יש מלחמה (מבצע חרבות ברזל)
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
אני לא מבין את הקונספט של לחכות למתקפה שהודיעו שתגיע. זה ברור שצריך לתקוף ראשונים ולנטרל כמה שיותר מקורות ירי שאפשר. האמריקאים לא מבינים כזה דבר בסיסי בלחימה?
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
כי לדעתי(ולתקוותי) בונים על עיסקת חטופים והפסקת לחימה.
הם רק לא מבינים ששרידות הממשלה חשובה יותר מהכל, גם מחיי אדם, בין אם חטופים, חיילים או בניינים שיקרסו על יושביהם בגוש דן.
כי החזון ההתיישבותי מצדיק את הנזק הגדול
כי החזון לשלוט במערכת המשפט, בגורל ועדות החקירה והמשפט של ביבי, מצדיק את הנזק הגדול
כל נזק שיגרם ילך ישר לארגז האשמות השמאל והפרוגרס, פשוט מאוד וקל מאוד לעבוד על אנשים.
הם רק לא מבינים ששרידות הממשלה חשובה יותר מהכל, גם מחיי אדם, בין אם חטופים, חיילים או בניינים שיקרסו על יושביהם בגוש דן.
כי החזון ההתיישבותי מצדיק את הנזק הגדול
כי החזון לשלוט במערכת המשפט, בגורל ועדות החקירה והמשפט של ביבי, מצדיק את הנזק הגדול
כל נזק שיגרם ילך ישר לארגז האשמות השמאל והפרוגרס, פשוט מאוד וקל מאוד לעבוד על אנשים.
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
נראה לי שהלילה זה מתחיל כל החרא
נקווה שהטיימינג עם הנייה היה מתוכנן ומוצלח ולא יגיע לועדת חקירה.
נקווה שהטיימינג עם הנייה היה מתוכנן ומוצלח ולא יגיע לועדת חקירה.
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1170 לייקים
לתקוף מה?!
האדום הצורר:
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
גם הבוסטר שלא ניתן כמעט בשום מקום במערב וכבר ניתן לשליש מהאוכלוסייה כאן זה רק בגלל שישראל הצליחה להשיג את החיסונים לפני כולם? אתה מאמין לחרטוטים של עצמך?
- teknoboy
- קיבל.ה 1656 לייקים
זה אומר להיות הצד שמתחיל במלחמה.
ועוד אתה מצפה ש**האמריקאים** יעשו את זה???
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
צה"ל הכריז היום (שני) כי בהתאם להערכת מצב, החליט מפקד פיקוד דרום אלוף ירון פינקלמן לחתום על צו לשינוי מדיניות השטח הצבאי הסגור במספר אזורים בעוטף עזה. ברקע ההחלטה, הערב תתקיים עצרת של ארגוני ימין בכניסה לציר נצרים תחת הכותרת "אין שליטה ביטחונית ללא התיישבות איתנה". בעצרת שבה יקראו את מגילת איכה לציון תשעה באב ישתתף גם הרב דב ליאור.
בהחלט להרוג את החטופים זה שווה את ההתיישבות בעזה
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
[quote=KingAlpaca post_id=300406 time=1723456678 user_id=53]
[quote=its-sick post_id=300324 time=1723444650 user_id=54]
אני לא מבין את הקונספט של לחכות למתקפה שהודיעו שתגיע. זה ברור שצריך לתקוף ראשונים ולנטרל כמה שיותר מקורות ירי שאפשר. האמריקאים לא מבינים כזה דבר בסיסי בלחימה?
[/quote]
לתקוף מה?!
[/quote]סוללות הטילים הבליסטיים למשל. בסיסי הכתב"מים.
[quote=its-sick post_id=300324 time=1723444650 user_id=54]
[/quote]
לתקוף מה?!
[/quote]סוללות הטילים הבליסטיים למשל. בסיסי הכתב"מים.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
לא, זה לא נקרא להתחיל במלחמה כשמדינה מכריזה שהיא עומדת לתקוף אותך. ההכרזה הזו היא הכרזת מלחמה.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
טיל בליסטי 700-800 קילו שפוגע במגדל, זה קריסת המבנה?
