעניין הבילד אפ -
לדעתי צריך לשלב.
כשהקבוצה ממול יודעת שאתה תמיד מתחיל ככה, זה מזמין לחץ על ההתקפה שלנו.
אם מידי פעם היינו גם משלבים בעיטה ארוכה מהירה, זה היה מפחית את הלחץ על הבלמים שלנו.
באופן דומה לזה שכשאתה מנסה לפצח בונקר, צריך מפעם לפעם לנסות לבעוט ממרחק.
ההוא מפעם
קיבל.ה  342 לייקים

הבילד אפ המחורבן הזה טוב יעיל במקרים מסויימים אבל לא יכול להיות תורה מסיני.
זה סבבה אם אתה עושה בילד אפ וגורם להם לצאת גבוהה בתנאי שמידי פעם אתה יוצא מהר בכדורים ארוים ואז הם משלמים מחיר על זה שהם עומדים גבוהה והשחקנים האלה חסרים להם

בטח כשאתה משחק מול קבוצה מבולגנת כמו מכבי
מכבי הם הקבוצה הכי טובה בארץ בפער בלחץ על הכדור ( לא שהם יודעים אח"כ מה לעשות איתו )
ומכבי הם הקבוצה הכי גרועה בארץ נגד התקפות מהירות/מעבר כי בשיטה של הסרבי המטורף המגן חלוץ מרכזי הקשר 10 משחק על קו שמאל
והבלמים.... עד עכשיו לא יודעים מה הוא רוצה מהם וכל פעם שיש התקפה מהירה השחקנים שלהם שומרים אחד על השני במקום על היריב.
זאת למשל דוגמא טובה למתי אסור לשחק סתם בילד אפ וצריך לעוף למעלה מהר.
למרות החתמות יוקרתיות של עופר השחקן הכי משפיע בהפועל הוא סאבו טאז
El dudernio
קיבל.ה  1933 לייקים

Gania23 כתב: 16 ינואר 2026, 13:29
דווקא הבעיה היא לא בקרייב ופלקאו אלא ב שלישיה הקידמית יותר .... או יותר נכון ב קשר ההתקפי ובכנף שמאל... כי בשיטה שלנו ליינדנר / יאזן נמצאים עם רגל על קו שמאל, דאפה באמצע על הבלמים וטוריאל עם רגל כל קו ימין. אבל שני הנוספים במקום לרדת ולעשות תנועה כדי שתהיה אופציית מסירה נצמדים לדאפה ואז הם 3 על 3 אבל בנחיתות פיסית מובהקת וכל הכדורים עוברים ליריב
סמל אישי של משתמש
Red Wolf
קיבל.ה  1696 לייקים

טוב לא נעים לי להגיד
אבל השער השני שלנו הגיע מחוץ ארוך לרחבה והרחקה גרועה של נתניה
קפבלנקה
קיבל.ה  830 לייקים

Red Wolf כתב: 01 פברואר 2026, 09:31 טוב לא נעים לי להגיד
אבל השער השני שלנו הגיע מחוץ ארוך לרחבה והרחקה גרועה של נתניה
זה בדיוק הרעיון בהוצאות חוץ האלה.

להכניס את הכדור לרחבה של היריב ולייצר בלאגן.
האם קרייב הוא זה שצריך להרים אותם? לא בטוח, אבל כנראה שאין אף אחד בקבוצה שמסוגל לזרוק רחוק כמוהו.
סמל אישי של משתמש
Mendelson
קיבל.ה  792 לייקים

מצרף פה וידאו מצוין בעיני שמסביר קצת את הבעיות בבילד-אפ מאחורה, ומה שהתחיל כשיטה מאוד מבטיחה של כדורגל, ועם הזמן (כשקבוצות למדו אותה) הפכה להיות הרבה יותר נטל מאשר נכס. הוא מראה איך ברצלונה שנחשבת קבוצת בילד-אפ מצויינת (הסרטון רלוונטי לעונה הקודמת, אבל הרעיון ברור) למעשה סופגת יותר שערים מהכדורי תיבת חמש שלה, מאשר שערים שהיא מבקיעה. ויותר מזה - איך היא מבקיעה יותר שערים שהתחילו בבילד-אפ של הקבוצה היריבה, מאשר השערים שהיא מבקיעה שהתחילו בבילד-אפ שלה.

