על סגרים ונגיפים (אשכול קורונה)

המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל

האם תהיה מוכן להתחסן בחיסון כאשר תהיה לך האפשרות?

כן
90
74%
לא
19
16%
מתלבט
13
11%

סך הכול הצבעות: 122
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 17 מרץ 2022, 13:44 אוקיי. הנה דוגמא לשיפוט מציאות תקין
אתה אשכרה כמו ההוא מהבדיחת דודים הזאת, שאומר לאשתו "אחד נוסע הפוך? כולם נוסעים הפוך!!"
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
טכנית לארז
קיבל.ה  1958 לייקים

הפרשנות 3> (וכמובן אתה ואתה)
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
D&3
קיבל.ה  1005 לייקים

חסינות עדר, מיצג #28
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

D&3 כתב: 18 מרץ 2022, 00:14

חסינות עדר, מיצג #28
אולי הפעם סוף סוף בתי החולים יקרסו
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

דל פיירו כתב: 18 מרץ 2022, 01:38
D&3 כתב: 18 מרץ 2022, 00:14

חסינות עדר, מיצג #28
אולי הפעם סוף סוף בתי החולים יקרסו
נותר רק לקוות. בהחלט מתסכל שעדיין לא קרסו עבור ההיסטריה הכללית. זה כנראה בזכות החיסונים, שאחריהם מספר הנדבקים, החולים קשה והמתים גבוה מאי פעם.

(או במילים אחרות - אין ולא הייתה סכנה לקריסה של מערכת הבריאות ברוב המקומות בעולם, ובוודאי בישראל. גם כשהכל פתוח אין סיכוי שזה יקרה. שגעת הקורונה זה הבלוף הגדול בעשרות השנים האחרונות, מבין אלו שאני מכיר, ומי שממשיך לשתף איתה פעולה ולעודד אותה נע על הקשת של טמטום ורשעות).
אינתי עומרי, הפועל.
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

תשמחו לשמוע שבאופן עקבי בשבוע האחרון בישראל, באוכלוסייה עד גיל 60, מחוסנים נדבקים פי 2 יותר מלא מחוסנים, לפי משרד הבריאות, לאחר חישוב ל-100 אלף תושבים. לכו להתחסן.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
הפועל
קיבל.ה  1710 לייקים
יצירת קשר:

אפשר לנעול כבר את האשכול הזה? לופ אינסופי של טענות צ'רי פיקינג מול לינקים למחקרים וכו. מתיש
נעשינו לנטל, אנו וזיכרונותינו, ובסופו של דבר נמכרנו
היינו של ההסתדרות, אבל עכשיו כבר לא
איש אחד, מוישה, בא וקנה אותנו
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

על פניו, אם נראה לצורר שבפרק זמן שרירותי כלשהו במקום שרירותי כלשהו בקבוצה דמוגרפית כלשהי יצא שהחיסון הביא לצמצום בהדבקה, הוא יחזור בתשובה וירוץ לעשות שלושה-ארבעה חיסונים ברצף.
הרי אחרת הוא לא היה מזלזל בנו עד כדי כך כמו שהוא עשה בהודעה האחרונה.
מי מתנדב לספר לו?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
הַחַיִּ֤ים וְהַמָּ֙וֶת֙ נָתַ֣תִּי לְפָנֶ֔יךָ, הַבְּרָכָ֖ה וְהַקְּלָלָ֑ה - וּבָֽחַרְתָּ֙ בַּחַיִּ֔ים
* המציג אינו רופא
Noam
קיבל.ה  245 לייקים

לא יודע מה איתך, אותי ההודעה האחרונה שלו שכנעה שהחיסון מגביר הדבקה.
D&3
קיבל.ה  1005 לייקים

וזה דבר טוב כי זה מקרב אותנו לחסינות עדר!
El dudernio
קיבל.ה  1556 לייקים

האדום הצורר כתב:תשמחו לשמוע שבאופן עקבי בשבוע האחרון בישראל, באוכלוסייה עד גיל 60, מחוסנים נדבקים פי 2 יותר מלא מחוסנים, לפי משרד הבריאות, לאחר חישוב ל-100 אלף תושבים. לכו להתחסן.
תגיד אתה רציני?
בהסתכלות על מספר החולים הפעילים ל 100 אלף נראה שיש הרבה יותר מחוסנים.

תמונה

כאשר מסתכלים עך בני 60+ בהחלט יש יותר מחוסנים שנדבקו אבל זה לא משהו מבוהק וזה די מזגזג..
תמונה

כאשר מסתכלים על כלל האוכלוסיה זה דווקא נתון יותר מבוהק ונראה שמחוסנים חולים פחות...
תמונה

כאשר באים לבחון תחלואה קשה בכלל התמונה לא לטובתך...
תמונה
נערך לאחרונה על ידי El dudernio ב 18 מרץ 2022, 12:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

באמת שאין טעם להמשיך לענות לו. הוא כל הזמן משקר, וכשמוכיחים לו שהוא משקר הוא מתעלם ופשוט מביא שקר חדש.
אחרי שלושה עמודים הוא פתאום יזכיר שקר ישן כאילו הוא אמת, וזה שהוכיחו שזה היה שקר פשוט לא קיים אצלו.

אל דוד עכשיו תפס את טכנית לצורר בשקר (כבר תפסו אותו בעשרות שקרים כאלה באשכול הזה).
מה הסיכוי שהוא יתנצל על השקר הזה?
תמונה

סתם צחקתי, הסיכוי לא עד כדי כך גבוה.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
מי שמאמין ולא מפחד, הריהו שקול למחבל מתאבד.
נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.
D&3
קיבל.ה  1005 לייקים

למי שמתעניין, קבוצת ה 5-15 בפער יותר גדולה מהאחרות, ולכן שעושים מיצוע לעד 60, המשקל שלה הרבה יותר גבוהה מהקבוצות האחרות, ולכן יוצא הנתון המאוד מעוות שנאמר פה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

its-sick כתב: 18 מרץ 2022, 13:03 באמת שאין טעם להמשיך לענות לו. הוא כל הזמן משקר, וכשמוכיחים לו שהוא משקר הוא מתעלם ופשוט מביא שקר חדש.
אחרי שלושה עמודים הוא פתאום יזכיר שקר ישן כאילו הוא אמת, וזה שהוכיחו שזה היה שקר פשוט לא קיים אצלו.

אל דוד עכשיו תפס את טכנית לצורר בשקר (כבר תפסו אותו בעשרות שקרים כאלה באשכול הזה).
תמונה

אבל הוא לא תפס אותי בשקר. אולי חבר שלך די3 יכול להסביר לך ולו איך קוראים גרפים, וספציפית זה שדיברתי עליו וכולל את מרבית אוכלוסיית ישראל.
אינתי עומרי, הפועל.
El dudernio
קיבל.ה  1556 לייקים

האדום הצורר כתב:
its-sick כתב: 18 מרץ 2022, 13:03 באמת שאין טעם להמשיך לענות לו. הוא כל הזמן משקר, וכשמוכיחים לו שהוא משקר הוא מתעלם ופשוט מביא שקר חדש.

תמונה

אבל הוא לא תפס אותי בשקר. אולי חבר שלך די3 יכול להסביר לך ולו איך קוראים גרפים, וספציפית זה שדיברתי עליו וכולל את מרבית אוכלוסיית ישראל.
האמת היא שתפסתי אותך בחצי שקר שמנסה לספר שקר על מלא.

להלן נתוני התחלואה ל100 אלף בבני 60 +
יום ו
תמונה

Sent from my SM-N981B using Tapatalk

יום ש

תמונה
יום א
תמונה
יום ב
תמונה

יום ג
תמונה
יום ד
תמונה
יום ה
תמונה

כלומר בשבוע האחרון ימים 3 פעמים לא מחוסנים נדבקו יותר ו 4 פעמים מחוסנים.
מבחינה כמותית עבור 100 אלף נדבקו 447.1 לא מחוסנים ו 456.2 מחוסנים.
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

אבל לא כתבתי על בני 60 פלוס, אלא על עד גיל 60.
אינתי עומרי, הפועל.
טכנית לארז
קיבל.ה  1958 לייקים

ואני חשבתי שאיצקו בכלל חסם אחרי ההכרזות החגיגיות.
דריבל ענק על מפתן השש עשרה
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

D&3 כתב: 18 מרץ 2022, 13:22 למי שמתעניין, קבוצת ה 5-15 בפער יותר גדולה מהאחרות, ולכן שעושים מיצוע לעד 60, המשקל שלה הרבה יותר גבוהה מהקבוצות האחרות, ולכן יוצא הנתון המאוד מעוות שנאמר פה
אבל גם ב-16-19, 20-29, ו-40-49 יש יותר חולים פעילים מחוסנים לעומת לא מחוסנים ל-100 אלף תושבים. ב-30-39 המספר זהה. קבוצת האוכלוסייה היחידה עד גיל 60 בה לאחר מדידה ל-100 אלף תושבים יש יותר חולים פעילים לא מחוסנים מאשר מחוסנים היא 50-59, וזה עוד בלי להזכיר את המספרים הגולמיים.
אינתי עומרי, הפועל.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

האדום הצורר כתב: 18 מרץ 2022, 19:34
D&3 כתב: 18 מרץ 2022, 13:22 למי שמתעניין, קבוצת ה 5-15 בפער יותר גדולה מהאחרות, ולכן שעושים מיצוע לעד 60, המשקל שלה הרבה יותר גבוהה מהקבוצות האחרות, ולכן יוצא הנתון המאוד מעוות שנאמר פה
אבל גם ב-16-19, 20-29, ו-40-49 יש יותר חולים פעילים מחוסנים לעומת לא מחוסנים ל-100 אלף תושבים. ב-30-39 המספר זהה. קבוצת האוכלוסייה היחידה עד גיל 60 בה לאחר מדידה ל-100 אלף תושבים יש יותר חולים פעילים לא מחוסנים מאשר מחוסנים היא 50-59, וזה עוד בלי להזכיר את המספרים הגולמיים.
למה באמת טרחת לנרמל?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

עובדת צד:
קיימים היום בעולם חיסונים שבאמת מחסנים. כלומר שלוקחים מהם כמות קצובה, קבועה וידוע מראש ולא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה. לפחות עד לסיום הזמן הידוע מראש שהם מספקים עבורה הגנה.

עובדת צד נוספת:
אותם חיסונים נצרכים באופן וולנטרי ברב המוחלט של המקרים ולא צריך להפעיל סנקציות במשך כמה שנים כדי שאנשים יבחרו להשתמש בהם.
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

דל פיירו כתב: 18 מרץ 2022, 22:19 עובדת צד:
קיימים היום בעולם חיסונים שבאמת מחסנים. כלומר שלוקחים מהם כמות קצובה, קבועה וידוע מראש ולא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה.
אפשר רשימה של החיסונים שהם מאה אחוז מוצלחים במניעת הדבקה?
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

דל פיירו כתב: 18 מרץ 2022, 22:19 עובדת צד נוספת:
אותם חיסונים נצרכים באופן וולנטרי ברב המוחלט של המקרים ולא צריך להפעיל סנקציות במשך כמה שנים כדי שאנשים יבחרו להשתמש בהם.
אני מבין שלא עקבת אחרי התפרצות החצבת של 2017.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

teknoboy כתב: 18 מרץ 2022, 22:22
קיימים היום בעולם חיסונים שבאמת מחסנים. כלומר שלוקחים מהם כמות קצובה, קבועה וידוע מראש ולא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה.
אין לי וזה לא קשור לעובדה שכתבתי.
יש חיסונים שהם באמת יעילים ולא אחרי חודשיים הופכים מ95% להרבה פחות ואף אחד לא יודע מתי יהיה צריך להפסיק אותם
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

pelegs כתב: 18 מרץ 2022, 23:18
היה תו ירוק לחיסוני חצבת בכל העולם? לא זוכר ב-2017
אגב נראה לי שאתה לא מבין עד הסוף את המשמעות המילולית של "ברוב המוחלט של המקרים"
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

אתה מציג את זה כאילו זו תכונה של החיסון שמעידה על חוסר מוצלחותו.
אבל מה ששונה כאן זו המחלה. זו מחלה שגם עוברת הרבה מוטציות, ושגם הנוגדנים אליה נעלמים די מהר מן הגוף. בגלל זה אי אפשר להגיע איתה לחסינות עדר ע"י הדבקה.
כל המחקרים שבדקו את זה הראו שהירידה ביעילות מערכת החיסון דומה בין החיסון המלאכותי לבין החיסון מהחלמה.

אז לשיטתך, כאשר יש מחלה כה מתוחכמת, צריך להיכנע "כי אי אפשר להילחם בכוחות הטבע" ולתת למיליוני אנשים למות מוות מיותר.
אבל מה שכן עשו זה חיקו את החיסון מהחלמה עם חיסון מלאכותי, עם פחות תופעות לוואי ובחומרה פחותה של תופעות הלוואי, כשהחיסון נותן הגנה לכמה חודשים כאילו החלמת.
הצילו כך חיי מיליוני אנשים.
ואתה מזלזל בתוצאה המופלאה הזו כי אתה משווה למחלות שבהן יש חיסון לכל החיים, כאשר גם החלמה מהן נותנת חיסון לכל החיים.

אז ההשוואה בין החיסונים מטופשת כי ההשוואה בין המחלות מראה הבדל עצום.
וצריך לחבק את החיסון שכן יש לנו, ולהציל כמה שיותר אנשים.
חוקים ואיסורים שאין מקורם ב"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" הם מרושעים מטבעם. לפי מדד זה הדת היהודית קרובה למעמד של רשע מוחלט.
لا إله
סמל אישי של משתמש
teknoboy
קיבל.ה  1825 לייקים

דל פיירו כתב: 19 מרץ 2022, 01:20
teknoboy כתב: 18 מרץ 2022, 22:22
אין לי וזה לא קשור לעובדה שכתבתי.
יש חיסונים שהם באמת יעילים ולא אחרי חודשיים הופכים מ95% להרבה פחות ואף אחד לא יודע מתי יהיה צריך להפסיק אותם
אתה כתבת "קיימים היום חיסונים שבאמת מחסנים... כלומר שלא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה".
אני מבקש את הרשימה של החיסונים שאתה טוען שבאמת קיימים.
אני מוכן להסתפק ברשימה של חיסונים שאחרי חודשיים יש להם מועילות של 95 אחוז, אם אתה חושב שזה יותר מדויק.
הלב אדום השם הפועל
very class, fantastic
* המציג אינו רופא
סמל אישי של משתמש
pelegs
קיבל.ה  800 לייקים

דל פיירו כתב: 19 מרץ 2022, 01:21 היה תו ירוק לחיסוני חצבת בכל העולם? לא זוכר ב-2017
בהרבה מדינות (לא זוכר אם גם בישראל זה יושם בסוף) ילדים לא מחוסנים לא יכולים להירשם לגנים, ממשלתיים ו/או פרטיים. זה שקול לתו ירוק בסדר הגודל של ההתפרצויות הללו.

סדר הגודל זה אגב מה שמפריד בין יישום הגבלות סלקטביות ובין הגבלות כלליות. אם הייתה מתפרצת מגפת חצבת בכלל האוכלוסיה בסקאלה של קוביד 19, אני מבטיח לך שהיו מיישמים תוים ירוקים למיניהם.
חופש לפלסטין 🇵🇸 כל הכוח למעמד העובדים :hammersickle: كل القوة للطبقة العاملة 🇵🇸 الحرية لفلسطين
ضد الصهيونية, الرجعية العربية والإمبريالية :lol: נגד הציונות, הריאקציה הערבית והאימפריאליזם
D&3
קיבל.ה  1005 לייקים

"סדר הגודל", יאללה יאללה כולה מתו בארהב מיליון איש, בקטנה.
ול30% מהם בכלל לא היה קורונה וזו הונאה של בתי החולים כדי להרוויח תקציבים, 50% מתו עם קורונה, 30% מתו מהחיסון, 10% מתו כי פיטרו אותם, 5% נחנקו מהמסיכה, 7% התאבדו מ סגרים, והיתר, רק 20%, מתו מקורונה באמת, מתוכם 150% גם ככה היו אמורים למות ב3 חודשים הקרובים.
Segev
קיבל.ה  426 לייקים

קיימים היום בעולם חיסונים שבאמת מחסנים. כלומר שלוקחים מהם כמות קצובה, קבועה וידוע מראש ולא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה. לפחות עד לסיום הזמן הידוע מראש שהם מספקים עבורה הגנה.
כשהחיסון לחצבת (וכל חיסון בעצם) היה חיסון חדש, אז לא ידעו מראש מה תהיה כמות המנות, פרקי הזמן ולכמה זמן החיסון יחזיק. בדיוק כמו שעכשיו קורה עם קורונה. הפרוטוקולים התפתחו עם השנים.
אתה חושב שמראש ידעו שצריך 4 מנות לפוליו או 3 מנות להפטיטיס בי? מבטיח לך שגם כשהתחילו לחסן להפטיטיס בי היו כאלו שאמרו ״מה זה ההבלוף הזה, אמרו 2 מנות ופתאום אחרי חצי שנה אומרים בוסטר? איך לא ידעו מראש? באבעבועות שחורות ידענו מראש מה צריך וזהו!״
אגב יעילות חיסון קורונה במניעת אשפוז ותמותה (כולל אומיקרון) והדבקה (לא כולל אומיקרון) גבוהה מאשר רוב החיסונים שאתה מכיר בפרק הזמן הידוע
נערך לאחרונה על ידי Segev ב 19 מרץ 2022, 08:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
Segev
קיבל.ה  426 לייקים

דל פיירו כתב: 19 מרץ 2022, 01:21
pelegs כתב: 18 מרץ 2022, 23:18
היה תו ירוק לחיסוני חצבת בכל העולם? לא זוכר ב-2017
1) כמעט כל גן פרטי בישראל לא מכניס ילדים לא מחוסנים
2) ברור שאם היו בישראל מאות נדבקים ביום החצבת אז היה תו ירוק לחצבת
Segev
קיבל.ה  426 לייקים

ואגב, אתה היית נגד החיסונים האלה עוד לפני שהם יצאו בכלל.. בלי שום תלות ביעילותם. אז זו קצת צביעות עכשיו לספר מעשיות על היעילות נמוכה (מה שלא נכון אבל זה דיון אחר) ולכן לא צריך.
כאילו, אפשר לחשוב שבמאי 2021, כשהיינו באופוריה עם מאומתים בודדי בודדים ביום אחרי שהחיסונים ריסקו את התחלואה, היית בעד החיסון…
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

תראו איך עובדה פשוטה עושה לכם כזה טריגר.
יש היום בעולם חיסונים שלוקחים מהם כמות קצובה, קבועה וידוע מראש ולא חולים או מתים מהמחלה שהם מחסנים כנגדה (לפחות לא חולים בהיקפים של עשרות אחוזים כמה חודשים לאחר החיסון) ואלו חיסונים שנלקחים באופן וולנטרי ולא מעוררים כזאת התנגדות ודיבייט.
לא מבין את הצורך להגן בכזה חירוף נפש על החיסון הלא עדכני לאומיקרון שאנחנו ממשיכים להזריק. בעצם אני כן מבין למה, כי הוא הרבה פחות יעיל ולא ברור מתי נהיה אמורים להפסיק להשתמש בו.
אתם מסרבים להכיר בעובדה הפשוטה- החיסון לקורונה שונה באופן בו הוא מונגש ונכפה על הציבור, אין לו תאריך סיום ידוע אם בכלל וכאן נמצא שורש ההתנגדות אליו.

Its sick לשיטתי זה אחלה שיש חיסון ומי שרוצה בו שייקח אותו אבל ללא הפעלת סנקציות על מי שבוחר בצדק לא להשתמש בו עקב השינוי המהיר של הנגיף, חוסר יעילות החיסון לאורך זמן, העובדה שמחסנים עדיין בחיסון שיוצר עבור מוטציה קודמת, שלא ברור עד מתי ימשיכו לדרוש זריקות Etc Etc... לא תהיה חסינות עדר אז לפחות תנו לאנשים לבחור ללא אפליה.

טקנובוי אני לא עובד אצלך ולא הולך להביא לך רשימת חיסונים. גם קונדום לא מספק 100% הגנה. יש בעולם היום חיסונים שברגע שלקחו אותם המגפות והוירוסים שהם פעלו נגדם פשוט כמעט ונעלמו לחלוטין מהעולם וזה למה מדע החיסונים הוא נפלא, וזה למה אף אחד כמעט לא מתנגד לחיסונים יעילים.

פלגס לא מבין את ההתעסקות בחצבת. אין כמעט אנשים שמתנגדים לחסן לחצבת, וזה קשור בעיקר לעובדה שמחסנים את אוכלוסיית היעד ולא אנשים מכל הגילאים ועושים את זה לפי כמות קצובה וידועה מראש.

שגב, אולי בהתחלה לא ידעו כמה מנות צריך לחסן לפוליו או צהבת, אבל בחנו את הדברים בצורה מבוקרת במשך כמה שנים, וגם לא דחפו את החיסונים הללו לכל האוכלוסייה באקט של ניסוי וטעיה מתוך רצון להגיע למסקנה כמה מנות צריך. אני הייתי חובש בצבא וקיבלתי חיסון לצהבת במסגרת התפקיד וידעתי בדיוק כמה מנות אני אמור לקבל ולכמה זמן החיסון הזה צריך להחזיק.
לא זכור לי שהייתה תקופה בה כל אוכלוסיית כדור הארץ חוסנה לצהבת וכך בדקו במעבדה בשידור חי כמה מנות לצהבת זה יעיל.

ואני לא מופתע שאתה משקר שהייתי נגד החיסונים האלו לפני שהם יצאו בכלל. אין לך שום דרך לדעת את זה, וזה לוקח לך בדיוק שניה להפיץ את השקר על המקלדת.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

דל פיירו כתב: 19 מרץ 2022, 11:58Its sick לשיטתי זה אחלה שיש חיסון ומי שרוצה בו שייקח אותו אבל ללא הפעלת סנקציות על מי שבוחר בצדק לא להשתמש בו עקב השינוי המהיר של הנגיף, חוסר יעילות החיסון לאורך זמן, העובדה שמחסנים עדיין בחיסון שיוצר עבור מוטציה קודמת, שלא ברור עד מתי ימשיכו לדרוש זריקות Etc Etc... לא תהיה חסינות עדר אז לפחות תנו לאנשים לבחור ללא אפליה.
על מה אתה מדבר לעזאזל? מה זה מי שרוצה יתחסן? המטרה היא להציל חיים.
מי שצעיר והסיכון שלו מהמחלה מופחת יש לו פחות אינטרס אגואיסטי להתחסן. זו לא סיבה שמיליוני אנשים ימותו.
אתה לא מצליח להבין שככל שמחסנים יותר אנשים ככה יותר אנשים נשארים בחיים אחרי גלי המגיפות?
אתה סתם לא רוצה להציל חיים או שאתה בכלל נהנה מזה שאנשים אחרים מתים? אני לא מסוגל להבין את זה.

מי שלא רוצה להתחסן, זכותו, רק שלא יתקרב לבני אדם אחרים במקומות בהם הוא יכול להפיץ את המגיפה.
שהוא יישאר בביתו, לא מי שבסיכון גבוה או שלא יכול להתחסן. אצלו זו בחירה, אצלם לא.
لا إله
דל פיירו
קיבל.ה  21 לייקים

אתה דמגוג. אם החיסון יהיה לפי בחירה חופשית אז לא יהיו מיליוני אנשים שימותו בעקבות כך. אין לך שום דרך להוכיח את זה. זה מדויק שכמו שביבי אומר שאם השמאל יעלה לשלטון אז דעאש יגיעו לתל אביב. אתה מגזים מתוך חרדות ונטייה לא ברורה לפטרנליזם.
אני יכול גם לטעון שאם לא נלך כולם עם אקווריום על הראש 24/7 כשאנחנו מחוץ לבית אז מיליוני אנשים ימותו וככל שאנשים ישימו יותר אקווריומים על הפנים אז פחות ימותו בעולם. יש עוד ערכים שחשובים לבני אדם חוץ מהרצון שלך להתגבר על החרדות שלך מנגיפים נשימיתיים. כל זה כמובן בהנחה ובאמת מיליונים ימותו אם צעירים לא יתחסנו, שזה גם חרטא אחת גדולה כי חסינות עדר כמו שגם אתה אמרת לא תושג.
סמל אישי של משתמש
its-sick
קיבל.ה  1394 לייקים

לא, זה לא אותו הדבר. מגיפה זה לא פוליטיקה, למרות שהמטורפים באינטרנט טוענים את זה.
יש מחקרים מדעיים שמוכיחים מעל לכל ספק שהחיסון הציל חיים של כמויות מדודות של אנשים. בלי החיסון היו היום בעולם עוד מיליוני מתים, ואין בזה שום ספק.
הבעיה האמיתית היא שאתם מכחישי מדע ומכחישי מציאות.
لا إله
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

כל אירוע בסדר גודל כזה הוא גם פוליטי, ומנכיח מאבקי כוח קיימים בין בעלי אינטרסים שונים. להתעלם מזה זה הכי לקבור את הראש בחול מכל שאר האפשרויות.
אינתי עומרי, הפועל.
Segev
קיבל.ה  426 לייקים

דל פיירו כתב: 19 מרץ 2022, 11:58
.

פלגס לא מבין את ההתעסקות בחצבת. אין כמעט אנשים שמתנגדים לחסן לחצבת, וזה קשור בעיקר לעובדה שמחסנים את אוכלוסיית היעד ולא אנשים מכל הגילאים ועושים את זה לפי כמות קצובה וידועה מראש.

שגב, אולי בהתחלה לא ידעו כמה מנות צריך לחסן לפוליו או צהבת, אבל בחנו את הדברים בצורה מבוקרת במשך כמה שנים, וגם לא דחפו את החיסונים הללו לכל האוכלוסייה באקט של ניסוי וטעיה מתוך רצון להגיע למסקנה כמה מנות צריך. אני הייתי חובש בצבא וקיבלתי חיסון לצהבת במסגרת התפקיד וידעתי בדיוק כמה מנות אני אמור לקבל ולכמה זמן החיסון הזה צריך להחזיק.
לא זכור לי שהייתה תקופה בה כל אוכלוסיית כדור הארץ חוסנה לצהבת וכך בדקו במעבדה בשידור חי כמה מנות לצהבת זה יעיל.

