עופר ינאי

מועצת הכדורסל של אוהדי הפועל
לזכרו של אורי שלף ז"ל, ממיסדי עמותת הפועל אוסישקין
קירקגור
קיבל.ה  261 לייקים

הוקיץ' כתב: 18 אוגוסט 2025, 14:51 קירקגור, זה שאתה מאשים אותי בהתנשאות וזלזול אחרי שאתה מקפיד פה לחלק ציונים לרמת הטיעונים והאינטליגנציה של אנשים, זה באמת פרייסלס. כנראה שאתה מאמין שאם תקרא לעצמך על שם פילוסוף ותעשה ניים דרופינג לכמה מושגים שלמדת זה יתן איזשהו תוקף לטיעוו שלך.

לגבי הוואטאבאוטיזם לטענתך, זה רחוק מהאמת, בלשון המעטה. אני לא מנסה להגן על עופר, אפילו כתבתי הודעה מאוד נחרצת וחד משמעית אתמול על כמה הציוץ שלו שערורייתי ומבייש אותי בתור אוהד הפועל. אבל אתה מציע פה משהו מאוד קיצוני, אתה טוען שמי שקנה את הקבוצה הזאת ביושר והשקיע בה סכומי כסף עצומים לא צריך להיות הבעלים כי הוא עשה פעולה שרוב אוהדי הפועל לא מסכימים איתה ברמה הערכית (טעון הוכחה, אבל ניחא). אם הגישה היא כל כך קיצונית ונחרצת, וההיצמדות לערכים כל כך נוקשה ובלתי מתפשרת, הייתי מצפה לראות את אותם גורמים בקהל המתנגדים לעופר מביעים את אותה גישה גם במקרי עבר, שלתפיסתי היו פסולים בהרבה ממה שקרה אתמול. העובדה שלא רק שזה לא קרה, אלא שפשוט לא שמענו גרם של ביקורת או מחאה בזמנו, רק גורם לי לחשוב שהמניעים פה הם אחרים לגמרי.
אני לא מצפה מאף אדם שיהיה אכפת לו מכל סוגייה במידה שווה או שיהיה פעיל לטובת כל המטרות באותה רמה, אבל הפערים פה כל כך זועקים לשמיים שהמסקנה בעיני מתבקשת. רוצה לקרוא לזה וואטאבוטיזם? תפדאל.
1. זה אירוני, כי שוב אתה עושה וואטאבוטיזם. התגובה האחרונה שלך הייתה מתנשאת ומזלזלת. תהיה ישר: האם זה נכון או לא?
אבל אתה שוב עושה וואטאבוטיזם ומדבר על תגובות קודמות שלי כדי לשנות את המוקד מהתגובה המתנשאת שלך.
2. שוב התייחסת לצורה של הטיעון במקום למהותו. הרי אני לא טענתי שעופר לא ראוי להיות הבעלים בגלל שהוא עשה פעולה אחת ספציפית שנוגדת את עקרונות הקהל, אלא בגלל מהות הפעולה. בגלל התוכן שלה.
3. אני לא מדבר בשם גורמים אחרים בקהל אלא בשם עצמי. ייתכן שעקב הבאזז התקשורתי סביב מה שקרה אתמול הייתי מודע יותר לכשל המוסרי הערכי החמור מאשר במקרה של העמותה (אני אגב מסכים איתך שאם העמותה לא יכלה לשלם שכר לעובדים שלה היא גם לא ראויה). לגבי התוכן של הביקורת שלך על העמותה אין לי ויכוח. אני לוקח את המילה שלך שמה שהעמותה עשתה היה לא פחות חמור.

בנוסף, באופן אישי אני נוטה להיות סלחן יותר כלפי התנהגות שבאה מחולשה מאשר להתנהגות כוחנית שנועדה להרים לאדם על ידי הורדת אחרים.

אני לא טוען שהוא לא צריך להיות הבעלים כי הוא עשה פעולה אחת לא בסדר. אני טוען זאת בגלל הפעולה עצמה. אישית, אני חושב שיש עוד הרבה דברים קטנים ובינוניים שהוא עשה לא בסדר, וייתכן שאם מה שהוא היה עושה אתמול הייתה הפעם הראשונה שהוא טועה, כן הייתי סלחן יותר. אני לא יודע מה היה קורה אם. זה ייתכן. אבל זה מצטרף להתבטאויות שלו על פוליטיקה, זה מצטרף למפגני כוח נוספים, להתבטאויות לא יפות, לסכסוכים, לאי אמירת אמת, ועכשיו זה? אני לא חושב שהוא האיש שראוי לעמוד בראש המועדון שאנחנו אוהבים.
לא חשבתי את זה עד אתמול.
אבל מה שהוא עשה אתמול, הדרך שהוא עשה את זה, לדעתי מגיע לנו מישהו שאנחנו יכולים גם אם לא להסכים על הכל, לא להתבייש בעקבותיו.
האדום הצורר
קיבל.ה  721 לייקים

מי אמר:

“אם העסקה תושלם, אני אכנס למשפחת הפועל ומשפחה לא בוחרים ולא מחליפים. לא מתפקידי לחנך את הקהל, זה דיאלוג שהקהל צריך לדבר עם עצמו. הקהל זה הסיבה שאנחנו נמצאים בו וזאת הסיבה שיש עסקה."?

אולי נתי שמבחינתו הקהל של הפועל ומכבי היו פעם אותו דבר וזה המצב הרצוי ומגיע למשחק של הפועל פעם בשנתיים?
אינתי עומרי, הפועל.
אוהד כורסא
קיבל.ה  589 לייקים

האדום הצורר כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:16 מי אמר:

“אם העסקה תושלם, אני אכנס למשפחת הפועל ומשפחה לא בוחרים ולא מחליפים. לא מתפקידי לחנך את הקהל, זה דיאלוג שהקהל צריך לדבר עם עצמו. הקהל זה הסיבה שאנחנו נמצאים בו וזאת הסיבה שיש עסקה."?

אולי נתי שמבחינתו הקהל של הפועל ומכבי היו פעם אותו דבר וזה המצב הרצוי ומגיע למשחק של הפועל פעם בשנתיים?
התחלנו עם הציונים לאוהדים?
Charlie
קיבל.ה  927 לייקים

יש קבוצה שחיה בנוסטלגיה
רבים? לא יודע. לא הרוב זה בטוח
כי הרוב רואה את זה כענף ספורט מקצועי תחרותי, לא ארגון חברים של מפא"יניקים שכבר שנים מייללים ש"גנבו להם את המדינה" ולא מבינים שככה עובדת דמוגרפיה.

מכל מקום, מחר תהיה ידיעה חדשה על הפועל וכולם ישכחו מזה.

בסוף העונה - פיינל פור אירופי או אליפות היסטורית ואנשים פה יצביעו לנתניהו רק בשביל עופר....
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2649 לייקים

קירקגור כתב: 18 אוגוסט 2025, 13:50 עופר לא צריך להוביל את הקהילה, אסור לו להוביל קו שסותר את ערכיה.
מהרגע שהוא עשה את זה - הוא לא צריך להיות פה.
לא כי הוא בן אדם רע, כי הוא לא.
אלא כי הפועל תל אביב היא קודם כל ולפני הכל הקהל שלה, ולא הבעלים שלה.
אנחנו מדברים על אתמול או על המעבר ליד אליהו?
מי קובע בדיוק מה ומתי עופר הוביל קו שסותר את ערכי הקהילה?

ואז פתאום בשורה האחרונה אתה מסכים שהפועל והקהילה שלה זה קודם כל הקהל ולא הבעלים.
האדום הצורר
קיבל.ה  721 לייקים

אוהד כורסא כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:29

אז אין תשובה של מי הציטוט בהודעה שלי? אולי של מפא"יניק שמתלונן שגנבו לו את המדינה?
אינתי עומרי, הפועל.
Nati
קיבל.ה  2045 לייקים

בדרן
כבר ספרת פעם את הבדיחה הזאת.
למה לא לפחות פעם בשנה?
רוצה גם שאספר לך כמה כל פעם כזאת עולה לי?

כמו שכבר כתבתי,אצלנו במשפחה יש אוהדי מכבי ואוהדי הפועל.החברים שגדלתי איתם מחולקים לאוהדי הפועל ומכבי.
אז כן,פעם לא היה הבדל בין אוהדי הפועל למכבי.כולנו באנו מאותו המקום.

ד״א-מוכן להתערב איתך שאני צופה ביותר משחקים של הפועל ממך.
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2649 לייקים

טכנית לארז כתב: 18 אוגוסט 2025, 13:58 העניין הוא שעובדתית לפניו לא היה פילוג בקהל. אולי מבוא לפילוג סביב הביקורת על האולטראס.
אה?
אתה כנראה חושב שלא היה פילוג בקהל כי היית בצד שהרגיש בעל הבית שיכול לעשות מה שבא לו.
בצד השני של ה״פילוג״ הזה יש לא מעט אנשים (האמת שהרבה מאוד) שחושבים שהפילוג הזה בקהל קיים כבר זמן רב.
ציינתי בעבר ואחזור על זה שוב, מבחינתי באופן אישי זה התחיל אי שם במשחק בהדר יוסף ששני חברי אולטראס דאגו (בדחיפות ואלימות) לשלום שלט שהם תלו מהמרפסת יותר משני ילדים שהשלט הזה הסתיר להם , הילדים אגב, היו ילדיו של רמי כהן.
Adam
קיבל.ה  50 לייקים

מבחינת רבים מהאוהדים הפילוג החל עם תליית השלט של ייצוג ישראל ושירי השואה. אולי אוהדים אלו הם קצת יותר שקטים אז הייתה תחושה כאילו הם לא קיימים.
קירקגור
קיבל.ה  261 לייקים

מילפורד כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:34
קירקגור כתב: 18 אוגוסט 2025, 13:50 עופר לא צריך להוביל את הקהילה, אסור לו להוביל קו שסותר את ערכיה.

ואז פתאום בשורה האחרונה אתה מסכים שהפועל והקהילה שלה זה קודם כל הקהל ולא הבעלים.
אנחנו מדברים על אתמול.
המעבר ליד אליהו היה הכרחי, למרות שהדרך הייתה גרועה מאוד.

השאלה הרלוונטית לדעתי היא לא מי קובע מהם הערכים, אלא מדוע אלה הערכים. התשובה היא שזה קשור לרקע ההיסטורי והסוציולוגי של המועדון.

חשוב להגיד שעופר ינאי לא הוביל קו ישר ואחיד שהיה נגד ערכי הקהילה. העשייה שלו מגוונת, חלקה התכתבה עם הקו האידיאולוגי של הקהילה, חלקה לא הייתה רלוונטית, וחלקה הייתה מנוגדת לו.

אישית, למרות שאני הרבה פחות התחברתי לסגנון שלו, לא חשבתי שהוא פסול מלהיות הבעלים. במיוחד מכיוון שהרבה מאוד אוהדים כן תמכו בקו הזה.
אחרי אתמול? לדעתי הוא לא ראוי.
אני לא אקלל אותו, אני אושיט לו יד ואעזור לו לקום אם הוא יחליק ברחוב, אבל אני לא אתמוך בהמשך הבעלות שלו.

לגבי המשפט האחרון,
אני באמת מסכים איתך.
האדום הצורר
קיבל.ה  721 לייקים

Nati כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:36 בדרן
כבר ספרת פעם את הבדיחה הזאת.
למה לא לפחות פעם בשנה?
רוצה גם שאספר לך כמה כל פעם כזאת עולה לי?

כמו שכבר כתבתי,אצלנו במשפחה יש אוהדי מכבי ואוהדי הפועל.החברים שגדלתי איתם מחולקים לאוהדי הפועל ומכבי.
אז כן,פעם לא היה הבדל בין אוהדי הפועל למכבי.כולנו באנו מאותו המקום.

ד״א-מוכן להתערב איתך שאני צופה ביותר משחקים של הפועל ממך.
תתפלא אבל הפועל לא התחילה גם כשאתה אהדת אותה, ולא נגמרה כשהפסקת להגיע למשחקים. מי שחושב שאין כיום או בהיסטוריה הבדל בין אוהדי הפועל למכבי לא חי בישראל (רמז), או שהוא מוכר אג'נדה, או שניהם.

ומעבר לכל זה, הטקסט הזה נכתב ב-1995:

אוהדי הפועל היו נשארים אוהדי הפועל גם לו היה המועדון גורף תארים בסיטונות במקום היריבה העירונית. ואז הוא תוהה: "מה זה היה עושה לנו? איך היינו נראים היום? ההיינו אנשים שמחים יותר? טובים יותר? האם היו לנו כיום עשרות אלפי אוהדים? האם כל מי שרוצה לתפוס טרמפ על הצלחה היה ממהר להצטרף אלינו, כמו האלפים שנספחו במשך השנים למכבי? האם היינו פתאום 'הקבוצה של המדינה'? האם היינו חושבים שהכל מגיע לנו? האם היינו מתחילים פתאום להגיד 'הפועל' במלרע, כמו ששמעון מזרחי אומר באופן ממלכתי 'מכבי', עם ההדגשה על ה'בי'? ובאופן אישי? האם היינו רגישים פחות לסבלו של הזולת? אטומים, מתנשאים, לובשים בלייזרים משובצים? האם היינו רוכשים פלאפונים? האם קמטי האופי שחרטו שנות הסבל בפנינו לא היו צצים כלל, ובמקומם היינו מפנים אל העולם פרצופים חלקים, מטופשים, מדושני עונג? שמע — אחז לפתע רנייה בשולי בגדי וטילטלני טלטלה גדולה — האם היינו נעשים מכביסטים? ענה לי, האם היינו נעשים מכביסטים?! הוא השתתק, ופניו נראו כאילו חלם חלום רע".
אינתי עומרי, הפועל.
אוהד כורסא
קיבל.ה  589 לייקים

האדום הצורר כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:36
אוהד כורסא כתב: 18 אוגוסט 2025, 15:29

אז אין תשובה של מי הציטוט בהודעה שלי? אולי של מפא"יניק שמתלונן שגנבו לו את המדינה?
של עופר נכון. הדברים מוכרים.
וכן, אני שונא שנותנים ציונים לאוהדים וזה הרבה יותר מפריע לי מהתוכן עצמו.
Nati
קיבל.ה  2045 לייקים

אתה קראת מה האיש הגדול הזה כתב??
הוא שאל אם

ומה זאת אומרת כשאהדת אותה??
מה אתה מנסה להגיד שהיום אני לא אוהד אותה?
עוד פעם עם הפסקת להגיע,פעם בשנה.
כאילו מה?אתה חושב שאתה פוגע בי כשאתה אומר שאני לא מגיע למשחקים?
אם אתה היית גר איפה שאני גר,אתה בכלל לא היית מתעניין בהפועל.
נערך לאחרונה על ידי Nati ב 18 אוגוסט 2025, 16:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
האדום הצורר
קיבל.ה  721 לייקים

התכוונתי הגעת למשחקים, ניסוח גרוע, תודה על ההערה
אינתי עומרי, הפועל.
אדום ותיק
קיבל.ה  831 לייקים

Nati כתב: 18 אוגוסט 2025, 14:16 אותי זה ממש לא מביך.
כי אני הייתי במשחקים של הפועל ביד אליהו עם אפילו פחות אוהדים.ויש לי הרגשה שזה גם היה לפני שנולדת.
לפני שהגעת וקבעת מה זה ומי אוהד אמיתי.
בשנות ה70-90 ועד קהילת הפועל בפורום והקמת האולטראס לא הייתה שום קהילה שום דבר משותף בין האוהדים,חוץ מהאהדה להפועל.
בשנים האלו,לא היה הבדל בין אוהדי הפועל לאוהדי מכבי.כולנו באנו מאותו מקום.שיד המקרה הובילה אותנו לאהדה של אחת הקבוצות.