לא יודע אם יש סטטיסטיקות זמינות של זה, אבל מישהו מאנשי המספרים של הפורום יודע להגיד מה כמות המצבי הבקעה שייצרנו בזכות משחק בילד-אפ שלנו, לעומת כמות מצבי ספיגה שנגרמו בגלל הבילד-אפ שלנו? אני משוכנע בלי לבדוק שהמספרים רחוקים מלהיות מחמיאים. ומה שחשוב לא פחות, בילד-אפ שנעשה נכון בד"כ מתורגם לאחוזי החזקת כדור טובים, אבל אנחנו גם מתעקשים על הבילד-אפ וגם מחזיקים כדור באחוזים נוראיים ברוב המשחקים שלנו. ולא מדבר ספציפית על המשחק אתמול, אלא באופן כללי לאורך העונה (והאמת שגם בעונה שעברה).

לתחושתי רוב המצבים המסוכנים שלנו (שלא מגיעים ממצבים נייחים) מתחילים דווקא באיבודי כדור של היריבה או לחץ טוב שלנו למעלה. ובמקום הבילד-אפ לא חייבים רק להעיף כדור שוער למעלה (אפשר, אבל בשביל זה גם חייבים לשפר את העמידה שלנו למעלה כשמחכים לכדור שוער ארוך). אפשר גם להתמקם בעמידה של בעיטת שוער ארוכה, ולשחרר כדור לכיוון החלק האחורי שלנו למישהו שיודע להוביל כדור (צ'יקו). אבל העמידה של הבילד-אפ שמזמינה את שחקני היריבה ללחוץ אותנו גבוה לא מובילה לשום דבר חוץ מקיצור החיים של כל גבר מעל גיל 40 בבלומפילד.
סמל אישי של משתמש
בן לוז
קיבל.ה  570 לייקים

כל פעם שאני רואה את מקרייב מתקרב להוציא את החוצים המאוסים האלה אני חוטף עצבים, עוד לפני החוץ
99/100 מהפעמים החרא הזה יצר התקפה מתרפצת בצד השני ולא תרם לנו כלום
במזל היסטורי אתמול בלם של נתניה נגח על חבר שלו וזה התגלגל במקרה ללמקין

רוצים חוצים ארוכים? אחלה, שקרייב יהיה ברחבה לנגוח את זה לתוך רחבת החמש
למי הוא מרים? ללואיזו? לאלטמן? לקורין?
דיי עם החרא הזה
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1734 לייקים

בן לוז כתב: 01 פברואר 2026, 14:24 כל פעם שאני רואה את מקרייב מתקרב להוציא את החוצים המאוסים האלה אני חוטף עצבים, עוד לפני החוץ
99/100 מהפעמים החרא הזה יצר התקפה מתרפצת בצד השני ולא תרם לנו כלום
במזל היסטורי אתמול בלם של נתניה נגח על חבר שלו וזה התגלגל במקרה ללמקין

רוצים חוצים ארוכים? אחלה, שקרייב יהיה ברחבה לנגוח את זה לתוך רחבת החמש
למי הוא מרים? ללואיזו? לאלטמן? לקורין?
דיי עם החרא הזה
בדיוק!

אפילו שיעמוד קרייב כשחקן ראשון מול מוציא החוץ וינגח אחורה את הוצאת החוץ. לדעתי זה יעשה יותר עניין ברחבה מהכדורים שהוא מוציא לעבר חבורת הגמדים שלנו שמחכה ברחבה.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
CouchPotato
קיבל.ה  55 לייקים

כדי שהבילד אפ יצליח כדאי שדאפה יצא מהעמדה שלו למעלה ויכנס לעומק כדי שתהיה עוד אופציה למסירה במרכז השדה. ואז בהצלחה להגנה של היריבה אם הם מחליטים לרדת איתו וליצור חור ענק במרכז ההגנה או להשאר למעלה ולתת להפועל יתרון.
שליחת תגובה