חדשות מהזווית הפלסטינית
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
לפוגרום שיובל אברהם סיפר עליו היה גם המשך:
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
מזל שהמדינה היודונאצית שאני חי בה נתנה לי שני תארים. יכול להיות שאני קצת מבין. קצת.pelegs כתב:לא, לא "בדיוק כמו". הטענה היא:
1. מבחינת עוני הטרנד הכללי הוא אשכנזים < מזרחים < פלסטינים, וזה מתאים למידת הפשיעה.
2. עוני הוא הגורם העיקרי לפשיעה, אבל לא היחיד. הדיכוי הלאומי למשל משחק חלק נכבד בסיטואציה.
אולי אתה צריך לעבור קורס בהבנת הנקרא, אני בטוח שיש מספיק מקורות אונליין (השאלה היא האם תצליח לפתוח אותם).
אין צורך לשלוח לינקים: עזוב שהם לא נפתחים, עכשיו אני אפילו לא מנסה, יא מאוס.
עשרות משתמשים התייאשו ממך ומלהקת המעודדות כאן ופשוט נטשו את הדיון. מעניין למה?
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
אדום מטלי כתב:Asafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 10:51אין ספק שהאו״ם הוא דוגמא ליושרה ונטראליות.אדום מטלי כתב:צריך אולי להזכיר כאן משהו נוסף, למי שמתעלם מהעובדות באופן רצוני או מתוך סוציאליזציה ציונית:
רוב מה שישראל עושה בגדה המערבית הוא בניגוד לחוק הבינלאומי, כולל חלק גדול מהפעלת האלימות והטרור הצבאי (אני שם בצד את ההתנחלויות, שהן פשע מלחמה בהגדרה).
לעומת זאת, רוב האלימות שמפעילים הפלסטינים, בנפרד מהצדק המוסרי שלה, מותרת על פי החוק הבינלאומי, לפי החלטת האו"ם, שמתיר לעם תחת כיבוש או קולוניזציה להתנגד לכך, גם באופן מזוין.
הנה, לשון ההחלטה:
The General Assembly Reaffirms the legitimacy of the peoples' struggle for liberation form colonial and foreign domination and alien subjugation by all available means, including armed struggle;
והמקור הוא לא פלסטיני, גם לא יובל אברהם, אלא האו"ם עצמו:
https://www.un.org/unispal/document/auto-insert-187436/
באותו גוף מתועב יושבות מדינות משקיפות מתחלפות, שהקשר שלהן לזכויות האזרח הוא בערך הקשר שלך לליכוד.
אותו גוף שמגנה את ישראל, ובו בזמן לא נוקף אצבע מול דיקטטורות חשוכות.
אין סוף לבדיחות שאתה מעלה כאן?
וואו....
תגיד, קראת בכלל את החלטת האו"ם, לפני שהגבת?
מה בכלל הקשר למדינות המשקיפות? המדינות המשקיפות החליטו את ההחלטה הזו?
ומה הקשר לעזאזל ליושרה ונטרליות? האם אותה קולט/מבין שזו החלטה על זכויות כלליות שאינה קשורה למדינה ספציפית, כך שמה שאתה אומר לחלוטין לא קשור?
למה לא תנסה לקרוא פעם מקור שמביאים לך?
בחיי, בא לי להביא כאן את הציטוט של איינשטיין לגבי שני הדברים שהם אינסופיים....
ההחלטות של האו״ם ממש לא מעניינות כי זה ארגון מוטה. נקודה.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
ולבינתיים, חברים שלכם שוחרי השלום ממשיכים בעבודתם...

- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
הסיפורים של השב"כ לא מעניינים כי זה ארגון מוטה, נקודה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
מה זה "לינקים לא נפתחים"?
אין שום הבדל בין הלינק שאתה לוחץ עליו כדי להיכנס לאשכול או כדי להגיב בו לבין הלינקים שאנשים משתפים פה.
אין שום הבדל בין הלינק שאתה לוחץ עליו כדי להיכנס לאשכול או כדי להגיב בו לבין הלינקים שאנשים משתפים פה.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 557 לייקים
את זה למדת במסגרת שני התארים במוסדות האקדמים בהם למדת?
כשהאו"ם החליט על "הלגיטימיות של מאבק עמים לשחרור משלטון זר וקולוניאלי ומשעבוד חיצוני, בכל האמצעים הקיימים, לרבות מאבק חמוש" - מה הייתה ההטיה שלו?
כלומר, כלפי מי הוא היה מוטה?
ואתה עצמך, האם לדעתך עם שנמצא תחת כיבוש ושלטון זר, מותר לו להתנגד? אולי מותר לו להתנגד, אבל רק דרך פוסטים בפייסבוק ובהפגנות ברשות המשטר המדכא? מה אתה חושב?
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
אני משתמש בטאפטוק בנייד, וגם שלחתי אליהם פניה בחודש שעבר.teknoboy כתב:מה זה "לינקים לא נפתחים"?
אף לינק לא נפתח, לכן אני שולח תמונות של צילומי מסך.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
לגביי החלק הראשון, התייחסתי ומבחינתי האו״ם זה הבדיחה הכי עצובה שיש.אדום מטלי כתב:את זה למדת במסגרת שני התארים במוסדות האקדמים בהם למדת?
כשהאו"ם החליט על "הלגיטימיות של מאבק עמים לשחרור משלטון זר וקולוניאלי ומשעבוד חיצוני, בכל האמצעים הקיימים, לרבות מאבק חמוש" - מה הייתה ההטיה שלו?
כלומר, כלפי מי הוא היה מוטה?
ואתה עצמך, האם לדעתך עם שנמצא תחת כיבוש ושלטון זר, מותר לו להתנגד? אולי מותר לו להתנגד, אבל רק דרך פוסטים בפייסבוק ובהפגנות ברשות המשטר המדכא? מה אתה חושב?
לגיטימי ומותר להתנגד. השאלה היא איך.
לרצוח חפים מפשע זה ממש לא לגיטימי (גם לא בתקופת המחתרות היהודיות).
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
פרט קטן ושולי שהוא שכח לציין: הרכב נרגם באבנים, אבל למה שזה יצוין?teknoboy כתב:
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
בזמנו, שלחת צילום מסך של בעיה בהטמעת פוסט פייסבוק בפורום (באמצעות אותו תוסף שאתה מגיב לו כרגע). ייאמר לזכותך שהיית הראשון לשים לב לבעיה, אבל היא לא בשליטתנו ולא רלוונטית לרוב ה"לינקים", ובטח שלא ללינקים ממש, שפשוט מובילים לדף אינטרנט כלשהו (בניגוד לפוסטים מוטמעים).
אתה אומר שלינק רגיל לא נפתח לך?
https://www.yahoo.com
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
הפאסיב-אגרסיב שלך לא מרשים אף אחד. לטעמי ישראל איננה "יודונאצית" ולא כתבתי זאת מעולם.
1. בכל מקרה, שני התארים הללו כנראה לא לימדו אותך הבנת הנקרא - הטיעון שהבאתי עדיין עומד ואתה כמובן לא טרחת לנסות לסתור אותו (אלא את הטיעון שחשבת שאני טוען).
2. ידעתי שיגיע הרגע בו פשוט תודה שאתה אפילו לא מנסה לפתוח לינקים. ניכר מהדיונים איתך שאתה לא באמת מבין את הטיעונים שכותבים לך, אז כנראה בפרט אתה לא קורא את ההפניות. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה.
3. אני מקפיד לענות לכל אחד בפירוט, עד כדי אובססיה. אולי הם נטשו כי נגמרו להם הטיעונים. תשאל אותם, לא אותי.
4. לא ברור לי לגמרי מה אתה חושב שהמקרה הזה מוכיח, אבל יש לי תחושה שאתה באמת מאמין שאני ואחרים כאן חושבים של הפלסטינים על כל גווניהם הם טהורים וזכים - למרות שנכתב פה בערך 100 פעם שזה לא המצב, והדיון בו אנחנו נמצאים ממש עכשיו הוא לא בשאלה האם מדובר באנשים שוחרי שלום או לא (מה זה בכלל אומר?) אלא בשאלת הגורמים לפשיעה וטרור בקרב הפלסטינים. כלומר, בחזרה לנקודה 2.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية
נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם

- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
לא פרט אלא טענה של הטרוריסט הציוני. יובל מתייחס לטענה הזו בדיון, אבל כאמור אתה מתקשה בקריאה אז לא מפתיע שפיספסת את זה.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 573 לייקים
לגבי נקודה ראשונה - הכל טוב .קורהAsafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 10:26מכיוון שאין לי אפשרות לפתוח לינקים הגבתי לתגובה שלך שציינה שישראל טוענת שהוא טרוריסט. מחילה, מחילה ושוב מחילה.תא מרבוטא כתב:איפה אני עט על כל ידיעה פלסטינית? כי דווקא בחרת כאן להגיב לידיעה ישראלית למהדרין שאני שמתי. כי אני שם לב שלא רק שאתה מכליל על ערבים (ויאמר לזכותך שאתה כן מעונין בפתרון מדיני שכולל ויתור על שטח אבל זה בנפרד) אלא גם מכליל על משתתפים בדיון. שים לב שפלגס למשל לא מסכים לכל מה שאני כותב, שטקנו לא בהכרח מסכים לכל מה שהוא כותב וכיוב.
ובנושא אחר, היות ולא הגבת למה שאני רשמתי קודם, אני מניח שאתה מסכים לכך שגם ביהדות היו וישנם מקרים של קידוש המוות, שהתפיסה של כל צד היא תמונת ראי ואם היינו במקום הפלסתינים היינו חושבים על חיילי השלטון מה שהם חושבים על חיילי צהל?
לגביי קידוש המוות- הכוונה שלי היתה למאות שנים האחרונות, ולא לתקופות הקדומות, שהרי אם נלך לפי הדת היהודית ארץ ישראל היא של עם ישראל.
לגבי קידוש המוות בשנים האחרונות עדן נתן זאדה וברוך גולדשטיין הן דוגמאות בשלוף של אנשים שקידשו מוות על פני חיים. לא רק של של ערבים אלא של עצמם (זה היה די ברור שכשגולדשטיין נכנס ללב התפילה של המון פלסתיני ויורא למוות בכמעט 30 איש הוא מזמין חוזה על הראש שלו. כנ"ל עדן נתן זאדה שירה למוות בערבים באוטובוס עד שההמון השתלט עליו והרג אותו). מה שכן לדעתי קידוש מוות תלוי למשל גם במידת הנואשות של האדם. לא מאמין שבגטו וורשה האמינו שימלטו ממוות בתקיפת הצבא אבל לא היה להם מה להפסיד.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
לא נפתח.teknoboy כתב:בזמנו, שלחת צילום מסך של בעיה בהטמעת פוסט פייסבוק בפורום (באמצעות אותו תוסף שאתה מגיב לו כרגע). ייאמר לזכותך שהיית הראשון לשים לב לבעיה, אבל היא לא בשליטתנו ולא רלוונטית לרוב ה"לינקים", ובטח שלא ללינקים ממש, שפשוט מובילים לדף אינטרנט כלשהו (בניגוד לפוסטים מוטמעים).
שלחתי מייל נוסף לטאפטוק.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
ברוך גולדשטיין ועדן נתן זאדה אכן בזויים, אבל הכוונה היא לתפיסה מערכתית.תא מרבוטא כתב:לגבי נקודה ראשונה - הכל טוב .קורהAsafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 10:26מכיוון שאין לי אפשרות לפתוח לינקים הגבתי לתגובה שלך שציינה שישראל טוענת שהוא טרוריסט. מחילה, מחילה ושוב מחילה.תא מרבוטא כתב: איפה אני עט על כל ידיעה פלסטינית? כי דווקא בחרת כאן להגיב לידיעה ישראלית למהדרין שאני שמתי. כי אני שם לב שלא רק שאתה מכליל על ערבים (ויאמר לזכותך שאתה כן מעונין בפתרון מדיני שכולל ויתור על שטח אבל זה בנפרד) אלא גם מכליל על משתתפים בדיון. שים לב שפלגס למשל לא מסכים לכל מה שאני כותב, שטקנו לא בהכרח מסכים לכל מה שהוא כותב וכיוב.
ובנושא אחר, היות ולא הגבת למה שאני רשמתי קודם, אני מניח שאתה מסכים לכך שגם ביהדות היו וישנם מקרים של קידוש המוות, שהתפיסה של כל צד היא תמונת ראי ואם היינו במקום הפלסתינים היינו חושבים על חיילי השלטון מה שהם חושבים על חיילי צהל?
לגביי קידוש המוות- הכוונה שלי היתה למאות שנים האחרונות, ולא לתקופות הקדומות, שהרי אם נלך לפי הדת היהודית ארץ ישראל היא של עם ישראל.
לגבי קידוש המוות בשנים האחרונות עדן נתן זאדה וברוך גולדשטיין הן דוגמאות בשלוף של אנשים שקידשו מוות על פני חיים. לא רק של של ערבים אלא של עצמם (זה היה די ברור שכשגולדשטיין נכנס ללב התפילה של המון פלסתיני ויורא למוות בכמעט 30 איש הוא מזמין חוזה על הראש שלו. כנ"ל עדן נתן זאדה שירה למוות בערבים באוטובוס עד שההמון השתלט עליו והרג אותו). מה שכן לדעתי קידוש מוות תלוי למשל גם במידת הנואשות של האדם. לא מאמין שבגטו וורשה האמינו שימלטו ממוות בתקיפת הצבא אבל לא היה להם מה להפסיד.
אין ספק שכשאתה מיואש, המוות הרבה פחות מפחיד אותך, אבל זו כמעט דרך חיים אצל האויבים שלנו.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
אתה אשכרה אדיוט, כי אין לי דרך אחרת להסביר לך את זה.
מופיע לי הסרטון ואין לי אפשרות לפתוח את הלינק לטויטר.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
1. כדי לקבל תואר נדרש לבצע מבחנים בכתב.pelegs כתב:
הפאסיב-אגרסיב שלך לא מרשים אף אחד. לטעמי ישראל איננה "יודונאצית" ולא כתבתי זאת מעולם.
1. בכל מקרה, שני התארים הללו כנראה לא לימדו אותך הבנת הנקרא - הטיעון שהבאתי עדיין עומד ואתה כמובן לא טרחת לנסות לסתור אותו (אלא את הטיעון שחשבת שאני טוען).
2. ידעתי שיגיע הרגע בו פשוט תודה שאתה אפילו לא מנסה לפתוח לינקים. ניכר מהדיונים איתך שאתה לא באמת מבין את הטיעונים שכותבים לך, אז כנראה בפרט אתה לא קורא את ההפניות. לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה.
3. אני מקפיד לענות לכל אחד בפירוט, עד כדי אובססיה. אולי הם נטשו כי נגמרו להם הטיעונים. תשאל אותם, לא אותי.
4. לא ברור לי לגמרי מה אתה חושב שהמקרה הזה מוכיח, אבל יש לי תחושה שאתה באמת מאמין שאני ואחרים כאן חושבים של הפלסטינים על כל גווניהם הם טהורים וזכים - למרות שנכתב פה בערך 100 פעם שזה לא המצב, והדיון בו אנחנו נמצאים ממש עכשיו הוא לא בשאלה האם מדובר באנשים שוחרי שלום או לא (מה זה בכלל אומר?) אלא בשאלת הגורמים לפשיעה וטרור בקרב הפלסטינים. כלומר, בחזרה לנקודה 2.
כדי לעבור מבחן צריך לענות על שאלות.
כדי לענות נכון על שאלות צריך להבין אותו ולדעת את התשובות. זה מספיק כדי להסביר למתנשא כמוך?
2. אם אני מסביר כל כך הרבה זמן שאני לא יכול לפתוח לינקים, ואתה לא קולט, הבעיה היא לא אצלי.
3. כולם נטשו, כשרובם מציינים שאין עם מי לנהל דיון (לא אציין את החוו״ד האישית שלהם לגביך)
4. גם אני לא טענתי שכל היהודים זכים, ואת סוגיית מקור הפשע בחברה הערבית לא נפתור כאן, כי אנחנו חושבים אחרת.
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
ואם אתה פותח בדפדפן? (מהטפטוק, בתפריט שנפתח כשלוחצים על השלוש נקודות, יש שם אופציה לראות בדפדפן, באנגלית זה נקרא web view)Asafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 19:59לא נפתח.teknoboy כתב:בזמנו, שלחת צילום מסך של בעיה בהטמעת פוסט פייסבוק בפורום (באמצעות אותו תוסף שאתה מגיב לו כרגע). ייאמר לזכותך שהיית הראשון לשים לב לבעיה, אבל היא לא בשליטתנו ולא רלוונטית לרוב ה"לינקים", ובטח שלא ללינקים ממש, שפשוט מובילים לדף אינטרנט כלשהו (בניגוד לפוסטים מוטמעים).
שלחתי מייל נוסף לטאפטוק.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
1. כנראה שרמת ההבנה הנדרשת באוניברסיטאות בארץ נמוכה (או שמשהו השתנה אצלך מאז שסיימת את התארים, אין לי מושג) - אחרת קשה לי להסביר את זה שכבר פעם חמישית או יותר שאתה פשוט לא מבין מה כותבים לך.Asafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 20:14 1. כדי לקבל תואר נדרש לבצע מבחנים בכתב.
כדי לענות נכון על שאלות צריך להבין אותו ולדעת את התשובות. זה מספיק כדי להסביר למתנשא כמוך?
2. אם אני מסביר כל כך הרבה זמן שאני לא יכול לפתוח לינקים, ואתה לא קולט, הבעיה היא לא אצלי.
3. כולם נטשו, כשרובם מציינים שאין עם מי לנהל דיון (לא אציין את החוו״ד האישית שלהם לגביך)
4. גם אני לא טענתי שכל היהודים זכים, ואת סוגיית מקור הפשע בחברה הערבית לא נפתור כאן, כי אנחנו חושבים אחרת.
ניסיתי להבהיר בשפה פשוטה ובחזרה כמה פעמים על הנקודה שלי, ועדיין לא ענית על הטענה אלא העלת טענות משלך שמתווכחות עם איש קש שאתה יצרת. באמת שאין לי דרך יותר פשוטה להסביר לך את זה. תעבור שוב, לאט, ותקרא את הטענות שלי, אולי זה יכנס מתישהו.
2. אני מבין טוב מאד את מה שאתה טוען, אני פשוט נע בין סקפטיות ובין הבנה שאתה מאותגר טכנולוגית לצד הבעיות שלך בהבנת הנקרא (בחיי שהורדתי והתקנתי את האפליקציה בעצמי והלינקים נפתחים בה בסדר גמור, ראה למטה). ספציפית, כפי שכתבתי, התגובה האחרונה שלך מחזקת אצלי את הטענה שגם אם יכולת לגשת לקישורים לא היית טורח לקרוא אותם, ובוודאי שלא היית מבין אותם (ראה סעיף קודם).
3. זו בעיה שלהם - אני טרחתי לענות באופן מפורט לכל אחד ואחד מהם ועל כל טענה, כולל הפניות ומקורות. אתה אפילו כתבת אתה מעריך את זה גם אם אתה לא מסכים עם דעתי. בהתחשב בכך, "אין עם מי לדבר" נשמע לי יותר כמו תירוץ ל-"אני לא מצליח להתמודד עם הטיעונים שהוא מביא" מאשר "הוא לא מבין מה אני מנסה להגיד". אני די בטוח שברמה האישית רובם חושבים שאני הזוי ומנותק מהמציאות שלא מסוגל לראות איך העולם עובד באמת. סבבה, ככה גם חשבו על לבנים שהתנגדו לאפרטהייד בדרא"פ וללבנים שהתנגדו לעבדות בארה"ב. זה לא קל להתגבר על אינדוקטרינציה רבת שנים, אני יודע את זה מניסיון.
4. התחמקות משמימה - הנקודה לא הייתה מה אתה טוען על יהודים, אלא איך אתה גוזר מהטענות האלו את יחסך לפלסטינים. כרגיל, חוסר הבנת הנקרא: אני טוען שיש קורלציה בין מידת העוני למידת הפשיעה (בתוספת דיכוי לאומי). זה לא אומר שלטעמי אתה חושב שכל היהודים זכים, אלא שהטיעון "פשיעה ==> תרבות קלוקלת" שאתה מתעקש להשתמש בו אינו רלוונטי. בכל מקרה, אני בהחלט מקווה שבזה סגרנו את הנושא של פשיעה בחברה הפלסטינית ואתה תפסיק להציד את הטיעון המטופש שלך לפיו זה מוכיח שמדובר בתרבות אלימה.
העיקר שאני המתנשא כאן, הא?

חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
אני חייב לציין שמאוד לא נעים לי שהגענו לשלב בו אנחנו מטיחים האשמות האחד בשני, למרות שמתוך להט אני מתדרדר לזה לעיתים (מה לעשות שאני בן אדם ויש לי יש אגו).
למרות שאני חושב שכל הבסיס לטענות שלך נובעות מתפישה גזענית שאפשר להשתחרר ממנה (כאמור גם אני החזקתי בתפישות הנ"ל בעבר), אני בכל זאת אנסה למקד את הדיון בחזרה לנקודה המרכזית, כי זו כנראה הדרך היחידה שלי להשפיע ולו במעט על התפישה שלך ו/או של קוראים אחרים שמחזיקים בדעות דומות. אז בגדול: הטענה שלך היא שלערבים בכלל ולפלסטינים בפרט (וביחוד לפלסטינים בישראל) יש תרבות אלימה. ההוכחה שלך לטענה הזו היא שיש בקרב הפלסטינים בישראל פשיעה ואלימות. אני מנגד טוען שמדובר במגוון סיבות, החשובה ביותר בהן (בהפרש ניכר) היא העוני בחברה הנ"ל, שנובע גם מהדיכוי הלאומי שחווים הפלסטינים (וגם מוביל לאלימות - לטעמי מוצדקת - כנגד המערכת המדכאת). לכן, שום דוגמה בודדת שתביא לא תוכיח את הטענה שלך, כי אני לא מכחיש שישנם פלסטינים שמבצעים פשעים. למעשה, אתה יכול למלא את חמשת העמודים הבאים בדוגמאות לפשעים שביצעו אזרחים פלסטינים, וזה לא יענה על הטענה שלי בכלל, כי היא לא תלויה בכמות הפשע (כאמור, אני לא טוען שאין פשיעה ואלימות בחברה הפלסטינית).
כדי לענות לי על הטענה שלי אתה צריך לסתור את המחקר הקיים בנושא, ולהראות שאין קורלציה בין עוני ופשיעה. זו מטלה קשה, אבל לא בלתי-אפשרית אם האמת לצדך (לדעתי היא לא, אבל אתה כנראה חושב ככה). ניסית לעשות את זה ע"י הצבעה על החברה החרדית, ועניתי לטענה הזו בפירוט, כולל צירוף מחקר רלוונטי. כדי להמשיך מכאן אתה תצטרך או לסתור את התגובה שלי בנוגע לחברה החרדית (אי שם לפני כעשרים או יותר עמודי דיון), או לנסות למצוא חורים אחרים בטענה הכללית בנוגע לגורמי ההשפעה העיקריים על פשיעה ואלימות.
למרות שאני חושב שכל הבסיס לטענות שלך נובעות מתפישה גזענית שאפשר להשתחרר ממנה (כאמור גם אני החזקתי בתפישות הנ"ל בעבר), אני בכל זאת אנסה למקד את הדיון בחזרה לנקודה המרכזית, כי זו כנראה הדרך היחידה שלי להשפיע ולו במעט על התפישה שלך ו/או של קוראים אחרים שמחזיקים בדעות דומות. אז בגדול: הטענה שלך היא שלערבים בכלל ולפלסטינים בפרט (וביחוד לפלסטינים בישראל) יש תרבות אלימה. ההוכחה שלך לטענה הזו היא שיש בקרב הפלסטינים בישראל פשיעה ואלימות. אני מנגד טוען שמדובר במגוון סיבות, החשובה ביותר בהן (בהפרש ניכר) היא העוני בחברה הנ"ל, שנובע גם מהדיכוי הלאומי שחווים הפלסטינים (וגם מוביל לאלימות - לטעמי מוצדקת - כנגד המערכת המדכאת). לכן, שום דוגמה בודדת שתביא לא תוכיח את הטענה שלך, כי אני לא מכחיש שישנם פלסטינים שמבצעים פשעים. למעשה, אתה יכול למלא את חמשת העמודים הבאים בדוגמאות לפשעים שביצעו אזרחים פלסטינים, וזה לא יענה על הטענה שלי בכלל, כי היא לא תלויה בכמות הפשע (כאמור, אני לא טוען שאין פשיעה ואלימות בחברה הפלסטינית).
כדי לענות לי על הטענה שלי אתה צריך לסתור את המחקר הקיים בנושא, ולהראות שאין קורלציה בין עוני ופשיעה. זו מטלה קשה, אבל לא בלתי-אפשרית אם האמת לצדך (לדעתי היא לא, אבל אתה כנראה חושב ככה). ניסית לעשות את זה ע"י הצבעה על החברה החרדית, ועניתי לטענה הזו בפירוט, כולל צירוף מחקר רלוונטי. כדי להמשיך מכאן אתה תצטרך או לסתור את התגובה שלי בנוגע לחברה החרדית (אי שם לפני כעשרים או יותר עמודי דיון), או לנסות למצוא חורים אחרים בטענה הכללית בנוגע לגורמי ההשפעה העיקריים על פשיעה ואלימות.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 1395 לייקים
קבל תמונה מהלינק שמטלי שלח על האו״ם:pelegs כתב:1. כנראה שרמת ההבנה הנדרשת באוניברסיטאות בארץ נמוכה (או שמשהו השתנה אצלך מאז שסיימת את התארים, אין לי מושג) - אחרת קשה לי להסביר את זה שכבר פעם חמישית או יותר שאתה פשוט לא מבין מה כותבים לך.Asafasraf כתב: ↑16 אוקטובר 2022, 20:14 1. כדי לקבל תואר נדרש לבצע מבחנים בכתב.
ניסיתי להבהיר בשפה פשוטה ובחזרה כמה פעמים על הנקודה שלי, ועדיין לא ענית על הטענה אלא העלת טענות משלך שמתווכחות עם איש קש שאתה יצרת. באמת שאין לי דרך יותר פשוטה להסביר לך את זה. תעבור שוב, לאט, ותקרא את הטענות שלי, אולי זה יכנס מתישהו.
2. אני מבין טוב מאד את מה שאתה טוען, אני פשוט נע בין סקפטיות ובין הבנה שאתה מאותגר טכנולוגית לצד הבעיות שלך בהבנת הנקרא (בחיי שהורדתי והתקנתי את האפליקציה בעצמי והלינקים נפתחים בה בסדר גמור, ראה למטה). ספציפית, כפי שכתבתי, התגובה האחרונה שלך מחזקת אצלי את הטענה שגם אם יכולת לגשת לקישורים לא היית טורח לקרוא אותם, ובוודאי שלא היית מבין אותם (ראה סעיף קודם).
3. זו בעיה שלהם - אני טרחתי לענות באופן מפורט לכל אחד ואחד מהם ועל כל טענה, כולל הפניות ומקורות. אתה אפילו כתבת אתה מעריך את זה גם אם אתה לא מסכים עם דעתי. בהתחשב בכך, "אין עם מי לדבר" נשמע לי יותר כמו תירוץ ל-"אני לא מצליח להתמודד עם הטיעונים שהוא מביא" מאשר "הוא לא מבין מה אני מנסה להגיד". אני די בטוח שברמה האישית רובם חושבים שאני הזוי ומנותק מהמציאות שלא מסוגל לראות איך העולם עובד באמת. סבבה, ככה גם חשבו על לבנים שהתנגדו לאפרטהייד בדרא"פ וללבנים שהתנגדו לעבדות בארה"ב. זה לא קל להתגבר על אינדוקטרינציה רבת שנים, אני יודע את זה מניסיון.
4. התחמקות משמימה - הנקודה לא הייתה מה אתה טוען על יהודים, אלא איך אתה גוזר מהטענות האלו את יחסך לפלסטינים. כרגיל, חוסר הבנת הנקרא: אני טוען שיש קורלציה בין מידת העוני למידת הפשיעה (בתוספת דיכוי לאומי). זה לא אומר שלטעמי אתה חושב שכל היהודים זכים, אלא שהטיעון "פשיעה ==> תרבות קלוקלת" שאתה מתעקש להשתמש בו אינו רלוונטי. בכל מקרה, אני בהחלט מקווה שבזה סגרנו את הנושא של פשיעה בחברה הפלסטינית ואתה תפסיק להציד את הטיעון המטופש שלך לפיו זה מוכיח שמדובר בתרבות אלימה.
העיקר שאני המתנשא כאן, הא?
זה פשוט לא נפתח.
את המילה ״אדיוט״ כתבתי כי אני מסביר לך לא מעט פעמים שאין לי אפשרות לפתוח לינקים, אבל אתה ממשיך בשלך.

-
- קיבל.ה 1395 לייקים
לאף אחד זה לא נעים, אבל יחד עם זאת כשקוראים לך ״יודונאצי״ ומזלזלים במה שעברת בחיים ובחיים היומיומיים שלי, אי אפשר שלא להגיב.pelegs כתב:אני חייב לציין שמאוד לא נעים לי שהגענו לשלב בו אנחנו מטיחים האשמות האחד בשני, למרות שמתוך להט אני מתדרדר לזה לעיתים (מה לעשות שאני בן אדם ויש לי יש אגו).
לדעתי, נדירים האנשים שהם לא גזעניים בעולם הזה, ואני והרוב המכריע כאן כן גזעניים בצורה כזו או אחרת.
אני מאוד אוהב את אלה שמחשיבים את עצמם ללא גזענים, אבל לא מוכנים לגור בבניין שכולו אתיופים, בטענות שונות ומשונות שלדבריהם זה לא גזענות (רעש/ ריחות מאכלים/ תרבות רעשנית וכו׳).
אני טוען שתרבות האיסלאם מייצרת (לא יכול להגיד מעודדת) אלימות, מלחמה ודם, ולראיה כמות אירגוני הטרור שקיימים בעולם בכלל, וסביבנו בפרט.
תרבות של נקמת דם ורצח על חילול כבוד המשפחה אלה דברים שלא מתאימים למאה ה-21 וקיימים בחברה הזו ללא קשר למעמד הסוציו אקונומי של הפרטים בה.
אני לא טענתי לרגע שאין ולא היו עוולות לאורך השנים כלפי הערבים בישראל/ הפלסטינאים, אלא כן טוען שיש להם אחריות גדולה למצב שבו אנחנו נמצאים היום.
לא צריך להסביר על ״מיקוד שליטה פנימי״, אבל זה פשוט לא קיים אצלם.
הבאתי לך דוגמא את החברה החרדית, וענית לי עם לינק שלא נפתח לי. איך אתה רוצה שאתייחס לזה?
למרות זאת, שוב הבאתי לך דוגמאות לאירוגני טרור שהם לא במדינת ישראל.
אני לא חושב שהעוני זו הסיבה העיקרית לפשיעה, אלא התרבות.
בנוגע למחקרים שאתה מביא:
מכיוון שלא מדובר במתמטיקה, אין אמת מוחלטת, כי מספיק שאחד המשתנים במחקר מעוות/ מוצג בצורה שונה, התוצאות יהיו אחרות.
ההבדלים בתפיסה בינינו הם בגלל ההנחה שלך שישראל זו אדמה פלסטינאית ואנחנו רק אורחים כאן, ואני טוען שזו האדמה שלנו, זו שנלחמנו עליה והקזנו דם בשבילה, לכן כל הסכם עתידי צריך להתאים לנו ולשרת אותנו. מדינת כל אזרחיה, זה לא אינטרס למי שדוגל בקונספט של מדינה יהודית.
-
- קיבל.ה 573 לייקים
אסף אתה חוזר לתרבות האסלאם כל הזמן. רק שהאסלאם מורכב מזרמים וגישות, כמו אגב היהדות. קוקיסטים למשל חושבים שחשוב לעלות בחומה וליישב את ישראל, נטורי קרתא נגד בכלל להכיר בישראל, הזרם שמייצג יובל שרלו מכיר ומקבל הומוסקסואלים (אם גם לא מבטל ההתייחסות למשכב זכר כעבירה), הרב טאו חושב שהומוסקסואלים גרועים מערבים, וזה לפני הרפורמים והקונסרבטיבים.
גם באסלאם יש לך שיעה וסונה וזרמים קוטביסטים וזרמים מתונים וכו. לומר האסלאם זה בערך כמו לומר כל היהודים רוצים מלחמת חורמה בגויים רק כי כהנא אמר את זה
גם באסלאם יש לך שיעה וסונה וזרמים קוטביסטים וזרמים מתונים וכו. לומר האסלאם זה בערך כמו לומר כל היהודים רוצים מלחמת חורמה בגויים רק כי כהנא אמר את זה
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
מי שלא רוצה שיקראו לו נאצי, אולי כדאי שבמקום ליילל ינסה להיות פחות נאצי?
לאמר על הציבור הערבי, שמופלה קשות בכל תחומי החיים מאז קום המדינה, שהוא עבריין בבסיסו, זו גזענות ברמה נאצית.
כל דפקט גזען חושב שהוא "מדען", ומביא "הוכחות" מהחיים לתורת הגזע שלו. לא מאמרים, לא מחקרים של מקצוענים, סתם. כל התיאוריות הנאציות על יהודים היו בדיוק כאלה,
גם גלית דוסטן אזרבייג'ן עשתה את בדיוק את זה כשפרסמה את תורת הגזע הפרטית שלה (לדבריה, "חבל שהנאצים הוציאו לתורות גזע שם רע"), לפיה גברים אשכנזים יותר חכמים מכל שאר בני האדם.
וואלק, אתם לא סוציולוגים, אין מחקר סוציולוגי או ביולוגי שתומך בתורות גזע. תרדו מהפוזה המפגרת של "הוכחות".
אין הוכחות, אתם סתם גזענים שמחפשים בכוח תירוצים למה אתם לא לגמרי מטומטמים.
לאמר על הציבור הערבי, שמופלה קשות בכל תחומי החיים מאז קום המדינה, שהוא עבריין בבסיסו, זו גזענות ברמה נאצית.
כל דפקט גזען חושב שהוא "מדען", ומביא "הוכחות" מהחיים לתורת הגזע שלו. לא מאמרים, לא מחקרים של מקצוענים, סתם. כל התיאוריות הנאציות על יהודים היו בדיוק כאלה,
גם גלית דוסטן אזרבייג'ן עשתה את בדיוק את זה כשפרסמה את תורת הגזע הפרטית שלה (לדבריה, "חבל שהנאצים הוציאו לתורות גזע שם רע"), לפיה גברים אשכנזים יותר חכמים מכל שאר בני האדם.
וואלק, אתם לא סוציולוגים, אין מחקר סוציולוגי או ביולוגי שתומך בתורות גזע. תרדו מהפוזה המפגרת של "הוכחות".
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
מסכים עם תחילת דבריך, והסוף, לכן אתקן:תא מרבוטא כתב:אסף אתה חוזר לתרבות האסלאם כל הזמן. רק שהאסלאם מורכב מזרמים וגישות, כמו אגב היהדות. קוקיסטים למשל חושבים שחשוב לעלות בחומה וליישב את ישראל, נטורי קרתא נגד בכלל להכיר בישראל, הזרם שמייצג יובל שרלו מכיר ומקבל הומוסקסואלים (אם גם לא מבטל ההתייחסות למשכב זכר כעבירה), הרב טאו חושב שהומוסקסואלים גרועים מערבים, וזה לפני הרפורמים והקונסרבטיבים.
באיסלאם הזרמים הדומיננטיים מקדשים את המוות ומעוניינים במלחמה. אפשר לראות את שה סביבנו, אבל לא רק.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
״ליילל״- צחקתי בקול.its-sick כתב:מי שלא רוצה שיקראו לו נאצי, אולי כדאי שבמקום ליילל ינסה להיות פחות נאצי?
פלגס העלה סוגיה וקיבל מענה.
אתה מוזמן לחשוב ולקרוא לי איך שבא לך.
אתה מבחינתי משול לגייס חמישי, מתייפייף שמעוניין בחורבן המדינה שבנו כאן בדם יזע ודמעות.
אתה טוען שאתה לא יכול לעזוב את ישראל, אבל שונא אותה ובז לה.
למה שלא תגור באיזה יישוב ערבי בישראל לאות הזדהות עם המאבק שלהם, ומשם תנסה להפעיל את הרעל שלך?
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
Asafasraf כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 07:47 1. לאף אחד זה לא נעים, אבל יחד עם זאת כשקוראים לך ״יודונאצי״ ומזלזלים במה שעברת בחיים ובחיים היומיומיים שלי, אי אפשר שלא להגיב.
1. לדעתי, נדירים האנשים שהם לא גזעניים בעולם הזה, ואני והרוב המכריע כאן כן גזעניים בצורה כזו או אחרת.
אני מאוד אוהב את אלה שמחשיבים את עצמם ללא גזענים, אבל לא מוכנים לגור בבניין שכולו אתיופים, בטענות שונות ומשונות שלדבריהם זה לא גזענות (רעש/ ריחות מאכלים/ תרבות רעשנית וכו׳).
3. אני טוען שתרבות האיסלאם מייצרת (לא יכול להגיד מעודדת) אלימות, מלחמה ודם, ולראיה כמות אירגוני הטרור שקיימים בעולם בכלל, וסביבנו בפרט.
תרבות של נקמת דם ורצח על חילול כבוד המשפחה אלה דברים שלא מתאימים למאה ה-21 וקיימים בחברה הזו ללא קשר למעמד הסוציו אקונומי של הפרטים בה.
4. אני לא טענתי לרגע שאין ולא היו עוולות לאורך השנים כלפי הערבים בישראל/ הפלסטינאים, אלא כן טוען שיש להם אחריות גדולה למצב שבו אנחנו נמצאים היום.
לא צריך להסביר על ״מיקוד שליטה פנימי״, אבל זה פשוט לא קיים אצלם.
5. הבאתי לך דוגמא את החברה החרדית, וענית לי עם לינק שלא נפתח לי. איך אתה רוצה שאתייחס לזה?
למרות זאת, שוב הבאתי לך דוגמאות לאירוגני טרור שהם לא במדינת ישראל.
אני לא חושב שהעוני זו הסיבה העיקרית לפשיעה, אלא התרבות.
6. בנוגע למחקרים שאתה מביא:
מכיוון שלא מדובר במתמטיקה, אין אמת מוחלטת, כי מספיק שאחד המשתנים במחקר מעוות/ מוצג בצורה שונה, התוצאות יהיו אחרות.
7. ההבדלים בתפיסה בינינו הם בגלל ההנחה שלך שישראל זו אדמה פלסטינאית ואנחנו רק אורחים כאן, ואני טוען שזו האדמה שלנו, זו שנלחמנו עליה והקזנו דם בשבילה, לכן כל הסכם עתידי צריך להתאים לנו ולשרת אותנו. מדינת כל אזרחיה, זה לא אינטרס למי שדוגל בקונספט של מדינה יהודית.
0. תקרא שוב את מה שכתבתי. הטענה שלי היא לא "אתה משקר במצח נחושה". אגב, תנסה לפתוח את הלינק שאני פתחתי בגיף שצירפתי - אצלי זה עבד והלינק שאתה בחרת באמת לא נפתח. אבל כל שאר הלינקים שניסיתי נפתחו בקלות.
עוד אופציה פשוטה היא להיכנס באופן חד פעמי לפורום מדפדפן על המחשב או על הנייד ולפתוח את הלינקים משם. לא צריך להירשם לפורום בשביל לצפות בהודעות. כל מה שאני מבקש זה קצת מאמץ כשאתה מתדיין עם אנשים ולא לזלזל בהם ע"י התעלמות מהמקורות שהם מביאים.
1. אני לא קראתי לך "יודונאצי", ואפילו כתבתי כמה וכמה פעמים שאני שונא את הביטוי הזה. ציינתי שלטעמי ישראל היא אתנוקרטיה שמבוססת על חברת מתיישבים ומבצעת טיהור אתני באוכלוסיה הילידית. זה לא נאציזם, זה אפילו לא פאשיזם - זה קולוניאליזם.
להתייחס אלי באופן כ"כ דוחה ("סופר יודנראט" והאשמות דומות) בגלל שמישהו אחר כינה אותך בכינויים זה ילדותי. אתה תהיה סבבה עם זה שאני אכנה אותך בכינויים כי להאונטר יש איזושהי שנאה אובססיבית נגדי שכוללת קללות? אני מניח שלא.
2. קודם כל, צריך להפריד כאן בין גזענות אישית וגזענות מערכתית - אני אתייחס כאן לגזענות נגד פלסטינים וערבים בכלל ברמה האישית. בהחלט יש בזמנים המודרנים גזענות מטורפת בקרב מדינות המערב (אני פחות מכיר חברות לא-מערביות) כלפי ערבים - וזה כולל אותך, אותי ופחות או יותר את כל המשתמשים פה שאינם פלסטינים (בהכללה). אבל זה לא תירוץ. אני באופן אישי עדיין מחזיק באינטואיציה גזענית (קשה להשתחרר מזה) - למשל כשאני רואה מהגרים "שחומים" ברחוב אני נעשה יותר זהיר וביקורתי כלפי ההתנהגות שלהם. אבל בגלל שאני מודע לתבניות האלו אצלי, אני משתדל להילחם בהן ולשנות אותן - אני לא נותן לגזענות הזו להשפיע על דעותי הפוליטיות או על האינטראקציה שלי עם אנשים אחרים. זה לא קל, זה מאבק ארוך טווח, אבל זה חשוב - אחרת אתה נותן לתפישות שגויות להכתיב את תפישת עולמך ואת היחס שלך לקבוצות אנשים שונות.
3. תא מרבוטא כבר ענה על זה, אז אני לא אחזור על המילים שלו.
4. כן, אחרי עשרות עמודים של דיון מעגלי בנושא לא נראה לי שנתקדם בנושא ¯/_(ツ)_\¯
אני כן אזכיר שהתפישה הזו עומדת בסתירה לכל ההתנהגות האנושית המוכרת ולהררי מחקרים בתחום.
5. כאמור, אנשים פונים לטרור בשל המצב בהם הם נמצאים, לא בכלל "תרבות". בגלל זה רוב ארגוני הטרור בעולם הם דווקא לא מוסלמים (לא חסרות דוגמאות: ה-IRA ונגזרותיו, FARC, דרך הניצוץ, הנמרים הטמילים, "צבא ההתנגדות של אלוהים", הבריגדות האדומות, סיעת הצבא האדום ועוד מאות ארגונים אחרים לאורך השנים מאז מלחה"ע השניה ועד וכולל ימינו). ספציפית, מדינות ערב והאיסלאם עדיין נמצאות בסכסוכים שמקורם באימפריאליזם הבריטי והצרפתי, עם התערבויות אימפריאליסטיות מערביות שניות רק למה שארה"ב עשתה בדרום-מזרח אסיה. איראן עברה בשנות החמישים הפיכה פוליטית בתמיכה אמריקאית-בריטית כנגד שלטון דמוקרטי שהעלת דיקטטור רצחני לשלטון. עיראק הופצצה בחזרה לימי הביניים פעמיים בהפרש של 12 שנה ואפגניסטאן בהפרש של 16 שנה. סוריה נגזרת לחלקים עקב שילוב של מה שקרה בעיראק + התערבות אימפריאליסטית רוסית. תימן ולבנון הן דוגמאות למדינות שמפוררות באופן קבוע ע"י התערבות חיצונית (אמריקאית, ישראלית, סורית, איראנית, רוסית וכו'). זו לא הפתעה שבקרב העולם המוסלמי והערבי נוצרו עשרות ארגוני גרילה כאלה ואחרים. אגב - בפלסטין של שנות השלושים והארבעים התקיימו כמה ארגוני טרור ציוניים. האם זה אומר שיהודים הם "תרבות אלימה"? לא, זה הכל שאלה של אינטרסים ומצב מטריאלי, בדיוק כמו אצל פלסטינים, ערבים ומוסלמים.
6. בגלל זה אני תמיד מדבר על הקונצנזוס המחקרי ולא על מחקר ספציפי כזה או אחר. זה בדיוק אותו דיון שיש לנו מול הצורר וטכנית באשכול הקורונה.
7. מתי טענתי שהיהודים בישראל הם "אורחים"? באותה מידה שאני לא קורא לסלק את הלבנים מצפון אמריקה, אוסטרליה, ניו-זילנד ודרום אפריקה - ככה אני גם טוען שיהודים אזרחי ישראל צריכים להישאר בא"י/פלסטין אחרי המעבר למדינה שיוויונית. למעשה, זו הייתה התפישה הפלסטינית הרווחת עד הנכבה (מטלי צירף מאמר של פרופ' להיסטוריה שדן בין השאר בנושא). וזה גם לא עניין של תפישת בסיס - התפישה שלי לפיה הציונות היא התנחלות קולוניאלית נובעת מניתוח של ההיסטוריה ללא התעלמות מהחלקים הלא נוחים. זה לא שאני בא עם תפישת בסיס "יהודים/ציונים זה רע" וממשיך משם, בדיוק להיפך. התחלתי כציוני ואני גאה ביהדותי, פשוט נחשפתי למציאות שלא הכרתי קודם לכן והמסגור ההיסטורי של settler colonialism הוא המסגור הכי מדוייק שנתקלתי בו בשביל להסביר את המציאות בישראל/פלסטין.
בכל מקרה, זה שאנשים נלחמו עבור אדמה לא אומר שאנחנו צריכים להסכים איתם ולקדם את האידיאולוגיה עבורה הם נלחמו. לא חסרות דוגמאות היסטוריות לתנועות שהקריבו המון עבור פרוייקטים שכולנו נסכים שהם בלתי-לגיטימיים. אפשר לפעול עבור מציאות טובה יותר עבור כל האזרחים.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
העיקר שכרגיל, לא הגבת לעיקר, היותך נאצי שמאמין בתורות גזע מטומטמות.Asafasraf כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:04״ליילל״- צחקתי בקול.its-sick כתב:מי שלא רוצה שיקראו לו נאצי, אולי כדאי שבמקום ליילל ינסה להיות פחות נאצי?
אתה מבחינתי משול לגייס חמישי, מתייפייף שמעוניין בחורבן המדינה שבנו כאן בדם יזע ודמעות.
למה שלא תגור באיזה יישוב ערבי בישראל לאות הזדהות עם המאבק שלהם, ומשם תנסה להפעיל את הרעל שלך?
נערך לאחרונה על ידי its-sick ב 17 אוקטובר 2022, 13:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.
لا إله
لا إله
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
אני לא טוען שאתה נאצי, אבל כדאי שתפנים שלמסגר את השמאל הפוליטי ומי שמתנגד לתפישה הלאומית השלטת כ"גיס חמישי" זו התנהלות קלאסית של פאשיסטים על כל גווניהם. חבל להיכנע לתפישות עולם כאלה.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
לגבי הלינק של מטלי מאתר האו"ם וצפייה בטלפון:
ניסיתי.
נכנסתי מטפטוק, לחצתי על הלינק, נפתח לי חלון דפדפן ריק. חיכיתי חמש שניות, הדף עלה.
באמת מוזר, ואני יכול להבין למה חשבת שזה לא עולה, גם אני חשבתי ככה לרגע.
אם לא הייתי מתעכב כמה שניות בניסיון להעתיק את הכתובת גם לא הייתי שם לב שהאתר עלה פתאום.
ניסיתי.
נכנסתי מטפטוק, לחצתי על הלינק, נפתח לי חלון דפדפן ריק. חיכיתי חמש שניות, הדף עלה.
אם לא הייתי מתעכב כמה שניות בניסיון להעתיק את הכתובת גם לא הייתי שם לב שהאתר עלה פתאום.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 256 לייקים
אתם לא שמאל פוליטי,
אתם ימין פלסטיני
99% מהשמאל הישראלי סולד מכם בדיוק כפי שהוא סולד מהכהניסטים המנוולים מהצד השני של המפה
-
- קיבל.ה 557 לייקים
ואם המשתמש היה מצליח להיכנס ללינק, זה היה משנה משהו? אתה חושב שהוא קרא איזה מאמר, מחקר, מקור מידע שהובא לכאן? אם קרא - האם התחשב בזה בתגובה שלו, או שהמשיך להגיד את אותם דברים, כמו תקליט שבור, בלי שום קשר והתיחסות למאמצים לתת לו מקורות מידע?teknoboy כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:42 לגבי הלינק של מטלי מאתר האו"ם וצפייה בטלפון:
ניסיתי.
עיזים אדירים, הרי הוא אמר שאין שום צורך להתייחס לאו"ם. זה הרי ארגון מוטה (כשהוחלט על הזכות של כל עם שנמצא תחת כיבוש להילחם על חירותו, זה נעשה בהטיה לטובת _______). שנאמר, אום-שמום.
אז מה אתה מתאמץ להראות לו איך להיכנס ללינק? מה אתה מצפה שיקרה אם יצליח?
- teknoboy
- קיבל.ה 1825 לייקים
בוא נדמיין שהדיון על הלינקים היה באשכול הפידבק על תקלות בפורום ונסגור ענייןאדום מטלי כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 15:04ואם המשתמש היה מצליח להיכנס ללינק, זה היה משנה משהו? אתה חושב שהוא קרא איזה מאמר, מחקר, מקור מידע שהובא לכאן? אם קרא - האם התחשב בזה בתגובה שלו, או שהמשיך להגיד את אותם דברים, כמו תקליט שבור, בלי שום קשר והתיחסות למאמצים לתת לו מקורות מידע?teknoboy כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:42 לגבי הלינק של מטלי מאתר האו"ם וצפייה בטלפון:
ניסיתי.
עיזים אדירים, הרי הוא אמר שאין שום צורך להתייחס לאו"ם. זה הרי ארגון מוטה (כשהוחלט על הזכות של כל עם שנמצא תחת כיבוש להילחם על חירותו, זה נעשה בהטיה לטובת _______). שנאמר, אום-שמום.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 557 לייקים
מקבל, אבל נסה לזכור את הגישה הזו גם בפעם הבאה שאתה מתכוון להשקיע בתשובה מנומקת למשתמש ההוא...
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
1. אולי אחוז נכבד מהשמאל היהודי בישראל רואה בנו "קיצוניים" (ספק אם 99% כי יש לחד"ש ובל"ד יחד איזה רבע עד חצי מנדט בציבור היהודי). כרגיל אתה שוכח את האזרחים הפלסטינים בישראל, שמאות אלפים מהם תומכים בחד"ש, בל"ד ותנועות שמאל א-מפלגתיות אחרות (אבנאא אל-בלד וכו').Red Or Dead כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:58אתם לא שמאל פוליטי,
אתם ימין פלסטיני
99% מהשמאל הישראלי סולד מכם בדיוק כפי שהוא סולד מהכהניסטים המנוולים מהצד השני של המפה
2. זה שאיזשהו רוב לא מסכים איתנו לא לא הופך אותנו ל"לא שמאל". איזה מין טיעון משונה זה? לבנים שתמכו בסיום משטר האפרטהייד בדרא"פ גם נחשבו ל"קיצוניים" שרוצים לאומנות שחורה במקום שיוויון? כנ"ל מתנגדי הסגרגציה בארה"ב, או צרפתים שתמכו בזכויות שוות ליהודים במאה ה-19? זה כזה טיעון שחוק שאף פעם לא מגובה בעובדות אלא בנפנופי ידיים.
3. באיזה מובן אנחנו בכלל "ימין פלסטיני"? אני אישית קומוניסט, כל מי שמראה פה דעות אנטי-ציוניות הוא איזשהו סוג של סוציאליסט (אולי חוץ מאיציק שהוא סוג של סוציאל-דמוקרט) ותומך בשחרור לאומי פלסטיני מתוך אידיאולוגיה אנטי-קולוניאלית (שמאל כלכלי). כנ"ל לגבי זכויות נשים, להט"ב ומיעוטים (שמאל חברתי), ולא רק בזכויות האלו ליהודים בלבד. אני אישית גם בעד הפרדת דת ממדינה, ואתאיסט בלי בושה (וסביר שגם האחרים).
אולי די כבר עם הקלישאה הזו?
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 573 לייקים
אתה רואה את עצמך כשמאל ישראלי שאתה מדבר בשמו?Red Or Dead כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:58אתם לא שמאל פוליטי,
אתם ימין פלסטיני
והאם פלגס טקנו ומטלי מציעים ליהודים בישראל מה שהכהניסטים מתכננים לערבים בישראל?
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
אין לך איזה ילד לדאוג להשתמטות שלו משירות צבאי?its-sick כתב:העיקר שכרגיל, לא הגבת לעיקר, היותך נאצי שמאמין בתורות גזע מטומטמות.Asafasraf כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:04״ליילל״- צחקתי בקול.its-sick כתב:מי שלא רוצה שיקראו לו נאצי, אולי כדאי שבמקום ליילל ינסה להיות פחות נאצי?
הסברתי לך כמה לא מעניינת אותי האבחנה שלך. אתה יכול להמשיך לרשום את זה מאה פעמים.
-
- קיבל.ה 1395 לייקים
מבין כל המשתמשים בדיון הזה, אתה הצבוע ביותר- משחק אותה לוחם זכויות אדם ורודף צדק, כשהיום היה קל לזהות בדיון אחר את השנאה שנוטפת ממך כלפי היהודים (״היהודים הבכיינים״ היה הכינוי).אדום מטלי כתב:ואם המשתמש היה מצליח להיכנס ללינק, זה היה משנה משהו? אתה חושב שהוא קרא איזה מאמר, מחקר, מקור מידע שהובא לכאן? אם קרא - האם התחשב בזה בתגובה שלו, או שהמשיך להגיד את אותם דברים, כמו תקליט שבור, בלי שום קשר והתיחסות למאמצים לתת לו מקורות מידע?teknoboy כתב: ↑17 אוקטובר 2022, 13:42 לגבי הלינק של מטלי מאתר האו"ם וצפייה בטלפון:
ניסיתי.