דקות משחק לישראלים

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1451 לייקים

רדנקו כתב: 26 נובמבר 2025, 11:23
הפועל כתב: 26 נובמבר 2025, 10:55 למי אכפת? לי אכפת. ומסתמן שלעוד הרבה אנשים.
אחרת לא היה האשכול הזה, וזה לא היה מוזכר ואפילו עושה כותרות בכ"כ הרבה אתרים.

וברור שיש מה לעשות. מה שאפשר לעשות זה לזרוק את כל הכסף יותר על ישראלים ופחות על זרים. או להחליט מראש שיורוליג היא לא ה-מטרה ואין בלתה (או גם וגם). זה הכל ענין של סדר עדיפויות. זה בסדר לאמר - זה מה שאכפת לי, שנגיע כמה שיותר רחוק באירופה, ונהפוך כמה שיותר מהר לקבוצת צמרת אירופית, וכל השאר משני לזה. זה מצחיק לאמר אבל "אין מה לעשות" ו"למי אכפת" כשבעצם אתה אומר "לי לא אכפת כי הנחות היסוד שלי שונות משלך ושלך שוות מבחינתי לתחת".
בלייזר לא היה מקבל דקות גם אם היה ספרדי והיה משחק בריאל מדריד.
אבל כשאתה משחק מול ריאל ומי שיש לך זה שגב, בלייזר ובר כשממול משחקים טאבארס והזוניה, אז אין לי בעיה עם זה.
איזה דמגוגיה מפוארת, בחייאת.
אהבתי את הנחרצות שבה כתבת שבלייזר לא היה מקבל דקות גם אם היה ספרדי והיה משחק בריאל, שמבוססת על... ובכן כלום.
גם להעמיד את שגבר בלייזר ובר (שחקני סוף רוטציה) מול טבארס והזוניה (2 שחקנים טופ טופ יורוליג).
אולי כדאי להזכיר כאן לחברים שגם בפאקינג נבא כששחקני הספסל וקצה הרוטציה עולים לשחק, הרמה יורדת, מה לעשות. רק בהפועל שלנו אסור לקבל שניה אחת שבה החמישייה על המגרש היא לא הטובה ביותר האפשרית אחרת נאלץ לחזור ליורוקאפ או משהו כזה. ואנחנו מדברים על שחקני נבחרת ישראל, לא על רבינוביץ׳ וגיל בני.
ובכלל אוהב את ה״רמת יורוליג״ הזה, כאילו יש איזה קו סימון שמפריד בין רמת יורוליג ללא יורוליג ומדובר באקסיומה ידועה לכל. כולנו יודעים כמה זה בולשיט ושיש קבוצות ביורוקאפ שמפרקות קבוצות יורוליג.
מי שחושב שאם בלייזר, שחקן נבחרת ישראל שיודע לתת הגנה היה נותן לאיש, שחקן התקפה בינוני במקרה הטוב לנוח עוד 5 דקות אתמול, אז פתאום כל ההגנה שלנו היתה מתפרקת ובהתקפה היינו זורקים רק איירבולים, סובל מbias קיצוני נגד ישראלים ומבסס את הדעה שלו על כלום למעשה
תא מרבוטא
קיבל.ה  734 לייקים

Red Or Dead כתב: 26 נובמבר 2025, 12:34 גם בזה ״הכתבים מטעם״ והאולטראס אשמים?
הרי שנים ארוכות דיברנו וגיחכנו על מכבי ועל הדרך שלה וכמה שהם חבורה של שכירי חרב אמריקאים ללא זהות ישראלית
עכשיו כשזה קורה אצלנו, על סטרואידים, אי אפשר להגיד מילה? די לצביעות הזאת.

עניינית - בוודאי שאיטודיס צריך לשחק עם מי שהוא רואה לנכון - מקצועית
אבל אני לא מסכים שאם חס וחלילה נעלה ישראלים לכמה דק׳ על הפרקט יחרב עלינו עולמנו.
קבוצות משחקות כל הזמן עם שחקנים משולי הרוטציה, ורק בהפועל אי אפשר להעלות בשום מצב שהוא לא 2 דק לסיום משחק ביתרון של 20+ שחקנים ישראלים (שחקני נבחרת, עם ניסיון)?
לא קונה את זה.
אתה מעלה כמה סוגיות נפרדות

