חמאס הוא ארגון טרור

קנסו דחוף, עכשיו יותר מתמיד! פתוח 24 שעות! משקה ראשון חינם! הנחה לפוחדים מ-5G!
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 12 יולי 2023, 17:05
Sin Queso כתב: 12 יולי 2023, 16:14
teknoboy כתב: 12 יולי 2023, 15:58
איך עלייה בכמות התינוקות שנשארים חיים (כלומר שלא מתים בגיל פעוט אלא בגיל מאוחר יותר) *מקטינה* את תוחלת החיים?
איך נהיה בעזה כזה עוני? והאם אתה לא חושב שיש קשר בין דברים כמו הפצצות חוזרות ונשנות של בתי חולים ומרפאות, של מקורות חשמל, כבישים ושאר תשתיות, הגבלה של הכנסת ציוד רפואי, תרופות ומזון, וכל שאר הדברים שנמנו פה ועוד ועוד לבין עוני\רמת חיים\תל"ג?
לא מקטינה את תוחלת החיים , מקטינה את הגיל החציוני .
תוחלת החיים בעזה דווקא בעליה מאז ההתנתקות:
https://www.ceicdata.com/en/palestinian ... rip-female
כלומר לא רק שזה אזור צפוף במיוחד, גם האוכלוסייה שם צעירה במיוחד.
אז אולי בכל זאת כדאי להימנע מהפצצה של אזורי מגורים וכאלה, כי על פניו כל דבר כזה ***בהכרח*** יגרור ילדים הרוגים.
ובבקשה אל תגיד לי שאין ברירה. תמיד אפשר ***לא*** להרוג ילדים, ולחשוב אחרת זה קצת מפלצתי.
איך הגענו לזה עכשיו . האשמתם את צה"ל בכך שהוא גורם לגיל החציוני בעזה להיות נמוך שהוכחתי לך שאתם מדברים שטויות חזרת להפצצת ילדים :meh:
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

its-sick כתב: 12 יולי 2023, 17:21 כל הילדים האלה יגדלו להיות מחבלים, תאמין לי
לא כולם אבל 5% כן.
ועדיין כמו שלא מכניסים ילד שגדל בשכונת פשע לכלא לא צריך לשפוט ולהעניש אותם על פשעים שעוד לא עשו.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1105 לייקים

אחוז יותר גבוה מהילדים היהודים יהפוך לטרוריסט בצבא הכיבוש
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

its-sick כתב: 12 יולי 2023, 17:58 אחוז יותר גבוה מהילדים היהודים יהפוך לטרוריסט בצבא הכיבוש
אולי באמת כדאי להם לעשות גיוס חובה
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

השאלה אם יש להם מקום למש"ק טיקטוק או לא....
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

Sin Queso כתב: 12 יולי 2023, 17:35
teknoboy כתב: 12 יולי 2023, 17:05
Sin Queso כתב: 12 יולי 2023, 16:14

לא מקטינה את תוחלת החיים , מקטינה את הגיל החציוני .
תוחלת החיים בעזה דווקא בעליה מאז ההתנתקות:
https://www.ceicdata.com/en/palestinian ... rip-female
כלומר לא רק שזה אזור צפוף במיוחד, גם האוכלוסייה שם צעירה במיוחד.
אז אולי בכל זאת כדאי להימנע מהפצצה של אזורי מגורים וכאלה, כי על פניו כל דבר כזה ***בהכרח*** יגרור ילדים הרוגים.
ובבקשה אל תגיד לי שאין ברירה. תמיד אפשר ***לא*** להרוג ילדים, ולחשוב אחרת זה קצת מפלצתי.
איך הגענו לזה עכשיו . האשמתם את צה"ל בכך שהוא גורם לגיל החציוני בעזה להיות נמוך שהוכחתי לך שאתם מדברים שטויות חזרת להפצצת ילדים :meh:
מה זה איך הגענו? מזה התחלנו.
אני בסך הכול אומר שעם כל הכבוד לדיונים על סטטיסטיקה, חציון ותוחלת, הנושא האמיתי הוא אלפיים ילדים שצה"ל הרג.
והסיפור עם הגיל החציוני והאוכלוסייה הצעירה הוא עוד סיבה למה אסור לישראל לפעול בעזה כפי שהיא פועלת, ולכן עוד ראיה נגד הכוחות החמושים של ישראל (מה שנקרא נסיבות מחמירות, כי הם ידעו מה הולך לקרות).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה (note to self)
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

Sin Queso כתב: 12 יולי 2023, 18:06 אולי באמת כדאי להם לעשות גיוס חובה
במקום שהפלסטינים יישמו גיוס חובה עדיף שהיהודים בישראל יתחילו ליישם סרבנות שירות.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
הפוסט קיבל לייק אחדits-sick
Asafasraf
קיבל.ה  565 לייקים

teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 11 יולי 2023, 23:38
teknoboy כתב: בתור הכוח החזק באזור, לישראל לא אמורה להיות בעיה להגיע לפתרון הגיוני.
הבעיה היא שגם ישראל לא מעוניינת בפתרון הגיוני.
על פניו היא מעוניינת בעיקר בלהיפטר מהערבים.
והפיתרון ההגיוני הוא זכות השיבה בצורה מלאה+ פיצוי?
אתה באמת חושב שמדינת ישראל תמשיך להתקיים כך?

