קירקגור כתב: ↑20 אוגוסט 2025, 17:00
1. גם אם אתה צודק, עיגלתי כלפי מטה את השכר של ים מדר ג'ונס וזיו + לא כולל את המניות של מיציץ' + לא כולל סנדי כהן, ולדעתי גם גיא פלטין שודרג. וזה לא כולל גם את זה שאיטודיס פי 3 מקטש ושדדאס מרוויח כמה מאות אלפי דולרים. זה גם לא כולל שדרוג שאולי נעשה בחוזה של תומר גינת.
2. למה הינדוס תודעה? נגיד טעיתי - (והנתונים מוכיחים שהערכה של פי 2 על שכר שחקנים זאת הערכה זהירה) כשאתה אמרת שמיציץ' מרוויח מיליון דולר פחות מהחמישייה של מכבי (מה שלא נכון) או שלמכבי היה תקציב פי 10 (מה שלא סיפקת נתונים, ולהערכתי מופרז) אמרתי לך שאתה מהנדס תודעה? ייתכן שטעית, ייתכן שאני טעיתי, על אף שאני גיביתי בנתונים, אבל למה לרמוז לכוונת זדון?
3. באופן אירוני, כמעט תמיד מי שטוען להינדוס תודעה הוא מהנדס תודעה. בעיקר כי כשהוא טועה, אז זאת "טעות", אבל כשאחר טועה זאת "הנדסת תודעה". שים לב לזה.
למען הסר ספק, הטענה שלי להינדוס תודעה היתה כלפי המקור (אתר one) ולא כלפייך.
זה די ברור שהם בכוונה תחילה ניפחו את המספרים שלנו עם הברוטו כדי שההשוואה הזאת תצא כמו שיצא לך ולא כמו שהיא.
הפרסומים לגבי מיציץ התנדנדו בווריאנט מאוד גדול בין חמישה מיליון דולר לעונה לבין שישה מיליון יורו לשנה , למיטב הבנתי , ואין לזה סימוכין, הסכום הסופי , יהיה אשר יהיה , כולל בתוכו את האופציות שקיבל.
נניח ומדובר על 6 מיליון דולר , איפשהו באמצע ומה שמצויין בכתבה שהבאת.
במכבי , אם נלך על חמישיה של בלאט, ווקר, בריסט , הורד וסורקין , אתה מקבל: 1.4 + 2.9 + 1 + 1.3 + 1.8 = 8.4 מיליון דולר ברוטו (על פי המקור שאתה הבאת), כלומר הערכה שהיתה לי מוקדם שמיציץ עולה מיליון דולר פחות מהחמישיה של מכבי היתה הקלה, כי בפועל זה 2.4 מיליון.
אפשר אם את רוצה להוציא את בלאט מהחמישיה ולהכניס את דאונטין זה יעגל את התוצא לזה שהחמישיה שלהם עולה "רק" 2 מיליון דולר יותר ממיציץ.
זה כמובן עדיין שם את החוזה של מיציץ כחוזה מאוד מנופח , ובכללי , מרוויחים אצלנו יותר מאשר אצלם , אבל זה עדיין לא פי 2.
ובטח ובטח לא הבדל של סדר גודל.
תסלח לי שאני לא הולך עכשיו לעשות את החישוב המלא לכל הסגל שלהם כדי להוציא את המספר המדוייק , תקציב מכבי כבר הרבה זמן עומד על בערך 100 מיליון שקל בשנה , היו על זה המון כתבות וידיעות (ברמת אמינות זהה פחות או יותר לכתבות שאנחנו מדברים עליהן עכשיו) , התקציב המיועד של הפועל לשנה הקרובה הוא 160 מיליון שקל (הצהרות של עופר).
המספרים של תקציבי הקבוצות בפער מול מכבי הוצגו כמעט כל שנה בדיוני התקציב באסיפות העמותה, לא נתונים שלי , נתונים שהוצגו לנו על ידי רועי החשבון ומנהלי העמותה לאורך השנים.
לקחת לך כמשימה לערער אמינות ורצינות של אחרים פה עם קצת התנשאות וזריקה של איזה מונח מקצועי פה ושם , לא עושה עלי יותר מידי רושם.