Mendelson כתב: ↑17 יולי 2025, 11:35
dino כתב: ↑17 יולי 2025, 11:00
tormenta כתב: ↑17 יולי 2025, 10:49
אני לא פסימיסט אבל אי אפשר לא להיות ער למצב שכמעט עוד חודש נפתחת הליגה וחסרים כל כך הרבה. שחקנים בעמדות משמעותיות!
לא קונה את כל ״עובדים בשקט״ ו״הפועל תהיה קבוצה טובה״
לפי איך שאני רואה עבודת סקאוטינג ברצפה, כל מה שמצאו עד עכשיו זה פלקאו, שחקן חלש מאוד לפי הפרופיל שלו.
יכול להיות שאני טועה, אבל לדעתי זה הולך להתפוצץ להרבה אנשים בפנים כשנגיע לשחק מול ביתר ומול מכבי.
ואם יש לך בחירה בין לסגור מהר את הסגל או לסגור מאוחר את הסגל עם שחקנים יותר טובים
במה היית בוחר?
אני מסכים איתך על הקביעה הזאת באופן עקרוני. אבל בסוף אנחנו מעסיקים סקאוט זר כלשהו, הבאנו את הסקאוט של ב"ש, הבאנו את פרימור, יש גם איזה בוקסה שמסתובב שם ועושה אלוהים יודע מה. ביחס למועדון ישראלי זה לא מעט כוח אדם, והציפיות היו שהכוח אדם הזה ידע להביא לפה משהו יותר מבטיח מפלקאו. ואם מה שהם מצאו זה פלקאו, כמה אופטימיות זה משאיר לגבי כל העבודה השקטה שלהם? דפאאה זה שחקן ישראלי, וההבאה שלו משדרת שהבעלים רציני לגבי המועדון הזה, זה לא אומר כלום על מערך הסקאוטינג שלנו. אם דיארה יבוא לפה זה יהיה מדהים, אבל זה יהיה עוד הישג של ספרא, לא משהו שצריך מערך סקאוטינג עבורו (למעשה - אתה מחזיק מערך סקאוטינג כדי שתצליח להביא שחקן כמו דיארה, לפני שהוא שווה מיליון יורו דמי העברה).
ואז אתה מסתכל על קבוצה קטנה כמו בני ריינה, קבוצה שמכרה 300 מנויים (אני מניח ש- 299 מתוכם זה קרובי משפחה של שחקנים, ו- 1 זו זקנה דמנטית שלא הבינה מה היא רוכשת באינטרנט), שלא מחזיקה מערך סקאוטינג. ומביאה שחקן על המשבצת של פלקאו, בחינם, שנראה שעולה עליו בכל פרמטר אפשרי. רקורד מוכח, שתי הופעות בנבחרת סרביה, צעיר יותר, שיחק בפלייאוף של הליגה האירופית העונה, ויש לו קלטת ביצועים מרשימה מאוד וארוכה מהעונה האחרונה. ובשביל הדובדבן, שווה כמעט פי שלוש מפלקאו בטרנספרמרקט (תראה באשכול "שאר הליגה"). וזה מעצבן, ומביך, ומתסכל.
אתה מתכוון למימד האיכות
אני יותר התכוונתי למימד הזמן. מתי יביאו את מה שיביאו.
הרבה פחות חשוב לי ומשנה לי מתי, משנה לי ממש מה יביאו. גם אם לא יהיה סגל מלא בטוטו.
אפשר לומר זאת כך- ניהול טוב בהקשר הזה מתבטא גם בבחירת והבאת איכות של שחקנים וגם בלעשות את הדברים מספיק מהר כדי להיות מוכנים כמה שיותר טוב לפתיחת העונה, אבל אם יש משהו מהדברים שיותר משמעותי זה הנושא הראשון. לא בהכרח זמן יתן לנו יותר אופציות של איכות, אבל אם יש יכולת עבודה כזו בגלל א,ב,ג, אז מסתכל על מה החשיבות העליונה.
בסופו של דבר אני יבחן את הצוות המקצועי על האיכות ואת הבעלים על ההשקעה, כשאני מאמין שכמעט אין פה טריקים ושטיקים- השקעה נדיבה תביא איכות. אם רוצים פה ושם להמר כמו עם פלקאו, זה בסדר,אבל מעט מהמקרים. אם זה יחזור על עצמו ביותר מ2 מתוך 7 זרים, אז זה מתחיל להיות בעיה.