בריאן ווילסון, 82, מוזיקאי, מנהיג להקת הביץ' בויז
https://e.walla.co.il/item/3013020
אשכול פטירות והספדים
-
- קיבל.ה 1072 לייקים
בעל(ת) האוב כתב: ↑11 יוני 2025, 20:11 בריאן ווילסון, 82, מוזיקאי, מנהיג להקת הביץ' בויז
https://e.walla.co.il/item/3013020

יהי זכרו ברוך
-
- קיבל.ה 176 לייקים
השבוע הלך לעולמו בגיל 86 סופר המתח הבריטי פרדריק פורסיית'. ספרו הלא דוקומנטרי הראשון (קודם עבד כעיתונאי) והמפורסם ביותר היה The Day of the Jackal שמשום מה תורגם ל'נשיא על הכוונת', וקיבל (בינתיים) 3 עיבודים למסך:
1.סרט בעל אותו שם מ-1973 של הבמאי הדגול פרד זינמן ('בצהרי היום', 'מעתה ועד עולם') וצוות שחקנים יחסית אלמוני עם אדוארד פוקס בתפקיד הראשי ומייקל לונדסדייל (לימים הנבל ב'מונרייקר') כיריבו. סרט מצוין שגם פורסיית' היה מבסוט ממנו.
2. הסרט 'התן' מ-1997 עם ברוס ויליס וריצ'ארד גיר שהצליח להיות גם מחריד וגם רחוק מכוונת המחבר. פורסיית' המזועזע לא הסכים שישתמשו בשם הספר שלו, וגם פוקס לא ממש התלהב.
3. סדרת טלוויזיה עכשווית עם אדי רדמיין בתפקיד הראשי.
אגב, הטרוריסט קרלוס קיבל את כינוייו, התן, בגלל שמצאו עותק של הספר בדירה בה החביא נשק. גם מההשוואה הזאת פורסיית' לא התלהב.
בין שאר יצירותיו שהפכו לסרטים היו 'תיק אודסה', 'כלבי המלחמה', ו'המניפסט השחור'. האחרון פעם העביר לי יפה את הזמן במילואים, אבל לא הייתי מגדיר אותו כספר שנשאר איתך אח"כ.
1.סרט בעל אותו שם מ-1973 של הבמאי הדגול פרד זינמן ('בצהרי היום', 'מעתה ועד עולם') וצוות שחקנים יחסית אלמוני עם אדוארד פוקס בתפקיד הראשי ומייקל לונדסדייל (לימים הנבל ב'מונרייקר') כיריבו. סרט מצוין שגם פורסיית' היה מבסוט ממנו.
2. הסרט 'התן' מ-1997 עם ברוס ויליס וריצ'ארד גיר שהצליח להיות גם מחריד וגם רחוק מכוונת המחבר. פורסיית' המזועזע לא הסכים שישתמשו בשם הספר שלו, וגם פוקס לא ממש התלהב.
אגב, הטרוריסט קרלוס קיבל את כינוייו, התן, בגלל שמצאו עותק של הספר בדירה בה החביא נשק. גם מההשוואה הזאת פורסיית' לא התלהב.
בין שאר יצירותיו שהפכו לסרטים היו 'תיק אודסה', 'כלבי המלחמה', ו'המניפסט השחור'. האחרון פעם העביר לי יפה את הזמן במילואים, אבל לא הייתי מגדיר אותו כספר שנשאר איתך אח"כ.
- בעל(ת) האוב
- קיבל.ה 103 לייקים
בשולי השוליים של מה שכתבת: 1. מונרייקר הוא אחד הג'יימס בונדים האהובים עלי. בין השאר הוא עמוק ומעורר מחשבה.יורם כתב: ↑12 יוני 2025, 22:27 השבוע הלך לעולמו בגיל 86 סופר המתח הבריטי פרדריק פורסיית'. ספרו הלא דוקומנטרי הראשון (קודם עבד כעיתונאי) והמפורסם ביותר היה The Day of the Jackal שמשום מה תורגם ל'נשיא על הכוונת', וקיבל (בינתיים) 3 עיבודים למסך:
2. מייקל לונסדייל נותן גם תצוגת משחק אדירה בסרט "שם הורד" כאב המנזר חלש האופי.
רינגו סטאר המלך
-
- קיבל.ה 1932 לייקים
ב97 הסרט באנגלית נקרא The Jackalיורם כתב:השבוע הלך לעולמו בגיל 86 סופר המתח הבריטי פרדריק פורסיית'. ספרו הלא דוקומנטרי הראשון (קודם עבד כעיתונאי) והמפורסם ביותר היה The Day of the Jackal שמשום מה תורגם ל'נשיא על הכוונת', וקיבל (בינתיים) 3 עיבודים למסך:
- its-sick
- קיבל.ה 1397 לייקים
הקריירה הספורטיבית של האמיד טומארי, קלעי מבטיח, נקטעה באיבה בעודו בתפקיד במשמרות המהפיכה.
לעולם לא נדע כמה מדליות היה מביא לאימפריה הפרסית.
https://www.tehrantimes.com/news/514346 ... in-Israeli
לעולם לא נדע כמה מדליות היה מביא לאימפריה הפרסית.
https://www.tehrantimes.com/news/514346 ... in-Israeli
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
-
- קיבל.ה 176 לייקים
המוזיקאי היהודי-ארגנטיני לאלו שיפרין הלך לעולמו בגיל 93. הוא מוכר בעיקר בזכות הנעימה של "משימה בלתי אפשרית", ובנוסף הלחין המון סרטים וסדרות, שבמקרה או לא, עסקו פעמים רבות בשוטרים כמו 'בוליט', 'הארי המזוהם', ו'סטארסקי והאץ''. והנה נעימה שלו מסרט בו הגיבור הראשי הוא דווקא אסיר:
ויש גם נקודה ישראלית - שיפרין הופיע בארץ עם הפילהרמונית (הקטע זמין ביוטיוב), ועיבד לתזמורת את הנעימה הזאת, שהפכה לאות של 'בחצי היום' ברדיו (המלחין היה ג'ימי סמית').
ויש גם נקודה ישראלית - שיפרין הופיע בארץ עם הפילהרמונית (הקטע זמין ביוטיוב), ועיבד לתזמורת את הנעימה הזאת, שהפכה לאות של 'בחצי היום' ברדיו (המלחין היה ג'ימי סמית').