redrony כתב: ↑27 אוגוסט 2023, 11:44
בר לב אדום כתב: ↑27 אוגוסט 2023, 11:07
redrony כתב: ↑27 אוגוסט 2023, 11:02
כתבתי שאסור לשפוט אותו כל כך מוקדם ואני עןומד מאחורי זה, אבל -
יש דברים שאני לא יכול לראות ולא מצליח להבין. אולי זה הדשא הגרוע אתמול, אולי לחץ, אין לי מושג, אבל פעם אחרי פעם קבלת החלטות של שחקנים בכדורגל בסיסי הן הפוכות.
למאמן יש כמה תפקידים:
1. שיטה וסגנון
2. ניהולמשחק
3. הכנה של הקבוצה למשחקים ספציפיים
4. שיפור אישי של שחקנים: לא יכול להיות שלאיוס לוקח 5 פעמים כדור לבד באגף ורץ. לא יכול ששחקן כדורגל לא יודע להסתובב ולחפש שטחים מתים.
הדבר שהכי בולט לעין ולא ברור, זה ההתעקשות על מערך, שכל בר דעת והבנה בסיסית בכדורגל מבין, שאינו מתאים לסגל הקבוצה.
כאשר יש לך שני שחקני קו כל כך מובהקים ומגנים כל כך בינוניים מינוס, אי אפשר לפספס את זה שהמערך כל כך לא מתאים והקבוצה בנויה ל4-3-3 קלאסי.
זה שמאמן נכנס עם ראש בקיר וחושב שהוא היחידי שצודק וכולם מסביבו טועים - כאן אני כבר מתחיל לחשוש.
לא יודע. אני חושב שנוטים להפריז בחשיבות של מערכים. מה שחושב זה עם כמה שחקנים אתה מתקיף, מה האיכות שלהם ואיך הם עושים את זה. בכל מקרה, לא המערך דופק כרגע את הקבוצה אלא דברים הרבה יותר בסיסיים.
אני כן מסכים שאם בשביל לשחק 3-5-2 אתה מוותר על הקשר האחורי הכי טוב שלך בשביל שישחק בלם אז יש פה בעיה
כשאתה משחק במערך שכזה אתה מצפה שיהיו לך שני מגנים ששורפים את הקו, קישור אמצע חזק ששולט במשחק והכי חשוב חלוץ 9 קלאסי שיידע לסיים את הכדורים שאמורים להיות מוכנסים דרך המגנים.
מה אתה מקבל פה? שני שחקני כנפיים קלאסיים, שבקלות יכולים לגמור עם מספר דו ספרתי של בישולים, באמצע למעלה בודדים עם עצמם, מגנים חלשים הגנתית ובינוניים מינוס התקפית, קישור אנמי וחלש וזה גורם להעפות כדורים ולהתפלל לפעולה אישית מוצלחת של לאיוס.
אני מאמין, שגם עם אותו הסגל, אבל שכל שחקן ישחק בעמדה, שאותה הוא מכיר ומבצע הכי טוב, הקבוצה תיראה הרבה יותר טוב.