כבר זמן רב שאני סוחב איתי מחשבות בנושא
דובר לאחרונה רבות על האולטראס ואופן ההתנהלות שלו שפוגע במועדון ובאוהדים.
רציתי להעלות דבר שלדעתי פוגע בנו לא פחות - אבל הפגיעה שלו נסתרת מהעין .
כלל בחיים - שנכון גם לספורט.
ככל שאתה מתמקד בשנאה ליריב - כך אתה פוגע בהתקדמות האישית שלך.
״אין דבר שנוא יותר ממכבי״ הוא אחד האשכולות הגדולים והוותיקים בפורום , ולכאורה יש את כל הסיבות שבעולם לקטר על תרבות המכביזים וההתנהלות שלהם.
רק שכמו בחיים מדובר בחרב פיפיות . מצד אחד זה נותן לנו כאוהדים לפרוק את הכעס והמטען שלילי כלפי היריבה . מצד שני זה שם אותנו בעמדה מתמשכת של קורבנות והתעסקות מוגזמת בצד השני - דבר שיש לו השפעה שלילית .
אני שם בצד את נושא העונשים שאנחנו מקבלים כתוצאה משירי שואה והשלכת חפצים במשחקים- דבר שניתן לייחס לאוהדים ספציפיים.
אני מדבר על המימד הפסיכולוגי. מה שרשמתי למעלה בנושא של קורבנות והתעסקות אובססיבית ביריבה - לא נשאר ברמת האוהדים ומחלחל גם למועדון עצמו . כשהקבוצה קשורה בטבור לעמותת אוהדים הדבר נכון שבעתיים
אדם ווינר מסתכל בעיקר על עצמו ומשקיע את משאבי הנפש שלו להשתפר כל הזמן. זה ברור לנו ברמת הפרט, אבל זה נכון גם ברמת המועדון.
הכניסה של עופר למועדון יכולה לשים אותנו בליגה של הגדולים באירופה. הגיע הזמן שנשנה את ההתייחסות בהתאם - ונפחית את ההתעסקות ב ״צהבת״ ב ״דון״ ושאר הירקות.
בסקר העלתי אפשרות לצעד פשוט - שיכול להתחיל שינוי לפחות כאן בפורום .
אשמח לדיון פורה ומכבד שנושא
העיסוק סביב מכבי
-
- קיבל.ה 2388 לייקים
אני בטוח במשהו אחד , אני אוהב את הפועל הרבה (הרבה) יותר משאני שונא את מכבי
- רדנקו
- קיבל.ה 1570 לייקים
לדעתי זה מאוד פשוט - ככל שאנחנו נצליח יותר ונראה טוב יותר - באופן טבעי נעסוק פחות במכבי.
וזה יתחזק משמעותית אם ואחרי שנצליח לקחת מהם תואר. בעיקר אליפות.
וזה יתחזק משמעותית אם ואחרי שנצליח לקחת מהם תואר. בעיקר אליפות.
- מילפורד
- קיבל.ה 2314 לייקים
כמו כל דבר בחיים, גם כאן זה לא שחור או לבן.
היה מקום לאופציה מרככת באמצע, עניתי ״לא״ למרות שהמשפט שבא אחרי ה״כן״ מאוד נכון לדעתי.
העיקר צריך להיות האהבה להפועל , אין לי ספק בזה.
אבל בהחלט יש מקום להתעסק גם ביריבה הספורטיבית המרה שלנו.
אשכול אחד (ועכשיו בלי לשים לב עשית את זה 2) על מכבי מסך כל האשכולות בפורום, זה נשמע לי כמו מינון בסדר גמור.
היה מקום לאופציה מרככת באמצע, עניתי ״לא״ למרות שהמשפט שבא אחרי ה״כן״ מאוד נכון לדעתי.
העיקר צריך להיות האהבה להפועל , אין לי ספק בזה.
אבל בהחלט יש מקום להתעסק גם ביריבה הספורטיבית המרה שלנו.
אשכול אחד (ועכשיו בלי לשים לב עשית את זה 2) על מכבי מסך כל האשכולות בפורום, זה נשמע לי כמו מינון בסדר גמור.
-
- קיבל.ה 490 לייקים
לא מסכים. הם באמת הדבר הכי מגעיל בספורט. יש פה אנשים שרוצים לכתוב על זה ספרים -הבנק של מוני שופטים ופיצות ועניינים. אבל עזוב, תראה היום.
כל הטריקים לפני הדרבי (אין כרטיסים להפועל, שמים רשת של קופים, מתריעים על סכנת חיים בכל פלטפורמה), מצד אחד הקבוצה של המדינה ומצד שני כל הזמן מאיימים בעניין הגדלת מספר הזרים, משחירים את הקהל של הפועל ומכשירים גזענות של הקהל שלהם, נגד אבוקות אבל מתלהבים שמדליקים בעצמם. תראה גם שחקנים שעברו ממכבי להפועל. נגיד לימונד ששנא את מכבי כשבא אלינו הוא אף פעם לא חשב להתגרות ככה בקהל שלהם, והבחור ניצח דברים לבד. הורד הילד הכי טוב שראיתי בהפועל עובר למכבי ותראה מה קורה. לא מבין מה יש לא לשנוא בהם.
מצד שני, לא מבין אנשים ששונאים את ירושלים, מכבי חיפה או עושים לינץ' באוהד של הפועל חיפה. כולה ספורט. אבל מכבי לא מבין איך אפשר שלא לשנוא אותם.
כל הטריקים לפני הדרבי (אין כרטיסים להפועל, שמים רשת של קופים, מתריעים על סכנת חיים בכל פלטפורמה), מצד אחד הקבוצה של המדינה ומצד שני כל הזמן מאיימים בעניין הגדלת מספר הזרים, משחירים את הקהל של הפועל ומכשירים גזענות של הקהל שלהם, נגד אבוקות אבל מתלהבים שמדליקים בעצמם. תראה גם שחקנים שעברו ממכבי להפועל. נגיד לימונד ששנא את מכבי כשבא אלינו הוא אף פעם לא חשב להתגרות ככה בקהל שלהם, והבחור ניצח דברים לבד. הורד הילד הכי טוב שראיתי בהפועל עובר למכבי ותראה מה קורה. לא מבין מה יש לא לשנוא בהם.
מצד שני, לא מבין אנשים ששונאים את ירושלים, מכבי חיפה או עושים לינץ' באוהד של הפועל חיפה. כולה ספורט. אבל מכבי לא מבין איך אפשר שלא לשנוא אותם.
-
- קיבל.ה 1038 לייקים
בתור אחד שכתב לא מעט באשכול המדובר אני חושב,שיש מקום לאשכול הזה, מדובר לא רק ביריבה העירונית שלנו אלא בתופעה בכדורסל הישראלי של מונופול ששם פס על כל מי שלא שייך לו ההצלחה שלהם וההישגים לא באו סתם אלא תוך כדי רמיסת שאר הקבוצות ובמיוחד את הפועל תל אביב. זה לא סותר את העובדה שאני קודם כל אוהב את הפועל תל אביב אבל לדעתי יש מקום לאשכול כזה שמבטא את מה שאני מרגיש ואני מאמין שזה לא רק אני.
-
- קיבל.ה 1070 לייקים
אני חושב שרוב האוהדים נטו מתעסקים בהם בגלל השליטה שלהם בגופים השונים בענף ובתקשורת
- עמית
- קיבל.ה 345 לייקים
הפועל ירושלים אני לא אוהב נטו כי הקהל שלהם מציק, אבל זה בעיקר ספורטיבי וגם אנחנו בסופו של דבר די דומים אחד לשני (גם אנחנו קהל מציק)אוהד כורסא כתב: ↑31 ינואר 2025, 11:43 לא מסכים. הם באמת הדבר הכי מגעיל בספורט. יש פה אנשים שרוצים לכתוב על זה ספרים -הבנק של מוני שופטים ופיצות ועניינים. אבל עזוב, תראה היום.
מכבי חיפה אף אחד לא שונא, הם יותר שונאים אותנו בגלל העיקרון הפוליטי אבל אני לא חושב שיש אוהד הפועל שמבואס על אליפות שלהם בשניםה אחרונות, זה רק שהיריבות חזקה כמו בתקופת הדאבל וכל העשור לפני זה, כמו סטייל באר שבע-מכבי של עכשיו
ואף אחד לא שונא את הפועל חיפה, זה סתם ביף בין אוהדים מטומטמים.
אין בלתי מעורבים אצל מחריבי הפועל מ2011 עד ל2024 (ואולי גם לאחר מכן)
-
- קיבל.ה 511 לייקים
ברור שקודם כל אני אוהב את הפועל, אבל אני בהחלט שונא את ההם כי מלבד היריבות איתנו, הם מייצגים את כל הרע שבספורט.
למשל, אם אין משחק של הפועל בערב מסוים, עדיין אלך לישון בציפיה לקום לבוקר טוב למשמע הפסד של ההם. זה יעשה לי טוב לכל היום. יעשה לי שמחה בלב לקרוא על הפסד של ההם אבל ממש.
למשל, אם אין משחק של הפועל בערב מסוים, עדיין אלך לישון בציפיה לקום לבוקר טוב למשמע הפסד של ההם. זה יעשה לי טוב לכל היום. יעשה לי שמחה בלב לקרוא על הפסד של ההם אבל ממש.
אין אלוהים.
דת (כל דת) - ההונאה הגדולה ביותר בתולדות האנושות!
דת (כל דת) - ההונאה הגדולה ביותר בתולדות האנושות!
- רווי
- קיבל.ה 746 לייקים
אין לי הסבר למה אבל מגיל יסודי שכולם היו רואים את הסדרה מכבי בהיכל בחמישי אני הייתי סולד מזה ושנאתי אותם כבר אז. רק אחר כך באה האהדה להפועל, כך שאני בהחלט יכול להגיד שאני שונא מכבי יותר זמן משאני אוהד הפועל.
OMG עווופררר
-
- קיבל.ה 1038 לייקים
מתי התחלת לאהוד את הפועל בכדורגל?
אצלי זאת הייתה האהבה הספורטיבית הראשונה.
- רווי
- קיבל.ה 746 לייקים
-
- קיבל.ה 1038 לייקים
הכי אני מעריך ילדים שגדלו במשפחות צהובות ובחרו להיות אוהדי הפועל צריך לסדר להם הנחה בכרטיס/מנוי.
-
- קיבל.ה 945 לייקים
העיסוק במכבי הוא מניירה של קבוצה קטנה שאימצנו אותה במהלך השנים לצד יתר המניירות שלנו
שלא תבלבלו, הפועל עדיין קטנים
הפועל לא רלוונטית (לצערנו גם בכדורגל) יותר מידי זמן בשביל להיות קבוצה גדולה
ולכן, שהקבוצה לא מייצרת מספיק דרמה, מחפשים דופמין במקומות אחרים, אי אפשר להתחיל לאהוד קבוצה אחרת אז פשוט נהפכים ל- "אנטי אוהדים" ונרצה בכישלונה של מכבי
לא יודע מה יבוא קודם, ההשתחררות ממכבי או ההפיכה למועדון גדול בעידן המודרני אבל mark my words , ביום שהפועל יקטפו פה תארים על ימין ועל שמאל אף אחד לא ידבר על אלו שמעבר לכביש
ולכן, שהקבוצה לא מייצרת מספיק דרמה, מחפשים דופמין במקומות אחרים, אי אפשר להתחיל לאהוד קבוצה אחרת אז פשוט נהפכים ל- "אנטי אוהדים" ונרצה בכישלונה של מכבי
לא יודע מה יבוא קודם, ההשתחררות ממכבי או ההפיכה למועדון גדול בעידן המודרני אבל mark my words , ביום שהפועל יקטפו פה תארים על ימין ועל שמאל אף אחד לא ידבר על אלו שמעבר לכביש
long live the zapta
-
- קיבל.ה 856 לייקים
מסכים עם כל מילה חוץ מהמשפט שאנחנו עדיין קטנים. הפועל ת״א מועדון ענק בספורט הישראלי גם בכדורגל וגם בכדורסל. נכון שאין את כמות האוהדים של מכבי, אבל יש מספיק.Giovanni Giorgio כתב: ↑03 פברואר 2025, 10:39 העיסוק במכבי הוא מניירה של קבוצה קטנה שאימצנו אותה במהלך השנים לצד יתר המניירות שלנו
כרגע בכדורגל אנחנו לא רלוונטים מבחינת השגיות, אבל אני מקווה ומאמין שזה ישתנה, ובכדורסל אם תהיה המשכיות גם לשם נגיע.
זה בסדר לא לאהוב את מכבי (או לשנוא ספורטיבית), אבל ההתעסקות האובססיבית בהם ובמה שקשור אליהם מקטינה אותנו ומאדירה אותם. הלוואי שזה היה נפסק.
- רווי
- קיבל.ה 746 לייקים
-
- קיבל.ה 945 לייקים
בעדיין קטנים התכוונתי לכדורסל שלמרות הכסף והשמות עדיין לא עשינו שום דבר משמעותיredrony כתב: ↑03 פברואר 2025, 11:26מסכים עם כל מילה חוץ מהמשפט שאנחנו עדיין קטנים. הפועל ת״א מועדון ענק בספורט הישראלי גם בכדורגל וגם בכדורסל. נכון שאין את כמות האוהדים של מכבי, אבל יש מספיק.Giovanni Giorgio כתב: ↑03 פברואר 2025, 10:39 העיסוק במכבי הוא מניירה של קבוצה קטנה שאימצנו אותה במהלך השנים לצד יתר המניירות שלנו
כרגע בכדורגל אנחנו לא רלוונטים מבחינת השגיות, אבל אני מקווה ומאמין שזה ישתנה, ובכדורסל אם תהיה המשכיות גם לשם נגיע.
זה בסדר לא לאהוב את מכבי (או לשנוא ספורטיבית), אבל ההתעסקות האובססיבית בהם ובמה שקשור אליהם מקטינה אותנו ומאדירה אותם. הלוואי שזה היה נפסק.
זה רק מבחינה ספורטיבית , בשאר הבחינות אנחנו מועדון גדול זה גם גדולי שונאינו יסכימו
long live the zapta
-
- קיבל.ה 1038 לייקים
-
- קיבל.ה 856 לייקים
זה לגיטימי לגמרי, רק שזה אומר שלפעמים האינטרס שלך נוגד את זה של הפועל. בעיה כאשר אתה כותב בפורום של הפועל ומזדהה כאוהד הפועל
- רווי
- קיבל.ה 746 לייקים
-
- קיבל.ה 856 לייקים
לדוגמא, אם אתה שונא את מכבי קודם, ומכבי מתמודדים על האליפות עם נגיד מכבי חיפה, אז במשחק של הפועל נגד חיפה אתה אמור לרצות שחיפה תנצח.
מה אתה מעדיף שהפועל ייקחו אליפות או שמכבי יירדו ליגה?
ואם אתה רוצה לרדת לדוגמא יותר מציאותית שגם תלויה בקהל, זה הקללות וההתעסקות הבלתי פוסקת במכבי בזמן משחקים של הפועל שפוגעת בקבוצה
בשורה התחתונה האובססיה למכבי פוגעת בהפועל. בכל מיני רבדים.
- רווי
- קיבל.ה 746 לייקים
הבנת הנקרא גבר. מבחינת זמן אני שנאתי מכבי לפני שאהדתי הפועל כי כך יצא, אבל אני חד משמעית אוהב הפועל יותר משונא מכבי בחיי. תמיד אעדיף שהפועל ינצחו גם אם זה עוזר למכבי (בעצם לא תמיד כי זה לפעמים מקרים חריגים.)redrony כתב: ↑03 פברואר 2025, 17:10לדוגמא, אם אתה שונא את מכבי קודם, ומכבי מתמודדים על האליפות עם נגיד מכבי חיפה, אז במשחק של הפועל נגד חיפה אתה אמור לרצות שחיפה תנצח.
ואם אתה רוצה לרדת לדוגמא יותר מציאותית שגם תלויה בקהל, זה הקללות וההתעסקות הבלתי פוסקת במכבי בזמן משחקים של הפועל שפוגעת בקבוצה
OMG עווופררר
-
- קיבל.ה 150 לייקים
אני אישית ראיתי אליפות כבר פעמיים.redrony כתב: ↑03 פברואר 2025, 17:10לדוגמא, אם אתה שונא את מכבי קודם, ומכבי מתמודדים על האליפות עם נגיד מכבי חיפה, אז במשחק של הפועל נגד חיפה אתה אמור לרצות שחיפה תנצח.
בטוח יש פה אוהדים שראו אפילו יותר. ירידת ליגה של
המחלה עוד לא ראיתי ובתכלס זה מחזה שעוד לא נראה
בטבע.
הייתי מעדיף שמכבי תרד ליגה אם יכולתי לבחור. זה לא עושה אותי יותר שונא מאוהב.
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1472 לייקים
עצם זה שאשכול כזה בכלל קיים, מרתיח אותי.
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
-
- קיבל.ה 856 לייקים
זה בדיוק מה שזה עושה אותך. לפחות לפי המונחים הנורמלים של שנאה ואהבהמשמאל לעץ כתב: ↑03 פברואר 2025, 19:15אני אישית ראיתי אליפות כבר פעמיים.redrony כתב: ↑03 פברואר 2025, 17:10לדוגמא, אם אתה שונא את מכבי קודם, ומכבי מתמודדים על האליפות עם נגיד מכבי חיפה, אז במשחק של הפועל נגד חיפה אתה אמור לרצות שחיפה תנצח.
בטוח יש פה אוהדים שראו אפילו יותר. ירידת ליגה של
המחלה עוד לא ראיתי ובתכלס זה מחזה שעוד לא נראה
בטבע.
הייתי מעדיף שמכבי תרד ליגה אם יכולתי לבחור. זה לא עושה אותי יותר שונא מאוהב.
-
- קיבל.ה 856 לייקים
אז למה זה רלוונטי?רווי כתב: ↑03 פברואר 2025, 18:36הבנת הנקרא גבר. מבחינת זמן אני שנאתי מכבי לפני שאהדתי הפועל כי כך יצא, אבל אני חד משמעית אוהב הפועל יותר משונא מכבי בחיי. תמיד אעדיף שהפועל ינצחו גם אם זה עוזר למכבי (בעצם לא תמיד כי זה לפעמים מקרים חריגים.)redrony כתב: ↑03 פברואר 2025, 17:10לדוגמא, אם אתה שונא את מכבי קודם, ומכבי מתמודדים על האליפות עם נגיד מכבי חיפה, אז במשחק של הפועל נגד חיפה אתה אמור לרצות שחיפה תנצח.