יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
סמל אישי של משתמש
סומך
קיבל.ה  1326 לייקים

דווקא עושה רושם שלביבי ולממשלה מאוד מתאים עכשיו פוליטית לעשות עסקה
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

סומך כתב: 15 דצמבר 2024, 12:42 דווקא עושה רושם שלביבי ולממשלה מאוד מתאים עכשיו פוליטית לעשות עסקה
רק בתמורה להשארות(גם אם רק מסויימת ובצפון) בעזה.
בכל אופן, היו יכולים להציל את כולם או כמעט כולם וזה לא התאים פוליטית.
לא בטחונית. פוליטית.
עובדיה
קיבל.ה  245 לייקים

dino כתב: 15 דצמבר 2024, 12:06 ניר עוז קהילה נהדרת
מאמין שהם ישתקמו בגלל הגנים האלו
מתים לאט ובשקט. בכרמי גת ובמנהרות. הצעירים לא יחזרו, השמוצניקים הוותיקים מהגרעינים מתעקשים לחזור, גם רק הגברים, אבל לצערי זה דור שיחלוף מהר. הלוואי שאתה צודק, אבל אין בי שום אופטימיות לעניין הזה. יגיעו אחרים, אם יגיעו
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

עובדיה כתב: 15 דצמבר 2024, 13:42
dino כתב: 15 דצמבר 2024, 12:06 ניר עוז קהילה נהדרת
מאמין שהם ישתקמו בגלל הגנים האלו
מתים לאט ובשקט. בכרמי גת ובמנהרות. הצעירים לא יחזרו, השמוצניקים הוותיקים מהגרעינים מתעקשים לחזור, גם רק הגברים, אבל לצערי זה דור שיחלוף מהר. הלוואי שאתה צודק, אבל אין בי שום אופטימיות לעניין הזה. יגיעו אחרים, אם יגיעו
כרגע קשה לראות את קורה, אבל לדעתי זה יקרה.
ברגע שיתחילו קבוצה להתנהל שם ולחיות, זה ידביק עוד. לחזור למה שזה היה לפני, זה לא , אבל זה יזכיר.
בני12
קיבל.ה  1609 לייקים

שאלה לתושבי הצפון.
אני צריך להגיע היום למג'דל כרום, האם שיבושי ה-GPS עדיין קיימים או שחזרנו לשגרה ?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

יו"ר הציונות הדתית, השר בצלאל סמוטריץ' יצא נגד עסקת החטופים המסתמנת, הבוקר (רביעי) ברדיו "קול ברמה", לדבריו חמאס בשפל הגדול ביותר מאז תחילת המלחמה, "זה לא הזמן להעניק לו חבל הצלה, זה הזמן להמשיך לכתוש וללחוץ אותו כדי שהוא יחזיר את החטופים אבל בעסקת כניעה שלו ולא שלנו".

לטענת סמוטריץ', "עסקאות בהן משחררים מאות מחבלים רוצחים שחוזרים לרצוח יהודים, עסקאות שבהן אנחנו יוצאים מצפון הרצועה ונותנים למיליון עזתים לחזור לשם ולמוסס הישגים שנקנו בדמים מרובים - זאת שגיאה קשה".

הוא המשיך ואמר כי לא צריך לנהל משא ומתן עם חמאס, אלא לפעול בכוח, "אם לא היינו מדברים עם חמאס אלא רק רואים אותו דרך כוונות ואש של טנקים, מטוסים ולוחמים גיבורים שלנו - החטופים היו כאן מזמן".

לסיום אמר כי העסקה לא טובה, "היא לא משרתת את המטרות והאינטרסים של מדינת ישראל וכן את הניצחון במלחמה וגם לא את החזרת החטופים.

בלבולי מוח מיותרים וארוכים
מתחת לכל המילים והכביכול דאגה לביטחון ולחטופים :rofl:
הוא פשוט יכול לומר את האמת, שהאינטרס המרכזי הוא השגת אפשרות ליישב מחדש את רצועת עזה. משהו שהוא ינק מהציצי של אימו והוא נדרש לבצע את זה גם במחיר של הפקרת החטופים למותם.
די עם המילים היפות והבלבולי מוח שמי שקונה את זה הוא פראייר גדול.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

עדויות לוחמים: במערב הפרוע של ציר נצרים אין חוקים, וכל אחד הוא בן מוות
כל מי שעובר קו דמיוני נורה למוות, כך גם מי שתועים בדרך לא חמושים או סתם נוסעים על אופניים.
לוחמים ומפקדים ששירתו בחודשים האחרונים בציר נצרים מספרים על השרירותיות ועל הבנאליות של ההרג, שבהן כל פלסטיני הרוג נספר כמחבל, גם אם היה סתם ילד.
https://archive.ph/NBaM8
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

אנשים פה הביעו תמיהה מהעובדה שאני לא מאמין לדובר צהל בעיניים עצומות

הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:
כל מי שעובר קו דמיוני נורה למוות, כך גם מי שתועים בדרך לא חמושים או סתם נוסעים על אופניים.
לוחמים ומפקדים ששירתו בחודשים האחרונים בציר נצרים מספרים על השרירותיות ועל הבנאליות של ההרג, שבהן כל פלסטיני הרוג נספר כמחבל, גם אם היה סתם ילד.
מאוד מקווה שאחרי שהמלחמה תסתיים זה יהיה הנוהל לכל מי שיתקרב לגדר. נגמרו המשחקים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:אנשים פה הביעו תמיהה מהעובדה שאני לא מאמין לדובר צהל בעיניים עצומות

לך תאמין לדובר החמאס שטען חודש אחרי שדף חוסל שהוא חי.

dino
קיבל.ה  2450 לייקים

את החטופים צריך להחזיר בכך שנתיישב בכל חבלי הרצועה, שנעודד הגירה": כך הצהיר היום (חמישי) השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בסיור בו השתתף סמוך לציר נצרים שבגבול הרצועה, אותו ערך ארגון ימין

חברת מפלגתו, ח"כ לימון סון הר מלך, דיברה גם היא בעד התנחלויות ברצועה: "מהמקומות שבהם יצאו רוצחים שביצעו זוועות חסרות תקדים בעם ישראל, תהיה בעזרת ה' התיישבות יהודית ענפה ורחבה. זהו החזון האופטימי היחיד שיכול לנחם את העם שלנו, ששברו גדול כל כך. ההתיישבות היא הדרך להבטיח צדק וביטחון למדינת ישראל"

נוכלים, עבריינים, פושעים, חסרי לב ונשמה.
משמידי הארץ.
נציגים של שליש עם שתפסו את כולנו בביצים.
מצידי הם יכולים לקחת את התחת המסריח שלהם וללכת לגור איפה שהם רוצים בלי שום שמירה של הצבא. אחריות שלהם בלבד.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 18 דצמבר 2024, 21:03
teknoboy כתב:
מאוד מקווה שאחרי שהמלחמה תסתיים זה יהיה הנוהל לכל מי שיתקרב לגדר. נגמרו המשחקים.

לא הבנתי.
אתה בעד שיהרגו כל מי שעובר קו מוגדר כלשהו*, או בעד שכל חייל יבחר לעצמו קו שמי שעובר אותו מת**?

עריכה: אני שמח שלפחות הפסקת להכחיש את פשעי המלחמה שצהל מבצע בעזה (אמנם עברת ללהצדיק אותם, שזה לא בהכרח יותר טוב, אבל לפחות הצלחת להפסיק להכחיש את המציאות. דיינו)

*כלומר פשעי מלחמה לכל הפחות
**כלומר פשעי מלחמה על סף פשע נגד האנושות פלוס איבוד מוחלט של צלם אנוש
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 19 דצמבר 2024, 16:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 18 דצמבר 2024, 21:04
teknoboy כתב:אנשים פה הביעו תמיהה מהעובדה שאני לא מאמין לדובר צהל בעיניים עצומות

אה, המהלך הקלאסי של:
שמאלני: אני חושב ככה וככה בגלל סיבה זאת וזאת
ימני: הנה מקרה אחר לגמרי, לא קשור בשום צורה, שהמסקנה שכביכול נובעת ממנו מתייחסת לנושא אחר לגמרי-לגמרי!! הא!! נראה אותך עכשיו, סמולן עלוב!
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: https://archive.ph/NBaM8

לא הבנתי.
אתה בעד שיהרגו כל מי שעובר קו מוגדר כלשהו*, או בעד שכל חייל יבחר לעצמו קו שמי שעובר אותו מת**?

עריכה: אני שמח שלפחות הפסקת להכחיש את פשעי המלחמה שצהל מבצע בעזה (אמנם עברת ללהצדיק אותם, שזה לא בהכרח יותר טוב, אבל לפחות הצלחת להפסיק להכחיש את המציאות. דיינו)

אם זה לא מספיק ברור, אז אחרי ה-7.10 ישראל חייבת ליצר גבול עם עזה, כשאת מרווח הבטחון יקחו מהשטח העזתי וכל מי שייכנס לשטח הזה דמו בראשו.
אתה תתעסק בפשעי מלחמה ובצדקנות בחו״ל ואנחנו נשמור על עצמנו.

Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:

אה, המהלך הקלאסי של:
ימני: הנה מקרה אחר לגמרי, לא קשור בשום צורה, שהמסקנה שכביכול נובעת ממנו מתייחסת לנושא אחר לגמרי-לגמרי!! הא!! נראה אותך עכשיו, סמולן עלוב!
מחבל לא חייב להיות איש חמאס.
לא נורא, תמשיך להיות בטוח שרובם רוצים שלום עם ישראל.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 19 דצמבר 2024, 21:34
teknoboy כתב:

לא הבנתי.