Sent from my iPhone using Tapatalk
לא זכור לי שהצעתי דבר כזה (אם כי זה מאוד לא מופרך).
ואני די בטוח שמדינת ישראל תמשיך להתקיים אם היא תגיע להסדר כזה. (בצורה הנוכחית אני ממש לא בטוח שהיא שורדת שלוש שנים)

אבל מה זה משנה ואיך זה קשור?
בתור הכוח החזק, ישראל יכולה בקלות להגיע לפתרון הגיוני (או אפילו לכפות אותו).
זה לא נראה לך מספיק הגיוני? אז תגיע לפתרון שכן הגיוני בעיניך ומקובל על שכניך. זה הכול.
מה עוצר אותך? כלום.
״פתרון שמקובל על שכניך״- מהו בדיוק? לפי כל ההצהרות של הפלסטינאים יש או מחיקה של ישראל, או מחיקה של ישראל.
לגביי ״לכפות פתרון״- זה לא מה שישראל ניסתה בהתנתקות?

Asafasraf
קיבל.ה  565 לייקים

pelegs כתב:
Asafasraf כתב: 11 יולי 2023, 23:56 1. ממשלה ישראלית (ואני אחד השונאים הגדולים של ביבי והממשלה שלו) דואגת קודם כל לאינטרס של אזרחי המדינה ולא כמוך, קודם כל לפלסטינאים.
הרש״פ מצד אחד מספקת מודיעין ומצד שני משלמת קצבאות למשפחות מחבלים. אתה תיבחר באיזה צד היא נמצאת.

2. הטיעון שלי נתמך בכך שהפטרונים של הפלסטינאים רוצים בהשמדת המדינה היהודית+ תוצאות של ההתנתקות והאינתיפאדה השנייה.

3. מדינה שיוויונית היא לא הבעיה, אלא שחזרת כלל הפלסטינאים לשטח ישראל היא דה פקטו סופה של מדינת ישראל.

4. אנשים טועים בהחלט, אבל מי אמר שהאמת נמצאת בצד שלך? לבינתיים, לפי המצב שלנו מול חזיבאללה, שאין שום עוררין להתנתקות מהם, לא נראה שההימור שלך עומד במבחן המציאות.

5. אתה יכול לחפור מאה פעמים על הבנת הנקרא, זה לא ממש משנה.
שמתי לב איך אתה מתנהל מול מי שלא מסכים איתך:
בהתחלה תגובות מכבדות.
אח״כ תגובות ארוכות וחופרות עם שימוש באותם מוטיבים שאפילו הפלסטינאים לא טוענים לגביהם (״טיהור אתני״), ואז מגיעה תורת ההתנשאות והירידה לפסים אישיים. תתבגר. אנשים לא חייבים להסכים לתפיסה שלך וכמו שנכתב לך בעבר, לפי הבחירות האחרונות, לדעה שלך שותפים, במקרה הטוב 5-7 מנדטים.
1. האמת היא שכל ממשלה ישראלית, כמו כל מדינה בורגנית אחרת, דואגת בעיקר לאינטרסים של בעלי ההון ושל העומדים בראשה - ממש לא של האזרחים. אבל זה קצת אוף טופיק. בכל מקרה, אין שום דבר פסול בלהיאבק למען זכויות פלסטינים. זה שאתה חושב שהם "האויב" זו בעיה שלך, ואין לי איך לתקן את האינדוקטרינציה שעברת. במציאות, כל עוד ישראל ממשיכה לנשל את הפלסטינים הם ימשיכו להיאבק, וזה אומר עוד ועוד דם יהודי. לטעמי, מי שמחפש להנציח את המצב הזה בשביל להגשים חזון של עליונות אתנית הוא פושע, לא פחות. אתה יכול לצווח עד מחר שאני "יודנראט", אבל בפועל אתה שקול להנהגה הגרמנית שהמיטה אסון על עמה תוך כדי אמונה שהיא יוצרת עבורו גן-עדן.
(לא חסרות הקבלות מהתקופה ההיא)

בסופו של יום, ההאשמה שלך שאני מוכר את עמי בגלל שאני מתעקש להיאבק על צדק היא האשמה שגורה בפי כוחות מדכאים. לפי גזענים לבנים, לבנים שהתנגדו לעבדות "מכרו את עמם בשביל השחורים". לפי תומכי משור האפרטהייד בדרא"פ לבנים שנאבקו בו היו בוגדים. לפי נאצים, גרמנים שהיו נגד יחס המדינה ליהודים היו אויבי העם. יודע מה? אני נושא את הטייטל הזה בגאווה. גאה להיות ממשיך דרכם של שן מתנגדי עבדות ואפרטהייד לבנים, גרמנים אנטי-נאצים ועוד עשרות דוגמאות של קבוצות היסטוריות שהואשמו בבגידה רק בגלל שהאמינו בצדק. צווחות ההיסטריה שלך רק מחזקות את האמונה שלי בצדקת הדרך.

לגבי הרש"פ, אם אתה תוהה מה אני חושב עליהם: מדובר בחבורה של מושחתים שמשתפים פעולה עם ישראל בשביל רווח כלכלי. אם יש צדק בעולם, כשפלסטין תשוחרר (במהרה בימינו בעז"ה) הם ירקבו בכלא.

2. באמת משונה שיש הקשר גיאו-פוליטי, ומדינות עוינות לישראל תומכות בפלסטינים. אתה יודע מה ימנע מקבוצות פלסטיניות מלהסכים לפטרונות של איראן למשל? אם הם לא יצטרו להיאבק באופן יום-יומי נגד דיכוי מחריד שטובח בהם. בכל מקרה, כבר כתבתי מליון פעם על זה שההתנתקות תוכננה ככה שהיא תביא לדעת קהל נגד סיום הכיבוש - והבאתי הוכחות. אפילו באשכול הזה ממש. לא תאורית קונספירציה, האנשים מאחורי התוכנית דיברו על זה בגלוי, ואתה ואחרים מתעקשים להתעלם מזה ולהעמיד פנים שהיה מדובר במינימום תוכנית שלום דו-צדדית.

3. לא תהיה מדינה שיוויונית ללא חזרת פליטים. חלק מרכזי בעליונות היהודית במדינת ישראל הוא העובדה שהרוב היהודי נאכף. כדי להבטיח שיוויון אזרחי, צריך לאפשר לשתי הקבוצות כוח פוליטי שווה - וכל עוד יש רוב יהודי מוחלט, לא יהיה שיוויון אמיתי. מה גם שמדובר בהגינות בסיסית כלפי אנשים שהמדינה פשעה נגדם. סירוב לזכות השיבה שקול לסירוב אירופאי לתת אזרחות ליהודים צאצאי נרדפי השואה, זה עד כדי כך פשוט. בכל מקרה, אם יותר חשובה לך אתנוקרטיה בה אתה הרוב עם הכוח מאשר משיוויון... ובכן, אתה לא מעוניין בשיוויון אלא בהמשך המצב הקיים. כי הוא נוח לך. אתה למעשה מהאלו שבעתיד אנשים ילמדו עליהם ולא יצליחו להבין איך היו כאלו אנשים אטומים (למשל לבנים שהיו נגד סיום הסגרגציה).

4. זה קצת מטא, אבל תגיד - אתה ילד? כל אדם מאמין שהוא צודק, בוודאי ובוודאי שבויכוחים הללו - כולל אותך. תקרא שוב את מה שכותבים אחרים. מי אמר שהאמת בצד שלי? אף אחד, המטרה שלי היא לשכנע קוראים בכך. בשביל זה אני מגבה את מה שאני כותב בנתונים, ומציג ניתוח עולם כולל ממנו נגזרות המסקנות שלי.

לגבי חיזבאללה - מדובר בזרוע של המדינה עימה לישראל יש את העימות הגיאו-פוליטי הכי משמעותי. איך מכאן אתה מקיש על הנושא הפלסטיני? הדבר היחיד שקושר בין השניים הוא שהעימות הגיאו-פוליטי הזה מתקיים בתוך הקשר של מאבק בין-גושי בו איראן נמצאת בצד השני של ישראל וארה"ב, ולכן משתלם לה לתמוך בפלסטינים. להקיש מזה שבהכרח הפלסטינים יבחרו באלימות בלתי מתפשרת אחרי שנעשה איתם צדק היסטורי ומצבם המטריאלי שופר פלאים - זה וואחד קפיצה לוגית ודי חוסר הבנה של איך פוליטיקה עובדת.

5. איזו התחמקות עלובה. אתה לא מסוגל להגיד "וואלה, עכשיו הבנתי מה ניסית להסביר לי", אז פתאום זה לא רלוונטי? בולשיט - זה רלוונטי כי אתה באופן קונסיסטנטי מציג את הדעות שלי באופן שגוי - או ע"מ להגחיך אותן ולחזק את הטיעונים שלך, או כי אתה באמת אדם קשה הבנה. צר לי חבוב, אני לא אוותר לך על זה. אם אתה רוצה שאפסיק להזכיר לך שאתה קשה הבנה (או רשע), תפסיק להציג את הדעות שלי באופן שגוי. זה א.ב. של דיון מכבד (למרבה האירוניה, אתה מתבכיין בדיוק בנושא הזה).

