יתפוס?
איך אפשר בכלל להתחיל לענות ברצינות לאדם, שמראש החליט שהוא מכיר ויודע את כל העובדות.תא מרבוטא כתב: ↑07 ינואר 2024, 07:38בעייתי להגר לחוצלארץ ? בהשוואה למה? אנטישמיות במינון כזה או אחר תמיד יש. הפיגוע בהיפר כשר בצרפת, והירי על ביה"כ הקונסרבטיבי בארה"ב לא קרו אחרי 7.10. ואלו מקרי הקיצון.בלומי האדום כתב: ↑06 ינואר 2024, 19:55הם לא יחזרו לעזה או להתנחל בה, לא בגלל שהם לא רוצים או מאמינים, שהיא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, אלה שאף אחד לא ייתן להם להגשים את הטמטום.its-sick כתב: ↑06 ינואר 2024, 17:31 אני לא מאמין בזה כלל וכלל. להיפך, אני מתקשה לראות אפילו את תושבי העוטף חוזרים לאיזור הטבח.
זה ברור שהמתנחלים רוצים את זה, אבל בניגוד לשמחה שלהם כשרקדו על דם הנטבחים, הנרטיב שלהם לא באמת התחזק כמו שהם מדמיינים.
הישראלים היום לא מרגישים בטוחים, ובמצב כזה הנטיה להשקיע דווקא בהתנחלויות רק תקטן (לא בממשלה הזו, אבל אחריה).
אני לא אופטימי אפילו לא קצת. ישראל עומדת לדעתי לפני משבר כלכלי קשה, ומשברים כלכליים פוגעים בהכל.
החינוך, הבטחון והבריאות ייפגעו גם אם הממשלה הנוכחית מדמיינת שכלום לא השתנה.
הכי גרועה תהיה הנטישה של אנשים איכותיים למדינות עם מצב כלכלי ובטחוני יותר טוב, מה שיחליש אותנו עוד יותר.
הדרך היחידה להציל את המדינה היא שלום, וכרגע הוא נראה הדבר הכי לא מציאותי בעולם. לא מבחינתנו ולא מבחינת הפלסטינים.
אם ישראל הרשמית תציג פיתרון ריאלי לרצועה, עם חזון לעתיד, התושבים של העוטף יחזרו.
לגבי בריחת מוחות לחו"ל, היא מתבצעת דה פקטו כבר כמה שנים, ובשנה האחרונה התהליך התגבר.
להגיד לך, שלאור המצב הנוכחי של יהודים וישראלים במקומות המרכזיים להגירה, זה יימשך בקצב שהיה, לדעתי לא.
המצב בהרבה מקומות כרגע הוא מאוד בעייתי, ומי שלא ממש השתקע בחו"ל, אז סביר שהאפשרות לחזור התגברה, כל שכן הגעה של חדשים.
בוודאות, הדרך היחידה להציל את ישראל היא שלום.
אני חושב שכמו הרבה פיספוסים של "אל שעב אל פלסטיני" ונציגיו בעבר ובהווה, גם הפעם הם פיספסו במטרה שלהם, אבל פתחו צוהר של הזדמנות לפיתרון אמיתי לרצועת עזה.
יעדי ההגירה אולי טיפה ישתנו , אבל בהנתן התהליך הפנימי שישראל עוברת, ההגירה תמשיך. אגב קונספירטיבי קצת אבל אני ממש לא אופתע אם חלק ממגמת השנאת שמנו בעולם מקודמת במכוון על ידי הממשלה ודומותיה. ככה אפשר לצעוק אנטישמייות כשממשיכים לשלוח את הילדים לפטרול במאחז מיצי 2, ולהנות מהמיסים של הציבור המעונין להגר שמפחד.
