pelegs כתב:Asafasraf כתב: ↑11 יולי 2023, 23:56
1. ממשלה ישראלית (ואני אחד השונאים הגדולים של ביבי והממשלה שלו) דואגת קודם כל לאינטרס של אזרחי המדינה ולא כמוך, קודם כל לפלסטינאים.
הרש״פ מצד אחד מספקת מודיעין ומצד שני משלמת קצבאות למשפחות מחבלים. אתה תיבחר באיזה צד היא נמצאת.
2. הטיעון שלי נתמך בכך שהפטרונים של הפלסטינאים רוצים בהשמדת המדינה היהודית+ תוצאות של ההתנתקות והאינתיפאדה השנייה.
3. מדינה שיוויונית היא לא הבעיה, אלא שחזרת כלל הפלסטינאים לשטח ישראל היא דה פקטו סופה של מדינת ישראל.
4. אנשים טועים בהחלט, אבל מי אמר שהאמת נמצאת בצד שלך? לבינתיים, לפי המצב שלנו מול חזיבאללה, שאין שום עוררין להתנתקות מהם, לא נראה שההימור שלך עומד במבחן המציאות.
5. אתה יכול לחפור מאה פעמים על הבנת הנקרא, זה לא ממש משנה.
שמתי לב איך אתה מתנהל מול מי שלא מסכים איתך:
בהתחלה תגובות מכבדות.
אח״כ תגובות ארוכות וחופרות עם שימוש באותם מוטיבים שאפילו הפלסטינאים לא טוענים לגביהם (״טיהור אתני״), ואז מגיעה תורת ההתנשאות והירידה לפסים אישיים. תתבגר. אנשים לא חייבים להסכים לתפיסה שלך וכמו שנכתב לך בעבר, לפי הבחירות האחרונות, לדעה שלך שותפים, במקרה הטוב 5-7 מנדטים.
1. האמת היא שכל ממשלה ישראלית, כמו כל מדינה בורגנית אחרת, דואגת בעיקר לאינטרסים של בעלי ההון ושל העומדים בראשה - ממש לא של האזרחים. אבל זה קצת אוף טופיק. בכל מקרה, אין שום דבר פסול בלהיאבק למען זכויות פלסטינים. זה שאתה חושב שהם "האויב" זו בעיה שלך, ואין לי איך לתקן את האינדוקטרינציה שעברת. במציאות, כל עוד ישראל ממשיכה לנשל את הפלסטינים הם ימשיכו להיאבק, וזה אומר עוד ועוד דם יהודי. לטעמי, מי שמחפש להנציח את המצב הזה בשביל להגשים חזון של עליונות אתנית הוא פושע, לא פחות. אתה יכול לצווח עד מחר שאני "יודנראט", אבל בפועל אתה שקול להנהגה הגרמנית שהמיטה אסון על עמה תוך כדי אמונה שהיא יוצרת עבורו גן-עדן.
(לא חסרות הקבלות מהתקופה ההיא)
בסופו של יום, ההאשמה שלך שאני מוכר את עמי בגלל שאני מתעקש להיאבק על צדק היא האשמה שגורה בפי כוחות מדכאים. לפי גזענים לבנים, לבנים שהתנגדו לעבדות "מכרו את עמם בשביל השחורים". לפי תומכי משור האפרטהייד בדרא"פ לבנים שנאבקו בו היו בוגדים. לפי נאצים, גרמנים שהיו נגד יחס המדינה ליהודים היו אויבי העם. יודע מה? אני נושא את הטייטל הזה בגאווה. גאה להיות ממשיך דרכם של שן מתנגדי עבדות ואפרטהייד לבנים, גרמנים אנטי-נאצים ועוד עשרות דוגמאות של קבוצות היסטוריות שהואשמו בבגידה רק בגלל שהאמינו בצדק. צווחות ההיסטריה שלך רק מחזקות את האמונה שלי בצדקת הדרך.
לגבי הרש"פ, אם אתה תוהה מה אני חושב עליהם: מדובר בחבורה של מושחתים שמשתפים פעולה עם ישראל בשביל רווח כלכלי. אם יש צדק בעולם, כשפלסטין תשוחרר (במהרה בימינו בעז"ה) הם ירקבו בכלא.
2. באמת משונה שיש הקשר גיאו-פוליטי, ומדינות עוינות לישראל תומכות בפלסטינים. אתה יודע מה ימנע מקבוצות פלסטיניות מלהסכים לפטרונות של איראן למשל? אם הם לא יצטרו להיאבק באופן יום-יומי נגד דיכוי מחריד שטובח בהם. בכל מקרה, כבר כתבתי מליון פעם על זה שההתנתקות תוכננה ככה שהיא תביא לדעת קהל נגד סיום הכיבוש - והבאתי הוכחות. אפילו באשכול הזה ממש. לא תאורית קונספירציה, האנשים מאחורי התוכנית דיברו על זה בגלוי, ואתה ואחרים מתעקשים להתעלם מזה ולהעמיד פנים שהיה מדובר במינימום תוכנית שלום דו-צדדית.
3. לא תהיה מדינה שיוויונית ללא חזרת פליטים. חלק מרכזי בעליונות היהודית במדינת ישראל הוא העובדה שהרוב היהודי נאכף. כדי להבטיח שיוויון אזרחי, צריך לאפשר לשתי הקבוצות כוח פוליטי שווה - וכל עוד יש רוב יהודי מוחלט, לא יהיה שיוויון אמיתי. מה גם שמדובר בהגינות בסיסית כלפי אנשים שהמדינה פשעה נגדם. סירוב לזכות השיבה שקול לסירוב אירופאי לתת אזרחות ליהודים צאצאי נרדפי השואה, זה עד כדי כך פשוט. בכל מקרה, אם יותר חשובה לך אתנוקרטיה בה אתה הרוב עם הכוח מאשר משיוויון... ובכן, אתה לא מעוניין בשיוויון אלא בהמשך המצב הקיים. כי הוא נוח לך. אתה למעשה מהאלו שבעתיד אנשים ילמדו עליהם ולא יצליחו להבין איך היו כאלו אנשים אטומים (למשל לבנים שהיו נגד סיום הסגרגציה).
4. זה קצת מטא, אבל תגיד - אתה ילד? כל אדם מאמין שהוא צודק, בוודאי ובוודאי שבויכוחים הללו - כולל אותך. תקרא שוב את מה שכותבים אחרים. מי אמר שהאמת בצד שלי? אף אחד, המטרה שלי היא לשכנע קוראים בכך. בשביל זה אני מגבה את מה שאני כותב בנתונים, ומציג ניתוח עולם כולל ממנו נגזרות המסקנות שלי.
לגבי חיזבאללה - מדובר בזרוע של המדינה עימה לישראל יש את העימות הגיאו-פוליטי הכי משמעותי. איך מכאן אתה מקיש על הנושא הפלסטיני? הדבר היחיד שקושר בין השניים הוא שהעימות הגיאו-פוליטי הזה מתקיים בתוך הקשר של מאבק בין-גושי בו איראן נמצאת בצד השני של ישראל וארה"ב, ולכן משתלם לה לתמוך בפלסטינים. להקיש מזה שבהכרח הפלסטינים יבחרו באלימות בלתי מתפשרת אחרי שנעשה איתם צדק היסטורי ומצבם המטריאלי שופר פלאים - זה וואחד קפיצה לוגית ודי חוסר הבנה של איך פוליטיקה עובדת.
5. איזו התחמקות עלובה. אתה לא מסוגל להגיד "וואלה, עכשיו הבנתי מה ניסית להסביר לי", אז פתאום זה לא רלוונטי? בולשיט - זה רלוונטי כי אתה באופן קונסיסטנטי מציג את הדעות שלי באופן שגוי - או ע"מ להגחיך אותן ולחזק את הטיעונים שלך, או כי אתה באמת אדם קשה הבנה. צר לי חבוב, אני לא אוותר לך על זה. אם אתה רוצה שאפסיק להזכיר לך שאתה קשה הבנה (או רשע), תפסיק להציג את הדעות שלי באופן שגוי. זה א.ב. של דיון מכבד (למרבה האירוניה, אתה מתבכיין בדיוק בנושא הזה).
לגבי הניתוח הפסיכולוגי שלך אותי: לא. אני בדר"כ מנסה לענות תשובות מפורטות כי אני מאמין שהמסגור השגור של הסיטואציה בישראל מקשה על אנשים לראות את המציאות (מניסיון אישי שלי). לכן אני מפרט, כדי להמנע מאי-הבנות שנובעוץ מהמסגור השגוי. למרבה הצער, לפעמים אנשים מתחילים לקרוא לי בשמות (ביניים והאונטר למשל), או לטעון דברים כל-כך גזעניים שנשבר לי ואני מוותר על הרעיון של לכבד אותם. אתה נופל לקטגוריה השניה - בתוספת חוסר הבנה (אמיתית או מדומה) והתנהלות בזיונית בהקשר של דיון (בעיקר נושא עיוות הדברים, אבל לא רק). אין לי שום סיבה לכבד אותך. ישנם מספיק מקרים בהם אנשים לא התנהלו ככה ובהתאם נשארתי מנומס בדיון איתם (לירון האדום, sin queso, ועוד). מה לעשות שגם אני בן-אדם והיכולת שלי לספוג התנהגות מבזה היא סופית.
לסיום: א. הפלסטינים בהחלט מדברים על טיהור אתני, זו בדיוק משמעות המושג "נכבה". אתה פשוט קרוב לוודאי לא מדבר עם פעילים פלסטינים ואני מנחש שאתה גם לא דובר ערבית, ו-ב. כבר כתבתי כמה וכמה פעמים על כך שאתה מתייחס רק ליהודים (ואולי צת פלסטינים אזרחי ישראל), ובמשוואה ישנם הלכה למעשה עוד כמה מליונים שפחות או יותר מסכימים איתי, אבל אין להם זכות הצבעה בדמוקרטיה הציונית המהממת. להגיד "כמו שכתבו לך בעבר" זה מצחיק בהתחשב בעובדה שזה מה שעניתי בפעמים הקודמות ואף אחד לא הצליח לסתור את הנקודה הזו, yourself included.