1. האם איטודיס יכול להאריך הרוטציה?
כן. וזה גם יחסוך פציעות /עייפות/ מרמור בסגל
גם ציינו את זה בהקשר של הזמן יתר של מיציץ למשל
2. האם בהארכת רוטציה אפשר לשלב את כולם? תלוי באיזה משחק. מול באסקוניה ומילאנו ששייטנו זה ברור שכן. אתמול זה מאד תלוי מי יכול לתרום במשחק הצמוד נוכח התפתחותו, וזה כבר תלוי מי יש לנו ביחס למי שאצלם במגרש. ולכן זו לא רק שאלה של עייפות או עבירות אלא גם שאלה של יכולת
אלא אם המטרה זה לשתף בכל מחיר. גם אם מפסידים
3. לא קראתי פה אף אחד לא טען שאיטודיס מנהל רוטציה מיטבית או מנהל משחק מיטבי. אגב גם בישראל. הטענה של פותח האשכול שמדובר באפליה שיטתית נגד ישראלים לא משנה מה. וזה- לא בוסס. תראה לי שהעלו זר בינוני מינוס בעמדה בה יכול היה לעלות ישראלי שווה ערך- יש בסיס. כל עוד זה לא המצב- זו רק השערה. ועליה בונים תלונות וביקורת.
4. יש שני ישראלים בכירים שהיו אמורים להיות בחמישיה הפותחת, ועוד אחד משלים די קבוע. שלושתם פצועים. מבאס מאד. מדאיג גם לליגה. אבל אז אי אפשר לטעון לאפליה על רקע דרכון (אלא אם תוכח העדפה של זר על ישראלי באותה רמה באותה עמדה -סעיף 3)
אוהד כורסא
קיבל.ה  718 לייקים

מילפורד כתב: 26 נובמבר 2025, 13:06 דקות משחק לישראלים ביורוליג זה לאו דוקא הפרמטר שמעניין אותי.
זה מאוד מבאס שאין לנו יותר ישראלים ששווים דקות ביורוליג ושהשניים/שלושה שכן פצועים.
באופן אישי, לא מרשים אותי רישום של "ישראלים" שלא יודעים מילה בעברית כמו דיברתולומיאו, ריימן, ליף ועוד ועוד בעבר כמו שארפ או רוצ'סטי שעפים מפה רגע אחרי שנגמר להם החוזה.

מה שכן מעניין אותי בהקשר של הליגה המקומית , ופה אני עדיין מאמין ורוצה את אותם הדברים שרציתי תמיד:
1. תקרת שכר
2. הגבלה ל4 זרים , אפילו פחות מבחינתי
3. חזרה למקסימום 8 זרים בשנה (הקורונה כבר לא משפיע עלינו הרבה זמן , וגם המלחמה כבר פחות או יותר לא)

קבוצה שרוצה לבנות גלקטיקוס ליורוליג ב160 מיליון שקל , שיבושם לה , אבל זה לא צריך לדרוס את הליגה המקומית.
כרגע אנחנו מנצלים את החוקים עד תום לטובתינו , הייתי שמח לדעת שאנחנו עדיין עומדים מאחורי הדברים לעיל וזה מבאס אותי שאנחנו לא.

אבל, כשיש בעלים פרטי, זה כבר העיניין שלו לנהל את זה ודעתנו כקהל הפכה למשנית.
אני באופן אישי חושב שמודל העמותה והיכולת שלו להחזיק קבוצת כדורסל תחרותית מיצה את עצמו , ועל כן גם הצבעתי בעד עופר ומקבל עלי את מה שהוא מחליט בנושא.
בטח כל עוד מה שהוא בונה פה זה קבוצה ברמות הכי גבוהות שיש.

והדגש שלי , כאוהד קבוצת כדורסל , הוא על קבוצה הכי תחרותית והישגית שאפשר , זאת מהות תחרות הספורט.
היה מושלם אם העמותה היתה מצליחה להתקיים במקביל לקבוצה הבוגרת ונותנת לנו את הערך המוסף הקהילתי חברתי , אבל לצערי מסלול ההתנגשות שעלינו עליו מחרב את זה. (ואני עדיין מאשים בראש ובראשונה את אי קיום ההצבעה לגורם מספר אחד למצב שהגענו אליו).

