תומאס סטוראנסקי
עבורי כאוהד זה win win.גביזון כתב: ↑18 יולי 2026, 17:40מי מבטיח לך שתהיה חלק מהליגה הזאת כשאחד מהבעלים שלה מתנגד בכל תוקף להוספת עוד ישראלית? בטח בטח לא מתל אביבamittima1234 כתב:אני חושב שאין מה לבכות על המצב. להפך, אני בגישת if you can't beat them join them.
נכון להיום, כל הענף הזה נמצא בשליטה אמריקאית אבסולוטית. אמנם מאז 2018 אין MVP אמריקאי אבל כל הזרים האלה עדיין משחקים בליגה האמריקאית הבכירה. זו הליגה הכי טובה בעולם, בפער. היורוליג נמצא בתחתית שרשרת המזון (NBA, G league, קולג'ים) רק כי הוא מחויב לקבוצות שצריכות פעם בשבוע לשחק במתנסים.
הפער הזה יכול להיסגר, והדרך היחידה לסגור אותו היא עם ליגה סגורה, בדומה ל NBA.
אף משקיע ברמת מרים אדלסון או פול אלן לא ישקיע כסף במועדון שיכול להיכשל בליגה המקומית בגלל חוקים מקומיים או לאבד את המקום שלו ביורוליג כי אין לו רישיון קבוע. אם תהיה ליגה סגורה, עם כמות קבוצות משמעותית, שלא יהיה לה שום קשר לליגה המקומית וכל העניין יהיה רק בה, כמות הכסף שליגה כזו תייצר תהיה הרבה יותר גדולה מהיורוליג כיום, עם משכורות הרבה יותר גבוהות, והליגות המקומיות ייפטרו ממונופולים כמו מכבי שדורסים את הליגה כבר כמעט 60 שנה.
פיבא עדיין תוכל לארגן את ה BCL והוא עדיין יהיה מרגש בדומה למסגרות האירופאיות שיש בכדורגל, אבל המסגרות האלה יותאמו לקבוצות ממעד הביניים, עם תקציב יותר מוגבל וכישרון מקומי.
ואולי אולי עוד עשרות שנים החוג יהיה מספיק מפותח כדי לאתגר את השיטה ולפרוץ את החומות של השיטה האמריקאית.
אם נצטרף, נהיה אחד מהמועדונים הבכירים באירופה.
אם לא נצטרף, נהיה חלק מהליגה המקומית והאירופית, נהיה רלוונטים ותחרותיים בכל תואר אפשרי (שהןא לא יורוליג) והקבוצה תהיה יותר נגישה עבור האוהד הישראלי הפשוט. בנוסף, תהיה לנו את היכולת להיכנס לליגה הסגורה בעתיד, בדיוק כמו שיש ב nba מהלכים של התרחבות פעם בכמה שנים.
- 7even
- קיבל.ה 4630 לייקים
לשם הולך הענף, ואם ה NBA תחליט להיכנס לזה all in זה מה שיהיה.amittima1234 כתב: ↑18 יולי 2026, 16:52 אני חושב שאין מה לבכות על המצב. להפך, אני בגישת if you can't beat them join them.
נכון להיום, כל הענף הזה נמצא בשליטה אמריקאית אבסולוטית. אמנם מאז 2018 אין MVP אמריקאי אבל כל הזרים האלה עדיין משחקים בליגה האמריקאית הבכירה. זו הליגה הכי טובה בעולם, בפער. היורוליג נמצא בתחתית שרשרת המזון (NBA, G league, קולג'ים) רק כי הוא מחויב לקבוצות שצריכות פעם בשבוע לשחק במתנסים.
הפער הזה יכול להיסגר, והדרך היחידה לסגור אותו היא עם ליגה סגורה, בדומה ל NBA.
אף משקיע ברמת מרים אדלסון או פול אלן לא ישקיע כסף במועדון שיכול להיכשל בליגה המקומית בגלל חוקים מקומיים או לאבד את המקום שלו ביורוליג כי אין לו רישיון קבוע. אם תהיה ליגה סגורה, עם כמות קבוצות משמעותית, שלא יהיה לה שום קשר לליגה המקומית וכל העניין יהיה רק בה, כמות הכסף שליגה כזו תייצר תהיה הרבה יותר גדולה מהיורוליג כיום, עם משכורות הרבה יותר גבוהות, והליגות המקומיות ייפטרו ממונופולים כמו מכבי שדורסים את הליגה כבר כמעט 60 שנה.
פיבא עדיין תוכל לארגן את ה BCL והוא עדיין יהיה מרגש בדומה למסגרות האירופאיות שיש בכדורגל, אבל המסגרות האלה יותאמו לקבוצות ממעד הביניים, עם תקציב יותר מוגבל וכישרון מקומי.
ואולי אולי עוד עשרות שנים החוג יהיה מספיק מפותח כדי לאתגר את השיטה ולפרוץ את החומות של השיטה האמריקאית.
יש סיבה שהיורוליג עובר לשיריוני קבע...כל עניין ה NBA מאד מפחיד אותם.
אם ה NBA יישאר עם קבוצות מלונדון או סלוניקי בלבד זה יהיה כמובן פחות סקסי, אלא א ירוצו שם כספים לא נורמלים.
לצערי כל הקונספט של הליגות המקומיות, שנשחט ע"י היורוליג בטירוף, הולך להיכחד בעשר שנים הקרובות אם לא פחות.
יחד, רק יחד! 
-
Red_man
- קיבל.ה 2843 לייקים
כל עוד זה המאמן אז זה המאמן ואני מעדיף שהוא יקבל שחקנים שהוא באמת רוצה וישחק איתם מאשר החתמות מעל הראש של ההנהלה.purvis short כתב: ↑15 יולי 2026, 14:26 תומס סטורנסקי שחקן כדורסל טוב. והוא בעיני ממש לא "סוס מת" ועם זאת - תמיר בלאט היה צריך לקבל את התפקיד הזה. נקודה.