יש מלחמה (הפסקת האש של טראמפ מתחילה?)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

גם צבאית זה ממש לא נכון
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
J-R
קיבל.ה  52 לייקים

KingAlpaca כתב: 09 אוקטובר 2025, 14:58 גם צבאית זה ממש לא נכון
בוא תחכים את האספסוף.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

חבל על הזמן
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
J-R
קיבל.ה  52 לייקים

KingAlpaca כתב: 09 אוקטובר 2025, 15:05 חבל על הזמן
שמע להתווכח איתך זה עצבים בגוף אז התשובה שלך באמת מועילה.
בכל מקרה גאווה לקחת חלק בתור בורג קטנטן במערכה הזאת ותחושת סיפוק גדולה,אצלי לפחות.
סמל אישי של משתמש
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  524 לייקים

ערימה של שטויות.
ישראל הייתה מובדדת בכל מלחמה שתימשך מכל שבועיים בעזה לא משנה מי עומד שם, כי אנחנו נלחמים בחבורה של פחדנים שמסתתרים מאחוריי אוכלוסייה אזרחית, וזה מה שהעולם הצבוע רואה.
שנית, 90% ממנהיגי חמאס חוסלו ורוב מוחלט של היכולות הצבאיות שלה חוסלו.
הפסד הוא אם חמאס יישאר לשלוט בעזה וימשיך להתחמש, אם ישראל לא תמשיך לבצע סיכולים ממוקדים ותהיה עם היד על הדופק שחמאס איכשהו לא מתחמש שוב עוד 20 שנה יהיה שוב 7 באוקטובר.
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1500 לייקים

אני המום
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

לגמרי
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  596 לייקים

טיימינג מעולה לפתיחת מלחמה ע״י איראן בימים הקרובים. במקום לקבל חטופים נקבל טילים בליסטיים.
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

אולי עוד יהיה פה כסף, כלכלה, שמנת
אולי עוד נפנה לזרים טובים בינואר שהוריהם לא יפחדו לשלוח אותם לארץ האבות. וויל סי וואט האפנס
סמל אישי של משתמש
SickleCell
קיבל.ה  583 לייקים

לי כרגע מרגיש שכל המדינה צועקת ״יש!״ לפני הגול. יש עוד הרבה לפנינו. לא ארגע עד שכל החטופים והחטופה ישובו. יותר מכך יש את המערכה הפוליטית הפנימית שאם בסופה ביבי ראש ממשלה אפשר לסגור כאן את הבאסטה כי א.נשים שטופי מוח הם הרוב. יש בי שביב של אופטימיות. התקווה היא שיהיה מהלך של שלום אזורי. אחרי שייקבעו סוף סוף גבולות עם פלסטין אז נוכל להיות מדינה מצויינת. עד אז אנחנו בבור. צריך כאן שינוי רציני בחינוך (העלאת משכורות וגיוס מורים ברמה גבוהה), וניקוי אורוות עמוק בכל המערכת הציבורית. צריך עידן חדש של מקצוענות בארץ. יש כאן מלא כישרון שבורח כי אין לו כאן עתיד ו/או יכולת להשתלב בקידום החברה.
סמל אישי של משתמש
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  524 לייקים

SickleCell כתב: 09 אוקטובר 2025, 20:48 לי כרגע מרגיש שכל המדינה צועקת ״יש!״ לפני הגול. יש עוד הרבה לפנינו. לא ארגע עד שכל החטופים והחטופה ישובו. יותר מכך יש את המערכה הפוליטית הפנימית שאם בסופה ביבי ראש ממשלה אפשר לסגור כאן את הבאסטה כי א.נשים שטופי מוח הם הרוב. יש בי שביב של אופטימיות. התקווה היא שיהיה מהלך של שלום אזורי. אחרי שייקבעו סוף סוף גבולות עם פלסטין אז נוכל להיות מדינה מצויינת. עד אז אנחנו בבור. צריך כאן שינוי רציני בחינוך (העלאת משכורות וגיוס מורים ברמה גבוהה), וניקוי אורוות עמוק בכל המערכת הציבורית. צריך עידן חדש של מקצוענות בארץ. יש כאן מלא כישרון שבורח כי אין לו כאן עתיד ו/או יכולת להשתלב בקידום החברה.
אין דבר כזה פלסטין.
סמל אישי של משתמש
SickleCell
קיבל.ה  583 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 09 אוקטובר 2025, 21:48
SickleCell כתב: 09 אוקטובר 2025, 20:48 לי כרגע מרגיש שכל המדינה צועקת ״יש!״ לפני הגול. יש עוד הרבה לפנינו. לא ארגע עד שכל החטופים והחטופה ישובו. יותר מכך יש את המערכה הפוליטית הפנימית שאם בסופה ביבי ראש ממשלה אפשר לסגור כאן את הבאסטה כי א.נשים שטופי מוח הם הרוב. יש בי שביב של אופטימיות. התקווה היא שיהיה מהלך של שלום אזורי. אחרי שייקבעו סוף סוף גבולות עם פלסטין אז נוכל להיות מדינה מצויינת. עד אז אנחנו בבור. צריך כאן שינוי רציני בחינוך (העלאת משכורות וגיוס מורים ברמה גבוהה), וניקוי אורוות עמוק בכל המערכת הציבורית. צריך עידן חדש של מקצוענות בארץ. יש כאן מלא כישרון שבורח כי אין לו כאן עתיד ו/או יכולת להשתלב בקידום החברה.
אין דבר כזה פלסטין.
אין דבר כזה מכבי תל אביב.
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 09 אוקטובר 2025, 21:48
אין דבר כזה פלסטין.
איזה גבר אתה!!!
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
רז הרשקו
קיבל.ה  71 לייקים

המלחמה הסתיימה וכל החטופים חוזרים וזה הכי חשוב אם ייקרה. לא היה אפשר להשיג יותר טוב מזה.
השאלה זה מה הלאה, אז חמאס לא יהיה הממשלה אלא יהיה ארגון חמוש בעזה, או לפחות יצהיר על עצמו שאינו חמוש אבל מי בדיוק יפקח על כך? כח שלום של חיילים טורקים? ואם חמאס או כל ארגון פלסטיני אחר ייתחמש המידה ויאיים על ישראל, מה נעשה? נכנס למלחמה עם כח רב לאומי? או לפחות עם טורקיה?

אני ממשיך לראות שחורות
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  596 לייקים

אנחנו חוזרים ל-6/10/23. זה כל מה שזה אומר.
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

הפועל כתב: 09 אוקטובר 2025, 12:20 זה לא מענין את התחת, זה מדאיג מאד. אבל הוא שקרן בן שקרן. אם זה באמת היה מענין אותו הוא היה מנסה לחיות בעולם האמיתי שבו אי אפשר לפנטז על כיבוש עזה וגוש קטיף תוך מלחמת נצח. ובעולם הזה צריך היה ליזום סיום למלחמה מזמן כשאנחנו בעמדת כח.
הוא התעקש לחיות בהזיות ולהביא אותנו כפסע מלהפוך לדרום אפריקה 2.0, ובסוף טראמפ כיפכף אותנו וסגר את המלחמה איך שנראה לו ולקטאר
המשפט האחרון שלך פשוט לא נכון, וכנ״ל כל אלה שטוענים ״יכולנו את אותו ההסכם לפני שנה״. צאו מהפוזיציה. בכל ההסכמים שדובר עליהן עד עכשיו, דובר על נסיגה מלאה של צה״ל. פה החטופים כולם בבית, וצה״ל עדיין שולט על חצי משטח הרצועה. זו לא היתה בכלל אופציה וזה ממש לא שטראמפ כיפכף רק את ישראל וגרם לה לוותר. הצד השני ויתר הרבה יותר
בני12
קיבל.ה  2019 לייקים

Segev כתב: 09 אוקטובר 2025, 23:34
הפועל כתב: 09 אוקטובר 2025, 12:20 זה לא מענין את התחת, זה מדאיג מאד. אבל הוא שקרן בן שקרן. אם זה באמת היה מענין אותו הוא היה מנסה לחיות בעולם האמיתי שבו אי אפשר לפנטז על כיבוש עזה וגוש קטיף תוך מלחמת נצח. ובעולם הזה צריך היה ליזום סיום למלחמה מזמן כשאנחנו בעמדת כח.
הוא התעקש לחיות בהזיות ולהביא אותנו כפסע מלהפוך לדרום אפריקה 2.0, ובסוף טראמפ כיפכף אותנו וסגר את המלחמה איך שנראה לו ולקטאר
המשפט האחרון שלך פשוט לא נכון, וכנ״ל כל אלה שטוענים ״יכולנו את אותו ההסכם לפני שנה״. צאו מהפוזיציה. בכל ההסכמים שדובר עליהן עד עכשיו, דובר על נסיגה מלאה של צה״ל. פה החטופים כולם בבית, וצה״ל עדיין שולט על חצי משטח הרצועה. זו לא היתה בכלל אופציה וזה ממש לא שטראמפ כיפכף רק את ישראל וגרם לה לוותר. הצד השני ויתר הרבה יותר
אתה מסתכל על תוצאת ביניים.
בסוף אנחנו ניסוג עד הפרימטר, בדיוק כמו שחמאס הסכים כבר מזמן
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

בני12 כתב: 09 אוקטובר 2025, 23:46
1) גם לפרימטר (ולפילדלפי, שגם שם נישאר) הוא לא הסכים
2) לפי ההבנה שלי את ההסכם כרגע לפחות, לפרימטר ניסוג רק אחרי פירוז. חמאס רצה שניסוג בלי פירוז
בהערת אגב ל2 - אני לא מאמין שיהיה פירוז ולכן נישאר להרבה זמן בקו הצהוב, שזו כאמור בוודאי לא נסיגה שחמאס הסכים לה
סמל אישי של משתמש
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  524 לייקים

אני כותב את דעתי בלבד ויש בה לא מעט הערכות שלי.
בגדול - טראמפ קיפל אותנו.
המרוויחות הגדולות :
טורקיה - קיבלו מטוסי F35, ישלחו חיילים לעזה ואין לי ספק שהם יהיו כאב ראש של ישראל בעוד כמה שנים בסוריה וכנראה גם בעזה.
מצרים - קיבלו נשק מתקדם מארה"ב, לא חושב שאי פעם הם יסתכנו בפלישה לישראל ובהכרזת מלחמה נגדנו, אבל לכו תדעו.
קטאר - ברית הגנה עם ארצות הברית.

חמאס וישראל זה סימן שאלה גדול כי יש המון דברים לא פתורים.
חמאס - אם המלחמה הסתיימה, והוא לא מתפרק מנשק והוא נשאר שליט (מאחוריי איזה גוף בלוף שיוקם לשלוט בעזה) הוא מצמצם הפסדים , חוזר ל6 באוקטובר אבל צריך לחדש מחדש את כל מערך הרקטות, מנהרות, וצבא שלו, והפעם אני לא בטוח שאיראן מסוגלת לשלוח להם כל כך הרבה כסף והברחות כי היא בעצמה בקרשים בעקבות הסנקציות שהטילו עליה.
ישראל - אם באמת חזרנו ל6 באוקטובר בסופו של דבר אין פה הישג יוצא מן הכלל, ובמונחי כדורגל חטפנו 3:0 במחצית, עשינו 2:0 מחצית שנייה אבל עדיין הפסדנו 3:2.

נעלמים :
איראן - להערכתי ביבי הלך על ההסכם הזה כי הוא קיבל הבטחה מטראמפ שבסבב הבא עם איראן (יקרה בקרוב מאוד ואחריו ישר בחירות) ארה"ב תהיה באופן יותר אקטיבי עם ישראל בתקיפות, וככה הוא מקבל "תמונת ניצחון" לפניי בחירות.
חמאס - עדיין לא הגיוני לי שחמאס יסכים ליוותר על הנכס הכי חשוב שלו ולשחרר את כל החטופים במכה אחת מבלי שישראל ברצועת עזה, יש כאן משהו מעבר.
מודל לבנון? מה קורה בעוד שבועיים אם מזהים שחמאס מנסה לחפור מנהרות שוב או מבריח נשק, תוקפים? זה יהיה המבחן האמיתי.

כתושב העוטף ואחד שעבר כל כך הרבה מלחמות ומבצעים עם עזה וחמאס, אם עכשיו שחמאס מוכה וכמעט מובס, מאפשרים לו שוב להתחמש ולהשתקם, זה מחדל ברמה 7 באוקטובר.

קונספירציות :
- חמאס הוא המכשול הכי גדול להקמת מדינה פלסטינית, ביבי רוצה אותו קיים אך מוחלש.
- איראן הייתה רוצה שנמשיך להתעסק ולדמם בעזה והסכם בעזה הוא אסון מבחינתה, קיבלה הבטחה ממעצמה אחרת לתמוך בה בסבב ב' עם ישראל אפילו לא באופן אקטיבי?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 10 אוקטובר 2025, 00:31 - חמאס הוא המכשול הכי גדול להקמת מדינה פלסטינית, ביבי רוצה אותו קיים אך מוחלש.
זאת לא קונספירציה. זאת המדיניות בפועל, ורוב הזמן גם המדיניות המוצהרת, של כל ממשלות ישראל מאז שרון וההתנתקות (תשעים אחוז מהזמן זה ממשלות של ביבי אבל גם בנט\לפיד וכמובן שרון עצמו נקטו אותה מדיניות, שרון אולי אפילו המציא אותה ועשה את הצעד הקריטי של לתת לחמאס את עזה במתנה כדי לחסל את הרשות ואת הסיכוי להסכם עם הפלסטינים + קצת הפרד ומשול).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1611 לייקים

מאז שמיר
האדום הצורר:

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

KingAlpaca כתב: 10 אוקטובר 2025, 01:27 מאז שמיר
אאלט, בימי שמיר הרעיון (שלמיטב זכרוני מיוחס לרבין שהיה שר הביטחון אז) היה קצת יותר פרימיטיבי - שלחמאס בתור ארגון דתי (היו אפילו כאלה שהתייחס אליו כאל ארגון צדקה, שוב למיטב זכרוני) לא יהיו שאיפות לאומיות
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2025, 01:55
KingAlpaca כתב: 10 אוקטובר 2025, 01:27 מאז שמיר
אאלט, בימי שמיר הרעיון (שלמיטב זכרוני מיוחס לרבין שהיה שר הביטחון אז) היה קצת יותר פרימיטיבי - שלחמאס בתור ארגון דתי (היו אפילו כאלה שהתייחס אליו כאל ארגון צדקה, שוב למיטב זכרוני) לא יהיו שאיפות לאומיות
אכן ,משהו בנוסח זה כתוב בספר אינתיפדה של יערי ושיף.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1960 לייקים
יצירת קשר:

Segev כתב: 10 אוקטובר 2025, 00:19

2) לפי ההבנה שלי את ההסכם כרגע לפחות, לפרימטר ניסוג רק אחרי פירוז. חמאס רצה שניסוג בלי פירוז
בהערת אגב ל2 - אני לא מאמין שיהיה פירוז ולכן נישאר להרבה זמן בקו הצהוב, שזו כאמור בוודאי לא נסיגה שחמאס הסכים לה
אני יכול לדבר על מה שקרה בשנה האחרונה השפיע מוסרית וערכית על ישראל , אבל זה לא מזיז להרבה אנשים.