התגובה הזאת היא תגובה לההוא שחושב/מאמין שהפועל זאת תנועת נוער.
:rose:
קצת עובדות:
א. בזמנו הפועל שיחקו במגרש אוסישקין הפתוח. כשהאייגוד הכריח קבוצות לעבור לאולם סגור, התחיל פרויקט של קירוי אוסישקין בניית חדרי הלבשה, לוח אלקטרוני וכו שלקח מספר שנים. בתקופה הזאת הפועל שיחקה ביד אליהו! אחר כך חזרנו לאוסישקין המקורה. כמו שקודמי ציין שיחקנו וארחנו כבר במקום הזה!
ב. לאלה שעדיין זוכרים, מחזיר אתכם לויכוח הישן כששינו את תקנון האגודה לאפשר מכירה של עד 49% לגורם פרטיץ
בדיוק אותם טיעונים, בדיוק אותה מחשבה -כן תנועת נוער לא תנועת נוער וכו. נערכה שם הצבעה ביו חברי העמותה וההחלטה עברה ברוב גדול מאד! רמי וחבריו הובילו אז את המהלך.
ים
אלה מבינינו שמצפים ומייחלים שעופר יעזוב, ועושה ככל יכולתו כדי שזה יקרה, (הפחת רוח בארוע מאמש), מנסה לנצל אותנו כאוהדים של הפועל לקידום האגנדה שלו!
השיא - זכיה באליפות במעוז הפאשיזם הירושלמי!

אם נעשה ונשמע ונשתוק ונציית, גם לומר בוקר טוב יחשב פה לחטא! (טרטיף, מולייר)
תא מרבוטא
קיבל.ה  651 לייקים

יכול להיות שעופר אחרי אתמול יצר קרע בלתי הפיך , ושערכיו לא תואמים את ערכי הפועל כמו שמי שמתנגד לו טוען (אישית מעניין שאנשים שמתכננים להצביע ליאיר גולן שביצע נוהל שכן https://www.haaretz.co.il/misc/2007-10- ... df59de0000 ולקבל כבעלים את חיים רמון אחרי הרשעה במעשה מגונה https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 47,00.html ואת אבוקסיס כקפטן למרות שעודד את שחקני בית שאן להפסיד כשהיה בביתר, מחקו את עופר. מה זה אומר? שבעוד 6 שנים הוא כבר יתאים למועדון? היו ערכים אחרים?)

ברור שמה שהוא עשה אתמול היה מביש, גרוע ולא לעניין. ויתכן שאת האמון של רבים מהקהל איבד.

מה עכשיו?

כי למרות הזכויות הרבות של העמותה בשיקום הקבוצה בימים השחורים של 2007 ובליגות הנמוכות, ולמרות ההתקדמות המרשימה עד לליגת העל- זה לווה בחובות, בהלנת שכר, בתקרה שאי אפשר לעלות ממנה.
ואז נשאלת השאלה אם יש בעלים אחר, ברוח הפועל (שגם עליה אין לגמרי הסכמה), שיקח אותנו וישקיע ככה.
או
שחוזרים להיות נס ציונה באדום
פומפה
קיבל.ה  480 לייקים

אדום ותיק כתב: 18 אוגוסט 2025, 17:31
Nati כתב: 18 אוגוסט 2025, 14:16 אותי זה ממש לא מביך.
כי אני הייתי במשחקים של הפועל ביד אליהו עם אפילו פחות אוהדים.ויש לי הרגשה שזה גם היה לפני שנולדת.
לפני שהגעת וקבעת מה זה ומי אוהד אמיתי.
בשנות ה70-90 ועד קהילת הפועל בפורום והקמת האולטראס לא הייתה שום קהילה שום דבר משותף בין האוהדים,חוץ מהאהדה להפועל.
בשנים האלו,לא היה הבדל בין אוהדי הפועל לאוהדי מכבי.כולנו באנו מאותו מקום.שיד המקרה הובילה אותנו לאהדה של אחת הקבוצות.

התגובה הזאת היא תגובה לההוא שחושב/מאמין שהפועל זאת תנועת נוער.
:rose:
קצת עובדות:
א. בזמנו הפועל שיחקו במגרש אוסישקין הפתוח. כשהאייגוד הכריח קבוצות לעבור לאולם סגור, התחיל פרויקט של קירוי אוסישקין בניית חדרי הלבשה, לוח אלקטרוני וכו שלקח מספר שנים. בתקופה הזאת הפועל שיחקה ביד אליהו! אחר כך חזרנו לאוסישקין המקורה. כמו שקודמי ציין שיחקנו וארחנו כבר במקום הזה!
ב. לאלה שעדיין זוכרים, מחזיר אתכם לויכוח הישן כששינו את תקנון האגודה לאפשר מכירה של עד 49% לגורם פרטיץ
בדיוק אותם טיעונים, בדיוק אותה מחשבה -כן תנועת נוער לא תנועת נוער וכו. נערכה שם הצבעה ביו חברי העמותה וההחלטה עברה ברוב גדול מאד! רמי וחבריו הובילו אז את המהלך.
ים
אלה מבינינו שמצפים ומייחלים שעופר יעזוב, ועושה ככל יכולתו כדי שזה יקרה, (הפחת רוח בארוע מאמש), מנסה לנצל אותנו כאוהדים של הפועל לקידום האגנדה שלו!
פעם התעסקו בעיקר ולא בטפל. בשביל 4 קירות וגג מוכנים לרסק הכל. כמובן שזה לא באמת והאולם זה סתם תירוץ.
הלוואי ואפשר היה לעשות ניסוי ולבדוק מה היה קורה אם האולטראס היו אומרים אנחנו בעד יד אליהו. מעניין אם היו כאלה שעדיין העניין היה כל כך עקרוני להם.
סמל אישי של משתמש
De Niro
קיבל.ה  923 לייקים

Praškevičios כתב: 18 אוגוסט 2025, 11:50
De Niro כתב: 17 אוגוסט 2025, 17:38 ללא קשר לסיפור של היום , שאני חושב לגביו שונה מהבעלים , קהילת אוהדי הפועל ת"א כדורסל וכדורגל מכילה בתוכה את כל הקבוצות בחברה הישראלית:
ימניים , שמאלניים , מרכזיים , מתנחלים (כן יש המון אוהדים שגרים בהתנחלויות) , חרדים , דתיים לאומיים , צפוניים , דרומיים , פריפריה ומרכז.

כל ניסיון לייחס לקהילת אוהדי הפועל ת"א כדורגל וכדורסל גוון מחשבתי או חברתי ספציפי הוא שקר מכוער ופטרנליסטי , והוא מתעורר בכל פעם , שיש איזו דיון בנושא שלא קשור לספורט מקצועני , גורם לסלידה אצל אוהדים שחושבים קצת אחרת , וגרוע מכך מרחיק דור חדש של אוהדים חדשים.
מי שרוצה להשפיע שיילך להשפיע במקומות אחרים לא במועדון ספורט מקצועני.
הצבע האדום, הפטיש והמגל בסמל והאנשים שהקימו את המועדון מייצגים ערכים חברתיים וקהילתיים ברורים.

