Red Or Dead כתב: ↑06 נובמבר 2025, 17:47
הוקיץ' כתב: ↑06 נובמבר 2025, 14:29
הפועל כתב: ↑06 נובמבר 2025, 13:04
אני סבור, במלוא הכבוד, שלא אני הוא זה שמתעלם מהקונטקסט.
הצורך "להמשיך את החגיגה" הוביל בין השאר להחתמות מיותרות ו/או נמהרות שאין לי ספק שאפשר היה לצמצם את העלויות שלהם. ההצדקה מראש לכל זה היתה הרצון להצליח מקצועית (הגיוני) אבל גם תירוץ (מופרך) שהכדורסל האירופי עומד בפני איזה ארגון מחדש ענקי, וכדי להיות חלק ממנו אנחנו חייבים להיות בטופ. שזה, עם כל הכבוד ולדעתי הצנועה, לא יקרה. אם נ.ב.א אירופה יקום מענין להם את התחת אם סיימנו מקום 4 ביורוליג. כנ"ל גם היורוליג. מבחינת כל הארגונים האלו קבוצה מישראל זה בעיקר כאב ראש שמביא איתו אפס קהל וענין מחוץ לישראל והרבה תשומת לב שלילית. ואם יילכו כבר על קבוצה מישראל, יש שתי קבוצות יותר אטרקטיביות מהפועל.
לגבי ההכנסה ממנויים, למכור 8000 מנויים במחיר ממוצע של 5000 למנוי זאת פנטזיה נחמדה, אבל אני לא בטוח שאפילו מכבי לא מגיעים לזה. וזה עוד לפני שדיברנו על ההוצאות שכרוכות ביד אליהו. ולפני שדיברנו על השבר שזה יצר בקהל ושהיה די ידוע מראש, זה אשכרה היה אחד הסעיפים הבודדים שסינדלו את עופר במפורש בהסכם מכירה. זה לא נחת פה מהשמיים. וכל זה עוד כאמור תיאורטי לחלוטין ובטווח הרחוק. בטווח הקצר היתה (ויש) פה מלחמה והיה ברור שזה לא יקרה בחיים בשום מצב.
כנ"ל גם בנושא המנויים. כבר כשהיינו בדרייב אין עם עשירית תקציב היה סולדאאוט וביקוש אדיר, אם היה אפשר במטה קסם להגדיל אותו ב2024 מהיום למחר ל6000 מקומות אין לי ספק שהיינו מוכרים 5000 מנויים ובקלות. ואם במקום זה היה מעבר נורמלי בשיתוף ובצורה ועיתוי שמקובלים על כלל הקהל ליד אליהו, בלי חשיבת מנהרה בכל מה שקשור לקהל ונציגיו השונים, יחד עם הגדלת תקציב פי 10, אני חותם פה עכשיו לכל מי שרוצה ב200% שיד אליהו היה סולד אאוט ובקלות במחירים שיש היום. חצי לפחות ממי שבכל זאת עבר בשנה שעברה לא עבר בשמחה, אלא למרות. זה לא תיאוריה, המספרים מראים את זה, אלו האנשים שלא עשו מנוי השנה.
בשורה התחתונה, הקהל של הפועל, או לפחות חלק גדול ממנו, לא היה צריך את כל ה"שיטשואו" הזה. הוא היה חי לגמרי בשלום גם עם הרבה פחות תקציב, ופחות הצלחה ביורוליג, ובלי ריצה ליד אליהו, ובלי החתמות מטורפות בפי 2 כסף, ועדיין מגיע בהמוניו למגרשים ונהנה מכל רגע. זה הקונטקסט הרלבנטי היחיד שהיה צריך להיות פה. התעלמו ממנו. וככה הגענו לקבוצה עם התקציב הכי גבוה בהיסטורית הספורט הישראלי שמוכרת רק 4000 מנויים.
שמע, הטקסט הזה כל כך הזוי ומופרך בעיני שאני באמת לא חושב שיש לנו בסיס לדיון משותף.
הנקודה העקרונית פה, בעיני, שאתה לא רצית את כל זה. אתה לא רצית זכייה ביורוקאפ, לא רצית קבוצת יורוליג, לא רצית איטודיס, מוטלי, או מיציץ', או בראיינט. העדפת שנמשיך להיות קבוצת יורוקאפ סבבה בניהול העמותה סטייל הקבוצה של פרנקו וג'ייקובן (עם הכסף של עופר ינאי כמובן, אבל זה כבר דיון אחר), שמשחקת בדרייב אין ויש לה בסיס ישראלי חזק, גם אם זה אומר שנמשיך להיות שנות אור ממכבי וביום מן הימים אולי גם מירושלים. זה סבבה כמובן וכל אחד זכאי לדעתו ולרצונו, אבל בעיני מזה נגזר כל מה שאתה כותב פה.
כל ניתוח המציאות והקונטקסט שלך מושפע חזק מאוד בעיני מהרצונות שלך וכל דבר שקורה אתה רואה בזה הוכחה לצדקתך. מכירת המנויים לא הניבה את התוצאות הרצויות? ברור שזה בגלל שמרבית האוהדים לא רצו בכלל קבוצת טופ יורוליג שהיא עליונה על מכבי. החוקים של היורוליג אומרים שאם נסיים בפלייאוף נקבל חוזה לעונה נוספת? ברור שהם יזרקו אותנו למרות זאת ושה-NBA בכלל לא ירצו אותנו.