אז אדבר על מה שאפשר יותר להסכים עליו - בסוף ההבדל ממה שניתן היה להשיג לפני שנה או שנתיים מול חמאס הוא טקטי. זה לא חסר משמעות, אבל בסוף ראינו שכל המחסומים ואמצעי הזהירות לא באמת רלבנטיים כשאנחנו לא מוכנים מנטלית וכשמולנו פסיכופתים רצחניים. ואז עולה השאלה מה המחיר ששילמנו בשביל ההישגים הקטנים האלו. והמחיר ששילמנו, בוודאי בחודשים האחרונים, הוא בידוד נוראי של ישראל, בריחת מוחות מתרחבת, ובעיקר מה שמסתמן כמו אובדן תמיכה של הציבור האמריקאי. בוודאי משמאל, אבל גם מימין זה כבר מתקרב.
זה הפסד גדול יותר מכל פרימטר/פירוז או מה שזה לא יהיה.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
Asafasraf
קיבל.ה  1623 לייקים

הלחימה בשנה האחרונה היתה יותר פוליטית מאשר משהו שסייע בשטח.
יחד עם זאת, השנתיים העצימות האלה והחורבן שהביאו על רצועת עזה ייצרו כמה שנים של שיקום הריסות ובנייה (הכל כלכלי וטראמפ הוא איש עסקים) ויצרו הרתעה (אני בטוח שבחלומות הכי שחורים של חמאס הם לא תיארו שנתיים של לחימה).

Sent from my iPhone using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Asafasraf ב 10 אוקטובר 2025, 12:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
Asafasraf
קיבל.ה  1623 לייקים

dino כתב:
Asafasraf כתב: 08 אוקטובר 2025, 14:37 חוסר הרצון לתת להם את המחשבה שהם יכולים לשחרר מנהיגים שלהם, שהם המוח וארכי מחבלים.

לתת להם מחשבה מול חטופים חיים. עדיין מאוד מאוד מתגמד. סליחה.
אין צל צילו של ספק, אבל הממשלה שלנו חושבת אחרת.
בנוסף, רשם את זה שגב, החמאס רוצה להראות לעם הפלסטינאי שהוא דואג/ יוצר מצג של דאגה לבכירי הפת״ח יותר מאשר הפת״ח עצמו.

L.S
קיבל.ה  1633 לייקים

:!:
Asafasraf כתב: 10 אוקטובר 2025, 12:21 הלחימה בשנה האחרונה היתה יותר פוליטית מאשר משהו שסייע בשטח.
יחד עם זאת, השנתיים העצימות האלה והחורבן שהביאו על רצועת עזה ייצרו כמה שנים של שיקום הריסות ובנייה (הכל כלכלי וטראמפ הוא איש עסקים) ויצרו הרתעה (אני באוח שבחלומות הכי שחורים של חמאס הם לא תיארו שנתיים של לחימה).

אז חזרנו לימיי החמאס מורתע? מצחיק

טוב, בעוד כמה שנים נקבל שוב תזכורת מה יש בצד השני של הגדר
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

L.S כתב: 10 אוקטובר 2025, 17:18 טוב, בעוד כמה שנים נקבל שוב תזכורת מה יש בצד השני של הגדר
אולי הפעם יטרחו לשמור על גבולות המדינה שזה די המינימום שכל מדינה אמורה לעשות, אבל במקרה שלנו אפשר רק לקוות שזה יקרה
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
L.S
קיבל.ה  1633 לייקים

teknoboy כתב: 10 אוקטובר 2025, 17:31
L.S כתב: 10 אוקטובר 2025, 17:18 טוב, בעוד כמה שנים נקבל שוב תזכורת מה יש בצד השני של הגדר
אולי הפעם יטרחו לשמור על גבולות המדינה שזה די המינימום שכל מדינה אמורה לעשות, אבל במקרה שלנו אפשר רק לקוות שזה יקרה
לא דברתי על חדירה רגלית, זה יקח יותר מכמה שנים.
אבל טילים יתחילו להתעופף פה מהר יותר ממה שאנחנו חושבים.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  596 לייקים

רק לפני כמה ימים (בכיפור) עפו 5 רקטות לאשדוד.
ככה זה כשמוכרים לנו שכל עזה הרוסה, בזמן שיש אזורים שלמים ברצועה שלא דרכנו בהם בכל השנתיים האלה של המלחמה.
עכשיו גם הטורקים ועוד מדינות חובבות ציון יסתובבו לנו פה בין הרגליים. בטוח ייצא מזה משהו טוב.
הספירה לאחור החלה. שיהיה לנו בהצלחה בפעם הבאה.
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 10 אוקטובר 2025, 18:47 רק לפני כמה ימים (בכיפור) עפו 5 רקטות לאשדוד.
ככה זה כשמוכרים לנו שכל עזה הרוסה, בזמן שיש אזורים שלמים ברצועה שלא דרכנו בהם בכל השנתיים האלה של המלחמה.
עכשיו גם הטורקים ועוד מדינות חובבות ציון יסתובבו לנו פה בין הרגליים. בטוח ייצא מזה משהו טוב.
הספירה לאחור החלה. שיהיה לנו בהצלחה בפעם הבאה.
ערוץ 12, היועמשית, ערד ניר וכמובן הסכם הגז של יאיר לפיד עם לבנון אשמים
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1960 לייקים
יצירת קשר:

שכחת את גבי גזית וג'ורג' סורוס
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

הפועל כתב: 10 אוקטובר 2025, 08:48
Segev כתב: 10 אוקטובר 2025, 00:19

אני יכול לדבר על מה שקרה בשנה האחרונה השפיע מוסרית וערכית על ישראל , אבל זה לא מזיז להרבה אנשים.

אז אדבר על מה שאפשר יותר להסכים עליו - בסוף ההבדל ממה שניתן היה להשיג לפני שנה או שנתיים מול חמאס הוא טקטי. זה לא חסר משמעות, אבל בסוף ראינו שכל המחסומים ואמצעי הזהירות לא באמת רלבנטיים כשאנחנו לא מוכנים מנטלית וכשמולנו פסיכופתים רצחניים. ואז עולה השאלה מה המחיר ששילמנו בשביל ההישגים הקטנים האלו. והמחיר ששילמנו, בוודאי בחודשים האחרונים, הוא בידוד נוראי של ישראל, בריחת מוחות מתרחבת, ובעיקר מה שמסתמן כמו אובדן תמיכה של הציבור האמריקאי. בוודאי משמאל, אבל גם מימין זה כבר מתקרב.
זה הפסד גדול יותר מכל פרימטר/פירוז או מה שזה לא יהיה.
יש משהו במה שאתה אומר, אבל:
1) אני לא חושב שההבדל הוא טקטי. מעבר לכמה פרימטר מוסיף לביטחון העוטף בצורה הישירה שלו, יש פה גם מסר, ונראטיב מנצח. פלשתם? שילמתם בשטח שאנחנו בו עכשיו. זה חשוב תודעתית מול חמאס ומול הציבור העזתי.
2) אני כן מקווה שהבידוד, השנאה ואנטישמיות זה סיפור הפיך, או לפחות זמני. בסוף גם הסקופ הכי גדול הופך להיות חדשות של אתמול. ויש גם את האמירה של ״אוהבים את המנצחים״. אם כי אין ספק שזה מדאיג
ארז שדה
קיבל.ה  1112 לייקים

תמונה
סליחה על הצבע הצהוב אבל העיצוב גאוני לדעתי.
סוף סוף המלחמה נגמרת,החטופים חוזרים הביתה ולא ניאלץ לראות את הצבע הצהוב בכל מקום אלא רק בדרבי.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

L.S כתב: 10 אוקטובר 2025, 18:34
אתה אומר שגם לחץ צבאי כל כך חריף שכל העולם התקומם עליך לא יכול לפתור את הבעיה?
אני מסכים במאה אחוז.
הבעיה הפלסטינית היא לא בעיה צבאית ולכן אין לה פתרון צבאי.
היא בעיה מדינית, ולכן הפתרון שלה יכול להיות רק מדיני.

