מילפורד כתב: ↑06 אוקטובר 2024, 13:35
הדיון פה הוא על יד אליהו וההשפעה של האולטראס על הנושא הזה.
אבל חשוב להבין שמבחינת העמותה, הנושא המהותי פה הוא תפקידה ומקומה כמחזיקת 19% מהבעלות על הקבוצה.
יש הרבה אי שביעות רצון מאופי ההתנהלות , בניגוד לדברים שסוכמו (לפחות בעל פה למרות שיש גם טענות שהופרו הסכמים חתומים) ולראיה יש עזיבה של אנשים את המערכת (כולל אלו שעופר הביא איתו) כשהעמותה ממודרת לחלוטין מתהליך קבלת ההחלטות, אפילו ברמת הידיעה רק בדיעבד מהתקשורת.
בהסכם עם עופר יש לעמותה 4 נקודות שהיא מחזיקה בהן:
1. שם הקבוצה
2. צבע הקבוצה
3. סמל הקבוצה
4. משחקי בית ביד אליהו
כרגע בעצם העמותה מתבקשת לוותר (גם אם זה בהסכמת רוב חברי העמותה) על חלק נכבד מהכוח שלה.
ועל כן מתקיים דיון (וחשוב לציין פה שהדיון הזה מתקיים ישירות) עם עופר לגבי הגדרות תפקיד ונהלי עבודה להמשך.
יחד עם בחינת חלופות שאחת מהן ירדה מהפרק רק בימים האחרונים , זה תהליך שלוקח זמן.
אם בסופו של דבר, תהיה הצבעה , עוד השנה (לתחום בזמן נגיד עוד במהלך הסיבוב הראשון), ודעת הרוב היא שתכריע.
אני חיי בשלום עם זה שהעמותה לקחה את הזמן לבדוק כל מה שהיתה צריכה בעיקר , כדי שההמשך מפה והלאה יאופיין ביותר שיתוף פעולה ופחות אולטימטומים (משני הצדדים) ממה שהיה בחודשים האחרונים.
מאוד קשה לי עם הגישה הזאת.
קודם כל, העמותה לא מתבקשת לוותר על חלק נכבד מהכח שלה, אלא לפעול על זה. לעמותה יש זכות להטיל ווטו, לא חובה. העמותה עכשיו צריכה לממש את הכח שיש לה מהחוזה, ולהחליט אם לממש את הווטו הזה או לא.
זה ממש לא לוותר, לוותר היה לתת הסכמה מבלי לקיים דיון ולבצע הצבעה, או לחילופין לוותר היה להסכים לפתוח את החוזה ולהוציא את הסעיף הזה. לא על זה מדובר.
כל המהלך הזה הוא לא ויתור של העמותה על כח שלה, אלא המימוש של הכח הזה.
שנית, העמותה חתמה על חוזה עם ינאי, וחברי העמותה אישרו את החוזה הזה. היה ברור שמדובר בהוצאת הכח מידי העמותה באופן כמעט אבסולוטי, מלבד הסעיפים הספציפיים שנכתבו שם.
אני הצבעתי נגד, בדיוק בגלל זה, אבל ברגע שזה אושר הולכים עם זה בכל הכח, וזה לא לעניין בעיני שפתאום העמותה מתחרטת. וויתרו על השליטה במועדון בצורה מודעת ופיכחת, וצריך לעמוד בהסכם הזה, במקום להתחיל לחשוב איך מקבלים שליטה חזרה, צריך לפעול להבין מה תפקיד העמותה בניהול קהילת האוהדים עכשיו כשאין לה שליטה ממשית במועדון. כי בנתיים לא עושים את זה מספיק טוב.
ועוד יותר לא לעניין בעיני הקשירה של זה בנושא האולם. אלו שני דיונים שונים. אנחנו לא עוסקים כאן בחוק ההסדרים, לא דוחפים לנושא אחד כמה נושאים ביחד כדי שיעברו. זה גם ככה נושאים שהקהל מספיק חלוק עליהם, ולא צריך לכרוך יחד אופציות שאוהדים שמתנגדים לאחד ותומכים בשני לא יוכלו לבחור לכאן ולכאן.
צריך לבדוק לעומק דברים, אני מסכים, אבל הגישה שבה כל זה נעשה היא פשוט לא נכונה, מההתחלה ועד הסיום. וכן, גם ינאי לא נקי מטעויות, אבל היה אפשר לבוא לדרוש ממנו לפעול בצורה יותר טובה אם העמותה לא הייתה עושה את הבלגאן הזה. אני לא חבר של ינאי, אני חבר עמותה, והדרישה שלי היא קודם כל שאנחנו נפעל כמו שצריך.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל