תבור כתב: ↑26 דצמבר 2024, 13:33
עדיין הזוי שהוא בהפועל.
מעולם לא הרגשתי כל כך בטוח במישהו מקצועית, עוד נפסיד, עוד ניראה רע...כשזה קורה מבחינתי באותו יום להחתים אותו לעוד 3 שנים.
מאמן הוא החלק הכי חשוב בפאזל וידענו שאין לנו את זה עם פרנקו ודדאס, בראייה הכוללת מעבר לעונה הזאת, לא משנה איזה סגלים יהיו פה, איזה שחקנים נחתים, אם הוא פה להישאר ויתנו לו לעבוד יהיה טוב בסוף.
לפחות הוא גורם לי להאמין בזה
ברגר על איטודיס:
בוזה, שהגיע באמצע שנה והרים סטנדרטים. ילד מתוק, ומסודר, ואחראי, ואיש משק זה הלב של הקבוצה. הוא בסוף דואג לשחקנים לנעליים, לגרביים, והשחקנים מתים עליו, והמאמן חיבר לו שיר שחקן, וזה לא סתם מאמן, זה איטודיס. בדרך לשדה בגראן קנאריה היה סבב של שירי שחקנים, ולא סתם איטודיס שר את השיר של בוזה ראשון.
הזכרת את השם איטודיס, ועברת הרבה מאמנים כשכבודם במקומם כולם. מעבר למוח כדורסל, מה גורם לאיטודיס להיות כל כך בטופ?
”החיבור שלו לשחקנים, היכולת שלו להוציא אותם מהמקום הנוח. תשמע, האימונים אצלנו לא קלים, החבר’ה באים לעבוד, הם אוהבים להתאמן, אבל הוא דוחק אותם לקצה. כל אימון. הוא דורש מהם להיות מאה אחוז, ומדקדק בפרטים הכי קטנים ורואים את זה במשחק. למשל, אתן דוגמה. באימון ביום חמישי, הוא שינה זווית חסימה והביא את בלייקני למקום שממנו הוא יכול למסור כדור בצורה נוחה יותר למוטלי, ואשכרה זה הביא לנו 2 או 4 נקודות במשחק, וכל דבר קטן כזה מקדם אותך לניצחון. הוא איש של פרטים קטנים, גם על המגרש וגם מחוץ למגרש, אבל הוא מאוד פשוט בדרישות שלו. אם אתה תבצע את מה שהוא מבקש ממך, אז הקבוצה מרוויחה, זה מאוד פשוט.
גביזון כתב: ↑16 אפריל 2025, 10:11
ברגר על איטודיס:
בוזה, שהגיע באמצע שנה והרים סטנדרטים. ילד מתוק, ומסודר, ואחראי, ואיש משק זה הלב של הקבוצה. הוא בסוף דואג לשחקנים לנעליים, לגרביים, והשחקנים מתים עליו, והמאמן חיבר לו שיר שחקן, וזה לא סתם מאמן, זה איטודיס. בדרך לשדה בגראן קנאריה היה סבב של שירי שחקנים, ולא סתם איטודיס שר את השיר של בוזה ראשון.
הזכרת את השם איטודיס, ועברת הרבה מאמנים כשכבודם במקומם כולם. מעבר למוח כדורסל, מה גורם לאיטודיס להיות כל כך בטופ?
”החיבור שלו לשחקנים, היכולת שלו להוציא אותם מהמקום הנוח. תשמע, האימונים אצלנו לא קלים, החבר’ה באים לעבוד, הם אוהבים להתאמן, אבל הוא דוחק אותם לקצה. כל אימון. הוא דורש מהם להיות מאה אחוז, ומדקדק בפרטים הכי קטנים ורואים את זה במשחק. למשל, אתן דוגמה. באימון ביום חמישי, הוא שינה זווית חסימה והביא את בלייקני למקום שממנו הוא יכול למסור כדור בצורה נוחה יותר למוטלי, ואשכרה זה הביא לנו 2 או 4 נקודות במשחק, וכל דבר קטן כזה מקדם אותך לניצחון. הוא איש של פרטים קטנים, גם על המגרש וגם מחוץ למגרש, אבל הוא מאוד פשוט בדרישות שלו. אם אתה תבצע את מה שהוא מבקש ממך, אז הקבוצה מרוויחה, זה מאוד פשוט.
אפשר היה לראות את זה במשחקים עצמם. את התגובות שלו במהלך המשחק. בכל חילוף שחקן שיורד מקבל ממנו הערה. שחקנים עושים טעות והוא מסתובב לשחקנים שעל הספסל ומתייחס לזה. השאגות על ים במהלך הפסק זמן. רק להשוות אותו למאמן של ולנסיה מסביר הכל.
איטודיס
אירופה ממשיכה לעקוב אחרי דימטריס איטודיס. אחד המאמנים הגדולים בתולדות הכדורסל האירופי ואלוף היורוקאפ הטרי זוכה להערכה מחודשת, שהתבטאה בראיון היום (שני) ל-Sportklub הסרבי, בו איטודיס דיבר בהרחבה על הגמר.
איטודיס אמר: "אני גאה. מכבד את הכדורסל כספורט ורוצה לראות את היורוליג גדל ומתחזק ככל האפשר. הקהל רוצה יותר משחקי יורוליג וקונה כרטיסים, לא משנה מי במפעל. צריך להקשיב להם".
איטודיס התייחס לתקרית עם ים מדר בפסק הזמן: "קשה למאמן להתמודד עם מצלמה ומיקרופון בפסק זמן, זה מרגיש כאילו הולכים לחדר ההלבשה שלי. אני צריך לדבר עם השחקנים בדרך שאני רוצה. אני מצטער אם הייתי חצוף. קראתי לו "אינדיאני" כי הוא לא השתלט על המשחק, ולכן התפוצצתי. הוא הבין את המעמד".
המאמן המשיך: "להכנס באמצע העונה היה אתגר גדול עבורי, אבל הייתי בקשר עם עופר ינאי וסטפנוס דדאס. היורוקאפ תחרות חזקה, אבל אני אוהב אתגרים. זה היה נכון גם כשהגעתי לצסק"א מוסקבה וגם כשהגעתי להפועל ת"א. המטרה הייתה להגיע ליורוליג, עופר תמיד עונה לי כשאני מתקשר. הוא רוצה ללמוד על כדורסל כדי להצליח כמה שיותר. גם היורוליג צריך להקשיב לו".
"רק כשהגעתי לישראל הבנתי כמה הפועל ת"א גדולה. האהדה עוברת בתורשה, יש משפחות לשמות שאוהדות את הקבוצה שזכתה באליפות אחרונה ב-1969 ועברה זמנים קשים. ינאי מעניק ביטחון, צריך לעבוד יחד איתו"
מעבר לתוצאות ולמוח כדורסל, הוא עושה להפועל את היח"צ הכי טוב בערך שהיה אפשר לקבל באירופה. באירופה, בניגוד למאירסון הסמרטוט הצהוב, נותנים לאיטודיס כבוד שיש רק לבודדים