פוגודין כתב: ↑27 יולי 2025, 12:07
קודם כל איני מקורב וגם לא שואף להצטייר כמקורב אבל מרגיש בנוח לשתף כאן שיחה שהייתה לי עם אחד כזה שאולי תשקף חלק מההתנהלות.
מתקשים למצוא זרים?
הכל טוב המערכת עובדת,שתבין שהיום יש להפועל יותר אנשים שמתעסקים ברכש מאשר בב"ש.
פרימור עובד חזק על הרכש ברמה של לילות בלי שינה ולא רוצים שם לטעות.
כששאלתי מה בדבר פלקאו,זה הפרופילים?
פלקאו ראו ועקבו אחריו הרבה מאוד זמן והוא מתאים לשיטה של ברדה,זה לא שחקן משוחרר,מדובר כאן בעיסקה שעלתה יותר ממליון שקל.
אתה צריך להבין האוהדים הורגלו לכך שפעם בהפועל היו מחליפים כל עונה חצי סגל או יותר והיו מחתימים שחקנים בסיטונאות.
לצורך העניין היה צורך בקשר
אז היו בודקים מהמשוחררים בזרים/ישראלים מי הקשר עם הרקע הכי טוב או עם הפוטנציאל הכי גבוה שלא מומש במסגרת התקציב ומחתימים.
אבל מה שצריך להבין שעל כל עמדה במגרש יש תת עמדה והתאמה טקטית למאמן ולכדורגל שלו.
והיום פועלים לפי זה לא יקנו קשר והוא ימציא את עצמו מחדש ויתאים את עצמו לקבוצה רוצים שחקנים שנוח להם בתפקיד שלהם בהרכב.
והסחבת זה כי לא מתפשרים ולא רוצים לטעות גם אם זה יעלה בזמן.
מה בדבר וולקאם?
נראה לי שברדה ענה לך אחרי המשחק,יהיו החתמות עד סגירת החלון,מאמין שאת אחת מהו יציגו כבר במהלך השבוע.
שאלה אחרונה הייתה על רמת מעורבתו של בוקסה,התשובה הייתה שהוא מעורב.
מה שקצת מפריע לי, ואם יש לך למי להעביר את המסר אני מאוד אשמח, זה חוסר הבהירות לגבי בעלי התפקידים במועדון ותחומי האחריות שלהם:
- פרימור מוגדר כמנכ"ל המועדון, נכון? אני לא יודע מה זה אומר, מה תחומי האחריות שלו, במה הוא מתעסק ביום יום, על מי הוא אחראי ומי מעליו.
- בוקסה מעורב? במה הוא מעורב? אני יודע מהפרסום עליו כשחזר שהוא "מנהל טכני", אין לי מושג מה זה אומר. האם הוא אחראי על עניינים טכניים כמו המדים שלנו? האם אחראי על רכש? האם אחראי על הקבוצות שמולם משחקים באימונים?
- יש סקאוט זר כלשהו, שיש לו רקע כלשהו, מתנצל שלא זוכר את השם. האם הוא עובד רק בהפועל ת"א? עובד במשרה מלאה? האם הוא מטייל בכל העולם או אחראי על ליגות מסויימות? האם הוא מבצע סקאוטינג בארץ? האם אחראי גם על בוגרים וגם על נוער?
- הביאו סקאוט מב"ש לאחרונה, מה התפקיד שלו? הוא מנהל את הסקאוטינג? הוא עוד סקאוטר? במה הוא מתעסק ביום יום?
זה נשמע קטנוני, אבל זה בכלל לא קטנוני בעיני. יש אתר אינטרנט שמעוצב מהמם, בחלק של "צוות ושחקנים" אין כלום, בטח שלא מידע על אנשי הצוות וההיררכיה של המועדון. הסתכלתי עכשיו בשביל הספורט באתר של המחלה ושל חיפה, בשניהם יש עמוד מאוד ברור על צוות מקצועי עם תמונות, שמות ותפקידים של כל בעלי המקצוע (מטורף לראות שיש במחלה מנהל סקאוטינג ומתחתיו 5 סקאוטרים שונים, לעומת חיפה שיש שם את רפאלוב כ"צ'יף סקאוט" ומתחתיו עוד סקאוט אחד). נכון שאין פירוט של התחומי אחריות של כל אחד מבעלי התפקידים, אבל זה שהם לא עושים את זה לא אומר שאי אפשר לשאוף לסטנדרט הזה.
כרגע כל פעם שיש בעיה או כשלונות אנחנו שורפים את כולם - פרימור, בוקסה, ברדה, בואנו, משטרת ישראל. וזה לא אמור להיות ככה. אני רוצה לדעת מי אחראי על כל דבר, כדי להלל בהצלחות (אינשאללה) ולדעת את מי להאשים כשנכשלים. רק ככה אפשר להתקדם ולהשתפר. ואתה יודע מה? אחרי מה שעברנו בתקופת החות'י יהיה גם נחמד מאוד לדעת מי בעלי התפקידים במועדון בצד הניהולי, לא רק המקצועי. היו ימים שאנשים היו ממנים פה את הבן/הבת שלהם להיות הרו"ח של המועדון, או כל מיני חברים ועסקנים כחלק מהביצה המטונפת שנקראת הכדורגל הישראלי. מסקרן אותי לדעת את הפרטים האלו על המועדון שלי, שלא לומר מגיע לי לדעת.
כשספרא הגיע למועדון ורכש אותו מה שקיוויתי לו וגם כתבתי את זה בעבר זה שישנה מהיסוד את הסטנדרט הניהולי והמקצועי במועדון, וינהל אותו בצורה כשרה וישרה. זה הרבה יותר חשוב לי מרכש כזה או אחר, ממסגרת תקציב של עוד חמש מיליון או פחות חמש מיליון, זה יותר חשוב לי מלנצח עוד דרבי או להביא גביע (בשלב הזה). וזה יותר חשוב כי זו הדרך להצעיד את המועדון הזה בחזרה לצמרת הכדורגל הישראלי, זה הכל מתחיל שם, בדיוק כמו שהכל התרסק פה על הדברים האלו בשנים שהיה לנו נכסים אנושיים מובילים, דירוג אירופי ווהמוןן המון כסף. ועל פניו נראה שספרא מנהל את הדברים בצורה ישרה ונקייה, ואני אוהב את זה (אלטמן הוא הדוגמה שלי לזה, פתאום למדנו שחוזים צריך לכבד גם אם השחקן לא שווה 400 אלף יורו לעונה). הוא גם הביא לפה אנשי מקצוע, שהלוואי והם טובים, אבל יש עוד כמה דברים שחייבים לעשות כדי להבטיח את זה. שקיפות ובהירות לגבי בעלי התפקידים במועדון והאחריות שלהם זה קריטי, ומאוד צורם שזה עדיין לא קיים.