יש מלחמה (הפסקת האש של טראמפ מתחילה?)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:55 1. לגבי כמויות התרופות והסיוע שמד"א מכניסה ביחד עם הסהר והצלב האדום אוכל לבדוק לך... אבל אני לא מאמין שימסרו לי דוח"ות... אין לא מושג למה אבל מאחר אבל אני סומך ב 100% על המידע שהויבר אלי (אם תרצה לדעת מקור בפרטי).

2. אני לא טוען לרגע שישראל חפה מטעויות אני מאשים את ביבי כנראה יותר ממך במצב וסובל ממנו יותר ממך כתושב הארץ שהינו מיעוט "בוגדני" אני רק מציג כאן מידע שהתמונה שמוצגת בחו"ל היא מסולפת בחלקה והיא קשורה לתעמולה שנשלטת על ידי החאמס / קאטר או מי שחפץ בהטיה נגד ישראל.
1. אהבתי את המעבר החלק מ"ישראל מפעילה בתי חולים שדה ומכניסה תרופות" ל"ישראל אפשרה למדינות שונות להפעיל בתי חולים שדה ולצלב האדום להכניס תרופות".
הכמויות פה מאוד קריטיות וחשובות לדיון, אחרת איך נדע אם מדובר בעלה תאנה או במימוש האחריות הישראלית לדאוג לצורכי האוכלוסייה? (גם ממה שאתה כותב ברור שהיא לא דואגת, אבל יש איזה פתח לטענה שהיא מאפשרת לאחרים לדאוג, אולי, תלוי בכמויות)
אתה מוזמן להעביר לי בפרטי מה שנראה לך לנכון.
2. אחד, אתם חייבים להפסיק לראות הכל בפרספקטיה של כן-ביבי\לא-ביבי.
שתיים, לאף אחד אין גישה בלתי אמצעית לאמת, ככה זה הקיום האנושי.
אבל מי שמסתפק רק במידע שמוציא אותו (או את הצד שלו) טוב ומוסרי, ופוסל א-פריורי כל מידע שמוציא אותו קצת פחות טוב (נגיד קורא לכל דבר כזה "פרופגנדה" ולכל מי שמדווח עליו "תקשורת זבל") בחיים לא יתקרב להבנה של מה שקורה סביבו, וימשיך להיות מופתע בכל פעם שהמציאות תצליח לחדור את השיריון שהוא בונה סביב עצמו בעמל כל רב.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

פתאום נזכרתי שלא מזמן הבטחתי לעצמי שאני לא איכנס לדיונים עם אנשים שלא מוכנים לקבל את המציאות ו\או מעדיפים לריב על פרטים זעירים במקום להסתכל על התמונה הגדולה (וגם עם עוד כמה סוגי מתדיינים, אבל אלה פחות רלוונטיים כרגע), אז תסלחו לי אם וכאשר אני נוטש פה את השיח הכל כך פורה הזה.
אין לי כוונה או יכולת להתמודד עם מנגנוני ההגנה האלה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 17:17 מתחמי שליטה -> לוחמים נכנסים לפירים -> שימוש
אם האירנים היו מציגים מודל תלת ממד של מתחם שליטה צה"לי מתחת לסורוקה, ואחר כך תמונות של חיילים חמושים מתוך בית החולים, זה היה הופך השמדה שלו ללגיטימית?
שיפא עדיין פועל, אחרי שצהל כבר נכנס אליו פעמיים (רוב הנזק קרה אגב בפעם השנייה, כי חמאס התבצר בו עם מאות חמושים ולקח להשתלט עליו קרב של שבועיים)

אבל למה שלא להפיץ תעמולה חמאסית אם אפשר
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 17:30 פתאום נזכרתי שלא מזמן הבטחתי לעצמי שאני לא איכנס לדיונים עם אנשים שלא מוכנים לקבל את המציאות ו\או מעדיפים לריב על פרטים זעירים במקום להסתכל על התמונה הגדולה (וגם עם עוד כמה סוגי מתדיינים, אבל אלה פחות רלוונטיים כרגע), אז תסלחו לי אם וכאשר אני נוטש פה את השיח הכל כך פורה הזה.
אוי מסכנון קטן, לא נעים לך שמעירים לך שאתה משקר במצח נחושה על פרטים עובדתיים? (וזה שראית את זה בSKY בגרדיאן או בוושינגטון פוסט לא הופך את זה למציאות כפרע)
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

מה שאגב מדהים בסיפור הזה שאמנסטי דיווחו כבר ב2014 על השימוש של חאמס בשיפא (לפני שהם הפכו מאמנסטי אינטרנשיול לאמנסטי אינטרנאציונל), אבל השמאל המערבי של היום כל כך מפגר שהוא יעדיף להתכחש לעובדות ולמציאות (!!!) אם היא חלילה מנוגדת לאג'נדת העל. ארגוני "זכויות אדם" וערוצי תקשורת יעדיפו לשכתב את העובדות כדי להציג מהלכים של ישראל בהתאם לאג'נדה.
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

גורלנו תלוי באיש אחד. אתם בטח יודעים מי.
או להשמיד אותנו כדי לשמור לשרה ולו על התחת הכחוש, או להציל אותנו ולהביא את התחת הכחוש שלו ושל שרק׳ה לבחירות.
במה הייתם בוחרים אם הייתם אדם שקרן?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 17:38
teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 17:30 פתאום נזכרתי שלא מזמן הבטחתי לעצמי שאני לא איכנס לדיונים עם אנשים שלא מוכנים לקבל את המציאות ו\או מעדיפים לריב על פרטים זעירים במקום להסתכל על התמונה הגדולה (וגם עם עוד כמה סוגי מתדיינים, אבל אלה פחות רלוונטיים כרגע), אז תסלחו לי אם וכאשר אני נוטש פה את השיח הכל כך פורה הזה.
אוי מסכנון קטן, לא נעים לך שמעירים לך שאתה משקר במצח נחושה על פרטים עובדתיים? (וזה שראית את זה בSKY בגרדיאן או בוושינגטון פוסט לא הופך את זה למציאות כפרע)
אתה מבלבל בין התעכבות על פרטים קטנים במקום על התמונה הגדולה (למשל להתעכב על האם כן היו פירים בשיפא או לא) לבין אי הכרה במציאות (למשל הכיר בעובדה שישראל מבצעת פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות לכל הפחות), אבל זה לא משנה כי עם השני הדברים אין לי כוונה להמשיך להתמודד.
מאחל לך שהנפש שלך תעמוד במפגש עם המציאות
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 17:22
El dudernio כתב: 28 ספטמבר 2025, 16:55 1. לגבי כמויות התרופות והסיוע שמד"א מכניסה ביחד עם הסהר והצלב האדום אוכל לבדוק לך... אבל אני לא מאמין שימסרו לי דוח"ות... אין לא מושג למה אבל מאחר אבל אני סומך ב 100% על המידע שהויבר אלי (אם תרצה לדעת מקור בפרטי).

2. אני לא טוען לרגע שישראל חפה מטעויות אני מאשים את ביבי כנראה יותר ממך במצב וסובל ממנו יותר ממך כתושב הארץ שהינו מיעוט "בוגדני" אני רק מציג כאן מידע שהתמונה שמוצגת בחו"ל היא מסולפת בחלקה והיא קשורה לתעמולה שנשלטת על ידי החאמס / קאטר או מי שחפץ בהטיה נגד ישראל.
1. אהבתי את המעבר החלק מ"ישראל מפעילה בתי חולים שדה ומכניסה תרופות" ל"ישראל אפשרה למדינות שונות להפעיל בתי חולים שדה ולצלב האדום להכניס תרופות".
הכמויות פה מאוד קריטיות וחשובות לדיון, אחרת איך נדע אם מדובר בעלה תאנה או במימוש האחריות הישראלית לדאוג לצורכי האוכלוסייה? (גם ממה שאתה כותב ברור שהיא לא דואגת, אבל יש איזה פתח לטענה שהיא מאפשרת לאחרים לדאוג, אולי, תלוי בכמויות)
אתה מוזמן להעביר לי בפרטי מה שנראה לך לנכון.
2. אחד, אתם חייבים להפסיק לראות הכל בפרספקטיה של כן-ביבי\לא-ביבי.
שתיים, לאף אחד אין גישה בלתי אמצעית לאמת, ככה זה הקיום האנושי.
אבל מי שמסתפק רק במידע שמוציא אותו (או את הצד שלו) טוב ומוסרי, ופוסל א-פריורי כל מידע שמוציא אותו קצת פחות טוב (נגיד קורא לכל דבר כזה "פרופגנדה" ולכל מי שמדווח עליו "תקשורת זבל") בחיים לא יתקרב להבנה של מה שקורה סביבו, וימשיך להיות מופתע בכל פעם שהמציאות תצליח לחדור את השיריון שהוא בונה סביב עצמו בעמל כל רב.
1. במידה ואקבל מידע כמותי אמסור לך, לא זכור לי שכתבתי שישראל הקימה בתי שדה אלא שקיימים כאלו וישראל במסגרת מד"א תומכת ומאפשרת תפעןל שלהם, כןלל הספקת תרופות וציוד רםואי.
2. ביבי כשם קוד למדיניות הממשלה. אני לרגע לא טוען שישראל לא מבצעת פשעים נגד האנושות. מי שירה באביעד קסטלמן כשהןא כל הרכים ומרים ידים ירה גם בפלשתינאים מתוך שיעמום. אני גם לא עןפר בטענהן שישראל משתמשת במזום כדי לייצר לחץ.על האוכלוסיה האזרחית בעזה. אני רק מציין את המציאות שגם האחמס משתמש בזה ככלי נגד ישראל.
El dudernio
קיבל.ה  1732 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 19:12
אתה מבלבל בין התעכבות על פרטים קטנים במקום על התמונה הגדולה (למשל להתעכב על האם כן היו פירים בשיפא או לא) לבין אי הכרה במציאות (למשל הכיר בעובדה שישראל מבצעת פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות לכל הפחות), אבל זה לא משנה כי עם השני הדברים אין לי כוונה להמשיך להתמודד.
שימוש המתקנים צבאיים ובאזרחים כמגן אנושי אלו לא פרטים קטנים, זה בגדול מהות הסכסוך.
ישראל מחוייבת להילחם בהתאם לחוקי המלחמה שנגדה עומד אוייב שלא כפוף לכלום ומנצל מוות של אזרחים משני הצדדים לטובתו האישית בצורה צינית ודוחה.
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

בניגוד אליך אני מכיר במציאות גם אם דברים פחות נעימים לי ומוכן לקבל את זה שהיא משתנה

ישראל אכן מבצעת פשעי מלחמה, בעיקר מאז שהמלחמה נגמרה בפועל אי שם לפני שנה וחצי( גם בעזה הכיבוש משחית ), אבל פשעים נגד האנושות לכל הפחות זו פרופגנדה חמאסית קלאסית שמסתמכת על שקרים כמו פה באשכול על השמדת מערכת הבריאות או famine שלא היה

הבעיה האמיתית עם מה שישראל עושה היא שגם אם כל מה שהיא הייתה עושה בשנה האחרונה היה חוקי מבחינה יבשה, היא עושה אותו ללא תכלית, ומוסרית זה מזעזע.
ולכן אין לי טענות לידידות ישראל שכבר לא תומכות בנו ולא רוצות לקחת חלק בזה, יש לי המון טענות ל שרמוטות אנטישמיות כמו אמנסטי או פדרו סנצס
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

El dudernio כתב: 28 ספטמבר 2025, 19:31 1. שימוש המתקנים צבאיים ובאזרחים כמגן אנושי אלו לא פרטים קטנים, זה בגדול מהות הסכסוך.
2. ישראל מחוייבת להילחם בהתאם לחוקי המלחמה שנגדה עומד אוייב שלא כפוף לכלום ומנצל מוות של אזרחים משני הצדדים לטובתו האישית בצורה צינית ודוחה.
1. זה פרט קטן, שולי וזניח לגמרי לעומת העובדה שהמלחמה הזאת כבר גבתה את החיים של אחד מכל עשרים (אם מקשיבים לחוקרים אקדמיים) עד שלושים (לפי ההרוגים המזוהים ע"פ משרד הבריאות הפלסטיני) עזתים.
2. זה לא נותן לה את הזכות לבצע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות, ועל פניו גם רצח עם (כהגדרתו החוקית וכפי שהוא מוגדר על ידי המחקר בתחום).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 19:32

בניגוד אליך אני מכיר במציאות גם אם דברים פחות נעימים לי ומוכן לקבל את זה שהיא משתנה

ישראל אכן מבצעת פשעי מלחמה, בעיקר מאז שהמלחמה נגמרה בפועל אי שם לפני שנה וחצי( גם בעזה הכיבוש משחית ), אבל פשעים נגד האנושות לכל הפחות זו פרופגנדה חמאסית קלאסית שמסתמכת על שקרים כמו פה באשכול על השמדת מערכת הבריאות או famine שלא היה

הבעיה האמיתית עם מה שישראל עושה היא שגם אם כל מה שהיא הייתה עושה בשנה האחרונה היה חוקי מבחינה יבשה, היא עושה אותו ללא תכלית, ומוסרית זה מזעזע.
ולכן אין לי טענות לידידות ישראל שכבר לא תומכות בנו ולא רוצות לקחת חלק בזה, יש לי המון טענות ל שרמוטות אנטישמיות כמו אמנסטי או פדרו סנצס
לגבי פשעים נגד האנושות: עוד נראה מה ימצאו, אבל לצערנו נראה שאתה טועה.
פשעי מלחמה: מסכים בגדול, אם כי יש חשש כבד שהיו פשעי מלחמה עוד הרבה קודם (כולל בשלב שבו עוד הייתה הצדקה או לפחות לגיטימציה להפעלת כוח צבאי בלתי פרופורציונלי, גם אם זה היה מטומטם בלשון המעטה).

הבעיה העיקרית שיש לי עם מה שאתה כותב: הצורך הכפייתי שלך לקלל את כל מי שחושב אחרת ממך, והצורך הכפייתי שלך להניח שכל מי שחושב אחרת עושה את זה מאינטרסים זרים כמו אנטישמיות ו\או כי הרעים משקרים לו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 20:21

פשעי מלחמה: מסכים בגדול, אם כי יש חשש כבד שהיו פשעי מלחמה עוד הרבה קודם (כולל בשלב שבו עוד הייתה הצדקה או לפחות לגיטימציה להפעלת כוח צבאי בלתי פרופורציונלי, גם אם זה היה מטומטם בלשון המעטה).

הבעיה העיקרית שיש לי עם מה שאתה כותב: הצורך הכפייתי שלך לקלל את כל מי שחושב אחרת ממך, והצורך הכפייתי שלך להניח שכל מי שחושב אחרת עושה את זה מאינטרסים זרים כמו אנטישמיות ו\או כי הרעים משקרים לו.
מי ימצא? ה icj שהיור עשה במהלך הדיונים קמפיין לראשות ממשלת לבנון ורואה בנו מדינת אויב? ה icc עם התובע האנס?
הקהילה הבינלאומית ה"או"מית" מוכיחה כבר שנתיים שעל הזין מה שהם ימצאו או לא.

ואתה שוב טועה, כבר בהודעה הקודמת שלי עשיתי הפרדה בין כאלה שחושבים אחרת ואני מקבל לבין טינופות כאלה ואחרות.

והשורה האחרונה בכלל מגוכחת שלפני שנייה קבעת שאני חושב שהיה שימוש בשיפא כי ככה אמרו בטלוויזיה. אז אני מאמין לכל מה שאומרים לי ואחרים הם גאונים גדולים שמוודאים כל שלשול שהגרדיאן מוציא?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 20:34

1. מי ימצא? ה icj שהיור עשה במהלך הדיונים קמפיין לראשות ממשלת לבנון ורואה בנו מדינת אויב? ה icc עם התובע האנס?

2. ואתה שוב טועה, כבר בהודעה הקודמת שלי עשיתי הפרדה בין כאלה שחושבים אחרת ואני מקבל לבין טינופות כאלה ואחרות.

3. והשורה האחרונה בכלל מגוכחת שלפני שנייה קבעת שאני חושב שהיה שימוש בשיפא כי ככה אמרו בטלוויזיה. אז אני מאמין לכל מה שאומרים לי ואחרים הם גאונים גדולים שמוודאים כל שלשול שהגרדיאן מוציא?
קודם כול, שים לב שבכל שורה שלך אתה מקלל את מי שחושב אחרת ממך, ועל הדרך פה ושם מאשים אותם באינטרסים זרים כאמור.

1. בינתיים מי שמצאו זה כל ארגון רלוונטי שבדק את זה ופחות או יותר כל החוקרים בתחום.
אני יודע שתכף תכתוב לי שההם אנטישמים וההם מקבלים שוחד מקטאר ונגד אחד מהם הועלו פעם האשמות על הטרדה מינית, אבל באמת שאין צורך להמשיך בהדגמה של מה שכתבתי בתור "קודם כול".
לגבי הגופים המשפטיים השוניים, נראה מה יהיה.
2. אתה כל הזמן משבח את עצמך על זה שאתה מוכן לשמוע אנשים שחושבים אחרת, אבל משום מה בכל פעם שעולה טענה שאתה לא אוהב או מצוטט מקור שאתה לא מסכים איתו, אתה או מקלל או מאשים באינטרסים זרים או גם וגם.
3. לגבי שיפא, אתה טענת שהיה שם "מתחם שליטה", אחר כך נכתב שהדבר המוחשי שהיה שם זה לוחמים שירדו לפירים (קצת far fetched להסיק מזה על מרחבי שליטה, בפרט שאלה לא נמצאו אחר, תקן אותי אם אני טועה).
וכמובן שההתעכבות האינסופית על מקרה שיפא היא דוגמה מובהקת לשימוש בעצים כדי להסתיר את היער, שבמקרה הזה הוא השמדת מערכת הבריאות ברצועה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

teknoboy כתב: 28 ספטמבר 2025, 21:11
D&3 כתב: 28 ספטמבר 2025, 20:34

1. מי ימצא? ה icj שהיור עשה במהלך הדיונים קמפיין לראשות ממשלת לבנון ורואה בנו מדינת אויב? ה icc עם התובע האנס?

2. ואתה שוב טועה, כבר בהודעה הקודמת שלי עשיתי הפרדה בין כאלה שחושבים אחרת ואני מקבל לבין טינופות כאלה ואחרות.

3. והשורה האחרונה בכלל מגוכחת שלפני שנייה קבעת שאני חושב שהיה שימוש בשיפא כי ככה אמרו בטלוויזיה. אז אני מאמין לכל מה שאומרים לי ואחרים הם גאונים גדולים שמוודאים כל שלשול שהגרדיאן מוציא?
קודם כול, שים לב שבכל שורה שלך אתה מקלל את מי שחושב אחרת ממך, ועל הדרך פה ושם מאשים אותם באינטרסים זרים כאמור.

1. בינתיים מי שמצאו זה כל ארגון רלוונטי שבדק את זה ופחות או יותר כל החוקרים בתחום.
אני יודע שתכף תכתוב לי שההם אנטישמים וההם מקבלים שוחד מקטאר ונגד אחד מהם הועלו פעם האשמות על הטרדה מינית, אבל באמת שאין צורך להמשיך בהדגמה של מה שכתבתי בתור "קודם כול".
לגבי הגופים המשפטיים השוניים, נראה מה יהיה.
2. אתה כל הזמן משבח את עצמך על זה שאתה מוכן לשמוע אנשים שחושבים אחרת, אבל משום מה בכל פעם שעולה טענה שאתה לא אוהב או מצוטט מקור שאתה לא מסכים איתו, אתה או מקלל או מאשים באינטרסים זרים או גם וגם.
3. לגבי שיפא, אתה טענת שהיה שם "מתחם שליטה", אחר כך נכתב שהדבר המוחשי שהיה שם זה לוחמים שירדו לפירים (קצת far fetched להסיק מזה על מרחבי שליטה, בפרט שאלה לא נמצאו אחר, תקן אותי אם אני טועה).
וכמובן שההתעכבות האינסופית על מקרה שיפא היא דוגמה מובהקת לשימוש בעצים כדי להסתיר את היער, שבמקרה הזה הוא השמדת מערכת הבריאות ברצועה.
לגבי שיפא אתה טועה.

לגבי גופים אחרים, מי בדיוק ארגון רלוונטי? ומי אלה כל החוקרים? מומלץ לקרוא את השורה הראשונה בדוח של אמנסטי אינטרניוצאל ולהבין בדיוק על איזה חלאות יש עסק. אם אתם בוחר לקחת את מה שיש להם כעובדה אתה פשוט דביל.
אין אף ממשל שרואה בישראל כשותפה וסבור שיש רצח עם.

ושיפא היא דוגמא מובהקת לשקר האנטישמי של השמדת מערכת הבריאות ברצועה. חמאס עשה ועושה שימוש בכל בתי החולים הגדולים ברצועה, מניח שגם בקטנים. אם צה"ל היה משמיד את מערכת הבריאות הוא לא היה משתתף בהקמת בתי החולים שדה.
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

אתה גם בטוח האמנת לדוח ה ipc המומחים הגדולים שקבעו שיש famine בעזה, עכשיו נעזוב את השקרים שהולכים שם, עובדתית הם טעו.( כמו שהם טעו בשנה שעברה, אבל שוב, יש לנו עסק עם אנשים שעובדות לא מעניינות אותם)
זה שמבין חמשת הכותבים אחד הוא תומך של החותים ואחת לא מאמינה בזכות של ישראל להתקיים זה לא פרט רלוונטי?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

אתה שם לב שאתה לוקח כל גוף שקובע משהו שלא מוצא חן בעיניך ופוטר את הקביעות שלו בזה שהם "חלאות", "אנטישמים", "שקרנים" וכשאר טיעונים לגופו של טוען וכך חוסך לעצמך את הצורך להתייחס לגופו של טיעון?

ספציפית לגבי השמדת מערכת הבריאות: מה זאת אומרת "אם צה"ל היה משמיד את מערכת הבריאות הוא לא היה משתתף בהקמת בתי החולים שדה"? עובדתית צה"ל השמיד את מערכת הבריאות, וגם משתתף (או מאפשר) הקמת בתי חולים שדה.

יש לי גם שאלה. שמתי לב לניסוח קצת מוזר: "אין אף ממשל שרואה בישראל כשותפה וסבור שיש רצח עם". רק דעתם של מי שרואים בישראל שותפה נחשבת בעיניך? כלומר אתה מראש מסנן ובוחר להתייחס רק לדעות של מי שדעתם מוטה ולא לגופים נייטרליים? זה גם קצת טאוטולוגי, כי מי שחושב שישראל מבצעת בעזה רצח עם, או סתם זוועות, כבר לא רואה בה שותפה, ואז אתה יכול חופשי להתעלם ממנו, לשיטתך, וככה אתה מבטיח לעצמך שתמיד תקבל את התוצאה הרצויה לך (ולקרוא למי שחושב אחרת "שרמוטה", למשל).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
בלומי האדום
קיבל.ה  74 לייקים

אני לא אכנס לסבב הדיונים הנוכחי, בין הצדדים, כי יותר מעניין אם הדיון היום בערב אצל הדוד מאמריקה יניב תוצאות.

כמה פרטים שאולי כדאי לדעת לגבי מערכת הבריאות הפלשתינית ברצועת עזה.
מדובר במערכת שהייתה על סף קריסה עוד לפני מתקפת ה- 7 באוקטובר. אפשר להתווכח על הסיבות לכך, אבל עובדתית, זה היה המצב.
מחסור מתמשך בציוד, תרופות, רופאים מומחים ומתקנים.
כנראה שאפשר היה לעשות שימוש טוב יותר בכסף הקטארי למען האוכלוסיה, ולא רק לשלם משכורות לנאמנים ולבנות מנהרות.

תוך כדי חיפוש מידע על בתי חולים שדה ברצועת עזה, הבנתי, שהיו כאלו עוד לפני ה- 7 באוקטובר.
לדוגמא: בית החולים הירדני 77/83, אשר הוקם לפני הרבה מאוד שנים, והופעל על ידי הממלכה האשמית
https://jordantimes.com/news/local/jord ... cross-gaza

מלבדו היו עוד ארגוני סיוע בינלאומיים, שפעלו ברצועת עזה, כמתן מענה למחסור ברופאים מומחים או בעיות נקודתיות
רופאים ללא גבולות
https://doctorswithoutborders-apac.org/ ... -october-7
IMC
https://internationalmedicalcorps.org/country/gaza/

היו עוד, אבל כל אחד יכול לחפש בגוגל. וכן, חס וחלילה ניתן תזכורת לכל אלו שהורשו לקבל טיפול רפואי במוסדות הרפואה של הכובשים או לצאת לטיפול בחו"ל, דרך גבולות ישראל ( המצרים לא כאלו נדיבים בנושא), ונעזרו באנשים הנפלאים מהעוטף.
אותם אלו שהם רצחו בלי בושה ב- 7 באוקטובר.

ממה שאני מצאתי, יש דיווחים על כ- 10 עד 15 בתי חולים שדה שהוקמו בנוסף לקיים ברצועת עזה, מאז ה- 7 באוקטובר 2023.
יש לציין שקשה לעקוב אחר המספר המדוייק, ומאחר ופעמים רבות, חלק מאותם מקומות, נאלצו לעבור למיקום חדש ועקב התפתחות הקרבות בשטח.

אלו איזכורים לבתי חולים שדה שאני מצאתי:

אתר ממשלתי של מדינת הכובשים, שתיבדל לחיים ארוכים, ישראל
https://gaza-aid-data.gov.il/mainhome/medical-response/

משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטרייםת השטח הפלשתיני הכבוש
https://www.ochaopt.org/content/humanit ... gaza-strip

International Committee of the Red Cross
https://www.icrc.org/en/article/red-cro ... inder-gaza

סוכנות הידיעות הפלשתינית וואפא
https://hebrew.wafa.ps/Pages/Details/12258

רופאים ללא גבולות
https://www.doctorswithoutborders.org/l ... t-war-gaza

ואם יורשה לי קצת נימה אישית
מלחמה זה דבר נורא, פצועים, הרוגים, חפים מפשע נפגעים, ילדים נשים וגם גברים בוגרים. משני הצדדים.
מה שלא יפה, ולא מקובל, זה לשלול טיפול רפואי טוטאלי מהמעורבים.
מה שלא יפה זה לבצע טיפולים רפואיים דחופים, ללא האמצעים הקיימים במתקן הרפואי.
מה שלא יפה זה לקבל ציוד רפואי לשבויי מלחמה ולא להעביר אותו הלאה.
מה שלא יפה זה לשלול ביקורים של צלב אדום או כל צוות רפואי ניטרלי משבויי מלחמה

אפשר להמשיך, אבל הנקודה ברורה.
הצלב האדום, ימשיך להתלונן על תנאי הכליאה של הטרוריסטים בישראל, ולהרים ידיים בהכנעה לטרוריסטים בעזה.
ואם כל כך קשה להם שם ברצועה, אז שיחזירו 48 חטופים, ואני מבטיח להם ששום סיפורי בלהות על התנחלויות ברצועה, בחסות טכנו ושות' לא ייתקיימו (הם לא ייתרחשו בשום סיטואציה, אבל לספר סיפורי מעשיות לא עולה כסף)
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1261 לייקים

כן כולם חלאות או שקרנים או נאצים או תועמלנים של חמאס או all of the above, היא אולי היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי אבל אין שום דבר חריג במלחמה הזאת, אין רעב וניסיון להשמיד את יכולות הקיום של העזתים, כל מי שטוען אחרת הוא כאמור תועמלן נאצי שקרן ורק אתה נטול פניות ואינטרסים והניתוח שלך את המציאות מבוסס על עובדות יצוקות בסלע ולכן הוא רציונלי ואנליטי לגמרי. אם כי כאמור המלחמה היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי וילדים ממשיכים למות בצורות הכי מזוויעות שיש, בגדול, סתם.
יודע שאתה לא אוהב את ההודעות הציניות d&3 אבל זו הדרך להמחיש לך את הפער שבו העמדה והטענות שלך הרבה פחות קוהרנטיות ממה שאתה חושב ונודף מהן ריח עז מאוד של אינוס תמונת המציאות (אקסיומה לפיה ישראל לא מבצעת רצח עם ולכן כל טענה כזו היא בהכרח אנטישמית חלאתית וכו')
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

בלומי, הדברים שהגדרת ב"לא יפה" הם לא סתם לא יפה אלא פשעי מלחמה.
הם פשעי מלחמה גם כשחמאס מבצע אותם כלפי החטופים, וגם כשישראל מבצעת אותם כלפי מאות אלפי בני אדם.
כמו כן, כדאי שנבין שההבדל הזה בין כמה עשרות לבין מאות אלפים הוא לא רק כמותי.
יש איזשהו שלב שבו פשע מלחמה נקודתי הופך לפשע נגד האנושות, כולל הפשעים הכי חמורים נגד האנושות שהוגדרו אי פעם.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

נו ביבי כבר התחיל לפחד ולפרק את העיסקה עם ההצהרות?
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

96 אחוז לא יקרה ההסכם.
סמל אישי של משתמש
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  525 לייקים

כמה נקודות קצרות (הכל מדעה אישית שלי)

- לא יהיה הסכם
- ביבי יודע שלא יהיה הסכם
- ביבי מקווה שלא יהיה הסכם
- לא חמאס עזה ולא חמאס חוץ קובע, אלא רק איראן קובעת אם יהיה הסכם, ונוח להם שישראל מתעסקת עם החות'ים ועם עזה
- איראן עדיין קרובה מתמיד לפצצת אטום
- אנחנו קרובים למועד ב' עם איראן
- כל החטופים לא יחזרו (הלוואי ואני טועה)
Asafasraf
קיבל.ה  1623 לייקים

לכל אלה שטוענים לרצח עם מכוון, האלוף במיל׳ גיורא איילנד ענה בצורה מאוד יפה:

לפני תחילת המלחמה היו בעזה כ-2 מיליון איש וכ-40000 חיילי חמאס, ככה שהיחס בין אנשי חמאס לאוכלוסיה הוא 1 ל-50.
נכון להיום, הפלסטינאים דיווחו על כ-70000 הרוגים, כשיותר משליש מהם הם אנשי חמאס, ככה שהיחס בין הרוגי למאס לאוכלוסייה הוא 1 ל-3
הנתונים פשוט לא מסתדרים לתוך ההגדרה של ״רצח עם״
אני אסיים עם משפט שכל אחד מהחטופים שחזר אמר ״אין שם אף אחד שאוהב אותנו וכולם רוצים בהשמדתנו״. מאמין להם פי מיליון יותר מלכל אחד אחר. המלחמה היא בין מדינת ישראל למדינת חמאס והיא היתה צריכה להסתיים מזמן, אם היה לנו ראש ממשלה נורמלי ולא קואליציית זבל.

Sent from my iPhone using Tapatalk
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

אנחנו בתהליך כתב: 01 אוקטובר 2025, 03:27 כמה נקודות קצרות (הכל מדעה אישית שלי)

- לא יהיה הסכם
- לא חמאס עזה ולא חמאס חוץ קובע, אלא רק איראן קובעת אם יהיה הסכם, ונוח להם שישראל מתעסקת עם החות'ים ועם עזה
מסכים עם כל הנקודות מלבד מי שקובע לחמאס. אולי יש לה יד ומעורבות, סביר להניח, אבל היא לא תקבע.
סך הכל מה שמפריד בין עיסקה ללא עיסקה, זה ההצהרות של ישראל בנוגע לגורל הפלשתינים. נזהרים לא לדרוך על הזכוכיות בחדר של הימין הקיצוני, שלא יתעורר יותר מידי.
בגדול הכל תלוי בביבי. לצפות ממנו להיות מנהיג ולעשות דברים בשביל המדינה, את זה אי אפשר לצפות. כל התנהלותו בכל דבר, היא לראות את שרה הזועפת כיענקלה שחר בצד והוא פחדן בגדול.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

גיורא איילנד גם טועה במספרים וגם (בעיקר) אין לו מושג איך מוגדר המושג רצח עם.
אבל אפשר להבין את הרצון שלו לא לדעת, בכל זאת הוא מאבותיה של אחת מהתוכניות היותר ג'נוסיידיות שהועלו בעזה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

Asafasraf כתב: 01 אוקטובר 2025, 09:30 לכל אלה שטוענים לרצח עם מכוון, האלוף במיל׳ גיורא איילנד ענה בצורה מאוד יפה:

לפני תחילת המלחמה היו בעזה כ-2 מיליון איש וכ-40000 חיילי חמאס, ככה שהיחס בין אנשי חמאס לאוכלוסיה הוא 1 ל-50.
נכון להיום, הפלסטינאים דיווחו על כ-70000 הרוגים, כשיותר משליש מהם הם אנשי חמאס, ככה שהיחס בין הרוגי למאס לאוכלוסייה הוא 1 ל-3
אני אסיים עם משפט שכל אחד מהחטופים שחזר אמר ״אין שם אף אחד שאוהב אותנו וכולם רוצים בהשמדתנו״. מאמין להם פי מיליון יותר מלכל אחד אחר. המלחמה היא בין מדינת ישראל למדינת חמאס והיא היתה צריכה להסתיים מזמן, אם היה לנו ראש ממשלה נורמלי ולא קואליציית זבל.

גיורא איילנד מכיר את הסקר הזה?

https://www.ynet.co.il/news/article/bj5fzfcsc

ולא ש30% זה מעט. זה המון. אבל זה לא כולם. זה אפילו לא רוב

מה שכן אני בדעתך שהמלחמה יכלה להגמר מזמן.
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

הוא טועה בזה שאם זה שליש היחס הוא 1 ל2, מה שנכון

והוא אכן לא מכיר את ההגדרה, עדיף בהרבה על גופים כנראה ואחרים ששינו אותה
D&3
קיבל.ה  1405 לייקים

פרימו לוי כתב: 29 ספטמבר 2025, 12:53 כן כולם חלאות או שקרנים או נאצים או תועמלנים של חמאס או all of the above, היא אולי היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי אבל אין שום דבר חריג במלחמה הזאת, אין רעב וניסיון להשמיד את יכולות הקיום של העזתים, כל מי שטוען אחרת הוא כאמור תועמלן נאצי שקרן ורק אתה נטול פניות ואינטרסים והניתוח שלך את המציאות מבוסס על עובדות יצוקות בסלע ולכן הוא רציונלי ואנליטי לגמרי. אם כי כאמור המלחמה היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי וילדים ממשיכים למות בצורות הכי מזוויעות שיש, בגדול, סתם.
יודע שאתה לא אוהב את ההודעות הציניות d&3 אבל זו הדרך להמחיש לך את הפער שבו העמדה והטענות שלך הרבה פחות קוהרנטיות ממה שאתה חושב ונודף מהן ריח עז מאוד של אינוס תמונת המציאות (אקסיומה לפיה ישראל לא מבצעת רצח עם ולכן כל טענה כזו היא בהכרח אנטישמית חלאתית וכו')
לא כולם חלאות, חלק סתם טועים ו/או בורים ועוד סיבות אחרות, גם לא טענתי שכל מי שחושב אחרת הוא נאצי שקרן אבל למה לא להמציא כדי שתרגיש טוב עם הטיעון שלך.
ספציפית, הנה תחילת ה"דוח" של הנאצים מאמנסטי -

On 7 October 2023, Israel embarked on a military offensive on the occupied Gaza Strip
(Gaza) of unprecedented magnitude, scale and duration.

אני בטוח שיהיו פה כאלה שיצדיקו את הדה הומניזציה הפסיכית שהם עושים פה לישראלים שנרצחו, נאנסו, שראשהים נערפו, שנחטפו או שמשפחתם נשרפה למוות, אבל אני מקווה שאתה לא מאלה.
כל מי שחושב שדוח שמתחיל ככה הוא נייר ששווה לקרוא ובטח להסתמך עליה הוא פשוט אהבל מושלם במקרה הטוב ופשוט אנשטימי במקרה היותר סביר. יש לי עוד רשימה של סיבות למה מדובר בארגון נאצי, אבל זה באמת אמור להספיק לכל בן אדם שמכבד את עצמו.

לגבי השני שהזכרתי, פדרו סנצס, הוא תומך ברדיפה של ישראלים ורק השבוע הצטער שאין לו פצצת אטום כדי להסביר למה הוא לא יכול להכריח את ישראל להפסיק את המלחמה.
שר ישראלי אומר את זה והוא מכבב פה בפורום כנאצי תומך רצח עם, אותם אנשים בטח יצדיקו את החלאה הספרדתית.

ואין פה שום אקסיומה, יש פה ניתוח, בהחלט קר, של המציאות.
אלה שאונסים את המציאות זה אלה שמחליטים שישראל משמידה את מערכת הבריאות בעזה אפילו שזה שקר, שמחליטים שיש famine אפילו שזה שקר, שקובעים שכל ראשי המערכת הביעו כוונה אפילו שזה שקר, או גרוע מכך, משנים את ההגדרה של רצח עם, האמא של אינוס המציאות.
עלילת רצח עם התחילה כבר ב7.10, מאז אונסים את המציאות כדי שתתלבש על העלילה.
Asafasraf
קיבל.ה  1623 לייקים

תא מרבוטא כתב:
Asafasraf כתב: 01 אוקטובר 2025, 09:30 לכל אלה שטוענים לרצח עם מכוון, האלוף במיל׳ גיורא איילנד ענה בצורה מאוד יפה:

המשפט שיוחס לתמיכה של האוכלוסייה יוחס לחטופים שחזרו, לא לגיורא איילנד.

Asafasraf
קיבל.ה  1623 לייקים

teknoboy כתב:גיורא איילנד גם טועה במספרים וגם (בעיקר) אין לו מושג איך מוגדר המושג רצח עם.
אבל אפשר להבין את הרצון שלו לא לדעת, בכל זאת הוא מאבותיה של אחת מהתוכניות היותר ג'נוסיידיות שהועלו בעזה.
בוא נלך לכיוון של ״רצח חסר הבחנה״
לפי המספרים, גם זה לא קורה.

סמל אישי של משתמש
אנחנו בתהליך
קיבל.ה  525 לייקים

dino כתב: 01 אוקטובר 2025, 11:00
אנחנו בתהליך כתב: 01 אוקטובר 2025, 03:27 כמה נקודות קצרות (הכל מדעה אישית שלי)

- לא יהיה הסכם
מסכים עם כל הנקודות מלבד מי שקובע לחמאס. אולי יש לה יד ומעורבות, סביר להניח, אבל היא לא תקבע.
סך הכל מה שמפריד בין עיסקה ללא עיסקה, זה ההצהרות של ישראל בנוגע לגורל הפלשתינים. נזהרים לא לדרוך על הזכוכיות בחדר של הימין הקיצוני, שלא יתעורר יותר מידי.
בגדול הכל תלוי בביבי. לצפות ממנו להיות מנהיג ולעשות דברים בשביל המדינה, את זה אי אפשר לצפות. כל התנהלותו בכל דבר, היא לראות את שרה הזועפת כיענקלה שחר בצד והוא פחדן בגדול.
כימני, אני מסכים.
הכל אינטרסים ופוליטיקה, אותו דבר היה אפשר לעשות לפניי שנה
ההבדל? טיימינג ובחירות
תא מרבוטא
קיבל.ה  687 לייקים

Asafasraf כתב: 01 אוקטובר 2025, 16:01
תא מרבוטא כתב:

המשפט שיוחס לתמיכה של האוכלוסייה יוחס לחטופים שחזרו, לא לגיורא איילנד.

אוקי
אני לא יכול לדמיין מה הם עברו וזה נשמע שגהינום זה קייטנה ליד זה
ואני מאמין שהעזתים שהם פגשו רצו רק ברעתם
עדיין זה לא אומר שמה שהם אמרו מבחינת *כלל* העזתים מייצג יותר מסקר.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

D&3 כתב: 01 אוקטובר 2025, 13:13
פרימו לוי כתב: 29 ספטמבר 2025, 12:53 כן כולם חלאות או שקרנים או נאצים או תועמלנים של חמאס או all of the above, היא אולי היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי אבל אין שום דבר חריג במלחמה הזאת, אין רעב וניסיון להשמיד את יכולות הקיום של העזתים, כל מי שטוען אחרת הוא כאמור תועמלן נאצי שקרן ורק אתה נטול פניות ואינטרסים והניתוח שלך את המציאות מבוסס על עובדות יצוקות בסלע ולכן הוא רציונלי ואנליטי לגמרי. אם כי כאמור המלחמה היתה צריכה להגמר לפני שנה וחצי וילדים ממשיכים למות בצורות הכי מזוויעות שיש, בגדול, סתם.
לא כולם חלאות, חלק סתם טועים ו/או בורים ועוד סיבות אחרות, גם לא טענתי שכל מי שחושב אחרת הוא נאצי שקרן אבל למה לא להמציא כדי שתרגיש טוב עם הטיעון שלך.
ספציפית, הנה תחילת ה"דוח" של הנאצים מאמנסטי -

On 7 October 2023, Israel embarked on a military offensive on the occupied Gaza Strip
(Gaza) of unprecedented magnitude, scale and duration.

אני בטוח שיהיו פה כאלה שיצדיקו את הדה הומניזציה הפסיכית שהם עושים פה לישראלים שנרצחו, נאנסו, שראשהים נערפו, שנחטפו או שמשפחתם נשרפה למוות, אבל אני מקווה שאתה לא מאלה.
כל מי שחושב שדוח שמתחיל ככה הוא נייר ששווה לקרוא ובטח להסתמך עליה הוא פשוט אהבל מושלם במקרה הטוב ופשוט אנשטימי במקרה היותר סביר. יש לי עוד רשימה של סיבות למה מדובר בארגון נאצי, אבל זה באמת אמור להספיק לכל בן אדם שמכבד את עצמו.

לגבי השני שהזכרתי, פדרו סנצס, הוא תומך ברדיפה של ישראלים ורק השבוע הצטער שאין לו פצצת אטום כדי להסביר למה הוא לא יכול להכריח את ישראל להפסיק את המלחמה.
שר ישראלי אומר את זה והוא מכבב פה בפורום כנאצי תומך רצח עם, אותם אנשים בטח יצדיקו את החלאה הספרדתית.

ואין פה שום אקסיומה, יש פה ניתוח, בהחלט קר, של המציאות.
אלה שאונסים את המציאות זה אלה שמחליטים שישראל משמידה את מערכת הבריאות בעזה אפילו שזה שקר, שמחליטים שיש famine אפילו שזה שקר, שקובעים שכל ראשי המערכת הביעו כוונה אפילו שזה שקר, או גרוע מכך, משנים את ההגדרה של רצח עם, האמא של אינוס המציאות.
עלילת רצח עם התחילה כבר ב7.10, מאז אונסים את המציאות כדי שתתלבש על העלילה.
בתור חובב תיאוריות פרסה כדאי שתדע שתומכי חמאס כועסים על "הנאצים מאמנסטי" כי הדוח שלהם על ה-7.10 מתחיל בתיאור יבש של מתקפת החמאס ותוצאותיה בלי להזכיר במילה אחת את ההקשר והסיבות שהם מתרצים בהן את הטבח.
בדיוק מה שאתה עושה פה. אתם ממש תמונת מראה אחד של השני.
חשבתי שזה יעניין אותך בתור חובב פרסות ובתפקידך כמומחה הפורום לפרסות.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

Asafasraf כתב: 01 אוקטובר 2025, 16:03
teknoboy כתב:גיורא איילנד גם טועה במספרים וגם (בעיקר) אין לו מושג איך מוגדר המושג רצח עם.
בוא נלך לכיוון של ״רצח חסר הבחנה״
לפי המספרים, גם זה לא קורה.

כאמור, המספרים לא מראים את מה שהיית רוצה שהם יראו
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1960 לייקים
יצירת קשר:

סיכום ממצה של מדיניות החמאס הפלסטיני והיהודי במלחמה בעזה
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
dino
קיבל.ה  2909 לייקים

https://e.walla.co.il/item/3784690

לפני כמה ימים רץ ברשת סרטון. לא עוד חתול קופץ למדף, לא עוד טיקטוק של חייל רוקד באפוד. סרטון מסוג אחר לגמרי: כלב, עזתי, משוטט, מרחרח, מתקרב ואוכל. כן, אוכל. גופה של אישה ששוכבת על הכביש. מוות שהפך לארוחת ערב. ומה אצלנו? אצלנו זה הפך למופע בידור לאומי. מאות תגובות בפיד: "בתיאבון נסיך", "שיאכל את כולם", "מגיע לה".

אנשים אמיתיים, עם שמות אמיתיים, חלקם הורים לילדים, חלקם כאלה שצעדו אתמול בחולצה לבנה לבית הכנסת ביום כיפור. על המסך גופה נאכלת. על המקלדת צחוקים, לבבות ואימוג'י של חיבוק.

אבל מה שכולם שוכחים הוא שהתגובות האלה לא צמחו בוואקום. הן נולדו על קרקע פוליטית שמגדלת אותנו כמו עגבניות בחממות. כל יום דשן חדש: קצת "כוח הרתעה", קצת "התחלנו", הרבה לייקים של גאווה לאומית. כל יום עוד מנהיג שמסביר לנו שדם זה בעצם חומר בעירה לפוליטיקה.

קחו למשל את ישראל כ"ץ. האיש שתמיד נראה כאילו תיכף יוציא קלף טאקי מהחליפה. כשהוא כותב בגאווה "התחלנו" אחרי שצה"ל מפיל בניין בעזה, זה לא נשמע כמו שר בממשלה, זה נשמע כמו ילד בן 12 שפתח משחק חדש בפלייסטיישן. הוא לא כותב "התחלנו להפציץ", הוא לא כותב "התחלנו להרוג", הוא לא כותב "התחלנו עוד סבב של דם". הוא פשוט כותב "התחלנו". כאילו זה סטטוס חגיגי ביום הולדת, או מבצע סוף עונה באייס. וכששר בכיר בממשלה מתייחס למלחמה כאילו היא משחק טאקי, הציבור מבין מהר את החוקים החדשים: מוות הוא חגיגה, הרס הוא הישג, והלייק הוא תעודת זהות.

ישעיהו ליבוביץ', האיש שנמאס לו מהשקרים שאנחנו מספרים לעצמנו כתב: קודם לאומיות גאה, אחר כך לאומנות קיצונית, אחרי זה התבהמות. ובסוף? קץ הציונות. תראו את הסרטון של הכלב, תראו את הסטטוסים של השרים, תראו את התגובות של האנשים, אנחנו כבר עמוק בשלב ההתבהמות. וזה מעגל מושלם, כמו בדיחה רעה שמספרים לעצמם שוב ושוב: השר חוגג על כל בניין שקרס, כותב "התחלנו" והתומכים משתפים, מגיבים עם לבבות וחמסות; השר מצביע על התמיכה ואומר "העם איתי"; ואז מפיל עוד בניין.

ההרס נהיה בידור, הבידור נהיה פוליטיקה, הפוליטיקה נהיית התמכרות.

פעם היינו עם הספר. אחר כך עם ההייטק. עכשיו אנחנו עם הסטיקרים והאימוג'ים. עם שחושב שהמילה "התחלנו" היא סיבה למסיבה. עם שמעדיף לראות בניין נופל מאשר לשאול את עצמו מה המשמעות של הנפילה הזו, מי היה בפנים, מי נשאר מתחת, ומה זה עושה לנשמה שלנו.

וזה לא נגמר בעזה. זה מחלחל לכל מקום. כשיש פיגוע בתל אביב, תמיד תמצאו מגיב שיכתוב "מגיע להם" אם הקורבנות הם שמאלנים. כשמגלים שאישה שנהרגה בתקיפה איראנית הייתה פעילת שלום תמיד יהיו כאלה שיחגגו את מותה. השנאה כבר לא מכוונת רק כלפי "האויב". היא הופכת לשנאה לכל מי שלא מתיישר עם הטאבו החדש של הממשלה: כל מי שלא חוגג מוות, הוא בוגד.

וכל זה ימים ספורים לפני יום כיפור. היום שבו אנחנו מתעטפים בלבן, צמים, מכים על החזה ומבקשים סליחה מאלוהים. כמה מאות מאלה שכתבו "בתיאבון נסיך" או גם צמו. חלקם גם התפללו, חלקם קראו "על חטא". אבל מה שווה הצום הזה, מה שווה התפילה הזו, אם היא מסתיימת בלייק לגופה או בלב אדום לפוסט של בניין קורס?

אנחנו צועדים אל תהום. לא תהום שנבנית בעזה, אלא כאן, בתוכנו. תהום שבה שרים הופכים את המוות לתוכן ועם שלם הופך אותו ללייק. תהום שבה מלחמה היא לא טרגדיה אלא אטרקציה. ישעיהו ליבוביץ' הזהיר שהסוף יהיה קץ הציונות. ואנחנו? אנחנו מתקרבים לשם בצעדי ענק. לא בגלל איראן, לא בגלל חמאס. בגללנו. בגלל שבמקום להיות עם, הפכנו לעדר. עדר של אימוג'ים, עדר של תגובות, עדר של אנשים שמוחאים כפיים כשהם רואים בניין נופל או אישה נאכלת.

ומה יקרה כשהעדר הזה יישאר בלי מנהיג שיכתוב לו "התחלנו"? מה יקרה ביום שבו לא יהיה עוד בניין להפיל, עוד אויב לשנוא, עוד סרטון לאכול דרכו את הנשמה שלנו? אז נגלה שנשארנו עירומים. בלי חמלה, בלי אנושיות, בלי יכולת להביט במראה. ואם לא נעצור עכשיו, לא נעצור את השפה המתלהמת, לא נעצור את הציניות, לא נעצור את ה"חגיגה" הזאת, אז ביום שבו תישבר המראה האחרונה שעוד משקפת לנו בני אדם, לא נוכל להגיד שלא ידענו.
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3793 לייקים

לא מבין, העם שעובר את רצח העם לא רוצה לחתום על הסכם להפסיק את רצח העם שלו אחרי שהצורר שמבצע את רצח העם הופיע בפני כל העולם ואמר מספיק?
סעמק למה היטלר לא הציע לנו הסכם כזה? אפשר לחשוב בכלל על יהודים בגטו ווארשה שוקלים דבר כזה ולוקחים את הזמן?
ככה אי אפשר לנהל רצח עם זה לא רציני.

Sent from my 22101320G using Tapatalk

סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1960 לייקים
יצירת קשר:

לא הבנתי, הארגון שאנחנו משווים 10 פעמים ביום לנאצים לא מוכן להיכנע גם במחיר של קטל נוראי כולל של נשים וילדים, הרס מוחלט של היישובים, ומות מנהיגיו?
הם נאצים?!
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1971 לייקים

לא רוצה להתקטנן פה, אבל בשום מקום בהגדרה של רצח עם אין התייחסות להתנהלות של דיקטטורה רצחנית שמתיימרת לייצג את האוכלוסיה שסובלת מהפשעים שכן נכללים בהגדרה.

לגבי הנכונות של יהודים למות העיקר לא לוותר על עיקרון שרירותי כזה או אחר, אני מבין שחלק מהכותבים פה לא שמעו מעולם את הצירוף "ייהרג ובל יעבור" או על מה שמכונה מוות על קידוש השם.
(זה אמנם לא כל כך רלוונטי לשואה, אבל בהחלט אפשר לחשוב על יהודים שלא רק שוקלים להמשיך למות אלא מתגאים בבחירה הזאת שלהם)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
שליחת תגובה