מי שאינו יודע את עברו, ההווה (הערכי) שלו דל ועתידו לוט בערפל
:hammersickle:
גם כשנשארים תקועים בעבר בדר"כ לא מתקדמים אל האופק לעבר עתיד טוב יותר.
הפטיש והמגל הם אחלה , אבל הם בוודאי לא אומרים שמועדון ספורט מקצועני צריך להתקע בעבר. המועדון הוא מועדון ספורט מקצועני בעולם קפיטליסטי נטול כל מגבלת תקציב , וכסף ורק כסף הוא שם המשחק. אסור להאמין לאף אחד שאומר אחרת , כי או שהוא חולם בהקיץ או שהוא נביא שקר או שהוא חי בעבר.
כל הסיסמאות האלו של "ערכים" אלו סיסמאות ריקות מתוכן , שאין להם כל אחיזה במציאות הספורט בעולם המערבי של ימינו.
יותר גרוע מזה הוא הפטרנליזם של חלק מהכותבים כאן בכל פעם שיש מישהו שחושב ימינה מהם או שונה "מהערכים" של המועדון.
המציאות בישראל 2025 אצל ציבור אוהדי הפועל ת"א מדן ועד אילת מחוץ לפורום היא מציאות שונה מאד ממה שניתן להתרשם מחלק מההודעות בפורום. גם במגוון הדעות וגם בפסיפס החברתי של האוהדים. אף אחד הוא לא פחות אוהד מאף אוהד "ערכי" אחר.
נערך לאחרונה על ידי De Niro ב 18 אוגוסט 2025, 22:38, נערך 4 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
רדנקו
קיבל.ה  1766 לייקים

קירקגור כתב:
ranjef כתב: 18 אוגוסט 2025, 12:26
קירקגור כתב: המשפט הראשון בהודעה שהוא כתב לדעתי מלמד שמה שחשוב לו יותר מאשר מילים כמו "ערכים", "מוסר", "אנושיות" זאת הצלחה מקצועית.

לכן הניסיון להפחית במה שעופר עשה. כי מצד אחד ברור שעופר ינאי מבחינה מקצועית הוא הדבר הכי טוב שקרה להפועל. מצד שני, ברור שמבחינה אנושית אחרי הציוץ שלו אתמול, אין לו מקום במועדון שמתיימר להיות משהו שהוא לא רק "השקעה טובה" או "עסק מצליח". אז את הדיסוננס הקוגניטיבי פותרים על ידי טכנוקרטיה, והקטנה של ההיבט המוסרי.

משמח אותי לראות שלמרות שיש גם טכנוקרטים של הצלחות, יש פה אנשים רבים בתגובות שעבורם הצלחה מקצועית היא לא חזות הכל. פייר? זה אפילו מרגש. משתמשים כמו הוקיץ', רנדקו, נרקוטיקה, ואנשים שהיו בעד עופר ינאי מהרגע הראשון מראים שהצלחה בלי לב לא מושכת אותם.

מקווה שגם הוא יצטרף לאחר שהוא יבין שוב מה עשה הבעלים של הפועל תל אביב אתמול.
אני מבין טוב מאוד מה הוא עשה וזה ביאס אותי מאוד.
אני בניגוד לאחרים (שלא לומר האולטראס ששום דבר לא יספק אותם גם אם יעשה מה שירצו, כי זאת כבר שנאה אישית) לא שוכח לו את הדברים הטובים. וזה לא רק המקצועי. זה גם המטוס של המשפחות השכולות והחטופים שמימן על חשבונו בזמן שכולנו היינו במקלטים. מי עשה משהו קרוב לזה בקבוצה כלשהי? לא מדבר על העמותה ולאן הביאה אותנו.
הוא עשה טקס מרגש ביום הזיכרון בדרייב אין שבכיתי שם כמו ילדה. הוא עבר קבר קבר עם הגביע בכל הארץ. אף אחד מהדברים האלה לא מקצועי ואף אחד לא עשה את זה לפניו. אז אני לא רוצח אותו על איזה ציוץ מטופש ועצוב. לא הכל דיכוטומי, או שהוא אליל או שהוא אויב הפועל.
יש גם להבין שהוא טירון בספורט ובתקשורת שלה ועושה טעויות לפעמים. תמיד תזכרו מה החלופה.
ובתור אחד שהיה בכל מגרש רפתות עם רועי גופר ועופר נעים, אני מכיר את החלופה טוב מאוד
שים לב לאירוניה פה. אתה אומר שלא הכל דיכוטומי, אבל מציג את החלופה באופן דיכוטומי. אתה אומר שזה או עופר או מקום שמיני בליגה הלאומית. שזה או עופר או מגרש רפתות.
הוא לא אליל ולא אויב הפועל. עם זה אני מסכים.
הוא פשוט אדם, שיש בו גם טוב, אין שום ספק, אבל שהגישה שלו לא מתאימה לאופי של קהילת האוהדים, וההתבטאות של אתמול לצערי מוכיחה את זה.
זאת לא התנהלות שמתקבלת על ידי חלק עצום מהקהל של הפועל, ולראיה התגובות פה, ולראיה הכאב האדיר שחשו אתמול אוהדים יקרים שגם עשו משהו למען הפועל תל אביב, כמו למשל מאור הראל.

בסוף עופר ינאי הוא לא איש טיפש. הוא זיהה שהייתה מגמת עלייה ברמת העניין בקבוצה אחרי ההגעה לגמר הגביע, והוא הגיע למועדון עם בסיס אוהדים אדיר ופוטנציאל גדול מאוד. גם בלי עופר ינאי הפועל תל אביב תוכל להיות קבוצת צמרת בכדורסל הישראלי. גם בלי עופר ינאי הפועל תל אביב צריכה להיות קבוצת צמרת בכדורסל הישראלי. הציוץ שלו אתמול הוכיח שהוא משתמש בהפועל תל אביב כמקפצה לפוליטיקה. הציוץ הזה הוכיח שעופר ינאי שם את עצמו לפני הפועל תל אביב (ומצידו זה בסדר, מי שזה לא בסדר מצידם צריכים להיות אנחנו. ולדעתי התגובות פה אתמול מוכיחות שזה באמת לא בסדר על-ידי רוב מוחלט של האוהדים שהיו אוהדי הפועל לפני שעופר הצטרף.)
אם תכתוב את זה עוד אלף. פעם זה לא יהפוך את זה לנכון. העובדה שאתה חושב שעופר עושה שימוש בהפועל כמקפצה לפוליטיקה היא לדעתי דעה שלא מ, וסבת על כלום ואני מוכן להתערב לך שעופר לא ילך מפה לפחות בחמש השנים הקרובות אם לא יצליחו להבריח אותו במעשים מאוד קשים.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

קירקגור
קיבל.ה  261 לייקים

רדנקו כתב: 18 אוגוסט 2025, 22:20
קירקגור כתב:
ranjef כתב: 18 אוגוסט 2025, 12:26 אני מבין טוב מאוד מה הוא עשה וזה ביאס אותי מאוד.
אני בניגוד לאחרים (שלא לומר האולטראס ששום דבר לא יספק אותם גם אם יעשה מה שירצו, כי זאת כבר שנאה אישית) לא שוכח לו את הדברים הטובים. וזה לא רק המקצועי. זה גם המטוס של המשפחות השכולות והחטופים שמימן על חשבונו בזמן שכולנו היינו במקלטים. מי עשה משהו קרוב לזה בקבוצה כלשהי? לא מדבר על העמותה ולאן הביאה אותנו.
הוא עשה טקס מרגש ביום הזיכרון בדרייב אין שבכיתי שם כמו ילדה. הוא עבר קבר קבר עם הגביע בכל הארץ. אף אחד מהדברים האלה לא מקצועי ואף אחד לא עשה את זה לפניו. אז אני לא רוצח אותו על איזה ציוץ מטופש ועצוב. לא הכל דיכוטומי, או שהוא אליל או שהוא אויב הפועל.
יש גם להבין שהוא טירון בספורט ובתקשורת שלה ועושה טעויות לפעמים. תמיד תזכרו מה החלופה.
ובתור אחד שהיה בכל מגרש רפתות עם רועי גופר ועופר נעים, אני מכיר את החלופה טוב מאוד
שים לב לאירוניה פה. אתה אומר שלא הכל דיכוטומי, אבל מציג את החלופה באופן דיכוטומי. אתה אומר שזה או עופר או מקום שמיני בליגה הלאומית. שזה או עופר או מגרש רפתות.
הוא לא אליל ולא אויב הפועל. עם זה אני מסכים.
הוא פשוט אדם, שיש בו גם טוב, אין שום ספק, אבל שהגישה שלו לא מתאימה לאופי של קהילת האוהדים, וההתבטאות של אתמול לצערי מוכיחה את זה.
זאת לא התנהלות שמתקבלת על ידי חלק עצום מהקהל של הפועל, ולראיה התגובות פה, ולראיה הכאב האדיר שחשו אתמול אוהדים יקרים שגם עשו משהו למען הפועל תל אביב, כמו למשל מאור הראל.

בסוף עופר ינאי הוא לא איש טיפש. הוא זיהה שהייתה מגמת עלייה ברמת העניין בקבוצה אחרי ההגעה לגמר הגביע, והוא הגיע למועדון עם בסיס אוהדים אדיר ופוטנציאל גדול מאוד. גם בלי עופר ינאי הפועל תל אביב תוכל להיות קבוצת צמרת בכדורסל הישראלי. גם בלי עופר ינאי הפועל תל אביב צריכה להיות קבוצת צמרת בכדורסל הישראלי. הציוץ שלו אתמול הוכיח שהוא משתמש בהפועל תל אביב כמקפצה לפוליטיקה. הציוץ הזה הוכיח שעופר ינאי שם את עצמו לפני הפועל תל אביב (ומצידו זה בסדר, מי שזה לא בסדר מצידם צריכים להיות אנחנו. ולדעתי התגובות פה אתמול מוכיחות שזה באמת לא בסדר על-ידי רוב מוחלט של האוהדים שהיו אוהדי הפועל לפני שעופר הצטרף.)
אם תכתוב את זה עוד אלף. פעם זה לא יהפוך את זה לנכון. העובדה שאתה חושב שעופר עושה שימוש בהפועל כמקפצה לפוליטיקה היא לדעתי דעה שלא מ, וסבת על כלום ואני מוכן להתערב לך שעופר לא ילך מפה לפחות בחמש השנים הקרובות אם לא יצליחו להבריח אותו במעשים מאוד קשים.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk
אתה יכול לא להסכים, אבל היא בהחלט מבוססת.
1. למשל ההתבטאות הזאת מהשבוע האחרון "פוליטיקה? לא בתכניות לשנים הקרובות. קיבלתי הצעות, גם ממיקומים בכירים. עוד חמש שש שנים, אולי יהיה כיוון אחר".
2. עופר ינאי לא מתנהל מבחינה כלכלית עד כה, בלשון המעטה, כמי שרוצה למקסם רווח כלכלי.
3. התבטאות מלפני שנה "צריכים לנוע לעבר משהו חדש ורעיונות אחרים בפוליטיקה. צריך לחשוב על השיטה והמנגנון. [...] יש לנו כל כך הרבה אנשים מוכשרים במגזר העסקי שיודעים לחשוב אסטרטגית, יודעים להתפשר, פרגמטיים ולא מפחדים לקבל החלטות".
4. התרומה לאתר מידה
5. אמנם לא אינדיקטור בפני עצמו, אבל בצירוף שאר הסיבות כן: העובדה שאחותו מאוד פוליטית ועוסקת בנושא הרבה.
6. ההתבטאות אתמול. העובדה שהיה לו חשוב באופן פומבי להבהיר שהפוסט הזה לא על דעתו.

אגב, גם מאור הראל כתב זאת אתמול, ויצא לי לדבר עם לא מעט אנשים שגם סבורים כך. זה כמובן לא טיעון חזק בפני עצמו, אבל זה לא שזאת הנפצה חסרת הקשר ובסיס.

יכול להיות שהוא לא ילך לפוליטיקה אגב. אבל אני אופתע מאוד אם לא. ובכל מקרה גם אם לא לפוליטיקה, ברור שהוא משתמש בהפועל בשביל ההכרה התקשורתית, תשומת הלב, והיוקרה. זה לא בהכרח דבר רע, אבל אתמול זה היה צעד רחוק מדי.
Charlie
קיבל.ה  927 לייקים

מילפורד כתב:

.
מה הכוונה "מי קובע"?
קובעים "אנשי האידאה"....
רק הפועל
קיבל.ה  2703 לייקים

אני מאוד מקווה שהתגובות ברשתות החברתיות לא מייצגות את רוב הקהל כי אם כן יש פה רוב שלא רוצה את עופר בהפועל וזו בעיה קשה וחמורה , מאוד מאכזב שאוהדים לא יודעים להעריך את הבנאדם הזה ומה שעשה עבור המועדון
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

Charlie כתב: 18 אוגוסט 2025, 23:52
מילפורד כתב:

.
מה הכוונה "מי קובע"?
קובעים "אנשי האידאה"....
"אנשי האידאה" ... כמובן בזלזול , למה זה טוב ? זה עושה לך נעים ? גורם לך להרגיש צודק וחכם יותר ? להקטין אנשים אחרים מעמיד לך ?

לפי מה שאני מבין , הכוונה שלך היא שיש התנגשות בין "אנשי האידאה" לאנשי "הסגידה למלך" (הייתי חייב להחזיר בקטנה, בשביל הקטע) ?
זה לא יכול להיות ,סתם אנשים עם מחשבה שונה ?

ולגבי מי קובע ,
ינאי קובע הכל. הוא יכול לשקר. הוא יכול לפרסם פוסטים מטרידים , הוא יכול לספר כי הוא איש פשרות ובשיחות עם האוהדים לקלל ולהגיד שהוא לא רואה אותם ממטר ושם עליהם זין , הוא יכול להגיד שהוא המשיח של הפועל , והוא בעצם הפועל , הוא יכול הכל .
הוא יכול כי הוא שם מליונים והוא הבעלים , ובעיקר כי רוב האוהדים איתו .
האם זה בצדק או לא , זה כבר לא חשוב ולא מעניין יותר .
סמל אישי של משתמש
red in blood
קיבל.ה  463 לייקים

