עופר ינאי

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

מילפורד כתב: 20 אוגוסט 2025, 15:25 תקציב מכבי תל אביב כבר כמה שנים טובות עומד על בערך 100 מיליון שקל בשנה.
עד שאורי אלון הגיע, הכי קרוב אליהם היה בערך 10-12 מיליון.
שלא נדבר על הממוצע.
ובטח ובטח שלא נדבר על שנות ה80-90 ששם הפערים בחסות ערוץ 1 היום הרבה יותר גדולים (באחוזים).
גם השנה , תקציב מכבי לא יורד בהרבה מהמאה מיליון.
שלנו אמור להגיע לאזור ה150-160 מיליון.
אז אם אתה רוצה ממש לדייק , יכול להיות שנגיע לפי 1.6 מהם.
ואם כבר מדייקים , אז אחרי החתמת ווקר , זה לא נכון שמיציץ שווה לכל החמישיה שלהם , אולי "רק" מיליון דולר פחות מכל החמישיה שלהם.
וזה שחקן שחלק מההחתמה שלו היא לאו דוקא מקצועית אלה שיווקית , וזה עניינו של עופר אם להשקיע סכום כזה בשחקן כזה, תוריד אותו , ואין פערים כל כך גדולים בינם לבין הפועל.

לגבי תקציב ירושלים , לא בדקתי את זה , האם הוא נמוך ממה שאנחנו העמדנו שנה שעברה ביורוקאפ?
אני ממש לא בטוח.
תקציב שכר שחקנים מכבי תל אביב: כ10 מיליון דולר
https://m.one.co.il/Mobile/Article/25-2 ... tml?ref=hp
תקציב שכר שחקנים הפועל תל אביב: כ22 מיליון דולר.
https://m.one.co.il/mobile/Article/496730.html
(בכתבה לא מצויינים כריס ג'ונס, יפתח זיו, ים מדר שביחד מרוויחים כ2.5 מיליון דולר לעונה)
בקיצור תקציב שחקנים גבוה במעל פי 2.
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

מילפורד כתב: 20 אוגוסט 2025, 15:25 תקציב מכבי תל אביב כבר כמה שנים טובות עומד על בערך 100 מיליון שקל בשנה.
שלא נדבר על הממוצע.
ובטח ובטח שלא נדבר על שנות ה80-90 ששם הפערים בחסות ערוץ 1 היום הרבה יותר גדולים (באחוזים).
ואם כבר מדייקים , אז אחרי החתמת ווקר , זה לא נכון שמיציץ שווה לכל החמישיה שלהם , אולי "רק" מיליון דולר פחות מכל החמישיה שלהם.
וזה שחקן שחלק מההחתמה שלו היא לאו דוקא מקצועית אלה שיווקית , וזה עניינו של עופר אם להשקיע סכום כזה בשחקן כזה, תוריד אותו , ואין פערים כל כך גדולים בינם לבין הפועל.

לגבי תקציב ירושלים , לא בדקתי את זה , האם הוא נמוך ממה שאנחנו העמדנו שנה שעברה ביורוקאפ?
אני ממש לא בטוח.
אגב, צדקת פה.
מיציץ' באמת לא מרוויח כמו החמישייה שלהם.
הוא מרוויח כ650 אלף דולר יותר.
תא מרבוטא
קיבל.ה  655 לייקים

קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 14:51
תא מרבוטא כתב: 20 אוגוסט 2025, 14:40
קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 14:30
מתי בשמונה עשרה שנים האחרונות מכבי העמידה תקציב שהוא פי 10 מהליגה? לא חושה שזה קרה. לדעתי גם התקציב שלנו הוא יותר מאשר פי 1.5 מהתקציב של מכבי.

ולגבי "אם ירושלים תרצה" - ייתכן שזה נכון תיאורטית, אבל בפועל הבדלי התקציב בין הפועל ובין ירושלים הם עצומים.

ובזמן הזה הפערים משאר הליגה הולכים וגדלים, ושחקנים מעדיפים כלכלית לבוא ולהיות שחקן מספר 21 בהפועל מאשר שחקן משמעותי בקבוצה אחרת.
הפערים בליגה באמת ביזארים, לדעתי. זה מצב הזוי.
מסכים שזה בהחלט פער ניכר.
מצד שני בינתיים התקציב הזה עוד לא הביא תוצאות העונה ויש לנו יורוליג. ותהיה בטוח שאם בנק יהב זוכים ביורוקפ, אלדסון ישים תקציב שיעקוף אותנו בהליכה
האמת שאני לא בטוח בזה. הוא לא נראה לי פזרן ואימפולסיבי כמו ינאי. לא רואה אותו מביא לפה שחקן בשישה מיליון יורו לשנה.

ולגבי הנושא של בית"ר, אין דרך אמפירית כמובן להוכיח את זה, זאת ההתרשמות שלי. לא זכור לי שראיתי שם את בנאדו או גרשון או זנדברג או עידן טל בוכים מהתרגשות, או אוהדים שלהם דומעים ביציע מאושר. זה היה פלסטיקי.

אגב, אותו דבר נכון ואפילו יותר לגבי מכבי סל. אם תארים הם כל כך חשובים לשביעות הרצון של אוהדים, מידת חיבור למועדון, ואושר - היית מצפה שאוהדי מכבי סל יהיו האנשים השמחים בעולם ושהחיבור שלהם למועדון יהיה מעל כל מה שאנחנו מכירים.
בפועל?
רבים מהם יצאו לפני הסיום בשתי סדרות הגמר האחרונות, אחרי שהם הבטיחו אליפות בדרבי, כדי להמנע מפקקים. כמות השמחה והאושר ביציעים שלנו אחרי הנצחונות בגביע ב2011 למשל על חולון וחיפה היו פי כמה ממה שראיתי אצל אוהדי מכבי באליפות האחרונה.
אז נכון, לא זכינו בתואר באותה עונה, ודווקא מכבי זכו בגביע הזה. נראה לך שאוהדי מכבי נהנו מהגביע ב2011 יותר מאשר אנחנו רק כי זה הסתיים עם תואר?
שוב, זו הנחה טעונה בירור
אתה טוען שבגלל שאין זהות עם הקבוצה ועם השחקנים יש פחות שמחה
אני טוען שכשלוקחים אליפות מספר חמישים ומשהו זה פחות מרגש. מזכיר לי שפעם החה טור בידיעות שני גברים שמנים על זה שלקחו למכבי את מה ששלה בטאבו (בטח לא תופתע שאחד הכותבים מכביסט על, שתמונת הפרופיל שלו בצוויצר היא תוצאת ניצחון שלהם בדרבי).

לי למשל די ברןר שכשהם לקחו אליפות ב2018, אחרי 3 שנים נטולות צלחת, הם ממש שמחו. ואין לי אפילו מושג מי היה אצלם בסגל
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2659 לייקים

משעשע ההינדוס תודעה לעיל.
שים לב שבכתבה על מכבי כתוב ככה בקטנה על אחד הסכומים בסוגריים את המילה "נטו" , שלא מופיע בכתבה על הפועל.
להבנתי , ממה שעברתי על חלק מהסכומים שם , כל המספרים בכתבה של מכבי היא בנטו ובכתבה שלנו הם בברוטו.
למשל , ווקר עולה להם קורב ל3 מיליון , הורד מעל 1.3 וכו'.
בלי לדבר על סורקין ובלאט שעולים להם פי 2 ממה שכתוב שם.
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

מילפורד כתב: 20 אוגוסט 2025, 16:42 משעשע ההינדוס תודעה לעיל.
שים לב שבכתבה על מכבי כתוב ככה בקטנה על אחד הסכומים בסוגריים את המילה "נטו" , שלא מופיע בכתבה על הפועל.
להבנתי , ממה שעברתי על חלק מהסכומים שם , כל המספרים בכתבה של מכבי היא בנטו ובכתבה שלנו הם בברוטו.
למשל , ווקר עולה להם קורב ל3 מיליון , הורד מעל 1.3 וכו'.
בלי לדבר על סורקין ובלאט שעולים להם פי 2 ממה שכתוב שם.
1. גם אם אתה צודק, עיגלתי כלפי מטה את השכר של ים מדר ג'ונס וזיו + לא כולל את המניות של מיציץ' + לא כולל סנדי כהן, ולדעתי גם גיא פלטין שודרג. וזה לא כולל גם את זה שאיטודיס פי 3 מקטש ושדדאס מרוויח כמה מאות אלפי דולרים. זה גם לא כולל שדרוג שאולי נעשה בחוזה של תומר גינת.
2. למה הינדוס תודעה? נגיד טעיתי - (והנתונים מוכיחים שהערכה של פי 2 על שכר שחקנים זאת הערכה זהירה) כשאתה אמרת שמיציץ' מרוויח מיליון דולר פחות מהחמישייה של מכבי (מה שלא נכון) או שלמכבי היה תקציב פי 10 (מה שלא סיפקת נתונים, ולהערכתי מופרז) אמרתי לך שאתה מהנדס תודעה? ייתכן שטעית, ייתכן שאני טעיתי, על אף שאני גיביתי בנתונים, אבל למה לרמוז לכוונת זדון?
3. באופן אירוני, כמעט תמיד מי שטוען להינדוס תודעה הוא מהנדס תודעה. בעיקר כי כשהוא טועה, אז זאת "טעות", אבל כשאחר טועה זאת "הנדסת תודעה". שים לב לזה.
Praškevičios
קיבל.ה  47 לייקים

De Niro כתב: 18 אוגוסט 2025, 22:08
Praškevičios כתב: 18 אוגוסט 2025, 11:50
De Niro כתב: 17 אוגוסט 2025, 17:38 ללא קשר לסיפור של היום , שאני חושב לגביו שונה מהבעלים , קהילת אוהדי הפועל ת"א כדורסל וכדורגל מכילה בתוכה את כל הקבוצות בחברה הישראלית:
ימניים , שמאלניים , מרכזיים , מתנחלים (כן יש המון אוהדים שגרים בהתנחלויות) , חרדים , דתיים לאומיים , צפוניים , דרומיים , פריפריה ומרכז.

כל ניסיון לייחס לקהילת אוהדי הפועל ת"א כדורגל וכדורסל גוון מחשבתי או חברתי ספציפי הוא שקר מכוער ופטרנליסטי , והוא מתעורר בכל פעם , שיש איזו דיון בנושא שלא קשור לספורט מקצועני , גורם לסלידה אצל אוהדים שחושבים קצת אחרת , וגרוע מכך מרחיק דור חדש של אוהדים חדשים.
מי שרוצה להשפיע שיילך להשפיע במקומות אחרים לא במועדון ספורט מקצועני.
הצבע האדום, הפטיש והמגל בסמל והאנשים שהקימו את המועדון מייצגים ערכים חברתיים וקהילתיים ברורים.

מי שאינו יודע את עברו, ההווה (הערכי) שלו דל ועתידו לוט בערפל
:hammersickle:
גם כשנשארים תקועים בעבר בדר"כ לא מתקדמים אל האופק לעבר עתיד טוב יותר.
הפטיש והמגל הם אחלה , אבל הם בוודאי לא אומרים שמועדון ספורט מקצועני צריך להתקע בעבר. המועדון הוא מועדון ספורט מקצועני בעולם קפיטליסטי נטול כל מגבלת תקציב , וכסף ורק כסף הוא שם המשחק. אסור להאמין לאף אחד שאומר אחרת , כי או שהוא חולם בהקיץ או שהוא נביא שקר או שהוא חי בעבר.
כל הסיסמאות האלו של "ערכים" אלו סיסמאות ריקות מתוכן , שאין להם כל אחיזה במציאות הספורט בעולם המערבי של ימינו.
יותר גרוע מזה הוא הפטרנליזם של חלק מהכותבים כאן בכל פעם שיש מישהו שחושב ימינה מהם או שונה "מהערכים" של המועדון.
המציאות בישראל 2025 אצל ציבור אוהדי הפועל ת"א מדן ועד אילת מחוץ לפורום היא מציאות שונה מאד ממה שניתן להתרשם מחלק מההודעות בפורום. גם במגוון הדעות וגם בפסיפס החברתי של האוהדים. אף אחד הוא לא פחות אוהד מאף אוהד "ערכי" אחר.
גם אם תקרא ל״ערכים״ סיסמאות ריקות מתוכן ותנסה לטשטש את העבר, השם ״הפועל״, הצבע האדום וסמל הפטיש והמגל ישארו פה אחרי, אחריך, אחרי עופר ינאי והבאים אחריו וגם אחרי כל הכסף שישקיעו בקבוצה. השוויון, הסולידריות, המאבק החברתי והחתירה לספורטיביות גם אם הם כרגע מוזנחים ישארו תמיד הלב הפועם של המועדון הזה אם תרצה או לא תרצה. הנטיה לבטל ולזרוק הכל לפח על מזבח התחרותיות היא שורש כל הרע לדעתי.

ברור שצריך להימנע עד כמה שאפשר מלערב פוליטיקה בספורט וחובה לכבד כל אוהד שמבקש להצטרף כל עוד אינו מפיץ דעות גזעניות אבל הנסיון לטשטש את העבר של המועדון הזה לא יצליח גם אם לבעל הבית הנוכחי יש אג׳נדה אחרת
רק הפועל
קיבל.ה  2709 לייקים

קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 16:00
שלא נדבר על הממוצע.

אני ממש לא בטוח.
תקציב שכר שחקנים מכבי תל אביב: כ10 מיליון דולר
https://m.one.co.il/Mobile/Article/25-2 ... tml?ref=hp
תקציב שכר שחקנים הפועל תל אביב: כ22 מיליון דולר.
https://m.one.co.il/mobile/Article/496730.html
(בכתבה לא מצויינים כריס ג'ונס, יפתח זיו, ים מדר שביחד מרוויחים כ2.5 מיליון דולר לעונה)
בקיצור תקציב שחקנים גבוה במעל פי 2.
אחד הדברים הכי משמחים שקראתי אי פעם
פומפה
קיבל.ה  481 לייקים

Praškevičios כתב: 20 אוגוסט 2025, 18:44
De Niro כתב: 18 אוגוסט 2025, 22:08
Praškevičios כתב: 18 אוגוסט 2025, 11:50
הצבע האדום, הפטיש והמגל בסמל והאנשים שהקימו את המועדון מייצגים ערכים חברתיים וקהילתיים ברורים.

