בני12 כתב: ↑08 יוני 2022, 14:39
pelegs כתב: ↑07 יוני 2022, 18:59
its-sick כתב: ↑07 יוני 2022, 16:44
אני מצפה מחברי כנסת בישראל שיפעלו קודם כל למען ציבור המצביעים שלהם.
אם היא נבחרה במרצ, אז היא צריכה לייצג את הערבים מצביעי מרצ. המצביעים הללו לא חיים בשטחים הכבושים, ויש דברים שיותר חשובים להם.
בכלל, רוב הנציגים הערביים בכנסת לוקים בשיפור מצב מצביעיהם ומעדיפים הצבעות מחאה.
רע"ם מנסים לשנות את זה, לראשונה בתולדות המגזר. בגלל זה הם כמעט מחקו את שאר מפלגות המגזר.
יש מצב שאתה מתעדכן בפעילות המפלגות ה(בעיקר)פלסטיניות בעיתונות בעברית בלבד? כי ח"כים מהמפלגות האלו עושים הרבה מאד למען שיפור איכות החיים של קהל המצביעים שלהם, אתה פשוט לא שומע על זה כי בעברית כמעט תמיד מדווחים רק כשזה מגיע לענייני כיבוש.
בכלל, זו גישה מאד פטרנליסטית שמוחקת את הרצון של מאות אלפי מצביעים למפלגות האלו, שלמרות הטענה הנפוצה (בציבור היהודי) שאתה מציג, ממשיכים להצביע להן באופן די קונסיסטנטי.
אתה יכול לתת דוגמאות לדברים הרבים שהם עושים למען שיפור איכות החיים של קהל המצביעים שלהם (כמו שכתבת, אני לפחות לא חשוף לזה)
הם מעלים לדיון ציבורי הרבה מאד נושאים שבוערים בחברה הפלסטינית (לפעמים פשוטו כמשמעו), למשל זכויות נשים, אללימות, נשק, וכו'. זו לא מקריות שועדת המעקב העליונה מורכבת בעיקר מנציגי אותן המפלגות בדיוק (אם כי זה פחות רלוונטי לשאלת בתוך-או-מחוץ-לקואליציה).
בתקופה שהייתי קצת יותר קרוב לדב חנין והמשפחה שלו (ד"ש לר', ע' או ע' השני אם אתם קוראים כאן

) יצא לי לחוות כמה פעמים הוא מטפל באופן אישי בעניינים של אזרחים שאין להם קשר ישיר לשלטון. הכל מהתערבות במעצרים, פינויי והריסות בתים, בעיות תשלום ועוד ועוד. אתה לא תאמין כמה התערבות של ח"כ - גם פלסטיני ממפלגת אופוזיציה - עוזרת במקרים כאלה, וכאלה מקרים כאלה יש על בסיס יום-יומי. הדיבור תמיד היה שהח"כים הפלסטינים עסוקים בזה הרבה הרבה יותר, כי האזרחים שהם באים במגע איתם נוטים להיות רחוקים יותר מהשלטונות מאשר (בעיקר) היהודים שדב היה עוזר להם.
תוסיף לזה את העבודה בועדות, שהיא בדר"כ לא מדווחת כמעט בכלל ביחס לעבודת המליאה (בכל זאת, האחרונה יותר סקסית). בוועדות הרבה מאד דברים משתנים דרך ביקורת של האופוזיציה, מהלכים פוליטיים כאלה ואחרים וכו'. למעשה, העבודה בוועדות היא בדר"כ הרבה יותר קרובה לאידיאל הדמוקרטי מאשר מה שקורה במליאות הפרלמנט בהרבה מאד מדינות, לא רק בישראל.