זה ללא ממש תואם אף נושא בפורום, אז פותח נושא כי זה מעלה המון שאלות, זו הכתבה מ- One (https://www.one.co.il/Article/25-26/1,1 ... tml?ref=hp) שעלתה עכשיו:
מדצמבר: גזענות תוביל לעונשי הפסד טכני וירידה
חשיפת "שיחת היום": ההתאחדות מאמצת את ההנחיות החדשות של פיפ"א - קבוצות לא יוכלו לערער עוד, אחריות קולקטיבית על מועדונים, ועונשים חסרי תקדים.
החל מתחילת חודש דצמבר, קבוצות הכדורגל בישראל לא יוכלו עוד לערער על עונשים שיוטלו בגין קריאות גזעניות מצד אוהדים. ההתאחדות לכדורגל צפויה לאשר במהלך נובמבר את ההחמרות החדשות של פיפ"א, כחלק מהמאבק הבינלאומי נגד גזענות במגרשי הספורט.לפי התקנות, אם משחק יופסק בשל התנהגות גזענית של קהל, הקבוצה תספוג הפסד טכני. רק בנסיבות חריגות במיוחד יוכל בית הדין לשקול אחרת. בנוסף, הקבוצות עלולות לעמוד בפני עונשים חמורים נוספים: הפחתת נקודות, משחקים ללא קהל ואף ירידה לליגה נמוכה יותר.
פיפ"א מחייבת את ההתאחדויות לפעול לפי פרוטוקול שלושת השלבים: 1. עצירת המשחק והעברת הודעה לקהל. 2. השהיית המשחק וירידת הקבוצות מהמגרש. 3. הפסקת המשחק לגמרי – מה שיוביל להפסד טכני.
המודל הזה כבר קיים בישראל, אך כעת הוא יקבל תוקף מחייב ומעוגן בתקנון.
התקנות החדשות כוללות החמרה משמעותית בענישה: השעיה של לפחות 10 משחקים לשחקן או איש צוות שיורשע בגילוי גזעני, קנסות של עד 5 מיליון פרנקים שווייצריים (כ-20 מיליון ש"ח) לעבירות חמורות או חוזרות, ענישה קולקטיבית: הפחתת נקודות, משחקים ללא קהל, איסור שימוש באצטדיון ואף ירידת ליגה, ואחריות מועדונים למנוע כניסת אוהדים שהורשעו בהתבטאויות גזעניות – גם ברשתות החברתיות.
פיפ"א מאפשרת הקלה בעונש למועדונים שיפעלו באופן יזום נגד גזענות.
מועדון שיגבש תוכנית חינוך, הסברה ושיתופי פעולה עם קהלים ועמותות חברתיות יוכל לבקש הפחתת עונש.
לראשונה, מי שנפגע מגילוי גזעני יוכל להגיש הצהרת נפגע, לבקש עיון בהחלטת בית הדין ואף להיות צד בהליך הערעור.
בהצהרתה הדגישה פיפ"א: “מטרת התקנות היא להבטיח סביבה ספורטיבית שוויונית, בטוחה ומכבדת, תוך אפס סובלנות לגילויי גזענות מצד שחקנים, אנשי צוות, נושאי תפקיד או קהל".
המסר ברור: גזענות אינה עוד עבירה משמעתית, אלא פגיעה חמורה שתגרור מחיר ספורטיבי כבד.
--------------
אז מבחינת הפועל, אני חושב שזה אחד המועדונים עם הכי מעט גזענות בכדורגל הישראלי (לצד מכבי חיפה), ומופת בכל מה שקשור לדו-קיום גם מקצועי וגם חברתי. אבל, וזה אבל ענק, הכל שאלה של הגדרה. אני לא יודע אם זה באמת נכון, אבל להבנתי באירועי הדרבי אנחנו מואשמים ב"קריאות גזעניות" בהתבסס על השיר "שתהיה שואה למכבי". לי אישית, הצדקן המתחסד, קצת קשה עם השיר הזה מאז ה- 07/10, במאמר מוסגר. אבל למיטב הבנתי מכבי ת"א זה לא גזע (טוב נו, גזע ארי, אבל זה לא קשור אלינו), ואם נראה את עצמנו נענשים על שירי שואה/תאונת מטוס/אפסנאי גרמני בקטגוריה של "קריאות גזעניות", אנחנו נהיה הראשונים (ואולי היחידים) לספוג ענישה בנושא כשהחוקים יתעדכנו.
פתחתי את האשכול אחרי שקראתי את הכתבה, כי חשוב להעלות מודעות לזה, וצריך לפעול חזק מאוד כדי להשפיע על ההגדרות המדויקות בחוקה של קריאות גזעניות. בעולם מתוקן, אני הכי תומך בחוקים כאלו, וקבוצות כמו בית"ר ירושלים, הסניף הירושלמי בב"ש, סכנין ואפילו המחלה לפעמים - חייבות יהיו להענש. במציאות שלנו אנחנו נסבול מזה יותר מכל קבוצה אחרת, ואולי סכנין פה ושם.
החמרת הענישה כנגד גזענות בכדורגל
-
מריו פצ'אלקה
- קיבל.ה 380 לייקים
אם לא יגדירו בצורה ברורה מה זה גזענות זה שווה לתחת ולא יקרה עם זה כלום.
-
טכנית לארז
- קיבל.ה 2327 לייקים
חח. בסדר.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
- 7even
- קיבל.ה 3418 לייקים
במשחק הבא תספור כמה נהמות לשחקנים שחורים יש מכיוון שער 5 ושער 7.
לא הספיקו לך 2 הנקודות שנחטוף מהדרבי מאותם אנשים גזעניים ביציעים שלנו?
אם יש ארגון גזעני ביותר בישראל יחד עם לה פאמיליה זה ארגון הפשע אולטראס הפועל
לא הספיקו לך 2 הנקודות שנחטוף מהדרבי מאותם אנשים גזעניים ביציעים שלנו?
אם יש ארגון גזעני ביותר בישראל יחד עם לה פאמיליה זה ארגון הפשע אולטראס הפועל
יחד, רק יחד! 
- SickleCell
- קיבל.ה 594 לייקים
הרי מכבי עם ״טועמה מחבל״ ובית״ר עם ״שיישרף הכפר״ מועמדות מרכזיות להיפגע מזה ובצדק. מגוחך בעיני אם ״שואה למכבי״ ייחשב גזעני תחת ההחמרות האלה. שיסבירו בבית משפט מה גזעני בזה. זה אולי מעליב וחסר רגישות אבל אין בזה פרומיל של גזענות. מחכה כבר לכל הפרסים שנקבל על היותנו מועדון שמקדם דו קיום (פחחחחח…). זה כסת״ח שינוצל כדי לדפוק קבוצות מהמגזר. כל כך שקוף. מדינת כל גזעניה לא יכולה לאכוף חוקים כאלה. בדיחה עצובה.
נערך לאחרונה על ידי SickleCell ב 26 אוקטובר 2025, 18:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
טכנית לארז
- קיבל.ה 2327 לייקים
אז פשוט בדוח המשקיף לא יציינו את הגזענות שלהם.
יציינו רק ששלים למיניהם.
בשורה התחתונה יעשו מהלימון לימונדה וישתמשו בדבר הזה כעוד כלי למינוסים, טכניים ועונשי קהל שמטיבים עם אגודת רמאים אחת.
יציינו רק ששלים למיניהם.
בשורה התחתונה יעשו מהלימון לימונדה וישתמשו בדבר הזה כעוד כלי למינוסים, טכניים ועונשי קהל שמטיבים עם אגודת רמאים אחת.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2655 לייקים
- 7even
- קיבל.ה 3418 לייקים
אז... איך עוצרים את הארגון הכי אלים בספורט הישראלי מלהוריד לנו עוד נקודות ?
יחד, רק יחד! 
- Mendelson
- קיבל.ה 450 לייקים
אשמח אם תאיר את עיני, כי באמת שאין לי מושג על מה אתה מדבר. אני מלא בביקורת על הקיצוניים בקהל שלנו (ובאותה נשימה רחוק מלהאשים אותם בהכל), אבל אני די בטוח שאותם אנשים הלחינו, כתבו ושרים כל שבוע שירי הלל למאיימבו, דפאה וסילבה. לא מדבר בכלל על הסגל שלנו בכדורסל. מותר לשרוק בוז גם לשחורים, לא? מותר לשנוא גם אנשים שחורים, לא? כמובן בהנחה שהסיבה לזה היא לא הצבע עור, אלא כל דבר אחר, ויש הרבה סיבות מגוונות לשנוא אנשים מסויימים או לשרוק בוז לשחקנים מסויימים. לא צריך ללכת על בהונות בגלל צבע עור של מישהו, כשלא זה הנושא.
-
Giovanni Giorgio
- קיבל.ה 1019 לייקים
הקבוצה היחידה שתענש על גזענות זאת הפועל
long live the zapta
-
טכנית לארז
- קיבל.ה 2327 לייקים
ומי שיעז לאיים על הצלחת של הקנדי, או שיעמוד בפני משחק חוץ מולו.
נערך לאחרונה על ידי טכנית לארז ב 26 אוקטובר 2025, 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
לירון האדום
- קיבל.ה 2655 לייקים
- Mendelson
- קיבל.ה 450 לייקים
זה כבר נושא אחר לגמרי. האולטראס זו מילה אחת גדולה שעוטפת בתוכה הרבה דברים והרבה הרבה אנשים על ספקטרום מאוד רחב. בצד הטוב של הספקטרום הזה - זה קהל שלדעתי מקדים בארץ כל קהל אחר בביצועים שלו והתצוגות שלו כבר כמה עשורים. ויש לי כמה וכמה חברים ששייכים לסגל הרחב של הארגון הזה, שרחוקים במהות שלהם מכל דבר קיצוני או לא-נורמטיבי שיש, למרות שאהיה הוגן ואגיד שהם לא בגרעין הקשה של הארגון. זעמתי על מה שקרה בדרבי וכתבתי על זה כאן, אבל גם נרגעתי קצת מאז, אני לא מוכן להשחיר את כל הארגון בגלל באמת אידיוט אחד שזרק אבוקה על השוטרים. אם אני יוצא מנקודת הנחה שזה היה מכוון, כי יכול להיות שזה באמת היה לא מכוון. זה לא נשק מדויק אחרי הכל, ובאותה מידה ברור לכל בר-דעת שאף אחד לא רצה או ניסה לפגוע בילדה קטנה וכולנו מצרים על זה. אבל אם זה מכוון - אני בטוח שזו לא איזו הוראה מלמעלה של האולטראס לכוון למשטרה. הייתה תסיסה אותנטית אחרי האירועים הפרובוקטיביים של המשטרה לפני המשחק, בלי שום הצדקה (שמעתי היום שזה היה בגלל שרצו לאפשר מעבר של הרכבת הקלה, והחליטו להסתער על ההמון עם סוסים ופרשים כדי לעשות את זה) - ואיזה אידיוט חמום מוח, עם אבוקה ביד, שהיה נסער ונרגש מהאירועים שקדמו למשחק עשה שטות בלתי נסלחת וכיוון לשוטרים. ואת אותו אדם צריך לאתר וליירט, חוקית ומשפטית כמובן. וכל זה כמובן במקרה הגרוע ביותר שבו זה היה מכוון, כי יכול להיות שזו באמת הייתה טעות מצערת.
הדרך לשפר את הנושא הזה בהיקף הרחב שלו מורכב מהרבה דברים שצריך לעשות. חלק מהדברים הם בעולמות של תן וקח (בדיוק מה שההתאחדות לכדורגל צריכה לעשות עם כל תופעת האבוקות - לתת לזה מקום בטוח ומסודר לביטוי כמו במקומות מתוקנים מצד אחד, והחמרת ענישה מצד אחר), ואני מאוד מאמין בזה ובהדברות בכלל (ובגלל זה גם מעריך את התגובה של פרימור, כי הכי גרוע זה אם המועדון יתעמת עם הארגון כולו כארגון, במקום לחפש ולצוד את הקצוות הקיצוניות והבעייתיות יותר שלאו דווקא מייצגים את הכלל).
ויש גם צורך של ממש בדיגיטליזציה של האצטדיון ברמה של איחוד-האמירויות, והבאה של כל מי שעובר על החוק ברגל גסה לדין, גם פלילי וגם אזרחי/נזיקין. אם הייתי מעורב במשהו בהנהלת המועדון זה מה שהייתי עושה אתמול בבוקר - מתקין מאות מצלמות באיצטדיון בטכנולוגיה הכי מתקדמת שיש, יעלה כמה שיעלה, ומביא את החשבונית לדיון בבית הדין כראיה לכך שהמועדון מתכוון להיות חלוץ במלחמה מול מפירי חוק (לא מול מי שמדליק אבוקה ביציע, אלא מול מי שבוחר להשליך אותה לדשא או לסכן מישהו).
נאיבי, סבבה, אבל מאמין בזה מאוד אחרי שבועיים שבהם זה כמעט כל מה שאני מצליח לחשוב עליו במהלך היום.
-
D&3
- קיבל.ה 1440 לייקים
החמרת ענישה היא לא פתרון לבעיות מהותיות.
חכו ששחקן כהה עור יעשה גליץ' על שחקן שלנו והקהל ישרוק ויתעצבן ואז יגידו שנהמנו לו כי הוא שחור, או שסתם פשוט יגידו שקריאות שואה למכבי זו "גזענות"
חכו ששחקן כהה עור יעשה גליץ' על שחקן שלנו והקהל ישרוק ויתעצבן ואז יגידו שנהמנו לו כי הוא שחור, או שסתם פשוט יגידו שקריאות שואה למכבי זו "גזענות"
- SickleCell
- קיבל.ה 594 לייקים
בית הדין של ההתאחדות הוא הכי אלים בספורט הישראלי? יש משהו בטיעון שלך. שרירותיים ודורסניים. לדעתי כל הקהלים אלימים באותה מידה כי זו חברה אלימה. למשל זריקת חפצים למגרש זה דבר די נפוץ. אני לא רואה בפירוטכניקה אלימות. פריצה למגרש זו גם אלימות וגם את זה עושים קהלים רבים בארץ.
-
בני12
- קיבל.ה 2089 לייקים
-
RedDrifter
- קיבל.ה 219 לייקים
- shai.m
- קיבל.ה 143 לייקים
לא מבין איך ביתר תשרוד עם כל השירים שלהם. אם באמת אוכפים את זה אין ביתר.
i stand with israel 
-
האדום הצורר
- קיבל.ה 743 לייקים
-
L.S
- קיבל.ה 1684 לייקים
אתה מתאבסס
שחרר קצת
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.