חדשות מהזווית הפלסטינית

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

Red Or Dead כתב:
its-sick כתב: 25 אוקטובר 2022, 17:29 בדיוק. לוחם החופש שהגיע ליפו לא תקף אזרחים למרות הזדמנויות רבות. חיפש וחיפש חיילים ולא מצא, בגלל זה נתפס.
לפי חקירתו הוא חיפש מקום ״עם הרבה אנשים״
בטח גם פצצה בתחנת דלק זו התנגדות לחיילים
כמו גם מספר דו ספרתי של פיגועי ירי, רובם כלפי אוכלוסיה אזרחית, רק בחודשיים האחרונים
בנוהל, לא תפספסו הזדמנות להגן על מחבלים שמנסים לרצוח ישראלים חפים מפשע
למה לא ציינת שאתמול לוחם חופש דקר קלגס יהודי שנכנס לחנות לקנות דברים ויצא בתוך אמבולנס?
וכל מי שמצייר את ההגדרה ״שהאיד״ כחלל בקונפליקט היהודי הוא פשוט מטעה.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

מאמר מאלף, שמסביר היטב את בעיית הפשיעה בחברה הפלסטינית בתוך ישראל.
פלג אולי יופתע לראות שזה לא רק תוצאה של המצב הסוציואקונומי, זה הרבה יותר עמוק מזה (הוא לא באמת יופתע...).
ממליץ בעיקר לחסידי "הסיבות התרבותיות", אבל גם לאחרים, יש בו כמה הפתעות.
מדובר במאמר אקדמי .
https://www.mekomit.co.il/%d7%94%d7%a4% ... 9d-%d7%94/
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אדום מטלי כתב: 26 אוקטובר 2022, 20:36 פלג אולי יופתע לראות שזה לא רק תוצאה של המצב הסוציואקונומי, זה הרבה יותר עמוק מזה (הוא לא באמת יופתע...).
רק שיהיה ברור (עוד לא קראתי את המאמר): אני טוען שהמצב הסציואקונומי הוא המרכיב העיקרי בשאלת הפשיעה, אבל ממש ממש לא היחיד. הדיכוי הלאומי למשל הוא גם כן מרכיב חשוב, וגם שאלת הסיווג של פשעים ואכיפתם.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

אדום מטלי כתב:מאמר מאלף, שמסביר היטב את בעיית הפשיעה בחברה הפלסטינית בתוך ישראל.
פלג אולי יופתע לראות שזה לא רק תוצאה של המצב הסוציואקונומי, זה הרבה יותר עמוק מזה (הוא לא באמת יופתע...).
ממליץ בעיקר לחסידי "הסיבות התרבותיות", אבל גם לאחרים, יש בו כמה הפתעות.
מדובר במאמר אקדמי .
https://www.mekomit.co.il/%d7%94%d7%a4% ... 9d-%d7%94/
קראתי את המאמר, ויש פרט אחד קטן ושולי. מביא את הציטוט מהמאמר עצמו:

״ד״ר אילת מעוז היא אנתרופולוגית העוסקת בכלכלה פוליטית של פשע ואלימות מאורגנת. פוסט-דוקטורנטית במחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה וחברת המפלגה הקומוניסטית הישראלית וחד"ש״.

מה השלב הבא? בני סלע נותן הרצאה על כמה אינוס נשים היא באשמתן?

אין לערבים שום אחריות לעצמם?
תופעות הרצח והאכזריות הן באמת רק בשלושת העשורים האחרונים? להזכיר את זה לרוצח משפחת הרן? להזכיר את הפיגועים של שנות ה-70?
אין ספק שלמדינה יש גם אחריות למצב הנוכחי, אבל לזרוק הכל עליה?
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

תשמע, חלק מהאנשים אומרים שאני טמבל, אולי זה נכון, אבל אני לא מבין את האנלוגיה שלך, אז נסה להסביר לי לאט:
המשל הוא פושע, שמאשים את קורבנות הפשע שלו במה שהוא עשה להם.
איפה הנמשל עם ד"ר אילת מעוז? היא הפושעת? מי נפגעי הפשע שלה?

ושאלה נוספת: האם באמת קראת את המאמר ואתה מזכיר את רצח משפחת הרן?
אני מציע לך לקרוא שוב, אני לא חושב שהבנת משהו מהתוכן.
נערך לאחרונה על ידי אדום מטלי ב 27 אוקטובר 2022, 04:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

מיהם גוב האריות? מצגת בפוסט

סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

המצב האקונומי חשוב, אבל חשובה גם תחושת השייכות.
השחורים באמריקה הופלו ונודו, כך שתחושות אי השייכות לחברה וחוסר המחוייבות לחוקיה השפיעו על הפשיעה בנוסף למצב הכלכלי הקשה.
זה ההבדל בין החרדים לערבים. החרדים מקבלים מהמדינה כל כך הרבה, שיש להם תחושת שייכות. הפשיעה אצלם היא בעיקר כלכלית.
הערבים מופלים ומנודים. המדינה מנסה לתת להם כמה שפחות, פשוט כי יש המון נאצים במקומות קבלת ההחלטות.
כך שמעבר לצורך הכלכלי בפשע כדי להתקיים, יש להם גם תחושת אי מחוייבות. זה ההבדל מי שהביוב זורם לו דרך קבע ברחוב עם הכביש המחורר לבין מי שמקבל מהמדינה תנאים של אמריקה.
וזה עוד לפני שמדברים על חיבתם של השוטרים להרביץ לערבים ולהטריד אותם במגוון דרכים.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

אדום מטלי כתב:תשמע, חלק מהאנשים אומרים שאני טמבל, אולי זה נכון, אבל אני לא מבין את האנלוגיה שלך, אז נסה להסביר לי לאט:

אני קראתי את המאמר עד סופו, ועדיין חלק מהמסקנות שלו פשוט לא נכונות לדעתי.
היא מציינת שהטענה לאכזריות הנובעת מהתרבות היא משהו שהחל בשניים- שלושה עשורים האחרונים, וזה פשוט לא נכון עובדתית.
גם אותו ״פושע״ לא אחראי לכל פן בחיים שלך, ולך קיימת גם כן אחריות.

שוב, שום מילה על כותבת המאמר והפוזיציה שלה.
תיכף מעלה תימוכין לטענות שלי מהספר של ביבי (לא באמת).
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

אפרופו תוכניות מתאר: האם זה יצמצם את הפשיעה? אני לא מאמין.

https://m.knesset.gov.il/news/pressrele ... 2021i.aspx
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

אדום מטלי כתב: 27 אוקטובר 2022, 04:29 מיהם גוב האריות? מצגת בפוסט

מביך
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

Asafasraf כתב: 27 אוקטובר 2022, 06:50
אדום מטלי כתב:תשמע, חלק מהאנשים אומרים שאני טמבל, אולי זה נכון, אבל אני לא מבין את האנלוגיה שלך, אז נסה להסביר לי לאט:

היא מציינת שהטענה לאכזריות הנובעת מהתרבות היא משהו שהחל בשניים- שלושה עשורים האחרונים, וזה פשוט לא נכון עובדתית.

ומה לגבי בני סלע? לא ענית על שאלה 1.

ומה לגבי משפחת הרן? האם ידוע לך שלא מדובר בפשיעה, שזה נושא הדיון, אלא על פעולה צבאית/ פעולת טרור?

