איש גדול כתב: ↑02 יוני 2025, 09:19
ofer23 כתב: ↑02 יוני 2025, 06:34
איש גדול כתב: ↑01 יוני 2025, 19:08
אין בעיה עם זה שעופר טועה מתנצל ומתקן.
זאת השנה הראשונה שהוא מנהל את העניינים לבד וזה טבעי.
אני מקווה שעונה הבאה יהיה לנו פחות בלאגנים כאלה.
הבעיה שלי שאני קצת מרגיש שעופר הקיף את עצמו באנשים שמייעצים לו דברים מפגרים ולוחמניים.
הרי הוא לא עשה לזה מהאולטראס אילן יוחסין לבד מישהו ייעץ לו לפנות אליו ולבטל לו את ההזדמנות.
אני חושב שעופר יעשה חכם אם לקראת העונה הבאה הוא יקיף את זה באנשים שקצת יותר באו מתוך הקהל ועם גישה קצת יותר מפייסת.
פחות בלאגנים ?
במשחקי הבית ביד אליהו יש פחות בלאגנים, למעשה אין בכלל בלאגנים.
כי אין פרחחים שזורקים מצתים אל הפרקט כאשר הם לא מרוצים ממהלך המשחק או השיפוט,
כי אין חוליגנים שמדליקים אבוקות, שלא לדבר על עבריינים שהשליכו אבוקות בוערות מהציע העליון ליציע התחתון,
כי אין פושעים שמבצעים לינצ’ באוהד הפועל חיפה,
כי אין אנשי עולם תחתון שמאיימים על אוהדים אחרים ובעלי תפקידים במועדון ואולי אפילו תוקפים פיזית את חלקם,
כי אין עלובי נפש שמגדפים וקוראים קריאות נאצה כלפי אנשים, כולל איחולי מוות ומחלות קשות,
כי אין חמומי מוח ששרים וקוראים קריאות בעלות אופי מיני בוטה כלפי שדרנית ספורט וכלפי נערה בת 15.
גישה קצת יותר מפייסת ?
אני חושב שהספיקה לנו הגישה הקצת יותר מפייסת שנקט רמי כהן, אשר בזכותה “הבלאגנים” רק התעצמו וגם זכינו בבונוס של הפחתת נקודה.
הרוב המכריע של אוהדי הפועל הוא נורמטיבי,ֶשסולד מכל “הבלאגנים” האלו , ומשתוקק לקבוצת כדורסל שתגיע לתארים והישגים , כולל אליפויות כמו שהיה לפני יותר מ-55 שנה.
המעבר ליד אליהו היה הכרחי
ועדין האווירה ביד אליהו בלי האולטראס היא אווירה מאוד מבאסת.
חלק גדול מהקהל שאני חלק ממנו היה שמח שהסכסוך יגמר והאולטראס יחזרו ובגלל זה אני גם מאמין בגישה מפייסת.
אתה כנראה לא חלק מהחלק הזה בקהל וזאת זכותך.
איש גדול,
תתפלא, דווקא אהבתי בזמנו את התפאורה של האולטראס ולפני 15..20 שנה אהבתי להמתין בתחילת כל משחק בבלומפילד לדגל הפריסה של האולטראס, כי ידעתי שתופיע בו אמרה שנונה (באנגלית או בעברית).
אבל עם הזמן הרגשתי שיש לי צורך לסתום אף ואוזניים כי שוב ושוב שירים עם קריאות נאצה, איחולי מוות ומחלות קשות. בהמשך זריקות מכל הבא ליד אל הדשא/הפרקט, כולל מצתים. וכמובן השלכת אבוקות ובהתאם המועדונים כדורגל וכדורסל שסופגים עונשים.
העובדה שגם קהלים מסויימים של קבוצות אחרות השליכו חפצים ואבוקות לא הצדיק מבחינתי את הסיטואציה שיש להופעל קבוצת אנשים שנוהגת בחוליגניות.
גם העובדה הבלתי ניתנת לערעור, שהקהל האלים ביותר בארץ לאורך עשרות שנים, הוא חלק ניכר מאוהדי בית"ר, לא מצדיק זאת. וחלק ניכר מאיתנו, אוהדי הפועל, חוו מקרוב אלימות פיזית ע" י חלק מאוהדי בית"ר (אצלי זה הסתכם בפנצ'ר לגלגל ברכב, כשהחניתי את הרכב שלי בזמן משחק בית בבלומפילד של הפועל ת"א נגד בית" ר י-ם והשארתי "סממן" של הפועל ת"א ברכב).
וכל האנטי של הצעירים מבין חברי האולטראס ליד אליהו בפרט והאנטי החוליגני למכבי בכלל הוא די מגוחך בעיניי. אני באמצע העשור השישי לחיי. אם כבר אז אני אמור הייתי לנהוג בהרבה יותר "אנטי-מכבי" מהם. כילד וכנער בשנות ה-80 של המאה הקודמת, כשמשחקי גביע אירופה של מכבי בימי חמישי בערב זכו ל-80..90 אחוז רייטינג, ואני בבתי ספר יסודי ותיכון בת"א כמעט אוהד הפועל בודד אל מול שאר התלמידים אוהדי הקבוצה של המדינה. בכדורגל זכיתי קצת לעדנה בשנות ה-80 תודות לסיני, קוקוס, ז'אנו וחבריהם. אבל בכדורסל - הרגשת סבל והשפלה בלתי פוסקים. אבא שלי רכש גם לי ולאחי מנויים לבלומפילד ולאוסישקין. גם אז "האוהדים השרופים" של הפועל לא נקטו בנימוסי חנה בבלי. לא ישבתי איתם ביציע (באוסישקין ישבתי ביציע ממול). לא התחברתי לנטייה שלהם לפעמים 'לשבור את הכלים' ועם מה הם יעשו אם חלילה מכבי תניף צלחת באוסישקין (לפחות זה לא קרה). מדברים היום על שיפוט מוטה ? אני זוכר שצפיתי ב-דוד דגן ולא הבנתי למה הוא לא לובש גופיה צהובה. שמעון מזרחי ? כילד, אבא שלי סיפר לי שראה בבלומפילד בהצגות הכפולות של הפועל ומכבי, את מזרחי, שמלוק ואבידן, כששחקני הפועל עלו למגרש ואז לא היו מצלמות לידם - שקיללו ממיטב הקללות והנאצות את שחקני הפועל. ואני הייתי גם אוהד בעידן של מוטי פנאן.
האם זה גורם לי לקרוא קריאות נאצה בלתי נסבלות כלפי מזרחי, רגב פנאן, חולדאי, שופטים, שוטרים..??
ממש לא. כאדם נורמטיבי, כמו הרוב המכריע של אוהדי הפועל, אני יודע לעשות את האבחנה הבסיסית, בין תסכולים וכעס על רקע אהדה ספורטיבית לבין כל סממן של אלימות מילולית, ובוודאי פיזית. ותמיד מצאתי בזמנו נחמה בטורים השנונים והמשעשעים של עלי מוהר במקומון של ת"א.
ועם או בלי קשר, עם השנים אני יותר אוהד הפועל מהכורסה, פה ושם כשמתאפשר לי אני נוסע למשחקים, הייתי גם בהדר יוסף פעם אחת, העונה במספר משחקי ליגה שניה בבלומפילד והחידוש השנה: הייתי ביד אליהו כולל המשחק הראשון נגד ירושלים, דרבי, מול נס ציונה עם הנפת גביע היורוקאפ לפני המשחק ועוד. ואני ממש נהנה מהאווירה ביד אליהו.
אם יחזור האולטראס לאהדה חיובית בלבד, עם דגלי פריסה ותפאורה מרשימה - אשמח. אבל אם זו תהיה עסקת חבילה שכוללת גם קריאות נאצה בלתי פוסקות, ביטויים של אלימות מילולית, התנהגות חוליגנית ואולי גם אלימות פיזית... אז לא תודה.