רדנקו כתב: ↑18 נובמבר 2025, 16:21
אני אוהב כדורסל מילדות.
גדלתי ביפו ולפני שיעורי הנגינה במרכז למוזיקה הייתי נכנס לבלומפילד וראה שם אימונים של הפועל עם סיני שבתאי לוי וכל השאר.
בכיתה ה' ההורים שלחו אותי לבית ספר בצפון תל אביב ועברתי לכדורסל (כשכולם מסביבי אוהדי מכבי).
עשיתי מנוי בעונה האחרונה של גוטמן (בפעם הראשונה והאחרונה) והכדורגל של הפועל שהיה מחריד ברוב השנים לא ענין אותי.
במיוחד מכיוון שנסעתי עם הפועל אוסישקין לכל משחק בית וחוץ מיום ההקמה שלה ורק בליגת העל מתישהו כבר לא יכולתי להרשות לעצמי את זה.
בשנה שעברה התחלתי לראות את הכדורגל ופתאום התחלתי להנות (מאז שברדה הגיע).
השנה עדיין מנסה לראות כל משחק.
לא מפריע לי להנות בטירוף מהכדורסל שעדיין העדיפות מספר אחת שלי.
ועכשיו כשאנחנו ביורוליג רואה משחקים בלי סוף.
גם את שלנו וגם נהנה לראות את ההפסדים של מכבי (כשפעם לא הייתי צופה כי הייתי מתבאס בכל פעם שהיו מנצחים).
וגם את המשחקים של היריבות.
לי פחות יצא להגיע לאימונים בכדורגל/כדורסל אבל החל מתחילת שנות ה-90(הייתי ילדון ממש) אבא שלי היה לוקח אותי לכל משחק ומשחק באוסישקין.
רק בדיעבד הבנתי למה הפועל התפרקה כלכלית בזמנו. על כל 10 אנשים שהיו מגיעים לשער, בערך מחצית מהם היו מוכנסים ככה בלי כרטיס.
מכיר את האיש ביקורת כרטיסים בשער? כנס. מכיר חבר של חבר הנהלה? כנס. ככה מול העיניים שלי. אותי בעצמי הכניסו ככה על הדרך רק כי אני ילד כמעט כל פעם.
בכלל התקופה ההיא עם ראלף ותומר ות'רדקיל ועמוס...ואוו איזו קבוצה.
וזה היה ממש אירוני שהתקופה הכי מדהימה של הפועל אז היתה עם השם מכבי על החולצה.
זוכר שהייתי שומע את הכרוז אומר 'קבלו את הפועל בירה מכבי ת"א'. היום היתה נפתחת על זה מלחמת עולם עם נפגעים בגוף לשני הצדדים.
בשלב מסויים תפסו את הכרוז ואמרו לו שהוא לא יכול להגיד את זה ומצד שני זה היה בחוזה או משהו אז הוא התחיל להגיד משהו בסגנון ' קבלו את הפועל בירה מכבי....(פאוזה של 5 שניות)...ת"א '
עדיין היה נורא LOL. אבל עם התוצאות אי אפשר היה להתווכח. כמה חבל על 93 ות'רדקיל.