מי שאינו יודע את עברו, ההווה (הערכי) שלו דל ועתידו לוט בערפל
:hammersickle:
גם כשנשארים תקועים בעבר בדר"כ לא מתקדמים אל האופק לעבר עתיד טוב יותר.
הפטיש והמגל הם אחלה , אבל הם בוודאי לא אומרים שמועדון ספורט מקצועני צריך להתקע בעבר. המועדון הוא מועדון ספורט מקצועני בעולם קפיטליסטי נטול כל מגבלת תקציב , וכסף ורק כסף הוא שם המשחק. אסור להאמין לאף אחד שאומר אחרת , כי או שהוא חולם בהקיץ או שהוא נביא שקר או שהוא חי בעבר.
כל הסיסמאות האלו של "ערכים" אלו סיסמאות ריקות מתוכן , שאין להם כל אחיזה במציאות הספורט בעולם המערבי של ימינו.
יותר גרוע מזה הוא הפטרנליזם של חלק מהכותבים כאן בכל פעם שיש מישהו שחושב ימינה מהם או שונה "מהערכים" של המועדון.
המציאות בישראל 2025 אצל ציבור אוהדי הפועל ת"א מדן ועד אילת מחוץ לפורום היא מציאות שונה מאד ממה שניתן להתרשם מחלק מההודעות בפורום. גם במגוון הדעות וגם בפסיפס החברתי של האוהדים. אף אחד הוא לא פחות אוהד מאף אוהד "ערכי" אחר.
גם אם תקרא ל״ערכים״ סיסמאות ריקות מתוכן ותנסה לטשטש את העבר, השם ״הפועל״, הצבע האדום וסמל הפטיש והמגל ישארו פה אחרי, אחריך, אחרי עופר ינאי והבאים אחריו וגם אחרי כל הכסף שישקיעו בקבוצה. השוויון, הסולידריות, המאבק החברתי והחתירה לספורטיביות גם אם הם כרגע מוזנחים ישארו תמיד הלב הפועם של המועדון הזה אם תרצה או לא תרצה. הנטיה לבטל ולזרוק הכל לפח על מזבח התחרותיות היא שורש כל הרע לדעתי.

ברור שצריך להימנע עד כמה שאפשר מלערב פוליטיקה בספורט וחובה לכבד כל אוהד שמבקש להצטרף כל עוד אינו מפיץ דעות גזעניות אבל הנסיון לטשטש את העבר של המועדון הזה לא יצליח גם אם לבעל הבית הנוכחי יש אג׳נדה אחרת
אתה חושב ששוויון, סולידריות, מאבק חברתי וכל הדברים שהקימו אנשי הפועל של לפני כמעט מאה שנה זה מה שמנהיג אוהד הפועל היום?
אתה באמת חושב שהחברה היום מתנהלת כמו החברה שהתנהלה פה כשקבוצות הספורט האלה קמו?
אין שום הבדל היום בין בן אדם בגילאים 20-50 או לחילופין ילד צעיר שמתחיל לאהוד הפועל או אחד שהולך לאהוד מכבי או בית״ר.
המחשבה שמישהו ב-40 שנה האחרונות (שם קוד של זמן) התחיל לאהוד הפועל כי הוא התחבר לערכי הקומוניזם והמרקסיזם היא תסלח לי שאני אומר אבל מגוחכת בעיניי.
אם לא נולדת לתוך משפחה שאוהדת קבוצה מסוימת, אתה תבחר קבוצה בצורה רנדומלית לחלוטין. זה יכול להיות כי תתחבר לצבע, זה יכול להיות שתושפע מחברים בבית ספר וזה יכול להיות כי לגמרי במקרה תראה משחק ותגיד אותם אני אוהב.
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3425 לייקים

נכנסתי לראות תגובות לפוסט שביתה המקביל של הפועל כדורגל בפייסבוק, לפי התגובות יש שם רוב תגובות די גדול של אוהדים שלא מכירים "ערכי הפועל" המפורסמים, השאלה אם לנשל אותם או לחנך בשם הפלורליזם של הערכים.

Sent from my 22101320G using Tapatalk

סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2659 לייקים

קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 17:00 1. גם אם אתה צודק, עיגלתי כלפי מטה את השכר של ים מדר ג'ונס וזיו + לא כולל את המניות של מיציץ' + לא כולל סנדי כהן, ולדעתי גם גיא פלטין שודרג. וזה לא כולל גם את זה שאיטודיס פי 3 מקטש ושדדאס מרוויח כמה מאות אלפי דולרים. זה גם לא כולל שדרוג שאולי נעשה בחוזה של תומר גינת.
2. למה הינדוס תודעה? נגיד טעיתי - (והנתונים מוכיחים שהערכה של פי 2 על שכר שחקנים זאת הערכה זהירה) כשאתה אמרת שמיציץ' מרוויח מיליון דולר פחות מהחמישייה של מכבי (מה שלא נכון) או שלמכבי היה תקציב פי 10 (מה שלא סיפקת נתונים, ולהערכתי מופרז) אמרתי לך שאתה מהנדס תודעה? ייתכן שטעית, ייתכן שאני טעיתי, על אף שאני גיביתי בנתונים, אבל למה לרמוז לכוונת זדון?
3. באופן אירוני, כמעט תמיד מי שטוען להינדוס תודעה הוא מהנדס תודעה. בעיקר כי כשהוא טועה, אז זאת "טעות", אבל כשאחר טועה זאת "הנדסת תודעה". שים לב לזה.
למען הסר ספק, הטענה שלי להינדוס תודעה היתה כלפי המקור (אתר one) ולא כלפייך.
זה די ברור שהם בכוונה תחילה ניפחו את המספרים שלנו עם הברוטו כדי שההשוואה הזאת תצא כמו שיצא לך ולא כמו שהיא.

הפרסומים לגבי מיציץ התנדנדו בווריאנט מאוד גדול בין חמישה מיליון דולר לעונה לבין שישה מיליון יורו לשנה , למיטב הבנתי , ואין לזה סימוכין, הסכום הסופי , יהיה אשר יהיה , כולל בתוכו את האופציות שקיבל.
נניח ומדובר על 6 מיליון דולר , איפשהו באמצע ומה שמצויין בכתבה שהבאת.
במכבי , אם נלך על חמישיה של בלאט, ווקר, בריסט , הורד וסורקין , אתה מקבל: 1.4 + 2.9 + 1 + 1.3 + 1.8 = 8.4 מיליון דולר ברוטו (על פי המקור שאתה הבאת), כלומר הערכה שהיתה לי מוקדם שמיציץ עולה מיליון דולר פחות מהחמישיה של מכבי היתה הקלה, כי בפועל זה 2.4 מיליון.
אפשר אם את רוצה להוציא את בלאט מהחמישיה ולהכניס את דאונטין זה יעגל את התוצא לזה שהחמישיה שלהם עולה "רק" 2 מיליון דולר יותר ממיציץ.
זה כמובן עדיין שם את החוזה של מיציץ כחוזה מאוד מנופח , ובכללי , מרוויחים אצלנו יותר מאשר אצלם , אבל זה עדיין לא פי 2.
ובטח ובטח לא הבדל של סדר גודל.
תסלח לי שאני לא הולך עכשיו לעשות את החישוב המלא לכל הסגל שלהם כדי להוציא את המספר המדוייק , תקציב מכבי כבר הרבה זמן עומד על בערך 100 מיליון שקל בשנה , היו על זה המון כתבות וידיעות (ברמת אמינות זהה פחות או יותר לכתבות שאנחנו מדברים עליהן עכשיו) , התקציב המיועד של הפועל לשנה הקרובה הוא 160 מיליון שקל (הצהרות של עופר).

המספרים של תקציבי הקבוצות בפער מול מכבי הוצגו כמעט כל שנה בדיוני התקציב באסיפות העמותה, לא נתונים שלי , נתונים שהוצגו לנו על ידי רועי החשבון ומנהלי העמותה לאורך השנים.

לקחת לך כמשימה לערער אמינות ורצינות של אחרים פה עם קצת התנשאות וזריקה של איזה מונח מקצועי פה ושם , לא עושה עלי יותר מידי רושם.
shaharot
קיבל.ה  629 לייקים

@קירקגור לא מבין מה הטענה שלך?
מכבי 100 שנה תמיד בתקציב של פי 10 עליך ועל שאר הקבוצות
בנאדם רק לפני שנתיים גו אלכסנדר היה בכיר משתכרים אצלך בכל הזמנים עם 400 אלף בזמן שמכבי מפלרטטים עם בולדווין ולורנזו בראון עם שכר של 1.5 מיליון כל אחד.
לא תהיה בעיה למצוא כתבה שתקציב מכבי עומד על 20+ מיליון דולר לאורך העשור האחרון בזמן שאתה גירדת את ה3 מיליון דולר.
אז עונה אחת (שעוד לא התחילה) וזה לא נראה לך שאנחנו בתקציב גבוה ממכבי?
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

מילפורד כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:14
קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 17:00 1. גם אם אתה צודק, עיגלתי כלפי מטה את השכר של ים מדר ג'ונס וזיו + לא כולל את המניות של מיציץ' + לא כולל סנדי כהן, ולדעתי גם גיא פלטין שודרג. וזה לא כולל גם את זה שאיטודיס פי 3 מקטש ושדדאס מרוויח כמה מאות אלפי דולרים. זה גם לא כולל שדרוג שאולי נעשה בחוזה של תומר גינת.
זה די ברור שהם בכוונה תחילה ניפחו את המספרים שלנו עם הברוטו כדי שההשוואה הזאת תצא כמו שיצא לך ולא כמו שהיא.

הפרסומים לגבי מיציץ התנדנדו בווריאנט מאוד גדול בין חמישה מיליון דולר לעונה לבין שישה מיליון יורו לשנה , למיטב הבנתי , ואין לזה סימוכין, הסכום הסופי , יהיה אשר יהיה , כולל בתוכו את האופציות שקיבל.
במכבי , אם נלך על חמישיה של בלאט, ווקר, בריסט , הורד וסורקין , אתה מקבל: 1.4 + 2.9 + 1 + 1.3 + 1.8 = 8.4 מיליון דולר ברוטו (על פי המקור שאתה הבאת), כלומר הערכה שהיתה לי מוקדם שמיציץ עולה מיליון דולר פחות מהחמישיה של מכבי היתה הקלה, כי בפועל זה 2.4 מיליון.
אפשר אם את רוצה להוציא את בלאט מהחמישיה ולהכניס את דאונטין זה יעגל את התוצא לזה שהחמישיה שלהם עולה "רק" 2 מיליון דולר יותר ממיציץ.
זה כמובן עדיין שם את החוזה של מיציץ כחוזה מאוד מנופח , ובכללי , מרוויחים אצלנו יותר מאשר אצלם , אבל זה עדיין לא פי 2.
תסלח לי שאני לא הולך עכשיו לעשות את החישוב המלא לכל הסגל שלהם כדי להוציא את המספר המדוייק , תקציב מכבי כבר הרבה זמן עומד על בערך 100 מיליון שקל בשנה , היו על זה המון כתבות וידיעות (ברמת אמינות זהה פחות או יותר לכתבות שאנחנו מדברים עליהן עכשיו) , התקציב המיועד של הפועל לשנה הקרובה הוא 160 מיליון שקל (הצהרות של עופר).

המספרים של תקציבי הקבוצות בפער מול מכבי הוצגו כמעט כל שנה בדיוני התקציב באסיפות העמותה, לא נתונים שלי , נתונים שהוצגו לנו על ידי רועי החשבון ומנהלי העמותה לאורך השנים.

לקחת לך כמשימה לערער אמינות ורצינות של אחרים פה עם קצת התנשאות וזריקה של איזה מונח מקצועי פה ושם , לא עושה עלי יותר מידי רושם.
עוד פעם אתה מניח כוונות זדון. לא לקחתי על עצמי משימה לערער אמינות ורצינות של אחרים - אבל כן חשוב לי שדיונים יהיו מבוססים ועניינים. אני מודה שיש לי אלרגיה לעיוות, הכללות לא מבוססות, ודמגוגיה. אני לא טוען שאתה עושה את הדברים האלה, אבל הפרקטיקות האלה נוכחות מאוד בשיח הישראלי בכלל, ולצערי גם בפורום הזה, שהוא אמנם מתנהל ברמה גבוהה בהרבה משיח הרשתות החברתיות, אבל גם פה הדברים האלה קורים הרבה יותר מבעבר.

זה באמת לא קריטי אם זה פי 2 או פי 1.6. וזה בלי קשר לזה שמלכתחילה התקציב של מכבי ביחס לליגה היה תמיד מוגזם מאוד לדעתי (ואם אני מבין נכון גם לדעתך). הפועל מעמידה תקציב שגבוהה בעשרות רבות של מיליונים ממקום שני, ובפער אסטרונומי ממקום שלישי, ולכן זה לא נכון לטעון שיש
שלוש קבוצות בתקציבים בסדר גודל הזה.
כי הפערים עצומים.
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

shaharot כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:15 @קירקגור לא מבין מה הטענה שלך?
בנאדם רק לפני שנתיים גו אלכסנדר היה בכיר משתכרים אצלך בכל הזמנים עם 400 אלף בזמן שמכבי מפלרטטים עם בולדווין ולורנזו בראון עם שכר של 1.5 מיליון כל אחד.
לא תהיה בעיה למצוא כתבה שתקציב מכבי עומד על 20+ מיליון דולר לאורך העשור האחרון בזמן שאתה גירדת את ה3 מיליון דולר.
מסכים עם כל מילה שכתבת. באמת. אתה צודק, מה שכתבת פה הוא תיאור חד של בעיה שמכבי חוללה בכדורסל הישראלי. אני מאוד לא אהבתי את זה כשמכבי עשתה את זה, אין סיבה שאשנה את דעתי ביחס לבעייתיות שבזה רק כי כרגע אני בצד שמרוויח מזה.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1857 לייקים
יצירת קשר:

גביזון כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:09 נכנסתי לראות תגובות לפוסט שביתה המקביל של הפועל כדורגל בפייסבוק, לפי התגובות יש שם רוב תגובות די גדול של אוהדים שלא מכירים "ערכי הפועל" המפורסמים, השאלה אם לנשל אותם או לחנך בשם הפלורליזם של הערכים.

