עופר, אני מודה, אני לא מגדולי תומכיך ולא מעריץ שלך.Oferyy כתב: ↑31 מאי 2025, 22:17 קראתי שבוע טוב.
לכל מי שמדבר פה על איפוק אני חושב שהייתי הדלהי לאמה בחודשים האחרונים. קללות בכל משחק חוץ, מכתבי איומים על בסיס שבועי וכלום, אפס תגובה מצידי.
הקללות לבת שלי זה קו פרשת מים שאי אפשר לחזור ממנו אחורה. אני לא מתכוון לנרמל את זה. נירמלנו קללות לחברי הנהלה וקיבלנו מכות לחברי הנהלה. מישהו חושב שאני מתכוון לחכות? מישהו שהוא אבא? תודה.
עכשיו שזה ברור אני רוצה לומר משהו לגביכם. אני אטפל בכל המעורבים בדרכי שתהיה מאוד יסודית ולא מתפשרת. מה שאתם יכולים לעשות זה להיות ברורים בבחירה שלכם כקהילה. אני יודע שרוב הקהל בעדי ובעד הדרך ומתעב אותם, קיבלתי אגב עשרות פניות מאוהדים שהוכו ביציע במשחק הזה כי שרקו בוז בקללות. בלי קשר לקללות לילדה שלי זה משהו שאתם חיים איתו?
ממליץ להסתכל על ההיסטוריה של אלונה בבאר שבע. היה שלב שהאלימים חצו גבול והיא עזבה היא חזרה בגלל שהיה גיבוי קהילתי חד משמעי לה ולדרך שלה.
מצד שני, אם הבחירה היא בינך לבין האולטרס, אני בוחר בך כל יום פעמיים.
אבל למרות זאת, יש לי כמה דברים שבהם אני חולק עליך.
גם לגבי ההודעה הזאת שלך יש לי כמה הערות:
1. הדלאי לאמה נערץ על ידי מיליונים בעולם לא כי מדי פעם הוא מתעצבן ונהיה ערס, אלא כי הוא הדלאי לאמה. תמיד. לא משנה מה.
להיות דלאי לאמה 99% מהזמן ובאחוז הנוסף להיות ההפך - זה בעצם שום דבר. גם רוב העבריינים הם אנשים נחמדים ברוב הזמן.
2. אני מבין ומסכים שקללות לבת שלך זה לא דבר שאמור להיות מקובל או מנורמל. יש דרכים להילחם בזה.
להתנקם ו\או לרדת לרמה של המקללים - לא דבר שעושה לך טוב, לא דבר שטוב לקהילת אוהדי הפועל (שבצדק אתה רואה את עצמך כדמות מובילה בה) וגם לא דבר שיעזור לך נגד מי שמקלל אותה
3. אוהדים שסובלים מאלימות - בדיוק כמו קללות לילדה, זה דבר שאסור לקבל. יש דרכים להתמודד עם זה ודרכים לטפל בזה בצינורות המקובלים. גם פה לא שווה ולא מועיל לרדת ברמה.
4. לצערי אני חולק עליך בנוגע ל"רוב הקהל...מתעב אותם". הרבה אנשים לא מתעבים אותם בכלל. להרבה אנשים יש פינה חמה בלב בשבילם. הרבה אנשים מוכנים לסלוח להם על דברים שלא ייסלחו. לא יודע להגיד כמה זה באחוזים, אבל תביא בחשבון שאנשים מכירים אותם כבר חצי יובל ואותך שנתיים.
בקיצור, אל תניח ואל תצפה שכולם יהיו בעדך ולכן כל מה שתעשה יתקבל בברכה או אפילו יעבור בשקט. אני חושב שהרוב בעדך, אבל לא בכל תנאי.
בהינתן שכך, גם אם אתה רוצה להילחם באולטרס ולהיכנס בהם חזיתית (לדעתי לא הכרחי ואולי גם לא הכי חכם), יש דרכים יותר טובות וחכמות לעשות את זה מהדרכים שאנחנו קוראים עליהן בתקשורת.