ולגבי המאמר, מדובר במחקר אקדמי, מה רלוונטי הרקע הפוליטי של החוקרת? מה המשמעות של אי ההסכמה שלך? ערכת מחקר אחר שאתה יכול להציג? או לפחות להביא מחקר שתומך ב "דעתך"?
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

ברור שרקע פוליטי סופר רלוונטי למחקר שעוסק בחקר תרבות
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
D&3
קיבל.ה  1003 לייקים

באחוזים זה דווקא נשמע מההטיות הפחות חמורות
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

פייסבוק חוסם מדי כמה ימים משתמשים שמפרסמים את העוולות שמתרחשות בגדה המערבית.
כבר ראיתי 3 מקרים כאלה בחודשים האחרונים אנשים שאני עוקב אחריהם ועושים עבודת קודש, דווקא כאלה שמדווחים נתונים, תמונות וסרטים, אבל שומרים על לשון נקיה יחסית.
מעניין איך זה עובד.
Red Or Dead
קיבל.ה  256 לייקים

אפשר לקרוא להם מחבלים
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

למי שמתנגד לאלימות המתנחלים (גם ימני הפורום) ומוכן לסייע לפצות פעילים שנשדדו על ידם, מוזמנים לתרום טיפה:
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

Red Or Dead כתב: 27 אוקטובר 2022, 15:52 אפשר לקרוא להם מחבלים

כן נו, כמו הפרטיזנים הצ'כים שהרגו בין השאר אזרחים גרמנים בשטחים הכבושים. בושה וחרפה ש"אנשי שמאל" ויהודים ברחבי העולם תמכו ועדיין תומכים בדיעבד בפ̶ר̶ט̶י̶ז̶נ̶י̶ם̶ מחבלים הללו. האנטי-פאשיסטים הם הפאשיסטים האמיתיים, או משהו.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
בני12
קיבל.ה  1609 לייקים

pelegs כתב: 27 אוקטובר 2022, 16:25

כן נו, כמו הפרטיזנים הצ'כים שהרגו בין השאר אזרחים גרמנים בשטחים הכבושים. בושה וחרפה ש"אנשי שמאל" ויהודים ברחבי העולם תמכו ועדיין תומכים בדיעבד בפ̶ר̶ט̶י̶ז̶נ̶י̶ם̶ מחבלים הללו. האנטי-פאשיסטים הם הפאשיסטים האמיתיים, או משהו.
צריך להיות עקבי.
אם אתה קורא להם לוחמי חופש אז גם בגין ושמיר היו לוחמי חופש.
אם אתה קורא לבגין ושמיר טרוריסטים אז גם הפלסטינים כאלה.
אם אתה קורא לאחד טרוריסט ולאחד לוחם חופש אז אתה מדבר מפוזיציה (כמו רוב בני האדם)
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

בני12 כתב: 27 אוקטובר 2022, 18:36

צריך להיות עקבי.
אם אתה קורא לאחד טרוריסט ולאחד לוחם חופש אז אתה מדבר מפוזיציה (כמו רוב בני האדם)
אבל יש הבדל בין בגין ושמיר לבין הפלסטינים.
בגין ושמיר *היגרו* למקום שהם לחמו כדי לשחרר, כלומר הם בשום אופן לא נכבשו ולא נלקח מהם שום דבר, בטח שלא על ידי הפלסטינים (וגם לא על ידי אלה שהם נלחמו בהם, שהרי הם היגרו מראש לתוך אותו מצב).
הפלסטינים לעומת זאת נולדו במקום שהם לחמו כדי לשחרר, והציונות בהחלט לקחה מהם די הרבה (וגם המנדט, לצורך העניין, בשיתוף הפעולה שלו עם הציונות).

להגר למקום שבו אתה חלק ממיעוט כדי להגשים איזה חלום שלך על חשבון תושבי המקום זה לא בדיוק אותו דבר כמו להילחם על הבית שנולדת בו.

עריכה: גם הפרטיזנים למיניהם נלחמו על הבית שלהם. יש פה רק דוגמה אחת של אנשים שנדדו אלפי ק"מ כדי להילחם על בית של מישהו אחר, אז אולי בכל זאת אפשר לדבר על הבדלים גם בלי יותר מדי פוזיציה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

מה שטקנו כתב. אין דין מתנחלים קולוניאליסטים כדין ילידים.
בני12
קיבל.ה  1609 לייקים

pelegs כתב: 27 אוקטובר 2022, 19:23 מה שטקנו כתב. אין דין מתנחלים קולוניאליסטים כדין ילידים.
חלק לא קטן מאנשי האצ"ל והלח"י נולדו בארץ.
חלק לא קטן מהפלסטינים היגרו לארץ ישראל במהלך השנים.

אליהו בית צורי נולד בארץ לכיבוש וחי בו כל ימיו. בלי תקווה, בלי עתיד.
האם זה מצדיק את רצח הלורד מוין ?
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

בני12 כתב: 27 אוקטובר 2022, 20:30 חלק לא קטן מאנשי האצ"ל והלח"י נולדו בארץ.

לא אותה הסיטואציה בכלל, הם נולדו כמוני וכמוך כחלק מחברה שקיומה מתבסס על דחיקת ומחיקת האוכלוסיה הילידית. הצלחת התנועה הציונית מחייבת בהכרח טיהור אתני בפלסטינים (זו לא מקריות שזה באמת מה שקרה בפועל).
כמו כמעט כל דבר בפוליטיקה, שאלת הילידות היא לא שאלה אישית אלא שאלה קבוצתית של יחסי כוח - ולכן זה גם לא משנה שחלק מהפלסטינים היגרו לפלסטין בעשורים שלפני הציונות. Bad Empanada לדעתי מסביר את זה יפה (החלק הרלוונטי מתחיל ב-13:20, אבל לדעתי הסרטון כולו שווה צפיה).

אולי האלגוריה הזו תבהיר את העמדה שלי בנושא: נניח והכיבוש הגרמני בצ'כיה איכשהו היה נשמר (גרמניה נצחה במלחמה או משהו). הגרמנים עשו טיהור אתני חלקי בצ'כים, כפי שהם תכננו, ועם השנים המשטר הנאצי הופך ליותר ליברלי. נוצרת תנועה של גרמנים שמתגוררים בשטחים הכבושים שמתנגדים לליברליזציה של גרמניה ונלחמים מצד אחד נגד המשטר הגרמני, ומצד שני פועלים לביצוע טיהור אתני מוחלט בצ'כים. חלק מאותם חברים בארגון נולדו בשטחים האלו וגדלו בהם. האם הם פתאום לוחמי חופש? האם הם ילידים? לא - הם חלאות פאשיסטים שנאבקים למען הקמה של שטח נקי מבחינה אתנית על-חשבון הקבוצה הילידית.

אותו הדבר הציונים שנולדו בא"י במסגרת ההתנחלות הציונית (מינוס הפאשיזם עבור חלקם).
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

בני12 כתב: 27 אוקטובר 2022, 20:30
pelegs כתב: 27 אוקטובר 2022, 19:23 מה שטקנו כתב. אין דין מתנחלים קולוניאליסטים כדין ילידים.
חלק לא קטן מאנשי האצ"ל והלח"י נולדו בארץ.

בלי תקווה ובלי עתיד?
הבריטים לא הודיעו ב-1917 שהם מתכוונים להקים בית לאומי ליהודים בארץ ישראל? זכור לי משהו עם בחור בשם בלפור.
ויש גם את כל העניין של הישות הקולוניאלית-ציונית שכבר הייתה קיימת, מאורגנת וממוסדת, ונתמכה על ידי הריבון, והוא היה חלק ממנה. נראה לי כמו מקור לא רק של תקווה לעתיד.

ולסיום סיומת:
1. יש מצב שלהתנקש בשר לענייני הכיבוש של הכוח הכובש זה דווקא נשמע כמו משהו די לגיטימי ולא כזה משנה מי אתה ומה אתה :smoke:
2. גם אם זה אחלה בחלה, זה לא מהווה צידוק לשום דבר אחר
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

אדום מטלי כתב:

ומה לגבי משפחת הרן? האם ידוע לך שלא מדובר בפשיעה, שזה נושא הדיון, אלא על פעולה צבאית/ פעולת טרור?

ולגבי המאמר, מדובר במחקר אקדמי, מה רלוונטי הרקע הפוליטי של החוקרת? מה המשמעות של אי ההסכמה שלך? ערכת מחקר אחר שאתה יכול להציג? או לפחות להביא מחקר שתומך ב "דעתך"?

אתה באמת שואל מה הקשר במחקר אקדמי שהאמת בו לא מוחלטת ב-100% לבין הפוזיציה של הכותב? אתה עד כדי כך תמים?
בכאלה מחקרים, המרחב/ מרווח למתן המידע האמיתי הרבה יותר גדול, וכך יכולה להיווצר תוצאה שהיא מעוותת בעיניי חלק מהאנשים.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

אני מסכים שאילת מוטה, כמו כל אדם. אני אפילו מכיר אותה אישית ואנחנו לא מסכימים על כל דבר.
אז בניסיון להחזיר את הדיון לתוכן ולא למסגרת: יש לך נתונים שמראים שהפשיעה בחברה הפלסטינית תמיד הייתה גבוהה מאד כמו היום? יש לך איזושהי מתודולוגיה למחקר שתוצאותיו עשויות להצביע על כך שמדובר במשהו תרבותי ולא תוצאה של הסיטואציה הפרקטית בה החברה הנ"ל נמצאת (קרי: פליטות פנימית מתמשכת, נישול מצד המדינה, גזל אדמות ומשאבים, חסימת יכולת ההתפחות העירונית, אי-השקעה בתשתיות, פיקוח שלטוני מתמיד ומסגור כאויבים פוטנציאלים וכו')?
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

Asafasraf כתב: 27 אוקטובר 2022, 22:18
אדום מטלי כתב:

אתה באמת שואל מה הקשר במחקר אקדמי שהאמת בו לא מוחלטת ב-100% לבין הפוזיציה של הכותב? אתה עד כדי כך תמים?
בכאלה מחקרים, המרחב/ מרווח למתן המידע האמיתי הרבה יותר גדול, וכך יכולה להיווצר תוצאה שהיא מעוותת בעיניי חלק מהאנשים.

בו נניח רגע לטענה הזו. ייתכן ואתה צודק, ואין שום ערך למחקר מדעי בתחום שאינו מדע מדויק, אין שום משמעות ליושרה מקצועית, מכיון שכל חוקר מגיע מפוזיציה מסוימת, ולכן ערך הממצאים שלו שווה לדעתם של אוהדים בפורום כדורגל. בוא נזרוק לפח את הפקולטה למדעי הרוח...
שים את זה בצד.

למה אתה עומד אחרי הדברים שלך?
1. מה עם השאלה על האנלוגיה בלני סלע?
2. מה עם השאלה על רצח משפחת הרן והקשר שלע לפשע בחברה הפלסטינית?
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

בני12 כתב: 27 אוקטובר 2022, 18:36

צריך להיות עקבי.
אני דווקא מסכים איתך.
זו הייתה בקשה שלי מזמן במעלה האשכול מכל צווחני "מחבל" "רצח!" שתהיה לשון אחידה. או שכולם חיילים/לוחמים או שכולם מחבלים. או שבשני הצדדים יש צבא, או שבשניהם זה ארגון טרור. או בשניהם זה ניטרול/חיסול, או שבשניהם זה רצח.

(זה כמובן עוד לפני שמדברים על מה שכתבו כאן אחרים בעניין ההצדקה המוסרית והנסיבתית, שהיא דווקא לרעתנו...)
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

אדום מטלי כתב:
Asafasraf כתב: 27 אוקטובר 2022, 22:18
אדום מטלי כתב:

בו נניח רגע לטענה הזו. ייתכן ואתה צודק, ואין שום ערך למחקר מדעי בתחום שאינו מדע מדויק, אין שום משמעות ליושרה מקצועית, מכיון שכל חוקר מגיע מפוזיציה מסוימת, ולכן ערך הממצאים שלו שווה לדעתם של אוהדים בפורום כדורגל. בוא נזרוק לפח את הפקולטה למדעי הרוח...
שים את זה בצד.

למה אתה עומד אחרי הדברים שלך?
1. מה עם השאלה על האנלוגיה בלני סלע?
2. מה עם השאלה על רצח משפחת הרן והקשר שלע לפשע בחברה הפלסטינית?
1. האנלוגיה לבני סלע היתה כשהבאת מחקר של מישהי מאוד קיצונית בדעותיה ומוטה כנגד ישראל והכיבוש.
2. הבאתי את הדוגמא של רצח משפחת הרן, כי במחקר שהבאת היא ציינה שמאשימים את הפלסטינאים באכזריות כחלק מהתרבות שלהם, כשהיא טוענת שזה קרה רק בשני העשורים האחרונים. צריך להזכיר את האכזריות של הרצח הזה?

ד״א, אני די בטוח שאם אותו מחקר היה מתבצע על ידי איש ימין, המסקנות היו ״מעט״ שונות.
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

pelegs כתב:אני מסכים שאילת מוטה, כמו כל אדם. אני אפילו מכיר אותה אישית ואנחנו לא מסכימים על כל דבר.
אז בניסיון להחזיר את הדיון לתוכן ולא למסגרת: יש לך נתונים שמראים שהפשיעה בחברה הפלסטינית תמיד הייתה גבוהה מאד כמו היום? יש לך איזושהי מתודולוגיה למחקר שתוצאותיו עשויות להצביע על כך שמדובר במשהו תרבותי ולא תוצאה של הסיטואציה הפרקטית בה החברה הנ"ל נמצאת (קרי: פליטות פנימית מתמשכת, נישול מצד המדינה, גזל אדמות ומשאבים, חסימת יכולת ההתפחות העירונית, אי-השקעה בתשתיות, פיקוח שלטוני מתמיד ומסגור כאויבים פוטנציאלים וכו')?
לפי מה שזכור לי, המצב היום של החברה הערבית בישראל הרבה יותר טוב מבעבר, אז איך ניתן להסביר שדווקא כשהמצב השתפר (גם אם לדעתך זה לא מספיק), רמת הפשיעה עלתה?
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

זה מגיע לא בכדי להתדיין על הפשיעה בחברה הערבית, אלא לדעת מה דעתכם על תגובת המשטרה במקרה.
אני משער שמנהיגי החברה הערבית, אלה שמתלוננים כל הזמן על רציחות יגנו את המשטרההעל הפעולה הזו, מבלי לדעת בדיוק מה קרה שם.

תמונה
נגמר הנוער
קיבל.ה  220 לייקים

Asafasraf כתב: 29 אוקטובר 2022, 01:29 זה מגיע לא בכדי להתדיין על הפשיעה בחברה הערבית, אלא לדעת מה דעתכם על תגובת המשטרה במקרה.
אני משער שמנהיגי החברה הערבית, אלה שמתלוננים כל הזמן על רציחות יגנו את המשטרההעל הפעולה הזו, מבלי לדעת בדיוק מה קרה שם.

תמונה
איך נוכל לומר את דעתנו על תגובת המשטרה בלי לדעת מה קרה? יכול להיות שהתפתח קרב יריות וההתנהלות היתה תקינה, יכול להיות שהם ירו בהם בגב כשהם לא היוו סיכון. לפי הכותרת מדובר בחילופי אש, לפי גוף הכתבה זה לא ברור. זה בדיוק כמו לשער מה תהיה תגובת מנהיגי החברה הערבית על הפעולה.

ובאופן כללי - אפשר להתלונן על רציחות ואלימות בחברה הערבית, ולבקר את התנהלות המשטרה כשצריך. זה לא סותר.
העבריינים בחברה הערבית הם זבל שלא ברא השטן, אנשים שלא רואים בעיניים שיכולים לרצוח בן אדם על עקיפה בכביש ומבחינתי כל ספק הכי קטן מבחינתי עובד לרעתם ולטובת השוטרים. מצד שני - היד של שוטרים הרבה יותר קלה על ההדק שמדובר בערבים, ושוטרים מתנהלים לפעמים כמו אחרון העבריינים.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

Asafasraf כתב: 29 אוקטובר 2022, 01:29 1. האנלוגיה לבני סלע היתה כשהבאת מחקר של מישהי מאוד קיצונית בדעותיה ומוטה כנגד ישראל והכיבוש.
2. הבאתי את הדוגמא של רצח משפחת הרן, כי במחקר שהבאת היא ציינה שמאשימים את הפלסטינאים באכזריות כחלק מהתרבות שלהם, כשהיא טוענת שזה קרה רק בשני העשורים האחרונים. צריך להזכיר את האכזריות של הרצח הזה?

ד״א, אני די בטוח שאם אותו מחקר היה מתבצע על ידי איש ימין, המסקנות היו ״מעט״ שונות.
אתה רוצה שיכבדו אותך כאן ושנחשוב שאתה מבין מה כותבים כאן. אז בלי קשר לדעות שלך, נסה לאמר דברים עם הגיון בסיסי, עם קצת יותר מחשבה.

1. כלומר, אתה אומר שד"ר לאנתרופולגיה, שעוסקת בכלכלה פוליטית של פשע ואלימות מאורגנת, שמציגה מחקר בתחומה על החברה הפלסטינית בישראל, בשל היותה חברת מפלגת חד"ש, היא כמו פושע שמאשים את קורבנות הפשעים שלו, בביצוע הפשעים של עצמו.
אתה מוכן להסביר את האנלוגיה? (באנלוגיה צריך לנסח איזו אמירה, שהמשל והנמשל הם מקרים פרטיים שלה. דוגמא: אם אני שומע שבדרבי מחר המשטרה לא תרשה לאוהדי הפועל להכניס תפאורה, אני יכול לומר "כן, ומחר בבוקר תזרח השמש". כלומר, האמירה שלי היא שיש דברים שהם טבע העולם, וברור שהם יקרו, אין בהם שום הפתעה. המשל והנמשל הם שניהם מקרה פרטי של האמירה הזו).
לחילופין אתה יכול להגיד שהדוגמא של בני סלע הייתה שגויה, ולהסביר במקום זה מה רצית להגיד.

2. בעניין רצח משפחת הרן - המאמר עוסק באלימות והפשע בחברה הפלסטינית, בעיקר הפשע המאורגן, שהוא עצמו תופעה חדשה בחברה הפלסטנית. כלומר, ראשית, היא לא טוענת שאלימות היא תופעה חדשה, אלא מסבירה שהפשע המאורגן הוא תופעה חדשה יחסית.
שנית', והרבה יותר חשוב – מדובר על עולם הפשע. מה הקשר של מקרה הרצח של משפחת הרן לעולם הפשע? האם אתה מבין שהם נרצחו כחלק ממאבק פלסטיני לשחרור ארצם? האם אתה מבין שזו אלימות שאינה קשורה לעולם הפשע עליו מדובר בכתבה, אלא לפעולה פוליטית, מלחמה? האם אפשר לומר שהתרבות האירית אלימה, כי המחתרת האירית רצחה מאות אזרחים בלונדון? האם אפשר לומר שהבאסקים הם עם אלים בתרבותו, כי הוא רצח מאות אנשים במדריד? הם היהודים/ציונים היו אלימים בתרבותם, כי האצ"ל והלח"י רצחו בפיגועים שלהם מאות זקנים נשים וטף בשווקים, באוטובוסים, ברחובות?
ובכלל, אם רצח של אזרחים הוא מדד לתרבות אלימה של חברה מסוימת, הרי החברה היהודית ציונות היא בעלת תרבות הרבה יותר אלימה מזו הפלסטינית. כפי שהוסבר כאן לא פעם, ב-30 שנה האחרונות ישראלים הרגו הרבה יותר אזרחים פלסטינים מאשר להיפך. זה נכון גם בסה"כ, וגם כל שנה בנפרד.
אתה מבין שהטענה על רצח משפחת הרן לחלוטין לא קשורה לנושא המאמר, והיא גם לא נכונה כשלעצמה?
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

על סעיף מס׳ 1 עניתי לך.
לא טוען שכל מה שנכתב הוא שקרי, אבל כמו שרשמו לפניי כשאתה חוקר תרבות+ אתה בא מפוזיציה מאוד מאוד ברורה ממש לא בטוח שהמחקר יהיה 100% אבייקטיבי.
הדוגמא של בני סלע לא שגויה לתפיסתי, ואתה יכול לא להסכים איתה- לתת לקומוניסטית שחברה בחד״ש כזה משקל, שווה מבחינתי כמו לתת לבני סלע להסביר על מקרי אונס. חפש מישהו קצת פחות מוטה.
הפשע המאורגן הוא ממש לא משהו שצמח בשני העשורים האחרונים, כשאני זוכר טוב טוב את חמולת ג׳רושי דם בתחילת שנות ה-90.
שוב, היא ציינה שמאשימים את הערבים בתרבות רצחנית, כשלדעתה זה לא נכון.
בוא נשים לרגע בצד את רצח משפחת הרן, האם רציחות על רקע חילול כבוד המשפחה, או נקמת דם זה מספיק אכזרי?
לגביי לכבד אותי- זה ממש לא מעניין אותי, אלא מראה שוב את התחושה של המתנשא, העליון וזה שיודע הכל שנוטפת ממך.
Asafasraf
קיבל.ה  1395 לייקים

נגמר הנוער כתב:
Asafasraf כתב: 29 אוקטובר 2022, 01:29 זה מגיע לא בכדי להתדיין על הפשיעה בחברה הערבית, אלא לדעת מה דעתכם על תגובת המשטרה במקרה.

תמונה
איך נוכל לומר את דעתנו על תגובת המשטרה בלי לדעת מה קרה? יכול להיות שהתפתח קרב יריות וההתנהלות היתה תקינה, יכול להיות שהם ירו בהם בגב כשהם לא היוו סיכון. לפי הכותרת מדובר בחילופי אש, לפי גוף הכתבה זה לא ברור. זה בדיוק כמו לשער מה תהיה תגובת מנהיגי החברה הערבית על הפעולה.

ובאופן כללי - אפשר להתלונן על רציחות ואלימות בחברה הערבית, ולבקר את התנהלות המשטרה כשצריך. זה לא סותר.
העבריינים בחברה הערבית הם זבל שלא ברא השטן, אנשים שלא רואים בעיניים שיכולים לרצוח בן אדם על עקיפה בכביש ומבחינתי כל ספק הכי קטן מבחינתי עובד לרעתם ולטובת השוטרים. מצד שני - היד של שוטרים הרבה יותר קלה על ההדק שמדובר בערבים, ושוטרים מתנהלים לפעמים כמו אחרון העבריינים.
אין בינינו ויכוח שהמשטרה בישראל היא לא כליל השלמות, ואני עדין מאוד במילים.
לגביי האשמה במקרה הזה- אפשר לפתוח את הכתבה מהיום בבוקר ב-ynet, והיא פשוט ידועה מראש כחלק מהמשחק הכפול של אנשים בחברה הערבית- אלה שזועקים לעזרה וטיפול בפשיעה (בצדק רב), וכשזו מגיעה מאשימים את המשטרה.
בסוגיית אירגוני הפשע אני חושב שלייב להכניס את השב״כ לעובי הקורה (ארגונים יהודים וערבים כאחד), כי זה הפך לגידול סרטני ממאיר, ומסכן מאוד את התושבים החפים מפשע.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

השב"כ כבר נמצא עמוק בתוך החברה הפלסטינית - מאז קום המדינה, למעשה. פעם מורים בבתי ספר במגזר היו מחוייבים לעסור בידוק של השב"כ, היום אלו הם "רק" מנהלי בתי ספר. שום דבר טוב לא יצא מעירוב של משטרה חשאית שמטרת הקיום המוצהרת שלה היא שימור משטר העליונות היהודי. לפלסטינים בישראל יש מספיק נסיון מר בנושא (אני ממליץ בחום על הספר "ערבים טובים" של הלל כהן בשביל הרחבה בנושא).

מלבד מאבק ישיר בארגונים בשיתוף החברה ומנהיגיה (שזה מה שהם דורשים, תקרא את מה שהם אומרים ולא את הידיעות המוטות בתקשורת העברית), כרגיל אני אזכיר שהפתרון בטווח הארוך הוא שיפור מאסיבי במצבה של החברה הפלסטינית בישראל במספר מישורים (כלכלי, לאומי וכו'). אחרת, עוד עשור נחזור שוב לאותו המצב.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

Asafasraf כתב: 29 אוקטובר 2022, 12:37 על סעיף מס׳ 1 עניתי לך.
לא טוען שכל מה שנכתב הוא שקרי, אבל כמו שרשמו לפניי כשאתה חוקר תרבות+ אתה בא מפוזיציה מאוד מאוד ברורה ממש לא בטוח שהמחקר יהיה 100% אבייקטיבי.
הדוגמא של בני סלע לא שגויה לתפיסתי, ואתה יכול לא להסכים איתה- לתת לקומוניסטית שחברה בחד״ש כזה משקל, שווה מבחינתי כמו לתת לבני סלע להסביר על מקרי אונס. חפש מישהו קצת פחות מוטה.
הפשע המאורגן הוא ממש לא משהו שצמח בשני העשורים האחרונים, כשאני זוכר טוב טוב את חמולת ג׳רושי דם בתחילת שנות ה-90.
שוב, היא ציינה שמאשימים את הערבים בתרבות רצחנית, כשלדעתה זה לא נכון.
בוא נשים לרגע בצד את רצח משפחת הרן, האם רציחות על רקע חילול כבוד המשפחה, או נקמת דם זה מספיק אכזרי?
לגביי לכבד אותי- זה ממש לא מעניין אותי, אלא מראה שוב את התחושה של המתנשא, העליון וזה שיודע הכל שנוטפת ממך.

זה לא שאני לא מסכים עם הדוגמא של בני סלע, אני פשוט לא מתחיל להבין מה היא מדגימה ואיך היא קשורה. הצעתי לך דרך מקובלת להסביר אנלוגיה. לא ניצלת אותה, ולא הסברת בדרך אחרת. כאמור, יש סיכוי שאני טמבל, וכולם חוץ ממני מבינים איך פושע שמאשים את קורבן הפשע בפשע שהוא ביצע, דומה לאיש אקדמיה שהמחקר שלו מראה שאלימות בקהילות מסוימות היא פונקציה של התייחסות המשטר אליהם.

בעניין רצח משפחת הרן, אני לא מעוניין לשים את זה בצד, הייתי רוצה שתענה למה ששאלתי, כי זו דוגמא שאתה הבאת לטענה שלך, וראוי שתעמוד מאחוריה.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

29/10 - יום הזכרון לטבח כפר קאסם
"כל עוד יבוא לנו נוער המוכן למעשים הללו – הכיבוש אפשרי, כפר קאסם אפשרי, ושום פקודה, נפשעת ככל שתהיה, לא תדקור עין ותקומם לב". (פרופסור ישעיהו ליבוביץ')

