אוהד כורסא כתב: ↑24 נובמבר 2025, 21:00
תא מרבוטא כתב: ↑24 נובמבר 2025, 20:38
אוהד כורסא כתב: ↑24 נובמבר 2025, 20:36
איזו התקדמות ממשית הייתה בשנה האחרונה?
בציוץ היה כתוב שנערך סקר מיקומים והוגשה בקשה לערבות בנקאית.
היו כתובים עוד דברים.
קראת את הציוץ המלא?
ערבות בנקאית חדשה, כבר הוגשה בעבר להבנתי.
כל הסקר הזה הוא בגלל ההחלטה, הדי תמוהה בעיני, ללכת על 20k. שגם לא ידענו עליה כשהחליטו על מעבר.
אגב, אין לי שום דבר נגד עופר, אני מנוי. אבל ההתנהלות בנושא עד עכשיו לא טובה בעיני.
כבר הובהר מזמן - העירייה הבינוה שהיא לא רצתה אולם נוסף של 10,000, ונראה שגם בקבוצה הבינו תוך כדי תהליך עבודה שזה לא מה שיחזיק את עצמו כלכלית.
אז מדובר עכשיו על אולם של 20,000 בתצורה הופעה, ו-15,000 בתצורת כדורסל.
וגם אם לא היו מחליטים על השינוי הזה, עדיין היינו רחוקים מתחילת העבודות בפועל. מי שחושב שתוכניות עבודה כאלו מול העירייה זה עניין מהיר, חי בסרט. רק האישורים יקחו עוד שנים.
כן, היו צריכים להיות יותר שקופים בעניין הזה מול הקהל, אבל זה לא שונה מכל יזם אחר שמדבר על התסריט הטוב ביותר, שכל השלבים עוברים בצורה החלקה ביותר. במציאות זה לא ככה.
רוצים לעשות לבניין שלי פינוי-בינוי. כשהיינו בפגישה אצל היזמים וחתמנו, דובר על 4 וחצי שנים עד תחילת עבודות. זה היה לפני 5 שנים, והצפי עכשיו ירד ל-3 וחצי שנים עד תחילת עבודות. האם היזם שיקר? לא, הוא היה אופטימי, או לפחות שידר אופטימיות כמו כל יזם אחר. בפועל הייתה תוכנית לתחילת עבודה אז, אבל אז התגלו בעיות בשטח שדרשו שינוי, ואז העירייה שינתה תקנות שדרשו שינוי ועוד ועוד ועוד.
על שיפוץ בלומפילד, העירייה התחילה לבדוק לעומק ב-2011, הודיעה על ההחלטה בנושא ב-2013, והתחילה עבודות ב-2016.
זה עולם הבנייה בארץ, בטח מול עיריות. ובטח שבזמן מלחמה, כשכל ענף הבנייה בארץ נעצר והעלה מחירים. לפעמים הולך חלק וזה מהיר, ולפעמים יש עיכובים של שנים, שלא תלויים ביזם.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל