חצי גמר יורוקאפ - ולנסיה נגד הפועל

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2314 לייקים

בתור אחד שהיה השבוע בסמוקוב, ובסופו של דבר סה״כ די נהנה מכל הסיפור, כואב לי לראות שהשיח פה כמעט ולא נוגע בענייני כדורסל, הפועל, ולנסיה והחצי גמר (וגם אני נופל בזה) החלטתי להקדים ולפתוח את האשכול הזה.
אשמח אם פה נתעסק בעיקר בכדורסל ולא בחרא שמסביב.
אולי אפשר לפתוח עם איזה סקירה מקצועית על ולנסיה (@הוקיץ'? :whome: ).
שלא נשכח, איך להגיד את זה בעדינות, זה לא מעמד שאנחנו מגיעים אליו כל שני וחמישי…
הוקיץ'
קיבל.ה  5886 לייקים

לדעתי יש פה כאלה שמכירים את ולנסיה טוב ממני, כי אני ראיתי אותם רק נגד ירושלים. אני כן מכיר די טוב את הסגל שלהם והמאמן.

קודם כל, מדובר בקבוצה ספרדית די קלאסית. המאמן שלהם, פדרו מרטינז, הוא מבכירי המאמנים בליגה הספרדית ואף זכה עם ולנסיה באליפות לפני מספר שנים, מאז הספיק כבר לעזוב ולחזור. כיאה לקבוצה ספרדית קלאסית, הם גם משחקים עם רוטציה מאוד (מאוד) רחבה, כאשר זה לא יוצא דופן לראות 12-13 שחקנים משחקים למעלה מ-10 דקות למשחק, כאשר אף אחד לא עובר את ה-20 דקות.

צריך להגיד, מדובר בקבוצה על סף המושלמת לרמת היורוקאפ. יש להם פשוט הכל. גארדים יוצרים נהדרים, יחד עם פורוורדים אתלטים וקו קדמי עם סייז מצוין. כמעט כל שחקן שם קולע טוב מבחוץ, ומדובר גם בקבוצת ריבאונד אדירה שמובילה את היורוקאפ הריבאונדים בהתקפה וגם בהגנה. יש שם מלא שחקנים מנוסים לצד צעירים מוכשרים עם פוטנציאל גבוה. ובעיקר, הם עמוקים בכל עמדה בצורה בלתי רגילה. להערכתי, אם הם היו משחקים ביורוליג הם בכיף יכלו לעשות פלייאין.
הסקוררים המובילים הם הרכזים הנהדרים, כריס ג'ונס וג'אן מונטרו, שגם מובילים את הקבוצה באסיסטים. יש את הסמול פורוורד המעולה סמי אוג'ילי, שחקן עם ניסיון NBA עשיר, שנותן הגנה ברמה גבוהה על מספר עמדות וקליעה מצוינת. בפנים יש את מאט קוסטלו, שחקן פנים חכם וחזק עם קליעה טובה מבחוץ, אשר שיחק כמה שנים ביורוליג במדי בסקוניה.
האמת היא שאפשר להמשיך בלי סוף. יוביץ' הוא רכז עם ניסיון יורוליג ארוך שנים, ברנקו באדיו הוא גארד פורוורד צעיר וסופר מוכשר, פראדייה ולופס-ארוסטגיי הם שני גבוהים שקולעים באחוזים גבוהים וריבאונדרים מצוינים, סיסטינה הוא סטרץ' ארבע עם קליעה מצוינת, בריימה הוא סנטר ארוך וחוסם מצוין. בקיצור, סגל אדיר.

ממה שראיתי הם קבוצה שמשחקת בקצב גבוה, מאוד קבוצתי, זורקים וקולעים שלשות בקצב פסיכי וכמובן שולטים בריבאונד. הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה להתחיל לרדוף אחריהם או להיגרר לתחרות קליעה.
איטודיס הראה לנו כבר את היכולת שלו להכין את הקבוצה ברמה גבוהה למשחקים, בעיקר בצד ההגנתי. פה הולכת להיות לו משימה מאוד קשה, אבל זה המפתח בעיני. אם נצליח להאט את המשחק ולהצר את צעדיהם בהגנה, אז יהיה לנו סיכוי.
סמל אישי של משתמש
הלך המומנטום
קיבל.ה  1429 לייקים