אפשר לנסח את זה אחרת:
כל עוד יש לאנשים מוטיבציה לפגוע בך (ואנחנו רואים שיש להם מספיק מוטיבציה כדי לחטוף בתגובה לא מעט הרס והרג) הם תמיד ימצאו שיטות לעשות את זה.
הדרך היחידה לעצור את זה היא לשלול מהם את המוטיבציה הזאת. ואת זה משיגים לא באמצעות הרתעה (אתה מעיד פה שזה אפילו לא קרוב ללעבוד) אלא ממש באמצעות סילוק הגורם שממנו הם שואבים את המוטיבציה הזאת.
אם זה לא ברור, הם רוצים לפגוע בישראל כי ישראל כובשת אותם ושוללת מהם זכויות (אידיבידואליות וקולקטיביות), והדבר היחיד שיכול להעלים את הרצון הזה הוא מתן אותו זכויות.

תוספת חשובה: רוב הסיכויים שמהלך פרוצדורלי כזה או אחר לא יספיק כדי להעלים עשורים של שנאה וחוסר אמון (משני הצדדים, כמובן), ויהיה צורך במנגנון פיוס כלשהו, בין אם לפני הפתרון הפרוצדורלי או במהלכו (ואז הוא יצטרך להיפרס על פני שנים).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
NARKOTIKA
קיבל.ה  328 לייקים

ושכחת שיש גם יש דתיים פנאטים שגם אחרי שתסיר להם את כל המוטיבציות הראציונליות, הם עדיין יהיו מוכנים להתאבד כדי להרוג אותך.
נפוץ במדינות באיזור שלנו גם כאלה ללא סכסוך לאומי.
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

teknoboy כתב: 11 אוקטובר 2025, 12:44
אני מסכים במאה אחוז.

אפשר לנסח את זה אחרת:
כל עוד יש לאנשים מוטיבציה לפגוע בך (ואנחנו רואים שיש להם מספיק מוטיבציה כדי לחטוף בתגובה לא מעט הרס והרג) הם תמיד ימצאו שיטות לעשות את זה.
הדרך היחידה לעצור את זה היא לשלול מהם את המוטיבציה הזאת. ואת זה משיגים לא באמצעות הרתעה (אתה מעיד פה שזה אפילו לא קרוב ללעבוד) אלא ממש באמצעות סילוק הגורם שממנו הם שואבים את המוטיבציה הזאת.
אם זה לא ברור, הם רוצים לפגוע בישראל כי ישראל כובשת אותם ושוללת מהם זכויות (אידיבידואליות וקולקטיביות), והדבר היחיד שיכול להעלים את הרצון הזה הוא מתן אותו זכויות.

תוספת חשובה: רוב הסיכויים שמהלך פרוצדורלי כזה או אחר לא יספיק כדי להעלים עשורים של שנאה וחוסר אמון (משני הצדדים, כמובן), ויהיה צורך במנגנון פיוס כלשהו, בין אם לפני הפתרון הפרוצדורלי או במהלכו (ואז הוא יצטרך להיפרס על פני שנים).
הם רוצים לפגוע בישראל כי ישראל כובשת אותם? הארגון לשחרור פלשתין הוקם ב1964, איזה כיבוש היה אז?
היתה להם הזדמנות לקבל מדינה בתוכנית החלוקה של פיל ב1936, כשהיהודים קיבלו רק רצועת חוץ קטנה שהיוותה 15 אחוז משטח הארץ, והם סירבו ופתחו במרד הערבי הגדול.
היתה להם הזדמנות ב1947, והם סירבו ופתחו במלחמה (שעד היום הם בוכים על תוצאותיה).
היתה להם הזדמנות לקבל מדינה בהצעות חלוקה בשנת 2000, בשנת 2008. הם תמיד תמיד סירבו.
נכון, זו בעיה מדינית. אבל זו בעיה מדינית בלי פיתרון היות ויש צד אחד שאף פעם לא הסכים לחלוקת הארץ ופשוט לא מסוגל לחיות עם המחשבה שתהיה מדינה יהודית איפשהו בין הנהר לים.
אדום לבן
קיבל.ה  50 לייקים

אני מסכים במאה אחוז.

אפשר לנסח את זה אחרת:

השאלה האם אתה באמת חושב שלארגוני טרור כמו "חמאס" וחיזבאללה" באמת תרד המוטיבציה במידה ויהיה הסכם מדיני בין ישראל לפלסטינים?
לטעמי אתה טועה בענק
זה ארגונים שרוצים למחוק אותך וכל מה שלא הם
כל מה שמניע אותם זו שנאה דתית למה ששונה מהם.

הבעייה בין ישראל לפלסטינים הפכה כבר מזמן למלחמת דת מאשר על שטח.
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

Segev כתב: 11 אוקטובר 2025, 13:53

אני מסכים במאה אחוז.

אפשר לנסח את זה אחרת:

הם רוצים לפגוע בישראל כי ישראל כובשת אותם? הארגון לשחרור פלשתין הוקם ב1964, איזה כיבוש היה אז?
היתה להם הזדמנות לקבל מדינה בתוכנית החלוקה של פיל ב1936, כשהיהודים קיבלו רק רצועת חוץ קטנה שהיוותה 15 אחוז משטח הארץ, והם סירבו ופתחו במרד הערבי הגדול.
היתה להם הזדמנות לקבל מדינה בהצעות חלוקה בשנת 2000, בשנת 2008. הם תמיד תמיד סירבו.
נכון, זו בעיה מדינית. אבל זו בעיה מדינית בלי פיתרון היות ויש צד אחד שאף פעם לא הסכים לחלוקת הארץ ופשוט לא מסוגל לחיות עם המחשבה שתהיה מדינה יהודית איפשהו בין הנהר לים.
קודם כל סירבו זו אמירה מאד כוללנית. מנהיגים מסויימים שלהם סירבו. גם אצלנו יש מנהיגים שמסרבים בעקביות. ויש שמסרבים ואז מתגמשים. בגין למשל הצהיר שיבנה בית בסיני ובסוף שינה דעתו. כנ"ל סאדאת. אנשים גם יכולים לשנות עמדה.
אגב- גם אם לא מסכימים על הסדר, יש הבדל בין אי קידום הסדר ובין שינוי אקטיבי כולל פלישה לשטח של האחר (זה כולל גם מאחזים/הרחבות לא מאושרות וכד). הפלישה הזו, מעבר לליבוי הסכסוך וכמובן קעקוע כל סיכוי להסדר עם גורם מתון, מלווה באלימות. ורק להבהרה- כל פלישה לשטח האחר- מכל צד
Segev
קיבל.ה  468 לייקים

תא מרבוטא כתב: 11 אוקטובר 2025, 14:50
Segev כתב: 11 אוקטובר 2025, 13:53
אני מסכים במאה אחוז.

אפשר לנסח את זה אחרת:

קודם כל סירבו זו אמירה מאד כוללנית. מנהיגים מסויימים שלהם סירבו. גם אצלנו יש מנהיגים שמסרבים בעקביות. ויש שמסרבים ואז מתגמשים. בגין למשל הצהיר שיבנה בית בסיני ובסוף שינה דעתו. כנ"ל סאדאת. אנשים גם יכולים לשנות עמדה.
אגב- גם אם לא מסכימים על הסדר, יש הבדל בין אי קידום הסדר ובין שינוי אקטיבי כולל פלישה לשטח של האחר (זה כולל גם מאחזים/הרחבות לא מאושרות וכד). הפלישה הזו, מעבר לליבוי הסכסוך וכמובן קעקוע כל סיכוי להסדר עם גורם מתון, מלווה באלימות. ורק להבהרה- כל פלישה לשטח האחר- מכל צד
המנהיגים שלכם שמחליטים סרבו, המנהיגים שלנו שמחליטים הסכימו.
ומ1936 ועד 2008 הם לא שינו את החלטתם כאמור
שליחת תגובה