מלחמת רוסיה-אוקראינה (סוף סוף כותרת מעודכנת)
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
אני מבין לחלוטין את ההגיון בעימות משני הצדדים: רוסיה לא רוצה שאוקראינה תצטרף לנאט"ו ותתקרב למערב באופן כללי, ואוקראינה רוצה שיספקו לה הגנה מפני נפילה למעגל ההשפעה הרוסי.
מה שאני לא מבין זה את ההתנהלות הרוסית (בהנחה ומה ששומעים בתקשורת המערבית מדוייק): בניגוד למה שהם עשו ב-2014, שהיה בלתי רשמי ועם כוחות מוסווים, פלישה צבאית לאוקראינה תביא בסבירות גבוהה למלחמה עם לפחות חלק ממדינות נאט"ו. אין שום סיכוי שרוסיה יוצאת מזה שלמה, אפילו שיש לה נשק גרעיני (בכל זאת, גם לנאט"ו יש - ושימוש בנשק גרעיני פחות או יותר מבטיח שכולם יוצאים מפסידים. זו הרי פחות או יותר הסיבה המרכזית שהוא עדיין בשימוש).
אז מה בעצם ההגיון פה? מה אני מפספס? למה המשטר הרוסי מוכן פוטנציאלית להתאבד על נושא פלישה לאוקראינה?
מה שאני לא מבין זה את ההתנהלות הרוסית (בהנחה ומה ששומעים בתקשורת המערבית מדוייק): בניגוד למה שהם עשו ב-2014, שהיה בלתי רשמי ועם כוחות מוסווים, פלישה צבאית לאוקראינה תביא בסבירות גבוהה למלחמה עם לפחות חלק ממדינות נאט"ו. אין שום סיכוי שרוסיה יוצאת מזה שלמה, אפילו שיש לה נשק גרעיני (בכל זאת, גם לנאט"ו יש - ושימוש בנשק גרעיני פחות או יותר מבטיח שכולם יוצאים מפסידים. זו הרי פחות או יותר הסיבה המרכזית שהוא עדיין בשימוש).
אז מה בעצם ההגיון פה? מה אני מפספס? למה המשטר הרוסי מוכן פוטנציאלית להתאבד על נושא פלישה לאוקראינה?
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية
נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם

- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
הרוסים יודעים שהמערב לא יילחם על אוקראינה, בדיוק כמו שהיטלר ידע שלא יילחמו איתו על צ'כוסלובקיה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
لا إله
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
אני בכלל לא בטוח בזה. כרגע הם בסיטואציה די נוחה: איזור דונבאס משמש כמחיצה מפני נאט"ו, ורשמית רוסיה אפילו בכלל לא מעורבת שם (למרות שכולנו יודעים שהיא כן, ובאופן די נרחב).
רוסיה הצליחה במידה מסוימת לנטרל את העוקץ שבהצטרפות אוקראינה למערב. למה לה לסכן את זה?
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
כי הרוסים רוצים חזרה את כל ברית המועצות.
התקשורת שם אומרת את זה כל הזמן.
מבחינתם זה שלהם, כי זה כבר היה שלהם.
התקשורת שם אומרת את זה כל הזמן.
מבחינתם זה שלהם, כי זה כבר היה שלהם.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
لا إله
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
יש אצלנו אזרחית רוסיה דוברת רוסית בבית (זוגתי). היא טוענת שזה לא מה ששומעים מהתקשורת הממסדית.
מה שכן, הרצון הרוסי בחציצה בינם לבין מערב אירופה הוא ידוע ומוכר, והשפיע לא מעט על הפוליטיקה במלחמה הקרה.
מובן לי לחלוטין למה הם לא רוצים שאוקראינה תצטרף לנאט"ו והאיחוד האירופי. פחות ברור לי למה שהם ירצו להסתכן במלחמה כשהמצב הנוכחי עובד להם לא רע.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 556 לייקים
-
- קיבל.ה 945 לייקים
אותי מעניין מה לסין יש להגיד כאחת שמתיימרת לקחת את שרביט ההנהגה העולמית
long live the zapta
-
- קיבל.ה 239 לייקים
-
- קיבל.ה 2441 לייקים
אני חושב שחוסר ההבנה של חלק מהציבור הישראלי שטוען שאוקראיני זה רוסי, התחיל את הסכסוך
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
עומר אדם אשם בהכל.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 1556 לייקים
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
כרגיל. לא את השירים, כן את הסקנדלים.
لا إله
لا إله
-
- קיבל.ה 426 לייקים
אולי אני נאיבי אבל אני לא חושב שהולך לקרות כלום בגזרה הזאת
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
זה מה שזוגתי אומרת גם, ואני ממש ממש מקווה שאתם צודקים.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- סומך
- קיבל.ה 1322 לייקים
הלך על אוקראינה
פיצוחי שווארמה
הבורסה הבורסה
הבורסה הבורסה
-
- קיבל.ה 1003 לייקים
המערב על תושביו ומנהיגיו אוהב לדבר הרבה על כמה חשוב החופש של תושבי "שאר העולם", אבל ברגע שזה מתחיל לבוא על חשבון הכיס שלו? עד כאן
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
אני עדיין בוחר להאמין שמדובר בהגזמה מצד התקשורת המערבית ושלכל היותר תהיה התערבות חלקית של רוסיה באיזורי מלחמה ספציפיים.
אין לאמונה שלי שום סיבה רציונלית, פשוט לא בא לי מלחמה ליד הבית - אז כמו מכחישי הקורונה אני בוחר להתעלם מקיומם של דברים מפחידים שאין לי שליטה עליהם.
אין לאמונה שלי שום סיבה רציונלית, פשוט לא בא לי מלחמה ליד הבית - אז כמו מכחישי הקורונה אני בוחר להתעלם מקיומם של דברים מפחידים שאין לי שליטה עליהם.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 239 לייקים
תן איזה בריף על הקאנצלר החדש, נראה שהוא הרבה יותר בלדן ממרקלpelegs כתב: ↑22 ינואר 2022, 14:02 אני עדיין בוחר להאמין שמדובר בהגזמה מצד התקשורת המערבית ושלכל היותר תהיה התערבות חלקית של רוסיה באיזורי מלחמה ספציפיים.
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
הוא סחי משעמם.
כל הסיפור הזה עם פירוק תחנות הכוח הגרעיניות לפני כשני עשורים היה אדיוטי להחריד. סתם מתנה להתחממות הגלובלית. ועכשיו גרמניה נשענת על צינור גז מרוסיה (נורדסטרים 2) והכל מטומטם.
כל הסיפור הזה עם פירוק תחנות הכוח הגרעיניות לפני כשני עשורים היה אדיוטי להחריד. סתם מתנה להתחממות הגלובלית. ועכשיו גרמניה נשענת על צינור גז מרוסיה (נורדסטרים 2) והכל מטומטם.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 2441 לייקים
מה היחס בווינר בין רוסיה לנאטו?
מבחינה צבאית
הטנקים שלה כמו הספוטניק?
מבחינה צבאית
הטנקים שלה כמו הספוטניק?
-
- קיבל.ה 1941 לייקים
רוסיה 1.30
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
נאט"ו לוקחים בהליכה בקונבנציונלים, אם זה מגיע לנשק גרעיני מובטח תיקו עם (מליוני) הרוגים.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 426 לייקים
איזה מעפן זה ללכת למלחמה גרעינית בשביל אוקראינה
"I never thought leopards would eat MY face", sobs woman who voted for the Leopards Eating People's Faces Party
-
- קיבל.ה 2441 לייקים
-
- קיבל.ה 239 לייקים
על סיבה יותר איזוטרית נכנסנו למלחמת עולם שהובילה למלחמת עולם אחרת. ואגב, על סיבה הרבה יותר איזוטרית מהסיבה שרוסיה תפלוש לאוקראינה, אמריקה פתחה כמעט במלחמת עולם (קובה).
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
בחיי, מיום ליום כל הסיפור נראה יותר כמו פרובוקציה מערבית מאשר איום רוסי. זה מרגיש כאילו האמריקאים מנסים בכוח לגרור את רוסיה למלחמה באוקראינה בשביל שיהיה להם תירוץ להטיל עליהם עוד סנקציות.
מצד שני זה באמת יכול להיות false flag רוסי. אי אפשר להאמין לאף צד בסיפור הזה.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 239 לייקים
לגמרי. בינתיים פקקים של 22 ק״מ בגבול עם רוסיה, מדובר בתושבים מהמחוזות של הבדלנים שנצטווה עליהם לצאת מהבתים ולקפל לכיוון הגבול. נראה שרוסיה יוצרת מעין חוצץ אנושי בגבול, שעמוס בנכסים אסטרטגיים רוסיים לרבות נ״מ וארטילריה כבדה. לא נשאר הרבה מקום לדמיון לאן זה יתפתח. כואב הלב
- הפועל
- קיבל.ה 1707 לייקים
- יצירת קשר:
מה לעזאזל ייצא לאמריקאים ממלחמה באוקראינה? רק יציג את ביידן כחלשלוש, יערער את היציבות הכלכלית העולמית, עשוי לפרק את ברית נאטו, ייצור חיץ באירופה בגלל התלות בגז הרוסי. זה אסון בגדולpelegs כתב: ↑19 פברואר 2022, 00:17 בחיי, מיום ליום כל הסיפור נראה יותר כמו פרובוקציה מערבית מאשר איום רוסי. זה מרגיש כאילו האמריקאים מנסים בכוח לגרור את רוסיה למלחמה באוקראינה בשביל שיהיה להם תירוץ להטיל עליהם עוד סנקציות.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
קודם כל, כל פעולה שמביאה לעליה במכירת הנשק למדינות זרות הוא טוב בשביל יצרני הנשק האמריקאים, שתורמים הרבה מאד כסף לפוליטיקאים בכל הקשת הפוליטית (אולי חוץ מהשמאל הפרוגרסיבי).הפועל כתב: ↑19 פברואר 2022, 08:05מה לעזאזל ייצא לאמריקאים ממלחמה באוקראינה? רק יציג את ביידן כחלשלוש, יערער את היציבות הכלכלית העולמית, עשוי לפרק את ברית נאטו, ייצור חיץ באירופה בגלל התלות בגז הרוסי. זה אסון בגדולpelegs כתב: ↑19 פברואר 2022, 00:17 בחיי, מיום ליום כל הסיפור נראה יותר כמו פרובוקציה מערבית מאשר איום רוסי. זה מרגיש כאילו האמריקאים מנסים בכוח לגרור את רוסיה למלחמה באוקראינה בשביל שיהיה להם תירוץ להטיל עליהם עוד סנקציות.
מעבר לזה, מבחינה אסטרטגית פלישה רוסית לאוקראינה תביא בדיוק לתוצאה ההפוכה ממה שתיארת: ברית נאט"ו תתחזק כי כל המדינות החברות (בייחוד הבאלטיות) תרגישנה אפילו יותר מאויימות מההתרחבות הרוסית.
כמו-כן, האמריקאים מאד התנגדו לנורד-סטרים 2 בדיוק בגלל מחזק את התלות של האיחוד האירופי ברוסיה (אני אגב כנ"ל). אם רוסיה מנתקת את צינור הגז וארה"ב מצליחה לספק מספיק גז לאירופה בשביל להחזיק אותה במשך כמה חודשים עד שמוצאים פתרון קבע, זה מנתק את התלות של האיחוד ברוסיה.
כמובן שמהצד השני ברור למה רוסיה תרצה לפלוש לאוקראינה, למוטט את המבנה הפוליטי שם ולהחיל משטר בובות של הקרמלין + אולי סיפוח של מזרח המדינה. בקיצור שני הצדדים הם חלאות, והאוקראינים תקועים באמצע.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

-
- קיבל.ה 1070 לייקים
פוטין הוא אחד מאותם האנשים שביום שהיא ימות יהיה פה קצת יותר טוב בעולם
-
- קיבל.ה 2441 לייקים
- pelegs
- קיבל.ה 800 לייקים
בניגוד למה שמנסים לצייר במערב, פוטין הוא לא השלטון הרוסי כולו - עומדת מאחוריו מערכת פוליטית-כלכלית שלמה.
אם הוא ילך בלי שינוי מהותי במערכת הזו, יבוא מישהו אחר שיהיה גרוע באותה המידה או אף יותר.
חופש לפלסטין
כל הכוח למעמד העובדים
كل القوة للطبقة العاملة
الحرية لفلسطين

- תתאבד כבר
- קיבל.ה 156 לייקים
זה באמת נשמע מעניין ובוא, אין לי שום כלים להתמודד עניינית עם הטיעונים האלה (אני מחכה לתוצאות בסוף המשחק ואז אצפה בתקציר),pelegs כתב: ↑19 פברואר 2022, 13:43קודם כל, כל פעולה שמביאה לעליה במכירת הנשק למדינות זרות הוא טוב בשביל יצרני הנשק האמריקאים, שתורמים הרבה מאד כסף לפוליטיקאים בכל הקשת הפוליטית (אולי חוץ מהשמאל הפרוגרסיבי).הפועל כתב: ↑19 פברואר 2022, 08:05מה לעזאזל ייצא לאמריקאים ממלחמה באוקראינה? רק יציג את ביידן כחלשלוש, יערער את היציבות הכלכלית העולמית, עשוי לפרק את ברית נאטו, ייצור חיץ באירופה בגלל התלות בגז הרוסי. זה אסון בגדולpelegs כתב: ↑19 פברואר 2022, 00:17 בחיי, מיום ליום כל הסיפור נראה יותר כמו פרובוקציה מערבית מאשר איום רוסי. זה מרגיש כאילו האמריקאים מנסים בכוח לגרור את רוסיה למלחמה באוקראינה בשביל שיהיה להם תירוץ להטיל עליהם עוד סנקציות.
מעבר לזה, מבחינה אסטרטגית פלישה רוסית לאוקראינה תביא בדיוק לתוצאה ההפוכה ממה שתיארת: ברית נאט"ו תתחזק כי כל המדינות החברות (בייחוד הבאלטיות) תרגישנה אפילו יותר מאויימות מההתרחבות הרוסית.
כמו-כן, האמריקאים מאד התנגדו לנורד-סטרים 2 בדיוק בגלל מחזק את התלות של האיחוד האירופי ברוסיה (אני אגב כנ"ל). אם רוסיה מנתקת את צינור הגז וארה"ב מצליחה לספק מספיק גז לאירופה בשביל להחזיק אותה במשך כמה חודשים עד שמוצאים פתרון קבע, זה מנתק את התלות של האיחוד ברוסיה.
כמובן שמהצד השני ברור למה רוסיה תרצה לפלוש לאוקראינה, למוטט את המבנה הפוליטי שם ולהחיל משטר בובות של הקרמלין + אולי סיפוח של מזרח המדינה. בקיצור שני הצדדים הם חלאות, והאוקראינים תקועים באמצע.
אבל התער של הנלון וזה..
ג'ו ביידן נראה לי בעיקר רוצה לישון, לקום "נשיא לשעבר" ולהתפגר.
אנשי הפועל תל אביב כדורסל, הציון שלכם הוא 0. תשתפרו בבקשה - ת.כ, ערב המשחק נגד הפ' ב"ש
כל העוולות אחת הן, והמחשבה שלא כך, היא מקור כל העוולות.
וחוץ מזה, לשם מה נתכנסנו? יאללה הפועל!
כל העוולות אחת הן, והמחשבה שלא כך, היא מקור כל העוולות.
וחוץ מזה, לשם מה נתכנסנו? יאללה הפועל!
-
- קיבל.ה 239 לייקים
https://twitter.com/no_itsmyturn
https://twitter.com/IntelCrab
https://liveuamap.com/
https://twitter.com/the_ragex
https://twitter.com/EndGameWW3
מקורות osint למי שמעוניין להתעדכן מדי פעם
https://twitter.com/IntelCrab
https://liveuamap.com/
https://twitter.com/the_ragex
https://twitter.com/EndGameWW3
מקורות osint למי שמעוניין להתעדכן מדי פעם
-
- קיבל.ה 2441 לייקים
אין גיל מסויים שיורד הכוח גברא? או הטסטוסטרון?
- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
שאל אותם שובpelegs כתב: ↑15 ינואר 2022, 20:04יש אצלנו אזרחית רוסיה דוברת רוסית בבית (זוגתי). היא טוענת שזה לא מה ששומעים מהתקשורת הממסדית.
מה שכן, הרצון הרוסי בחציצה בינם לבין מערב אירופה הוא ידוע ומוכר, והשפיע לא מעט על הפוליטיקה במלחמה הקרה.
מובן לי לחלוטין למה הם לא רוצים שאוקראינה תצטרף לנאט"ו והאיחוד האירופי. פחות ברור לי למה שהם ירצו להסתכן במלחמה כשהמצב הנוכחי עובד להם לא רע.
لا إله
لا إله
- 7even
- קיבל.ה 2654 לייקים
פוטין רואה את ביידן ומבין שאפילו לחתול שלו יש יותר say בעולם מלייצור הזה.
הקטע שפוטין לא היחיד שמבין את זה. האמריקאים לקחו בנאדם בן 97 שנרדם בכל פעם שמתיישב על כסא ולא מסוגל להשלים משפט ושמו אותו נשיא.
שייבושם להם. המצב בהתאם.
הקטע שפוטין לא היחיד שמבין את זה. האמריקאים לקחו בנאדם בן 97 שנרדם בכל פעם שמתיישב על כסא ולא מסוגל להשלים משפט ושמו אותו נשיא.
שייבושם להם. המצב בהתאם.
יחד, רק יחד! 

- its-sick
- קיבל.ה 1394 לייקים
הוא הרבה יותר טוב מטראמפ שהראה שהוא מת למצוץ לפוטין אם רק פוטין ירשה לו
لا إله
لا إله