אדום נחמד כתב: ↑31 דצמבר 2022, 12:33
teknoboy כתב:
לא הבנתי כלום.
א' מאיפה ההנחה שהסדרי הקיזוז יימשכו כמו שהם היום?
ב' מאיפה הגיע הרעיון שהקומבינה של קיזוזים היא מהותית לדמוקרטיה ויותר חזקה גם מהעיקרון של דמוקרטיה פרלמנטרית וגם ממשטר אוטוקרטי שהפרלמנט הוא רק חותמת גומי בו (שזה מה שאני חושב שכבר קורה, ויגיע לסיומו בקרוב מאוד).
אגב, אפשר לטעון שקומבינת הקיזוזים היא חלק מהביטול בפועל של הפרלמנט, כי היא הופכת את ההצבעות לעניין גושי, או יותר נכון קואליציה נגד אופוזיציה, שזה לא בדיוק העיקרון של דמוקרטיה פרלמנטרית.
לא יודע. כשישתנה נדבר. בכל מקרה אני לא רואה בקיזוזים שום דבר בעייתי, ואם ישנו את החוק שמחייב 61, שיואילו האופוזיציה להגיע במלואה. ואם לאופוזיציה יש רוב של 2-1 זה אומר שיש לאופוזיציה שותפים בקואליציה להם אין התנגדות לחוק. אז לא צריכה להיות להם בעיה להגיע להצביע..
ושוב אני אומר - שיאפשרו כבר להצביע מרחוק. מפגר שעדיין צריך להגיע ללחוץ על כפתור
Sent from my M2003J15SC using Tapatalk
זהו, שכל הקטע הוא שהאפשרות של רוב פחות ממוחלט (נגיד 2-1), מאפשרת את המשחק הפרלמנטרי.
אם האופוזיציה מציעה משהו שהאגף החרדי (נניח, סתם דוגמה) בקואליציה לא ירצה להתנגד לו, אז היא תוכל להעביר את ההצעה שלה.
ברגע שאנחנו מצפים שהחרדים פשוט יתקזזו במקרה כזה, אז עצם האפשרות של שינוי דרך הפרלמנט מבוטלת מראש.
הקיזוז הופך את הפרלמנט מאוסף של 120 נבחרים, שנבחרו כל אחד ברשימה שלו על סמך המצע שלו, לשני גושים קבועים ומונוליטיים שאין שום דרך לשנות לא אותם ולא את מה שהם עושים (מלבד, כמובן, שחיתות, שוחד ושאר קומבינות אפלות, ר' מקרה עדית סילמן, עמיחי שיקלי וכו' וכו').
לדעתי קומבינת הקיזוזים הייתה השלב הראשון בחיסול הדמוקרטיה הפרלמנטרית הפרוצדורלית שהייתה בישראל, והשלב הראשון בדרך להפיכתה לאוטוקרטיה של הרשות המבצעת (כלומר השלב הראשון של ביטול הדמוקרטיה הפרוצדורלית בישראל והחלפתה במשטר סמכותני סטייל פולין\הונגריה\טורקיה\רוסיה, תלוי כמה ירחיקו לכת).