לגבי הניתוח הפסיכולוגי שלך אותי: לא. אני בדר"כ מנסה לענות תשובות מפורטות כי אני מאמין שהמסגור השגור של הסיטואציה בישראל מקשה על אנשים לראות את המציאות (מניסיון אישי שלי). לכן אני מפרט, כדי להמנע מאי-הבנות שנובעוץ מהמסגור השגוי. למרבה הצער, לפעמים אנשים מתחילים לקרוא לי בשמות (ביניים והאונטר למשל), או לטעון דברים כל-כך גזעניים שנשבר לי ואני מוותר על הרעיון של לכבד אותם. אתה נופל לקטגוריה השניה - בתוספת חוסר הבנה (אמיתית או מדומה) והתנהלות בזיונית בהקשר של דיון (בעיקר נושא עיוות הדברים, אבל לא רק). אין לי שום סיבה לכבד אותך. ישנם מספיק מקרים בהם אנשים לא התנהלו ככה ובהתאם נשארתי מנומס בדיון איתם (לירון האדום, sin queso, ועוד). מה לעשות שגם אני בן-אדם והיכולת שלי לספוג התנהגות מבזה היא סופית.

לסיום: א. הפלסטינים בהחלט מדברים על טיהור אתני, זו בדיוק משמעות המושג "נכבה". אתה פשוט קרוב לוודאי לא מדבר עם פעילים פלסטינים ואני מנחש שאתה גם לא דובר ערבית, ו-ב. כבר כתבתי כמה וכמה פעמים על כך שאתה מתייחס רק ליהודים (ואולי צת פלסטינים אזרחי ישראל), ובמשוואה ישנם הלכה למעשה עוד כמה מליונים שפחות או יותר מסכימים איתי, אבל אין להם זכות הצבעה בדמוקרטיה הציונית המהממת. להגיד "כמו שכתבו לך בעבר" זה מצחיק בהתחשב בעובדה שזה מה שעניתי בפעמים הקודמות ואף אחד לא הצליח לסתור את הנקודה הזו, yourself included.
בכל מה שכתבת יש לי שאלה אחת: אתה יהודי מאמין באלוהים?

סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

Asafasraf כתב: 13 יולי 2023, 00:24
teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 11 יולי 2023, 23:38
והפיתרון ההגיוני הוא זכות השיבה בצורה מלאה+ פיצוי?
אתה באמת חושב שמדינת ישראל תמשיך להתקיים כך?

לא זכור לי שהצעתי דבר כזה (אם כי זה מאוד לא מופרך).
ואני די בטוח שמדינת ישראל תמשיך להתקיים אם היא תגיע להסדר כזה. (בצורה הנוכחית אני ממש לא בטוח שהיא שורדת שלוש שנים)

אבל מה זה משנה ואיך זה קשור?
בתור הכוח החזק, ישראל יכולה בקלות להגיע לפתרון הגיוני (או אפילו לכפות אותו).
זה לא נראה לך מספיק הגיוני? אז תגיע לפתרון שכן הגיוני בעיניך ומקובל על שכניך. זה הכול.
מה עוצר אותך? כלום.
1. ״פתרון שמקובל על שכניך״- מהו בדיוק? לפי כל ההצהרות של הפלסטינאים יש או מחיקה של ישראל, או מחיקה של ישראל.
2. לגביי ״לכפות פתרון״- זה לא מה שישראל ניסתה בהתנתקות?

1. וכולם, מאש"ף ועד חמאס, משתפים איתה פעולה, מקיימים איתה מגע ובפועל מכירים בקיומה.
2. זה כן, אבל אני דיברתי על *פתרון* שיהיה *הגיוני*, לא על צעד חד צדדי שנועד להנציח את המצב הקיים במקום אחר בכלל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

Asafasraf כתב: 13 יולי 2023, 00:25 בכל מה שכתבת יש לי שאלה אחת: אתה יהודי מאמין באלוהים?
כן יהודי, לא מאמין.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

Asafasraf כתב: 13 יולי 2023, 00:25 בכל מה שכתבת יש לי שאלה אחת: אתה יהודי מאמין באלוהים?
איך זה רלוונטי?
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

Sin Queso כתב: 13 יולי 2023, 12:20 איך זה רלוונטי?
גם אני תהיתי, אבל החלטתי לזרום עם זה מתוך סקרנות.
Asafasraf
קיבל.ה  565 לייקים

ציינת בע״ה בתגובה, ואם אתה אדם מאמין באל, זה לא מסתדר עם התפיסה קלל לגביי מה שצריך לקרות בשטח (לפי התורה).

סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

Asafasraf כתב: 13 יולי 2023, 13:58 ציינת בע״ה בתגובה, ואם אתה אדם מאמין באל, זה לא מסתדר עם התפיסה קלל לגביי מה שצריך לקרות בשטח (לפי התורה).
זה בסה"כ ביטוי שגור. אני משתמש בו מתוך אהבה לתרבות היהודית ולא מתוך אמונה, במובן של "אני מאד מקווה ש-x יקרה".
מאז שהיגרתי החוצה מישראל הקשר שלי לתרבות היהודית (בעיקר האשכנזית כי מפה המשפחה ופה אני גר) התחזק מאד.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

pelegs כתב: 13 יולי 2023, 14:05
Asafasraf כתב: 13 יולי 2023, 13:58 ציינת בע״ה בתגובה, ואם אתה אדם מאמין באל, זה לא מסתדר עם התפיסה קלל לגביי מה שצריך לקרות בשטח (לפי התורה).
זה בסה"כ ביטוי שגור. אני משתמש בו מתוך אהבה לתרבות היהודית ולא מתוך אמונה, במובן של "אני מאד מקווה ש-x יקרה".
מאז שהיגרתי החוצה מישראל הקשר שלי לתרבות היהודית (בעיקר האשכנזית כי מפה המשפחה ופה אני גר) התחזק מאד.
נחמד לשמוע , איך זה בא לידי ביטוי?
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

בכל מקום שהתגוררתי בו בגרמניה (ברלין, גטינגן ועכשיו באיזור פרנקפורט) הייתי/אני בקשר מסויים עם הקהילה היהודית ו/או יהודים בכל מיני קבוצות אחרות. כשיוצא לי אני הולך לבית כנסת בחגים (למרבה הצער מאז שהחל כל עניין הקורונה לא יצא לי מכל מיני סיבות, גם משפחתיות). באוכלוסיה הכללית אני לא מסתיר את היותי יהודי, די להיפך - אני מאד גאה בזה ותמיד שמח לשוחח עם אנשים על הנושא ולענות לשאלות (הרבה מאד גרמנים גויים לא פגשו בחייהם יהודי באופן אישי, ואחרים סתם סקרנים - בייחוד כשהם לומדים על הדעות שלי בנוגע לישראל). בנוסף אני חבר בארגון יהודי-גרמני למען שיוויון זכויות לפלסטינים (קול יהודי למען שלום צודק במזרח התיכון) גם מתוך אמונה שחשוב שכיהודים גרמנים נשמיע את הקול שלנו ולא נאפשר לגרמניה להשתמש בזכר השואה בשביל להלבין את הפשעים נגד הפלסטינים, אבל גם מתוך הרצון להיות בקשר עם יהודים בעלי תפישה פוליטית דומה.

בכל הקשור לפוליטיקה שמאלית בכלל ומרקסיסטית בפרט, וכן בנושאי תרבות ומדע - יש לנו הרבה במה להתגאות כיהודים. יהדות גרמניה הייתה עד השואה מקור בלתי פוסק של אנשים מרשימים ומשפיעים מאד. החלום שלי הוא שנחזור לסטטוס הזה :sh-grin:
ארז שדה
קיבל.ה  373 לייקים

pelegs כתב: 13 יולי 2023, 15:39 בכל מקום שהתגוררתי בו בגרמניה (ברלין, גטינגן ועכשיו באיזור פרנקפורט) הייתי/אני בקשר מסויים עם הקהילה היהודית ו/או יהודים בכל מיני קבוצות אחרות. כשיוצא לי אני הולך לבית כנסת בחגים (למרבה הצער מאז שהחל כל עניין הקורונה לא יצא לי מכל מיני סיבות, גם משפחתיות). באוכלוסיה הכללית אני לא מסתיר את היותי יהודי, די להיפך - אני מאד גאה בזה ותמיד שמח לשוחח עם אנשים על הנושא ולענות לשאלות (הרבה מאד גרמנים גויים לא פגשו בחייהם יהודי באופן אישי, ואחרים סתם סקרנים - בייחוד כשהם לומדים על הדעות שלי בנוגע לישראל). בנוסף אני חבר בארגון יהודי-גרמני למען שיוויון זכויות לפלסטינים (קול יהודי למען שלום צודק במזרח התיכון) גם מתוך אמונה שחשוב שכיהודים גרמנים נשמיע את הקול שלנו ולא נאפשר לגרמניה להשתמש בזכר השואה בשביל להלבין את הפשעים נגד הפלסטינים, אבל גם מתוך הרצון להיות בקשר עם יהודים בעלי תפישה פוליטית דומה.