אם זה לא מספיק ברור, אז אחרי ה-7.10 ישראל חייבת ליצר גבול עם עזה, כשאת מרווח הבטחון יקחו מהשטח העזתי וכל מי שייכנס לשטח הזה דמו בראשו.
אתה תתעסק בפשעי מלחמה ובצדקנות בחו״ל ואנחנו נשמור על עצמנו.

ליצור גבול זה רעיון מצוין. ממליץ ליישם אותו מסביב לכל המדינה.
מצד שני, ליצור גבול לא שווה ללהרוג כל מי שמתקרב אליו, ובטח ובטח שלא מתקרב למה שמתואר בקטע המצוטט (בניגוד ליצירת גבול ושמירה עליו, אלה פשעי מלחמה מובהקים).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 19 דצמבר 2024, 21:35
teknoboy כתב:
אה, המהלך הקלאסי של:
1. מחבל לא חייב להיות איש חמאס.
2. לא נורא, תמשיך להיות בטוח שרובם רוצים שלום עם ישראל.

1. נכון, אבל מהכתבה אפשר להבין בקלות (מלבד מי שמתעקש לטמון את הראש בחול ולהתעלם מהמציאות) שמתוך המאתיים, 190 לא זוהו כפעילי טרור.
2. תמשיך לשקר לעצמך ולשאר העולם, זה לא ישנה את העובדה שמעולם לא כתבתי (ולא חשבתי) ש"רובם רוצים שלום עם ישראל".
בלי קשר, להגיע איתם להסדר שיספק את שני הצדדים זה בין השאר אינטרס ***שלך***, כמו שה-7.10 ניסה לרמוז לך וטרם הבנת.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

נו מה עם עיסקת החטופים, נתניהו כבר הכשיל בכוונה או עוד לא?
״החמאס לא רוצה עיסקה״ כן כן
עובדיה
קיבל.ה  245 לייקים

dino כתב: 22 דצמבר 2024, 14:28 נו מה עם עיסקת החטופים, נתניהו כבר הכשיל בכוונה או עוד לא?
״החמאס לא רוצה עיסקה״ כן כן
הכשלה צפויה. בן של אלף זונות.
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

בכל זאת להסתכן בועדת חקירה וזה עוד כלום לעומת האפשרות ששרה לא תהיה מוגדרת כאשת ראש הממשלה.
מה זה כבר תצפיתנית במנהרות שהולכת ונגמרת לעומת הבאסה שאין לך נהגים ועובדים צמודים.

העם מטומטם והעם ישלם.
ובברכת החמאס לא רוצה שום עיסקה ורק אנחנו כן.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

עוד קצת לחץ צבאי, ממש טיפ טיפונת, והחטופים חוזרים, יהיה ביטחון לעוטף וישראל תחזור לנורמליות. ממש עוד רגע.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

אנו מחבקים את משפחת קציר ומחויבים לעשות הכל ולהמשיך לפעול ללא לאות עד שנחזיר את כל חטופינו הביתה". כך נמסר מלשכת רה"מ.

אין לו שום בושה ושום בעיה לשקר ועוד במקום כזה.
והימניסטים? ביבי ביבי ביבי ביבי
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  1109 לייקים

@D&3
שואל ממקום של עניין ולא כדי להתנצח, בעקבות דיוני העבר לגבי המלחמה, איך אתה רואה את המלחמה בנקודת הזמן הנוכחית? האם דעתך עליה השתנה באיזשהו אופן?
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

עוד פעם חירטוטים וזיבולי מוח של הממשלה על כך שהחמאס משנה עמדתו או חירטוט אחר.
מישהו בממשלה הנוראה בהיסטוריה הזו ניסה פעם להציע הפסקת לחימה בלי להרגיש שאוי ווי זמיר שזה יגיע לאוזני הבייס המסריח?
אין מנהיגים, אין אחד שלוקח אחריות, כולם שם פחדנים כמו עכברים קטנים.
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

חברת חוקרים בריטית מפרסמת על השקרים של משרד הבריאות החמאסי בנוגע להרוגים במלחמה- מחבל בן 21 שמת מוגדר כתינוק בן שנה, כנ״ל מחבל נוסף שמוכרז כשאה שנהרגה מאש צה״ל. העיקר להשחיר את ישראל.
יש כרגע רק לינק לכל המהדורת חדשות של ערוץ 12 ולא רק לכתבה.

Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

dino כתב:עוד פעם חירטוטים וזיבולי מוח של הממשלה על כך שהחמאס משנה עמדתו או חירטוט אחר.
מישהו בממשלה הנוראה בהיסטוריה הזו ניסה פעם להציע הפסקת לחימה בלי להרגיש שאוי ווי זמיר שזה יגיע לאוזני הבייס המסריח?
אין מנהיגים, אין אחד שלוקח אחריות, כולם שם פחדנים כמו עכברים קטנים.
90% מהממשלה הזו צריכים לשבת בכלא. עבריינים עם עניבות.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 25 דצמבר 2024, 22:19 חברת חוקרים בריטית מפרסמת על השקרים של משרד הבריאות החמאסי בנוגע להרוגים במלחמה- מחבל בן 21 שמת מוגדר כתינוק בן שנה, כנ״ל מחבל נוסף שמוכרז כשאה שנהרגה מאש צה״ל. העיקר להשחיר את ישראל.

איזה אחוז מ-45K ההרוגים המזוהים הדוח של "חברת חוקרים בריטית" הצליח לשלול?
אתה מוזמן להראות שמדובר באחוז משמעותי (חמישים אחוז, למשל, יהיה מספר מרשים מאוד), אבל אני מוכן לחסוך לך את המאמץ:
פרופ' מייקל ספגאט מאוניברסיטת לונדון, מומחה עולמי לקורבנות סכסוכים, עונה לדוח שפרסם בשבוע שעבר וזכה לכותרות בארץ ט'ינק טנק בריטי ימני שטען שהנתונים שגויים:
"ניתוח מעמיק יותר של הממצאים המרכזיים של הדו"ח מגלה פגמים משמעותיים בראיות ובנימוקיו. למרות שהוא מזהה מקרים של סיווג שגוי וטענות מפוקפקות של משרד הבריאות, נראה שהטעויות הללו מעידות יותר על טעויות אקראיות מאשר מניפולציה שיטתית. יתר על כן, המספר הקטן של שגיאות שזוהו אינו מספיק כדי לשנות באופן משמעותי את הדמוגרפיה הכוללת של הנפגעים."
https://aoav.org.uk/2024/flawed-critiqu ... ey-claims/
(מצאתי את זה פה)

אגב, מעניין לקרוא מה אנשים חושבים על המכון שפרסם את המסמך המפוקפק הזה, למשל בסיכום של וויקיפדיה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
D&3
קיבל.ה  1005 לייקים

פרימו לוי כתב: 24 דצמבר 2024, 20:05 @D&3
שואל ממקום של עניין ולא כדי להתנצח, בעקבות דיוני העבר לגבי המלחמה, איך אתה רואה את המלחמה בנקודת הזמן הנוכחית? האם דעתך עליה השתנה באיזשהו אופן?
אשמח לענות על שאלות יותר ספציפיות אבל אנסה לענות בכללי:
בוודאי שהדעה על המלחמה משתנה, באופן מובנה, ככל שהמלחמה מתקדמת ומושגים הישגים צבאיים (נניח הרס מנהרות במרחב מסוים) ככה יש פחות תועלת בהמשך הלחימה ע"מ להשיג הישגים צבאיים, כי שוב, יש פחות ופחות כאלה להשיג.
אני חושב שהחיסול (הממש לא מקרי) של סינוואר זו נקודה עצירה טובה ללחימה, והיה אפשר מאותו הרגע להישאר בצירים המדוברים עד שתגיע עסקה (שחיסול סינוואר, להערכתי, מגדיל את הסיכויים של אחת כזו), במיוחד שבערך באותו תקופה חמאס עבר לאסטרגייה של הוצאה להורג של חטופים אם צהל מתקרב.
בניגוד למצב בו גנץ ובעיקר אייזנקוט היו בממשלה, אין לי דרך להרגיש בטוח שכרגע מדינת ישראל שואפת להגיע לעסקה. אמנם העמדה הרשמית של ממשלת ארה"ב כרגע היא שחמאס מונע עסקה, ואני באופן אישי חושב שעסקה זה הדבר הכי גרוע שחמאס יכול לעשות עבור עצמו ולכן אני יכול לראות למה זה באמת המצב, אבל אין גוף בתוך ממשלת ישראל שאני סומך עליו ש"ירגיע" אותי בנושא.
כן אני יכול לשכנע את עצמי שהנה עשו עסקה בצפון בניגוד לדעתו של תומך הממשלה הממוצע אז למה שלא יעשו פה, והנה ניצן אלון עוד בתפקיד ואני כן סומך עליו שאם מדינת ישראל הייתה מונעת אקטיבית עסקה במעשים (ולא בדיבורים, שכמו בכל נושא אצל ביבי הדיבורים הם כמעט תמיד לאוזניי מעריציו והם לא רלוונטים למציאות), אבל זה פשוט לא מספיק בשלב הזה.

באופן תמוהה, אני כן רואה איזשהו ניצוץ של תקווה במהלכים האחרונים של הרשות הפלסטינית (שבמאמר מוסגר, חסמה השבוע את אל ג'זירה, שאיזה ליצן תורן פה מתייחס אליו כמקור אמין לחדשות), המלחמה שהיא פתחה במחבלים בגדה היא התפתחות סופר חיובית בעיניי, משתי סיבות עיקריות:
1. אם הרשות תראה כוח ותהיה עם ידה על העליונה, הפלסטיני הממוצע יתמוך בה הרבה יותר.
2. בלי גוף פלסטיני שאיננו החמאס, קרי הרשות, אין "יום שאחרי". האמירותים והסעודים הבהירו את זה טוב מאוד ותמונות כמו שאנחנו רואים בשבוע האחרון יכולות לעזור בלהקל בבליעת הגלולה המרה (והיא באמת מראה) של השתלבות הרשות ביום שאחרי בעזה.

על המלחמה במאקרו:
איראן בקאנטים, וזה כמובן דבר טוב.
1. הבית ספר שעשינו לחיזבאללה באותם שבועות שהתחילו בביפרים באמת הולך להילמד בעתיד, מאסטר קלאס. וההסכם עם לבנון הוא ניצחון אדיר לישראל.
2. ביי ביי סוריה, ניצחנו את החזית הזו בלי לירות כדור אחד (כן עם לפוצץ את צבא סוריה לאחר הניצחון). זה כמובן מתקשר לנקודה הראשונה.
3. המיליציות בעיראק הבינו את המסר.
4. הח'ותים לא הבינו את המסר, ואני נוטה להאמין שהם הולכים להתחרט על זה, אבל הם פאקינג רחוקים, וזה מקשה על העניין.
5. איראן. מאות מלטים, טילי שיוט וטילים בליסטיים לא התקרבו לנזק של התקיפה הישראלית האחרונה שם. כמו שאני רואה את זה כרגע, או שייחתם הסכם חדש בשבועות הקרובים, כי הם באמת בקאנטים, בכל הגזרות (גם ואולי בעיקר הפנים), או שהם הולכים לעשות את טעות חייהם ולנסות להתקדם לפצצה, ואז תהיה תקיפה ישראלית נוספת באיראן, הפעם כזו שהאיראנים יתחרטו עליה ביג טיים.

על המדינה במאקרו:
חרא גדול. מנהלים אותנו חבורה של בוגדים מטונפים, בראשות הבוגד הגדול מכולם, ואני לא רואה אופטימיות בגזרה הזו.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

פעם שיתפתי פה תחקיר של יובל אברהם משיחה מקומית בנושא נזק אגבי ואזרחים הרוגים בעזה.
היו פה די הרבה אנשים שהתאמצו מאוד למצוא תירוצים כדי להתעלם מהממצאים שלו.
אז מתברר שגם הניו יורק טיימס בדק את הנושא, ובגדול אישר את ממצאי התחקיר של יובל אברהם.
לינק
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

יש לי תחושה שאם זיבי שלכם היה נותן הצעה ברורה- נסיגה מלאה והפסקת הלחימה הלא יעילה הזו(למען אופציית ההתיישבות והשארותו כראש ממשלה והמנעות מועדת חקירה ממלכתית, כן בשביל זה נהרגים כרגע)
אז החמאס פתאום היה יודע בדיוק את כל השמות ומי חיי(עדיין, לצערם של המשיחיסטים וביבי).

כה פשוט ולפעמים לא צריך לסבך הכל עם שקרים.
נו איפה הטמבל התורן שיבוא ויגיד שהחמאס לא רוצה שום עיסקה?
dino
קיבל.ה  2450 לייקים

או הטמבל התורן שיבוא ויגיד שצריך לסגור להם את כל המים חשמל, אוכל ותרופות. הדבר הלא מעשי הזה.
בן גביר, אתה פה?
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 25 דצמבר 2024, 22:19 חברת חוקרים בריטית מפרסמת על השקרים של משרד הבריאות החמאסי בנוגע להרוגים במלחמה- מחבל בן 21 שמת מוגדר כתינוק בן שנה, כנ״ל מחבל נוסף שמוכרז כשאה שנהרגה מאש צה״ל. העיקר להשחיר את ישראל.

אתה מוזמן להראות שמדובר באחוז משמעותי (חמישים אחוז, למשל, יהיה מספר מרשים מאוד), אבל אני מוכן לחסוך לך את המאמץ:
פרופ' מייקל ספגאט מאוניברסיטת לונדון, מומחה עולמי לקורבנות סכסוכים, עונה לדוח שפרסם בשבוע שעבר וזכה לכותרות בארץ ט'ינק טנק בריטי ימני שטען שהנתונים שגויים:
"ניתוח מעמיק יותר של הממצאים המרכזיים של הדו"ח מגלה פגמים משמעותיים בראיות ובנימוקיו. למרות שהוא מזהה מקרים של סיווג שגוי וטענות מפוקפקות של משרד הבריאות, נראה שהטעויות הללו מעידות יותר על טעויות אקראיות מאשר מניפולציה שיטתית. יתר על כן, המספר הקטן של שגיאות שזוהו אינו מספיק כדי לשנות באופן משמעותי את הדמוגרפיה הכוללת של הנפגעים."
(מצאתי את זה פה)

אגב, מעניין לקרוא מה אנשים חושבים על המכון שפרסם את המסמך המפוקפק הזה, למשל בסיכום של וויקיפדיה.
תיכף אני אחפש לך את כל ה-45000 הרוגים.
היה מעניין לראות איך מחבל גבר הופך לאשה הרוגה ואיך אחד בן 31 הופך לתינוק בן שנה (זה כן היה ממוסמך).
אצלנו קרו בדיוק אותן טעויות עם הנרצחים של המסיבה וההרוגים החיילים.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 27 דצמבר 2024, 18:43
teknoboy כתב:

(מצאתי את זה פה)

1. תיכף אני אחפש לך את כל ה-45000 הרוגים.
2. היה מעניין לראות איך מחבל גבר הופך לאשה הרוגה ואיך אחד בן 31 הופך לתינוק בן שנה (זה כן היה ממוסמך).
3. אצלנו קרו בדיוק אותן טעויות עם הנרצחים של המסיבה וההרוגים החיילים.

1. לא ביקשתי את כולם, שאלתי לאיזה אחוז המחקר המפוקפק הזה מתייחס.
מההתחמקות שלך אני למד שלאחוז קטן עד אפסי.
2. מציע שתתמקד פחות בעסיסיות של הטעויות ויותר בתמונה הכללית ו\או בשאלה החשובה באמת - לגבי איזה אחוז מההרוגים הדוח המפוקפק הזה טוען שהיו טעויות\שקרים.
3. אצלנו יש מדינה מתקדמת, שלא נמצאת תחת הפצצה מתמדת של כוח חזק פי אלף ממנה, שנשארו בה בניינים עומדים, שלא נהרס בה אף בית חולים, שלא יורים בה טילים על צוותי חילוץ וצוותים רפואיים, שאף אחד לא מסכל בה מהאוויר פקידים שאמורים לספור מתים וכו' וכו'.
אם הטעויות האלה היו קורות בישראל, זה היה באמת הזיה.
אגב, בישראל אולי היו פחות טעויות משעשעות שכאלה, אבל היו גופות שלא זוהו במשך חודשים, היו אנשים שנספרו כחטופים ואז התברר שהם נרצחו ב-7.10 ועוד כהנה וכהנה (שלא לדבר על השקרים שהופצו בימים הראשונים על ידי גורמים שונים ומשונים, מקציני צה"ל ועד אנשי זק"א). לשיטתך הדברים האלה מהווים סיבה להניח שכל הסיפור הישראלי על הטבח באוקטובר הוא שקר אחד גדול. למרבה המזל ה"היגיון" שאתה מפעיל פה כל כך מגוחך שאף אחד לא יעלה על דעתו לטעון דבר כזה.
אגב 2, כל הגורמים שציינתי די מעוררים את החשד שהספירות שלהם הן ספירות חסרות. למשל - האם הגופות שנאכלו על ידי כלבים נספרו לדעתך? על אלפי הגופות שמתחת להריסות אנחנו יודעים שלא, אבל מה עם כאלה שנהרגו ונשארו ברחוב כי ירו במי שהתקרב אליהן?
(ואני בכלל לא מדבר כאלה שמתו מרעב, מקור, ממחסור בתרופות, מהיעדר בתי חולים וכו' וכו')

אם ההגנה שלך מול כל הדברים האלה היא שמישהו עבר על 45,000 שמות ומצא קומץ טעויות משעשעות - מצבך לא קל במיוחד.
אם באמת נדמה לך שזה ישכנע מישהו שישראל לא הרגה אלפים רבים של ילדים, נשים ושאר חפים מפשע - צפויה לך הפתעה מרה מאוד.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: איזה אחוז מ-45K ההרוגים המזוהים הדוח של "חברת חוקרים בריטית" הצליח לשלול?
אתה מוזמן להראות שמדובר באחוז משמעותי (חמישים אחוז, למשל, יהיה מספר מרשים מאוד), אבל אני מוכן לחסוך לך את המאמץ: https://aoav.org.uk/2024/flawed-critiqu ... ey-claims/
(מצאתי את זה פה)

2. היה מעניין לראות איך מחבל גבר הופך לאשה הרוגה ואיך אחד בן 31 הופך לתינוק בן שנה (זה כן היה ממוסמך).

2. מציע שתתמקד פחות בעסיסיות של הטעויות ויותר בתמונה הכללית ו\או בשאלה החשובה באמת - לגבי איזה אחוז מההרוגים הדוח המפוקפק הזה טוען שהיו טעויות\שקרים.
3. אצלנו יש מדינה מתקדמת, שלא נמצאת תחת הפצצה מתמדת של כוח חזק פי אלף ממנה, שנשארו בה בניינים עומדים, שלא נהרס בה אף בית חולים, שלא יורים בה טילים על צוותי חילוץ וצוותים רפואיים, שאף אחד לא מסכל בה מהאוויר פקידים שאמורים לספור מתים וכו' וכו'.
אגב, בישראל אולי היו פחות טעויות משעשעות שכאלה, אבל היו גופות שלא זוהו במשך חודשים, היו אנשים שנספרו כחטופים ואז התברר שהם נרצחו ב-7.10 ועוד כהנה וכהנה (שלא לדבר על השקרים שהופצו בימים הראשונים על ידי גורמים שונים ומשונים, מקציני צה"ל ועד אנשי זק"א). לשיטתך הדברים האלה מהווים סיבה להניח שכל הסיפור הישראלי על הטבח באוקטובר הוא שקר אחד גדול. למרבה המזל ה"היגיון" שאתה מפעיל פה כל כך מגוחך שאף אחד לא יעלה על דעתו לטעון דבר כזה.
אגב 2, כל הגורמים שציינתי די מעוררים את החשד שהספירות שלהם הן ספירות חסרות. למשל - האם הגופות שנאכלו על ידי כלבים נספרו לדעתך? על אלפי הגופות שמתחת להריסות אנחנו יודעים שלא, אבל מה עם כאלה שנהרגו ונשארו ברחוב כי ירו במי שהתקרב אליהן?
(ואני בכלל לא מדבר כאלה שמתו מרעב, מקור, ממחסור בתרופות, מהיעדר בתי חולים וכו' וכו')

אם ההגנה שלך מול כל הדברים האלה היא שמישהו עבר על 45,000 שמות ומצא קומץ טעויות משעשעות - מצבך לא קל במיוחד.
אם באמת נדמה לך שזה ישכנע מישהו שישראל לא הרגה אלפים רבים של ילדים, נשים ושאר חפים מפשע - צפויה לך הפתעה מרה מאוד.
1. לא מצוין בגוף הכתבה, אבל הנה ציטוט קטן ממנה שעלה באתר מאקו ״כדי לחזק את הנרטיב השקרי על הפעולות הישראליות במלחמה, חמאס לא רק מנפח את הנתונים - אלא גם מעוות אותם. "בן השנה שנרשם פה כחלל? התברר שהוא בן 31", חשף פוקס חלק ממחקרו. "כאן נרשם ילד בן 4 כהרוג אך לאחר מכן התברר שהיה בן 23 במותו, ואז זה גם תוקן ל-22". גברים בגיל לחימה נרשמו כפעוטות, ובמקרים אחרים גברים נרשמו אחרי מותם כנשים״

2. אני מתרכז במה שצריך- אנחנו במלחמה, הוצאנו הוראת פינו לתושבים. כל בית ממלוכד, חלק מהמחבלים נשאו תפקידים בכל מיני אירגונים (כמו אונר״א) והיו קשורים לחמאס ולג׳יהאד= הם בני מוות.

3. אותם ״פקידים תמימים״ הם מחבלים ומנוולים גדולים. לגבי בתים ובניינים- כל בית ממולכד, דינו להיהרס, כולל בניינים.
בישראל, הבעיה הגדולה שהיתה הוא מצב הגופות (ובתור מי שראה חלק מסרטון הזוועות ללא יכולת נפשית לראות את כולו אתהה פשוט שקרן).
ישראל לא שרפה אנשים חיים ולדעתי גם מסכנת יתר על המידה את החיילים שלה, כדי שמתייפייפים כמוך ימשיכו לבקר אותה.
נהרגו גם נשים וילדים, בזה אין ספק. אתה תטען שזה בכוונת מכוון, אני טוען אחרת.
לגביי הרס בתי חולים- ברגע שהוא מארח מחבלים+ מתחת לחלקם ישנן מפקדות של החמאס= דינו להיהרס. שיבין ויידע הצד השני שאין יותר חסינות משום דבר. אתה רוצה להיות מחצד ומכיל? אחלה. אצלנו, רוב תושבי המדינה הסבלנות לגוש הסרטני שצמח בדרום הסתיימה.
אני מאוד מאוד רוצה שהחטופים יחזרו אתמול ושהמלחמה הזו תסתיים, אבל אין לי ספק מי הרעים בסיפור ושישראל עשתה מספיק (לפעמים גם יותר מדיי) בכדי שיפגעו כמה שפחות מעורבים.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 28 דצמבר 2024, 07:40
teknoboy כתב:

1. לא מצוין בגוף הכתבה, אבל הנה ציטוט קטן ממנה שעלה באתר מאקו ״כדי לחזק את הנרטיב השקרי על הפעולות הישראליות במלחמה, חמאס לא רק מנפח את הנתונים - אלא גם מעוות אותם. "בן השנה שנרשם פה כחלל? התברר שהוא בן 31", חשף פוקס חלק ממחקרו. "כאן נרשם ילד בן 4 כהרוג אך לאחר מכן התברר שהיה בן 23 במותו, ואז זה גם תוקן ל-22". גברים בגיל לחימה נרשמו כפעוטות, ובמקרים אחרים גברים נרשמו אחרי מותם כנשים״

2. אני מתרכז במה שצריך- אנחנו במלחמה, הוצאנו הוראת פינו לתושבים. כל בית ממלוכד, חלק מהמחבלים נשאו תפקידים בכל מיני אירגונים (כמו אונר״א) והיו קשורים לחמאס ולג׳יהאד= הם בני מוות.

3. אותם ״פקידים תמימים״ הם מחבלים ומנוולים גדולים. לגבי בתים ובניינים- כל בית ממולכד, דינו להיהרס, כולל בניינים.
בישראל, הבעיה הגדולה שהיתה הוא מצב הגופות (ובתור מי שראה חלק מסרטון הזוועות ללא יכולת נפשית לראות את כולו אתהה פשוט שקרן).
ישראל לא שרפה אנשים חיים ולדעתי גם מסכנת יתר על המידה את החיילים שלה, כדי שמתייפייפים כמוך ימשיכו לבקר אותה.
נהרגו גם נשים וילדים, בזה אין ספק. אתה תטען שזה בכוונת מכוון, אני טוען אחרת.
לגביי הרס בתי חולים- ברגע שהוא מארח מחבלים+ מתחת לחלקם ישנן מפקדות של החמאס= דינו להיהרס. שיבין ויידע הצד השני שאין יותר חסינות משום דבר. אתה רוצה להיות מחצד ומכיל? אחלה. אצלנו, רוב תושבי המדינה הסבלנות לגוש הסרטני שצמח בדרום הסתיימה.
אני מאוד מאוד רוצה שהחטופים יחזרו אתמול ושהמלחמה הזו תסתיים, אבל אין לי ספק מי הרעים בסיפור ושישראל עשתה מספיק (לפעמים גם יותר מדיי) בכדי שיפגעו כמה שפחות מעורבים.

1. מעניין באמת למה זה לא מצוין במאקו.
אה, בעצם זה ברור: כי אם היו מציינים אז אפילו אתה היית מבין כמה המחשבה שהדוגמאות האלה משנות משהו מגוחכת.
2. שום דבר ממה שכתבת לא נכון.
3. אני אתייחס רק לתירוצים שלך לפשעי המלחמה המובהקים: אף אחד בעולם לא חושב שהם מחזיקים מים. אלה תירוצים שמתאימים לריב בין ילדים בגן תת חובה. למעשה, הניסיון לתרץ מעשים כל כך נוראים בתירוצים כל כך עלובים רק מעמיק את הבור שאתה נמצא בו וגורם לאנשים סביבך (הכוונה לעולם, לא לישראלים) להעריך אותך פחות ופחות.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

בזמן שחלקנו פה חוגגים על חופן טעויות ביזאריות ברשימה של 45,000 שמות ומנסים לשכנע את עצמם שכל הזוועות האלה מוצדקות כי "כל הבתים ממולכדים", הנה כמה דוגמאות למציאות שכל העולם (מלבד רוב הישראלים) מכיר ויודע:
(כמה דוגמאות אקראיות מהפיד שלי, בלי לגלול הרבה אחורה ובטח שבלי לחפש)

הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

בזמן שאנחנו מתעסקים בשקרים שלך, צה״ל לוכד 500 פלסטינאים בתוך בית חולים, שלאחר חקירה מתברר כי 240 מהם הם פעילי חמאס וג׳יהאד שהתחזו לאנשי צוות וחולים. אח״כ תספר לנו על פשעי מלחמה.

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

Asafasraf כתב: 28 דצמבר 2024, 21:16 בזמן שאנחנו מתעסקים בשקרים שלך, צה״ל לוכד 500 פלסטינאים בתוך בית חולים, שלאחר חקירה מתברר כי 240 מהם הם פעילי חמאס וג׳יהאד שהתחזו לאנשי צוות וחולים. אח״כ תספר לנו על פשעי מלחמה.

ודאי, ודאי.
שכחת לציין שנמצא ברשותם נשק להשמדה המונית בדמות ארבעה אקדחים (פחות כוח אש מאשר למאבטחים בכניסה לחניון בכל בית חולים בישראל).

אין קשקוש שלא תבלע בשמחה, הא?
אני מקווה בשבילך שזה מנגנון הגנה שנועד למנוע ממך התמדדות אמיתית עם הזוועות שמתבצעות בשמך ולא סתם טיפשות.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1397 לייקים

שכחתי שכמות האקדחים היא שקובעת אם מדובר במחבלים או לא. צה״ל בכלל תפס חלק מל״ו צדיקים.
מבין שזה קשה לך, אבל צה״ל כתש אותם, כך שגם אמצעי הלחימה הולכים ואוזלים.
ובעוד אני כותב, מגיע הדו״ח שנשלח לאו״מ. שישרף באש הגיהנום כל מי שביצע את הטבח, תמך בו/ התכחש אליו.

https://www.ynet.co.il/news/article/hjt ... n=copy_url

שליחת תגובה