teknoboy כתב:Asafasraf כתב: ↑08 אוגוסט 2025, 06:46
teknoboy כתב:מישהו פה מבין במכוניות חשמליות?
אני רוצה לקנות חשמלית משומשת.
1. הבנתי שהמוקש העיקרי זה הבטריה.
איך אני יודע מה הקיבולת שלה בפועל כרגע?
סליחה על הבורות, אבל אם אני רואה על הדשבורד שהסוללה טעונה 90%, זה 90% מהקיבולת המקורית או מהנוכחית?
2. יש עוד דברים קריטיים שצריך לבדוק? איך בודקים אותם?
3. בינתיים ראיתי בטווח המחירים שלי מודעות של ניסן ליף ורנו זואי.
יש למישהו משהו להגיד על הדגמים האלה?
1. האם אתה רוכש רכב חשמלי מלא, או פלאג אין הייבריד. טעינה של90% מהסוללה זה מהקיבולת הנוכחית. יש רכבים (למשך וולוו EX30) שמראים את מצב הסוללה. זה דומה מאוד בעקרון לסוללה של הנייד שלך.
2. לפי הצרכים שלך אפשר יהיה לכוון יותר (נסועה יומית/ תקציב/ דרישות משפחתיות וכו׳).
3. בסיסיות מאוד ויש אופציות טובות ומודרניות יותר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1. אני חושב על חשמלי מלא, אבל פתוח לדברים אחרים. תרגיש חופשי להסביר לי, אני לא ממש מבין בזה (או במכוניות באופן כללי).
2. בגדול המכונית הזאת תיסע כל יום (5-6 פעמים בשבוע) כמאה ק"מ. לנסיעות ארוכות יש מכונית אחרת. אנחנו זוג עם ילדה. החשמלית אמורה לשמש בעיקר להסעות שלה (בית ספר רחוק וכו'). אנחנו גרים בסביבה כפרית. הטעינה תהיה ביתית.
3. יש אופציות מודרניות ומוצלחות יותר בטווח מחיר דומה? ממש לא קריטי לי שהרכב יהיה חדש נוצץ ויוקרתי.
תודה רבה על העזרה!
1. רכב חשמלי מונע בכוח החשמל בלבד וככזה, חוסך כסף, אבל בנסיעות ארוכות של כמה מאות ק״מ נדרש להטעין אותו, כאשר טעינה חשמלית לוקחת הרבה יותר זמן מתדלוק רכב בנזין. אם תשתמשו בטעינה ביתית בלבד, תחסכו לא מעט כסף (בישראל, העלות של קילוואט ביתי הוא כ-65 אגורות ובאמצעותו אפשר לנסוע כ-4.5-6 ק״מ).
אין לי מושג לגביי עלויות טעינה ציבוריות בחו״ל, לכן לא יכול להשוות את זה מבחינת הוצאות לרכב בנזין. בישראל, העלות של טעינה חשמלית ציבורית היא כ-2.5 ש״ח לקילוואט, כך שמי שמטעין רק בעמדות ציבוריות לא חוסך כסף ביחס לרכב בנזין מקביל.
יש רכבי פלאג אין הייבריד: אלו רכבים שמשלבים את שני העולמות- הרכב יודע לנסוע באמצעות מנוע הבנזין (למי שיש לו חרדת טווח ובעיות של הימצאות עמדות טעינה), ויודע לנסוע רק על חשמל (לטווח קטן יותר מרכב חשמלי מלא- בסביבות 40-100 ק״מ לטעינה, תלוי בדגם).
2. בנוגע לטווח אמיתי של רכב חשמלי- צריך לקחת בחשבון שנתוני היצרן הם אופטימיים מאוד והטווח בפועל של רכב חדש יהיה כ-20-30% פחות (וזה בתנאים אופטימליים, כי הסוללה רגישה למזג אויר קיצוני מבחינת טווח). עם הזמן והשימוש, הטווח הולך ופוחת.
3. מה התקציב שלכם בחו״ל? האם יש סובסידיה של הממשלה לרכבים חדשים?
Sent from my iPhone using Tapatalk