בכל הקשור לפוליטיקה שמאלית בכלל ומרקסיסטית בפרט, וכן בנושאי תרבות ומדע - יש לנו הרבה במה להתגאות כיהודים. יהדות גרמניה הייתה עד השואה מקור בלתי פוסק של אנשים מרשימים ומשפיעים מאד. החלום שלי הוא שנחזור לסטטוס הזה :sh-grin:
כתבת פעם בפורום משפט ביידיש, אתה מתעניין בשפה? תרבות יהודית אשכנזית ויידיש הולכים יופי ביחד, לדעתי לפחות.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

ארז שדה כתב: 13 יולי 2023, 15:50 כתבת פעם בפורום משפט ביידיש, אתה מתעניין בשפה? תרבות יהודית אשכנזית ויידיש הולכים יופי ביחד, לדעתי לפחות.
כמובן. קודם כל אמא שלי דוברת יידיש מהבית, אז תמיד זה עניין אותי. מאז שלמדתי גרמנית (מה שלמרבה הצער לא קרה בבית למרות המקור המשפחתי) התחלתי גם להבין קצת יידיש - בכל זאת מדובר בניב גרמני עם מלא מילים בעברית (ומבטא מצחיק). אני מאד רוצה ללמוד יידיש באופן מסודר, כרגע אין לי הרבה זמן אבל זו אחת מהתוכניות שלי בעתיד.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

Asafasraf כתב: 11 יולי 2023, 17:51 לכתוב שמדינת ישראל מסצעת ביום טיהור אתני, זה פשוט שקר.
חדש מהיום
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 13 יולי 2023, 23:35
Asafasraf כתב: 11 יולי 2023, 17:51 לכתוב שמדינת ישראל מסצעת ביום טיהור אתני, זה פשוט שקר.
חדש מהיום
מה הבעיה פה?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

הבעיה היא שכתבת שהוא כתב "להגיד שיש טיהור אתני זה שקר" אבל מתברר שלא חסרות דוגמאות מהמציאות האמיתית.
או שבעצם הבעיה היא שלא מפריע לו לכתוב שמשהו הוא שקר כשהוא בבירור מציאות.
נערך לאחרונה על ידי teknoboy ב 14 יולי 2023, 13:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
ארז שדה
קיבל.ה  373 לייקים

teknoboy כתב: 14 יולי 2023, 10:13 הבעיה היא שכתבת שלהגיד "יש טיהור אתני זה שקר" אבל מתברר שלא חסרות דוגמאות מהמציאות האמיתית.
או שבעצם הבעיה היא שלא מפריע לך שכתבת שמשהו הוא שקר כשהוא בבירור מציאות.
אנחנו צודקים ומוסריים תמיד, נא לא לבלבל אותנו עם העובדות.
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

teknoboy כתב: 14 יולי 2023, 10:13 הבעיה היא שכתבת שלהגיד "יש טיהור אתני זה שקר" אבל מתברר שלא חסרות דוגמאות מהמציאות האמיתית.
או שבעצם הבעיה היא שלא מפריע לך שכתבת שמשהו הוא שקר כשהוא בבירור מציאות.
אתה מבלבל בין אסףאסרף וסין-קווסו.
לא שזה ממש משנה, לטעון שאין בעיה עם טיהור אתני זה מזעזע ברמות כך או כך.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

צודק, אני אערוך
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
הפוסט קיבל לייק אחדpelegs
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 14 יולי 2023, 10:13 הבעיה היא שכתבת שהוא כתב "להגיד שיש טיהור אתני זה שקר" אבל מתברר שלא חסרות דוגמאות מהמציאות האמיתית.
מפנים התיישבויות לא חוקיות כפי שמפנים ישובים של יהודים . האם גם שם מדובר בטיהור אתני?
ארז שדה
קיבל.ה  373 לייקים

Sin Queso כתב: 16 יולי 2023, 09:28
teknoboy כתב: 14 יולי 2023, 10:13 הבעיה היא שכתבת שהוא כתב "להגיד שיש טיהור אתני זה שקר" אבל מתברר שלא חסרות דוגמאות מהמציאות האמיתית.
מפנים התיישבויות לא חוקיות כפי שמפנים ישובים של יהודים . האם גם שם מדובר בטיהור אתני?
אתה באמת לא מבין את ההבדל בין 2 המקרים? טיהור אתני זה כשמדינה משתמשת בכח שלה כדי או לגרש אנשים מהמקום שבו הם חיים או להפוך את החיים שלהם לגיהנום ולא להשאיר להם ברירה אלא לעזוב, כדי שבמקומם יבואו אנשים ששייכים ללאום המועדף או העליון של המדינה.
פינוי מאחזים לא חוקיים הוא פינוי של מאחז שהוקם בניגוד לחוק והמדינה מפנה אותו, או פינוי התנחלויות כפי שהיה בימית או בגוש קטיף : המדינה הקימה בניגוד לחוק הבינלאומי התנחלויות בשטח כבוש וכדי לתקן את המעשה הלא חוקי היא מפנה אותן כדי להגיע לשלום כמו שקרה בסיני או כדי לבצע התנתקות כמו שקרה בגוש קטיף, אין לכך שום קשר לטיהור אתני.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

לא
כמו שלקחת מגנב את השלל שלו זה לא כמו לשדוד אותו, וכמו שלפנות מישהו מבניין מתמוטט זה לא גירוש.
זה פשוט לא אותו דבר, והניסיון להתעלם מעשרות שנות היסטוריה ומההקשר והמשמעות שהן יוצקות לצעדים האלה הוא רעיון קצת תמוה.

חבל שלא קראת את השרשור המקושר.
לא מדובר בכלל במקרה של פינוי של התיישבות לא חוקית אלא של אנשים שהחליטו לעזוב את בתיהם מפחד אלימות המתנחלים (שכוללת הצתת בתים וכו'. תקרא, זה לא ארוך).

באופן כללי, רק מיעוטם הקטן של מקרי הטיהור האתני שמתוארים בפורום יכול איכשהו לחסות מאחורי הגנת "פינינו יישוב לא חוקי", שהיא כמובן מופרכת עד גיחוך בפני עצמה (אבל נחכה לפעם שבה היא תהיה רלוונטית כדי לפרק אותה).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

ארז שדה כתב: 16 יולי 2023, 09:45
אתה באמת לא מבין את ההבדל בין 2 המקרים? טיהור אתני זה כשמדינה משתמשת בכח שלה כדי או לגרש אנשים מהמקום שבו הם חיים או להפוך את החיים שלהם לגיהנום ולא להשאיר להם ברירה אלא לעזוב, כדי שבמקומם יבואו אנשים ששייכים ללאום המועדף או העליון של המדינה.
פינוי מאחזים לא חוקיים הוא פינוי של מאחז שהוקם בניגוד לחוק והמדינה מפנה אותו, או פינוי התנחלויות כפי שהיה בימית או בגוש קטיף : המדינה הקימה בניגוד לחוק הבינלאומי התנחלויות בשטח כבוש וכדי לתקן את המעשה הלא חוקי היא מפנה אותן כדי להגיע לשלום כמו שקרה בסיני או כדי לבצע התנתקות כמו שקרה בגוש קטיף, אין לכך שום קשר לטיהור אתני.

אני רואה שמתי שנוח לך זה פנוי של אנשים מאדמתם ומתי שנוח לך זה צדק היסטורי.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 16 יולי 2023, 11:47
לא
כמו שלקחת מגנב את השלל שלו זה לא כמו לשדוד אותו, וכמו שלפנות מישהו מבניין מתמוטט זה לא גירוש.
זה פשוט לא אותו דבר, והניסיון להתעלם מעשרות שנות היסטוריה ומההקשר והמשמעות שהן יוצקות לצעדים האלה הוא רעיון קצת תמוה.

חבל שלא קראת את השרשור המקושר.
לא מדובר בכלל במקרה של פינוי של התיישבות לא חוקית אלא של אנשים שהחליטו לעזוב את בתיהם מפחד אלימות המתנחלים (שכוללת הצתת בתים וכו'. תקרא, זה לא ארוך).

באופן כללי, רק מיעוטם הקטן של מקרי הטיהור האתני שמתוארים בפורום יכול איכשהו לחסות מאחורי הגנת "פינינו יישוב לא חוקי", שהיא כמובן מופרכת עד גיחוך בפני עצמה (אבל נחכה לפעם שבה היא תהיה רלוונטית כדי לפרק אותה).
הם בחיים לא התיישבו שם איך זה אדמתם?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

מה זה "לא ישבו שם"?
שרפו להם את הבית.
אתה אומר שהוא לא היה קיים?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
ארז שדה
קיבל.ה  373 לייקים

Sin Queso כתב: 17 יולי 2023, 14:02
ארז שדה כתב: 16 יולי 2023, 09:45

אני רואה שמתי שנוח לך זה פנוי של אנשים מאדמתם ומתי שנוח לך זה צדק היסטורי.
זה ממש לא מתי שנוח לי , מי שעובר לגור בשטח כבוש שהוא יודע שהשטח הזה הוא
במחלוקת וישנה אפשרות שבמקרה של הסדר הבית שלא יפונה הוא לא דומה לאדם שמגורש מביתו רק בגלל שהוא לא שייך לעם הנבחר. זה נכון שקיים כאב בפינוי התנחלויות ואני לא מזלזל בכאב הזה וצריך לפצות את המתנחלים אך הם היו צריכים לחשוב על זה לפני שהם התנחלו שם. ולגבי מאחזים לא חוקיים מדובר בפושעים שיושבים על אדמה פרטית של פלסטינים ומצפצפים על כל העולם בגלל שהם חושבים שכל הארץ שייכת להם.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 17 יולי 2023, 14:09 מה זה "לא ישבו שם"?
שרפו להם את הבית.
אז כל מי ששורפים לו את הבית פשוט יכול לנחל לעצמו אדמה חדשה בארץ ? העסקים בנגב ובגליל ישלטו בכל האדמות בארץ. באמת לא הבנתי מה זה קשור.....
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

