זה תלוי בבן אדם. אני אישית לא צריך, אבל אני מכבד את האנשים סביבי שכן צריכים. שוב, כולנו שונים. לכל אחד צרכים אחרים.
והם לא שוברים את מסגרת האשראי. זה מה שהיה קורה אם הם היו עניים, אבל הם לא.
זה תלוי בבן אדם. אני אישית לא צריך, אבל אני מכבד את האנשים סביבי שכן צריכים. שוב, כולנו שונים. לכל אחד צרכים אחרים.
סליחה, אבל להגיד שמישהו לא יכול להיות מאושר בלי ליהנות ממשהו ש-99.999% מהאוכלוסיה לא יכולים להרשות לעצמם זה לגמרי מארי אנטואנט.
1. כמה אנשים בעולם יכולים להרשות לעצמם לטוס כל חודשיים לכמה ימים בשביל תחביב?its-sick כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 14:20 1. זה לא 99.999% מהאוכלוסיה, זה רק 10%. אתה ממש מגזים. כמעט כל עובדי ההייטק זה זה לא מיליארדרים, סתם עשירון עליון.
2. ומה הקשר לדיכאון לעזאזל? הבן אדם שהיה עגלגל ולא זז, פתאום הפך לבן אדם ספורטיבי לאללה, קם בחמש בבוקר כדי להתאמן, ופעם בחודשיים טס לתחרות בעולם.
3. כיף לו לאללה. נראה לי שאתה סתם מקנא.
4. אתה ואני לא צריכים את זה. הוא כן. למה אתה לא מסוגל לקבל את השונות האנושית?
זה ממש לא מתוך טיפשות, זה מכוון. הסיבה שאין מעבר אגרסיבי לשימוש באנרגיה גרעינית ומתחדשת באופן משלים (הסתמכות רק על אחת מהגישות איננה נכונה בכלל) היא שהמערכת הכלכלית בתוכה אנחנו פועלים היא כזו שמעודדת רווח בטווח הקצר והבינוני לפני כל דבר אחר, מה שמביא לכך שחברות שעלולות להפסיד הכנסה במעבר לשיטות אנרגיה אחרות (איפה שאין להן אחיזה בשוק כמו בנושא הפקת הדלקים מנפט וגז) מזרימות הון עתק לתעמולה פוליטית ושחיתות חוקית ("לובינג") כדי לסרס את המעבר הזה. וזה ממש לא מוגבל לשאלת אנרגיה גרעינית ומתחדשת כן או לא - חברות נפט ידעו כבר מאז שנות השבעים שהתבססות על דלקי מאובנים מובילה לשינוי אקלים, והן בחרו להעלים את המידע הזה מהציבור ומהקהילה המדעית כדי לא להביא לירידה ברווחים.its-sick כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 08:17 אנחנו הולכים לירידה ברמת החיים רק בגלל טיפשות. יש לנו מקור אנרגיה בטוח ועם כמויות מספיקות למאות שנים, אבל כולם מפחדים ממנו בלי סיבה טובה ומתעקשים להשתמש בדלקים שמזיקים לסביבה.
אנחנו אכן על סף נזק בלתי הפיך לסביבה (ואלי כבר מעבר לסף), אבל זה לא מהסיבות הפוליטיות שכולם מדברים עליהן ("צריכה", "בזבוז" וכיוצא בזה).
אם המין האנושי יתאפס על עצמו ויעבור לאנרגיה גרעינית, אין סיבה שיהיה מחסור במשאבים לאף אחד.
אבל כמו שהדוגמה שהתחילה את הדיון הזה מראה (נדמה לי שאתה הבאת אותה, לא?), כדי שהעניים יהיו עשירים יותר צריך שהעשירים יהיו עשירים פחות.
זה למעשה בגלל שהעושר של בעלי-הון מגיע מניצול עובדים (וזה כמעט תמיד אומר שעשירים מנצלים עניים). אי אפשר לייצר הון בלי עבודה, וייצור הון בעבודה שכירה מביא למצב שמייצר ההון (קרי, העובד) לא מקבל את חלקו בייצור אחרת למעסיק לא יהיה רווח. זה א-ב של איך שהכלכלה עובדת ברמת המיקרו. אין כאן בכלל שאלה של שכירי הייטק מול עובדי חברות כ"א וכל מה שבאמצע, זה מסך עשן שמסתיר את אופן פעילות המערכת במציאות.
כבר אמרתי, יש תפוקה שולית פוחתת של אושר מכסף. אבל לא מדובר על העשירון העליון, אצלם זו בדיוק רמת ההכנסה שצריך לחיים טובים. אני דיברתי על עשירית האחוז העליונה.
ברור שצריך קודם כול מיסוי כבד על העשירים ביותר ועל התאגידים, ולהגדיל מיסוי על אנשים רגילים שעובדים רק במידת הצורך ההכרחי.its-sick כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 16:56כבר אמרתי, יש תפוקה שולית פוחתת של אושר מכסף. אבל לא מדובר על העשירון העליון, אצלם זו בדיוק רמת ההכנסה שצריך לחיים טובים. אני דיברתי על עשירית האחוז העליונה.
לטעמי עשירי העולם, המיליארדרים, צריכים לשלם 70-80 אחוזי מס על הכנסות (במקום 0-15 היום) אם הם רוצים לחיות במדינות המערב.
השכר החציוני בישראל הוא 8000 שקל (לפי הנתון הכי עדכני שמצאתי).its-sick כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 18:07 זו לא חזירות להנות מהחיים. הסגפנות לה אתה מטיף לעולם לא תמצא אוזן קשבת אצל אנשים. אנשים רוצים הנאות שכאלה מהחיים.
מה אצלך לא חזירות?
מסעדות זה חזירות? כל נופש במלון? לשחק במחשב עם כרטיס מסך יקר?
אול כל קונסולת משחקים היא חזירות כי באפריקה יש ילדים שאין להם?
נעלי ספורט זה חזירות? בגדים יפים?
אנרגיה גרעינית רחוקה מלהיות מה שאתה מתאר, ביותר ממובן אחד. לא מחפש לך לינקים כי אני מהפלאפון וזה מציק, אולי אשלח כשאהיה על מחשב, אבל אם תכתוב משהו כמו ״nuclear energy climate change״ בגוגל סקולר אתה תמצא לא מעט מאמרים שמתארים לצד היתרונות שבשימוש באנרגיה גרעינית גם את החסרונות והמגבלות שלה, והם רבים. גם משהו בסגנון "the problem with nuclear enrgy and climate change״ בגוגל ימצא לך כתבות רגילות שמסבירות.its-sick כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 08:17 אנחנו הולכים לירידה ברמת החיים רק בגלל טיפשות. יש לנו מקור אנרגיה בטוח ועם כמויות מספיקות למאות שנים, אבל כולם מפחדים ממנו בלי סיבה טובה ומתעקשים להשתמש בדלקים שמזיקים לסביבה.
אנחנו אכן על סף נזק בלתי הפיך לסביבה (ואלי כבר מעבר לסף), אבל זה לא מהסיבות הפוליטיות שכולם מדברים עליהן ("צריכה", "בזבוז" וכיוצא בזה).
אם המין האנושי יתאפס על עצמו ויעבור לאנרגיה גרעינית, אין סיבה שיהיה מחסור במשאבים לאף אחד.
מדוייק ביותר.פרימו לוי כתב: ↑18 ספטמבר 2022, 21:37 יש סכנה גדולה במחשבה הזאת שאם רק נמצא איזה פתרון קסם טכנולוגי מתאים נוכל להמשיך לחגוג באין מפתיע. באמת שאחד הקטעים המעניינים בבני אדם זה איך גם דברים שאמורים להיות לכאורה אוביקטיביים ונטולי פניות בסוף עוברים התאמה לתפיסות של האדם שמדבר עליהם. לתחושתי מה שמשותף לכל מי שמדבר על אנרגיה גרעינית בתור הפתרון קסם האולטימטיבי זה אמונה יוקדת בכך שהקפיטליזם הוא המזור לבעיות של רווחת האדם.
כן, זה חלק מהמשחק של unequal exchange. הם צרכנים, אבל משלמים ביוקר על מוצרי צריכה שמיוצרים ממשאבים במדינה/יבשת שלהם שמועברים בזיל הזול לתאגידים במערב, ואז נמכרים בחזרה במחיר מופקע ביחס. יש עוד ההרבה מסביב, אבל זה הג'יסט. בכל מקרה בגדול את התאגידים במערב מעניינת יותר הגישה למשאבי טבע ואנוש זולים מאשר שווקים מפותחים כמו במדינות המוצא, כי זה מכניס הרבה יותר כסף - וזה לא יקרה אם תהיה אוכלוסיה משכילה ואמידה במדינות המנוצלות (חוץ משכבה קטנה של בורגנות שמשתפת פעולה עם המערכת הזו). זו סיטואציה קצת שונה ממה שהיה לפני כמאה חמישים שנה במדינות מערביות.
יותר קל לכרות במדינה שיש בה שלטון שמסוגל לספק לאזרחים מים לשתייה מאשר במקומות כמו אפגניסטן וכל מיני מחוזות באפריקה שנשלטים על ידי ואגנרpelegs כתב: ↑19 ספטמבר 2022, 00:23כן, זה חלק מהמשחק של unequal exchange. הם צרכנים, אבל משלמים ביוקר על מוצרי צריכה שמיוצרים ממשאבים במדינה/יבשת שלהם שמועברים בזיל הזול לתאגידים במערב, ואז נמכרים בחזרה במחיר מופקע ביחס. יש עוד ההרבה מסביב, אבל זה הג'יסט. בכל מקרה בגדול את התאגידים במערב מעניינת יותר הגישה למשאבי טבע ואנוש זולים מאשר שווקים מפותחים כמו במדינות המוצא, כי זה מכניס הרבה יותר כסף - וזה לא יקרה אם תהיה אוכלוסיה משכילה ואמידה במדינות המנוצלות (חוץ משכבה קטנה של בורגנות שמשתפת פעולה עם המערכת הזו). זו סיטואציה קצת שונה ממה שהיה לפני כמאה חמישים שנה במדינות מערביות.
על זה בדיוק הבחירות שם
נראה לי שבסביבתי הקרובה אף אחד לא מודע לבחירות האלה.