מייקל23 כתב: ↑08 יולי 2025, 11:28
עופר אכן עידכן את הנושא וכרגע מחכים להחלטת עיריית תל אביב.
מן הסתם עיריית תל אביב עבודת בלוחות זמנים שלא קשורים לקבוצת הכדורסל התל אביבית (סגן ראש העיר גם אמר בקולו שהנושא הזה ייבחן במשך מספר חודשים)
איזה נושא הוא עידכן, במה, ואת מי? לאיזו החלטה של עירית תל אביב מחכים?
ממה שאני מבין עופר זכה במכרז להקמת האולם. עכשיו היה צריך להתחיל להיכנס לפרטים מול העיריה, לסגור אותם ולהתחיל לבנות.
וה לא קורה, לפחות לא מפורסם שום דבר בכלל בכיוון הזה
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
מייקל23 כתב: ↑08 יולי 2025, 11:28
עופר אכן עידכן את הנושא וכרגע מחכים להחלטת עיריית תל אביב.
מן הסתם עיריית תל אביב עבודת בלוחות זמנים שלא קשורים לקבוצת הכדורסל התל אביבית (סגן ראש העיר גם אמר בקולו שהנושא הזה ייבחן במשך מספר חודשים)
איזה נושא הוא עידכן, במה, ואת מי? לאיזו החלטה של עירית תל אביב מחכים?
ממה שאני מבין עופר זכה במכרז להקמת האולם. עכשיו היה צריך להתחיל להיכנס לפרטים מול העיריה, לסגור אותם ולהתחיל לבנות.
וה לא קורה, לפחות לא מפורסם שום דבר בכלל בכיוון הזה
אני לא עורך הדין שמייצג את עופר מול העירייה בנושא ואני גם לא עובד בעירייה אז אני לא יודע איפה הדברים בדיוק עומדים. ממה שפורסם מצד העירייה הכדור כרגע נמצא אצלם והם צריכים לקבל החלטות. זה פרויקט ענק עם השלכות לשנים קדימה כדאי שהעירייה תבדוק מה היא רוצה לפני שהיא מקבלת החלטות. את רמת קבלת ההחלטות הפושעת סביב הדרייב אין אנחנו משלמים עכשיו בריבית, ובוא לא נדבר על בלומפילד. תוסיף גם ברקע את הסיבוב שהיה באיראן שמעסיק את העירייה והגיוני שהיא גם מתעדפת אותו על פני אולם.
מניחוש שלי עיריית ת"א בסוף תלך על הכיוון של הריסת יד אליהו ובניית ארנה באזור של האקספו מהרבה סיבות. אם זה לא יסתדר אז בעיניי גם אולם ברמת השרון במקום מרכז קנדה יכול להיות אחלה פתרון למרות שהמיקום בעייתי מאוד בעיניי מבחינת נגישות. למרות כל השרירים במו"מ אני מנחש שמה שיהיה בסוף יהיה בת"א באקספו
7even כתב: ↑08 יולי 2025, 09:33
וחשוב להבין, אולם זה לא 'בוא נביא טרטקטורים ויאללה אודרוב'.
באמת נו, בית קרקע לוקח פה 3 שנים להוציא אישורים מול העירייה, ואז עוד 3 שנים מריבות עם הקבלן. אז אולם שיהיה כנראה הכי חדיש בארץ יקח פחות?
מזכיר שוב - כשהעיריה רוצה דברים זזים. מהיום שהעיריה החליטה באופן רשמי על הקמת הדרייב אין (יוני 2012) ועד קבלת ההיתר חלפו 5 חודשים. לאחר 5 חודשים נוספים החלה הבניה. עופר ינאי זכה במכרז להקמת הדרייב אין המחודש לפני שבעה חודשים.
אלה שני מקרים שונים לחלוטין.
הקמת הדרייב אין נעשתה במימון מלא של העיריה, ולכן הם לא היו תלויים באף אחד. בנוסף היתה תב"ע שמאפשרת את זה - אחרת אי אפשר היה להוציא היתר תוך 5 חודשים (אם זה באמת היה המצב. לי זה נשמע מופרך אבל אני לא זוכר).
התהליך של האולם החדש או ההרחבה של הדרייב אין מורכב יותר משמעותית, כי אין בכלל תוכנית לאולם ולא יודעים מה יהיה הסכום של ההשקעה הכספית הנדרשת.
גם אם הולכים במתווה של הקל הקורא יש כאן שלבים של תכנון (יש ועדת היגוי או משהו כזה) שמחליטים מה יהיה שם כדי לבדוק מה ההיקף הכספי האמיתי של הפרויקט.
ורק אחרי שמאשרים את זה מגיע השלב שבו צריך לשים את המימון ולצאת למכרז קבלנים.
זה תהליך הרבה יותר ארוך מהסיבה הפשוטה שזה לא פרויקט במימון עירוני מלא.
לא מבין בזה, אבל לא נשמע לי מופרך. הנקודה שניסיתי להעביר זה שכשהעיריה רוצה דברים זזים. וגם כולנו למדנו שכשעופר רוצה דברים זזים. הוא גם מתגאה בזה, זה כתוב אצלו בספר אפילו שכשהוא רוצה משהו הוא לא מוותר ומנסה שוב ושוב ושוב ושוב.
אז אני לא מצפה שתוך חצי שנה יעלו טרקטורים. אבל כרגע שום דבר לא זז. ובנושא שבעיניי הוא חשוב לא פחות מכל שחקן חיזוק.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
מייקל23 כתב: ↑08 יולי 2025, 09:36
האולם החדש עומד כרגע אצל עיריית תל אביב בהחלטה על אחת משני המתווים:
1) הרחבת הדרייב-אין ל 10,000 מקומות
2) הקמת אולם חדש צמוד לדרייב-אין של 20,000 מקומות - למופעים בינלאומיים וכדומה.
עופר הודיע שמקובל עליו 2 המתווים כל עוד הזכויות של הפועל ושלו לא נפגעים.
החלטת עיריית תלא אביב צפוייה להתקבל עד לסוף חודש יולי ואז נצא לדרך.
*כל הבטחה של עופר עד עכשיו מומשה עד הסוף וכך יהיה גם עם האולם. כל מי שמחפש להגיע להבנות ימצא זאת איתו ומי שמחפש לרבי ימשיך לריב ללא קשר לאולם.
לא מזמן בדקתי (אתר מנהל הנדסי בעיריית תל אביב הוא מחריד). וקיימת תוכנית מאושרת לחלקה 104 (צמוד לדריב אין שנמצא על חלקה 101 ברובו), להקמת אולם לאימונים. מבחינת ייתכנות לבצע הסבה לאולם הזה לדעתי יכול להיות הכי מהיר על ידי שינוי תכנון. הבעיה היא שזה החלטה שהתקבלה בועדה ב 2017 ויש לה תוקף לעוד שנה. על מגרש 101 לא היו לאחרונה דיונים.
כנ"ל הדבר דר"א גם לגבי החלקות הגדולות באזור מרכז הטניס ברמת השרון. אין לגביהם דיונים בעיריה. לפחות לא כאלו שגררו פרסומים או סוגיות תב"ע