יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל ומבצע חיצי צפון)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 21:57 מעניין איך העולם הגיב לשיטוח דרזדן ושתי פצצות אטום על יפן (הרג המוני, כן? אבל לא על ידי ישראל אז יאללה אפשר להתקדם).
נחתמו אמנות ונקבעו חוקים שימנעו אסונות ופשעים כאלה לעתיד לבוא
כן, רואים בכל העולם מה האמנות והחוקים האלה שווים.
הציפיות הן רק מישראל. אין שום עוולות ופשעים בשאר העולם. הכל דבש.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 01:35
teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 21:40 1. אני לא יודע מי זה גדי טאוב. אין לי טוויטר ואני קורא בעיקר תקשורת מיינסטרים.
2. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שלא מורידים בניין חשוד בגלל מדיניות פרוגרסיבית.
3. ואם אתה אומר שמתקמצנים על חימושים, אז אתה מרשה לי לקלל את ביידן וממשלו המגה אולטרה סופר ציוני אי פעם?
4. אתה רוצה לספר לי למה חיילים נכנסים לבניין שחושדים בו (פעם שנייה השבוע) ומתים ממטענים?
5. לא קראתי בזמן האחרון בשום מקום שחסרים חימושים לצה״ל.
1. בתקשורת המיינסטרים טוענים שצה"ל שינה את דרכי הפעולה שלו בגלל "הפרוגרס"? אפשר לינק לדוגמה?
2. להיפך. זה ממש טיפשי לחשוב ככה.
3. תקלל את מי שבא לך. אגב זה גם גרמניה, בריטניה, קנדה, צרפת ובטח עוד כמה ששכחתי.
4. מלחמה זה מסוכן.
5. אולי כדאי שתבחר מקורות מידע קצת יותר מוצלחים.
1. זה לא מה שאמרתי. מה שכן נכתב הרבה פעמים, זה שצריכים אישורים מגבוה כדי להוריד בניינים (אחרי שיש זיהוי ודאי שמסכן חיי חיילים כמובן).
2. אוקיי.
3. מהם אני מראש לא מצפה לכלום.
4. מלחמה זה מסוכן כל עוד חיילים ישראלים נהרגים אה? כשאהובי נפשך הנאצים העזתים נפגעים אתה לא מסתכל על זה בכזאת קלות. רשמתי לעצמי להגיב ״מלחמה זה מסוכן״ בפעם הבאה שתבכו פה על עוד ״טבח״ בעזה או בכל מקום אחר.
5. אני מסתפק במיינסטרים. כל השאר דוחפים את האג׳נדות שלהם יותר מדי (גם במיינסטרים לפעמים, אבל שם זה יותר בולט ויותר קל לסנן).
1. אפשר לינק? כי כאמור התפרסמו דברים הפוכים לגמרי מפי מקורות צהליים.
4. מלחמה זה מסוכן לחיילים\לוחמים מכל הצדדים. מי שאמורים להיות לא בסכנה גם במלחמה זה אזרחים. אני מקווה שהמונחים האלה מוכרים לך.
5. הצצתי בגוגל. החל מחודש יולי יש דיווחים על מחסור בתחמושת בצה"ל במקומות כמו ויינט, כלכליסט וזמן ישראל (לא הרחקתי מעבר לעשירייה הראשונה בחיפוש "מחסור תחמושת" בגוגל).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 01:38
teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 21:57 מעניין איך העולם הגיב לשיטוח דרזדן ושתי פצצות אטום על יפן (הרג המוני, כן? אבל לא על ידי ישראל אז יאללה אפשר להתקדם).
נחתמו אמנות ונקבעו חוקים שימנעו אסונות ופשעים כאלה לעתיד לבוא
עושה רושם שהידע שלך בנוגע לפשעי מלחמה בעולם דומה לידע שלך על כל דבר אחר, כלומר שואף לאפס.
הרבה מאוד אנשים נשפטו (ואפילו הורשעו) בעשורים האחרונים על פשעי מלחמה, כולם (אולי כמעט כולם, אבל נראה לי שכולם) על אירועים שהיו בהם פחות הרוגים, פחות הרס ופחות השמדה כללית ממה שקורה כרגע בעזה.
הרשויות הבינלאומיות למיניהן טיפלו ומטפלות בעשרות סכסוכים, ופועלות נגד מגוון עצום של אנשים, החל מקצינים זוטרים בצבאות אפריקאיים וכלה בראשי מעצמות כמו פוטין.

אני שוב מציע שתחפש מקורות טיפה יותר מוצלחים למידע על העולם, כי אלה שיש לך לא ממש עושים את העבודה אפילו ברמה הכי בסיסית.
או שבעצם אתה לא עושה את העבודה, כי כמו שראינו קודם גם המקורות שאתה טוען שאתה משתמש בהם (תקשורת מיינסטרים) מפרסמים דברים חשובים שאיכשהו חומקים מעיניך.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
הפוסט קיבל 2 לייקיםKingAlpacaits-sick
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: 1. בתקשורת המיינסטרים טוענים שצה"ל שינה את דרכי הפעולה שלו בגלל "הפרוגרס"? אפשר לינק לדוגמה?
2. להיפך. זה ממש טיפשי לחשוב ככה.
3. תקלל את מי שבא לך. אגב זה גם גרמניה, בריטניה, קנדה, צרפת ובטח עוד כמה ששכחתי.
4. מלחמה זה מסוכן.
5. אולי כדאי שתבחר מקורות מידע קצת יותר מוצלחים.
1. זה לא מה שאמרתי. מה שכן נכתב הרבה פעמים, זה שצריכים אישורים מגבוה כדי להוריד בניינים (אחרי שיש זיהוי ודאי שמסכן חיי חיילים כמובן).
2. אוקיי.
4. מלחמה זה מסוכן כל עוד חיילים ישראלים נהרגים אה? כשאהובי נפשך הנאצים העזתים נפגעים אתה לא מסתכל על זה בכזאת קלות. רשמתי לעצמי להגיב ״מלחמה זה מסוכן״ בפעם הבאה שתבכו פה על עוד ״טבח״ בעזה או בכל מקום אחר.
5. אני מסתפק במיינסטרים. כל השאר דוחפים את האג׳נדות שלהם יותר מדי (גם במיינסטרים לפעמים, אבל שם זה יותר בולט ויותר קל לסנן).
4. מלחמה זה מסוכן לחיילים\לוחמים מכל הצדדים. מי שאמורים להיות לא בסכנה גם במלחמה זה אזרחים. אני מקווה שהמונחים האלה מוכרים לך.
5. הצצתי בגוגל. החל מחודש יולי יש דיווחים על מחסור בתחמושת בצה"ל במקומות כמו ויינט, כלכליסט וזמן ישראל (לא הרחקתי מעבר לעשירייה הראשונה בחיפוש "מחסור תחמושת" בגוגל).
1. בוא נסגור רגע משהו. אני לא הטיפוס שיחפש לך לינקים לכתבות כי אין לי סבלנות לדברים האלה. אתה יכול לסמוך עליי (או שלא) שאני לא ממציא דברים כי לא משעמם לי בחיים. אם לא הייתי קורא על זה, לא הייתי זורק את זה לאוויר.
4. תפסיק להתנשא ובוא תבהיר משהו. להרוג חפים מפשע זו לא המטרה שלי. להגיד להם להתפנות מאזורי לחימה כדי להגן על החיים שלהם זה גם דבר רע? זה פשע מלחמה? אתה מצפה שחיילי צה״ל ייכנסו לבניינים מאוכלסים לחפש מחבלים שמתחבאים ביניהם?
5. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה. אתה מדבר על ״החל מיולי״, אנחנו כרגע בנובמבר. הרבה דברים משתנים בזמן הזה. ושוב תודה לממשל הסופר דופר ציוני שמשחק לנו בחימושים לפי מצב רוחו ולפי רמת הצייתנות של ישראל.
נערך לאחרונה על ידי עד המ!!ת הפועל ב 03 נובמבר 2024, 02:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב:
teknoboy כתב: נחתמו אמנות ונקבעו חוקים שימנעו אסונות ופשעים כאלה לעתיד לבוא
עושה רושם שהידע שלך בנוגע לפשעי מלחמה בעולם דומה לידע שלך על כל דבר אחר, כלומר שואף לאפס.
הרבה מאוד אנשים נשפטו (ואפילו הורשעו) בעשורים האחרונים על פשעי מלחמה, כולם (אולי כמעט כולם, אבל נראה לי שכולם) על אירועים שהיו בהם פחות הרוגים, פחות הרס ופחות השמדה כללית ממה שקורה כרגע בעזה.
הרשויות הבינלאומיות למיניהן טיפלו ומטפלות בעשרות סכסוכים, ופועלות נגד מגוון עצום של אנשים, החל מקצינים זוטרים בצבאות אפריקאיים וכלה בראשי מעצמות כמו פוטין.

אני שוב מציע שתחפש מקורות טיפה יותר מוצלחים למידע על העולם, כי אלה שיש לך לא ממש עושים את העבודה אפילו ברמה הכי בסיסית.
או שבעצם אתה לא עושה את העבודה, כי כמו שראינו קודם גם המקורות שאתה טוען שאתה משתמש בהם (תקשורת מיינסטרים) מפרסמים דברים חשובים שאיכשהו חומקים מעיניך.
אולי תפסיק לחלק ציונים לאנשים יא חתיכת טרחן. אף אחד לא שאל לדעתך.
איזה אנשים? למשל בשאר אסד שטבח בכמה? מיליון? מבני עמו עם חביות נפץ מהאוויר ועוד שאר דברים מזעזעים? מטופל?
או פוטין שפתח במלחמה עם אוקראינה על כלום? איך הוא מטופל? אשמח לשמוע.
קים ג׳ונג און שמתעלל בעם שלו כבר שנים? מחנות עבודה והוצאות להורג? מטופל?
איראן שכל מילה עליה מיותרת ועדיין העולם מלקק לה בלי הפסקה. איך מטפלים במשטר שלה?
וזה רק על קצה המזלג.
אני שמח שאתה דואג לי ולמידע שאני צורך, אבל אני ממש סבבה במצב הנוכחי. לא מרגיש שחסר לי ידע, למרות שקבעת כבר בנחרצות על סמך כמה משפטים בפורום.
תא מרבוטא
קיבל.ה  423 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 23:20
תא מרבוטא כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 21:40 אני לא יודע מי זה גדי טאוב. אין לי טוויטר ואני קורא בעיקר תקשורת מיינסטרים. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שלא מורידים בניין חשוד בגלל מדיניות פרוגרסיבית. ואם אתה אומר שמתקמצנים על חימושים, אז אתה מרשה לי לקלל את ביידן וממשלו המגה אולטרה סופר ציוני אי פעם?
אתה רוצה לספר לי למה חיילים נכנסים לבניין שחושדים בו (פעם שנייה השבוע) ומתים ממטענים? לא קראתי בזמן האחרון בשום מקום שחסרים חימושים לצה״ל.
כרגע הןא שם לך כתבה על מחסור בחימושים , עם קישור.
להלן
https://www.haaretz.co.il/news/politics ... df786c0000
ואם בעיניך הארץ הם פרוגרס , הנה אותו דבר מאתר שהוא ימין על מלא
https://www.inn.co.il/news/650684

גם אם בעיניך אסור להיות יפי נפש, וצריך לירות בכל דבר בעזה וכו- בפועל אין לנו תחמושת ולכן נהרגים חיילים. לא עורכי דין ולא שמאלנים ולא האג.
וכן, אין לנו תחמושת כי אנחנו תלויים במדינות אחרות. אגב אפילו מדינות עם יותר תחמושת וכח בעולם לא הכי מסתדרות עצמאית במלחמה. עע רוסיה שממש מקווה שטראמפ ינצח ולא יחמש את אוקראינה.
אני לא מתכוון להתייחס למקורות קיצוניים (משני הצדדים). לא קראתי באתרים הרגילים על חוסר בחימושים.
אני אישית לא קונה את זה שחסרים חימושים (מי נכנס לטהר את דרום לבנון כשאין לו חימושים?).
עצוב מאוד שמדינה כמו ישראל, שמוקפת באויבים, לא טרחה במשך עשרות שנים להיות תלויה בעצמה מבחינת חימושים. לא אתפלא אם זה במכוון, כי יש בוסים בעולם הזה שדואגים שמלחמות יימשכו לנצח (וכך לא נוכל אף פעם לנצח ב-100%, אלא תמיד יעצרו אותנו שניה לפני).
בנוגע לרוסיה, מדובר במדינה פח שלולא היו לה פצצות אטום, המערב מזמן היה כובש אותה. מספיק לראות ממי הם מבקשים עזרה (איראן, צפון קוריאה) כדי להבין כמה הם עלובים.
מי ניכנס ללבנון בלי חימושים? אולי מי שמממן את חמאס שנים רק כדי להבטיח שיהיה גורם מסוכן שניתן לרכב עליו לבחירות? מי שמתעלם מאזהרות על סכנה מפלישה? מי שמסרב לגייס חרדים אחרי שכל מערך המילואים והסדיר הלוחם מתפורר? ביבי שאתה טוען שאתה שונא - נכנס ללבנון בלי חימושים.

לא יודע מה נחשב בעיניך מקור מתון ולמה שני כלי תקשורת רשמיים (לא בלוגר או צייצן אקראי) לא נחשבים מבחינתך, אבל אני לא קראתי באף כלי תקשןרת רשמי מתון שאנחנו מאבדים חיילים בגלל הפרוגרס (*אולי* בגלי ישראל טענו ככה. אם בעיניך זה כלי תקשורת מתון אז גם בשבע- שטוען שחסרים חימושים, צריך להיספר).

בכל מקרה- אני מסכים איתך שאם היינו עצמאיים בפיתוח נשק היינו פחות מוגבלים בהתחלה בשימוש בו. בהתחלה= עד שחצי מאירופה (החצי העשיר), ארהב, קנדה, יפאן ועוד כמה נספחים היו מנדים אותנו כמו דרום אפריקה בשנות השמונים. כן , יש עוד מדינות, רןבן לא עשירות במיוחד וחלקן ממש סבבה עם האויבות שלנו.
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

אני לא מבין בצורה מושלמת בדיני מלחמה, אבל ככל שזכור לי צה״ל נתן הוראות פינוי לתושבים גם בעזה וגם בלבנון, מכיוון שמדובר בשטח לחימה, כך שהישארות האנשים שם אחרי הזמן שניתן להם להתפנות אנורה להיות על אחריותם. אני טועה?
ד״א, מעבר לאלו שציינו כאן קודם לכן, האם במלחמות האחרונות בעולם קרו מקרים בהם התושבים התבקשו על ידי הצד התוקף להתפנות?

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של משתמש
KingAlpaca
קיבל.ה  1297 לייקים

נראה לי שרוב המדינות חכמות מספיק לא להצהיר על פשעי מלחמה רשמית ופומבית...
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?

מי אנחנו? אנחנו בית"ר!
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

מנסה להיזכר האם בעלות הברית נתנו הוראת פינוי במלחמות המפרץ/ בהתקפות במלחמה ביוגוסלביה/ אפגניסטן. זה משהו שאפשר לבדוק.

סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1377 לייקים

KingAlpaca כתב: 03 נובמבר 2024, 08:01 נראה לי שרוב המדינות חכמות מספיק לא להצהיר על פשעי מלחמה רשמית ופומבית...
רק בממשלת ישראל יש שרים שהחכמה מהם והלאה אפילו בנושא כל כך ברור מאליו...
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
הפוסט קיבל לייק אחדKingAlpaca
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 02:40
teknoboy כתב:
2. אוקיי.
1. בוא נסגור רגע משהו. אני לא הטיפוס שיחפש לך לינקים לכתבות כי אין לי סבלנות לדברים האלה. אתה יכול לסמוך עליי (או שלא) שאני לא ממציא דברים כי לא משעמם לי בחיים. אם לא הייתי קורא על זה, לא הייתי זורק את זה לאוויר.
4. תפסיק להתנשא ובוא תבהיר משהו. להרוג חפים מפשע זו לא המטרה שלי. להגיד להם להתפנות מאזורי לחימה כדי להגן על החיים שלהם זה גם דבר רע? זה פשע מלחמה? אתה מצפה שחיילי צה״ל ייכנסו לבניינים מאוכלסים לחפש מחבלים שמתחבאים ביניהם?
5. לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה. אתה מדבר על ״החל מיולי״, אנחנו כרגע בנובמבר. הרבה דברים משתנים בזמן הזה. ושוב תודה לממשל הסופר דופר ציוני שמשחק לנו בחימושים לפי מצב רוחו ולפי רמת הצייתנות של ישראל.
1. אני לא סומך עליך, מהסיבה הפשוטה שאתה מצליח לא לקרוא דברים שאתה לא רוצה לדעת, ובדרך כלל זה הולך ביחד עם לדמיין שקראת דברים שהיית רוצה לקרוא.
4. ודאי שלגרש אנשים מביתם באיומי אלימות זה פשע מלחמה. אולי כדאי שתקרא טיפה על העולם של דיני לחימה לפני שאתה מחליט שאתה מומחה בתחום (או מבין בו משהו)?
5. הדבר העיקרי שהשתנה מאז יולי הוא שהמחסור בתחמושת גדל עד כדי כך שהוא כבר משפיע על שיקולים מבצעיים.
כמו כן אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל ארצות הברית בכלל וביידן בפרט לא חייבים לך כלום. אגב, גם טראמפ לא חייב לך כלום ורוב הסיכויים שתקבל ממנו עוד פחות (הוא והמועמד שלו לסגנות כבר די הבהירו את זה).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 02:50
teknoboy כתב:

1. אולי תפסיק לחלק ציונים לאנשים יא חתיכת טרחן. אף אחד לא שאל לדעתך.
2. איזה אנשים? למשל בשאר אסד שטבח בכמה? מיליון? מבני עמו עם חביות נפץ מהאוויר ועוד שאר דברים מזעזעים? מטופל?
3. או פוטין שפתח במלחמה עם אוקראינה על כלום? איך הוא מטופל? אשמח לשמוע.
4. קים ג׳ונג און שמתעלל בעם שלו כבר שנים? מחנות עבודה והוצאות להורג? מטופל?
איראן שכל מילה עליה מיותרת ועדיין העולם מלקק לה בלי הפסקה. איך מטפלים במשטר שלה?
וזה רק על קצה המזלג.
5. אני שמח שאתה דואג לי ולמידע שאני צורך, אבל אני ממש סבבה במצב הנוכחי. לא מרגיש שחסר לי ידע, למרות שקבעת כבר בנחרצות על סמך כמה משפטים בפורום.
1. גם אני לא שואל לדעתך, למשל כי אתה דורש שלא יחלקו לך ציונים ובאותו משפט מחלט ציונים לאחרים.
2. נגד אסאד יש צווי מעצר בכמה ממדינות המערב, למיטב זכרוני. אין נגדו צו של ICC כי סוריה לא חתומה על האמנה וכל מה שהוא עשה היה פנימי בסוריה.
3. נגד פוטין בהחלט יש צו מעצר של ICC.
4. הדברים שהם עושים הם לא פשעי מלחמה. רמז: באיזו מלחמה מדובר?
5. ברור לי שסבבה לך כמו שאתה, מאוד נעים להיות עם הראש בחול ולחיות בתוך בועה שבה אתה צודק. הבעיה היא שככה לא תבין מה קורה לך ולמה, ובטח שלא תשפר ככה את מצבך בעולם.
ואני לא צריך לקבוע כלום לגבי הידע שלך, אתה מדגים אותו בכל הודעה שאתה כותב.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 07:55 אני לא מבין בצורה מושלמת בדיני מלחמה, אבל ככל שזכור לי צה״ל נתן הוראות פינוי לתושבים גם בעזה וגם בלבנון, מכיוון שמדובר בשטח לחימה, כך שהישארות האנשים שם אחרי הזמן שניתן להם להתפנות אנורה להיות על אחריותם. אני טועה?
ד״א, מעבר לאלו שציינו כאן קודם לכן, האם במלחמות האחרונות בעולם קרו מקרים בהם התושבים התבקשו על ידי הצד התוקף להתפנות?

"לא מבין בצורה מושלמת" זה אנדרסטייטמנט רציני.
אתה בהחלט טועה, והאחריות שלא לפגוע באזרחים שלא לצורך ובאופן לא מידתי תמיד מוטלת על הכוח הצבאי שפועל בשטח.
לצורך העניין, אם הבריון של השכונה דופק לך בדלת ואומר שמחר הוא יפוצץ לך את הבניין כי יש לו סכסוך עם השכן מעליך, זה נותן לו את הזכות לפוצץ לך את הבית?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  423 לייקים

teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:29
Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 07:55 אני לא מבין בצורה מושלמת בדיני מלחמה, אבל ככל שזכור לי צה״ל נתן הוראות פינוי לתושבים גם בעזה וגם בלבנון, מכיוון שמדובר בשטח לחימה, כך שהישארות האנשים שם אחרי הזמן שניתן להם להתפנות אנורה להיות על אחריותם. אני טועה?

אתה בהחלט טועה, והאחריות שלא לפגוע באזרחים שלא לצורך ובאופן לא מידתי תמיד מוטלת על הכוח הצבאי שפועל בשטח.
לצורך העניין, אם הבריון של השכונה דופק לך בדלת ואומר שמחר הוא יפוצץ לך את הבניין כי יש לו סכסוך עם השכן מעליך, זה נותן לו את הזכות לפוצץ לך את הבית?
להגנתו של אסף אומר שזה לא בהכרח מקביל
אם התזה היא שדרום לבנון כבר זמן רב נשלטת רק בידי חמושי חיזבאללה , מי שדופקים בדלתו אינו תמים. הוא לכל הפחות משתפ. ככה שההקבלה היא לא בריון ושכן אלא שוטר שבא לעצור ברון סמים ואומר לאורזי המשלוחים להתפנות
כאמור ההנחה המובלעת שכל מי שנשאר הןא בחזקת אשם
עידן סרור
קיבל.ה  254 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 20:40
its-sick כתב:יש לך קיום בלי העולם? הכלכלה שלנו מבוססת על ייצוא הייטק. אין לנו משאבי טבע.
ברגע שהעולם יטיל עלינו אמברגו כמו שהיה על דרום אפריקה, המדינה שלנו נמחקת תוך כמה שנים.
לצערי זה נכון. הלוואי שזה לא היה המצב שלנו.
חרא על הפרצוף שלנו ובאסה על חיילים שנהרגים לחינם.
אם לצערך זה נכון, ובאסה על חיילים שנהרגים לחינם,
אולי צריך לשנות את הדרך?
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

תא מרבוטא כתב: 03 נובמבר 2024, 13:08

אם התזה היא שדרום לבנון כבר זמן רב נשלטת רק בידי חמושי חיזבאללה , מי שדופקים בדלתו אינו תמים. הוא לכל הפחות משתפ. ככה שההקבלה היא לא בריון ושכן אלא שוטר שבא לעצור ברון סמים ואומר לאורזי המשלוחים להתפנות
למדינת ישראל ולכוחותיה החמושים אין שום סוג של סמכות מחוץ לגבולות ישראל הריבונית, ככה שבהחלט לא מדובר בשוטר.
לישראל יש את הזכות להגן על עצמה מפני חורשי רעתה, ויסלחו לה אם היא תפגע פה ושם באזרחים בלית ברירה, אחרי שנעשה כל מאמץ סביר לא לפגוע בהם ובהנחה שלא מדובר ביותר מדי אזרחים.
אין לה שום זכות להגיד לאנשים אקראיים מה לעשות או לפגוע בהם אם התנאים שהיא מציבה להם לא מתקיימים.
ובדין הבינלאומי ההנחה המפורשת, לא מובלעת, היא שאזרחים הם אזרחים ובחזקת חפים מפשע.
גם בישראל האזרחים הם "לכל הפחות משת"פים", כי הם עושים מילואים\משרתים בצבא, משלמים מסים שמממנים את הצבא וכו' וכו'. זה נותן לאויבי ישראל רשות להרוג אזרחים מתי שבא להם? אם אירן מודיעה מחר שעל כל תושבי חולון להתפנות תוך 24 שעות, אז העולם יסלח לה אם היא תהפוך למחרת עשרים אלף איש לחסרי בית?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  423 לייקים

teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 14:00
למדינת ישראל ולכוחותיה החמושים אין שום סוג של סמכות מחוץ לגבולות ישראל הריבונית, ככה שבהחלט לא מדובר בשוטר.
לישראל יש את הזכות להגן על עצמה מפני חורשי רעתה, ויסלחו לה אם היא תפגע פה ושם באזרחים בלית ברירה, אחרי שנעשה כל מאמץ סביר לא לפגוע בהם ובהנחה שלא מדובר ביותר מדי אזרחים.
אין לה שום זכות להגיד לאנשים אקראיים מה לעשות או לפגוע בהם אם התנאים שהיא מציבה להם לא מתקיימים.
ובדין הבינלאומי ההנחה המפורשת, לא מובלעת, היא שאזרחים הם אזרחים ובחזקת חפים מפשע.
גם בישראל האזרחים הם "לכל הפחות משת"פים", כי הם עושים מילואים\משרתים בצבא, משלמים מסים שמממנים את הצבא וכו' וכו'. זה נותן לאויבי ישראל רשות להרוג אזרחים מתי שבא להם? אם אירן מודיעה מחר שעל כל תושבי חולון להתפנות תוך 24 שעות, אז העולם יסלח לה אם היא תהפוך למחרת עשרים אלף איש לחסרי בית?
מוסרית אני איתך
פרקטית- העולם סלח לארה"ב על המעורבות בניקרגואה וצ'ילה, סלח לאנגליה על היחס לקולוניות, סלח לסין על היחס לטיבט וכו...
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:21
teknoboy כתב:
1. אני לא סומך עליך, מהסיבה הפשוטה שאתה מצליח לא לקרוא דברים שאתה לא רוצה לדעת, ובדרך כלל זה הולך ביחד עם לדמיין שקראת דברים שהיית רוצה לקרוא.
4. ודאי שלגרש אנשים מביתם באיומי אלימות זה פשע מלחמה. אולי כדאי שתקרא טיפה על העולם של דיני לחימה לפני שאתה מחליט שאתה מומחה בתחום (או מבין בו משהו)?
5. הדבר העיקרי שהשתנה מאז יולי הוא שהמחסור בתחמושת גדל עד כדי כך שהוא כבר משפיע על שיקולים מבצעיים.
כמו כן אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל ארצות הברית בכלל וביידן בפרט לא חייבים לך כלום. אגב, גם טראמפ לא חייב לך כלום ורוב הסיכויים שתקבל ממנו עוד פחות (הוא והמועמד שלו לסגנות כבר די הבהירו את זה).
1. אז אל תסמוך. יכולת לעצור אחרי המשפט הזה אבל שוב בחרת להיות פוץ מתנשא ולחלק ציונים בגלל שלא מסכימים עם הדעה שלך.
4. אני לא אמרתי שאני מומחה בתחום, ואני לעולם לא אגיד שאני מומחה במשהו בלי להכיר את הנושא לעומק. זה שוב אתה החלטת במוח המעוות שלך.
אז אם אסור להרוג אותם או לגרש אותם כדי לשמור על החיים שלהם, אני לא מבין מה אתה מצפה שיקרה. כאילו, אני מכיר את הדעות שלך ואני יודע שהיית מת שישראל תבליג על כל הטבח של 7/10 כאילו כלום לא קרה, אבל אני רוצה להאמין שגם מעוות כמוך מבין שהמלחמה הזו (שוב) נכפתה על ישראל ושצריך לחסל את האחראים. בינתיים לא ראיתי שום פתרונות מהצד שלך, רק תלונות והאשמות על פשעי מלחמה. כנראה שגם אתה יודע ש"מלחמה זה מסוכן" ושחפים מפשע מתים במלחמה גם אם ממש משתדלים שזה לא יקרה. בשפת העם קוראים לאחד כמוך "זיין מוח".
5. מעניין מאוד. אני משוכנע ששמעתי בתקופה הזו שאישרו לישראל עוד ועוד חימושים במיליארדים ואף אחד לא היה נכנס ללבנון (לפני כחודש, כן?) כשיש מחסור בחימושים. אתה שוב מזיין את המוח.
גם את זה שהאמריקאים לא חייבים לנו כלום אבל כל פעם מחדש מפטמים אותנו בנשק ששווה מלא כסף והגנות מפה עד הודעה חדשה שמעתי מספיק. כנראה שיש להם סיבה טובה לעשות את זה, ונראה שזה מאוד מפריע לך. אני משוכנע שהיית פותח שמפניה למשמע אמברגו נשק על ישראל.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:26
teknoboy כתב:

2. איזה אנשים? למשל בשאר אסד שטבח בכמה? מיליון? מבני עמו עם חביות נפץ מהאוויר ועוד שאר דברים מזעזעים? מטופל?
וזה רק על קצה המזלג.
5. אני שמח שאתה דואג לי ולמידע שאני צורך, אבל אני ממש סבבה במצב הנוכחי. לא מרגיש שחסר לי ידע, למרות שקבעת כבר בנחרצות על סמך כמה משפטים בפורום.
1. גם אני לא שואל לדעתך, למשל כי אתה דורש שלא יחלקו לך ציונים ובאותו משפט מחלט ציונים לאחרים.
2. נגד אסאד יש צווי מעצר בכמה ממדינות המערב, למיטב זכרוני. אין נגדו צו של ICC כי סוריה לא חתומה על האמנה וכל מה שהוא עשה היה פנימי בסוריה.
5. ברור לי שסבבה לך כמו שאתה, מאוד נעים להיות עם הראש בחול ולחיות בתוך בועה שבה אתה צודק. הבעיה היא שככה לא תבין מה קורה לך ולמה, ובטח שלא תשפר ככה את מצבך בעולם.
1. אני מחלק ציונים למי שמחלק לי ציונים. לא נאה לך? תפסיק לעשות את זה ותקבל תגובה בהתאם.
2. איך צווי המעצר על אסד מועילים למשהו/מישהו? הוא מפסיק להיות רודן ולרצוח את עמו? כאמור, צווים ששווים לתחת.
3. אותה תשובה כמו בסעיף הקודם.
4. אוקיי אז אתה אומר שמותר למנהיגי מדינות להפוך את העמים שלהם לעבדים, להוציא אותם להורג מתי שבא להם וכו' בלי שום סנקציות (ששוות לתחת, כן? אבל עדיין שיהיו קיימות למראית עין) מהעולם. אחלה.
כלומר אם היטלר היה רוצח "רק" את כל יהודי גרמניה (כלומר, בלי מלחמה, פשוט לשלוח אותם למחנות השמדה בתוך גרמניה) זה היה סבבה לגמרי.
הטמטום הפרוגרסיבי במיטבו.
5. שוב התנשאות וחלוקת ציונים. אתה בטוח שהמקורות שלך הם הכי טובים ואמינים ושכל השאר ניזונים משטויות והמצאות מתוך הראש שלהם. אתה תמיד צודק וכולם תמיד טועים.
השמש לא זורחת לך מהתחת, למרות שאתה משוכנע שכן.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

עידן סרור כתב: 03 נובמבר 2024, 13:23
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 20:40
its-sick כתב:יש לך קיום בלי העולם? הכלכלה שלנו מבוססת על ייצוא הייטק. אין לנו משאבי טבע.
ברגע שהעולם יטיל עלינו אמברגו כמו שהיה על דרום אפריקה, המדינה שלנו נמחקת תוך כמה שנים.
לצערי זה נכון. הלוואי שזה לא היה המצב שלנו.
אולי צריך לשנות את הדרך?
מה אתה מציע? לצאת מלבנון ומעזה? לשחרר אלפי נוחבות שיחזרו לשם כגיבורים ויתחילו לתכנן את הטבח הבא? לתת לחיזבאללה לחזור לגבול הצפון? דבר.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

תא מרבוטא כתב: 03 נובמבר 2024, 07:39
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 23:20
תא מרבוטא כתב:
כרגע הןא שם לך כתבה על מחסור בחימושים , עם קישור.
להלן
https://www.haaretz.co.il/news/politics ... df786c0000
ואם בעיניך הארץ הם פרוגרס , הנה אותו דבר מאתר שהוא ימין על מלא
https://www.inn.co.il/news/650684

גם אם בעיניך אסור להיות יפי נפש, וצריך לירות בכל דבר בעזה וכו- בפועל אין לנו תחמושת ולכן נהרגים חיילים. לא עורכי דין ולא שמאלנים ולא האג.
וכן, אין לנו תחמושת כי אנחנו תלויים במדינות אחרות. אגב אפילו מדינות עם יותר תחמושת וכח בעולם לא הכי מסתדרות עצמאית במלחמה. עע רוסיה שממש מקווה שטראמפ ינצח ולא יחמש את אוקראינה.
אני לא מתכוון להתייחס למקורות קיצוניים (משני הצדדים). לא קראתי באתרים הרגילים על חוסר בחימושים.
אני אישית לא קונה את זה שחסרים חימושים (מי נכנס לטהר את דרום לבנון כשאין לו חימושים?).
עצוב מאוד שמדינה כמו ישראל, שמוקפת באויבים, לא טרחה במשך עשרות שנים להיות תלויה בעצמה מבחינת חימושים. לא אתפלא אם זה במכוון, כי יש בוסים בעולם הזה שדואגים שמלחמות יימשכו לנצח (וכך לא נוכל אף פעם לנצח ב-100%, אלא תמיד יעצרו אותנו שניה לפני).
בנוגע לרוסיה, מדובר במדינה פח שלולא היו לה פצצות אטום, המערב מזמן היה כובש אותה. מספיק לראות ממי הם מבקשים עזרה (איראן, צפון קוריאה) כדי להבין כמה הם עלובים.
מי ניכנס ללבנון בלי חימושים? אולי מי שמממן את חמאס שנים רק כדי להבטיח שיהיה גורם מסוכן שניתן לרכב עליו לבחירות? מי שמתעלם מאזהרות על סכנה מפלישה? מי שמסרב לגייס חרדים אחרי שכל מערך המילואים והסדיר הלוחם מתפורר? ביבי שאתה טוען שאתה שונא - נכנס ללבנון בלי חימושים.

לא יודע מה נחשב בעיניך מקור מתון ולמה שני כלי תקשורת רשמיים (לא בלוגר או צייצן אקראי) לא נחשבים מבחינתך, אבל אני לא קראתי באף כלי תקשןרת רשמי מתון שאנחנו מאבדים חיילים בגלל הפרוגרס (*אולי* בגלי ישראל טענו ככה. אם בעיניך זה כלי תקשורת מתון אז גם בשבע- שטוען שחסרים חימושים, צריך להיספר).

בכל מקרה- אני מסכים איתך שאם היינו עצמאיים בפיתוח נשק היינו פחות מוגבלים בהתחלה בשימוש בו. בהתחלה= עד שחצי מאירופה (החצי העשיר), ארהב, קנדה, יפאן ועוד כמה נספחים היו מנדים אותנו כמו דרום אפריקה בשנות השמונים. כן , יש עוד מדינות, רןבן לא עשירות במיוחד וחלקן ממש סבבה עם האויבות שלנו.
אתה באמת חושב שביבי אמר לצה"ל להיכנס ללבנון אחרי שצה"ל אמר לו שאין מספיק חימושים? נראה לך שצה"ל נכנס ללבנון כשהוא יודע שחייליו הולכים להיות ברווזים במטווח? זו האשמה חמורה מאוד.
אני לא חושב שזה המצב.

בעיניי "הארץ" מוטים נגד ישראל וגם השאר מהצד השני לא אומרים את כל האמת (אלא חצאי אמיתות שהן גרועות משקר), אז אני מעדיף להתמקד בתקשורת הרגילה ולסנן לפי מה שנשמע לי הגיוני ואמיתי.
אני לא יודע אם אתה רציני, אבל שום כלי תקשורת לא יכתוב ש"חיילים מתים בגלל הפרוגרס". את הדברים האלה אפשר להבין רק בין השורות.

אני לא חושב שמדינות מערביות ינדו את ישראל (בטח לא משהו שיתקרב למה שהיה עם דרא"פ). זה אחלה בשביל להעביר מסרים והפחדות, אבל לעולם יש הרבה רווח מעסקים עם ישראל (ביותר מדי תחומים).
הפוסט קיבל לייק אחדL.S
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב:
עידן סרור כתב: 03 נובמבר 2024, 13:23
עד המ!!ת הפועל כתב: 02 נובמבר 2024, 20:40 לצערי זה נכון. הלוואי שזה לא היה המצב שלנו.
אולי צריך לשנות את הדרך?
מה אתה מציע? לצאת מלבנון ומעזה? לשחרר אלפי נוחבות שיחזרו לשם כגיבורים ויתחילו לתכנן את הטבח הבא? לתת לחיזבאללה לחזור לגבול הצפון? דבר.
אין לנו מה לחפש בעזה או בלבנון.
להקים מכשול בין המדינות במרחק של 500 מטר מהגבול וכל מי שרק חושב לעבור אותו, או להתקרב אליו נורה. אפס הכלה. אפס סובלנות.

הפוסט קיבל לייק אחדL.S
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

teknoboy כתב:

את ההקבלה הלא מתאימה כבר הסביר לך תא מרבוטא.
אם אתה רוצה ללכת על השיטה שלך, אז הביריון של השכונה מגיע אליך ואומר לך שיש לו סכסוך עם השכן שמעליך.
אותו שכן דואג בשם הסכסוך למלכד את כל הדירות בבניין. אז כן, יש לי זכות לטפל בבניין הזה.
מהחלק השני שלי התעלמת- האם זכורה מדינה שהודיעה לתושבים להתפנות לפני שהיא מפציצה?

סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  886 לייקים

Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 16:58 מהחלק השני שלי התעלמת- האם זכורה מדינה שהודיעה לתושבים להתפנות לפני שהיא מפציצה?
א. כרוזים ממטוסים שקוראים לאוכלוסיה אזרחית להתפנות זה משהו שקיים עוד ממלחמת העולם השניה לדעתי
ב. אתה באמת חושב שהצווי פינוי לאוכלוסיה של הצבא נובעים מטעמים הומניטריים?
סמל אישי של משתמש
פרימו לוי
קיבל.ה  886 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:48 אני לא יודע אם אתה רציני, אבל שום כלי תקשורת לא יכתוב ש"חיילים מתים בגלל הפרוגרס". את הדברים האלה אפשר להבין רק בין השורות.
תמונה
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

פרימו לוי כתב:
Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 16:58 מהחלק השני שלי התעלמת- האם זכורה מדינה שהודיעה לתושבים להתפנות לפני שהיא מפציצה?
א. כרוזים ממטוסים שקוראים לאוכלוסיה אזרחית להתפנות זה משהו שקיים עוד ממלחמת העולם השניה לדעתי
ב. אתה באמת חושב שהצווי פינוי לאוכלוסיה של הצבא נובעים מטעמים הומניטריים?
כרוזים+ הודעות לניידים+ הודעות ברדיו ובטלויזיה, אבל הרצון של ישראל הוא לבצע רצח עם בעזה...

עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

הג׳נוסייד הכושל בהסטוריה האנושית. בטח ביחס לכח של צה״ל ובטח ביחס לגודלה של עזה וצפיפות האוכלוסיה בה. תן למסכנים האלה להמשיך לזיין את המוח.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

Asafasraf כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
עידן סרור כתב: 03 נובמבר 2024, 13:23 אם לצערך זה נכון, ובאסה על חיילים שנהרגים לחינם,
אולי צריך לשנות את הדרך?
להקים מכשול בין המדינות במרחק של 500 מטר מהגבול וכל מי שרק חושב לעבור אותו, או להתקרב אליו נורה. אפס הכלה. אפס סובלנות.

מה זה אין לנו מה לחפש שם? איך אתה מתכוון להחזיר את התושבים לעוטף עזה ולצפון? מי יחזור במצב כזה בכלל?
המכשול הזה זה הדבר המובן מאליו שצריך להיות, והרבה יותר מ-500 מטר.
הבעיה היא ציר פילדלפי ומעבר רפיח, שברגע שאתה יוצא משם חמאס חוזר להתחמש כמו שהיה עד ה-7/10. לצאת משם זה להזמין את הטבח הבא. גם ציר נצרים שמחלק את עזה לצפון ודרום חשוב מאוד לשליטה במצב, ורואים כמה כואב לחמאס השליטה שלנו שם.
בקיצור מצב בעייתי.
הפוסט קיבל לייק אחדL.S
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

פרימו לוי כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:48 אני לא יודע אם אתה רציני, אבל שום כלי תקשורת לא יכתוב ש"חיילים מתים בגלל הפרוגרס". את הדברים האלה אפשר להבין רק בין השורות.
תמונה
אני לא מצליח לראות את התמונה דרך טאפאטוק וגם לא בדפדפן. אבדוק במחשב יותר מאוחר.

עריכה: גם במחשב לא רואה את התמונה.
נערך לאחרונה על ידי עד המ!!ת הפועל ב 04 נובמבר 2024, 00:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
בני12
קיבל.ה  1247 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 21:26
Asafasraf כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

מה זה אין לנו מה לחפש שם? איך אתה מתכוון להחזיר את התושבים לעוטף עזה ולצפון? מי יחזור במצב כזה בכלל?
הבעיה היא ציר פילדלפי ומעבר רפיח, שברגע שאתה יוצא משם חמאס חוזר להתחמש כמו שהיה עד ה-7/10. לצאת משם זה להזמין את הטבח הבא. גם ציר נצרים שמחלק את עזה לצפון ודרום חשוב מאוד לשליטה במצב, ורואים כמה כואב לחמאס השליטה שלנו שם.
בקיצור מצב בעייתי.
ציר פילדלפי זה סתם.כל המנהרות חסומות בצד המצרי.אפילו המפקד בשטח אמר שזה רק סמל והוא חסר משמעות .
את עניין מעבר רפיח ניתן לפתור עי הזזת המעבר אל החיבור עם הגבול הישראלי ואז תהיה לך בקרה (ההברחות היו משם)
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

בני12 כתב: 03 נובמבר 2024, 22:38
עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 21:26
Asafasraf כתב: אין לנו מה לחפש בעזה או בלבנון.

בקיצור מצב בעייתי.
ציר פילדלפי זה סתם.כל המנהרות חסומות בצד המצרי.אפילו המפקד בשטח אמר שזה רק סמל והוא חסר משמעות .
את עניין מעבר רפיח ניתן לפתור עי הזזת המעבר אל החיבור עם הגבול הישראלי ואז תהיה לך בקרה (ההברחות היו משם)
תרשה לי לא לסמוך על אף אחד (בטח לא על המצרים שמשם כל הנשק הגיע לעזה) אחרי ה-7/10. סומך רק על צה"ל.
ולא מעניין אותי איפה יהיה מעבר רפיח (אם בכלל). רק שתהיה שליטה ישראלית על גבולותיה של עזה.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

תא מרבוטא כתב: 03 נובמבר 2024, 15:31
מוסרית אני איתך
פרקטית- העולם סלח לארה"ב על המעורבות בניקרגואה וצ'ילה, סלח לאנגליה על היחס לקולוניות, סלח לסין על היחס לטיבט וכו...
עזוב את השאלה המוסרית, אנחנו מדברים פה על חובות של המדינה, דברים שמוגדרים בחוקים, אמנות והסכמים.
לגבי אלה שסלחו להם: נכון, בושה שמותר דברים כאלה אבל (וסליחה על הניטפיקינג) - בצ'ילה וניקרגואה לא היו מלחמות שארה"ב הייתה צד בהן אז אלה לא פשעי מלחמה, הקולוניות היו הרבה לפני שהוסכמו ההסכמות ונחתמו האמנות והבריטים אפילו הגדילו לעשות וביטלו את כל ההסדר הקולוניאלי עוד לפני שאלה הוסכמו ונחתמו.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:10
teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:21
1. אז אל תסמוך. יכולת לעצור אחרי המשפט הזה אבל שוב בחרת להיות פוץ מתנשא ולחלק ציונים בגלל שלא מסכימים עם הדעה שלך.
4. אני לא אמרתי שאני מומחה בתחום, ואני לעולם לא אגיד שאני מומחה במשהו בלי להכיר את הנושא לעומק. זה שוב אתה החלטת במוח המעוות שלך.
אז אם אסור להרוג אותם או לגרש אותם כדי לשמור על החיים שלהם, אני לא מבין מה אתה מצפה שיקרה. כאילו, אני מכיר את הדעות שלך ואני יודע שהיית מת שישראל תבליג על כל הטבח של 7/10 כאילו כלום לא קרה, אבל אני רוצה להאמין שגם מעוות כמוך מבין שהמלחמה הזו (שוב) נכפתה על ישראל ושצריך לחסל את האחראים. בינתיים לא ראיתי שום פתרונות מהצד שלך, רק תלונות והאשמות על פשעי מלחמה. כנראה שגם אתה יודע ש"מלחמה זה מסוכן" ושחפים מפשע מתים במלחמה גם אם ממש משתדלים שזה לא יקרה. בשפת העם קוראים לאחד כמוך "זיין מוח".
5. מעניין מאוד. אני משוכנע ששמעתי בתקופה הזו שאישרו לישראל עוד ועוד חימושים במיליארדים ואף אחד לא היה נכנס ללבנון (לפני כחודש, כן?) כשיש מחסור בחימושים. אתה שוב מזיין את המוח.
גם את זה שהאמריקאים לא חייבים לנו כלום אבל כל פעם מחדש מפטמים אותנו בנשק ששווה מלא כסף והגנות מפה עד הודעה חדשה שמעתי מספיק. כנראה שיש להם סיבה טובה לעשות את זה, ונראה שזה מאוד מפריע לך. אני משוכנע שהיית פותח שמפניה למשמע אמברגו נשק על ישראל.
1. לא רציתי שתחשוב שאני לא סומך ככה סתם, אז הסברתי למה.
4. אתה מתבטא כמו אחד שבטוח שהוא צודק, לכן כתבתי "מומחה".
לשאלתך, אני מצפה שישראל תקפיד על דיני המלחמה, ובפרט שתימנע מפגיעה באזרחים (ומגירוש כפוי, ומהרס שיטתי של אזורי מגורים ותשתיות ברמה שמונעת מהאוכלוסייה להמשיך להתקיים שם, ומפגיעה בתשתיות וצוותי רפואה, בעיתונאים ועוד ועוד).
לגבי מה שכתבת רגע לפני שגלשת לקללות: כמובן שיכול לקרות שאזרחים ימותו גם אם משתדלים שזה לא יקרה, וכמו שכתבתי קודם - אף אחד לא היה מתעצבן על ישראל אם זה היה המצב. הבעיה היא שלא משתדלים, וכבר הובאו באשכול כ-40,000 דוגמאות, כולל הדוגמה האחרונה שנתתי (מאה הרוגים מתוך מאתיים תושבים בבניין שהושמד כי היה חשד שמישהו עלה על הגג שלו ותצפת).
5. אה, אתה "משוכנע"? אוקיי, אז אין שום צורך בבדיקה של העובדות או בהסתכלות על המציאות.
איך באמת אני לא סומך על כל מילה שלך בעיניים עצומות?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:22
teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:26
וזה רק על קצה המזלג.
1. אני מחלק ציונים למי שמחלק לי ציונים. לא נאה לך? תפסיק לעשות את זה ותקבל תגובה בהתאם.
2. איך צווי המעצר על אסד מועילים למשהו/מישהו? הוא מפסיק להיות רודן ולרצוח את עמו? כאמור, צווים ששווים לתחת.
4. אוקיי אז אתה אומר שמותר למנהיגי מדינות להפוך את העמים שלהם לעבדים, להוציא אותם להורג מתי שבא להם וכו' בלי שום סנקציות (ששוות לתחת, כן? אבל עדיין שיהיו קיימות למראית עין) מהעולם. אחלה.
כלומר אם היטלר היה רוצח "רק" את כל יהודי גרמניה (כלומר, בלי מלחמה, פשוט לשלוח אותם למחנות השמדה בתוך גרמניה) זה היה סבבה לגמרי.
5. שוב התנשאות וחלוקת ציונים. אתה בטוח שהמקורות שלך הם הכי טובים ואמינים ושכל השאר ניזונים משטויות והמצאות מתוך הראש שלהם. אתה תמיד צודק וכולם תמיד טועים.

1. אתה מוזמן להמשיך, אבל אל תתבכיין כשמישהו עושה לך אותו דבר.
2+3. אז מה מפריע לך שיוציאו צווים גם לישראלים? בין כה הם שווים לתחת.
4. לא אמרתי שום דבר כזה. אמרתי שהדברים האלה לא נכנסים לקטגוריה של פשעי מלחמה ושהם לא בסמכות ה-ICC.
5. הבאתי לך סימוכין מהמקורות שאתה טענת שאתה קורא בהם, לא מהמקורות שאני חושב שהם הכי טובים ואמינים.
וה"ציונים" שאתה מדבר עליהם הם ציון של עובדה פשוטה: המקורות שטענת שאתה ניזון מהם דיווחו על דברים מאוד חשובים ואתה איכשהו הצלחת לפספס את זה (ולפני רגע ראינו שלמרות שהם דיווחו משהו, אתה "משוכנע" בהפך המוחלט).
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1709 לייקים

Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 16:58
teknoboy כתב:

אם אתה רוצה ללכת על השיטה שלך, אז הביריון של השכונה מגיע אליך ואומר לך שיש לו סכסוך עם השכן שמעליך.
אותו שכן דואג בשם הסכסוך למלכד את כל הדירות בבניין. אז כן, יש לי זכות לטפל בבניין הזה.
מהחלק השני שלי התעלמת- האם זכורה מדינה שהודיעה לתושבים להתפנות לפני שהיא מפציצה?

כבר הסברתי לתא מרבוטא למה התגובה שלו לא מדויקת, והוא כבר הספיק להסכים איתי עוד לפני שנתת את הטייק הלא רלוונטי למציאות הזה.

לגבי החלק השני: חמאס וחיזבאללה מדי פעם שולחים הודעות לישראלים ומודיעים להם שבקרוב הם יותקפו.
לשיטתך האנשים שמקבלים את ההודעות צריכים לעזוב את הבית שלהם אחרת דמם בראשם? זה מסיר מארגוני הטרור את האחריות והאשמה על מה שהם עושים?
אתה חושב שבדיני הלחימה כתוב "אין לפגוע באזרחים שלא לצורך אלא אם כן שלחת להם קודם סמס"?
אגב, לגרש אנשים מבתיהם באיומי אלימות זה בפני עצמו פשע נגד האנושות (או אולי "רק" פשע מלחמה), שאתה למעשה מודה בו כרגע.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
תא מרבוטא
קיבל.ה  423 לייקים

teknoboy כתב: 04 נובמבר 2024, 15:35
תא מרבוטא כתב: 03 נובמבר 2024, 15:31
מוסרית אני איתך
עזוב את השאלה המוסרית, אנחנו מדברים פה על חובות של המדינה, דברים שמוגדרים בחוקים, אמנות והסכמים.
לגבי אלה שסלחו להם: נכון, בושה שמותר דברים כאלה אבל (וסליחה על הניטפיקינג) - בצ'ילה וניקרגואה לא היו מלחמות שארה"ב הייתה צד בהן אז אלה לא פשעי מלחמה, הקולוניות היו הרבה לפני שהוסכמו ההסכמות ונחתמו האמנות והבריטים אפילו הגדילו לעשות וביטלו את כל ההסדר הקולוניאלי עוד לפני שאלה הוסכמו ונחתמו.
אז ארהב בעיראק ובלגיה בקונגו... באמת שלא חסרים מקרים. אגב העולם היה די אדיש עם הפלישה של רוסיה למזרח אוקראינה לפני עשור. רק המשך והעמקת הפלישה עוררו את המערב
Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

teknoboy כתב:
Asafasraf כתב: 03 נובמבר 2024, 16:58
teknoboy כתב: "לא מבין בצורה מושלמת" זה אנדרסטייטמנט רציני.

כבר הסברתי לתא מרבוטא למה התגובה שלו לא מדויקת, והוא כבר הספיק להסכים איתי עוד לפני שנתת את הטייק הלא רלוונטי למציאות הזה.

לגבי החלק השני: חמאס וחיזבאללה מדי פעם שולחים הודעות לישראלים ומודיעים להם שבקרוב הם יותקפו.
לשיטתך האנשים שמקבלים את ההודעות צריכים לעזוב את הבית שלהם אחרת דמם בראשם? זה מסיר מארגוני הטרור את האחריות והאשמה על מה שהם עושים?
אתה חושב שבדיני הלחימה כתוב "אין לפגוע באזרחים שלא לצורך אלא אם כן שלחת להם קודם סמס"?
אגב, לגרש אנשים מבתיהם באיומי אלימות זה בפני עצמו פשע נגד האנושות (או אולי "רק" פשע מלחמה), שאתה למעשה מודה בו כרגע.
מאחר שמדובר במלחמה בין אירגוני טרור לבין מדינה זה יותר מורכב (כמובן שתתחכם).
אצלנו, החיילים בשעת המלחמה לא מתחבאים בתוך האוכלוסיה, אלא נלחמים.
חיילים שחזרו מעזה מספרים שכל בית ממולכד. איך מתייחסים לבתים כאלה? איך מתייחסים לבתי חולים ובתי ספר שמלאים בתחמושת ובמטענים? עד מתי תשחק אותה ״ראש קטן״ ותצייר את המאבק הזה כמלחמה בין שני צבאות?

Asafasraf
קיבל.ה  1179 לייקים

עד המ!!ת הפועל כתב:
בני12 כתב: 03 נובמבר 2024, 22:38
עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 21:26 מה זה אין לנו מה לחפש שם? איך אתה מתכוון להחזיר את התושבים לעוטף עזה ולצפון? מי יחזור במצב כזה בכלל?
בקיצור מצב בעייתי.
תרשה לי לא לסמוך על אף אחד (בטח לא על המצרים שמשם כל הנשק הגיע לעזה) אחרי ה-7/10. סומך רק על צה"ל.
ולא מעניין אותי איפה יהיה מעבר רפיח (אם בכלל). רק שתהיה שליטה ישראלית על גבולותיה של עזה.
אנחנו צריכים לסמוך רק על צה״ל (שכשל בעצמו ב-7.10), אבל אין לנו מה לחפש בציר פילדלפי, כשגם כשהיינו שם מה שזכור לרובנו זה את חיילי צה״ל מחפשים שרידי גופות בחול.

עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:10
teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:21 1. אני לא סומך עליך, מהסיבה הפשוטה שאתה מצליח לא לקרוא דברים שאתה לא רוצה לדעת, ובדרך כלל זה הולך ביחד עם לדמיין שקראת דברים שהיית רוצה לקרוא.
1. לא רציתי שתחשוב שאני לא סומך ככה סתם, אז הסברתי למה.
4. אתה מתבטא כמו אחד שבטוח שהוא צודק, לכן כתבתי "מומחה".
לשאלתך, אני מצפה שישראל תקפיד על דיני המלחמה, ובפרט שתימנע מפגיעה באזרחים (ומגירוש כפוי, ומהרס שיטתי של אזורי מגורים ותשתיות ברמה שמונעת מהאוכלוסייה להמשיך להתקיים שם, ומפגיעה בתשתיות וצוותי רפואה, בעיתונאים ועוד ועוד).
לגבי מה שכתבת רגע לפני שגלשת לקללות: כמובן שיכול לקרות שאזרחים ימותו גם אם משתדלים שזה לא יקרה, וכמו שכתבתי קודם - אף אחד לא היה מתעצבן על ישראל אם זה היה המצב. הבעיה היא שלא משתדלים, וכבר הובאו באשכול כ-40,000 דוגמאות, כולל הדוגמה האחרונה שנתתי (מאה הרוגים מתוך מאתיים תושבים בבניין שהושמד כי היה חשד שמישהו עלה על הגג שלו ותצפת).
5. אה, אתה "משוכנע"? אוקיי, אז אין שום צורך בבדיקה של העובדות או בהסתכלות על המציאות.
איך באמת אני לא סומך על כל מילה שלך בעיניים עצומות?
1. ברור. אתה כזה נחמד. מחמם את הלב ממש.
4. לול. אני מבין שאתה לא מסתכל במראה, אה?
מצאת למי להגיד ״בטוח שהוא צודק״.
נראה לי שכמעט כל בן אדם בעולם שמתבטא בצורה כלשהי, בטוח שהוא צודק. אתה אמור להיות מאסטר בקטע הזה. וואו איזה חוסר מודעות. האמת, לא ציפיתי ממך.
טוב, נמשיך.
אני חושב שיש לך רף ציפיות שאין לו שום קשר למציאות. ואם כבר יש מדינה בעולם שמתקרבת לרף הזה, זו ישראל. קראתי כמה כתבות של מומחים בריטים ואמריקאים שאמרו שמעולם בהסטוריה המתועדת לא נעשו כל כך הרבה מאמצים של הצד התוקף להגן על הצד הנתקף.
אתה כאילו מתעלם לגמרי מזה שחמאס נמצא בכל חור בעזה - אם זה בתוך בתים פרטיים, בתי חולים, אמבולנסים, מתחפש לעיתונאים וכו׳. תפסיק לטמון את הראש בחול ותסתכל למציאות בעיניים. הלוואי שזה היה פשוט כמו במשחקי מחשב, שהרעים מסומנים עם חץ אדום מעל הראש ואז יודעים את מי להרוג. מה לעשות שהמציאות היא קצת יותר מורכבת מזה.
אגב, ״קללות״ - אם בעיניך ״זיין מוח״ זו קללה אז תהיה בריא.
אז לקחת דוגמה שהפציצו בית שהיו בו 100 הרוגים מתוך 200 דיירים (אגב, מספרים עגולים ויפים. מתאים בול לאג׳נדה החמאסית) והשלכת את זה על כל המלחמה, כאילו זה משהו שקורה כל יום. יפה. נראה לי שחמאס ישמח להעסיק אותך.
5. כן, אני משוכנע. ואני אמשיך לכתוב את המילה הזו כל עוד אני לא מתכוון לספק לך לינקים לכתבות. אני משוכנע שלא הייתי על מאדים בתקופה האחרונה וקראתי כתבות על עסקאות נשק בשווי מיליארדים שנחתמו על ידי האמריקאים. מעניין איך אתה לא שמעת על זה.
עד המ!!ת הפועל
קיבל.ה  188 לייקים

teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב: 03 נובמבר 2024, 16:22
teknoboy כתב: 03 נובמבר 2024, 12:26 1. גם אני לא שואל לדעתך, למשל כי אתה דורש שלא יחלקו לך ציונים ובאותו משפט מחלט ציונים לאחרים.

1. אתה מוזמן להמשיך, אבל אל תתבכיין כשמישהו עושה לך אותו דבר.
2+3. אז מה מפריע לך שיוציאו צווים גם לישראלים? בין כה הם שווים לתחת.
4. לא אמרתי שום דבר כזה. אמרתי שהדברים האלה לא נכנסים לקטגוריה של פשעי מלחמה ושהם לא בסמכות ה-ICC.
5. הבאתי לך סימוכין מהמקורות שאתה טענת שאתה קורא בהם, לא מהמקורות שאני חושב שהם הכי טובים ואמינים.
וה"ציונים" שאתה מדבר עליהם הם ציון של עובדה פשוטה: המקורות שטענת שאתה ניזון מהם דיווחו על דברים מאוד חשובים ואתה איכשהו הצלחת לפספס את זה (ולפני רגע ראינו שלמרות שהם דיווחו משהו, אתה "משוכנע" בהפך המוחלט).
1. אתה זה שהתחיל עם הציונים, אני רק המשכתי.
כמו שכתבתי קודם - היחס שתתן זה היחס שתקבל.
2+3. לא זכור לי שטענתי שיפריע לי אם יוציאו צווים לישראלים. אתה שוב מדמיין?
אם בכל זאת להתייחס לנקודה הזו - אני חושב שלשים את ביבי וגלנט באותה שורה עם פוטין ואסד זה לעשות לישראלים עוול.
4. אז לא בקטגוריה של פשעי מלחמה, אבל פשעים נגד האנושות בוודאי שכן. רואים כמה הסנקציות האלה מועילות לאזרחים המסכנים של אותן מדינות. רק בחודש האחרון איראן הוציאה להורג 160 בני אדם. סתם כותרת אגבית כזאת שכמעט נעלמה מעיניי. שמעתי צרצרים מכיוון העולם שדואג לבקר את ישראל על כל הרג של יתוש בעזה.
5. תזכיר לי בבקשה איזה סימוכין הבאת לי ממקורות שאני קורא בהם? באמת שאני לא זוכר.
שליחת תגובה