bambo_leo כתב: 18 אוגוסט 2025, 11:34
ranjef כתב: 17 אוגוסט 2025, 23:10 מקום שמיני בליגה לאומית אולי.
בלי עופר עם הגרעון שהעמותה הביאה אותנו אליו היינו מתפרקים בוודאות, זו רק שאלה של זמן.
התבטאות אומללה של עופר היום, ולהכניס פוליטיקה זה חרא אבל במדינה שלנו הכל הפך לדיון כזה, אבל דבר אחד אי אפשר לשים בספק - את הדאגה שלו למשפחות השכולות והחטופים, כי יש עובדות של מה הוא עושה בשבילן. ואף אחד לא עשה ולא יעשה דבר כזה.
ההייטרים רק חיכו לנפילה כזאת, כאילו שבשאר הימים הם מריעים לו ושמחים שהוא מחתים את מיציץ או בנצחונות הירואיים.
יש כאלה ששום מילה טובה לא ראיתי ברשתות מהם אחרי הזכייה בפאקינג יורוקאפ ("אוהדי הפועל" כן?), אבל אחרי הפסדים או אחרי הודעה כמו היום - הרשת קורסת מהפוסטים שלהם.
ההתבטאות של עופר היא לא רק "אומללה", והיא חלק משרשרת ארוכה של התבטאויות ומעשים. למי אכפת ממיצ'יץ' לעזאזל אם הפועל היא לא הפועל?
ניסחת את ההודעה הזאת עם הראש בתוך ערימת חול?
הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
התפקיד של ינאי זה לדאוג לקדם את הקבוצה ולהביא שחקנים כמו מיצ׳יץ או אחרים.
התפקיד שלנו זה לדאוג שהקבוצה הזו תהיה במהותה הפועל. אנחנו הפועל, וזה לא משתנה בגלל ינאי.
"אנחנו אולי קהל פרובוקטיבי, קהל שנון, קהל עם לשון חריפה וחדה, ולפעמים חסרת רחמים, אבל אנחנו לא גזענים."
- עומר חרמש ז״ל
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

red in blood כתב: 19 אוגוסט 2025, 05:18
ranjef כתב: 17 אוגוסט 2025, 23:10 מקום שמיני בליגה לאומית אולי.
בלי עופר עם הגרעון שהעמותה הביאה אותנו אליו היינו מתפרקים בוודאות, זו רק שאלה של זמן.
התבטאות אומללה של עופר היום, ולהכניס פוליטיקה זה חרא אבל במדינה שלנו הכל הפך לדיון כזה, אבל דבר אחד אי אפשר לשים בספק - את הדאגה שלו למשפחות השכולות והחטופים, כי יש עובדות של מה הוא עושה בשבילן. ואף אחד לא עשה ולא יעשה דבר כזה.
ההייטרים רק חיכו לנפילה כזאת, כאילו שבשאר הימים הם מריעים לו ושמחים שהוא מחתים את מיציץ או בנצחונות הירואיים.
יש כאלה ששום מילה טובה לא ראיתי ברשתות מהם אחרי הזכייה בפאקינג יורוקאפ ("אוהדי הפועל" כן?), אבל אחרי הפסדים או אחרי הודעה כמו היום - הרשת קורסת מהפוסטים שלהם.
ההתבטאות של עופר היא לא רק "אומללה", והיא חלק משרשרת ארוכה של התבטאויות ומעשים. למי אכפת ממיצ'יץ' לעזאזל אם הפועל היא לא הפועל?
הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
התפקיד שלנו זה לדאוג שהקבוצה הזו תהיה במהותה הפועל. אנחנו הפועל, וזה לא משתנה בגלל ינאי.
נשמה , לא קלטת עדיין עם מי יש לך עסק .
הפועל זה עסק ובעסק מילים כמו רגש וזהות הן לא חלק מהלקסיקון .
האיש עם כל הזכויות שלו וההצלחה שלו בעולם העסקים רואה בהפועל עסק , ועסק שהוא הבוס שלו , ועסק שיתנהל כמו שהוא רוצה ומאמין , ומי שמפריע לו בהתנהלות הזו הוא מיותר וניתן לוותר עליו .
ובהסתכלות שלו גם בצדק , כי זה העסק שלו .
הדעה שלך , שלי ושל התומכים הכי גדולים שלו , לא מזיזים לו בפיפס .
ושוב יכול להיות שזה לגיטימי כי הוא הצליח להביא גביע ארופה והוא משקיע מליונים .
זה נתן לו את הקרדיט להתנהל כמו שהוא מתנהל מבחינת רוב הקהל .
El dudernio
קיבל.ה  1663 לייקים

2 הסנט שלי על המקרה

א. אני מובך בעיקר בשביל עופר. כל מי שטוען שהוא "פגע" בקהילה מוזמן להסתכל בכל מקום כולל פה מצד מרבית התומכים שלו מה דעתם על הציוץ הזה. ולהבין שהקהילה אמרה את דעצה בצורה מאוד נחרצת, ובניגוד לאי אלו טענות לא מבוססות שמנסים להדביק על חבריה היא לא אומרת אמן כשמנופפים לפניה בשטרות.

ב. תפיסתו הפוליטית של עופר, ומשנתו בנושא המלחמה משל היה מקיאוולי לא מעניניים אותי ולא משפיעים על תמיכתו בהפועל ועל העמדת קבוצה תחרותית וטובה, עופר יכול להיות מבחינתי הנסיך בכבודו ובעצמו, אני לא אצביעמלו בבחירות אם הוא יחליט לרוץ לפוליטיקה אבל אני בהחלט יתמוך בהפיכת הפןעל תל אביב למועדון כדןרסל בכיר באירופה.
El dudernio
קיבל.ה  1663 לייקים

Red roy כתב: 19 אוגוסט 2025, 06:31

האיש עם כל הזכויות שלו וההצלחה שלו בעולם העסקים רואה בהפועל עסק , ועסק שהוא הבוס שלו , ועסק שיתנהל כמו שהוא רוצה ומאמין , ומי שמפריע לו בהתנהלות הזו הוא מיותר וניתן לוותר עליו .
רוי כפרה.
זה לא נותן לו שום קרדיט והוא חשוף לביקורת שהפישוט יודע שהוא מקבל על במקרה הזה. אבל עופר הוא לא רק הבעלים של הפועל הוא גם אדם פרטי עם אדיאוליה ודעות עצמאיות, שאנחנו יודעים על קיומן בקצה השני של האני מאמין בו אנו מחזיקים.

בא גם כששכטר שלף את הכיפה זה נראה לי מפגר ולא "הפועל" זה לא אומר שלא חגגתי בשער ושלחתי את שכטר לבית וגן.
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

El dudernio כתב: 19 אוגוסט 2025, 06:48
Red roy כתב: 19 אוגוסט 2025, 06:31

רוי כפרה.
זה לא נותן לו שום קרדיט והוא חשוף לביקורת שהפישוט יודע שהוא מקבל על במקרה הזה. אבל עופר הוא לא רק הבעלים של הפועל הוא גם אדם פרטי עם אדיאוליה ודעות עצמאיות, שאנחנו יודעים על קיומן בקצה השני של האני מאמין בו אנו מחזיקים.

בא גם כששכטר שלף את הכיפה זה נראה לי מפגר ולא "הפועל" זה לא אומר שלא חגגתי בשער ושלחתי את שכטר לבית וגן.
שיהיה אדם פרטי , לא אכפת לי הדעות שלו .
שהוא מגיב לפוסט רשמי של הקבוצה שלי הוא לובש את החליפה הציבורית שלו .
ששכטר שם את הכיפה לא היתה לי בעיה בכלל , מבחינתך זה היה מפגר , סבבה . מה שינאי עשה בפוסט הזה הוא דוחה , חסר התחשבןת , ניתוק טוטאלי , וזו היתה מראה קטנה לכל הנתנהלות שלו במועדון שהוא רואה כשלו לחלוטין .

ככה בדיוק הוא התנהג גם בתור איש הפשרות מול הקהל .

אבל מאד חשוב לי להדגיש , אני לגמרי מבין אוהדי הפועל תל אביב שמבחינתם הוא המשיח . הם אוהדי הפןעל תל אביב שהחלומות שלהם קרובים להתגשם עם ינאי כבעלים והרומנטיקה שעליה אני מדבר היא ילדותית , היא פאסה וחסרת חשיבות .
El dudernio
קיבל.ה  1663 לייקים

הפועל כמועדון הביע תמיכה בקבוצה.