קבוצה עם קלעים טובים שמסתערת על ריבאונד התקפה זה אומר שמצד אחד יש להם הרבה קליעות פנויות אחרי ריבאונד התקפה אבל מצד שני חשופים מאוד למתפרצות…
העניין שאנחנו לא טובים ביציאה מהירה למתפרצות ולסיים אותו אחרי ארבע חמש שניות
סמל אישי של משתמש
רועי גווארה
קיבל.ה  351 לייקים

https://sport365.stream/15-mar-2025/bas ... t-valencia

https://liveball.uno/basketball/match/405710

ולנסיה יוצאת למשחק חוץ בליגה נגד מיודעתנו חובנטוד בדאלונה, אולי מבחן רציני אחרון עבורם לפני הסדרה מולנו.
אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, כל מה שאנחנו מבקשים הוא שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ע. מוהר)
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2314 לייקים

אין להם נקודת תורפה אחת לדבר עליה?
איך הם הגנתית?
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3076 לייקים

הלך המומנטום כתב:קבוצה עם קלעים טובים שמסתערת על ריבאונד התקפה זה אומר שמצד אחד יש להם הרבה קליעות פנויות אחרי ריבאונד התקפה אבל מצד שני חשופים מאוד למתפרצות…
העניין שאנחנו לא טובים ביציאה מהירה למתפרצות ולסיים אותו אחרי ארבע חמש שניות
אנחנו גם לא טובים בריבאונד הגנה, הקבוצה היחידה שראיתי שגרועה מאיתנו בצורה ניכרת בריבאונד היא טורק טלקום שפשוט לא מכניסה ריבאונד ללקסיקון הקבוצתי שלה.

Sent from my 22101320G using Tapatalk

tadmored
קיבל.ה  522 לייקים

יש עכשיו משחק ליגה של וולנסיה מול חובנטוד
משחק חוץ לוולנסיה
משחק במעמד צד אחד
וולנסיה קורעים אותם ,בחיי מפחידים
אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים!
עומר חרמש הי"ד
1975-2023
נרצח בידי אויב צמא דם ואכזר
Niro
קיבל.ה  950 לייקים

הם גם משחקים ברוטציה כל כך רחבה שאין סיכוי ששחקן שלהם ייפצע.
lior777
קיבל.ה  190 לייקים

עם כל האופטימיות צריכים להיות ריאליים, הסיכוי שלנו לעבור אותם קלוש ביותר, זאת קבוצה שמשחקת בדיוק על נק' החולשה שלנו. מאוד מקווה שבסוף יגיע לפה רכז זר ליד מדר למאבקים מול מכבי בליגה.
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2314 לייקים

הוקיץ' כתב: 15 מרץ 2025, 18:34הם גם משחקים עם רוטציה מאוד (מאוד) רחבה, כאשר זה לא יוצא דופן לראות 12-13 שחקנים משחקים למעלה מ-10 דקות למשחק, כאשר אף אחד לא עובר את ה-20 דקות.
אגב, רוטציה של 13 שחקנים?
יש ליגה שמותר לרשום בה יותר מ12 שחקנים למשחק?
או שאתה מתכוון פה לממוצעים של כל הסגל לאורך כל העונה?
Red roy
קיבל.ה  194 לייקים

lior777 כתב: 15 מרץ 2025, 21:07 עם כל האופטימיות צריכים להיות ריאליים, הסיכוי שלנו לעבור אותם קלוש ביותר, זאת קבוצה שמשחקת בדיוק על נק' החולשה שלנו. מאוד מקווה שבסוף יגיע לפה רכז זר ליד מדר למאבקים מול מכבי בליגה.
יש אופימיות ?
רק הפועל
קיבל.ה  2388 לייקים

זו קבוצה שהפסידה לגראן קנריה ככה שהיא כנראה לא מושלמת , גם מקום רביעי בספרד סהכל , אפשר לעבור (אם כי הדחה פה לא תהווה כשלון לדעתי) וזה יהיה קשה בכל מקרה
Niro
קיבל.ה  950 לייקים

רק הפועל כתב: 15 מרץ 2025, 22:01 זו קבוצה שהפסידה לגראן קנריה ככה שהיא כנראה לא מושלמת , גם מקום רביעי בספרד סהכל , אפשר לעבור (אם כי הדחה פה לא תהווה כשלון לדעתי) וזה יהיה קשה בכל מקרה
הם כרגע מקום 2 כשלמקום 3 ו-4 יש משחק חסר כדי להגיע לאותו מאזן.
אני מסכים שהדחה לא תהיה כישלון. זו עונה ראשונה עם עלייה כל כך מאסיבית בתקציב, בשנת מלחמה, עם מנהל מקצועי שעושה רושם שלא מהמובילים באירופה.
כישלון אפשר להגדיר את כל ההפסדים בשלב הבתים, שבגללם אנחנו צריכים לפגוש את ולנסיה כבר בחצי.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  1570 לייקים

הם קבוצת יורוליג לכל דבר ועניין.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

רק הפועל
קיבל.ה  2388 לייקים

Niro כתב: 15 מרץ 2025, 22:20
רק הפועל כתב: 15 מרץ 2025, 22:01 זו קבוצה שהפסידה לגראן קנריה ככה שהיא כנראה לא מושלמת , גם מקום רביעי בספרד סהכל , אפשר לעבור (אם כי הדחה פה לא תהווה כשלון לדעתי) וזה יהיה קשה בכל מקרה
הם כרגע מקום 2 כשלמקום 3 ו-4 יש משחק חסר כדי להגיע לאותו מאזן.
אני מסכים שהדחה לא תהיה כישלון. זו עונה ראשונה עם עלייה כל כך מאסיבית בתקציב, בשנת מלחמה, עם מנהל מקצועי שעושה רושם שלא מהמובילים באירופה.
כישלון אפשר להגדיר את כל ההפסדים בשלב הבתים, שבגללם אנחנו צריכים לפגוש את ולנסיה כבר בחצי.
לא הייתי מגדיר את זה שסיימנו במקום השני ככישלון , לדעתי אנחנו קבוצה יותר טובה מבשקשהיר אבל לא בפער גדול באמת ככה שזה בסדר גמור
רק הפועל
קיבל.ה  2388 לייקים

מה שכן לדעתי לא לזכות באליפות בארץ זה כשלון דיי גדול העונה
lior777
קיבל.ה  190 לייקים

איך אפשר לומר הדחה זה לא כשלון? לא להגיע לגמר זה כשלון ענק, אני כבר לא מדבר על לקחת את המפעל הבינוני הזה.

עופר שם פה העונה תקציב עתק של קבוצת טופ 8 יורוליג. אם אני לא טועה התקציב שלנו פי 2 מולנסיה.. כל מנהל מקצועי אחר ולא דביל גמור כמו הינאס, בכסף של עופר בונה פה קבוצה שדורסת גם את ולנסיה הזאת.. רק לחשוב אם היה לנו רכז צעיר ואיכותי ב 2.5 מיליון דולר (הכסף של בברלי ורגלנד) ליד מדר, ושחקן איכותי בעמדה 3 במקום וינרייט, איך זה היה משפר אותנו ואיפה היינו היום..
מקורב לצלחת
קיבל.ה  14 לייקים

תקציב זה לא הכל בחיים, אלא תקציב שחקנים. בסופו של דבר הפועל שגתה בשתי הנחתות של עופר יחד עם דחיפה משמעותית ומיותרת של דדאס: בברלי ובלייקני. העלות של השניים בערך 20 מיליון שקל פלוס מינוס.

ברור שהיה צריך לנתב את הכסף אחרת, אבל אם הבוס מחליט להביא שחקן כל ההינאסים של העולם לא יעזרו.

אגב, לא ראיתי את המחמאות על ההחתמות של בלייזר ופלטין. אני מעריך שבקיץ איטודיס והינאס יבנו יחד את הקבוצה והיא תהיה טובה יותר, גם אם יהיה שנמוך כתקציב
סמל אישי של משתמש
7even
קיבל.ה  2654 לייקים

אנסה.

1. כמו כל סדרה עם יתרון ברור לקבןצה הביתית על הנייר...חשוב מאד לפתוח צמוד את המשחק הראשון ולא לסיים רבע ראשון באיזה 15 פער להם.
זה יכול לקבוע את הטון לכל הסדרה.

2. וכמו בכל סדרה, משחק 1 הוא המפתח. אם לגנוב אחד אז אותו יהיה כביכול קל יותר.

3. הפועל משחקת הגנה חזקה בסימן איטודיס.
נצטרך להיכנס לסדרה דרך הגנה והאסל - להרביץ הרבה, לקפוץ על כדורים, לשדר שאנחנו לא נוותר ככ מהר.

