המלצות הגירה

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
D&3
קיבל.ה  1517 לייקים

אני דווקא ממליץ על ניס
לצאת ממנה זה חוויה
Karl Marx
קיבל.ה  238 לייקים

פרימו לוי כתב: 02 נובמבר 2025, 20:48 @Karl Marx
מסקרנות, כי אם אי פעם אעזוב זה יהיה רק למדינה ים תיכונית, למה ספרד ולא פורטוגל או איטליה או יוון? (בצרפת יש צרפתים אז ברור לי למה לא :smoke: )
בכל המדינות שהזכרת אפשר להשיג הרבה יותר עבור הכסף מאשר באזורים האטרקטיביים של ספרד, ולכל משפחה יש את הסיטואציה שלה. לנו חשובה נגישות של שפה חדשה (יוון כבר יורדת מהרשימה פה, ובמידה מסויימת גם צרפת), מערכת פוליטית יציבה (גם כאן יוון נופלת, ואיטליה עם ממשלת ימין קיצוני גם לא אטרקטיבית), ושירותי בריאות ורווחה מאוד מתקדמים (במובן הזה ספרד מובילה בכל מדד שבדקנו). כאמור, הים התיכון, מנטליות נינוחה וגישה נוחה יחסית לשאר אירופה גם הן מהוות פקטור. לכן, למרות שגראן קנריה זה מקום שהרגיש לנו הכי טוב בפער, היא נופלת בגלל המרחק. לפי האקונומיסט, הכלכלה הספרדית היתה הכלכלה עם הביצועים הכי חזקים באירופה ב-2024. מערכת הבריאות היא אונברסלית והכל בה דיגיטלי (לישראלים זה אולי טריוויאלי, אבל פה בגרמניה עדיין חיים בשנות ה-70 וסוחבים תיקיות לכל מקום).
פורטוגל היא כאמור לא מדינה ים תיכונית.
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

רק תיקון לגבי הכלכלה הספרדית - היא הכלכלה שהכי השתפרה ב2024, אבל זה גם כי היא פשוט התחילה ממאוד נמוך. זה לא שהביצועים האבסולוטיים שלה הכי טובים. היא עדיין אחת הכלכלות הכי חלשות במערב אירופה (וגם ביחס לישראל)
D&3
קיבל.ה  1517 לייקים

Pigs will be Pigs

אבל ברצינות, זה לא רק שהמצב בספרד כביכול נראה טוב כי הם התחילו נמוך, הם גם ממש התרסקו בקורונה אז חלק ממה שקורה עכשיו זה "תיקון". (דנמרק לדוגמא עם צמיחה טיפה יותר גבוה אבל ב2020 התוצר שלהם ירד בפחות מ2% לעומת יותר מ10% בספרד).
בספרד יש עדיין אבטלה מאוד גבוה, והשכר הממוצע מאוד נמוך יחסית למערב אירופה, כשהמחירים אומנם נמוכים יותר אבל לא מספיק - הכח קנייה שלהם נמוך יותר אפילו משל ישראל.
אדום נחמד
קיבל.ה  347 לייקים

יש למישהו פה קשרים במארסיי, לארגן עבודה לאשה בלי דרכון אירופאי?
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1422 לייקים

מארסיי? מפחיד
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
dino
קיבל.ה  2987 לייקים

אגב, איזה מקומות ניתן להגר אליהם בלי צורך באזרחות או מוצא מתאימים, או דרישת מקצועות מסויימים?
קובי
קיבל.ה  463 לייקים

dino כתב: 05 דצמבר 2025, 11:03 אגב, איזה מקומות ניתן להגר אליהם בלי צורך באזרחות או מוצא מתאימים, או דרישת מקצועות מסויימים?
https://total.law/blog/easiest-countrie ... igrate-to/
https://www.globalcitizensolutions.com/ ... igrate-to/
אדום
קיבל.ה  1121 לייקים

אוסטרליה זה פחד אלוהים
תא מרבוטא
קיבל.ה  737 לייקים

אדום כתב: 14 דצמבר 2025, 11:05 אוסטרליה זה פחד אלוהים
יותר מישראל?

