"תיקו לא טוב"... "לנצח בכל מחיר"
(מי אמר למי?)
"תיקו לא טוב"... "לנצח בכל מחיר"
פורום שדים ידוע בהגזמותיו בלא מעט תחומים. בדבר אחד הוא צודק וזועק כבר 3 חודשים...האסון שיגיע כששחקני לאומית פותחים בעמדות המגן הימני והקישור.
את כל מה שכתבתי זיקקת לזה שלשיטתי הם משחקים בהילוך שני נגד קבוצות אחרות? אולי ניסחתי את עצמי לא נכון אז אחדד.תא מרבוטא כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 06:18לא הבנתי- למה הם מולנו במוטיבצית שיא ואנחנו לא? אצלנו רואים בזה משחק שגרתי?DJSavta כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 04:09למה זה לא הגיוני? 9 שנים הקבוצה שלנו נראית כמו זבל, דווקא לא ממש מריח לי כמו אנומליה.Hapolo כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 02:18
ועדיין לא הגיוני 9 שנים לא לנצח אותם ולקבל חמישיות ורביעיות בכזו קלות. זו חתיכת אנומליה גם בהתחשב בפערי התקציב והרמה.
אין ספק שיש פה עניין מנטלי, כי כמו שמכבי יעלו בשיא שלהם מולך זה צריך לעבוד גם לצד שני, ומשום מה לא רק שהרמה שלנו לא עולה היא יורדת לרמה שאנחנו לא מסוגלים לחבר 3 מסירות. שחקני ההתקפה חסרי אונים כי הם מבודדים מקדימה ומקבלים הרחקות וישר מתנפלים עליהם 2-3 שחקנים. מה לאיוס יכול לעשות במצב כזה? גם אם הוא עובר שחקן אין לו למי למסור זה הרגיש כאילו אנחנו משחקים עם 9 שחקנים. ושחקני הגנה גם חסרי אונים, נתונים ללחץ בלתי פוסק ומלא שטחים ריקים באיזורים מסוכנים.
אם אתם חושבים שנגד ביתר ונתניה מכבי עולים לטיול אז אתם טועים, פשוט הקבוצות האלה עולות לשחק עם ביצים מולם ולא מאפשרות להם את העליונות המוגזמת הזו, לפחות לא באופן ובתדירות שאנחנו מאפשרים להם
גם אם מכבי לא נראו משהו מיוחד לאורך התקופה, קח סגל שלנו מול סגל שלהם בכל זמן נתון בתקופה הזו, שלהם טוב משמעותית כמעט בכל עמדה.
זה שאנחנו גרועים בכדורגל אני יודע כבר, ראיתי את זה גם במשחקים הקודמים, זה שלא הפסדנו לב"ש למשל זה די בפוקס, ויכולנו לחטוף שערים ואולי אפילו להפסיד גם במשחקים האחרים.
לקבוצה יש חולשות בולטות מאוד כמו חוסר (עד כדי מצב אנוש) במגנים משני הצדדים, קשר אמצע נורמלי במקום איינבינדר שפרש ולא הודיע, וחלוץ (זה ככה על רגל אחת).
על מנטלי אפשר לדון, הטיעון סביר אבל בהתחשב בעובדה שבתקופה הנתונה כל הסגל שלנו ושלהם התחלף (כמה פעמים אפילו, כולל הצוות המקצועי ואפילו הבעלים), קצת מוזר לדעתי.
זה לא שהם עולים לטיול נגד ביתר/נתניה/ריינה/..., זה שנגדך יש להם פי אלף מוטיבציה, היום גם ממש היה ניכר שיותר מוטיבציה מהשחקנים שלנו, שאחרי השער הראשון נשברו מנטלית באופן ממש מביך.
למרות זאת, היום פחות התרשמתי מאיך שהם נראו ויותר ראיתי שהם פשוט יודעים לנצל את המאצ'אפים הנוראיים שסיפקנו להם (האגפים בעיקר, אבל האמצע החלש שלנו זה ברמת ההזוי), תוסיף לזה את העובדה שהתירוץ לשחקנים שיש לנו לא טובים בכדורגל ותקבל מה שקיבלנו.
בכל מקרה, כשמסתכלים על תקופה כזו ארוכה אני מסכים שאמורות להיות עליות ומורדות, וזה לא שביתר או קטמון זה קבוצות מדהימות, מדובר על סטטיסטיקה.