- teknoboy
- קיבל.ה 1656 לייקים
אירן הכריזה שהיא עומדת לתקוף את ארה"ב?
בכל מקרה, לתקוף במכה את כל אתרי השיגור, או אפילו חלק נכבד מהם, נשמע לי כמו משהו שמצריך תכנון ותרגול די משמעותיים שייקחו טיפה יותר מהזמן שעבר מאז שאירן אמרה את מה שאמרה, כך שלא נראה לי שההצעה שלך אפשרית בכלל.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
האמריקאים לא מרשים לנו לתקוף. אנחנו צריכים להתגונן
لا إله
لا إله
- teknoboy
- קיבל.ה 1656 לייקים
לא הבנתי
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
הגיונית (לפי ההגיון שלי כמובן) ישראל אמורה במצב של איום ודאי שכזה לתקוף את סוללות הטילים הבליסטיים ואת בסיסי הכתב"מים כמו כל משאב התקפי אחר שמאיים עלינו. לא מחכים לספוג ואז מגיבים.
אלא שאנחנו כפופים לאמריקאים שמספקים לנו נשק ומסייעים במטריה אווירית, והם לא מוכנים שנתקוף ראשונים. אין בזה הגיון צבאי.
הם כנראה חושבים שיש בזה הגיון מדיני אבל 99% שהם מפנטזים. איראן התחייבה מול כל העולם לתקוף אותנו והיא חייבת לעמוד במילה שלה.
אלא שאנחנו כפופים לאמריקאים שמספקים לנו נשק ומסייעים במטריה אווירית, והם לא מוכנים שנתקוף ראשונים. אין בזה הגיון צבאי.
הם כנראה חושבים שיש בזה הגיון מדיני אבל 99% שהם מפנטזים. איראן התחייבה מול כל העולם לתקוף אותנו והיא חייבת לעמוד במילה שלה.
لا إله
لا إله
- teknoboy
- קיבל.ה 1656 לייקים
נשמע לי קצת פנטזיה שישראל יכולה להרים מבצע כזה תוך כמה ימים או בכלל, אבל מה אני מבין בזה
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
היא יכולה מבצעית, גם כמה דקות/שעות אחרי שהיא יודעת על נסיעת הטילים הבליסטיים. אבל זה עניין של שיקולים מסויימים.
בוא נאמר שאין לנו יכולת טובה מבלי לגרום לכל כך הרבה הרס במדינה שלנו, ללכת עכשיו פול אין על מלחמה אזורית מול כל החזיתות ומכת מנע כנראה תביא לדעת ״המומחים״ לתגובה קשה יותר של החיזבאללה דווקא, שבלבנון, בניגוד לאיראן, אין לנו הרבה יכולת למנוע מתקפת רקטות נרחבת כי משך הזמן בין הכנה-שיגור הוא קצר הרבה יותר והרבה מזה מחופר היטב ויושב על אזורים מאוכלסים.
שורה תחתונה וזה בעיקר בשביל אנשי הימין- בלי ארהב אנחנו יכולים להיות בסכנה קיומית
בלי הצבא שלהם, החימוש שלהם והכסף שלהם.
ולא יעזור לכל השפטלים שבינכם, האמת היא כזו.
בוא נאמר שאין לנו יכולת טובה מבלי לגרום לכל כך הרבה הרס במדינה שלנו, ללכת עכשיו פול אין על מלחמה אזורית מול כל החזיתות ומכת מנע כנראה תביא לדעת ״המומחים״ לתגובה קשה יותר של החיזבאללה דווקא, שבלבנון, בניגוד לאיראן, אין לנו הרבה יכולת למנוע מתקפת רקטות נרחבת כי משך הזמן בין הכנה-שיגור הוא קצר הרבה יותר והרבה מזה מחופר היטב ויושב על אזורים מאוכלסים.
שורה תחתונה וזה בעיקר בשביל אנשי הימין- בלי ארהב אנחנו יכולים להיות בסכנה קיומית
בלי הצבא שלהם, החימוש שלהם והכסף שלהם.
ולא יעזור לכל השפטלים שבינכם, האמת היא כזו.
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
רשת פוקס ניוז מצטטת "גורמים אזוריים" שאומרים כי ישנו חשש שהמתקפה של איראן ושלוחיה נגד ישראל, כנקמה על חיסולו של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן, תיפתח בתוך פחות מ-24 שעות.
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
ביום שאקח ברצינות משהו שאמרו בפוקס ניוז, אשתי מיד תיקח אותי לבדיקת אלצהיימר.
لا إله
لا إله
- KingAlpaca
- קיבל.ה 1170 לייקים
איציק, עם כל החיבה, איבדת את זה לגמרי.
האדום הצורר:
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
מה היה לי שאיבדתי? לא זוכר מה היה לי ואיננו
لا إله
لا إله
- teknoboy
- קיבל.ה 1656 לייקים
האירנים כנראה לא ממהרים מספיק לטעמם של בן גביר\נתניהו
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
-
- קיבל.ה 720 לייקים
מה הקשר?dino כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 13:24 צה"ל הכריז היום (שני) כי בהתאם להערכת מצב, החליט מפקד פיקוד דרום אלוף ירון פינקלמן לחתום על צו לשינוי מדיניות השטח הצבאי הסגור במספר אזורים בעוטף עזה. ברקע ההחלטה, הערב תתקיים עצרת של ארגוני ימין בכניסה לציר נצרים תחת הכותרת "אין שליטה ביטחונית ללא התיישבות איתנה". בעצרת שבה יקראו את מגילת איכה לציון תשעה באב ישתתף גם הרב דב ליאור.
הפועל, שיגעת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
הפועל, הרסת אותי.
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
זה לא היה קשור לרצון להתיישב בעזה? העצרת.L.S כתב: ↑13 אוגוסט 2024, 15:40מה הקשר?dino כתב: ↑12 אוגוסט 2024, 13:24 צה"ל הכריז היום (שני) כי בהתאם להערכת מצב, החליט מפקד פיקוד דרום אלוף ירון פינקלמן לחתום על צו לשינוי מדיניות השטח הצבאי הסגור במספר אזורים בעוטף עזה. ברקע ההחלטה, הערב תתקיים עצרת של ארגוני ימין בכניסה לציר נצרים תחת הכותרת "אין שליטה ביטחונית ללא התיישבות איתנה". בעצרת שבה יקראו את מגילת איכה לציון תשעה באב ישתתף גם הרב דב ליאור.
התיישבות=מות החטופים(ובכירי המהלך יודעים את זה ומשלימים עם זה)
-
- קיבל.ה 4723 לייקים
אמממ... לא ממש.
ישראל היא זו שתקפה ראשונה כאשר חיסלה את הנייה על אדמת איראן. איראן הודיעו שיגיבו, אבל אף אחד לא יודע עוד מה יהיה אופי התגובה והיקפה, והמצב הזה הוא כמובן טוב לאיראנים.
מה שאתה מציע זה לגמרי פתיחה במלחמה שספק אם מי מהצדדים רוצה אותה כרגע.
- its-sick
- קיבל.ה 1304 לייקים
יש לך הוכחה שישראל חיסלה את הנייה? כי ישראל לא אמרה כזה דבר.
וגם אם במקרה אכן ישראל חיסלה אותו והיתה מודה בזה, חיסול מנהיג האויבים שלך בלי פגיעה באזרחים זה לא התקפה צבאית ולא הכרזת מלחמה.
הכרזה שאתה עומד לתקוף מדינה אחרת בטילים בליסטיים: זו כן הכרזת מלחמה. לא כזו שמצדיקה פגיעה באזרחים שלך אבל כן מצדיקה פגיעה באותם טילים בליסטיים בהם הכרזת שתשתמש.
זו הגנה עצמית הכרחית. אתה לא אמור לחכות עד שנהרגים לך אזרחים מהטילים האלה.
וגם אם במקרה אכן ישראל חיסלה אותו והיתה מודה בזה, חיסול מנהיג האויבים שלך בלי פגיעה באזרחים זה לא התקפה צבאית ולא הכרזת מלחמה.
הכרזה שאתה עומד לתקוף מדינה אחרת בטילים בליסטיים: זו כן הכרזת מלחמה. לא כזו שמצדיקה פגיעה באזרחים שלך אבל כן מצדיקה פגיעה באותם טילים בליסטיים בהם הכרזת שתשתמש.
זו הגנה עצמית הכרחית. אתה לא אמור לחכות עד שנהרגים לך אזרחים מהטילים האלה.
لا إله
لا إله
- הפוסט קיבל 2 לייקיםL.S • עד המ!!ת הפועל
-
- קיבל.ה 66 לייקים
מי התחיל ראשון ?
השאלה ממתי מתחילים את הספירה
המלחמה כבר התחילה מזמן. אנחנו כרגע במצב אידאלי, שרק לאיראן יש מה להפסיד בו.
לא יגיבו, נחשבים לחלשים בעיני השותפים שלהם.
יגיבו, הם יודעים בדיוק מה תהייה התגובה, ומה הם יפסידו.
אני מאוד מקווה, שלפחות הם יחזיקו מעמד עד שיצליחו לסכם משהו לגבי התחלת החזרת ה- 115 בעזה.
זה כרגע הדבר הכי חשוב, ונראה לי שכל המהלכים מכוונים לשם.
מקווה שמר הפקרות לא יאכזב את האמריקאים, ושבקרוב מאוד יסכמו על עסקה.
- הפוסט קיבל לייק אחדסומך
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
זה בלתי אפשרי מבחינתו עיסקה, כי תיפול לו הממשלהבלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 21:44מי התחיל ראשון ?
אני מאוד מקווה, שלפחות הם יחזיקו מעמד עד שיצליחו לסכם משהו לגבי התחלת החזרת ה- 115 בעזה.
אין ולא תהיה עיסקה עד שהסמוטריצים והבן גבירים וחלק מהליכוד יבטיחו שהממשלה נשארת
-
- קיבל.ה 66 לייקים
לדעתי מתבשל משהו יותר גדול במגוון גזרות, והצעד הראשון הוא הסכם על החטופיםdino כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 22:00זה בלתי אפשרי מבחינתו עיסקה, כי תיפול לו הממשלהבלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 21:44מי התחיל ראשון ?
-
- קיבל.ה 4723 לייקים
נו באמת. בישראל ידעו טוב מאוד שתהיה תגובה כאשר הם חיסלו את הנייה על אדמת איראן. לתקוף אותם עכשיו זו תהיה אסקלציה לא נחוצה למלחמה שכולם רוצים להימנע ממנה.בלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 21:44מי התחיל ראשון ?
אני לא יודע מאיפה אתה יודע מה תהיה התגובה לתקיפה איראנית, אבל אני שמח שאתה מרוצה. אין ספק שהמצב אידיאלי, אני בטוח שכולנו מרגישים את האידיאה כרגע.
-
- קיבל.ה 66 לייקים
ברור שבישראל ידעו שיש סיכוי טוב שהאיראנים יגיבו, ולכן גם ניצלו את ההזדמנות לחסל את הנייה על אדמת איראן. שני ציפורים במכה.הוקיץ' כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 22:49נו באמת. בישראל ידעו טוב מאוד שתהיה תגובה כאשר הם חיסלו את הנייה על אדמת איראן. לתקוף אותם עכשיו זו תהיה אסקלציה לא נחוצה למלחמה שכולם רוצים להימנע ממנה.בלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 21:44מי התחיל ראשון ?
אני לא יודע מאיפה אתה יודע מה תהיה התגובה לתקיפה איראנית, אבל אני שמח שאתה מרוצה. אין ספק שהמצב אידיאלי, אני בטוח שכולנו מרגישים את האידיאה כרגע.
אני לא יודע מה תהייה התגובה לאולי תגובה של האיראנים. אני כמו כולם מנחש.
המצב בהקשר הזה, ואולי בראייה כוללת של האפשרות לפיתרון של מספר נושאים דחופים, אני מנחש שאחרי הרבה זמן של חרא, המצב בכיוון אידיאלי.
אני שמח לשמוע, שאתה שמח מהניחוש שלך שאני מרוצה. מה זה קשור לעניין הספקולציות ?
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
ואני אומר לך שבעיני ביבי, שום דבר לא יותר חשוב מהמשך כהונתו, בטח לא משהו שולי כמו חיי אדם וגם לא כאוס גדול ומלחמה רב זירתיתבלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 22:19לדעתי מתבשל משהו יותר גדול במגוון גזרות, והצעד הראשון הוא הסכם על החטופיםdino כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 22:00זה בלתי אפשרי מבחינתו עיסקה, כי תיפול לו הממשלהבלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 21:44
מי התחיל ראשון ?
רק כפתור אחד הוא קריטי- תמשיך הממשלה או לא תמשיך
גורל החטופים יהיה למות כי זה לא יכול להסתדר עם ״הניצחון המוחלט״
ויש כבר בדף המסרים השוואה בין מוות של עשרות חטופים אל מול עוד טבח בעוטף, או ביהודה ושומרון ובכפר סבא אם לכאורה נבצע עיסקה ״מופקרת״ לשחרורם.
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
מהספר “מר הפקרה״(דרך וואלה)-
בולט גם המאמר שנכתב על ידי דן נתניהו, בן דודו של ראש הממשלה. הוא מספר כיצד היה תומך גדול של הבן דוד המפורסם, היה שמח בניצחונותיו ומתוסכל בהפסדיו. דן וביבי היו נפגשים מדי שנה ומשוחחים בביתו של רה"מ ברחוב הפורצים בירושלים, אחרי האזכרה לבן דוד יוני. דן נתניהו לא שונא את בן דודו.
הוא לא "קפלניסט" או "אנרכיסט". ובכל זאת, מלחמתו של רה"מ במערכת שלטון החוק וניסיונותיו לפגוע בדמוקרטיה הישאלית גרמו לו להתפכח, למרות הקרבה האישית. דן נתניהו מציין שמונה עובדות שמוכיחות לדעתו שהבן דוד ביבי הוא "מר הפקרה", לא רק בהקשר החטופים - אלא בהכל. מהפיכת מפלגת הליכוד ל"אוסף בריונים ועבריינים", דרך הפקרת הביטחון הכלכלי של אזרחי ישראל ועד הגרעין האיראני. "חורבן המדינה קטן עליו, והחטופים? באמת שהם לא מזיזים לו. תכלית כל פעולותיו אחת: להאריך את שלטונו לאין קץ ולסרב לוועדת חקירה ממלכתית לחקר האירועים שהובילו להחלשת הדמוקרטיה ולפרוץ המלחמה", כותב נתניהו על נתניהו
בולט גם המאמר שנכתב על ידי דן נתניהו, בן דודו של ראש הממשלה. הוא מספר כיצד היה תומך גדול של הבן דוד המפורסם, היה שמח בניצחונותיו ומתוסכל בהפסדיו. דן וביבי היו נפגשים מדי שנה ומשוחחים בביתו של רה"מ ברחוב הפורצים בירושלים, אחרי האזכרה לבן דוד יוני. דן נתניהו לא שונא את בן דודו.
הוא לא "קפלניסט" או "אנרכיסט". ובכל זאת, מלחמתו של רה"מ במערכת שלטון החוק וניסיונותיו לפגוע בדמוקרטיה הישאלית גרמו לו להתפכח, למרות הקרבה האישית. דן נתניהו מציין שמונה עובדות שמוכיחות לדעתו שהבן דוד ביבי הוא "מר הפקרה", לא רק בהקשר החטופים - אלא בהכל. מהפיכת מפלגת הליכוד ל"אוסף בריונים ועבריינים", דרך הפקרת הביטחון הכלכלי של אזרחי ישראל ועד הגרעין האיראני. "חורבן המדינה קטן עליו, והחטופים? באמת שהם לא מזיזים לו. תכלית כל פעולותיו אחת: להאריך את שלטונו לאין קץ ולסרב לוועדת חקירה ממלכתית לחקר האירועים שהובילו להחלשת הדמוקרטיה ולפרוץ המלחמה", כותב נתניהו על נתניהו
-
- קיבל.ה 66 לייקים
בסופו של דבר שנינו משחקים בספקולציות, ורק המציאות תתן לנו פתרונות.dino כתב: ↑15 אוגוסט 2024, 08:18ואני אומר לך שבעיני ביבי, שום דבר לא יותר חשוב מהמשך כהונתו, בטח לא משהו שולי כמו חיי אדם וגם לא כאוס גדול ומלחמה רב זירתיתבלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 22:19לדעתי מתבשל משהו יותר גדול במגוון גזרות, והצעד הראשון הוא הסכם על החטופים
רק כפתור אחד הוא קריטי- תמשיך הממשלה או לא תמשיך
גורל החטופים יהיה למות כי זה לא יכול להסתדר עם ״הניצחון המוחלט״
ויש כבר בדף המסרים השוואה בין מוות של עשרות חטופים אל מול עוד טבח בעוטף, או ביהודה ושומרון ובכפר סבא אם לכאורה נבצע עיסקה ״מופקרת״ לשחרורם.
לא בא לתת הגנה לראש הממשלה, אבל להערכתי מלבד לחצים מבית ודמויות ממשלתו, יש גם את העולם המקביל בו מתקבלות החלטות רציניות.
מאז החיסולים, מתנהל משחק אחר לגמרי בזירה שלנו, שהיא כוללת עוד גורמים עם רצונות, שהם גדולים ממשאלות הלב של המובילים בישראל.
איך זה הולך להסתיים ?
לדעתי זה יותר מסובך מ"שחמט", ולכן יש הרבה פרשנויות (בצניעות, אני מאמין שאני לא רחוק מהמציאות/ תוצאה עתידית)
לגבי החטופים, אמרתי מהרגע הראשון שקודם להביא אותם ולשלם כל מחיר, כולל הפסקת מלחמה ושחרור חלאות האדם
ציינתי גם, שמבחינתי את המלחמה הזאת כבר הפסדנו, וכל מה שיהיה מה- 7 באוקטובר הוא בעיקר צמצום נזקים
מקווה מאוד שבימים הקרובים תחתם עסקה שלפחות תסיים את הפרק הזה בהסטוריה
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
מסכים לגמרי לגבי מה היה צריך לעשות עם החטופים.
לגבי לחץ בינלאומי, בלימת מלחמה רב זירתית, שוב- זה לא מזיז לו. הוא חיה פצועה שנלחמת על חייה שלה בלבד ולא של העדר ולא יעזור כלום, שום לחץ, רק מישהו שיביא לו במתווה גם עיסקה שהוא נשאר בממשלה ושולט על חייו(ועל חיינו)
הוא גם ככה הולך עם משפחתו למקלט אטומי ותמיד אחרי הכאוס, אפשר לנגב קצת את האבק מהחולצה, לקחת את שרה למעצב שיער ולהאשים את השמאל(על כל מה שמשוייך אליו) בצרה שנפלה עלינו וזה פשוט עובד, כי חצי מהעם העושב בציון הוא קל מאוד לתמרון, חלק מהם זה יושב להם על מקומות רגשיים מהבית ולא קשור לזוית מחשבה נקיה. חלק משיחיסטים שכמו ששווה לביבי כל דבר תמורת שרידותו, להם שווה כל דבר תמורת חזון ההתיישבות.
קלי קלות.
לגבי לחץ בינלאומי, בלימת מלחמה רב זירתית, שוב- זה לא מזיז לו. הוא חיה פצועה שנלחמת על חייה שלה בלבד ולא של העדר ולא יעזור כלום, שום לחץ, רק מישהו שיביא לו במתווה גם עיסקה שהוא נשאר בממשלה ושולט על חייו(ועל חיינו)
הוא גם ככה הולך עם משפחתו למקלט אטומי ותמיד אחרי הכאוס, אפשר לנגב קצת את האבק מהחולצה, לקחת את שרה למעצב שיער ולהאשים את השמאל(על כל מה שמשוייך אליו) בצרה שנפלה עלינו וזה פשוט עובד, כי חצי מהעם העושב בציון הוא קל מאוד לתמרון, חלק מהם זה יושב להם על מקומות רגשיים מהבית ולא קשור לזוית מחשבה נקיה. חלק משיחיסטים שכמו ששווה לביבי כל דבר תמורת שרידותו, להם שווה כל דבר תמורת חזון ההתיישבות.
קלי קלות.
-
- קיבל.ה 4723 לייקים
טוב, אני מבין שאין לנו ממש שפה משותפת. בן אדם שחושב שהתקפה איראנית עלינו זה דבר רצוי ואפילו אידיאלי, זה לא מישהו שאני יכול לנהל איתו דיון.בלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 23:39 ברור שבישראל ידעו שיש סיכוי טוב שהאיראנים יגיבו, ולכן גם ניצלו את ההזדמנות לחסל את הנייה על אדמת איראן. שני ציפורים במכה.
המצב בהקשר הזה, ואולי בראייה כוללת של האפשרות לפיתרון של מספר נושאים דחופים, אני מנחש שאחרי הרבה זמן של חרא, המצב בכיוון אידיאלי.
שאלוהים יעזור לכולנו.
-
- קיבל.ה 66 לייקים
אם זה מה שהבנת מדברי, אז באמת אין לנו שפה משותפת.הוקיץ' כתב: ↑15 אוגוסט 2024, 10:35טוב, אני מבין שאין לנו ממש שפה משותפת. בן אדם שחושב שהתקפה איראנית עלינו זה דבר רצוי ואפילו אידיאלי, זה לא מישהו שאני יכול לנהל איתו דיון.בלומי האדום כתב: ↑14 אוגוסט 2024, 23:39 ברור שבישראל ידעו שיש סיכוי טוב שהאיראנים יגיבו, ולכן גם ניצלו את ההזדמנות לחסל את הנייה על אדמת איראן. שני ציפורים במכה.
שאלוהים יעזור לכולנו.
אנסה שוב, התכוונתי שהניחוש שלי שמישהו או כל המערכת הבטחונית הכניסו את האיראנים למצב הזה, על מנת לנצל את ההזדמנות
מי שהכניס את האיראנים למצב, בנקודת הזמן הנוכחית, נמצא בסיטואציה אידיאלית.
אני חושב שכל דבר שאפשר לפתור בשיחה עדיף על ריב אלים
הסברתי לך, יש פה בורסת מחשבות וניחושים, ובדיוק כמוך אני ספקולנט
- סומך
- קיבל.ה 1025 לייקים
אני מבין קטן מאוד במצב הגאופוליטי ובאפשרויות התגובה שלנו
אבל לתחושתי העובדה שהאיראנים חשבו שהם יכולים ללכת עם ולהרגיש בלי פגעה בנו מאוד.
כל עוד אנחנו מדממים (פיזית, כלכלית, חברתית) בעימות בלתי פוסק (או באיום בעימות כזה) ע"י הפרוקסיז של איראן והם לא משלמים על זה שום מחיר, אני לא רואה מוצא ממצב הביש הזה.
לא השכלנו (או, שאחרים פה יטענו שערכית לא היינו צריכים) לבנות פרוקסים משלנו שיכאיבו לאיראנים בלי שאנחנו נתלכלך, ולכן הפתרון שאני רואה הוא שהם יפגעו וירגישו תוצאות ישירות מהחיכוך שהם מייצרים לנו עם חיזבאללה, חות'ים, חמאס והתארגנויות שונות בשטחים הכבושים.
אני לא חושב שהצורך להעביר חלק מהעימות לשטחם היה אמור להתבטא דווקא בחיסול הנייה בשטח איראן, לצערי אני לא סומך על ביבי וחושב שהוא מונע רק מסקרים ובסקרים שלו, פעולה כזאת הניבה מקסימום התלהבות מהבייס. אבל כן חושב שטוב שחלק מהעימות הפך לעימות גלוי וישיר בינינו לבינם.
כל עוד אנחנו מדממים (פיזית, כלכלית, חברתית) בעימות בלתי פוסק (או באיום בעימות כזה) ע"י הפרוקסיז של איראן והם לא משלמים על זה שום מחיר, אני לא רואה מוצא ממצב הביש הזה.
לא השכלנו (או, שאחרים פה יטענו שערכית לא היינו צריכים) לבנות פרוקסים משלנו שיכאיבו לאיראנים בלי שאנחנו נתלכלך, ולכן הפתרון שאני רואה הוא שהם יפגעו וירגישו תוצאות ישירות מהחיכוך שהם מייצרים לנו עם חיזבאללה, חות'ים, חמאס והתארגנויות שונות בשטחים הכבושים.
אני לא חושב שהצורך להעביר חלק מהעימות לשטחם היה אמור להתבטא דווקא בחיסול הנייה בשטח איראן, לצערי אני לא סומך על ביבי וחושב שהוא מונע רק מסקרים ובסקרים שלו, פעולה כזאת הניבה מקסימום התלהבות מהבייס. אבל כן חושב שטוב שחלק מהעימות הפך לעימות גלוי וישיר בינינו לבינם.
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
-
- קיבל.ה 2192 לייקים
אנחנו לא גורמים להם לשלם מחיר לא סתם, מכיוון שביכולות שלנו, האמיתיות, לא אלו שדדי שמחי או חברי פאנל בערוץ טוב חושבים שיש לנו, אין לנו יכולת ארוכת טווח להתמודד לבד נגד איראן והלהקת מעודדות שלה.
הדרך היחידה להתמודד זה להיות יד ביד עם ארהב כי אנחנו תלויים בהם על 200.
אנחנו לא בשנת 1948 ולא ב1973
- הפועל
- קיבל.ה 1234 לייקים
- יצירת קשר:
לא חולק על השורה התחתונה, אבל רק מדגיש שגם ב-1948 וגם ב-1973 (וגם באמצע ואחרי כמובן) היינו תלויים נואשות במשלוחי נשק מחו"ל. ב1948 אלו היו בעיקר הצ'כים (באישור ברית המועצות), ב73 הייתה רכבת אוירית מסיבית מארצות הברית. באופן כללי זאת הזיה לחשוב שישראל יכולה אם רק תרצה להסתדר לבד במלחמה ארוכה מבחינת נשק.dino כתב: ↑15 אוגוסט 2024, 13:25 אנחנו לא גורמים להם לשלם מחיר לא סתם, מכיוון שביכולות שלנו, האמיתיות, לא אלו שדדי שמחי או חברי פאנל בערוץ טוב חושבים שיש לנו, אין לנו יכולת ארוכת טווח להתמודד לבד נגד איראן והלהקת מעודדות שלה.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
- הפוסט קיבל 2 לייקיםdino • KingAlpaca
-
- קיבל.ה 362 לייקים
בנו כמדינה כןסומך כתב: ↑15 אוגוסט 2024, 11:20 אני מבין קטן מאוד במצב הגאופוליטי ובאפשרויות התגובה שלנו
בראש הממשלה? בינתיים בחלק מהסקרים הוא כבר המפלגה הגדולה שוב
-
- קיבל.ה 950 לייקים
יש לנו יכולת להתמודד מול אירן לבד והטייסים שלנו יכולים להגיע אליהם, בדיוק כמו שהגיעו לתימן.dino כתב:אנחנו לא גורמים להם לשלם מחיר לא סתם, מכיוון שביכולות שלנו, האמיתיות, לא אלו שדדי שמחי או חברי פאנל בערוץ טוב חושבים שיש לנו, אין לנו יכולת ארוכת טווח להתמודד לבד נגד איראן והלהקת מעודדות שלה.
לישראל יש גם טילי קרקע- קרקע שטרם השתמשה בהם, כשלאיראנים יש הגנה הרבה פחות טובה מאצלנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk