אינזאגי כתב: ↑17 אוגוסט 2025, 12:13
שלום,
אוהד הפועל מעל ל-20 שנה וקורא בפורום בתקופות מאז בערך 2006.
האם מותר לי להביע את דעתי בפורום, או בגלל שהיא שונה משל חלקכם תתקפו אותי ותקראו להרחיק אותי, ותכריזו שאני לא אוהד הפועל?
וזה עוד מקום שטוען שדוגל בשוויון והכלה, גיוון דעות ורב תרבותיות.
התפתח טרנד מטריד שכביכול מישהו מתנגד לשביתה ומחאה נגד הממשלה = מישהו מרושע, אכזר וחסר ערכים שלא רוצה בשחרור החטופים.
וטרנד עוד יותר מטריד שמי שלא מתיישר עם הדעה הזאת הופך לפסול וצריך להוקיע אותו. ממש ״גיוון והכלה״.
כולם רוצים במקסימום בשחרור החטופים, זה שלאנשים יש דעות שונות לגבי איך צריך לעשות את זה לא הופך את האחר אוטומטית לשטן בהתגלמותו. מי שכתב תגובות מזלזלות ביוני, כאילו לא אכפת לו מהחטופים ורק לכם אכפת ורק לכם יש ״ערכים״, צאו מהסרט. אתם ״אבירי צדק״ רק בעיני עצמכם.
מבלי להכנס להאם השביתה צודקת או לא (כי זה פורום הפועל והנושא הוא מעורבות הפועל בשביתה).
לערבב פוליטיקה עם ספורט, כשאין הסכמה גורפת מצד האוהדים זה רעיון רע ולא צודק.
כן, ההפגנות האלה פוליטיות לחלוטין.
הארגונים המובילים והמשתתפים בהן הם ארגונים פוליטיים מהקיצוניים ביותר בארץ (׳שלום עכשיו׳, ׳חופשי בארצנו׳, ׳עומדים ביחד׳ ועוד). כי הן בגיבוי והשתתפות פוליטיקאים ממחנה פוליטי אחד בלבד, בהשתתפות רוב מובהק של אנשים ממחנה פוליטי אחד, ורק המחנה הפוליטי הזה (ורק חלקו) טוען שהן ״לא פוליטיות״.
כשמניפים שלט ביציע ״100% אנטי-גזענות״ - אני מזדהה 100%. כשהולכים על דעות קצה, אני (ורבים כמוני) כבר לא מזדהה.
מעבר לזה, הפועל כמועדון רשמי אף פעם לא נקט פעולה בסוגיה פוליטית מובהקת. האוהדים כאוהדים לקחו אבל לא המועדון כמועדון. זו הדרה של קבוצה לא קטנה של אוהדים שלא חשים הזדהות עם השביתה. שלא לדבר על השחקנים ועובדי המועדון - המרקם החברתי, הקריטי להצלחת הקבוצה, כנראה יפגע כתוצאה מפעולה זו.
ומי שמתעקש שזה לא פוליטי, בוודאי יסכים שהשביתה לא קשורה למועדון ספורט הפועל תל אביב, או לספורט בכלל. ועיניכם הרואות שלא כל האוהדים מסכימים עם הפעולה הזו.
אז באיזו זכות אתם מנכסים את הפועל לעצמכם? באיזו זכות אתם רוצים לעשות שימוש בהפועל כבשלכם?
הפועל היא לא *שלכם*, הפועל היא *שלנו* (של החושבים כך והחושבים כך ביחד).