El dudernio כתב: ↑13 פברואר 2023, 14:01
א. אני לא באמת חושב את זה, זה היה נסיון לסיים את הדיון על ידי הקצנה לטכנו, נראה שטכנו רוצה להתווכח לצורך הויכוח ולא לנהל דיון שמבוסס על הסקים לוגים ומה שנכתב, ולכן סיימתי אותו בעצמי.
ב. אם נרדד את הדיון למשהו דו מימדי ניתן להבין מדבריך שצה"ל הוקם כדי להתעמר בקהילה הילדית המוחלשת של הארץ בעזרת כוח והעלת מורא. אני לא חושב שזאת המציאות. לדעתי צה"ל הוקם מתוך חשש קיומי כי אומות ערב ינסו לפגוע בנו ולא כדי להתעמר בפלשתינאים. לצערי הרב פוליטיקאים בשם אידיאולוגיה ניצית וכוח הגברא משתמשים בו לצורכים "אישיים" ופוליטים שלא לשמם הוא הוקם.
א. סליחה, אני חשבתי שניסית לתאר את העמדה שלי באופן ציני.
ב. אני אנסה שוב, כי כנראה שאני לא מסביר את העמדה שלי מספיק טוב. צה"ל הוקם מאותה הסיבה שכל מדינה מקימה צבא: כדי ליישם את ריבונות המדינה בתחומים מסויימים צריך ארגונים מסודרים עם יכולת הפעלת אלימות. לרוב, כלפי פנים מדובר במשטרה וכלפי חוץ בצבא. כמובן שחלק מעניין הריבונות הוא היכולת לשמור על גבולות המדינה, אזרחיה, מתקניה החשובים וכו'. בהתאם, צה"ל נועד להגן על קיומה של מדינת ישראל ולקדם את האינטרסים הפוליטיים של המעמד השליט בה, כמו כל צבא אחר בהיסטוריה האנושית. מה שאני טוען זה שאינטרס בסיסי של מדינת ישראל הוא ביצוע טיהור אתני בפלסטינים, והסברתי כבר כמה וכמה פעמים מדוע זה נגזר ישירות ממטרות התנועה הציונית (ועד היום אף אחד לא נתן לי סתירה מספקת לטיעונים הנ"ל). אני יכול לחזור על זה שוב אם יש עניין. בכל מקרה, כדי ליישם את האינטרס הזה צריך לוודא שאוכלוסיית המטרה (קרי, הפלסטינים) לא מתנגדת יותר מדי, ואם כן - למנוע כמה שניתן את הצלחת ההתנגדות הזו (אחרת אי אפשר ליישם בפועל את האינטרס). בפועל, זה תמיד אומר בין השאר הטלת טרור על אוכלוסיה, כי הרוב המוחלט של בני האדם לא יעזבו את האדמה עליה הם חיו במשך עשרות, מאות או יותר שנים בלי סיבה טובה, ופחד ממשי ממוות הוא סיבה די טובה לברוח.
בסיכום הדברים, אחת המטרות העיקריות של צה"ל עוד מהקמתו ועד היום היא להבטיח שהאוכלוסיה הפלסטינית משתפת פעולה עם השליטה בה והגירוש של חלקים ממנה, וחלק נכבד מהשכנוע הזה נעשה דרך טרור. הבאתי כדוגמה את תכנית "חפרפרת" שבמסגרתה נעשה הטבח בכפר קאסם, אני מאד ממליץ לקרוא/להאזין בנושא:
https://www.akevot.org.il/article/operation-mole/

الديمقراطية للجميع - من النهر إلى البحر

דמוקרטיה לכולם - מהנהר ועד הים

צה"ל הוא ארגון טרור, ויש לפרקו בהקדם.