teknoboy כתב:עד המ!!ת הפועל כתב: ↑03 נובמבר 2024, 16:10
teknoboy כתב: ↑03 נובמבר 2024, 12:21
1. אני לא סומך עליך, מהסיבה הפשוטה שאתה מצליח לא לקרוא דברים שאתה לא רוצה לדעת, ובדרך כלל זה הולך ביחד עם לדמיין שקראת דברים שהיית רוצה לקרוא.
4. ודאי שלגרש אנשים מביתם באיומי אלימות זה פשע מלחמה. אולי כדאי שתקרא טיפה על העולם של דיני לחימה לפני שאתה מחליט שאתה מומחה בתחום (או מבין בו משהו)?
5. הדבר העיקרי שהשתנה מאז יולי הוא שהמחסור בתחמושת גדל עד כדי כך שהוא כבר משפיע על שיקולים מבצעיים.
כמו כן אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל ארצות הברית בכלל וביידן בפרט לא חייבים לך כלום. אגב, גם טראמפ לא חייב לך כלום ורוב הסיכויים שתקבל ממנו עוד פחות (הוא והמועמד שלו לסגנות כבר די הבהירו את זה).
1. אז אל תסמוך. יכולת לעצור אחרי המשפט הזה אבל שוב בחרת להיות פוץ מתנשא ולחלק ציונים בגלל שלא מסכימים עם הדעה שלך.
4. אני לא אמרתי שאני מומחה בתחום, ואני לעולם לא אגיד שאני מומחה במשהו בלי להכיר את הנושא לעומק. זה שוב אתה החלטת במוח המעוות שלך.
אז אם אסור להרוג אותם או לגרש אותם כדי לשמור על החיים שלהם, אני לא מבין מה אתה מצפה שיקרה. כאילו, אני מכיר את הדעות שלך ואני יודע שהיית מת שישראל תבליג על כל הטבח של 7/10 כאילו כלום לא קרה, אבל אני רוצה להאמין שגם מעוות כמוך מבין שהמלחמה הזו (שוב) נכפתה על ישראל ושצריך לחסל את האחראים. בינתיים לא ראיתי שום פתרונות מהצד שלך, רק תלונות והאשמות על פשעי מלחמה. כנראה שגם אתה יודע ש"מלחמה זה מסוכן" ושחפים מפשע מתים במלחמה גם אם ממש משתדלים שזה לא יקרה. בשפת העם קוראים לאחד כמוך "זיין מוח".
5. מעניין מאוד. אני משוכנע ששמעתי בתקופה הזו שאישרו לישראל עוד ועוד חימושים במיליארדים ואף אחד לא היה נכנס ללבנון (לפני כחודש, כן?) כשיש מחסור בחימושים. אתה שוב מזיין את המוח.
גם את זה שהאמריקאים לא חייבים לנו כלום אבל כל פעם מחדש מפטמים אותנו בנשק ששווה מלא כסף והגנות מפה עד הודעה חדשה שמעתי מספיק. כנראה שיש להם סיבה טובה לעשות את זה, ונראה שזה מאוד מפריע לך. אני משוכנע שהיית פותח שמפניה למשמע אמברגו נשק על ישראל.
1. לא רציתי שתחשוב שאני לא סומך ככה סתם, אז הסברתי למה.
4. אתה מתבטא כמו אחד שבטוח שהוא צודק, לכן כתבתי "מומחה".
לשאלתך, אני מצפה שישראל תקפיד על דיני המלחמה, ובפרט שתימנע מפגיעה באזרחים (ומגירוש כפוי, ומהרס שיטתי של אזורי מגורים ותשתיות ברמה שמונעת מהאוכלוסייה להמשיך להתקיים שם, ומפגיעה בתשתיות וצוותי רפואה, בעיתונאים ועוד ועוד).
לגבי מה שכתבת רגע לפני שגלשת לקללות: כמובן שיכול לקרות שאזרחים ימותו גם אם משתדלים שזה לא יקרה, וכמו שכתבתי קודם - אף אחד לא היה מתעצבן על ישראל אם זה היה המצב. הבעיה היא שלא משתדלים, וכבר הובאו באשכול כ-40,000 דוגמאות, כולל הדוגמה האחרונה שנתתי (מאה הרוגים מתוך מאתיים תושבים בבניין שהושמד כי היה חשד שמישהו עלה על הגג שלו ותצפת).
5. אה, אתה "משוכנע"? אוקיי, אז אין שום צורך בבדיקה של העובדות או בהסתכלות על המציאות.
איך באמת אני לא סומך על כל מילה שלך בעיניים עצומות?
1. ברור. אתה כזה נחמד. מחמם את הלב ממש.
4. לול. אני מבין שאתה לא מסתכל במראה, אה?
מצאת למי להגיד ״בטוח שהוא צודק״.
נראה לי שכמעט כל בן אדם בעולם שמתבטא בצורה כלשהי, בטוח שהוא צודק. אתה אמור להיות מאסטר בקטע הזה. וואו איזה חוסר מודעות. האמת, לא ציפיתי ממך.
טוב, נמשיך.
אני חושב שיש לך רף ציפיות שאין לו שום קשר למציאות. ואם כבר יש מדינה בעולם שמתקרבת לרף הזה, זו ישראל. קראתי כמה כתבות של מומחים בריטים ואמריקאים שאמרו שמעולם בהסטוריה המתועדת לא נעשו כל כך הרבה מאמצים של הצד התוקף להגן על הצד הנתקף.
אתה כאילו מתעלם לגמרי מזה שחמאס נמצא בכל חור בעזה - אם זה בתוך בתים פרטיים, בתי חולים, אמבולנסים, מתחפש לעיתונאים וכו׳. תפסיק לטמון את הראש בחול ותסתכל למציאות בעיניים. הלוואי שזה היה פשוט כמו במשחקי מחשב, שהרעים מסומנים עם חץ אדום מעל הראש ואז יודעים את מי להרוג. מה לעשות שהמציאות היא קצת יותר מורכבת מזה.
אגב, ״קללות״ - אם בעיניך ״זיין מוח״ זו קללה אז תהיה בריא.
אז לקחת דוגמה שהפציצו בית שהיו בו 100 הרוגים מתוך 200 דיירים (אגב, מספרים עגולים ויפים. מתאים בול לאג׳נדה החמאסית) והשלכת את זה על כל המלחמה, כאילו זה משהו שקורה כל יום. יפה. נראה לי שחמאס ישמח להעסיק אותך.
5. כן, אני משוכנע. ואני אמשיך לכתוב את המילה הזו כל עוד אני לא מתכוון לספק לך לינקים לכתבות. אני משוכנע שלא הייתי על מאדים בתקופה האחרונה וקראתי כתבות על עסקאות נשק בשווי מיליארדים שנחתמו על ידי האמריקאים. מעניין איך אתה לא שמעת על זה.