1. אני ממש לא מומחה, אבל אני יודע מספיק בשביל לדעת שאתה טועה פה במאה אחוז.Asafasraf כתב: ↑11 נובמבר 2024, 23:061. אתה ידוע כמומחה גדול בנושא. זה ברור.teknoboy כתב:1. אולי הוא הזהיר, אבל הוא בהחלט לא פועל לפי דיני הלחימה.Asafasraf כתב: ↑07 נובמבר 2024, 06:24
1. צה״ל פועל לפי דיני המלחמה והזהיר את התושבים לפני הפעילות. בנוסף, הוא הקים מחנות אוהלים לאלה שעזבו.
״השמדה כללית״- כל בית ממולכד דינו להיחרב.
2. אתה מודע לעובדה שצה״ל ביקש מהם להתפנות והזהיר שמדובר באזור מלחמה? אין ספק שבסיסי חיל האויר ומפעל הטקסטיל בדימונה נמצאים כשסביבם אוכלוסיה. מתי תתחבר למציאות?
3. צה״ל עדיין פועל בשטח וכדי שלא יפגעו, אין צורך שיחזרו לביתם עד שהאזור יטוהר ממחבלים.
4. לא חוזר על דבריי. מי שנמצא בשטח לחימה חשוף (למרבה הצער) לפגיעה.
5. תבדוק שוב את אזורי הלחימה בעירק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כבר סיכמנו שאתה לא מומחה בנושא. אולי כדאי שתתעניין בו אפילו קצת לפני שאתה מחווה דעה כל כך פסקנית ונחרצת.
2. כאמור, האזהרות האלה לא פותרות את הכוח הלוחם מהחובה לשמור על חיי האזרחים וכו' וכו'. שוב, ממליץ לך להתעניין אפילו טיפ טיפה בנושא לפני שאתה מחווה דעה כל כך פסקנית ונחרצת.
3. בכירי צה"ל אומרים שכל המטרות הצבאיות כבר הושגו. אתה רומז שאתה יודע יותר טוב מהם?
4. ולכן חובת הכוחות הלוחמים להיזהר ולשמור עליו.
5. תבדוק שוב את מספרי האזרחים ההרוגים בעירק כאחוז מהאוכלוסייה. כמו כן אשמח אם תראה לי את מספרי ההרוגים (הכללי והאזרחים) באזורים העירוניים לעומת מחוץ לערים.
כמו כן איכשהו התפספס לי הקטע שבו סיפקת לי רשימה של חיילים שנשפטו על פשעי מלחמה, בדומה למה שצבא ארה"ב עשה.
שוב, לפי דיני המלחמה שאני מכיר ברגע שיש אזרחים באזור לחימה ונמסר להם במפורש להתפנות (וניתנה להם גם האפשרות), מי שנשאר נחשב ללוחם.
2.האזהרות לא פותרות ועדיין, כתבו כאן כמה משתמשים שעשו מילואים במלחמה הזו (ולא על המקלדת בחו״ל) וציינו שכמעט כל בית היה ממולכד, שזה אזור לחימה (מוזמן לתקן אותי אם אני טועה)
3. מתי שנוח לך בכירי צה״ל הם האורים והתומים?
הם ציינו במפורש שחלק מאלה שחזרו לצפון הרצועה הם מחבלים וצריך להילחם בהם שוב.
4. מי שנמצא בשטח לחימה לאחר שהתבקש לפנות אותו+ מתגורר בבית ממולכד= מטרה לגיטימית. לא הולך לך עם הניסיון לשכנע שרוב האזרחים שם צדיקים, כי הם לא.
5. שוב, שטח הלחימה בעירק היה גדול פי כמה וכמה מהשטח של רצועת עזה.
6. כשהמלחמה תסתיים, התלונות הפרטניות נגד חיילי צה״ל ייבדקו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
2. קודם כול יפה שאתה כבר מבין שטעית לגמרי בסעיף 1. כל השאר זה אנקדוטות שבכל מקרה לא פוטרות את הכוח הלוחם מחובותיו על פי דיני הלחימה.
3. הם לא אורים ותומים, אבל נראה לי שהם יודעים טיפה יותר טוב ממך מה קורה בשטח והאם המטרות הצבאיות הושגו.
4. לא, מי ש"התבקש להתפנות" ונשאר הוא לא מטרה לגיטימית (ראה סע' 1 ו-2). מי שמתגורר בבית שארגון כזה או אחר מלכד אותו ודאי אינו מטרה לגיטימית, ואם אתה מתייחס אליו ככזה אתה כבר השני שמתעלל בו.
5. אני שוב מבקש שתראה לי את המספרים שאתה מתבסס עליהם כדי לקבוע שזאת הסיבה לכך ששיעור האזרחים ההרוגים בעירק היה קטן בעשרות אחוזים.
6. קודם כל למה לחכות? כדי שתהיה להם הזדמנות להמשיך? אגב, רק היום התפרסם שאחד מהמקרים האחרונים היה כל כך מובהק וזועק לשמיים, שאפילו צה"ל - שלא נוהג לבדוק טענות לפשעי מלחמה - נאלץ להודיע שנפתחה חקירה. ותראה מה זה, אף אחד לא חשב להשתמש בתירוץ ההזוי, הלא הגיוני בעליל ועל סף המטומטם של "לא חוקרים חשדות לפשעי מלחמה בזמן מלחמה".
דבר שני, מנסיון העבר, פחחחחחחחחח.