זה בסדר, אני כנראה לא אשכנע אותך שאתה טועה ואתה כנראה לא תשכנע אותי שאני טועה, אני רק כן אסיים בהמלצה קטנה - קצת צניעות. עופר הוכיח, גם בחייו הפרטיים אבל גם בניהול של הפועל, שהוא מסוגל לסחוף את המועדון לדברים שאף אחד לא דמיין בזמן שהמון אנשים (שהיה להם אינטרס שהוא יכשל) סיפרו לו שאין לו סיכוי. אני גם לא האמנתי שנגיע לאן שהגענו ואני למדתי שיש דברים שעופר מבין יותר ממני. אז כל מה שאני מציע זה להיות טיפה פחות נחרץ.
לא היינו במרחק שנות אור ממכבי, אלא במרחק שתי דקות מאליפות עונה לפני שהוא הצטרף באופן רשמי, והגענו גם למשחק על התואר בעונה שאחריה ופעמיים לרבע גמר היורוקאפ(והיינו שווים יותר).
הצבענו בהמונינו בעד מכירת הקבוצה לעופר ינאי כי רצינו הישגיות, הצלחות ויציבות כלכלית, להגיע למקומות שלא הגענו לפני כן ולקחת את הדבר הגדול שהתחיל להרקם בשנה-שנתיים לפני כן, עם תומר וסולד אאוט בדרייב אין, וקהל שצובע באלפיו את אולמות אירופה, עוד לבל או שניים קדימה.
כל השאלות על הקהל ועל נושאי יד אליהו עלו באסיפה עם עופר לפני ההצבעה, התשובות שהתקבלו לא התיישרו עם המציאות שהגיעה אחריה. ההבטחות על השיפוץ שאוטוטו קורה נעלמו יחד עם המעבר.
לכן אנשים לא מגיעים ולכן הקבוצה הטובה בתולדות המועדון והיקרה בתולדות הכדורסל הישראלי לא מצליחה להביא ליד אליהו אפילו את הכמות שהגיעה לדרייב אין בעשירית מהתקציב.
כל יתר ההמצאות שלך(״לא רצית זכייה ביורוקאפ, לא רצית קבוצת יורוליג״ וכד׳) או של אחרים (אוהדים לא מגיעים כי ״עשו מנוי לכדורגל״/"היתה עסקת חטופים השבוע והם רצו לראות טלוויזיה״), אלו בדיות שאתם מספרים כדי למרק את המצפון של עצמכם, כי כעת כשאתם יושבים באולם של מכבי באווירה של מתנ״ס, כשהקהילה שבורה ומפוצלת, גם אתם מבינים שסיפרתם מעשיות חסרות קשר למציאות על 7,000/8,000 מנויים וביקוש אסטרונומי של אנשים ש״רק חיכו שנים להזדמנות להגיע!״, והמציאות טפחה על פניכם.
היינו מרחק שנות אור ממכבי ללא הכסף שלו וגם באותה עונה מדוברת, גם אם כמעט לקחת אליפות באותה עונה עם מגבלות רישום הזרים שיש בליגה המקומית שלנו.
במקרה הטוב היית לוקח אליפות באותה עונה ללא המשכיות - לא כל עונה יינחתו לך שחקנים כמו אקס וג'ייקובן יחד עם ישראלים ביכולת שיא כמו תומר ובר. רוב הסיכויים שהזרים הטובים מאותה עונה היו ממשיכים לקבוצות אחרות כי לא יכולנו לעמוד בשכר המשודרג שלהם.
וזה כאמור עם תמיכה כספית של עופר, כן? כי בלעדיו הצלחנו להגיע בכל העונות יחד לגמר גביע אחד שאותו הפסדנו, ובממוצע היינו מסיימים באזור מקום 8 ועפים בסוויפ למכבי. אז אשליות על הצלחה מקצועית ללא עופר אני לא קונה ברשותך.
בסה"כ אם נשפוט את עצמנו אובייקטיבית, אז כן, הייתה ציפייה ליותר קהל, אבל בהינתן האווירה הרעילה מצד הארגון - סה"כ המספרים סבירים ודומים לשל מכבי/ירושלים, מי מלמעלה ומי מלמטה.
בל נשכח שהיורוליג לא בארץ ועם יורוליג בארץ(הפועל של לפני שנתיים נהנתה מקמפיינים אירופאיים בארץ) תגיע/היית מגיע ככל הנראה ל 6000-8,500 מנויים, שזה כבר קרוב מאוד לסולד אאוט עם מעט התמדה.
סיפורים על קהילה אני לא קונה, סלח לי. בכדורגל הקהילה לכאורה מאוחדת אבל אף אחד לא שאל אותי למיטב זכרוני אם זורם לי העונש שקיבלנו כצפוי ואלו שנקבל בהמשך. אף אחד גם לא שמר לי כרטיס בצד למשחקים נגד אשדוד וב"ש,למשל.
כדורגל תמיד היה ענף פופולרי יותר, זה פשוט מאוד. לראייה אפילו בעונה עם מינצברג היו יותר מנויים משיא המעבר למנורה שהתקבל בברכה בקרב רוב הקהל במהלך העונה שעברה.
הדרייב אין מעט טשטש את אפקט טירוף הכרטיסים, אבל גם איתו בשיא טירוף העמותה והאופטימיות המקצועית, עדיין לא מילאנו אולם נגד הפועל ירושלים בגביע ונאלצתי באופן אישי לסבול מלא מעט מסתננים אוהדי הפועל ירושלים שחגגו לי על הראש.
אם למשל היינו משחקים העונה בדרייב אין אפילו ללא הארגון, האולם היה מלא מדי משחק, ואפילו בלי עונשים של סגירת יציע. ואם היינו משחקים בחולון, אז האולם היה כמעט סולד אאוט מנויים אפילו ללא הארגון וללא היורוליג.