חוצמזה מה יקרה בעוד נניח שנה? שנתיים? יתעסקו בזה כמו שעוסקים ברוסים על אף הפלישה לאוקראינה (ורוסיה מיינד יו מוחרמת הן כלכלית והן בעוד אופנים עע ספורט). או בסרבים למרות קוסובו. או בתורכים למרות היחס לכורדים. אוקצור לאפחד באירלנד או בקנדה או בהולנד לא ממש אכפת מהשכן התורכי/רוסי/סרבי שלו. וזה יהיה נכון גם לגבינו. אגב כבר עכשיו משיחות שלי עם כמה מהגרים זה ממש לא מזיז במיוחד. ואני לא מדבר על מהגרים לקוריאה. אני מדבר על מהגרים לאנגליה למשל.
אתה שואל איך לענות לי ברצינות ואז בעצמך מחזק את הטענות שלי.בלומי האדום כתב: ↑07 ינואר 2024, 12:07איך אפשר בכלל להתחיל לענות ברצינות לאדם, שמראש החליט שהוא מכיר ויודע את כל העובדות.תא מרבוטא כתב: ↑07 ינואר 2024, 07:38בעייתי להגר לחוצלארץ ? בהשוואה למה? אנטישמיות במינון כזה או אחר תמיד יש. הפיגוע בהיפר כשר בצרפת, והירי על ביה"כ הקונסרבטיבי בארה"ב לא קרו אחרי 7.10. ואלו מקרי הקיצון.בלומי האדום כתב: ↑06 ינואר 2024, 19:55
הם לא יחזרו לעזה או להתנחל בה, לא בגלל שהם לא רוצים או מאמינים, שהיא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, אלה שאף אחד לא ייתן להם להגשים את הטמטום.
אם ישראל הרשמית תציג פיתרון ריאלי לרצועה, עם חזון לעתיד, התושבים של העוטף יחזרו.
לגבי בריחת מוחות לחו"ל, היא מתבצעת דה פקטו כבר כמה שנים, ובשנה האחרונה התהליך התגבר.
להגיד לך, שלאור המצב הנוכחי של יהודים וישראלים במקומות המרכזיים להגירה, זה יימשך בקצב שהיה, לדעתי לא.
המצב בהרבה מקומות כרגע הוא מאוד בעייתי, ומי שלא ממש השתקע בחו"ל, אז סביר שהאפשרות לחזור התגברה, כל שכן הגעה של חדשים.
אני חושב שכמו הרבה פיספוסים של "אל שעב אל פלסטיני" ונציגיו בעבר ובהווה, גם הפעם הם פיספסו במטרה שלהם, אבל פתחו צוהר של הזדמנות לפיתרון אמיתי לרצועת עזה.
יעדי ההגירה אולי טיפה ישתנו , אבל בהנתן התהליך הפנימי שישראל עוברת, ההגירה תמשיך. אגב קונספירטיבי קצת אבל אני ממש לא אופתע אם חלק ממגמת השנאת שמנו בעולם מקודמת במכוון על ידי הממשלה ודומותיה. ככה אפשר לצעוק אנטישמייות כשממשיכים לשלוח את הילדים לפטרול במאחז מיצי 2, ולהנות מהמיסים של הציבור המעונין להגר שמפחד.
חוצמזה מה יקרה בעוד נניח שנה? שנתיים? יתעסקו בזה כמו שעוסקים ברוסים על אף הפלישה לאוקראינה (ורוסיה מיינד יו מוחרמת הן כלכלית והן בעוד אופנים עע ספורט). או בסרבים למרות קוסובו. או בתורכים למרות היחס לכורדים. אוקצור לאפחד באירלנד או בקנדה או בהולנד לא ממש אכפת מהשכן התורכי/רוסי/סרבי שלו. וזה יהיה נכון גם לגבינו. אגב כבר עכשיו משיחות שלי עם כמה מהגרים זה ממש לא מזיז במיוחד. ואני לא מדבר על מהגרים לקוריאה. אני מדבר על מהגרים לאנגליה למשל.
לא רק שכל העובדות ידועות לו, הוא גם מכניס קמצוץ של קונספירציה, למי יש יד בנתונים מהתפוצות.
מציע לכבודו לחפש נתונים על מקרים אנטישמים באזורים שונים על הגלובוס, בעיקר סטטיסטיקות שמשוות בין החודשים האחרונים, לאלו שקדמו להן, ולשנים עברו.
מדובר על גידול של 300%, עם דגש על אלימות פיזית כלפי יהודים/ ישראלים.
באזור בו אני חי, נעשה מאוד לא נעים ואפילו מסוכן ללכת עם סממנים יהודים, לדבר עברית או להיות תלמיד בבית ספר עם גוון בינלאומי.
אם פעם זה היה תחום לאזורים מסויימים בעיר, אז עכשיו זה יכול לפגוש אותך בכל מקום.
כל הפעילויות של הקהילה היהודית/ ישראלית, הועתקו למקומות עם אבטחה, ויצאו מספר הודעות עם בקשה להורדת פרופיל בהקשר.
מכיר באופן אישי, חברים שהפסיקו לדבר עברית ברחוב או בתחבורה הציבורית, לאחר שהיו עדים למקרי תקיפה.
נחשפתי לסימון בית של ידידים בצלב קרס ומגן דוד, באזור מרכזי מאוד בעיר.
קיבלתי עדויות מילדים, שלומדים בבתי ספר בינלאומיים, שעוברים התעללות על בסיס יום יומי, שהגיעו לתקיפה פיזית, וברוב המקרים ללא תגובה הולמת של המוסד המלמד.
אני יכול להמשיך, אבל אני מאמין שאדוני מבין שהיו גם מקרים של אנטשמיות, שהסתיימו אחרת, שמשפיעים על חיי היום יום על יהודים וישראלים בעולם, ולא הכל צריך להסתיים במקרי קיצון.
זה בדיוק הכוונה של טרור, והחיבור שלו עם אנטישמיות
אין לי מושג עם אילו מהגרים אתה בקשר באיים הבריטים, אבל רק בשישי האחרון יצא לנו לדבר עם משפחה קרובה של החברה, שמתגוררת בעיר הבירה.
3 דורות, במקור ממינכן בגרמניה, וחיים מעל ל- 40 שנה בלונדון, כיום ב- St John's Wood.
הם דווקא היו מאוד מודאגים המצב, היחס של האוכלוסיה, ההסתובבות ברחוב, ההליכה לבית הכנסת בשבתות וחגים.
זה כל כך מדאיג אותם, שהם אפילו מתחילים לפזר את הההשקעות והכספים במקומות אחרים ביבשת.
ולסיום, כי הכנסת לתגובה אזורי מלחמה אחרים, אז ראשית כל, זה שבארץ מתעסקים רק במצב בעזה וגבול הצפון, לא אומר שבשאר העולם שכחו את המלחמה באוקראינה.
ולגבי השכנים באירופה, אז מאוד תלוי באיזה אזור אתה גר. יש אזורים שהשכנים שלך יידאגו להזכיר לך כל שעה מי הם ומאיפה באת.
גם אם כן, זאת פנטזיה. כל הכלכלה, וכמובן שכל הצבא בנוי על מערכות שתלויות בחלקים מחו"ל. אם נגיע למצב שאין לנו מספיק פגזים וכדורים מחו"ל, גם אם נחפה על זה בייצור עצמי, זה אומר שהגענו למצב שהמדינה מעשית לא יכולה להמשיך להתקיים.
בדיוק, אפילו המעצמה הרוסית נאלצת להסתמך על ייצור צ. קוריאני ואיראניהפועל כתב: ↑10 ינואר 2024, 13:43גם אם כן, זאת פנטזיה. כל הכלכלה, וכמובן שכל הצבא בנוי על מערכות שתלויות בחלקים מחו"ל. אם נגיע למצב שאין לנו מספיק פגזים וכדורים מחו"ל, גם אם נחפה על זה בייצור עצמי, זה אומר שהגענו למצב שהמדינה מעשית לא יכולה להמשיך להתקיים.
