אז על מה בדיוק כתבת נכון?
מתי צריך להרוג נאצים רבי מרצחים ומתי זה מופרע לעשות את זה, אשמח לתרשים עם חצים אם אפשר
עזוב צריך, מתי אפשר
אז על מה בדיוק כתבת נכון?
לא נראה לי שתמצא פה מישהו שיש לו בעיה עקרונית עם חיסול של חלאה כמו הנייה.
הוא יהיה עכשיו פרטנר לשיח על עסקת החטופים כמו שהוא היה אז. כלום ושום דבר.
שווה לך לצרף לנקמה של חיזבאללה גם התקפה ממזרח מאיראן, לחטוף גם משם, להוריד כמה בתים בנתניה או הרצליה עם הרוגים אולי, כי היינו חייבים לחסל רב מרצחים במילואים ושאי אפשר היה לחכות תקופה שיצא מאיראן? בלי לדבר על השלכות התלקחות של ימים או שבועות או לא יודע מה, כנראה אין פה על ההגה מישהו אחראי ומודע במיוחד.
אני לא אופתע אם יש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:12לא נראה לי שתמצא פה מישהו שיש לו בעיה עקרונית עם חיסול של חלאה כמו הנייה.
השאלה היא מתי ואיפה. יכול להיות שאחרי 10 חודשי מלחמה עצימה עם חמאס ופחות עצימה מול חיזבאללה (שנמצאת על סף הפיכה למלחמה עצימה), בנקודת זמן הכי מתוחה ביחסי ישראל-איראן מאז ומעולם, על אדמת איראן, זה לא המקום והזמן האידיאלים.
זה כמובן מבלי להזכיר את החטופים, או את היחסים של ישראל עם ארה"ב והעולם בכלל.
היית הורג אותו בקטאר? סיכנת עסקת חטופים.dino כתב: ↑31 יולי 2024, 14:20שווה לך לצרף לנקמה של חיזבאללה גם התקפה ממזרח מאיראן, לחטוף גם משם, להוריד כמה בתים בנתניה או הרצליה עם הרוגים אולי, כי היינו חייבים לחסל רב מרצחים במילואים ושאי אפשר היה לחכות תקופה שיצא מאיראן? בלי לדבר על השלכות התלקחות של ימים או שבועות או לא יודע מה, כנראה אין פה על ההגה מישהו אחראי ומודע במיוחד.
שוב, אלא אם ביידן הפך עורו ובא לו להצטרף וזה בתיאום ובגלל זה הטיימינג.
אחלה, בעיני מה שאתה עושה פה זה wishful thinking במיטבו. מקטין את הסיכונים (שבעיני הם עצומים) ומנפח את הרווח (שבעיני הוא כמעט אך ורק הצהרתי, וכזה שבעיקר מכוון פנימה לתוך ישראל).D&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:22אני לא אופתע אם יש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:12לא נראה לי שתמצא פה מישהו שיש לו בעיה עקרונית עם חיסול של חלאה כמו הנייה.
השאלה היא מתי ואיפה. יכול להיות שאחרי 10 חודשי מלחמה עצימה עם חמאס ופחות עצימה מול חיזבאללה (שנמצאת על סף הפיכה למלחמה עצימה), בנקודת זמן הכי מתוחה ביחסי ישראל-איראן מאז ומעולם, על אדמת איראן, זה לא המקום והזמן האידיאלים.
אני חושב שלחיות כיהודים בארץ הזה בנקודת זמן הזו זה לא המקום ולא הזמן האידאלים, ואני עדיין לא חושב שכולנו צריכים לרדת קולקטיבית. בסוף זה שאלה של סיכון, ואני לא חושב שהסיכון למלחמה עם איראן עלה יותר מידי, ואני מסתמך בין היתר על ההיסטוריה הקרובה עם החיסול של החלאה התורנית ממשמרות המהפכה.
אף אחד באיזור (חוץ מכמה מטורללים בחמאס ובחמאס היהודי) לא רוצה מלחמה כוללת, החיסול של הנייה לא שינה את זה.
ולמה שלמישהו בארהב ובעולם (המערבי) יהיה בעיה עם החיסול הזה או שהוא ישפיע לרעה על היחסים?
למה שארה"ב תקשור את עצמה לחיסול על אדמת איראן אם לא היה לה קשר אליו? ולמה ההתנערות היא סימן שיש לה בעיה איתו?הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:32אחלה, בעיני מה שאתה עושה פה זה wishful thinking במיטבו. מקטין את הסיכונים (שבעיני הם עצומים) ומנפח את הרווח (שבעיני הוא כמעט אך ורק הצהרתי, וכזה שבעיקר מכוון פנימה לתוך ישראל).D&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:22אני לא אופתע אם יש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:12
אני חושב שלחיות כיהודים בארץ הזה בנקודת זמן הזו זה לא המקום ולא הזמן האידאלים, ואני עדיין לא חושב שכולנו צריכים לרדת קולקטיבית. בסוף זה שאלה של סיכון, ואני לא חושב שהסיכון למלחמה עם איראן עלה יותר מידי, ואני מסתמך בין היתר על ההיסטוריה הקרובה עם החיסול של החלאה התורנית ממשמרות המהפכה.
אף אחד באיזור (חוץ מכמה מטורללים בחמאס ובחמאס היהודי) לא רוצה מלחמה כוללת, החיסול של הנייה לא שינה את זה.
ולמה שלמישהו בארהב ובעולם (המערבי) יהיה בעיה עם החיסול הזה או שהוא ישפיע לרעה על היחסים?
ולגבי למה שלעולם יהיה אכפת, עובדה, אכפת לו. כל מדינות ערב, כולל בגוש "שלנו", כבר הספיקו לגנות וארה"ב כבר הספיקה להתנער מהעניין ולהוציא הודעה שאין לה קשר לעניין.
וכאמור, אני יודע שזה כבר לא מעניין אף אחד אבל יש למעלה מ-100 רון ארדים בעזה. להם זה בטח לא עזר.
יאללה יאללה, אתה קראת לי פה איזה 17 פעם אידיוט שימושי (מבלי שקראתי לך באיזשהו כינוי גנאי) ואתה אומר שיש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול של הניה, אז עכשיו אתה נפגע מזה שאני רומז שלא לכולם אכפת מהחטופים כמו שאכפת להם מהעצמת הזקפה הלאומית? סבבה, אז זה לא מכבד אותי. אני ממש בסדר עם זה.D&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:42 למה שארה"ב תקשור את עצמה לחיסול על אדמת איראן אם לא היה לה קשר אליו? ולמה ההתנערות היא סימן שיש לה בעיה איתו?
ואני שאלתי למה שלמישהו בעולם המערבי תהיה בעיה עם החיסול, ההסבר לשאלה יותר מעניין אותי.
ואני לא דיברתי על הרווח, מבחינתי האיש צריך למות לא משנה מה, ובלי קשר לרווח שאנחנו מקבלים מהעניין. עושים צד כזה תוך ניהול סיכונים.
ותיתן הסברים למה אני מקטין את הסיכונים? אתה חושב שהצעד הזה הוא קיצוני הרבה יותר מחיסול איש משמרות מהפכה בטריטוריה איראנית? אם כן למה? אתה חושב שבאיראן מחרטטים שפניהם לא להסלמה? אתה חושב שהם כן רוצים מלחמה ורק מחפשים הזמנות? אשמח להסבר למה אתה חושב שאני מקטין את הסיכויים.
ואין צורך בהערות כאלה על עסקת החטופים, זה לא מכבד אותך. אפשר להתדיין על ההשפעה של החיסול הזה על העסקה (לדעתי היא אפס, כי זה של דף הייתה השפעה 0 וזה חיסול פחות משמועתי בהקשרי העסקה), פחות כדאי לרמוז שרק אותך ואת דומייך מעניינים החטופים.
לכל אחד יש מחליף במקום הנייה יבוא חמאסניק ארור אחר רק לחטופים שממשיכים למות בעזה אין תחליף, הממשלה מעדיפה את המשך שפיכות הדמים על עסקה שתחזיר אותם הביתה . הנייה היה אחראי על הטבח ב7.10 ואני יכול להבין את ההרגשה שנעשה צדק שמי שאחראי לכל כך הרבה מוות מת בעצמו אבל זה לא פותר כלום, לא מעניק לנו יותר ביטחון ובטח שלא עוזר לחטופים.Asafasraf כתב: ↑31 יולי 2024, 15:32 שום התייחסות לעובדה שהנייה הוא זה שקישר וחיזק את הקשר עם איראן (משעל העדיף קשר עם מדינות אחרות), שום קשר לעובדה שאיראן מפעילה את הזרועות שלה נגדנו וחייב להעביר מסר שאף אחד לא חסין.
לכל אלה שטוענים שהנייה לא היה חשוב, זה בערך כמו להגיד שבן גביר וסמוטריץ׳ לא חשובים בממשלה כאן.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מס שפתיים.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:32ולגבי למה שלעולם יהיה אכפת, עובדה, אכפת לו. כל מדינות ערב, כולל בגוש "שלנו", כבר הספיקו לגנות וארה"ב כבר הספיקה להתנער מהעניין ולהוציא הודעה שאין לה קשר לעניין.D&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:22אני לא אופתע אם יש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 14:12
החטופים היו צריכים להיות כבר בבית מזמן, וההנהגה שלנו כושלת, על זה אין ויכוח.ארז שדה כתב:לכל אחד יש מחליף במקום הנייה יבוא חמאסניק ארור אחר רק לחטופים שממשיכים למות בעזה אין תחליף, הממשלה מעדיפה את המשך שפיכות הדמים על עסקה שתחזיר אותם הביתה . הנייה היה אחראי על הטבח ב7.10 ואני יכול להבין את ההרגשה שנעשה צדק שמי שאחראי לכל כך הרבה מוות מת בעצמו אבל זה לא פותר כלום, לא מעניק לנו יותר ביטחון ובטח שלא עוזר לחטופים.Asafasraf כתב: ↑31 יולי 2024, 15:32 שום התייחסות לעובדה שהנייה הוא זה שקישר וחיזק את הקשר עם איראן (משעל העדיף קשר עם מדינות אחרות), שום קשר לעובדה שאיראן מפעילה את הזרועות שלה נגדנו וחייב להעביר מסר שאף אחד לא חסין.
לכל אלה שטוענים שהנייה לא היה חשוב, זה בערך כמו להגיד שבן גביר וסמוטריץ׳ לא חשובים בממשלה כאן.
בטוח. אבל העניין הוא התיזמון. אם בגלל הנייה החטופים לא ישוחררו, מי שהעדיף לחסל אותו כרגע אחראי לגורלם (הרבה פחות מחמאס וסינואר אבל אחראי). לא כל הזדמנות לחסל צריך לנצל. יש עוד שיקוליםAsafasraf כתב: ↑31 יולי 2024, 16:07החטופים היו צריכים להיות כבר בבית מזמן, וההנהגה שלנו כושלת, על זה אין ויכוח.ארז שדה כתב:לכל אחד יש מחליף במקום הנייה יבוא חמאסניק ארור אחר רק לחטופים שממשיכים למות בעזה אין תחליף, הממשלה מעדיפה את המשך שפיכות הדמים על עסקה שתחזיר אותם הביתה . הנייה היה אחראי על הטבח ב7.10 ואני יכול להבין את ההרגשה שנעשה צדק שמי שאחראי לכל כך הרבה מוות מת בעצמו אבל זה לא פותר כלום, לא מעניק לנו יותר ביטחון ובטח שלא עוזר לחטופים.Asafasraf כתב: ↑31 יולי 2024, 15:32 שום התייחסות לעובדה שהנייה הוא זה שקישר וחיזק את הקשר עם איראן (משעל העדיף קשר עם מדינות אחרות), שום קשר לעובדה שאיראן מפעילה את הזרועות שלה נגדנו וחייב להעביר מסר שאף אחד לא חסין.
הנייה חייב להיות מחוסל בגלל מה שציינתי+ העובדה שמעבר לגיוס תמיכה הוא היה אחד ממגייסי הכסף הראשיים בחמאס.
אף אחד לא יודע איך זה ישפיע על עסקת חטופים, אבל כן אפשר להניח שהעולם יהיה מקום פחות רע בלי שני החלאות שחוסלו אתמול.
בקטאר לא היו לזה השלכות מעבר לברוגז כמה ימיםD&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:31היית הורג אותו בקטאר? סיכנת עסקת חטופים.dino כתב: ↑31 יולי 2024, 14:20שווה לך לצרף לנקמה של חיזבאללה גם התקפה ממזרח מאיראן, לחטוף גם משם, להוריד כמה בתים בנתניה או הרצליה עם הרוגים אולי, כי היינו חייבים לחסל רב מרצחים במילואים ושאי אפשר היה לחכות תקופה שיצא מאיראן? בלי לדבר על השלכות התלקחות של ימים או שבועות או לא יודע מה, כנראה אין פה על ההגה מישהו אחראי ומודע במיוחד.
שוב, אלא אם ביידן הפך עורו ובא לו להצטרף וזה בתיאום ובגלל זה הטיימינג.
היית הורג אותו בטורקיה? סיכנת הדלקת חזית עם הטורקים.
לי באופן אישי נשמע הרבה פחות מסוכן (והרבה יותר לגיטימי) להרוג אותו באיראן מאשר במדינות האלה.
ומאוד קשה לי להאמין שהאיראנים יגיבו על חיסול הנייה בצורה הרבה הרבה יותר חמורה משהם הגיבו על חיסול בכיר משמרות מהפכה בריבונות איראנים (לטענתם). למען האמת אתה כבר שומע אמירות מאיראן שאין להם כוונה להסלים את הסכסוך.
כל אות.הוקיץ' כתב: ↑31 יולי 2024, 15:46יאללה יאללה, אתה קראת לי פה איזה 17 פעם אידיוט שימושי (מבלי שקראתי לך באיזשהו כינוי גנאי) ואתה אומר שיש פה אנשים שיש להם בעיה עקרונית עם החיסול של הניה, אז עכשיו אתה נפגע מזה שאני רומז שלא לכולם אכפת מהחטופים כמו שאכפת להם מהעצמת הזקפה הלאומית? סבבה, אז זה לא מכבד אותי. אני ממש בסדר עם זה.D&3 כתב: ↑31 יולי 2024, 14:42 למה שארה"ב תקשור את עצמה לחיסול על אדמת איראן אם לא היה לה קשר אליו? ולמה ההתנערות היא סימן שיש לה בעיה איתו?
ואני שאלתי למה שלמישהו בעולם המערבי תהיה בעיה עם החיסול, ההסבר לשאלה יותר מעניין אותי.
ואני לא דיברתי על הרווח, מבחינתי האיש צריך למות לא משנה מה, ובלי קשר לרווח שאנחנו מקבלים מהעניין. עושים צד כזה תוך ניהול סיכונים.
ותיתן הסברים למה אני מקטין את הסיכונים? אתה חושב שהצעד הזה הוא קיצוני הרבה יותר מחיסול איש משמרות מהפכה בטריטוריה איראנית? אם כן למה? אתה חושב שבאיראן מחרטטים שפניהם לא להסלמה? אתה חושב שהם כן רוצים מלחמה ורק מחפשים הזמנות? אשמח להסבר למה אתה חושב שאני מקטין את הסיכויים.
ואין צורך בהערות כאלה על עסקת החטופים, זה לא מכבד אותך. אפשר להתדיין על ההשפעה של החיסול הזה על העסקה (לדעתי היא אפס, כי זה של דף הייתה השפעה 0 וזה חיסול פחות משמועתי בהקשרי העסקה), פחות כדאי לרמוז שרק אותך ואת דומייך מעניינים החטופים.
ועצם העובדה שאתה לא מדבר על רווח זו אחת הבעיות. אם אין רווח אז מה הטעם? לכל פעולה שאתה עושה צריך להיות רווח. גם לשפר את מורל העם זה רווח. גם להרתיע אויב זה רווח. להגיד "אני עושה כי ככה צריך" זו תשובה ילדותית שלא תורמת כלום.
וכן, ברור שאתה מקטין את הסיכונים. אתה יוצא מנקודת הנחה שמה שהיה הוא שיהיה לא כי זה רציונלי (זה לא), אלא כי זה מה שאתה רוצה שיהיה. כמו שבחרת את התגובה של איראן שאומרת שהם לא רוצים להסלים, אבל התעלמת באלגנטיות מהאמירה שלהם על כך שהם יגבו מישראל מחיר כבד.
ברור שכל הצדדים פה, כולל ישראל אגב, חוששים ממלחמה כוללת ולכן זה לא קרה עד כה, אבל ההיסטוריה מלאה בסכסוכים שגלשו למלחמה עקובה מדם למרות שאף אחד לא רצה בזה. איך זה קרה? בדיוק עם פעולות כאלו. צד אחד עשה משהו, הצד השני הגיב כדי לא לצאת חלש (בין אם כלפי פנים ובין אם כלפי חוץ), ואז אולי יצאה תגובה עוצמתית יותר ממה שהתכוונו, והופ, אנחנו במלחמה.
גם האמירה שלך על כך שלחיסול של דף, שהיה או לא היה, הייתה אפס השפעה על עסקת החטופים, על מה היא מבוססת? על כך שהיו שיחות גם אחריה? אז מה? אתה יודע מה היו דרישות חמאס לפני ואחרי? אתה יודע לחזות בדיוק איך הם הולכים להתנהג? אנחנו בנקודה סופר נפיצה במקום ובזמן ואתה חושב שאם נזרוק פה גפרורים שום דבר לא יקרה.
לגבי התגובה של ארה"ב, העולם וכו', למה שלמישהו יהיה בעיה עם החיסול? אתה מוזמן לקרוא את התגובות של מצרים וירדן לצורך העניין. כל הגורמים המעורבים מעוניינים להנמיך את הלהבות ולהביא את המלחמה לידי סיום, וברור שצעדים כאלה הם ההיפך המוחלט מכך.
ברור לי לאן אתה מכוון, אתה רוצה להגיד שלעולם יש בעיה עם החיסול של הניה כי הם צבועים, אנטישמיים ומה לא, אבל כמו שאמרתי מדובר בתגובה ילדותית. חמאס הם נאצים בלה בלה בלה הכל טוב, אבל אם אתה רוצה להחזיר את החטופים (וברור לי אגב שאנחנו לא רוצים) אז כן, צריך לעשות עסקה עם נאצים. כנ"ל לגבי הפסקת המלחמה.
אם מבין נכון, אין לנו כבר שום יכולת להשמיד את הגרעין שלהם.בלומי האדום כתב: ↑01 אוגוסט 2024, 16:17 שחמט, קרב מוחות או איך שתכנו את הפינג פונג הנוכחי, עדיין באזורי חיוג לבנון, סוריה ואיראן לכוחות המודיעין שלנו יש ייתרון על פני היריב.
השאלה הגדולה היא איך כל זה מתחבר עם הדרג המדיני, ובעיקר הרצונות הפוליטים של "מר בטחון".
להערכתי הוא גם מבין שהסיפור בעזה הסתיים, והגיע הזמן להביא את החלק הראשון של החטופים.
שאר החטופים והגופות יגיעו כשהוא יחליט לפרק את הממשלה וללכת לבחירות (צריך להרוויח הון פוליטי בבייס).
כרגע יש הזדמנות להעביר את המערכה צפונה, ובעיקר לגרור את איראן פנימה, על מנת ליזום תקיפה על מתקני הגרעין.
הנייה הייתה הזדמנות נדירה, גם לסלק אותו מאזור המו"מ, גם לצבור הון פוליטי ובעיקר לנסות שוב להכניס את האיראנים.
צריך גם לשים לב, למרות שלא ממש מדברים על זה, אבל בליל התקיפות הייתה תקיפה שלישית באזור סוריה -עיראק. מהידוע לי מיוחסת לאמריקאים ( הם בוודאות מעודכנים ויודעים מהכוונות לתגובה).
אף אחד לא היה יוצא לאירוע כזה, מבלי לפחות לידע את האמריקאים (לפי התגובות עד עכשיו, הם גם נתנו אישור)
התגובה של הציר האיראני תגיע בימים הקרובים (כנראה אחרי סיום ההלוויות) והיא תהייה נרחבת, ולא תשאיר לישראל הרבה ברירות בתגובת הנגד.
מטרות אפשריות: גרעין איראני + החבר מהבונקר
מה יהיה אחרי ?
מאמין שנשרוד, אבל מי יכול באמת למחש בשכונה המזרח תיכונית