חשיבות היורוליג, לשנה/שנתיים/שלוש הקרובות מבחינתי, זה להתבסס ולהתמצב ברמות האלה , כדי להיות תחרותיים לאורך שנים קדימה ולא הבלחה נקודתית של שנה אחת או שתיים.
ולכן, באופן קצת אבסורדי מבחינתי , השנה אני רואה הישג טוב ביורוליג בחשיבות מאוד גבוהה, קשה לי להגיד שיותר מאליפות בארץ , אבל אם אני חושב על זה רק רציונאלית (ואני לא) אז ברור שעדיף יורוליג.
תקרת שכר והצלחה ביורוליג הם סותרים.
כל סכום מעל מיליון לא רלוונטי לאף קבוצה שהיא לא סופר עשירה, וביורוליג זה סכום כמעט זניח. הפער בין המשכורת בליגת העל וביורוליג הוא לא ניתן לגישור לצערי.
ולא חושב שהליגה צריכה למנוע מעצמה רישום של השחקנים הכי טובים של הקבוצות שלה.
הוקיץ'
קיבל.ה  7500 לייקים

איזה חבורה של בלבלני מוח.
לכם חשוב שיהיו ישראלים בהפועל? אחלה, לגיטימי. לטעון שאתם אוהדי הפועל האמיתיים ומי שזה לא מעניין אותו הפך למכבי על סטרואידים? יאללה יאללה, לכו חפשו את החברים שלכם.
רק כדי להבהיר כי אני רואה שיש פה בלבול, מעולם לא היה קונצנזוס על כך שקידום השחקן הישראלי הוא חלק מערכי הפועל. היה קונצנזוס על כך שהמיצוב של מכבי כ"קבוצה של המדינה" (שבו הם השתמשו כדי לקבל סכומים אדירים מרשות השידור) הוא ביזיון, ועוד יותר ביזיון שזה קורה בזמן שישראלים לא ממש משחקים שם והם מאזרחים כל דבר שזז.
בימי העמותה רמי שם הרבה דגש על שחקנים ישראלים וזו כמובן זכותו ודבר לגיטימי בפני עצמו, אבל זה מעולם לא היה ערך של הפועל או משהו שמבדיל אותנו מכל קבוצה אחרת.
ספרא טבא
קיבל.ה  382 לייקים

מודה שמאוד לא מעניין אותי
ויותר מזה, כשאני רואה ישראלים על הפרקט אני מתעצבן
תמיד התחברתי יותר לזרים גם בכדורגל
כרגע אין לנו ישראלים ברמה חוץ ממדר שפצוע, ומודה שאני לא רוצה גם את הישראלים של מכבי ת"א, סורקין ובלאט הם מסהסיבות המרכזיות שהם חוטפים 100 נקודות כל משחק
Red Or Dead
קיבל.ה  363 לייקים

תא מרבוטא כתב: 26 נובמבר 2025, 13:25
הרי שנים ארוכות דיברנו וגיחכנו על מכבי ועל הדרך שלה וכמה שהם חבורה של שכירי חרב אמריקאים ללא זהות ישראלית

אבל אני לא מסכים שאם חס וחלילה נעלה ישראלים לכמה דק׳ על הפרקט יחרב עלינו עולמנו.
קבוצות משחקות כל הזמן עם שחקנים משולי הרוטציה, ורק בהפועל אי אפשר להעלות בשום מצב שהוא לא 2 דק לסיום משחק ביתרון של 20+ שחקנים ישראלים (שחקני נבחרת, עם ניסיון)?
לא קונה את זה.

2. האם בהארכת רוטציה אפשר לשלב את כולם? תלוי באיזה משחק. מול באסקוניה ומילאנו ששייטנו זה ברור שכן. אתמול זה מאד תלוי מי יכול לתרום במשחק הצמוד נוכח התפתחותו, וזה כבר תלוי מי יש לנו ביחס למי שאצלם במגרש. ולכן זו לא רק שאלה של עייפות או עבירות אלא גם שאלה של יכולת
3. לא קראתי פה אף אחד לא טען שאיטודיס מנהל רוטציה מיטבית או מנהל משחק מיטבי. אגב גם בישראל. הטענה של פותח האשכול שמדובר באפליה שיטתית נגד ישראלים לא משנה מה. וזה- לא בוסס. תראה לי שהעלו זר בינוני מינוס בעמדה בה יכול היה לעלות ישראלי שווה ערך- יש בסיס. כל עוד זה לא המצב- זו רק השערה. ועליה בונים תלונות וביקורת.
4. יש שני ישראלים בכירים שהיו אמורים להיות בחמישיה הפותחת, ועוד אחד משלים די קבוע. שלושתם פצועים. מבאס מאד. מדאיג גם לליגה. אבל אז אי אפשר לטעון לאפליה על רקע דרכון (אלא אם תוכח העדפה של זר על ישראלי באותה רמה באותה עמדה -סעיף 3)
העובדות הן מאוד ברורות - עד כה מלבד תומר גינת, ושתי דקות של גיא פלטין בסיום המחצית הראשונה מול פנר, ב13 משחקי יורוליג לא נמצאה אפילו שניה אחת בה שחקן ישראלי יכול לשחק, להוציא כמה דק׳ בגארבג׳ טיים בשני משחקים שהוכרעו.