כבר שכחנו מה זה להיות אנדרדוג רציני אז אם כבר אנדרדוג אז לשחק כמו אחד.
יחד, רק יחד! :heart:
הוקיץ'
קיבל.ה  5886 לייקים

משום מה אנשים כאן חושבים שיש לנו תקציב גדול משמעותית משל ולנסיה. לא רק שזה לא נכון, אני בספק אם יש לנו תקציב גדול משלהם בכלל.
לפי הדיווחים הרשמיים שהם הוציאו, התקציב שלהם הוא קצת מעל 20 מיליון יורו. גם אם שלנו מעט גבוה מזה (אני לא בטוח, אבל נניח), כמובן שאצלנו צריך לפקטר את העלויות העודפות של משחקי בית בבולגריה ושכר גבוה שהיינו צריכים לשלם כדי להביא לפה שחקנים בזמן מלחמה. בקיצור, אין לנו באמת איזה יתרון תקציבי משמעותי עליהם, אם בכלל.
האכזבה, במידה ונודח, לא צריכה להיות מכך שהפסדנו להם, אלא מכך שלא סיימנו במקום הראשון בבית ובעקבות כך לא הגענו לגמר.
הוקיץ'
קיבל.ה  5886 לייקים

מילפורד כתב: 15 מרץ 2025, 21:28
הוקיץ' כתב: 15 מרץ 2025, 18:34הם גם משחקים עם רוטציה מאוד (מאוד) רחבה, כאשר זה לא יוצא דופן לראות 12-13 שחקנים משחקים למעלה מ-10 דקות למשחק, כאשר אף אחד לא עובר את ה-20 דקות.
אגב, רוטציה של 13 שחקנים?
יש ליגה שמותר לרשום בה יותר מ12 שחקנים למשחק?
או שאתה מתכוון פה לממוצעים של כל הסגל לאורך כל העונה?
האמת שהתכוונתי במשחק מבלי לשים לב שזה לא אפשרי :smoke:
בכל אופן, מבלי לבדוק אני מעריך שיש שם יותר מ-12 שחקנים שבממוצע משחקים למעלה מ-10 דקות למשחק.
רק הפועל
קיבל.ה  2388 לייקים

הוקיץ' כתב: 16 מרץ 2025, 10:37 משום מה אנשים כאן חושבים שיש לנו תקציב גדול משמעותית משל ולנסיה. לא רק שזה לא נכון, אני בספק אם יש לנו תקציב גדול משלהם בכלל.
לפי הדיווחים הרשמיים שהם הוציאו, התקציב שלהם הוא קצת מעל 20 מיליון יורו. גם אם שלנו מעט גבוה מזה (אני לא בטוח, אבל נניח), כמובן שאצלנו צריך לפקטר את העלויות העודפות של משחקי בית בבולגריה ושכר גבוה שהיינו צריכים לשלם כדי להביא לפה שחקנים בזמן מלחמה. בקיצור, אין לנו באמת איזה יתרון תקציבי משמעותי עליהם, אם בכלל.
האכזבה, במידה ונודח, לא צריכה להיות מכך שהפסדנו להם, אלא מכך שלא סיימנו במקום הראשון בבית ובעקבות כך לא הגענו לגמר.
זה לא באמת כשלון לסיים שני בבית , אנחנו קבוצה טובה מבשקשהיר לדעתי אבל לא בפער גדול באמת ככה שזה בסדר גמור לסיים שני
shaharot
קיבל.ה  544 לייקים

רק הפועל כתב: 16 מרץ 2025, 11:27
הוקיץ' כתב: 16 מרץ 2025, 10:37 משום מה אנשים כאן חושבים שיש לנו תקציב גדול משמעותית משל ולנסיה. לא רק שזה לא נכון, אני בספק אם יש לנו תקציב גדול משלהם בכלל.
זה לא באמת כשלון לסיים שני בבית , אנחנו קבוצה טובה מבשקשהיר לדעתי אבל לא בפער גדול באמת ככה שזה בסדר גמור לסיים שני
אנחנו עדיפים על בשקשהיר משמעותית לדעתי
ומתוך ה6 הפסדים שלנו לפחות 4 היו מיותרים (וולס , טרנטו , אולם ובודוצנוסט)
היינו צריכים לסיים ראשונים בבית הזה
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2314 לייקים

זה חכמה שבדיעבד כי בזמן אמת חשבנו שהם יהיו קבוצה חזקה , אבל ההפסד לבדאלונה היה יותר מיותר מההפסדים לוולבס, אולם ובודוצנוסט שהיו קבוצות הרבה יותר טובות בסופו של דבר מבדאלונה.
טרנטו היה אולי ההפסד המיותר מכולם.
סמל אישי של משתמש
גביזון
קיבל.ה  3076 לייקים

אני לא מאמין שנעבור, אבל כדי שיהיה אפשר לפנטז צריך את ההגנה שהיתה מול טורק טלקום, וריבאונד שהוא לא הפועל תל אביב.
גם צ'אט ג'יפיטי לא אופטימי בסדרה
Sent from my 22101320G using Tapatalk

Giovanni Giorgio
קיבל.ה  945 לייקים

בגלל שכולם פאסימיים אז אני אופטימי
וכמובן אם איכשהו נעבור אותם זה חייב ללכת קשה ומלא התקפי לב אז אל תצפו לנצח במשחק הראשון

נראה שמקצועית אין מה לנתח, צריכים לפנות לפאן המיסטי

אפשר להמיר את הדיון לדיון נדרים
long live the zapta
טכנית לארז
קיבל.ה  1941 לייקים

אני די בטוח שבנוסף לכל הדברים גם השופטים יטחנו לנו את הצורה.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
בני12
קיבל.ה  1606 לייקים

טכנית לארז כתב: 16 מרץ 2025, 16:08 אני די בטוח שבנוסף לכל הדברים גם השופטים יטחנו לנו את הצורה.
מורן מאירי ?
shaharot
קיבל.ה  544 לייקים

טכנית לארז כתב: 16 מרץ 2025, 16:08 אני די בטוח שבנוסף לכל הדברים גם השופטים יטחנו לנו את הצורה.
האמת שהשופטים ביורוקאפ דיי פח באופן כללי
קובי
קיבל.ה  218 לייקים

ראיתי כמה משחקים שלהם.
גם במצב האופטימלי שלנו, אנחנו פחות טובים מהם.
tadmored
קיבל.ה  522 לייקים

מוזר כי קיבלנו רק 50 כרטיסים,
תכולת האולם של וולנסיה הוא 8500 צופים ,
האם וולנסיה מבחינת היורוקאפ לא מחוייבת להקצות כרטיסים לאוהדי חוץ , לפחות כ-10% מהכרטיסים ,
דהיינו לפחות 850 כרטיסים
אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים!
עומר חרמש הי"ד
1975-2023
נרצח בידי אויב צמא דם ואכזר
hapoel15
קיבל.ה  39 לייקים

tadmored כתב: 17 מרץ 2025, 15:16 מוזר כי קיבלנו רק 50 כרטיסים,
האם וולנסיה מבחינת היורוקאפ לא מחוייבת להקצות כרטיסים לאוהדי חוץ , לפחות כ-10% מהכרטיסים ,
דהיינו לפחות 850 כרטיסים
אין חובה כזו ביורוקאפ, יכולים גם לא לתת כלום לדעתי.
Red_man
קיבל.ה  1178 לייקים

tadmored כתב: 17 מרץ 2025, 15:16 מוזר כי קיבלנו רק 50 כרטיסים,
דהיינו לפחות 850 כרטיסים
עד כמה שזכור לי ביורוקאפ אין חובה לקבוצת הבית למכור כרטיסים לקבוצת החוץ. זכור לי בעונה הראשונה במשחק מול טורק טלקום באנקרה שהמועדון אמר שאין חובה לכרטיסי חוץ. אני לא חושב שמשהו השתנה מאז בנושא.
אורי
קיבל.ה  110 לייקים

מבאס שלא קיבלנו כרטיסים למשחק ושאין חבילה לטיסה של יום אחד כמו שהיה ברבע גמר.
Oferyy
משתמש רשמי
משתמש רשמי
קיבל.ה  16 לייקים

תקציב ולנסיה 27 מיליון יורו אבל יש להם כללי מס נוקשים יותר. תקציב שחקנים שלהם גבוה משלנו אבל לא בהרבה
רק הפועל
קיבל.ה  2388 לייקים

בהחלט לא לעבור אותם לא ייחשב לכשלון בשום צורה אם ככה למרות שאני משוכנע שזה אפשרי . צריך לתת הכל כולל הכל
lior777
קיבל.ה  190 לייקים

Oferyy כתב: 17 מרץ 2025, 18:22 תקציב ולנסיה 27 מיליון יורו אבל יש להם כללי מס נוקשים יותר. תקציב שחקנים שלהם גבוה משלנו אבל לא בהרבה
אתה בטוח? קראתי באיזה מקום שהתקציב שלהם 14 מיליון יורו.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  1570 לייקים

Oferyy כתב: 17 מרץ 2025, 18:22 תקציב ולנסיה 27 מיליון יורו אבל יש להם כללי מס נוקשים יותר. תקציב שחקנים שלהם גבוה משלנו אבל לא בהרבה
תקציב השחקנים שלהם מנוצל בצורה טובה משמעותית מזה שלנו.
זה ההבדל הגדול.
שליחת תגובה