אני יכול להבין איך דבר כזה יכול להיראות כמו אנומליה, אבל אני חושב שהעניין הוא שאנחנו קבוצה פחות טובה מהם לרוב, אם לא כל אורך התקופה, הסתברותית זה לא כזה מופרך שנפסיד להם את רוב המשחקים בה.
אם היינו מפסידים את כל המשחקים הייתי מסכים איתך ב-100% שזה כבר ברמת האנומליה.
עוד נקודה קריטית, למאמנים שלנו לאורך התקופה יש חלק גדול בסיפור הזה, עם כל מיני ניסויי התאבדות כאלה ואחרים שהובילו אותנו לתבוסות.
אגב מאז רב"ש (עונת 13/14) לא היה לנו מאמן נורמלי וסביר שהעמיד קבוצה שבאמת ראויה לניצחון דרבי, אפילו כשכמעט הצלחנו לעשות את זה.
תוסיף לכל זה את העובדה שההבדלים התקציביים מאוד משמעותיים בכדורגל של העידן הנוכחי, אין מה לעשות.
אז יש כאן צירוף של כמה דברים: תקציב, שחקנים, צוות מקצועי, מנטליות ומזל.
כשלוקחים את כל אלה בחשבון שוב מגיעים למצב שבו זה לא מופרך להפסיד להם לאורך תקופה ארוכה.
יש הפתעות בכדורגל, והלוואי שאתבדה אני אהיה הכי שמח לאכול את הכובע.
שלא תחשוב שאני לא עצוב מכל זה, אבל אי אפשר להתעלם ולחשוב שזה סתם טעות בסטטיסטיקה.
איך מכבי משחקים תמיד הילוך שני לשיטתך מול כולם חוץ מאשר מולנו? 3 נקודות מול נתניה וקטמון לא נחשב? זה לא מסתדר. מכבי לפני עשור הייתה דורסת כל דבר חוץ מבאר שבע בערך.
זה לא שמכבי כזו מבריקה. זה אנחנו קבוצה מנוהלת רע ומאומנת רע.
7even כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 08:36די עם החארטה הזו.DJSavta כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 01:44כשהם משחקים נגד ריינה ואיסלנדים הם לא משחקים אותו דבר כמו שהם משחקים נגדך, זה ההסבר.shaharot כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 01:37 אין מה לנתח מקצועי כי כולם היו בני זונות
רק אני לא מצליח להבין איך שחקנים מתחלפים, מאמנים ובעלים ועדיין ברגע שמכבי נותנת את הראשון זה game over ותוך דקות זה כבר 2 ו3 ?? מזה ההפקרות הזאת? עולים למחצית השנייה ותוך 2 דקות עוד גול ממטר!! היו שם 3 שחקנים לבדד 3 מטר מהשער. דקה 47!! זה באמת לא נתפס.
רק השבוע ריינה חטפו דקה 45+8 והצליחו לסיים בתיקו. עוד קבוצה קיקיונית באירופה פיגרה 3-0 מחצית ונגמר 3-2.
עלינו בהרכב הכי חזק שלנו מה ש90% מהאנשים פה רצו וחוץ מהתלהבות של 5 דקות , פשוט לא מצליחים לעבור את החצי.
זה תלוי המון בהפועל. אם באים בגישה נכונה ומשחקים נכון זה תלוי רק בהפועל.
אתה חושב שפרץ וזהבי לא מלחיצים את ההגנה של ריינה או הפועל עכו?
אה כן, יעזור גם אשכרה להבין כדורגל ולרכוש מגן ימני וקשר, מה שזועקים לחן סול המביך הזה כבר 3 חודשים.
זה לא שקר, זה תלוי בעוד דברים חידדתי בהודעה הקודמת אבל זה כן חלק מהעניין.צ'ימבויקה כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 08:29זה שקרDJSavta כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 01:44כשהם משחקים נגד ריינה ואיסלנדים הם לא משחקים אותו דבר כמו שהם משחקים נגדך, זה ההסבר.shaharot כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 01:37 אין מה לנתח מקצועי כי כולם היו בני זונות
רק אני לא מצליח להבין איך שחקנים מתחלפים, מאמנים ובעלים ועדיין ברגע שמכבי נותנת את הראשון זה game over ותוך דקות זה כבר 2 ו3 ?? מזה ההפקרות הזאת? עולים למחצית השנייה ותוך 2 דקות עוד גול ממטר!! היו שם 3 שחקנים לבדד 3 מטר מהשער. דקה 47!! זה באמת לא נתפס.
רק השבוע ריינה חטפו דקה 45+8 והצליחו לסיים בתיקו. עוד קבוצה קיקיונית באירופה פיגרה 3-0 מחצית ונגמר 3-2.
עלינו בהרכב הכי חזק שלנו מה ש90% מהאנשים פה רצו וחוץ מהתלהבות של 5 דקות , פשוט לא מצליחים לעבור את החצי.
?El dudernio כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 00:02גם אתה יודע שזה פופוליזם זול.
ליבוביץ שרק לעבירה לפני הגול לכן הואר לא יכול היה להתערב.סומך כתב:בשולי הדברים, עד עכשיו לא הבנתי על מה ולמה פסלו לנו שער חוקי לגמרי
ולדעתי גם צוות השיפוט לא הבין למה נפסל השער ולכן הם "תיקנו" את הטעות בזה שלא נתנו להם פנדל שהגיע להם בסוף.
זה באמת בשולי אבל אם בכל זאת מסתכלים על התוצאה כי הליגה ממשיכה והעולם לא נעצר לצערי, אז זו חתיכת שריקה הזויה שהוא שרק
בסדר. הכוונה שלי הייתה שזו שטות לחשוב שבינואר נראה איזה שינוי מהותי. זה הכל.El dudernio כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 14:49אף אחד לא מצפה שנהיה ברצלונה.
אלא קבוצת אמצע טבלה שיפולי פליאוף עליון.
מכבי שמרו גבהע ואף אחד מהם כמעט לא ירד לקבל כדור כמו שצריך, ולכן כשחטפו את הכדור זה כבר היה כשאזוגי מבודד בענף (מסכן) אן דהירה מהמרכז במצב של 5 על 4.
אני כבר שנתיים צועק שהוא לא קשר אחורי בשום מצב...וינסנט כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 20:05 מסתכל על הגולים אתמול ונדהם איך כל גול נגרם מחורים בקישור שפשוט לא היה קיים, רודריגז עוד חילץ כדורים מידי פעם, אבל אייבינדר כלום, כדורים עוברים לידו, בין הרגליים שלו והוא לא מגיב, פשוט מסתכל. הגול הראשון והשני לא התחילו מהקישור אבל גם הם נגרמו איכשהו מטעות ספציפית שלו. כמה נזק ממנו. געגועים לאל ים, מקווה שהמאמן הליצן יקבל שכל וישים את אל ים נגד ביתר.
אמת. רומראטו אחד מהאנדרייטדים הכי גדולים שהיו אצלנו. לוחם שהשאיר אותנו בליגה. הוא ביחד עם רודריגז יכל להיות מפחיד.El dudernio כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 20:07אני כבר שנתיים צועק שהוא לא קשר אחורי בשום מצב...וינסנט כתב: ↑27 ספטמבר 2023, 20:05 מסתכל על הגולים אתמול ונדהם איך כל גול נגרם מחורים בקישור שפשוט לא היה קיים, רודריגז עוד חילץ כדורים מידי פעם, אבל אייבינדר כלום, כדורים עוברים לידו, בין הרגליים שלו והוא לא מגיב, פשוט מסתכל. הגול הראשון והשני לא התחילו מהקישור אבל גם הם נגרמו איכשהו מטעות ספציפית שלו. כמה נזק ממנו. געגועים לאל ים, מקווה שהמאמן הליצן יקבל שכל וישים את אל ים נגד ביתר.
מה שעצוב זה שגם עם רומראטו היינו אתמול פי 10 טובים
הוא יצעק את השם הפרטי והאורחים את שם המשפחהAsafasraf כתב:אחרי לילה ללא שינה אני מגיע היום לחתונה של חבר מהעבודה ומגלה ששי סידי הוא דוד של החתן.Daniel כתב:איך נרדמים אחרי הלילה הזה?
רק חסר שיעלה לעמדה של הדי ג׳יי ויגיד את שמות הכובשים אתמול. סיוט!
Sent from my iPhone using Tapatalk
וחוליית הגנה יציבהטכנית לארז כתב:חוליית התקפה לא שווה הרבה כשאין מאחוריה חוליית קישור דומיננטית.
שחרור רומראטו היה טעות מקצועית.
ודאי אבל ההתקפה מתחילה מההגנהטכנית לארז כתב:לדעתי גם משחק הגנה מתחיל מהקישור.
ברגע שאתה בונה על איינבינדר ולידו רודריגז האיטי, הגנתית אין למה לצפות יותר מדי.
היו חייבים להביא לפה קשר אחורי גרזן שכל מה שהוא יודע לעשות בחיים זה לחלץ כדורים ולהרוס התקפות של היריבה.
אנחנו צריכים להפסיק לבחור את הרע במיעוטו.כך לא נתקדם. צריך להתחיל לדרוש לבחור במיטב בכל החוליות.טכנית לארז כתב:כן, אבל אם אני הייתי יכול לבחור חוליה שתהיה ממש חזקה מבין הגנה - קישור - התקפה. הייתי בוחר בחוליית קישור.
כלומר הייתי בכיף ממיר את חוליית ההתקפה הלא רעה שלנו בחוליית קישור טובה יותר. נניח אליאס-רומראטו-רודירגז אפילו.
קודם שמים את הז'יטונים על קישור אמין. זו דעתי.
אז חוזרים לנקודת ההתחלה - תקציב.De Niro כתב: ↑28 ספטמבר 2023, 11:29אנחנו צריכים להפסיק לבחור את הרע במיעוטו.כך לא נתקדם. צריך להתחיל לדרוש לבחור במיטב בכל החוליות.טכנית לארז כתב:כן, אבל אם אני הייתי יכול לבחור חוליה שתהיה ממש חזקה מבין הגנה - קישור - התקפה. הייתי בוחר בחוליית קישור.
כלומר הייתי בכיף ממיר את חוליית ההתקפה הלא רעה שלנו בחוליית קישור טובה יותר. נניח אליאס-רומראטו-רודירגז אפילו.
גם בתקציב כמו שלנו אפשר לבנות טוב יותר.טכנית לארז כתב:אז חוזרים לנקודת ההתחלה - תקציב.De Niro כתב: ↑28 ספטמבר 2023, 11:29אנחנו צריכים להפסיק לבחור את הרע במיעוטו.כך לא נתקדם. צריך להתחיל לדרוש לבחור במיטב בכל החוליות.טכנית לארז כתב:כן, אבל אם אני הייתי יכול לבחור חוליה שתהיה ממש חזקה מבין הגנה - קישור - התקפה. הייתי בוחר בחוליית קישור.
זה שיח שחוזר על עצמו אחרי כל תבוסה באופן כ"כ אפור כמו אוהד מכבי שאומר "דאלה".
משחק מהמביכים שאני זוכר.לירון האדום כתב: ↑28 ספטמבר 2023, 09:51 איכשהו בחסות המעצרים של האולטראס והאירועים אתמול של חיפה, החרפה המקצועית שלנו מהדרבי עוברת מתחת לראדר...
מקווה שהשחקנים מבינים שאם הם רוצים לכפר ולו במעט על ההשפלה בדרבי, הם צריכים להביא 3 נקודות מטדי
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
רק ניצחון משכנע ישכיח מעט את הביזיון שהיה שםלירון האדום כתב: ↑28 ספטמבר 2023, 09:51 איכשהו בחסות המעצרים של האולטראס והאירועים אתמול של חיפה, החרפה המקצועית שלנו מהדרבי עוברת מתחת לראדר...
מקווה שהשחקנים מבינים שאם הם רוצים לכפר ולו במעט על ההשפלה בדרבי, הם צריכים להביא 3 נקודות מטדי
מה שכן ובטח לעומת פעמים קודמות זה שהפעם לפחות יש שקט במועדון ולא לכלוכים ושמועותרדפוקס כתב:משחק מהמביכים שאני זוכר.לירון האדום כתב: ↑28 ספטמבר 2023, 09:51 איכשהו בחסות המעצרים של האולטראס והאירועים אתמול של חיפה, החרפה המקצועית שלנו מהדרבי עוברת מתחת לראדר...
עמדו כמו עציצים, רחוקים מהכדור, רחוקים משחקני מכבי שמטיילים ברחבה שלנו, את אמצע המגרש מכבי חוצים כמו את ים סוף שוב ושוב.
פשוט גישה רופסת ועלובה ומבחינה מקצועית חוסר מוכנות ומושג.