ואני לא מופתע שאתה משקר שהייתי נגד החיסונים האלו לפני שהם יצאו בכלל. אין לך שום דרך לדעת את זה, וזה לוקח לך בדיוק שניה להפיץ את השקר על המקלדת.
1) אין גם כמעט אנשי מדע שמתנגדים לחיסון חצבת
2) ברור שידעת כמה מנות אתה צריך לצהבת. בעוד כמה שנים אתה גם תדע כמה מנות צריך לקורונה. בהתחלה לא ידעו, ניסו, וראו. וכשמגיפה היתה פעילה - בהחלט חיסנו בלי לדעת בדיוק מה יהיה הפרוטוקול העתידי (אם כי אני של כאן סימן שאלה היות וקורונה הוא נגיף שמשתנה ומייצר וריאנטים כל הזמן ולא יודע מה לגבי צהבת).

עכשיו משהו לגבי להגן על החיסון - כן. זה נכון. במאי 2021 היינו בטוחים שזהו וניצחנו והחיסון ניצח את המגיפה (למרות שגם אז מתנגדי חיסונים הפיצו שקרים כאילו המגיפה דעכה בלי קשר לחיסונים אבל מילא). ביוני גילינו שהפרוטוקול הראשוני של 2 מנות מספיק לתקופה קבוצה ושצריך בוסטר. סבבה. עשה פלאים, גם במניעת תמותה, גם במניעת אשפוז וגם במניעת הדבקה. ואז הגיע אומיקרון. זה נכון - החיסון לא יעיל במניעת הדבקה כנגד אומיקרון. זה לגמרי נכון. יעילות מוגבלת מאוד. לכן גם בוטל התו הירוק. עם זאת - החיסון, שהוא הכלי הכי טוב שיש לנו בקנה, עושה עבודה לא פחות ממופלאה נגד מחלה תסמינית, קשה ובטח שתמותה. אלו עובדות. בוודאי שהייתי שמח אם החיסון גם היה מונע הדבקה באומיקרון, אבל העבודה שהוא עושה בהחלט מספיקה לי.

לא ברור לי למה אתה משווה את קורונה למגיפות אחרות שנגמרו לגמרי בגלל חיסונים. אם כבר תשווה לשפעת, מחלה שעושה וריאנטים מדי שנה, ואכן יש לה חיסון חדש כל שנה והיא לא מוגרה מהעולם. קורונה היא מחלה יותר קשה משפעת (לפחות עד אומיקרון) והרבה יותר מדבקת משפעת ולכן היא תדרוש אחוזי התחסנות גבוהים יותר על ממת להפוך לאנדמית כמו שפעת (שזה כמעט מה שקורה היום, שוב, בזכות החיסונים ואחוזי ההתחסנות הגבוהים מאוד)
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

אבל הנראטיב הזה של החיסון היה סבבה במניעת הדבקה עד האומיקרון אינו נכון, כפי שכבר נכתב כאן.
אינתי עומרי, הפועל.
Segev
קיבל.ה  426 לייקים

האדום הצורר כתב: 19 מרץ 2022, 13:26 אבל הנראטיב הזה של החיסון היה סבבה במניעת הדבקה עד האומיקרון אינו נכון, כפי שכבר נכתב כאן.
תסלח לי שאני מעדיף להאמין לעשרות (או מאות?) מאמרים מדעיים אקדמיים שנכתבו בעניין ועברו ביקורות עמיתים ולא לך
האדום הצורר
קיבל.ה  673 לייקים

נתתימפה מספיק מקורות לאורך הדיון שהראו ירידה משמעותית במניעת הדבקה (כאמור, עד לאפס) במהלך הדלתא. זה לא בדיוק דורש להאמין לי באופן אישי.
אינתי עומרי, הפועל.
שליחת תגובה