ינאי כאדם פרטי שהוא בעלי המועדון דאג הלא יהיה לכך ייזכור בפומבי.

חברי הקהילה יצאו נגד ינאי.

מי שרוכש מנוי להפועל ומי שתומך בה לא תומך בקרקס השיט שואו של עופר ינאי. הוא תומך בהפועל לפעמים למרות זה.
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

El dudernio כתב: 19 אוגוסט 2025, 07:20 הפועל כמועדון הביע תמיכה בקבוצה.

מי שרוכש מנוי להפועל ומי שתומך בה לא תומך בקרקס השיט שואו של עופר ינאי. הוא תומך בהפועל לפעמים למרות זה.
מסכים לגמרי וגם אני לא מצליח להבין את מי שתכנן לקנות מנוי , והחליט עכשיו לא לקנות רק בגלל האמירה של ינאי .
אבל שכל אחד יעשה מה הוא חושב שנכון לעשות .
Nati
קיבל.ה  2045 לייקים

Red roy כתב:

מסכים לגמרי וגם אני לא מצליח להבין את מי שתכנן לקנות מנוי , והחליט עכשיו לא לקנות רק בגלל האמירה של ינאי .
שנה שעברה קנית מנוי.
השנה תקנה מנוי?
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

Nati כתב: 19 אוגוסט 2025, 08:01
Red roy כתב:

שנה שעברה קנית מנוי.
השנה תקנה מנוי?
שנה שעברה קניצי מנוי לדרייב אין .
השנה אני לא אקנה מנוי
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1855 לייקים
יצירת קשר:

red in blood כתב: 19 אוגוסט 2025, 05:18 הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
אני חושב שהזהות של הפועל שברירית בהחלט, המדינה משתנה ואיתה גם הקהל (גם האולטראס אגב).
אבל יותר חשוב מזה. בשבילי באופן אישי, התחושה בשנה האחרונה היא שאני פחות ומגיע מגיע להנות, ויותר ויותר מגיע "למרות". וכל פעם מצטרף עוד "למרות" שכזה. והפעם זה חתיכת "למרות".
אני באופן אישי לא הייתי חייב יורוליג ולהתמודד על אליפות בשביל להנות. והשנה האחרונה היתה אחת השנים שהכי פחות נהניתי לבוא למשחקים.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
מילפורד
קיבל.ה  2649 לייקים

זאת אמירה מאוד מוזרה בעיני.
ומציגה לדעתי את הבעיה של הכדורסל בארץ (ואולי באירופה?) שבעצם אומרת שאתה לא בא בשביל הכדורסל.
אני באופן אישי, אוהב כדורסל, וזה שזכיתי לראות כדורסל יותר טוב מהקבוצה שאני אוהב עשה לי מאוד טוב, במיוחד הזכייה סוף סוף בתואר ראשון מאז פחות או יותר הבר מצווה שלי.

בעצם , כשאני חושב על זה, אולי זה כן ברור לי.
הרי ככה אני מרגיש לגבי הקבוצת כדורגל.
מה קצת עוזר לי להבין את מתנגדי ינאי, אנשים שבאים בעיקר מאהדה לכדורגל , לא באמת איכפת להם הכדורסל, איכפת להם הנוסטלגיה.
אז אני מבקש מאותם אנשים , להתחשב בבקשה בנו , אוהדי הפועל שכן איכפת להם מרמת הכדורסל שהם רואים, תפרגנו לנו סוף סוף לבוא ולהנות ממה שהפועל מראה לנו ולא רק לבוא למשחקים בשביל לסבול.

למי שמשום מה עוד לא קרא את הספר של @purvis short , ממליץ לעשות זאת, אולי תתחברו קצת יותר לתחושות של מה שעברנו עד הלום כדי להגיע למצב שסוף סוף יש לנו קבוצה מנצחת.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1855 לייקים
יצירת קשר:

באמת? בדיוק הפוך. זה מאד מוזר לאמר שרק אם אתה מתמודד על אליפות ותואר אז כיף לך באמת לבוא למשחקים.
כי אם זה המצב אז כולם בעצם צריכים לאהוד קבוצה אחת בדיוק וזהו. וגם את זה מדי פעם לשנות.
עושה לי טוב מאד לנצח ולזכות בתארים. אבל אם זה הדבר היחיד שהיה משפיע לי על ההנאה מללכת למשחקים, כבר מזמן הייתי מפסיק ללכת.
אתה אוהב ללכת להצגות רק אם זאת ההצגה הכי טובה? נהנה במסעדה רק אם האוכל מושלם? עזוב את זה, כשאתה הולך לשחק בשכונה עם חברים - אתה באמת נהנה רק אם אתה מנצח? או שבכל הדברים האלו המסביב זה חלק לא פחות חשוב, לפעמים אפילו יותר חשוב, מהסיבה הפורמלית שיצאת מהבית?

אהדת ספורט היא בסופו של דבר פעילות חברתית. ברור שנצחונות הופכים אותה להרבה יותר כיפיים, אבל לכולנו לנצח כל הזמן זה לא הדבר היחיד שחשוב. מי פחות מי יותר. אני מאד נהנה מתארים, מאד נהנה מנצחונות. אבל חלק לא פחות חשוב זה המסביב. לפגוש חברים, לעודד, האוירה במגרש. הוייב סביב הקבוצה, ההזדהות עם המועדון.
ןהרבה מאלו מאד נפגעו בשנה האחרונה בתחושות שלי. היו הרבה מאד נצחונות ותואר היסטורי. ואחלה שחקנים ברמה האישית. זה היה כיף מאד. אבל כשכל הזמן מתעסקים בחרא שמסביב, כשיש חברים ותיקים שלא רוצים לבוא, כשיש פיצול בקהל, כשיש תחושה שהמועדון מנותק מהקהילה בדברים הכי בסיסיים, כשיש הדלפות וספינים בלי הפסקה, כשאנחנו במקום שמרגיש הכי רחוק מבית, זה מאד מאד מוריד מהכיף.
וכן, כשהבעלים של המועדון מסוגל להתנהל בצורה כ"כ אטומה וחסרת רגישות בנושא שהוא בדמי, זה גם מאד מאד מוריד מהכיף וההזדהות.
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
Red_man
קיבל.ה  1592 לייקים

הפועל כתב: 19 אוגוסט 2025, 08:50
red in blood כתב: 19 אוגוסט 2025, 05:18 הזהות של הפועל כל כך שברירית בעינך, שבעלים שלא מגיע מתוך הקהילה יכול לבטל את הזהות הזו במעשה כזה או אחר?
אני חושב שהזהות של הפועל שברירית בהחלט, המדינה משתנה ואיתה גם הקהל (גם האולטראס אגב).
אבל יותר חשוב מזה. בשבילי באופן אישי, התחושה בשנה האחרונה היא שאני פחות ומגיע מגיע להנות, ויותר ויותר מגיע "למרות". וכל פעם מצטרף עוד "למרות" שכזה. והפעם זה חתיכת "למרות".
אני באופן אישי לא הייתי חייב יורוליג ולהתמודד על אליפות בשביל להנות. והשנה האחרונה היתה אחת השנים שהכי פחות נהניתי לבוא למשחקים.
זה שהמדינה, הקהל והאולטראס משתנים זה לא קשור לינאי.
התחלתי ללכת למשחקים של הפועל לפני שידעתי לגבש דעה על נושאים חברתיים. בוא נגיד את זה ככה רוב האנשים מתחילים ללכת למשחקים ולאהוד קבוצות הרבה לפני שהם מגבשים סל ערכים. אהדה לקבוצה זה אירוע די רנדומלי
Red roy
קיבל.ה  185 לייקים

מילפורד כתב: 19 אוגוסט 2025, 09:06 זאת אמירה מאוד מוזרה בעיני.
ומציגה לדעתי את הבעיה של הכדורסל בארץ (ואולי באירופה?) שבעצם אומרת שאתה לא בא בשביל הכדורסל.
אני באופן אישי, אוהב כדורסל, וזה שזכיתי לראות כדורסל יותר טוב מהקבוצה שאני אוהב עשה לי מאוד טוב, במיוחד הזכייה סוף סוף בתואר ראשון מאז פחות או יותר הבר מצווה שלי.