אף אחד לא אמר שהם צריכים לשחק 20 דקות לערב ולהיות על הפרקט ללא קשר ליכולתם או בשלבי ההכרעה על חשבון שחקנים טובים יותר, אבל אני חושב שאפשר לתת דקות מסוימות בשלבים מסוימים במשחק, גם לשחקנים הישראלים שנרשמים.
אם נעז לשתף פה ושם למספר דקות שחקנים ישראלים ״לא ברמה״(aka - שחקני נבחרת מנוסים וכאלו עם שנים רבות של ניסיון באירופה, מחוץ ליורוליג), אנחנו נידונים לכישלון במפעל ועל זה נקום וניפול? לא מאמין בזה.
זה מרגיש שהוחלט מראש שהשחקנים האלו לא ראויים לדרוך על הפרקט ביורוליג, בלי שאף אחד בדק ונתן להם הזדמנות.
לדעתי זה גם עלול לפגוע בנו בהמשך בליגה, בסופו של דבר מדובר על שחקנים שיהיו חלק משמעותי בשלבי ההכרעה במפעלים הישראלים וליותר ממחצית מהמשחקים אפילו לא מתלבשים, בטח כשהסגל יהיה מלא.
תא מרבוטא
קיבל.ה  734 לייקים

Red Or Dead כתב: 26 נובמבר 2025, 15:12

לא קונה את זה.

העובדות הן מאוד ברורות - עד כה מלבד תומר גינת, ושתי דקות של גיא פלטין בסיום המחצית הראשונה מול פנר, ב13 משחקי יורוליג לא נמצאה אפילו שניה אחת בה שחקן ישראלי יכול לשחק, להוציא כמה דק׳ בגארבג׳ טיים בשני משחקים שהוכרעו.

אף אחד לא אמר שהם צריכים לשחק 20 דקות לערב ולהיות על הפרקט ללא קשר ליכולתם או בשלבי ההכרעה על חשבון שחקנים טובים יותר, אבל אני חושב שאפשר לתת דקות מסוימות בשלבים מסוימים במשחק, גם לשחקנים הישראלים שנרשמים.
אם נעז לשתף פה ושם למספר דקות שחקנים ישראלים ״לא ברמה״(aka - שחקני נבחרת מנוסים וכאלו עם שנים רבות של ניסיון באירופה, מחוץ ליורוליג), אנחנו נידונים לכישלון במפעל ועל זה נקום וניפול? לא מאמין בזה.
זה מרגיש שהוחלט מראש שהשחקנים האלו לא ראויים לדרוך על הפרקט ביורוליג, בלי שאף אחד בדק ונתן להם הזדמנות.
לדעתי זה גם עלול לפגוע בנו בהמשך בליגה, בסופו של דבר מדובר על שחקנים שיהיו חלק משמעותי בשלבי ההכרעה במפעלים הישראלים וליותר ממחצית מהמשחקים אפילו לא מתלבשים, בטח כשהסגל יהיה מלא.
בגדול אני מסכים וכאמור גם כתבתי שאיטודיס מנהל את הרוטציה באופן טעון שיפור. וגם אני מסכים שבמשחקים שבהם זה לא צמוד ויש מרווח תמרון אפשר לשתף. ובכלל מה שעשה בזמנו לבר זה מבייש
זה עדיין לא נובע בעיני מאנטי לישראלים דווקא
רק הפועל
קיבל.ה  2864 לייקים

וברור שיש מה לעשות. מה שאפשר לעשות זה לזרוק את כל הכסף יותר על ישראלים ופחות על זרים. או להחליט מראש שיורוליג היא לא ה-מטרה ואין בלתה (או גם וגם). זה הכל ענין של סדר עדיפויות. זה בסדר לאמר - זה מה שאכפת לי, שנגיע כמה שיותר רחוק באירופה, ונהפוך כמה שיותר מהר לקבוצת צמרת אירופית, וכל השאר משני לזה. זה מצחיק לאמר אבל "אין מה לעשות" ו"למי אכפת" כשבעצם אתה אומר "לי לא אכפת כי הנחות היסוד שלי שונות משלך ושלך שוות מבחינתי לתחת".
כי בתאכלס מי שואל אותך , המצב הוא ככה עם עופר או להיות קבוצה שרחוקה מהרמה של חולון במקרה הטוב ובמקרה הרע בכלל לא בליגה הראשונה, אין פה באמת אמצע כי זה המטרות של מי ששם את הכסף הגדול
סמל אישי של משתמש
Mr.china
קיבל.ה  241 לייקים

שתי נקודות שחשוב לי להגיד

1. אם איתי שגב/ בר טימור היו מקבלים אתמול 40 שניות האם זה היה מביא כבוד? או פשוט מונע את הנתון העגום שבסופו של דבר שלושת הישראלים הטובים שלנו פצועים.

2. בסופו של דבר, אני אוהד הפועל, ברור שאני אשמח שישראלים ישחקו. אבל בלייקני, איש ומוטלי יותר הפועל בשבילי מיפתח זיו או איתי שגב
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  710 לייקים

לא שאיטודיס מאמן מושלם, אבל אני ״קצת״ יותר סומך על שיקול דעתו של מי שהביא לנו תואר אירופי מאשר על כמה משתמשים רנדומלים בפורום אוהדים.
אין לי ספק שמדר היה משחק הרבה ב-13 מחזורים האלה אם היה כשיר, ואם הפועל היתה משוריינת לכמה עונות ביורוליג אז גם היינו רואים יותר דקות משאר הישראלים.
Spiderman
קיבל.ה  111 לייקים

Mr.china כתב: 26 נובמבר 2025, 17:31 שתי נקודות שחשוב לי להגיד

1. אם איתי שגב/ בר טימור היו מקבלים אתמול 40 שניות האם זה היה מביא כבוד? או פשוט מונע את הנתון העגום שבסופו של דבר שלושת הישראלים הטובים שלנו פצועים.

2. בסופו של דבר, אני אוהד הפועל, ברור שאני אשמח שישראלים ישחקו. אבל בלייקני, איש ומוטלי יותר הפועל בשבילי מיפתח זיו או איתי שגב
החלק בסוף, כל כך נכון!!
בטח יפתח זיו שלא עובר לי בגרון
עופר מלך הפועל
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2041 לייקים

פרימו לוי כתב:

אבל כשאתה משחק מול ריאל ומי שיש לך זה שגב, בלייזר ובר כשממול משחקים טאבארס והזוניה, אז אין לי בעיה עם זה.
אהבתי את הנחרצות שבה כתבת שבלייזר לא היה מקבל דקות גם אם היה ספרדי והיה משחק בריאל, שמבוססת על... ובכן כלום.
גם להעמיד את שגבר בלייזר ובר (שחקני סוף רוטציה) מול טבארס והזוניה (2 שחקנים טופ טופ יורוליג).
אולי כדאי להזכיר כאן לחברים שגם בפאקינג נבא כששחקני הספסל וקצה הרוטציה עולים לשחק, הרמה יורדת, מה לעשות. רק בהפועל שלנו אסור לקבל שניה אחת שבה החמישייה על המגרש היא לא הטובה ביותר האפשרית אחרת נאלץ לחזור ליורוקאפ או משהו כזה. ואנחנו מדברים על שחקני נבחרת ישראל, לא על רבינוביץ׳ וגיל בני.
ובכלל אוהב את ה״רמת יורוליג״ הזה, כאילו יש איזה קו סימון שמפריד בין רמת יורוליג ללא יורוליג ומדובר באקסיומה ידועה לכל. כולנו יודעים כמה זה בולשיט ושיש קבוצות ביורוקאפ שמפרקות קבוצות יורוליג.
מי שחושב שאם בלייזר, שחקן נבחרת ישראל שיודע לתת הגנה היה נותן לאיש, שחקן התקפה בינוני במקרה הטוב לנוח עוד 5 דקות אתמול, אז פתאום כל ההגנה שלנו היתה מתפרקת ובהתקפה היינו זורקים רק איירבולים, סובל מbias קיצוני נגד ישראלים ומבסס את הדעה שלו על כלום למעשה
מי שדמגוג כאן זה אתה עם מסכת קשקושים ארוכה בלי בסיס.
בלייזר לא שחקן שיכול לתרום ברמה שמולה אנחנו משחקים. תקרא לזה שחקן יורוליג או אנביאיי או יורוקאפ או כל ליגה אחרת. המשמעות תהיה זהה.
אם אתה חושב שבלייזר יכול לתת הגנה כמו איש ברמה הזו אז אתה פשוט חסר מושג בכדורסל ובאמת אין לנו שום בסיס משותף לדיון.
וממש משנה זה שהוא שחקן נבחרת ישראל. קשקשן.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2041 לייקים

הפועל כתב:
הוקיץ' כתב: 26 נובמבר 2025, 11:28 העיסוק בישראלים די מטופש, בעיני. כמות הקרדיט שרוצים לתת לישראלים זה משהו שהיה צריך להתעסק בו בקיץ, בזמן הבנייה של הסגל. ברגע שהסגל קיים כבר, אין שום היגיון בלצפות מאיטודיס לנהל את הרוטציה עם התחשבות בתעודות זהות, גם אם זה אומר שערוץ הספורט יוציאו פוש 10 שניות מסוף המשחק על כך שלראשונה בהיסטוריה הפועל לא שיתפו ישראלים. כלומר, ברגע שהסגל קיים אני לא מבין מה ההיגיון אחרי כל משחק לבוא ולשאול כמה זמן הישראלים שיחקו.

לגבי הטענות שאיטודיס משחק עם רוטציה קצרה מדי, זה כמובן לגיטימי, אבל:
א. זו טענה מקצועית נטו ואין לה מקום בנושא שמדבר על ישראלים ביורוליג.
ב. גם אם אתה רוצה לשחק עם רוטציה רחבה, זה לא אומר שכאשר יהיו לך הרבה פצועים עדיין תצליח להעמיד 12 שחקנים ברמת יורוליג. זה שים, תומר ופלטין פצועים לא הופך את בלייזר, שגב וטימור באורח פלא לשחקנים ששווים דקות משחק מול ריאל. לא אם אתה רוצה לנצח בכל אופן.
זה אני (בגדול) מסכים.

אני לא מסכים כאמור עם הנחות היסוד ש(1) הצלחה ביורוליג הכי חשוב יותר מהכל (2) לא יכולנו לבנות את הסגל אחרת.
הצלחה ביורוליג ברור לכולנו שלעופר זה הכי חשוב. אבל גם בנושא בנית הסגל, כבר הזכרתי את זה פה, שהפועל הציעה למיציץ 6 מיליון דולר, כשההצעה הכי קרובה לזה היתה איזור 3 מיליון דולר. זה היה אחרי תהליך שכל פעם שהציעו לו יותר מקבוצה אחרת הפועל העלתה את ההצעה עד לסכום המופרך הזה, מיליוני דולרים מההצעה הכי קרובה.
גם לסורקין בזמנו הציעו יותר. אבל האם עופר בא לסורקין ואמר לו "כל הצעה שמכבי נותנת לך, אנחנו נכפיל? הם מציעים לך 800 אלף? קח 1.6 מיליון דולר לעונה, רק בוא". אני לא חושב שזה מה שקרה. אני לא מפקפק בזה שלהביא את סורקין היה לעופר חשוב. מאד. החמאתי לו מאד על הניסיון בזמן אמת. אבל בדיעבד נראה שזה לא היה עד כדי כך חשוב כמו מיציץ שעליו באמת התאבדו בכל מחיר כמעט. זה סדר העדיפויות.
וזה ככה כי לעופר הכי חשוב הצלחה ביורוליג, וזה הכסף שלו. לי פחות, מה לעשות.
אתה מבין שאתה מדבר שטויות?
לרומן סורקין היה חוזה בקיץ כמו לכל שחקן אחר במכבי מלבד גור לביא.
יכולת להציע גם שני מיליון דולר ועדיין לא יכולת להביא אותו בלי הסכמה של מכבי שלא היתה ניתנת בחיים.
לפי השמועות הצעת הרבה כסף לזוסמן וגם לקרינגטון (שאני בטוח שהיית רוצה לראות אצלנו כי הוא "ישראלי" שמשחק בנבחרת, לא?) אבל גם להם יש חוזים והן העדיפו להשאר בקבוצה שבה שיחקו ואפילו להאריך שם חוזים.
אני מניח שאם היינו מציעים מיליון וחצי דולר לזוסמן ומביאים אותו אז הכל היה בסדר מבחינת ההתנהלות בפגרה וזה היה מספק אותך?

סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3218 לייקים

רק שאני אבין, כדי לא להרגיש ״מכבי באדום״ שלא משתפת ישראלים ביורוליג מה שרציתם זה להוציא שחקנים מקבוצות אחרות ע״י לשפוך עליהם יותר כסף ממה שהקבוצה שלהם יכולה?
זה מה שהיה גורם לנו להרגיש פחות ״מכבי באדום״?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1451 לייקים

רדנקו כתב: 27 נובמבר 2025, 00:54
פרימו לוי כתב:
מי שדמגוג כאן זה אתה עם מסכת קשקושים ארוכה בלי בסיס.
בלייזר לא שחקן שיכול לתרום ברמה שמולה אנחנו משחקים. תקרא לזה שחקן יורוליג או אנביאיי או יורוקאפ או כל ליגה אחרת. המשמעות תהיה זהה.
אם אתה חושב שבלייזר יכול לתת הגנה כמו איש ברמה הזו אז אתה פשוט חסר מושג בכדורסל ובאמת אין לנו שום בסיס משותף לדיון.
וממש משנה זה שהוא שחקן נבחרת ישראל. קשקשן.

הייתי מצפה להבנת הנקרא ברמה קצת יותר גבוהה ממך. אם למרות שכתבתי מפורשות כמה פעמים שהרמה יורדת כששחקני סוף הספסל עולים לשחק ושזה בסדר כי זה ככה בכל קבוצה, ומה שאתה הצלחת להבין זה שאני אומר שאין הבדל אם איש או בלייזר נמצאים על המגרש, אז נכון אין בסיס לדיון כי אתה קורא מה שבא לך לקרוא ולא מה שכתבתי.
וברור שזה משנה העובדה שמדובר בשחקני נבחרת. ותרומה מקצועית של שחקן קצה ספסל לא מתבטאת רק בהאם הוא יקלע משלוש או יסחט תוקף, למרות שבלייזר יכול לעשות מצוין גם את זה וגם את זה, אלא חשוב מכך בלאפשר לשחקנים המובילים לנוח ולא לשחק 35 דק כל ערב. מה שקוראים אותו רוטציה וכל קבוצה נורמלית עלי אדמות עושה חוץ מהפועל שהחליטה שזה סביר לשחק ערב שלם במשחק אינטנסיבי עם 8 שחקנים בלבד כאילו זה גמר הגביע או משהו. וסבבה תמשיך לכתוב עד מחר שבלייזר לא יכול לתרום על בסיס אפס עובדות, זה בטח הופך אותך לצודק. העיקר שנמשיך לנרמל שאנחנו עושים את הפלייבוק של מכבי
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1451 לייקים

לא קונה את זה.

בול. לגבי מה שנאמר כאן לגבי הטענות שלי לאיטודיס, אני לא חושב שהוא לא משתף ישראלים כי הוא שונא ישראלים או משהו כזה. אין לי איך להוכיח מובן מאליו, מעבר לתחושה כפי שנכתב כאן שהוחלט מראש שהשחקנים האלו לא ראויים לשחק בלי שניתנה שום הזדמנות. לי אין ספק שלאיטודיס יש קול קטן במוח המקובע שלו שאומר לו שהישראלים הלא פצועים שלנו לא ברמה ולכן הוא לא נותן להם לשחק. להוכיח את זה אין לי איך. תחושה עמומה שגם כשגינת ומדר יחזרו הם לא ישחקו מעל 20 דק לערב באופן עקבי. מקווה שאני טועה
אדום ותיק
קיבל.ה  1027 לייקים

מתפתח כאן ויכוח מעניין ומכובד (מתעלם מדחקות קטמות..) לגבי מעמדו של שחקן הכדורסל הישראלי עם דגש על הפועל.
מבקש להפנות את כולכם (לותיקים בעיקר) לאחד הדיונים הראשונים והעקרוניים בעמותה, ממש בתחילת דרכה, בסוגיית הכנסת שותף כדי לאפשר הגדלת תקציב להגיע להישגים! חולצת המשימות כבר היתה קיימת ללא חלק מה V.
התקנון דאז אמר ש 100% מהבעלות יהיה ברשות העמותה (כלקח משאול). היה ברור שאף אחד לא יכנס כמשקיע ללא אחוזי בעלות!
גם אז היה ויכוח סוער בשדים. כמו היום הויכוח נסוב על "קבוצת מתנס" נתבסס על ישראלים (זולים יחסית) ואולי איזהזר זול. או "קבוצה הישגית" כלומר למכור חלקים לשותף כדי לאפשר שידרוג הקבוצה ומימון פעילות העמותה (קבוצות נוער בעיקר).
היתה הצבעה וההכרעה היתה לשנות את התקנון ולאפשר מכירת אחוזי בעלות. בזמנו זה נקבע שמוכרים עד 15%.
שם הוכרע הויכוח הזה. רוצים אלופים ולא רק אלפים. אולי האלופים יובילו לאלפים!
ברגע שאתה רוצה קבוצה הישגית - ברור שאתה זקוק לכסף חיצוני. הישגית - זה לשאוף לטוף גם באץ וגם באירופה.
גם רשלצ, חולון, ירושלים שלקחו אליפות בארץ, נהנו מספונסרים עם כסף חיצוני. רק הפועל דישדשה בנושא.
כדי להצליח בספורט במישור הבינלאומי והארצי אתה חייב כסף. כדי להביא כשרונות מבחוץ ולאפשר לך לבנות סגל על.
אין בעולם קבוצה הישגית שלא מקבלת מימון מהבעלים\ספונסורים (גם ריאל ,ברצלונה ובאירן).
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  3218 לייקים

רק נציין שהיו בהמשך גם הצבעות על לאשר למכור עד 49% ובהסכם עם עופר גם הצבענו על למכור 81%.
כל ההצבעות האלה עברו ברוב גדול.
היתה גם הצבעה על לאשר מעבר לחמישה זרים , גם שם עבר ברוב גדול.
ההצבעה היחידה אולי שהיתה בכיוון אחר, היתה ההצבעה שלא לעלות ליגה ב"כסף", וגם אז, זה בא עם המלצה של הועד המנהל שאולי עדיף לנו עוד שנה בלאומית להתייצב לפני עליה לליגת העל.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  2041 לייקים

פרימו לוי כתב: 27 נובמבר 2025, 09:40

בול. לגבי מה שנאמר כאן לגבי הטענות שלי לאיטודיס, אני לא חושב שהוא לא משתף ישראלים כי הוא שונא ישראלים או משהו כזה. אין לי איך להוכיח מובן מאליו, מעבר לתחושה כפי שנכתב כאן שהוחלט מראש שהשחקנים האלו לא ראויים לשחק בלי שניתנה שום הזדמנות. לי אין ספק שלאיטודיס יש קול קטן במוח המקובע שלו שאומר לו שהישראלים הלא פצועים שלנו לא ברמה ולכן הוא לא נותן להם לשחק. להוכיח את זה אין לי איך. תחושה עמומה שגם כשגינת ומדר יחזרו הם לא ישחקו מעל 20 דק לערב באופן עקבי. מקווה שאני טועה
עם זה אני מסכים לגמרי ואני שותף לחשש הזה.
אני דווקא כן חושב שיש בו איזה חוסר הערכה לשחקנים הישראלים. או אולי המילה הנכונה היא חוסר אמון, למרות שזה קצת מוזר לאור העובדה שהוא מכיר את כולם מהעונה שעברה ואני מניח שהוא זה שהחליט להאריך את החוזים שלהם לעונות נוספות. רואים את זה גם בדרך שבה הוא מתנהג אליהם במשחקי הליגה כשהם עושים טעויות.
אבל - אני לא חושב שזו בהכרח הסיבה לכך שהם לא מקבלים דקות ביורוליג.
יש לו סגל ענק ורחב של זרים, ומה לעשות שרוב הישראלים פחות טובים מהזרים שבסגל.
האם אפשר לשתף אותם ועדיין לנצח? יכול להיות שכן. לפחות בחלק מהמשחקים.
אבל השיקול של לשתף ישראלים כי הם ישראלים לא קיים אצלו. הוא משתף את מי שהוא מאמין בו.
הייתי חושב אחרת אם הוא היה משתף את אניס כמו שלדעתי מגיע לו. אבל הוא לא עושה את זה וגם את אודיאסי לא שיתף לפני הפציעה של תומר.
לפי ההתנהגות שלו בכל הראיונות שלו, אינטיליגנציה רגשית זה לא דבר שקיים אצלו בכמויות, כך שלא מענין אותו כנראה מה השחקנים מרגישים.
אני חושב שאם הוא היה משתף את הישראלים מההתחלה - פה ושם לכמה דקות רק כדי לקבל תחושה של הקצב והפיזיות ביורוליג - הם היו יכולים לתת לו דקות לאורך כל העונה - אבל מהרגע ששחקנים לא רגילים לדברים האלה, אפילו דקה או שתיים המשחק צמוד יכולות לגרום לבריחה של הקבוצה השניה שלא תוכל לחזור ממנה וזה המצב שבו אנחנו נמצאים היום.
מקווה שיהיו משחקים שנצליח לגמור בשלב יותר מוקדם ואז אולי הוא יתן לישראלים מקום.
שליחת תגובה