מאת ג'ון בראון/שיחה מקומית
ב-29 באוקטובר 1956 טבחו חיילי משמר הגבול בתושבי כפר-קאסם. החיילים חיכו ש-47 מאנשי ונשות הכפר יחזרו עת ערב מעבודתם, ואז ירו בהם מטווח קרוב. חיילי המחלקה בפיקודו של גבריאל דאהן שלפו נערות, נשים בהריון ונשים מבוגרות ממכוניות וירו בראשיהן.
טוראי ראשון שלום עופר, אחד הרוצחים, תיאר:
היינו כמו הגרמנים. הם עצרו משאיות, הורידו את היהודים וירו בהם. כך אנחנו, אין הבדל. מילאנו פקודה כמו שחייל גרמני מילא פקודה בזמן המלחמה, כשהורו לו לטבוח ביהודים.
(כל הציטוטים לקוחים מהספר "כפר קאסם: אירועים ומיתוס, רוביק רוזנטל. 2001).
למרות הווידוי המצמרר, עופר מעולם לא הביע חרטה.
כדרכה של תקשורת המיינסטרים הישראלית, אי אפשר למצוא על הטבח שום דיווח בתחילת נובמבר 1956, למעט אחד ביידיש (בלעבנס פראגן, ביטאון הבונד), זאת למרות שהפרטים היו ידועים לתקשורת. בנקל היה ניתן לראיין פצועים, אך הם הוסתרו כדי לא להלבין את פני הצבא הישראלי שהיה עסוק אז בתקיפת מצרים. רק ב-16 בדצמבר, לאחר שהתקרית הופצה במכתבים על ידי חברי כנסת מהשמאל (ועל בימת הכנסת, אך האזכור נמחק מהפרוטוקול) ופורסמה בהרחבה במגזין "טיים" – הופיעו הפרטים בישראל.
משנחשפו הפרטים בישראל נוצר הנרטיב הכוזב של "פקודה בלתי חוקית בעליל", זאת שדגל שחור מתנופף מעליה, יחד עם "אי חוקיות הדוקרת את העין ומקוממת את הלב, אם העין אינה עיוורת והלב אינו אטום או מושחת". הנרטיב הומצא בניסיון לצייר את הטבח כמקרה יוצא דופן של יחידה ש"התפקרה". בקורסי הקצינים של צה"ל מקפידים ללמד את המקרה, ולציין גם את העונשים הכבדים בני עשרות שנים שכביכול ניתנו לרוצחים.
אך אלו שקרים – כל הרוצחים שוחררו לאחר זמן קצר, והאחרון שבהם זכה לחנינה כשנה בלבד לאחר המשפט. גם את הזמן הקצר הזה, מתאר שלום עופר כך: "בשנלר עשינו חיים משוגעים, היינו יוצאים להצגות יומיות בליווי שוטר. הלכנו לשוק, עשינו ארוחות נהדרות. היה לנו כל מה שרצינו. יצאנו עם חיילות מהבסיס, לבשנו מדים וקיבלנו משכורת. אם מישהו היה פוגע בנו, מלינקי היה כותב מכתב לבן גוריון והעניין היה מוסדר".
לא רק שזכו לחנינה, אלא שכיסי הרוצחים רופדו היטב לאחר שחרורם עם העסקתם בעבודות ממשלתיות. גבריאל דאהן מונה לאחראי על האוכלוסייה הערבית ברמלה, ולאחר מכן מונה לנציג הבונדס בפאריס והפך לבעל ממון רב (הוא שינה את שמו לגבריאל דגן). תפקידים דומים ניתנו לשאר הרוצחים, ככל הנראה כדי לקנות את שתיקתם על מנת שחקירה רצינית של המקרה לא תוביל לנותני פקודות הרצח עצמם, ובראשם חברי הממשלה.
אלברט פחימה, אחד הרוצחים, מתאר את הליך המשפט והצעת העבודה שקיבל אחריו:
"כשהמשפט נגמר, התובע קולין גילון היה החבר הכי טוב שלנו. במשפט היה מדבר ככה ומחוץ למשפט היה מדבר אחרת. 'אני מבין אתכם, אתם חיילים'. לי עזרו להיכנס לחברת החשמל, מאז אני שם."
אלוף משנה ישככר שדמי, מי שנתן את הפקודות והחליט על דעת עצמו להקדים את העוצר, התפרסם בתשובתו לשאלה מה יעלה בגורל אלו שאינם יודעים על העוצר. שדמי ענה – "אללה ירחמו", תשובה שהתפרשה כאישור לרצוח. על חלקו בטבח קיבל שדמי עונש של עשר פרוטות. אחר כך הוא אף נשלח למשלחת יוקרתית של צה"ל בחו"ל. במעריב של אותה תקופה הגן עליו אורי דן (31.10.1958) וכתב ש"אללה ירחמו" הוא חלק מהסלנג החביב ששדמי הכניס לצה"ל. שם המאמר של דן הוא – "יכול היה לקרות לכל אחד".
משפט כפר קאסם נסוב כולו על העובדה כי הפקודה שקיבלו החיילים הייתה כזו שחובה לסרב לה. הנרטיב המקובל מדבר על חיילים שרק מילאו פקודות ללא כל החלטה אישית שלהם. אך זה לא נכון, רובם המוחלט של הרוצחים עשו זאת מתוך אידאולוגיה ברורה של שנאת ערבים, וברור שפקודה להרג יהודים לא הייתה מתבצעת. לאחר פריצת מתנחלים לחטמ"ר אפרים וכאשר מתנחל פתח את רכב הג'יפ של מח"ט הגזרה הסביר זאת דובר צה"ל לכתבת כרמלה מנשה: "אני מניח, כרמלה, שאת לא היית מצפה שהמח"ט היה פותח בירי לעבר יהודי שעמד ממולו, אני בטוח שלא לזה את מתכוונת".
לעומת זאת, אחד השוטרים בכפר קאסם, שחשב שמשאית עם תושבים הסתלקה ללא שהצליחו לרצוח את נוסעיה, אמר: "חבל, הפסדנו אותם" (עמוד 29 בספר). כמו כן יהודה פרנקטל, אחד הקצינים שסירבו לפקודה, סיפר כי שינה את הפקודות נוכח ההתלהבות שזיהה בחייליו מהאפשרות לרצוח ערבים. מפקד הגדוד שמואל מלינקי שהשתתף בטבח תואר כבעל דעות ימניות קיצוניות על ידי אחד מסרבני הרצח, נחמיה למפרט.
גבריאל עוליעל, אחד הרוצחים, העיד על האווירה הציבורית, וגזענותו ניכרת:
"תגידי, היום אוהבים ערבים? אז מה את רוצה, שאני אהיה אחר? מאז שיצאתי מבית הסוהר אני עובד עם ערבים. אני יודע איזה כבוד מגיע להם. לא מגיע להם לשמור על בדל של סיגריה שאת זרקת. כולם, בלי יוצא מן הכלל. אין ביניהם טובים."
"בשום שלב לא הרגשת חרטה, אפילו קלה?", הוא נשאל, ועונה:
"למה שאתחרט? במלחמת העצמאות הייתי בגבעתי ובשועלי שמשון. נלחמתי בהרבה קרבות, לא הרגתי ערבים? מי אמר לך שהם היו חמושים?"
כלומר, הפקודה לא דקרה את עינם וקוממה את לבם. בעצם, היא הייתה משאלת לבם, וזו הסיבה שלמרות האתוס של הדגל השחור, הוא מעולם לא הונף בצה"ל. מעולם לא נשפט קצין צה"ל על פקודה בלתי חוקית בעליל – רק ההפך קרה.
האם זה נובע מהעובדה כי פקודה כזאת מעולם לא ניתנה? בוודאי שלא. במלחמת ששת הימים למשל, קצין בכיר נתן פקודה לרצוח עשרות שבויים מצריים, כפי שהתפרסם לאחרונה ב"הארץ". החיילים ביצעו את הפקודות, והקצין קודם לתפקיד בכיר מאוד. מ"פ בלבנון, רמי קפלן, העיד כי נתן פקודה להרוג כל לוחם חיזבאללה שייתפס, וחייליו ביצעו זאת מבלי שעינם נדקרה. ב-22 ביולי 2002 הוחרב ביתו של סאלח שחאדה בפצצת טון, וכתוצאה מכך נהרגו 17 בני אדם. למרות שהיה ידוע שיהרגו חפים מפשע רבים, אף לא אחד לא הרים את הדגל. אלוף במילואים יאיר נווה הורה להוציא להורג חפים מפשע בעת חיסולים, בניגוד לפסיקת בג"ץ, והמחסלים לא הרימו דגל.
זאת ועוד – שתיים עשרה שנה לאחר ההתנקשות בשחאדה, בקיץ 2014, צה"ל ביצע תקיפות דומות לזו שעל שחאדה באופן יומיומי כמעט. עשרות פצצות בנות טון הוטלו בשג'עיה. צה"ל הרג ב"צוק איתן" 59 משפחות בנות לפחות שלוש נפשות כל אחת, שכללו במצטבר 458 בני-אדם. ככה נהרגו בני משפחת אבו ג'בר בדיר אלבלאח, המונה 18 בני אדם, משפחת אבו ג'אמע בחאן יונס, המונה 26 בני אדם, ובית אל בטאש, שם נהרגו 18 נפשות. כולם במסגרת חישוב של צה"ל על בכיר מחוסל מול מספר החפים מפשע שיהרגו.
מה שכן קרה בצה"ל זה בדיוק ההפך. אחד המקרים המפורסמים ביותר הוא של סגן א' מיחידה 8200. ב-2003 נתבקש א' לאשר מתי יהיו אנשים בתוך מבנה שנועד לתקיפה, כדי להרוג אותם, ללא קשר לזהותם, רק בכדי "לגבות מחיר" כתגובה לפיגוע. א' סירב, ולמרות שמדובר בפקודה בלתי חוקית באופן ברור בעליל – הוא נשפט והודח. סרבני יחידת 8200 העידו שנים אחר-כך על פקודות בלתי חוקיות בעליל שניתנו להם בשגרה כגון סחיטת להט"בים, גם הם הודחו.
הבודדים שבכל זאת נשפטים הם עלי התאנה שמאפשרים לצה"ל לרחוץ בניקיון כפיו. כבר אז, במשפטם של רוצחי טבח כפר קאסם, העידו הרוצחים כי מדובר בעניין שבשגרה. שלום עופר סיפר: "הוסבר שהייתה זו מדיניות הממשלה לסלק את הערבים מכפריהם, כדי שהמדינה לא תסבול מאויב הנמצא בתוכה. לכן נעשו הפעולות שבהן נכנסו כוחות לכפרים ערבים, והיו יורים בהם מטחי אש, הורגים אנשים וגורמים לבריחתם" (עמוד 13) . אדמונד נחמני, אחד הרוצחים, סיפר גם הוא: "הייתי עושה חדירות בלילות. הלכנו כמה פעמים לפטרה, שלום עופר ושי עמירם ואני . הלכנו לשם, צילמנו, חיסלנו כמה בדואים וחזרנו".
סגן דניאל פינטו כפת ורצח ארבעה לבנונים ב-79', ולאחר מכן השליך אותם לבאר. למרות שהורשע במשפט ונידון ל-8 שנים, לאחר התערבות חברו צחי הנגבי והרמטכ"ל דאז, הוא שוחרר כעבור כמה שבועות בלבד. בימים אלה מתנהל משפט נגד שני חיילי שריון שהרגו נער בירי בעורפו, הם לא צפויים כלל לתקופות מאסר.
לפינטו לא ניתנה פקודה כזו, גם לחייל אלאור אזריה לא ניתנה פקודה לירות בראשו של אדם גוסס. אך זה לא מבדיל את שניהם מאותם רוצחים. כאשר אזריה ירה, הוא כיוון לפקודת העם והשלטון גם אם לא נכתבה במפורש. אותו סנטימנט שהוביל את שוטרי כפר קאסם להוריד ילדות ממשאיות ולרצוח אותן, הוא אולי התהליך שמוביל היום לירי בילדים, שלכל היותר השליכו אבנים.
> עוזי דיין העיד לטובת אלאור אזריה: כך טייחתי הריגת פלסטינים חפים מפשע
רס"ן ר' מחטיבת כפיר שהרג שני נערים חפים מפשע בירי לראש ולחזה, כתב בפייסבוק שלו – "בעזה יש שני סוגי ברחשים, שניהם כשהם פוגשים את צה"ל הם עולים לשמים". הוא עשה לייק לתגובות בהן נכתב שערבים הם פרימיטיביים, וכאלה שכינו אנשי שמאל בתואר "יהודונים". רס"ן ר' כלל לא הועמד לדין. גם אזריה ומשפחתו כתבו תגובות רצחניות וגזעניות רבות נגד ערבים.
כמו אז גם היום, צה"ל דואג למקם באזורים הרגישים ביותר חיילים שצפויים למעשים מהסוג הזה. מהסיבה הזו חטיבת כפיר, על שלל מעשי הרצח והתעללות שלה, מוצבת בחברון, ופלוגת מג"ב הוכפפה לצה"ל ונשלחה לכפר קאסם.
אזריה מואשם, אך המח"ט שלכאורה רצח נער בשלוש יריות בראשו וגבו לא עומד למשפט, ממש כמו אז – כאשר רוצחי כפר קאסם נשפטו ומבצעי טבח קיביה, שהתרחש שלוש שנים קודם ובו רצחו חיילי ה-101 המהוללת שישים ותשעה בני אדם בבתיהם, ולא עמדו לדין מעולם. אלו מכפר קאסם זכו להוקעה יחסית בעיתונות, אך על אלו של קיביה כתב ד"ר עזריאל קרליבך, עורך מעריב דאז:
מועצת הביטחון ודאי תגנה את ישראל על מעשה קיביה. אבל מה בעצם קרה בקיביה? טענתנו העיקרית היא, אמנם, שהתקרית הזאת לא נחקרה כלל על ידי צד ניטרלי ואובייקטיבי. שלא כמו ביהוד… לא ביקרו משקיפי או"ם כלל בכפר הערבי שכאילו 'נמחה מעל פני האדמה'. לא בדקו ולא ספרו כלל מה מספר ההרוגים שם – והאם אפשר לדבר בכלל על כחמישים קרבנות. ולא הטריחו את עצמם אפילו לחקור מי ומי היו המתקיפים, והאם אמנם כוחות סדירים של צבא ההגנה לישראל מעורבים בדבר בכלל. ממשלות המערב… כולם כאחד קיבלו כתורת משה מסיני את תיאורו של… רדיו רמאללה, בעל הדמיוניות וההפרזות המזרחי. תחנה זאת דיברה על 'חצי גדוד' של צה"ל שהשתתף בפעולה. היכן העקבות ומי ראה אותם? מעצמות המערב, נתפסו ביודעין לתעמולה ערבית (18 באוקטובר 1953)
כל מה שכתב עורך מעריב הוא שקר. האו"ם כן ביקר בכפר, ספר את המתים, ואסף שלל עדויות למעורבות צה"ל. הדיווח של רדיו רמאללה היה מדויק. אבל יחידת ה-101 הייתה "מטובי בנינו" – ומשמר הגבול לא.
המשפטים הללו, כמו גם האתוס הכזבני של "פקודה בלתי חוקית בעליל", נועדו רק לכסות על השקר הגדול. כפי שאמר פרופ' ישעיהו ליבוביץ בעקבות טבח קיביה: כל עוד יבוא לנו נוער המוכן למעשים הללו – הכיבוש אפשרי, כפר קאסם אפשרי, ושום פקודה, נפשעת ככל שתהיה, לא תדקור עין ותקומם לב.
אדום מטלי
קיבל.ה  557 לייקים

הדף היומי שמביאה Adi Ronen Argov (שנחסמה על ידי פייסבוק...)
(לא צריך לקרוא הכל, מספיק, נניח, 30%)

הדף היומי 27.10
מסקר אירועי יום חמישי .

נתונים וכללי
1.יותר מ 50 ארגוני תקשורת הגישו עצומה לחברת מטא( פייסבוק ושות׳) על מדיניות ההגבלות שלה על תכנים פרו פלסטיניים .
סינדיקט העיתונאים הפלסטינים ( SADA) תעד מעל 990 הגבלות על חשבונותיהם של עיתונאים וארגונים פלסטיניים מראשית השנה. לטענתם חברת מטא נעתרת לדרישת מדינת ישראל.
יש לציין שארגון מסתכלים לכיבוש בעיניים הישראלי החל בקמפיין משלו על ההגבלות שפייסבוק מטילה על חשבונות פעילי סולידריות ישראלים.
2. עפ״י נתוני ארגון DCI-P נהרגו 29 קטינים פלסטיניים מראשית השנה בידי הצבא. כמו כן יש לציין שחלה עלייה חדה ביריות כדורים חיים למרכז המסה ולא לגפיים. זאת
מתוך אנליזת פציעות ההרוגים והפצועים בקרב קטינים.
כלומר ירי למרכז המסה גם בקרב קטינים.