Sin Queso כתב: 17 יולי 2023, 15:55
teknoboy כתב: 17 יולי 2023, 14:09 מה זה "לא ישבו שם"?
שרפו להם את הבית.
אז כל מי ששורפים לו את הבית פשוט יכול לנחל לעצמו אדמה חדשה בארץ ? העסקים בנגב ובגליל ישלטו בכל האדמות בארץ. באמת לא הבנתי מה זה קשור.....
נראה לי שיש פה איזו אי הבנה.
תחזור לפוסט ותקרא. הוא על קהילה שעזבה את הבתים שלה בגלל אלימות מצד השכנים השוודים-עם-ציציות שלהם, כולל שריפת בתים.
השוודים-עם-ציציות התחילו להתנכל* לשכנים כי הם רוצים לגזול את האדמה שעליה הם ישבו (הקימו בסמוך יישוב משלהם).

* כלומר לשרוף להם את הבתים
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  835 לייקים

Sin Queso כתב: 17 יולי 2023, 15:55 אז כל מי ששורפים לו את הבית פשוט יכול לנחל לעצמו אדמה חדשה בארץ ? העסקים בנגב ובגליל ישלטו בכל האדמות בארץ. באמת לא הבנתי מה זה קשור.....
למה אדמה חדשה? שיתחילו מלהחזיר לפלסטינים את האדמות שנשדדו ממהם לאורך 75 שנות קיומה של המדינה. אח"כ אפשר יהיה לדבר על יישובים חדשים.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1500 לייקים

מי רצה טיהור אתני ולא קיבל?

(אני יכול להביא לכם כל יום כמה כאלה, עד שתיאלצו להודות שאכן יש טיהור אתני, אבל אני מעריך שאתם תעדיפו לעזוב את הפורום מאשר להסתכל למציאות בעיניים אז בינתיים אני חוסך לכם את זה)
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

teknoboy כתב: 18 יולי 2023, 11:33 מי רצה טיהור אתני ולא קיבל?

(אני יכול להביא לכם כל יום כמה כאלה, עד שתיאלצו להודות שאכן יש טיהור אתני, אבל אני מעריך שאתם תעדיפו לעזוב את הפורום מאשר להסתכל למציאות בעיניים אז בינתיים אני חוסך לכם את זה)
אני לא מכיר את המקרה אז אני לא יכול להגיד לך מה הסיבה שצה"ל עשה מה שעשה . יש לך את הנימוק של צה"ל מדוע הביא דחפורים?

זה שאתה מנסה למסגר כל דחפור כטיהור אתני לא הופכת את זה לאמת לא משנה כמה אתה מאמין שהיא כזאת.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

זה מזכיר לי את התמונות של הילדים המתים תחת הכותרת צה"ל הרג 700 מילארד ילדים בעזה בהפצצה ובסוף זה ילדים סורים.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1105 לייקים

אפילו הזכרון שלך כבר משועבד לשטיפת המוח של לעצום עיניים בכוח ולהתעלם מהאמת. עצוב.
מותר ורצוי לחשוד בכל עדות ספציפית בפני עצמה, אבל להתעלם מהמון ראיות רק כי זה נוח לך זה ברמה של טכנית לצורר והחיסונים.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
סמל אישי של משתמש
Sin Queso
קיבל.ה  438 לייקים

its-sick כתב: 18 יולי 2023, 11:58 אפילו הזכרון שלך כבר משועבד לשטיפת המוח של לעצום עיניים בכוח ולהתעלם מהאמת. עצוב.
מותר ורצוי לחשוד בכל עדות ספציפית בפני עצמה, אבל להתעלם מהמון ראיות רק כי זה נוח לך זה ברמה של טכנית לצורר והחיסונים.
אני לא מתעלם , אני אומר אני לא יודע מה קרה שם.
לא מזמן הייתי במילואים ובאו המפגינים מהשמאל הקיצוני של המפה ששוללים את קיומה של מדינת ישראל קראו לי נאצי צילמו וביימו איזה סיטואציה בעזרת עריכה מגמתית שכביכול אנחנו מונעים מפלסטינים לנוע אל הבתים שלהם ופרסמו בטוויטר.
כמובן שהתגובות היו צבא כיבוש צבא כיבוש.

עכשיו הייתי שם 30 יום מבטיח לך שלא מנעתי מאף אחד לנוע לשום מקום , לא עיכבתי אף רכב לבידוק (האמת שזה לא נכון , רכבים יהודים כן עיכבתי ומנעתי מעבר)
תושבי המקום שחיים שם יום יום והבתים שלהם היו לידנו אמרו שהפגינים סתם באים לעשות רעש והם רק רוצים את השקט שלהם. (אפילו אחד אמר שהוא אוהב את ביבי והלוואי והוא יהיה ראש הממשלה שלהם במקום אבו מאזן) .

עכשיו זה לא איזה שמועה זה אני אומר לך ממקור ראשון שהרבה פעמים הסיטואציה שממסגרים לא נכונה.
שליחת תגובה