1. זה אירוני, כי שוב אתה עושה וואטאבוטיזם. התגובה האחרונה שלך הייתה מתנשאת ומזלזלת. תהיה ישר: האם זה נכון או לא?הוקיץ' כתב: ↑18 אוגוסט 2025, 14:51 קירקגור, זה שאתה מאשים אותי בהתנשאות וזלזול אחרי שאתה מקפיד פה לחלק ציונים לרמת הטיעונים והאינטליגנציה של אנשים, זה באמת פרייסלס. כנראה שאתה מאמין שאם תקרא לעצמך על שם פילוסוף ותעשה ניים דרופינג לכמה מושגים שלמדת זה יתן איזשהו תוקף לטיעוו שלך.
לגבי הוואטאבאוטיזם לטענתך, זה רחוק מהאמת, בלשון המעטה. אני לא מנסה להגן על עופר, אפילו כתבתי הודעה מאוד נחרצת וחד משמעית אתמול על כמה הציוץ שלו שערורייתי ומבייש אותי בתור אוהד הפועל. אבל אתה מציע פה משהו מאוד קיצוני, אתה טוען שמי שקנה את הקבוצה הזאת ביושר והשקיע בה סכומי כסף עצומים לא צריך להיות הבעלים כי הוא עשה פעולה שרוב אוהדי הפועל לא מסכימים איתה ברמה הערכית (טעון הוכחה, אבל ניחא). אם הגישה היא כל כך קיצונית ונחרצת, וההיצמדות לערכים כל כך נוקשה ובלתי מתפשרת, הייתי מצפה לראות את אותם גורמים בקהל המתנגדים לעופר מביעים את אותה גישה גם במקרי עבר, שלתפיסתי היו פסולים בהרבה ממה שקרה אתמול. העובדה שלא רק שזה לא קרה, אלא שפשוט לא שמענו גרם של ביקורת או מחאה בזמנו, רק גורם לי לחשוב שהמניעים פה הם אחרים לגמרי.
אני לא מצפה מאף אדם שיהיה אכפת לו מכל סוגייה במידה שווה או שיהיה פעיל לטובת כל המטרות באותה רמה, אבל הפערים פה כל כך זועקים לשמיים שהמסקנה בעיני מתבקשת. רוצה לקרוא לזה וואטאבוטיזם? תפדאל.
אבל אתה שוב עושה וואטאבוטיזם ומדבר על תגובות קודמות שלי כדי לשנות את המוקד מהתגובה המתנשאת שלך.
2. שוב התייחסת לצורה של הטיעון במקום למהותו. הרי אני לא טענתי שעופר לא ראוי להיות הבעלים בגלל שהוא עשה פעולה אחת ספציפית שנוגדת את עקרונות הקהל, אלא בגלל מהות הפעולה. בגלל התוכן שלה.
3. אני לא מדבר בשם גורמים אחרים בקהל אלא בשם עצמי. ייתכן שעקב הבאזז התקשורתי סביב מה שקרה אתמול הייתי מודע יותר לכשל המוסרי הערכי החמור מאשר במקרה של העמותה (אני אגב מסכים איתך שאם העמותה לא יכלה לשלם שכר לעובדים שלה היא גם לא ראויה). לגבי התוכן של הביקורת שלך על העמותה אין לי ויכוח. אני לוקח את המילה שלך שמה שהעמותה עשתה היה לא פחות חמור.
בנוסף, באופן אישי אני נוטה להיות סלחן יותר כלפי התנהגות שבאה מחולשה מאשר להתנהגות כוחנית שנועדה להרים לאדם על ידי הורדת אחרים.
אני לא טוען שהוא לא צריך להיות הבעלים כי הוא עשה פעולה אחת לא בסדר. אני טוען זאת בגלל הפעולה עצמה. אישית, אני חושב שיש עוד הרבה דברים קטנים ובינוניים שהוא עשה לא בסדר, וייתכן שאם מה שהוא היה עושה אתמול הייתה הפעם הראשונה שהוא טועה, כן הייתי סלחן יותר. אני לא יודע מה היה קורה אם. זה ייתכן. אבל זה מצטרף להתבטאויות שלו על פוליטיקה, זה מצטרף למפגני כוח נוספים, להתבטאויות לא יפות, לסכסוכים, לאי אמירת אמת, ועכשיו זה? אני לא חושב שהוא האיש שראוי לעמוד בראש המועדון שאנחנו אוהבים.
לא חשבתי את זה עד אתמול.
אבל מה שהוא עשה אתמול, הדרך שהוא עשה את זה, לדעתי מגיע לנו מישהו שאנחנו יכולים גם אם לא להסכים על הכל, לא להתבייש בעקבותיו.