מבלי להיכנס לשאלת מיעוט/רוב - השאלה האמיתית היא האם לא צריך לשבות כי חלק מהאוהדים חושבים שלא צריך לשבות? כלומר מדוע בעצם זה בסדר להתנהל לפי הערכים של האוהדים שתיארת, ולא לפי אלו של שאר האוהדים?
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3425 לייקים

הפועל כתב:
גביזון כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:09 נכנסתי לראות תגובות לפוסט שביתה המקביל של הפועל כדורגל בפייסבוק, לפי התגובות יש שם רוב תגובות די גדול של אוהדים שלא מכירים "ערכי הפועל" המפורסמים, השאלה אם לנשל אותם או לחנך בשם הפלורליזם של הערכים.

מבלי להיכנס לשאלת מיעוט/רוב - השאלה האמיתית היא האם לא צריך לשבות כי חלק מהאוהדים חושבים שלא צריך לשבות? כלומר מדוע בעצם זה בסדר להתנהל לפי הערכים של האוהדים שתיארת, ולא לפי אלו של שאר האוהדים?
לא לא, אני לא נכנס להאם צריך או לא, 75 אחוז מבני המשפחה שלי לקחו חלק בשביתה/הפגנות. אצלנו במשפחה החוק זה שיש זכות לכל אחד להחליט בשביל עצמו בהכל, בכשרות, בחגים, בדעה פוליטית,, בהסתכלות על החיים, ואף אחד לא מזיין את המוח לשני ולא כופה לשני בכלום. חיה ותן לחיות אבל באמת.
השאלה היא האם יש אפשרות לכל אוהד להחליט בשביל עצמו? האם אוהדי הפועל הם פלורליסטים כמו שהם אכן מגדירים את עצמם תחת " עקרונות הפועל" שמדברים פה בלי סוף, או שזה תקף כל עוד הדעה הולמת את הדעה שלי?
כי מבחינת היציעים אנחנו הקהל הכי פחות סבלני בארץ, למרות שפעם התגברנו בזה.

סמל אישי של משתמש
אייבר דה-בונלס
קיבל.ה  829 לייקים

קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:57
מסכים עם כל מילה שכתבת. באמת. אתה צודק, מה שכתבת פה הוא תיאור חד של בעיה שמכבי חוללה בכדורסל הישראלי. אני מאוד לא אהבתי את זה כשמכבי עשתה את זה, אין סיבה שאשנה את דעתי ביחס לבעייתיות שבזה רק כי כרגע אני בצד שמרוויח מזה.
אוקי, מכבד ומקבל
אז מה הפתרון? תיאום תקציבים כל שנה עם שלושת הגדולות? איך זה יעבוד?
הקבוצה עם היכולות הכי נמוכות תקבע את התקרה ואז יתיישרו אליה?
או שפשוט כולם ישימו קופה משותפת לפי יכולת כלכלית ונחלק שווה בשווה?

אגב למה שלחולון יהיה תקציב נמוך פי כמה מהתל אביביות וירושלים? אולי צריך ליישר קו אליהם בכלל

ברור שצחקתי כן אבל עדיין מרגיש לי שעם כמה שהערך "לא לזיין את הליגה באופן בלתי ספורטיבי" הוא באמת משהו חשוב אין פה באמת הוכחה שהפועל עשו את זה השנה בצורה כזאת חד משמעית במיוחד עם המגבלת זרים והמתאזרחים שעפים פה על ימין ועל שמאל במכבי וירושלים

ליגת העל בכדורסל השנה הולכת להיות אחת מהליגות היותר מעניינות ותחרותיות בכדורסל והספורט האירופי ולמי שדואג לא יהיה קל בליגה המקומית עם 5 זרים נגד מכבי או נגד ירושלים

יש בעייתיות בפער מול הקבוצות הקטנות, אני מסכים. אבל לא מדובר פה בקבוצה אחת מעל הליגה סטייל פריז בצרפת אלה יותר פורמט של כמעט כל ליגה בכירה בכדורסל האירופי ואפילו בכדורגל האירופי

אגב אתם יודעים איפה יעמוד הקו האדום שלי מול עופר?
ביום שבו נפעל אקטיבית כדי לפגוע בקבוצות ישראליות אחרות על מנת לחזק אותנו.
ביום שבו נעשה צעדים אקטיביים נגד הפועל ירושלים ביורוקאפ/יורוליג במידה והם יגיעו או מניעת חולון או רמת גן או קריית אתא וכדומה להצליח בכל מפעל אירופי שיבחרו (לדוגמה, הקטע עם המשחק מול רמת גן בעיניי שנה שעברה שסירבנו להזיז היה מאוד מבאס ואני מקווה שנדע לפעול אחרת במקרים שיוכלו להיות)
כשתקום ליגת NBA באירופה וננסה לשריין לנו חוזה מבלי לדאוג לכדורסל הישראלי עם תקן קבוע לאלופת המדינה או להכנסת עוד מועדונים מהארץ
ביום שבו נחוקק חוקים נגד השחקן הישראלי(ולא.. 6 זרים בעיניי זה לא פגיעה בשחקן הישראלי)
ביום שבו נעשה מהלכים כדי למנוע מהשחקנים שלנו לשחק בנבחרת ישראל כדי לשמור אותם להפועל(ים אבא תשמור על עצמך)
ביום שבו נתמוך בחוקים ומהלכים שיטיבו רק לנו פרסונלית ויפגעו בשאר הקבוצות בליגה

כי אלו המהלכים המסריחים באמת, לשים תקציב גבוה זה נטו לצאת מנקודת פתיחה טובה יותר לתחילת העונה בדרך הכי ספורטיבית שיש והלוואי שאדלסון ישבור את השיא שלנו שנה הבאה כשירושלים תעלה ליורוליג(או יותר נכון שהוא לא יצטרך כי החטופים יחזרו, המלחמה תיגמר ונוכל לשחק בארץ בלי צורך באלפיים שחקנים)
גרופינקל טוב בהתקפה, קאניונדו טוב בהכל
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1857 לייקים
יצירת קשר:

גביזון כתב: 20 אוגוסט 2025, 21:30
הפועל כתב:

לא לא, אני לא נכנס להאם צריך או לא, 75 אחוז מבני המשפחה שלי לקחו חלק בשביתה/הפגנות. אצלנו במשפחה החוק זה שיש זכות לכל אחד להחליט בשביל עצמו בהכל, בכשרות, בחגים, בדעה פוליטית,, בהסתכלות על החיים, ואף אחד לא מזיין את המוח לשני ולא כופה לשני בכלום. חיה ותן לחיות אבל באמת.
השאלה היא האם יש אפשרות לכל אוהד להחליט בשביל עצמו? האם אוהדי הפועל הם פלורליסטים כמו שהם אכן מגדירים את עצמם תחת " עקרונות הפועל" שמדברים פה בלי סוף, או שזה תקף כל עוד הדעה הולמת את הדעה שלי?

אני לא חושב שזה נכון שהקהל של הפועל הכי פחות סבלני בארץ. אבל אני בכל מקרה דיברתי על הנושא העקרוני שהעלית - איזו עמדה צריך לנקוט מועדון הכדורגל כאשר לא כל האוהדים מסכימים בנושא מסוים. זה מתחדד כאשר בעצם אי נקיטת מעשה יש בעצם הבעת עמדה, כמו במקרה של השביתה.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3425 לייקים

גביזון כתב:
הפועל כתב:

מה שאני בא להגיד פה שעקרונות הפועל בקהל זה קשקוש מארץ קשקושים. יש ריבוי דעות בקהל, זה שכמה אנשים אוהדי הפועל לא אומר שיש בניהם שום דבר קשור מעבר לאהדת הקבוצה.
אני בן 46, מי שהפך אותי לאוהד שרוף ולא סתם אוהד כנער אשדודי זה אוהד רמת גני עם השקפות דעות ימין קיצוני, זה בכלל לא הפריע לי שהדעות שלו שונות משלי, הוא היה האוהד הכי שרוף שהכרתי בחיי. בצבא הוא היה זה שמסדר לי איסופים למשחקים בכל מקום בארץ.
אני נהייתי אוהד הפועל מלכתחילה לא מבית למרות שבאתי מבית של מפלגת העבודה, "אמת", אלא מזה ששנאתי את מכבי כדורסל, וזה מה שחיבר אותי לכדורגל.
אם מישהו לא אוהד את עופר ולא רוצה אותו זו זכותו, אבל לדבר בשם עקרונות לדעתי בכל אופן זה בולוני.
איפה העקרונות האלו היו עד עכשיו כשנעשו מלא עוולות?

סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3425 לייקים

הפועל כתב:
גביזון כתב: 20 אוגוסט 2025, 21:30
הפועל כתב: מבלי להיכנס לשאלת מיעוט/רוב - השאלה האמיתית היא האם לא צריך לשבות כי חלק מהאוהדים חושבים שלא צריך לשבות? כלומר מדוע בעצם זה בסדר להתנהל לפי הערכים של האוהדים שתיארת, ולא לפי אלו של שאר האוהדים?

אני לא חושב שזה נכון שהקהל של הפועל הכי פחות סבלני בארץ. אבל אני בכל מקרה דיברתי על הנושא העקרוני שהעלית - איזו עמדה צריך לנקוט מועדון הכדורגל כאשר לא כל האוהדים מסכימים בנושא מסוים. זה מתחדד כאשר בעצם אי נקיטת מעשה יש בעצם הבעת עמדה, כמו במקרה של השביתה.
אני באמת לא יודע לענות על זה, קטונתי.
אני כן יודע שכל הנושא הזה, כמו נושאים רבים אחרים, היו צריכים להיעשות בתוך הקבוצה ולא לבשל הכל בחוץ קבינימאט!

תא מרבוטא
קיבל.ה  655 לייקים

אייבר דה-בונלס כתב: 20 אוגוסט 2025, 21:30
קירקגור כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:57
אוקי, מכבד ומקבל
אז מה הפתרון? תיאום תקציבים כל שנה עם שלושת הגדולות? איך זה יעבוד?
הקבוצה עם היכולות הכי נמוכות תקבע את התקרה ואז יתיישרו אליה?
או שפשוט כולם ישימו קופה משותפת לפי יכולת כלכלית ונחלק שווה בשווה?

אגב למה שלחולון יהיה תקציב נמוך פי כמה מהתל אביביות וירושלים? אולי צריך ליישר קו אליהם בכלל

ברור שצחקתי כן אבל עדיין מרגיש לי שעם כמה שהערך "לא לזיין את הליגה באופן בלתי ספורטיבי" הוא באמת משהו חשוב אין פה באמת הוכחה שהפועל עשו את זה השנה בצורה כזאת חד משמעית במיוחד עם המגבלת זרים והמתאזרחים שעפים פה על ימין ועל שמאל במכבי וירושלים

ליגת העל בכדורסל השנה הולכת להיות אחת מהליגות היותר מעניינות ותחרותיות בכדורסל והספורט האירופי ולמי שדואג לא יהיה קל בליגה המקומית עם 5 זרים נגד מכבי או נגד ירושלים

יש בעייתיות בפער מול הקבוצות הקטנות, אני מסכים. אבל לא מדובר פה בקבוצה אחת מעל הליגה סטייל פריז בצרפת אלה יותר פורמט של כמעט כל ליגה בכירה בכדורסל האירופי ואפילו בכדורגל האירופי

אגב אתם יודעים איפה יעמוד הקו האדום שלי מול עופר?
ביום שבו נפעל אקטיבית כדי לפגוע בקבוצות ישראליות אחרות על מנת לחזק אותנו.
ביום שבו נעשה צעדים אקטיביים נגד הפועל ירושלים ביורוקאפ/יורוליג במידה והם יגיעו או מניעת חולון או רמת גן או קריית אתא וכדומה להצליח בכל מפעל אירופי שיבחרו (לדוגמה, הקטע עם המשחק מול רמת גן בעיניי שנה שעברה שסירבנו להזיז היה מאוד מבאס ואני מקווה שנדע לפעול אחרת במקרים שיוכלו להיות)
כשתקום ליגת NBA באירופה וננסה לשריין לנו חוזה מבלי לדאוג לכדורסל הישראלי עם תקן קבוע לאלופת המדינה או להכנסת עוד מועדונים מהארץ
ביום שבו נחוקק חוקים נגד השחקן הישראלי(ולא.. 6 זרים בעיניי זה לא פגיעה בשחקן הישראלי)
ביום שבו נעשה מהלכים כדי למנוע מהשחקנים שלנו לשחק בנבחרת ישראל כדי לשמור אותם להפועל(ים אבא תשמור על עצמך)
ביום שבו נתמוך בחוקים ומהלכים שיטיבו רק לנו פרסונלית ויפגעו בשאר הקבוצות בליגה

כי אלו המהלכים המסריחים באמת, לשים תקציב גבוה זה נטו לצאת מנקודת פתיחה טובה יותר לתחילת העונה בדרך הכי ספורטיבית שיש והלוואי שאדלסון ישבור את השיא שלנו שנה הבאה כשירושלים תעלה ליורוליג(או יותר נכון שהוא לא יצטרך כי החטופים יחזרו, המלחמה תיגמר ונוכל לשחק בארץ בלי צורך באלפיים שחקנים)
אכן
יש הבדל בין לפעול בביריונות ומלוכלך ובין להתחזק כי ככה זה בג'ונגל.
אם יש נכונות רצינית מרוב קבוצות הליגה נניח לתקרת שכר/הגבלת מעברים וכו וגו- התחלה מעניינת אם כי היישום מורכב.

להיות היחיד שנחמד ומרוסן תקציבים כשירושלים ומכבי קונות כאילו בלאק פריידי? ממש לא
Nati
קיבל.ה  2048 לייקים

קירקגור כתב:
מילפורד כתב: 20 אוגוסט 2025, 19:14

עוד פעם אתה מניח כוונות זדון. לא לקחתי על עצמי משימה לערער אמינות ורצינות של אחרים - אבל כן חשוב לי שדיונים יהיו מבוססים ועניינים. אני מודה שיש לי אלרגיה לעיוות, הכללות לא מבוססות, ודמגוגיה. אני לא טוען שאתה עושה את הדברים האלה, אבל הפרקטיקות האלה נוכחות מאוד בשיח הישראלי בכלל, ולצערי גם בפורום הזה, שהוא אמנם מתנהל ברמה גבוהה בהרבה משיח הרשתות החברתיות, אבל גם פה הדברים האלה קורים הרבה יותר מבעבר.

זה באמת לא קריטי אם זה פי 2 או פי 1.6. וזה בלי קשר לזה שמלכתחילה התקציב של מכבי ביחס לליגה היה תמיד מוגזם מאוד לדעתי (ואם אני מבין נכון גם לדעתך). הפועל מעמידה תקציב שגבוהה בעשרות רבות של מיליונים ממקום שני, ובפער אסטרונומי ממקום שלישי, ולכן זה לא נכון לטעון שיש
שלוש קבוצות בתקציבים בסדר גודל הזה.
כי הפערים עצומים.
הלוואי שהפער יילך ויגדל
רק הפועל
קיבל.ה  2709 לייקים

אשכרה יש פה תלונות שיש פער תקציבי לטובתנו , פשוט מדהים
Oferyy
משתמש רשמי
משתמש רשמי
קיבל.ה  174 לייקים

בעיני מה שחסר בניתוח שלכם זה הפער הבלתי נתפס בין היורוליג לכל מפעל אחר מה שגוזר תקציבים גבוהים משמעותית למי שמשחק שם.

איך זה משתלב עם ליגה מקומית? בעיני לא בצורה מוצלחת. הדוגמא הטובה היחידה זו הליגה הספרדית כל שאר הליגות יש דומיננטיות לא סבירה של נציגת היורוליג.

התיקון של זה צריך להיות הסדרת היחסים בין הליגות יש את המודל הסרבי ומודל אחר שיכול לעבוד זו שהליגה המקומית תהיה ליגת פיתוח שתאפשר לשחקנים המקומיים לשחק ולהשתפר בלי לפגוע בתחרותיות במפעל הבינלאומי.

לגבי אירועי יום א רוצה שתדעו שעברו עליי כמה ימים לא קלים. לא חושב שיש ספק למישהו לגבי האכפתיות שלי מנושא החטופים ועדיין היה פה גל עצום של שנאה כבושה שהדהים אותי

ביחס לכותבים פה מכבד את האנונימיות אבל אם קירקגור רוצה לעשות שיחה בחיים האמיתיים אשמח. אני באמת רוצה לפענח איך עובד שיפוט שעל ציוץ אפשר לערוף ראש של בעלים שהוציא מיליונים על הקהילה ודואג שהמועדון יגלה סולידריות אינסופית
רק הפועל
קיבל.ה  2709 לייקים

Oferyy כתב: 20 אוגוסט 2025, 23:29 בעיני מה שחסר בניתוח שלכם זה הפער הבלתי נתפס בין היורוליג לכל מפעל אחר מה שגוזר תקציבים גבוהים משמעותית למי שמשחק שם.

איך זה משתלב עם ליגה מקומית? בעיני לא בצורה מוצלחת. הדוגמא הטובה היחידה זו הליגה הספרדית כל שאר הליגות יש דומיננטיות לא סבירה של נציגת היורוליג.

התיקון של זה צריך להיות הסדרת היחסים בין הליגות יש את המודל הסרבי ומודל אחר שיכול לעבוד זו שהליגה המקומית תהיה ליגת פיתוח שתאפשר לשחקנים המקומיים לשחק ולהשתפר בלי לפגוע בתחרותיות במפעל הבינלאומי.

לגבי אירועי יום א רוצה שתדעו שעברו עליי כמה ימים לא קלים. לא חושב שיש ספק למישהו לגבי האכפתיות שלי מנושא החטופים ועדיין היה פה גל עצום של שנאה כבושה שהדהים אותי

ביחס לכותבים פה מכבד את האנונימיות אבל אם קירקגור רוצה לעשות שיחה בחיים האמיתיים אשמח. אני באמת רוצה לפענח איך עובד שיפוט שעל ציוץ אפשר לערוף ראש של בעלים שהוציא מיליונים על הקהילה ודואג שהמועדון יגלה סולידריות אינסופית
בדיוק ככה , שיתביישו להם
רק הפועל
קיבל.ה  2709 לייקים

..
נערך לאחרונה על ידי רק הפועל ב 21 אוגוסט 2025, 00:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
קירקגור
קיבל.ה  263 לייקים

Oferyy כתב: 20 אוגוסט 2025, 23:29 בעיני מה שחסר בניתוח שלכם זה הפער הבלתי נתפס בין היורוליג לכל מפעל אחר מה שגוזר תקציבים גבוהים משמעותית למי שמשחק שם.

תודה על ההצעה. אני אשמח. אני מעריך את ההזמנה לשיחה. הנכונות לדיאלוג מרשימה וחשובה בעייני. רק אגיד כבר פה שאני לא רוצה "לערוף את הראש", לא כתבתי על חוסר ההתאמה העקרוני שקיים לדעתי מתוך רצון לנקמה, או שנאה, או חוסר הערכה על הדברים המרשימים והיפים שעשית. הביקורת שלי גם לא הייתה כלפיך כאדם.
בני12
קיבל.ה  1867 לייקים

לצערי, אני לא רואה טעם לקירקגור לדבר איתך (בחירה שלו כמובן) כי נראה שאתה לא נוטה להקשיב לאנשים.
אם היית מקשיב לאוהדים, אלה שהלכו איתך לאורך כל הדרך, אלה שאתה מקשה עליהם להגן על המהלכים שלך, היו נחסכים 90% מהפעמים שירית לעצמך ברגל.
תבין שהבעיה ביום ראשון לא היתה רק על הורדת הפוסט (אם היית מעלה מראש את הפוסט השני אף אחד לא היה אומר כלום) אלא גם על הדרך שבה הורדת אותו וזה פגע בקהילה (כן, גם ללא האולטראס יש פה קהילה ויש דברים שחשובים לה).

לגבי מתווה המנויים שיתפרסם מתישהו (שמההתנהלות לאחרונה אני די חושש ממנו) ,
ממליץ לך בחום שזה יהיה מנויים לליגה בלבד ובמחירים סבירים (כאלו שגם עופר של לפני עשרים שנה היה מרשה לעצמו).
לא רוצה למצוא את עצמי ביד אליהו עם רק עוד אלפיים אוהדים ונראה שגם אתה לא רוצה שזה יקרה.
בני12
קיבל.ה  1867 לייקים

ועוד משהו, לא שונאים אותך (לפחות לא כמעט כל כותבי הפורום). מעבירים בקורת בונה כשלדעתנו אתה עושה טעות שפוגעת לא רק בנו אלא גם בך.
זה לא סותר את זה שאנחנו רוצים שתמשיך כבעלים של הפועל ומאד שמחים מההשקעה שלך
ההחלטה אם להבנות ממנה היא שלך
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1420 לייקים

מהסביבה שלי אחד הדברים שבגללם אירועי יום ראשון היו משמעותיים
הוא שיש חשדנות כלפיך שאתה בעצם משתמש בהפועל כמקפצה פוליטית
ומהציוץ שלך ביום ראשון הדיף ריח חריף של הסתכלות על הדברים מזווית פוליטית.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2659 לייקים

זה נראה לי מגוחך לצפות מאדם בעל אמצעים שיהיה בעלים של קבוצת כדורסל ולצפות שלא יהיו לו אינטרסים מאחורי המהלך הזה.
אם האינטרס של עופר זה קרש קפיצה לפוליטיקה אז:
א. כל מי שניסה את זה בעבר נכשל , אז לא ממש מומלץ.
ב. כל עוד האינטרס הזה חופף עם הפיכת הקבוצה לטובה יותר ומצליחה יותר , והוא במסגרת החוק (ואציין פה גם המוסר למרות שבטח יהיה מי שיקפוץ על ההגדרה הזאת השבוע) אז שיהיה.

כשהאינטרס של הבעלים היה להרוויח כסף על חשבון המועדון (טביב) , או אפילו כשהאינטרס היה טובת הפועל (רמון, כבירי) אבל הביצוע כושל , אז זה מאוד הפריע לי.
כאן , אם עופר רוצה לפוליטיקה , וכדי להגיע לשם הוא מוצא לנכון לעשות טוב להפועל , אז טוב לי עם זה.

זה לא דיון על האם מה שעופר עושה טוב להפועל או לא , זה דיון אחר, רק מתייחס פה לנושא הניסיון להיכנס לפוליטיקה והאם זה מפריע לי או צריך להפריע לי.
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  417 לייקים

זה נכון ש"נציגות" היורוליג מקבלות מקדמה משמעותית על פני יתר הקבוצות מזכויות שידור, מכירת מנויים וכרטיסים וכו' אבל זה בוודאי לא מוביל בהכרח למצב שבו התקציבים של קבוצות היורוליג בכל מדינה יהיו הגבוהים ביותר. אנחנו מכירים דוגמה הפוכה שקרובה לליבנו...
זו בדיוק הפורמט של היורוליג - להיות מועדון סגור שמתגמל את המשתתפות בצורה שוברת שוויון ובכך מתחזק את עצמו. ההשלכה של זה על הליגות המקומיות היא ההפך מהמושג "ספורט". זה מאניבול על סטרואידים.

ה"תיקון" שאתה מציע של ליגת פיתוח יקריס את הענף, שגם ככה נמצא במצב שברירי. לראייה - העזיבה ההמונית למכללות בקיץ הזה, אפילו של שחקנים עם קילומטראז' מקצועני מכובד כמו נועם דברת.
אי אפשר למלא אפילו את האולם בנס-ציונה בתנאים כאלה, בשביל זה יש ליגת תיכונים וליגה לאומית.
זה מהלך ששקול לכריתת רגל בגלל שחיקת סחוס.

Oferyy כתב: 20 אוגוסט 2025, 23:29 לגבי אירועי יום א רוצה שתדעו שעברו עליי כמה ימים לא קלים. לא חושב שיש ספק למישהו לגבי האכפתיות שלי מנושא החטופים ועדיין היה פה גל עצום של שנאה כבושה שהדהים אותי

אני בטוח שהיה לך לא קל בימים האחרונים. מקווה שאתה מודע לזה שהקושי שלך הוא אפילו לא קצה של פרומיל מהקושי של משפחות החטופים שהתחננו להזדהות. מה שהיה זה לא איזה ציוץ אגבי תמים, זו חסימה כוחנית של ההזדהות מצד המועדון במקרה הזה. גם כשזה בא על רקע פעולות אחרות מאוד מאוד מאוד (מאוד!) חיוביות ומוערכות. אי אפשר לטעון ל"סולידריות אינסופית" אחרי מהלך כזה.

איך עובד שיפוט כזה? פשוט מאוד בארבע מילים - כסף זה לא הכל.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
הוקיץ'
קיבל.ה  6456 לייקים

אני חושב שזה הנושא הטעון שהוציא מאנשים המון אמוציות, יחד עם התחושה שיותר מדי פעמים דברים מתנהלים בצורה לא נכונה ואז מנסים לתקן כשהנזק כבר נעשה.
אותי אישית גם מבאס שהסיפור הזה משחק לידיים של אנשי האולטראס ותומכיהם שגם ככה מפמפמים כבר תקופה ארוכה ש"זו כבר לא הפועל".

באופן אישי אני יכול להגיד שאני אהיה שם בכל מקרה, כי מה שאותי מעניין זה קודם כל הכדורסל ורק אז כל השאר. בשני הענפים חווינו בעלים רבים, לעיתים תכופות כאלה שלא אהבנו בלשון המעטה, וזה מעולם לא גרם לי לחשוב שאני אפסיק לתמוך או אפסיק להגיע. Having said that, הדבר האחרון שמישהו מאיתנו רוצה זה לחוות את העונה הבאמת היסטורית שבפתח מול אולם חצי ריק כי יותר מדי אנשים מרגישים חוסר הזדהות עם הקבוצה.
אני חושב שיש צורך באיזשהי מחווה כלפי הקהל כדי שאנשים ירגישו ששומעים ורואים אותם. זה יכול להיות איזשהו אירוע פרידה מהדרייב אין או מחירי מנויים זולים באזורים מסוימים באולם שיאפשרו לחלק מהאנשים לראות את הקבוצה בלי לקרוע את הכיס (מבין את הצורך בהכנסות לאור התקציב הגבוה ולכן אני מדבר על מחירים באיזורים ייעודיים ולא על כלל מחירי המנויים). באופן כללי אני בטוח שיש הרבה רעיונות יצירתיים שיכולים להשיב את האמון ואני חושב שזה גם יכול להיות רעיון טוב להתייעץ עם אוהדים לגבי מה הם היו רוצים.
שליחת תגובה