אף אוהד הפועל לא כותב את זה אבל כדאי שהדברים יאמרו...
הפועל בדרך לגסיסה איטית, דשדוש=גסיסה איטית
החלומות באספמיה שאיזה רוכש יבוא ויקנה אותנו חייבים להסתיים כאן ועכשיו ונמציאות חייבת להכות:
מישהו עשה עלינו מהלך מסריח מארץ המסריחים
האיצטדיון שהיווה לנו בית והיה שווה לנו נקודות רק בגלל שבתחושה שלו נתן לאוהדים שלנו להיות איזה פאקטור בהשפעה על המשחק, האיצטדיון הזה הוא לא בלומפילד המחודש והוא בחיים לא יהיה בלומפילד הישן. זה תם ונגמר ואני מקווה שאנשים כבר מעכלים את זה.
אבל הנה הדבר שבאמת אוהדי הפועל צריכים לעכל...
בסיטואציה שנוצרה לא יבוא שום רוכש, זה או אנחנו שננסה לעזור לשקם את הקבוצה או שהפועל תלך ותעלם לאיטה (תעלם מבחינה להוות פאקטור בליגת העל)
אני מנסה להבין מה הסרט עם בלומפילד כל הזמן, ואיך נתנו לזה לקרות, אבל הסיפור בתכלס שם וניתן להבנה בדרך מאוד פשוטה:
עד שנת 2016 התכנון היה לשפץ אותו לכמות של 24,000, שזאת כמות שעדיין היתה גורמת לנו לעמוד מול יציעים ריקים (להזכירכם אחרי הדאבל מול קבוצות גדולות הצלחנו להביא 15,000 אוהדים אבל הממוצא בדרך כלל עמד על 8,000- 9,000).
רק שב-2016 מישהו החליט שיש לחרוג ולהקים איצטדיון ל-30,000 איש!
להזכירכם שבניגוד לאיצטדיון בחיפה, כאן אין תורם, ז"א שמישהו לחץ לעלות את כמות המושבים מתוך הועדות בעיריית תל-אביב.
אין ספק שאם ברוב השנה האיצטדיון הזה מאכלס אירועי ספורט ולא אירועי תרבות, האינטרס היה חייב לבוא מצד הקבוצה שיכולה לאכלס כמות כזאת של אוהדים.
מספיק שאוהדי הפועל יעשו את ההקשר סביב סיפור עלויות האבטחה הגדולות שנדרשות מהמועדון שלא תואמות את כמות הקהל והטרוניות של המועדון עקב כך, בשביל שיבינו שלא כל מה שהם עושים הוא רע (הם הרי לא יבכו על מהלכים שנעשו ע"י היריבים הגדולים שלנו, עניין של אגו וחשיבה ניהולית נכונה).
שלאנשים לא יהיה ספק שזה מהלך של חטא ההיבריס מצד הבוחש הראשי של המכבים, מי שלא מכיר את הסיפור סביב השטח שהובטח ל'אגודת מכבי' בשטחה הצפוני והיקר של ת"א עקב פינוי מגרש הכדורסל הישן של מכבי-סל וכמו כן פינוי השטח באזור הנמל, לא יבין לעולם את הסיפור בכללותו (אני שם פה לינק, תקראו ותמשיכו: https://www.calcalist.co.il/real_estate ... 69,00.html)
מכבי של השנים 2012 עד 2016 חוותה סוג של סזון תחת ניהולו של מיץ' שגרמה כנראה לכמה אנשים לחשוב שהנה אנחנו הולכים לבנות שושלת סביב טורנירים אירופאיים (כשהדגש הוא על הצ'מפיונס, שידורים שמשודרים בערוץ שלהם), ואנשים חייבים להבין שמבחינת מכבי הקוף שיושב להם על הגב הם מכבי חיפה ולא הפועל תל-אביב, על כן אם הסרת את הפועל הסרת מוקש שהוא חשוב מבחינת פיקוס במטרה.
לניסנובים ולתושבים לא יהיה כסף לאורך זמן להחזיק את הקבוצה בצורה כזאת שהיא תהווה יריבה ראויה וההסתמכות על מחלקות הנוער שיצמיחו לנו את השחקנים הבאים במועדון (שזה חשוב ונעשת שם עבודה נפלאה) היא נחמדה כשלעצמה אבל לא כזאת שתגרום להפועל להשתדרג ללא שחקנים משמעותים מבחוץ.
על כן עלתה לי מחשבה מה עושים כאשר זה המצב הנתון, איך ממשיכים מפה, איך לא הופכים למועדון עם עבר מפואר שלאט לאט יילך ויעלם.
בעבר הוקמה עמותת אוהדים (כשלון חרוץ בתוצאה שלו) לא במחשבה להקים אותו.
כאשר ניסיתי להבין למה הגעתי למסקנה הפשוטה, כי פשוט לא היה לנו רוטווילר שעבד מול ההנהלה וגם לא היוונו כוח פיננסי.
עכשיו קבלו כיוון חשיבה:
אם היינו אנו אוהדי הפועל אומרים לעצמנו שרק בכוחנו האמיתי להרים את הקבוצה וכמו כן לחבל במי (שלא יודו בכך) מנסים באופן תדיר (תוך כדי התממות) לחבל בעתידנו, אולי נבוא על שכרנו... מה זה אומר?
אנחנו חייבים להתנתק מערוץ 5 באופן גורף, אבל את אותו סכום כספי להעביר לקבוצה שלנו (כל חודש 50 ש"ח לקבוצתנו האהובה, אני אפילו הייתי מוסיף עוד 12 ש"ח על הבארכה בשביל להסביר להם איך נראה "השחקן ה-12" על אמת).
*את המהלך הזה הייתי מציע לעוד קבוצות רבות של אוהדי כדורגל שלא מבינים איך דרכו הם יכולים לחזק את האהבה האמיתית שלהם ולהחליש את אחת הקבוצות שרוכבות על גבם. (מדובר פה על סכום גדול בכמה מונים ממה שהמדינה העבירה להם לאורך שנות ה-80, ואת זה אנחנו עושים)
אוהדי הפועל יכולים להגיע למצב שהם מעבירים לקבוצה מדיי חודש תקציב מכובד שיכול לעזור רבות לקבוצה להעמיד סגל טוב, את האוהדים חייב לייצג יו"ר דרקטוריון בשכר (מכובד יש לומר) שיש לו רזומה מרשים בניהול ואם יש לו זיקה לכדורגל ולמועדון, הכי טוב!
אנחנו חייבים להחליף דיסקט ולהבין שהשינוי שיבוא יבוא רק מתוך מהלכים שאנחנו נצטרך לגרום להם לקרות, אחרת ההפועל שאנו חוזים בה עכשיו, זאת הפועל שנקבל.