וכן, מה שקורה בשנה האחרונה שם ממש מלחיץ
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

בוא נראה אם זה לא קשור לישראל...
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
אדום
קיבל.ה  1121 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 11:43 בוא נראה אם זה לא קשור לישראל...
היורים ישראלים? באמת נראים בעל חזות מזרחית
D&3
קיבל.ה  1517 לייקים

ואו אתה חתיכת שמוק
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

יומיים אחרי שהבטחת כאן כמה בטוח באנגליה נרצחו שני יהודים בבית כנסת.
חתיכת אידיוט, לפעמים פשוט תסתום את הפה שלך. חלאה

@Nati השמיע קול
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2021 לייקים

בפועל הם ירו באירוע יהודי, אז גם אם בדמיון של היורים הם התכוונו לפעול נגד המדיניות הישראלית הם כשלו בכשל האנטישמי הקלאסי* של לזהות את היהודים עם ישראל ומעשיה

*הקבוצה השנייה שנופלת בכשל הזה היא כמובן ולמרבה הצער הציונים (לפחות בגרסה הנוכחית של הציונות)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1467 לייקים

מחריד ומזעזע את הנפש. בתוך מרחץ דמים כזה רוצה לקחת איתי את הסרטון של הבחור שקופץ בידיים חשופות על אחד היורים ולוקח לו את הנשק. באמת שזאת הדרגה הכי גבוהה של גבורה שאפשר להגיע אליה
סמל אישי של משתמש
Red Wolf
קיבל.ה  1394 לייקים

פרימו לוי כתב: 14 דצמבר 2025, 13:47 מחריד ומזעזע את הנפש. בתוך מרחץ דמים כזה רוצה לקחת איתי את הסרטון של הבחור שקופץ בידיים חשופות על אחד היורים ולוקח לו את הנשק. באמת שזאת הדרגה הכי גבוהה של גבורה שאפשר להגיע אליה
ופאקינג מצליח!
פיגוע נורא, באיזה שלווה הם עומדים שם ויורים באין מפריע
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 12:56

@Nati השמיע קול
מה?!
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

teknoboy כתב: 14 דצמבר 2025, 13:08
בפועל הם ירו באירוע יהודי, אז גם אם בדמיון של היורים הם התכוונו לפעול נגד המדיניות הישראלית הם כשלו בכשל האנטישמי הקלאסי* של לזהות את היהודים עם ישראל ומעשיה

*הקבוצה השנייה שנופלת בכשל הזה היא כמובן ולמרבה הצער הציונים (לפחות בגרסה הנוכחית של הציונות)
מיותר לציין
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

פרימו לוי כתב: 14 דצמבר 2025, 13:47 מחריד ומזעזע את הנפש. בתוך מרחץ דמים כזה רוצה לקחת איתי את הסרטון של הבחור שקופץ בידיים חשופות על אחד היורים ולוקח לו את הנשק. באמת שזאת הדרגה הכי גבוהה של גבורה שאפשר להגיע אליה
האיש הכי מגניב בהיסטוריה מאז הבחור עם החולצה של טול שדפק את הגיטרה בראש של המחבל.

אגב, לפי האינטרנט (אז אני לא יודע כמה זה נכון),
קוראים לו אחמד בן אחמד והוא בניתוח כי יש לו קליע ביד וקליע בזרוע
:sh-shock: :sh-shock: :sh-shock:
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
בני12
קיבל.ה  2330 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 16:30
האיש הכי מגניב בהיסטוריה מאז הבחור עם החולצה של טול שדפק את הגיטרה בראש של המחבל.

האינטרנט בטוח טועה כי ביבי כבר קרא לו הגיבור היהודי
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

בני12 כתב: 14 דצמבר 2025, 16:32
KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 16:30

האינטרנט בטוח טועה כי ביבי כבר קרא לו הגיבור היהודי
ברצינות?!
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 16:27

מיותר לציין
אז לא הבנתי, ישראל קשורה לזה או לא?
טמבל כלומניק נטול חיים
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 16:26

@Nati השמיע קול
מה?!
מה מה?
דף אחר אחורה סך הכל
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

לאנטישמים החדשים (בינהם כמה כאן) יש תיאוריה לפי האנטישמיות עכשיו היא בגלל ישראל (סליחה, בגלל מדיניות ממשלת ישראל). כנראה שאם רק ישראל לא היתה קיימת, כל האירועים הללו לא היו קורים. פשוט ניסינו את זה 2000 שנה, עבד נהדר.
אגב גם ידוע שלמוסלמים לא בטוח בעולם בגלל מדיניות ממשלות סודן וסוריה.
מה לא יעשו כדי לתת הנחות לאנטישמים
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2021 לייקים

האנטישמיות שיש היום בעולם לא קשורה למדינת ישראל או לדברים שישראל וכוחותיה החמושים עושים.
מה שישראלים קוראים לו "אנטישמיות" לא פעם קשור מאוד, והסיבה היא פשוטה - ישראלים קוראים לביקורת על ישראל בשם "אנטישמיות".
אבל כידוע לכולם, מבקרי ישראל לא יורים בלי אבחנה על אירועים של יהודים. מישהו יכול לספר לי על "סטודנטית למגדר עם שיער סגול" שעשתה פיגוע? ודאי שלא.
(בדיוק כמו שלא מסוכן למוסלמים להסתובב ליד הפגנה נגד מה שקורה בסודן. להיפך, רבים מהמפגינים שם הם מוסלמים, בדיוק כמו שרבים מהמפגינים נגד מה שישראל עושה בעזה הם יהודים)
אז למה מאשימים את מי שמבקר את ישראל באנטישמיות? קל - כדי שיהיה אפשר להתעלם מהביקורת. וזה עובד מצוין, כי אנשים מחפשים בנרות דרך להתעלם מהביקורת המאוד לא נעימה הזאת.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

teknoboy כתב: 14 דצמבר 2025, 18:29 האנטישמיות שיש היום בעולם לא קשורה למדינת ישראל או לדברים שישראל וכוחותיה החמושים עושים.
מה שישראלים קוראים לו "אנטישמיות" לא פעם קשור מאוד, והסיבה היא פשוטה - ישראלים קוראים לביקורת על ישראל בשם "אנטישמיות".
אבל כידוע לכולם, מבקרי ישראל לא יורים בלי אבחנה על אירועים של יהודים. מישהו יכול לספר לי על "סטודנטית למגדר עם שיער סגול" שעשתה פיגוע? ודאי שלא.
(בדיוק כמו שלא מסוכן למוסלמים להסתובב ליד הפגנה נגד מה שקורה בסודן. להיפך, רבים מהמפגינים שם הם מוסלמים, בדיוק כמו שרבים מהמפגינים נגד מה שישראל עושה בעזה הם יהודים)
אז למה מאשימים את מי שמבקר את ישראל באנטישמיות? קל - כדי שיהיה אפשר להתעלם מהביקורת. וזה עובד מצוין, כי אנשים מחפשים בנרות דרך להתעלם מהביקורת המאוד לא נעימה הזאת.
1) מי שרצח במוזיאון היהודי בוושינגטון יכול בכיף להיענות להגדרה של סגול שיער שעשה פיגוע.
סגולי המגדר הם גם אלה שצועקים להפוך את האינתיפאדה לגלובלית.
זה שיש מיעוט של יהודים בהפגנות הללו לא מוכיח כלום, חוץ מזה שבאמת בניגוד לאנטישמיות הנאצית, אצל האנטישמים החדשים אפשר להיות גם ״יהודי טוב״ ואז יקבלו אותך. תודה רבה להם. הרי תהיה אמיתי איתי, אתה לא תגיד שלה פמיליה לא גזענים בגלל שהם אוהבים ומקבלים את יוסף חדאד, נכון? ואני אסכים איתך כמובן. ובכל מקרה, היהודים שהולכים להפגנות האלה הם לא היהודים שהולכים לאירוע חנוכה של חב״ד בחוף בסידני.
אתה טוען בלי סוף שבישראל צריכים להבדיל בין ביקורת לבין אנטישמיות. ברור אפילו לי שלא כל ביקורת על ישראל היא אנטישמיות. רבאק, גם לי יש ביקורת על ישראל ואפשר להגיד עלי הרבה דברים, אנטישמי אני עדיין לא. אבל כמו שאתה מבקש מישראל להפריד, תדע גם אתה שאי אפשר להפריד בין ההסתה המשוגעת שהולכת בעולם נגד ישראל, כולל בהפגנות שאתה לא מפסיק להגן עליהן, נגד ישראלים ונגד ״ציונים״ להגדרתך, לבין התוצאה - אירועים כמו היום באוסטרליה וביום כיפור באנגליה
2) ״הפגנות נגד מה שקורה בסודן״. אהבתי. כמה הפגנות נגד מה שקורה בסודן יש? וכמה על עזה? למה האובססיה הזו דווקא למה שקורה בעזה ולא בשום קונפליקט אחר בעולם?
אדום נחמד
קיבל.ה  347 לייקים

its-sick כתב: 22 נובמבר 2025, 12:35 מארסיי? מפחיד
מפחיד? למה..
הייתי שם איתה שבוע, והיה מהמם. נפגשנו עם יהודים שחיים שם.
איפה הבעיה?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  2021 לייקים

Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 18:48
teknoboy כתב: 14 דצמבר 2025, 18:29 האנטישמיות שיש היום בעולם לא קשורה למדינת ישראל או לדברים שישראל וכוחותיה החמושים עושים.
1. מי שרצח במוזיאון היהודי בוושינגטון יכול בכיף להיענות להגדרה של סגול שיער שעשה פיגוע.
2. זה שיש מיעוט של יהודים בהפגנות הללו לא מוכיח כלום, חוץ מזה שבאמת בניגוד לאנטישמיות הנאצית, אצל האנטישמים החדשים אפשר להיות גם ״יהודי טוב״ ואז יקבלו אותך. תודה רבה להם. הרי תהיה אמיתי איתי, אתה לא תגיד שלה פמיליה לא גזענים בגלל שהם אוהבים ומקבלים את יוסף חדאד, נכון? ואני אסכים איתך כמובן. ובכל מקרה, היהודים שהולכים להפגנות האלה הם לא היהודים שהולכים לאירוע חנוכה של חב״ד בחוף בסידני.
3. אתה טוען בלי סוף שבישראל צריכים להבדיל בין ביקורת לבין אנטישמיות. ברור אפילו לי שלא כל ביקורת על ישראל היא אנטישמיות. רבאק, גם לי יש ביקורת על ישראל ואפשר להגיד עלי הרבה דברים, אנטישמי אני עדיין לא. אבל כמו שאתה מבקש מישראל להפריד, תדע גם אתה שאי אפשר להפריד בין ההסתה המשוגעת שהולכת בעולם נגד ישראל, כולל בהפגנות שאתה לא מפסיק להגן עליהן, נגד ישראלים ונגד ״ציונים״ להגדרתך, לבין התוצאה - אירועים כמו היום באוסטרליה וביום כיפור באנגליה
4. ״הפגנות נגד מה שקורה בסודן״. אהבתי. כמה הפגנות נגד מה שקורה בסודן יש? וכמה על עזה? למה האובססיה הזו דווקא למה שקורה בעזה ולא בשום קונפליקט אחר בעולם?
(מספרתי מחדש)
1. שוב הטשטוש בין אנטי-ישראליות לבין אנטישמיות. הבחור שלך לא תקף אירוע של יהודים אלא אירוע של שגרירות ישראל.
2. מה זה משנה אם המפגינים היהודים הולכים להדלקת נרות של חב"ד? הם יהודים שמתנגדים למדיניות ולמעשים של ישראל, לא אנטישמים.
3. ושוב אותו בלבול. נאו-נאצים לא צריכים שאיזו סמולנית סגולת שיער תסביר להם שלא יפה להרוג שבעים אלף איש כדי לעשות פיגועים נגד מי שהם שונאים הרבה קודם.
4. זה לא קשור לבלבול שלך בין ביקורת על ישראל לבין אנטישמיות, אבל אני אכבד אותך בתשובה בכל זאת: כי מישראל, בצדק או שלא בצדק, יש ציפיות יותר גבוהות מאלה שיש מסודן. בנוסף, ישראל נהנית מסיוע ותמיכה או לפחות הסכמה שבשתיקה מאותן מדינות שבהן ההפגנות האלה מתקיימות, ולא במקרה. הן לא נועדו רק להביע שאט נפש מהמעשים של ישראל אלא גם להשפיע על הממשלות המקומיות שלא יסייעו למעשים האלה אלא ינסו לעצור אותם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1422 לייקים

אדום נחמד כתב: 14 דצמבר 2025, 19:02
its-sick כתב: 22 נובמבר 2025, 12:35 מארסיי? מפחיד
מפחיד? למה..
הייתי שם איתה שבוע, והיה מהמם. נפגשנו עם יהודים שחיים שם.
איפה הבעיה?
בין 30 ל 40 אחוז מוסלמים. כבר לפני 15 שנה פחדתי שם, עכשיו אחרי עזה, בכלל אימה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

teknoboy כתב: 14 דצמבר 2025, 19:41
Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 18:48
1. מי שרצח במוזיאון היהודי בוושינגטון יכול בכיף להיענות להגדרה של סגול שיער שעשה פיגוע.
2. זה שיש מיעוט של יהודים בהפגנות הללו לא מוכיח כלום, חוץ מזה שבאמת בניגוד לאנטישמיות הנאצית, אצל האנטישמים החדשים אפשר להיות גם ״יהודי טוב״ ואז יקבלו אותך. תודה רבה להם. הרי תהיה אמיתי איתי, אתה לא תגיד שלה פמיליה לא גזענים בגלל שהם אוהבים ומקבלים את יוסף חדאד, נכון? ואני אסכים איתך כמובן. ובכל מקרה, היהודים שהולכים להפגנות האלה הם לא היהודים שהולכים לאירוע חנוכה של חב״ד בחוף בסידני.
3. אתה טוען בלי סוף שבישראל צריכים להבדיל בין ביקורת לבין אנטישמיות. ברור אפילו לי שלא כל ביקורת על ישראל היא אנטישמיות. רבאק, גם לי יש ביקורת על ישראל ואפשר להגיד עלי הרבה דברים, אנטישמי אני עדיין לא. אבל כמו שאתה מבקש מישראל להפריד, תדע גם אתה שאי אפשר להפריד בין ההסתה המשוגעת שהולכת בעולם נגד ישראל, כולל בהפגנות שאתה לא מפסיק להגן עליהן, נגד ישראלים ונגד ״ציונים״ להגדרתך, לבין התוצאה - אירועים כמו היום באוסטרליה וביום כיפור באנגליה
4. ״הפגנות נגד מה שקורה בסודן״. אהבתי. כמה הפגנות נגד מה שקורה בסודן יש? וכמה על עזה? למה האובססיה הזו דווקא למה שקורה בעזה ולא בשום קונפליקט אחר בעולם?
(מספרתי מחדש)
1. שוב הטשטוש בין אנטי-ישראליות לבין אנטישמיות. הבחור שלך לא תקף אירוע של יהודים אלא אירוע של שגרירות ישראל.
2. מה זה משנה אם המפגינים היהודים הולכים להדלקת נרות של חב"ד? הם יהודים שמתנגדים למדיניות ולמעשים של ישראל, לא אנטישמים.
3. ושוב אותו בלבול. נאו-נאצים לא צריכים שאיזו סמולנית סגולת שיער תסביר להם שלא יפה להרוג שבעים אלף איש כדי לעשות פיגועים נגד מי שהם שונאים הרבה קודם.
4. זה לא קשור לבלבול שלך בין ביקורת על ישראל לבין אנטישמיות, אבל אני אכבד אותך בתשובה בכל זאת: כי מישראל, בצדק או שלא בצדק, יש ציפיות יותר גבוהות מאלה שיש מסודן. בנוסף, ישראל נהנית מסיוע ותמיכה או לפחות הסכמה שבשתיקה מאותן מדינות שבהן ההפגנות האלה מתקיימות, ולא במקרה. הן לא נועדו רק להביע שאט נפש מהמעשים של ישראל אלא גם להשפיע על הממשלות המקומיות שלא יסייעו למעשים האלה אלא ינסו לעצור אותם.
1) ידעתי שתגיד את זה. אבל אמרת באופן כללי ״עשה פיגוע״. יפה שאתה מקפיד כל כך להבדיל ולהבהיר כמה מי שהורג אנשים באירוע של ישראל הוא לא אנטישמי. אני בטוח שאם מישהו היה יורה בארה״ב במוזיאון המוסלמי באירוע תמיכה בפלשתין היה חשוב לך להבהיר כמה זה לא אומר שהוא גזען שונא ערבים.
2) זה משנה כי הסברתי לך את ההבדל בין האנטישמיות הנאצית לאנטישמיות העכשווית. עכשיו, אתה יכול להיות יהודי ״טוב״ (כלומר יהודי ששונא את ישראל, ומה לעשות, זה בדרך כלל גם יהודים שנמנעים ולא ממש מעורבים בקהילה היהודית אלא יהודים רק גנטית במקרה הטוב) ולהיות מקובל עליהם. להגיד שמי ששונא רק יהודים שתומכים בישראל אבל אין לו בעיה עם יהודים ששונאים את ישראל הוא לא אנטישמי זה בערך כמו להגיד שלה פמיליה לא גזענים כי הם אוהבים את יוסף חדאד ונאס דיילי. הרי גם הם שונאים רק את הערבים שתומכים בפלשתין ואין להם בעיה עם ערבים שמצהירים שהם נגד. אז הם לא גזענים?
3) אתה הופך דיון מאקרו למיקרו וזה מביך. אם אתה טוען שאין קשר בין ההסתה המטורפת ברחובות ובים הקריאה ״להפוך את האינתיפאדה לגלובלית״ לבין התוצאה במנצ’סטר ובסידני אז אתה תמים במקרה הטוב.
4) אה זה עניין של ציפיות ושיתופי פעולה. לכן יש שנאה כל כך גדולה גם אצל האנשים האלה לממשלה ההומנית של קאטר למשל, שמשתפת פעולה עם כל מדינה מערבית שהפגינו בה. לכן גם היו הפגנות המוניות נגד מה שטורקיה עשתה לכורדים. לכן יש היום הפגנות נגד הליקוק של ממשלחת המערב לסוריה שטובחת בדרוזים ובעלאווים ודרישה לא להכניס את א שארה לשטחה (כמו שהיה למשל נגד הרצוג).
אגב ההפגנות האלה מערכות גם במדינות מערביות שביטלו כמעט כל קשר עם ישראל ובטח שלא שולחות לה נשק, כמן ספרד ואירלנד. אני לא בטוח שיש היום בספרד יותר סנקציות על סודן מאשר על ישראל, ועדיין לא ראיתי המון מוסת בברצלונה משתגע נגד סודן כמן שהוא משתגע נגד ישראל. ככה שהטיעון שלך לא תופס
נערך לאחרונה על ידי Segev ב 14 דצמבר 2025, 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
בלומי האדום
קיבל.ה  74 לייקים

אני באמת לא מבין מה אתם ממשיכים להתדיין עם שני הלייצנים הללו, ואני עוד עדין בתיאור
ביקורת על ישראל, ביקורת על מדיניות הממשלה. מה זה קשור לארוע של היום.
זאת ההזמנה לארוע:
https://events.humanitix.com/chanukah-by-the-sea-2025
מזמינים אנשים, חברים ומשפחות לחגוג את חנוכה עם כל הקהילה
בשביל האידיוט השימושי מלונדון בשפה שרק הוא מבין:
Chanukah by the Sea
Join Chabad of Bondi for our Annual Chanukah Festival as We Celebrate Jewish Life by lighting up the Iconic Bondi Beach

נפגשים בבונדי פארק ליד מגרש המשחקים של הילדים!!!

ביקורת לגיטימית על מדיניות ישראל
תתי אנוש באו לרצוח יהודים ועוד ישראלים על הדרך, פלוס כמה ילדים ששיחקו בפארק,
להקיא על שניכם
תא מרבוטא
קיבל.ה  737 לייקים

תקיפה אלימה של ארוע דתי סטנדרטי של קהילה יהודית בחוצלארץ לא יכולה להחשב כמאבק בכיבוש או במעשים שנטענים כנגד ישראל. זה אנטישמיות נטו. לקרוא לזה מאבק נגד ישראל ומעשיה, זה בערך כמו שעסקנים חרדים אצלנו טוענים שלבקר חרדים זה אנטישמי- כלומר עיוות וזילות של המושג.

ואגב, ובמקביל ראוי לציין גם את זה https://www.haaretz.co.il/news/world/as ... e2fbee0000

ככל הנראה האדם שהתנפל ועצר את אחד המחבלים שם, הוא מוסלמי תושב סידני. זה לא מוחק את הזוועה אבל זה כן נקודה חשובה ומעודדת
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 18:10

מיותר לציין
טמבל כלומניק נטול חיים
למה לעזאזל שישראל תהיה קשורה לזה?
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 18:17

@Nati השמיע קול
מה?!
מה מה?
דף אחר אחורה סך הכל
1. איפה אמרתי שבטוח באנגליה? בטח ובטח, איפה הבטחתי את זה?
2. אם נרצחו שני יהודים, זה אומר שלא בטוח באנגליה? אפילו יותר מזה, זה אומר שלא בטוח ליהודים באנגליה?
3. אתה רוצה להשוות את רמת הביטחון ליהודים, אפילו בפאקינג חוף בונדי, לישראל?
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 21:15
מיותר לציין
טמבל כלומניק נטול חיים
אני לא יודע, אבל זה מה שאתה טענת
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1733 לייקים

Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 21:21
KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 21:15

טמבל כלומניק נטול חיים
אני לא יודע, אבל זה מה שאתה טענת
אתה מטורף?
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

KingAlpaca כתב: 14 דצמבר 2025, 21:19
Segev כתב: 14 דצמבר 2025, 18:17
מה?!
מה מה?
דף אחר אחורה סך הכל
1. איפה אמרתי שבטוח באנגליה? בטח ובטח, איפה הבטחתי את זה?
2. אם נרצחו שני יהודים, זה אומר שלא בטוח באנגליה? אפילו יותר מזה, זה אומר שלא בטוח ליהודים באנגליה?
3. אתה רוצה להשוות את רמת הביטחון ליהודים, אפילו בפאקינג חוף בונדי, לישראל?
1) סליחה. אמרת בלונדון, לא באנגליה. מאוד מהותי הרי.
2) כן. ברמה מסויימת. אין תודה לאל שואה ולא מחפשים יהודים בעליות גג. אבל יהודים נרצחים כי הם יהודים. אז מסוכן
3) נתון לדיון איך אתה מגדיר ״מסוכן״, אבל גם אם אלך על ההגדרה שלך של ״הסיכוי למות בפיגוע בשל היותך יהודי״ (שאגב עד כה ב2025 לדעתי באוסטרליה גבוה יותר מאשר בישראל, אבל גם אם לא, זה לא באמת הדיון), זה שיותר מסוכן במקום מסויים לא אומר שלא מסוכן במקום אחר. והזלזול הזה שלך בסכנה כי ״שם מסוכן יותר״ דוחה
נערך לאחרונה על ידי Segev ב 14 דצמבר 2025, 21:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

וברצינות, מישהו שמע מנתי? לא ראיתי שהוא כתב בפורום היום
Segev
קיבל.ה  491 לייקים

כן אני המטורף (עכשיו תמצא עוד איזו סיבה צינית לכתוב עוד הודעה לא ברורה שתרגומה אוהו אוהו כמה אתה חכם מכולם)
שליחת תגובה