הרוגים
1.עימאד אבו רשיד
בן 47. תושב מחנה הפליטים עסכר בשכם.
נורה בבטנו, חזהו וראשו ונהרג במקום. באותו אירוע נורו יריות לעבר מחסום חווארה מרכב חולף. במקום האותה השעה עברו שני רכבים. הכוח ירה לעבר הרכב בו נסע עימאד. באירוע נהרג פלסטיני נוסף ושלישי נפצע.
2.רמזי סמי ס׳ברה
בן 35. תושב מחנה הפליטים עסכר שכם. נהרג באותן נסיבות בהן נהרג עימאד אבו ראשיד.
רמזי נורה בליבו ומת מספר שעות לאחר מכן.

מעצרים ועצירים
1.במהלך הלילה והיום יצא הצבא במבצע מעצרים מסיבי הרחבי הגדה ומזרח ירושלים.
נעצרו 57 (!) פלסטינים, לפי החלוקה הבאה:
בית אומר 18 ( 5 קטינים), ס׳וריף 1, מחנה הפליטים ג׳ילזון 2, ביתוניא 4, בידו 1, ענאתא 1, ג׳בל מוכבר 1, שכם 1, עיראק אל טאייה 1, בית
לחם 3, יאמון 2, עוג׳ה( נפת ג׳נין) 1, אל ג׳יפטליכ 1, רצועת עזה ( 5 דייגים שנפצעו), שייח ג׳ראח 1, נבי סמואל 1, בית חנינא 2 ( קטינים ), חברון 1 ( קטין), עזון 1 ( קטין), שוויכה 5 ( קטינים)

2.עצירים מנהליים -
*הארכה שנייה ברציפות ל6 חודשים ל אחמד ג׳מאל עזאם מסלפית, 3 ימים לפני מועד שחרורו.
*אישאק נועמן הועבר ממעצר למעצר מנהלי ל 4 חודשים.

עימותים בין פלסטינים לכוחות הכיבוש

1.בית אומר צפונית לחברון
הכוחות פלשו לעיירה וביצעו מבצע מעצרים חסר תקדים של 18 עצורים מתוכם 5 קטינים. מרביתם שוחררו בבוקר לאחר לחקירה. במהלך המבצע תועד דחפור צבאי פוגע ברכב טנדר חונה במכוון , מרים אותו ומעיף .
בעיירה פרצו עימותים במהלכם נפצעו 3 מכדורי מתכת מצופים גומי ועשרות מחנק.
2.מחנה הפליטים דהיישה דרומית לבית לחם
עימותים עם הכוחות שירו גז מדמיע ורימוני הלם, כמו גם תלשו תמונות שאהידים מהקירות. לא דווח על נפגעים.
3.מחסום חווארה דרומית לשכם
אש נורתה מרכב חולף לעבר כוח צבאי במחסום. הכוח פתח בירי על מכונית אחת מתוך שתיים שעברו שם , הרג שניים ופצע שלישי. שנעצר.
4.מחנה הפליטים אל ג׳ילזון צפונית לרמאללה
עימותים החלו במהלך מבצע מעצרים במחנה. לא דווח על נפגעים.
5.טול כרם
אוניברסיטת ח׳דורי ממערב לעיר
הכוחות מתעמתים עם סטודנטים תוך ירי מסיבי של גז מדמיע וכדורי גומי. פציעות חנק.
6.א טור מזרח ירושלים
תושבי השכונה יצאו בתהלוכה בקריאה להחזיר גופתו של מוחמד אבו ג׳מעה שנהרג ב 22.9 , בשכונה החלו עימותים קשים והכוחות השתמשו בנוסף לארסנל הרגיל גם במכתזית בואש.
7.תוקוע דרומית מזרחית לבית לחם . הכוחות יורים גז מדמיע על תלמידי ביהס בתום יום לימודים עת התפזרו לבתים. פציעות חנק
8.ביר נבאלה צפונית מערבית לירושלים
עימותים קשים במהלך פשיטה של כוחות על העיירה.
9.מחנה הפליטים אל ערוב צפונית לחברון
עימותים במהלך פשיטה
10.חלדיה מזרחית ליטא
הכוחות ירו גז מדמיע , לא ברורה הסיבה וגרמו לפציעות חנק.
11.בית חנינא צפון ירושלים
התגברה מחאת ההורים כנגד כפיית תוכנית הלימודים הישראלית במזרח ירושלים.יום קודם נציגי משרד החינוך ערכו חיפוש בתיקי תלמידים בביהס אל אימאן. נציגי ההורים טוענים שהמעשה אינו חוקי והם שוקלים פנייה לערכאות משפטיות.
מאוחר יותר פושטים הכוחות על בית ועוצרים 3 קטינים אחרי שתקפו באלימות ההורים.

הריסות, חסימות
1.שכם
ישראל הודיעה שתתחיל להסיר בהדרגה המצור שנמשך 18 יום על העיר שכם
2.חווארה דרומית לשכם
יוזמה של תושבי העיירה שהחלו לסלק מערומי העפר שהערימו הכוחות בכל נתיבי העיירה המשניים.
3.חירבת חומסה אל פוקא
צפון בקעת הירדן
שוב ,הודיעו הכוחות לתושבי הקהילה על פינוים ל 3 ימים לצורך תרגיל צבאי.
בפעמים קודמות הכוחות הסבו נזק רב לרכוש , ואף רמסו שדות מעובדים בכלי רכב צבאי כבד.
4.כפר ד׳אן צפונית מערבית לג׳נין
הכוחות הודיעו למשפחותיהם של ההרוגים מאירועי מחסום ג׳למה, במהלכם נהרג גם קצין צהל, על הריסת בתיהם.
בשני הבתים יחד מתגוררים 15 בני משפחה. ההרוגים היו בני דודים.

התקפות פלסטינים על כוחות צבא
מלבד האירוע בחווארה שכבר סוקר לעיל
1.טמון - דרומית לטובאס- ירי לעבר כוחות שפלשו לעיירה
2.מחסום סאלם- מערבית לג׳נין- השלכת מטענים מאולתרים .
3.מחסום יעבד- דרומית מערבית לג׳נין
ירי לעבר הכוחות

התקפות מתנחלים על פלסטינים
1.בורין דרומית לשכם
מתנחלים שהגיעו מכיוון גבעת רונן הציתו כרמי זיתים.
2.א דיכ מערבית לסלפית
2 פצועים בהתקפת מתנחלים על תושבי הכפר
3.א לובן א שרקייה דרומית לשכם
מתנחלים באבטחת כוחות צבא חוסמים את הכניסה הראשית לכפר. הצבא יורה גז מדמיע לעבר הפלסטינים.
4.חווארה דרומית לשכם
תקיפת כלי רכב פלסטינים ברחוב הראשי.
5.תל רומיידה חברון
מתנחלים בגיבוי הצבא תוקפים מוסקים ואת ביתם. החיילים עוצרים פלסטיני בן 11.
6.ג׳בל צביח דרומית לשכם
מתנחלים בהנהגת ארגון נחלה עלו אתמול למאחז אביתר שעל אדמות העיירה ביתא. בהבטחה שיעלו שוב. הכוחות פינו אותם בתום ההתכנסןת.

התקפות פלסטינים על מתנחלים
1.מחסום רנתיס צפונית מערבית לרמאללה
מתנחל נפצע בפניו מיידוי אבנים
2.*עזון * מזרחית לקלקיליה
נזק לרכבי מתנחלים מיידוי אבנים
הדף איננו כולל את אירועי התקיפה בג׳יביה על מוסקים , וגם לא הפצת הפייק אודות
יידוי אבנים על חיילים באל מופגרה. אלה ידווחו בדף המסקר את אירועי יום שישי
(הסרטונים - בתגובות)
שליחת תגובה