נסכים שלא להסכים.teknoboy כתב: ↑27 אפריל 2023, 17:27א. אני מאמין שאין טעם לבזבז אנרגיה בדיונים על וניתוחים של דמיונות.El dudernio כתב: ↑27 אפריל 2023, 17:12א. רגע.. אתה מסכים שאם רבין היה עושה את מה שהוא הבטיח וחתם עליו במסגרת הסכם אוסלו היה כאן טוב יותר לשני העמים?teknoboy כתב: ↑27 אפריל 2023, 17:05
א. אז הכול זה בעצם משחק של "אם רבין היה עושה דברים מסוימים שהוא אמר אז הוא היה יוצא XYZ"? מרתק. תודה שבזבזת את זמננו.
ב. נו באמת. איש ימין רצח את רבין כי הוא רצה לעשות משהו שהימין מתנגד לו. לא בגלל שהיו פיגועים.
בדיוק כמו שהמחתרת היהודית עשתה מה שעשתה, וכמו שמחתרת בת עין הטמינה מטען בבית ספר, וכמו שכל רוצחי הערבים למיניהם עשו את מה שעשו - כי זה מה שהם חושבים שצריך לעשות. לא בתגובה למשהו.
הם לא ציונים ולכן לא צריכים להתחפש לאימפוטנטים
ב. לטמון את הראש בחול זה נחמד... אבל קשה להתדיין ככה. אם אתה באמת מאמין שלאוירה, לפחד שהיה ברחובות אין קשר לשטנה ולהסתה ולרוח הגבית שיגאל עמיר קיבל אני חושב שיש לך בעיה גדולה בניתוח סיטואציות.
מטלי אשמע בהמשך את ההרצאה של פפה ואגיב לך בהתאם עוד לא התפנתה לי שעה לזה. בנוסף הלינק של הארץ לא נפתח אז אם יש לך דרך תשלח לי שאוכל לקרוא.
ב.כאמור:
אני חושב שיונה אברושמי זרק רימון בלי שאוטובוסים יתפוצצו בעקבות אוסלו.
אני חושב שגולדשטיין טבח מתפללים בלי שאוטובוסים יתפוצצו בעקבות אוסלו.
אני חושב שהמחתרת היהודית, ומחתרת בת עין, והאחים קהלני, ועמי פופר וג'ק טייטל ועוד רבים וטובים הלכו לרצוח אנשים בלי שאוטובוסים יתפוצצו בעקבות אוסלו.
נדמה לי שאפילו המחתרות הימניות של העשורים הראשונים לקיום המדינה לא קמו כתגובה לאוטובוסים שהתפוצצו בעקבות אוסלו.
למה דווקא יגאל עמיר הוא יצור נידף ברוח וחסר agency שלא אחראי בכלל למעשיו אלא רק מגיב לרגשות הגואים ברחוב?
כבר התרגלתי שאנשי המרכז למיניהם, ואתה בפרט, ממהרים לספק אפולוגטיקה לכל פשע של ישראל נגד שכניה, אבל לעשות אפולוגטיקה לפנאט משיחי שרצח את ראש הממשלה שלך כי הוא רצה לעשות דברים שאתה בעדם והרוצח וסביבתו נגדם? גם לזה חשוב לך לעשות נורמליזציה ולהסביר לנו שאין פה בעצם שום דבר מהותי נורא, אלא רק הצטרפות נסיבות טרגית?
דר"א מי שמתיימר להגיד שלטבח במערת המכפלה אין קשר לפיגועים שלאחר מכן גם משקר לעצמו מבחינתי.