זה בסדר לצמצם את התלות ולהגדיל קצת את מרחב הפעולה. אבל לא צריך לשגות באשליות.
כל גורלנו בידי ארצות הברית, זה הסיפור.הפועל כתב: ↑10 ינואר 2024, 13:43גם אם כן, זאת פנטזיה. כל הכלכלה, וכמובן שכל הצבא בנוי על מערכות שתלויות בחלקים מחו"ל. אם נגיע למצב שאין לנו מספיק פגזים וכדורים מחו"ל, גם אם נחפה על זה בייצור עצמי, זה אומר שהגענו למצב שהמדינה מעשית לא יכולה להמשיך להתקיים.
זה בסדר לצמצם את התלות ולהגדיל קצת את מרחב הפעולה. אבל לא צריך לשגות באשליות.
חח בית ספר עם גוון בינלאומי , למה קשה לך לרשום בית ספר עם ילדים טורקים או ערבים?בלומי האדום כתב: ↑07 ינואר 2024, 12:07איך אפשר בכלל להתחיל לענות ברצינות לאדם, שמראש החליט שהוא מכיר ויודע את כל העובדות.תא מרבוטא כתב: ↑07 ינואר 2024, 07:38בעייתי להגר לחוצלארץ ? בהשוואה למה? אנטישמיות במינון כזה או אחר תמיד יש. הפיגוע בהיפר כשר בצרפת, והירי על ביה"כ הקונסרבטיבי בארה"ב לא קרו אחרי 7.10. ואלו מקרי הקיצון.בלומי האדום כתב: ↑06 ינואר 2024, 19:55
הם לא יחזרו לעזה או להתנחל בה, לא בגלל שהם לא רוצים או מאמינים, שהיא חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל, אלה שאף אחד לא ייתן להם להגשים את הטמטום.
לא רק שכל העובדות ידועות לו, הוא גם מכניס קמצוץ של קונספירציה, למי יש יד בנתונים מהתפוצות.
מציע לכבודו לחפש נתונים על מקרים אנטישמים באזורים שונים על הגלובוס, בעיקר סטטיסטיקות שמשוות בין החודשים האחרונים, לאלו שקדמו להן, ולשנים עברו.
באזור בו אני חי, נעשה מאוד לא נעים ואפילו מסוכן ללכת עם סממנים יהודים, לדבר עברית או להיות תלמיד בבית ספר עם גוון בינלאומי.
כל הפעילויות של הקהילה היהודית/ ישראלית, הועתקו למקומות עם אבטחה, ויצאו מספר הודעות עם בקשה להורדת פרופיל בהקשר.
מכיר באופן אישי, חברים שהפסיקו לדבר עברית ברחוב או בתחבורה הציבורית, לאחר שהיו עדים למקרי תקיפה.
קיבלתי עדויות מילדים, שלומדים בבתי ספר בינלאומיים, שעוברים התעללות על בסיס יום יומי, שהגיעו לתקיפה פיזית, וברוב המקרים ללא תגובה הולמת של המוסד המלמד.
אני יכול להמשיך, אבל אני מאמין שאדוני מבין שהיו גם מקרים של אנטשמיות, שהסתיימו אחרת, שמשפיעים על חיי היום יום על יהודים וישראלים בעולם, ולא הכל צריך להסתיים במקרי קיצון.
אין לי מושג עם אילו מהגרים אתה בקשר באיים הבריטים, אבל רק בשישי האחרון יצא לנו לדבר עם משפחה קרובה של החברה, שמתגוררת בעיר הבירה.
3 דורות, במקור ממינכן בגרמניה, וחיים מעל ל- 40 שנה בלונדון, כיום ב- St John's Wood.
הם דווקא היו מאוד מודאגים המצב, היחס של האוכלוסיה, ההסתובבות ברחוב, ההליכה לבית הכנסת בשבתות וחגים.
זה כל כך מדאיג אותם, שהם אפילו מתחילים לפזר את הההשקעות והכספים במקומות אחרים ביבשת.
ולסיום, כי הכנסת לתגובה אזורי מלחמה אחרים, אז ראשית כל, זה שבארץ מתעסקים רק במצב בעזה וגבול הצפון, לא אומר שבשאר העולם שכחו את המלחמה באוקראינה.
ולגבי השכנים באירופה, אז מאוד תלוי באיזה אזור אתה גר. יש אזורים שהשכנים שלך יידאגו להזכיר לך כל שעה מי הם ומאיפה באת.
תמשיך להאמין לקישקושים של התקשורת בעברית.
מעניין מה יש ל- Ron. T וחבר מעריציו להגיד על זה.הפועל כתב: ↑11 ינואר 2024, 03:28 לי יש חבר שגר בגרמניה. חד משמעית מדבר על פחד משמעותי בחודשים האחרונים בגלל הפגנות פרו פלסטיניות ועליה באנטישמיות. והוא אמר לי במפורש שבחיים לא ישלח את הילד שלו לבית ספר ציבורי, אפילו לדבר עברית ברחוב הם מפחדים. אחרי מה שחוו בחודשים האחרונים ממש שוקלים לחזור לישראל, שזה משהו שלא היה בכלל על הפרק עד עכשיו.
מצד שני הוא מאד מרוצה מהתגובה של הרשויות לעליה באנטישמיות, גרמניה כנראה אחד המקומות היחידים באירופה שמתייחסים לזה בצורה ראויה, וגם ברמה האישית החברים הגרמנים שלו מאד תומכים בהם.
בלומי לא צריך את הגנתי אבל מעולם לא קראתי גיבוב שטויות מנותק מהמציאות כמו הודעתך.Ron.T כתב: ↑10 ינואר 2024, 21:52חח בית ספר עם גוון בינלאומי , למה קשה לך לרשום בית ספר עם ילדים טורקים או ערבים?בלומי האדום כתב: ↑07 ינואר 2024, 12:07איך אפשר בכלל להתחיל לענות ברצינות לאדם, שמראש החליט שהוא מכיר ויודע את כל העובדות.תא מרבוטא כתב: ↑07 ינואר 2024, 07:38
בעייתי להגר לחוצלארץ ? בהשוואה למה? אנטישמיות במינון כזה או אחר תמיד יש. הפיגוע בהיפר כשר בצרפת, והירי על ביה"כ הקונסרבטיבי בארה"ב לא קרו אחרי 7.10. ואלו מקרי הקיצון.
מדובר פה בגיבוב של שטויות והבלים של ציוני, שרוצה לסגור את היהודים בגטו בפלשתינה, בזמן שהוא חי באירופה כמו פחדן.
בגרמניה הייתה אנטישמיות מאז ותמיד, אבל נכון להיום היא לא מתקרבת לשנאה כלפי המוסלמים והשחורים, או אפילו לא לבוז כלפי המהגרים ממזרח אירופה והבלקן. הילדים של הפליטים שהגיעו מדרום לבנון ומחנות הפליטים הפלסטינים שונאים את ישראל וזה ברור ומובן. הטורקים שמצביעים לארדואן גם לא אוהבים ישראלים, אבל את הכורדים, היוונים והארמנים הם שונאים הרבה יותר. שום דבר לא השתנה בגרמניה ב7 באוקטובר, אף אדם לא ראה את הטבח או המלחמה שבאה אחריו ואמר לעצמו, היום אתחיל לשנוא יהודים.
אף ילד לא עובר התעללות בגלל היותו יהודי, מקסימום במקרים קיצוניים מובינג כמו שעברו ילדי העולים מבריה״מ בבתי ספר בישראל ( אבל גם זה קשור יותר לאופי של הילד מאשר לזהות היהודית או הישראלית). הסטטיסטיקה תמיד מתנפחת כשיש הפגנות נגד ישראל כי כל אמירת המשפט ״מהים עד לנהר״ ודומיו גורמת למעצר ועד מקרה של ״תקיפה אנטישמית״.
נכון להיום הסיכוי של יהודי להירצח או להיפצע בשל היותו יהודי במדינת ישראל גבוהה פי כמה וכמה מאשר בגרמניה או אוסטריה.
אומרים שהבכירים
בוא רגע נחזור למציאות כי זה חשוב -dino כתב: ↑11 ינואר 2024, 15:01אומרים שהבכירים
לא יודע בדיוק כמה זה יוצא, אבל גם אם זה טופ 10 אני לוקח
החטופים יותר חשובים כרגע מאם נוח לא או מסוכן לי לגור בעוטף בשנה שנתיים הקרובות. כתושב המקום(אם כי יהיה חסר לי האוכל של תל אביב והקירבה לבלומפילד), מותר לי לתת דעה בעניין
צריך להשלים עם זה שהמציאות היא שניצחון מבחינתנו הוא להביא את כל החטופים וכל השאר זה בוטנים יחסית. בכל השאר אפשר לטפל עוד בהמשך.
צריך להחזיר החטופים ולחשב מסלול מחדש ולהתארגן מחדש לחלוטין בראייה לעתיד.
בוא נאמר שאם כן ״ישמידו״ את החמאס ויצליחו להחזיר עוד חטופים בודדים(יחסית) זה לא מתקבל על הדעת וזה המשך ישיר של ההפקרות שהיתה כלפי האנשים שהיו בעוטף באותה שבת שחורה
אפשר לסגור משהו דומה לזה, כן.רדפוקס כתב: ↑11 ינואר 2024, 16:13בוא רגע נחזור למציאות כי זה חשוב -dino כתב: ↑11 ינואר 2024, 15:01אומרים שהבכירים
החטופים יותר חשובים כרגע מאם נוח לא או מסוכן לי לגור בעוטף בשנה שנתיים הקרובות. כתושב המקום(אם כי יהיה חסר לי האוכל של תל אביב והקירבה לבלומפילד), מותר לי לתת דעה בעניין
צריך להשלים עם זה שהמציאות היא שניצחון מבחינתנו הוא להביא את כל החטופים וכל השאר זה בוטנים יחסית. בכל השאר אפשר לטפל עוד בהמשך.
בוא נאמר שאם כן ״ישמידו״ את החמאס ויצליחו להחזיר עוד חטופים בודדים(יחסית) זה לא מתקבל על הדעת וזה המשך ישיר של ההפקרות שהיתה כלפי האנשים שהיו בעוטף באותה שבת שחורה
חמאס מכנים את מתווה העסקה שכוללת הגלייתם "כתחבולה ציונית" ולא מוכנים לזה בשום אופן.
מבחינתם התרחיש היחיד של עסקה שבה הם מוכנים לשחרר את כולם הוא שהם מקבלים את הפסקת המלחמה + המשך שליטתם ברצועה + שחרור האסירים הבטחוניים.
פספסת את השורה השנייה או שאתה מתעלם ממנה במכוון כי זה לא מתאים לאג'נדה שלך?dino כתב: ↑11 ינואר 2024, 16:40אפשר לסגור משהו דומה לזה, כן.רדפוקס כתב: ↑11 ינואר 2024, 16:13בוא רגע נחזור למציאות כי זה חשוב -dino כתב: ↑11 ינואר 2024, 15:01
אומרים שהבכירים
חמאס מכנים את מתווה העסקה שכוללת הגלייתם "כתחבולה ציונית" ולא מוכנים לזה בשום אופן.
מבחינתם התרחיש היחיד של עסקה שבה הם מוכנים לשחרר את כולם הוא שהם מקבלים את הפסקת המלחמה + המשך שליטתם ברצועה + שחרור האסירים הבטחוניים.
לא יקרה כנראה כי הממשלה הצמיחה עץ גבוה וטיפסה עליו
הם צריכים שמישהו אחר יהיה אשם שהם לא עמדו ביעד(אולי ביידן או האג)
הם פשוט עוד חיים בסרט לתמיכה ציבורית באיזה בחירות.