מה קצת עוזר לי להבין את מתנגדי ינאי, אנשים שבאים בעיקר מאהדה לכדורגל , לא באמת איכפת להם הכדורסל, איכפת להם הנוסטלגיה.
אז אני מבקש מאותם אנשים , להתחשב בבקשה בנו , אוהדי הפועל שכן איכפת להם מרמת הכדורסל שהם רואים, תפרגנו לנו סוף סוף לבוא ולהנות ממה שהפועל מראה לנו ולא רק לבוא למשחקים בשביל לסבול.

למי שמשום מה עוד לא קרא את הספר של @purvis short , ממליץ לעשות זאת, אולי תתחברו קצת יותר לתחושות של מה שעברנו עד הלום כדי להגיע למצב שסוף סוף יש לנו קבוצה מנצחת.
נה קח לפחות אחד
מפרגן לך , לך תהנה ותעודד בטירוף
גם כתבתי את זה פה לפחות 2000 פעם .
חושב שאתה טועה , חושב שאתה מסונוור וחושב שהוא יצר פילוג בקהל בכוונה .
אבל זה שלך

האם תפרגן לי שאני מחרים וחושב עליו את כל מה שכתבתי שתי שורות למעלה ?
האם אני כמו ששאר חברייך פה אומרים פעם אחרי פעם רוצה רק בהרס הפועל ?
טכנית לארז
קיבל.ה  2168 לייקים

מילפורד כתב: 19 אוגוסט 2025, 09:06 זאת אמירה מאוד מוזרה בעיני.

"אנשים שבאים בעיקר מאהדה לכדורגל, לא באמת איכפת להם הכדורסל". אתה קורא מחשבות? קורא הרגשות של אנשים? לפי מה אתה קובע על אנשים ש"לא באמת איכפת להם"?
עכשיו מי שמתנגד לינאי, סביר שלא באמת איכפת לו מהפועל כדורסל. טוב לדעת. עלק "תפרגנו לנו". רק למילפורדים איכפת. ליתר לא באמת.

אגב, הבעיה של הכדורסל באירופה היא שהליגות המקומיות חסרות כל חשיבות, בגלל ארגון יולב שלו אתה, ינאי והלהקה כ"כ סוגדים כנראה.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
ranjef
קיבל.ה  1620 לייקים

הפועל כתב: 19 אוגוסט 2025, 09:16 באמת? בדיוק הפוך. זה מאד מוזר לאמר שרק אם אתה מתמודד על אליפות ותואר אז כיף לך באמת לבוא למשחקים.
כי אם זה המצב אז כולם בעצם צריכים לאהוד קבוצה אחת בדיוק וזהו. וגם את זה מדי פעם לשנות.
עושה לי טוב מאד לנצח ולזכות בתארים. אבל אם זה הדבר היחיד שהיה משפיע לי על ההנאה מללכת למשחקים, כבר מזמן הייתי מפסיק ללכת.
אתה אוהב ללכת להצגות רק אם זאת ההצגה הכי טובה? נהנה במסעדה רק אם האוכל מושלם? עזוב את זה, כשאתה הולך לשחק בשכונה עם חברים - אתה באמת נהנה רק אם אתה מנצח? או שבכל הדברים האלו המסביב זה חלק לא פחות חשוב, לפעמים אפילו יותר חשוב, מהסיבה הפורמלית שיצאת מהבית?

אהדת ספורט היא בסופו של דבר פעילות חברתית. ברור שנצחונות הופכים אותה להרבה יותר כיפיים, אבל לכולנו לנצח כל הזמן זה לא הדבר היחיד שחשוב. מי פחות מי יותר. אני מאד נהנה מתארים, מאד נהנה מנצחונות. אבל חלק לא פחות חשוב זה המסביב. לפגוש חברים, לעודד, האוירה במגרש. הוייב סביב הקבוצה, ההזדהות עם המועדון.
ןהרבה מאלו מאד נפגעו בשנה האחרונה בתחושות שלי. היו הרבה מאד נצחונות ותואר היסטורי. ואחלה שחקנים ברמה האישית. זה היה כיף מאד. אבל כשכל הזמן מתעסקים בחרא שמסביב, כשיש חברים ותיקים שלא רוצים לבוא, כשיש פיצול בקהל, כשיש תחושה שהמועדון מנותק מהקהילה בדברים הכי בסיסיים, כשיש הדלפות וספינים בלי הפסקה, כשאנחנו במקום שמרגיש הכי רחוק מבית, זה מאד מאד מוריד מהכיף.
וכן, כשהבעלים של המועדון מסוגל להתנהל בצורה כ"כ אטומה וחסרת רגישות בנושא שהוא בדמי, זה גם מאד מאד מוריד מהכיף וההזדהות.
הדבר האחרון שאפשר לומר על אוהדי הפועל (בפרט כדורסל) זה שהם באים בגלל הצלחות/התמודדות על תואר.
הכדורגל זה מכונת תארים והצלחות לעומת הכדורסל.
ולכן הוא אמר שבספר של פרביס אפשר לראות קצת מה קרה ב-40 השנים שהלכנו במדבר. אין ספק שחלק גדול מהקהל כיום (שלא לומר רוב האולטראס) לא הכיר את זה על בשרו.
אין עוד קהל או קבוצה שהיו קמים ככה מעפר כמו שהפועל קמה, עם גרעין קהל שהלך איתה גם בימים העצובים ביותר, והו הו, כמה שהיו כאלה.
אולי זה התקבע, אבל אלו לא "הערכים של הפועל", להפסיד ולהתרגש מוינסט קאונסיל. זה היה כורח המציאות, לא בחירה.
הקהל (ברובו) רוצה הצלחות,תארים, קבוצה תחרותית, ושהילדים יהיו גאים ללכת לבית ספר, אחרי 100 שנה של השפלות.
גם בכדורגל הקהל גדל אחרי הדאבל וכו'. נוהלו על זה פה עשרות דיונים.
ושוב - אם מחר ספרא מביא את לבנדובסקי להפועל, כל קהילת הפועל (כולל האולטראס) פותחים שמפניות,בונים לו פסל, ואך אחד לא אומר שאלו לא "ערכי הפועל".
טכנית לארז
קיבל.ה  2168 לייקים

לא חושב שמישהו ממתנגדי ינאי מספר שהערכים של הפועל זה להפסיד, לרצות שחקנים גרועים או להעדיף כשלונות וכל מה שמתארים פה.
כנראה שנוח מאוד לתומכיו של ינאי להציג את מתנגדיו ככאלה שהפועל בשבילם היא להפסיד ולהיות גרוע.
הערכים של הפועל שעליהם ינאי משתין לא קשורים לפן המקצועי (אולי למעט הרעיון של לשחק עם 40 זרים, שזה גם משהו שאם אתה רוצה להצליח היום אתה חייב להתיישר לפיו כנראה. בדיוק כמו שלפני 3 שנים התחלנו לשחק עם 5 זרים), הם קשורים לדברים שמחוץ למגרש.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
שליחת תגובה