מוגזם לגמרי בעיני. הרי גם היום, אם שחקן מכסה את הפנים ואומר משהו, ממילא אמירות פוגעניות בין שחקנים בזמן משחק זה משהו שקשה להוכיח אותו, וברוב המקרים זה יהיה מילה כנגד מילה. שלא לדבר על כך שיהיה קשה להכריע בדבר כזה בזמן אמת. להעניש על כיסוי הפנים בהקשר הזה זה בערך כמו להעניש על מחשבה. וכמובן שזה יגרום לעוד עיכובים במשחק, כי מן הסתם השופט לא יראה כל פעם שקורה דבר כזה, אז שוב ילכו לוואר... לא שווה את זה, בקיצור.
זה קטנוני וילדותי.
זה בעצם להעניש מישהו על משהו שאולי עשה, ושבכל מקרה אין דרך להוכיח אותו.
זה כמו להעניש מישהו רק בגלל שהיה בקרבת מקום לזירת פשע.
זה דווקא סותר את מה שאתה טוען. הרי מי שמכסה את פה זה ברור שהוא לא בא לברך, אז מן הסתם שהוא כבר אשם. אז למה לא לתת אדום?
מה??? איזו מין חשיבה לוגית זאת?? איך אתה יכול לקבוע "שהוא לא בא לברך, אז מן הסתם שהוא כבר אשם"?
ומניין לך שהוא לא מתכוון לומר לחבר שלו "שמע, אני באמת מת על דובדבנים ואני נורא שמח שעכשיו זה העונה, אבל זה גם פאקינג וואחד סם משלשל. ססאמק שהשופט ישרוק לסיום כבר".
מה שאתה אומר זה כמו הבדיחת אבא של דתיים "איך יודעים שלאברהם אבינו היה שטריימל? כי כתוב 'וילך אברהם', אז מה, הוא הלך בלי שטריימל?"
רינגו סטאר המלך
"כל מקרה מוות הוא כישלון של מדע הרפואה" (נדמה לי שאמר את זה המשורר דוד אבידן, אבל לא בטוח).
Mendelson כתב: ↑18 מאי 2026, 09:49
אז אחרי שנה מחרידה לאיגוד השופטים בישראל, חיפשתי את השינויים שאושרו והפיילוטים למונדיאל 2026. כמו שיודעים מטורנירים קודמים, בד"כ מה שקורה שם אח"כ מוצא את דרכו לחוקות המקומיות כמעט בכל הליגות באירופה. אפשר להניח שכל הדברים האלו יהיו רלוונטיים בישראל כבר בשנה הבאה, ויהיה מעניין לראות איך זה ישפיע על הכדורגל העלוב שלנו:
12. "הפסקות מים" בינואר הגשום בבלומפילד ללא קורת גג כדי להרוויח עוד זמן לפרסומות
פרסומות לא מעניינות בישראל. באופן אבסורדי עם הרבה טעם לפגם הליגה בישראל מנוהלת דה-פקטו על ידי סוכנות הימורים, וההחלטות מתקבלות משיקולי הימורים. אם היה אכפת למישהו מפרסומות ורייטינג - משחקים היום משוחקים רק בסופ״ש, ורק בשעות סבירות.
הכל סובב סביב היכולת להמר, ולהרוויח מהימורים. אם יש דרך לבצע הימורי אמצע בהפסקות מים - זה יכנס בליגה. אם לא - לא מעניין.
תכלס באופן חלקי מאוד זה משהו שקורה כבר לא מעט זמן.
רינגו סטאר המלך
"כל מקרה מוות הוא כישלון של מדע הרפואה" (נדמה לי שאמר את זה המשורר דוד אבידן, אבל לא בטוח).
בעל(ת) האוב כתב: ↑21 יוני 2026, 13:17
זה מה שכתבתי קודם כאן:
זה קטנוני וילדותי.
זה בעצם להעניש מישהו על משהו שאולי עשה, ושבכל מקרה אין דרך להוכיח אותו.
זה כמו להעניש מישהו רק בגלל שהיה בקרבת מקום לזירת פשע.
זה דווקא סותר את מה שאתה טוען. הרי מי שמכסה את פה זה ברור שהוא לא בא לברך, אז מן הסתם שהוא כבר אשם. אז למה לא לתת אדום?
מה??? איזו מין חשיבה לוגית זאת?? איך אתה יכול לקבוע "שהוא לא בא לברך, אז מן הסתם שהוא כבר אשם"?
ומניין לך שהוא לא מתכוון לומר לחבר שלו "שמע, אני באמת מת על דובדבנים ואני נורא שמח שעכשיו זה העונה, אבל זה גם פאקינג וואחד סם משלשל. ססאמק שהשופט ישרוק לסיום כבר".
מה שאתה אומר זה כמו הבדיחת אבא של דתיים "איך יודעים שלאברהם אבינו היה שטריימל? כי כתוב 'וילך אברהם', אז מה, הוא הלך בלי שטריימל?"
למה ששחקן באמצע המשחק יעצור ויגיד דבר כזה מטומטם
ובוא נגיד שכן ואני זורם עם ההטרלה ההזויה שלך, למה שהוא יכסה את הפה. אתה או מיתמם ברמה מביכה או מטריל. בכל מקרה שתי התשובות לא מוציאות אותך טוב.
אסון למכבי כתב: ↑21 יוני 2026, 14:11
למה ששחקן באמצע המשחק יעצור ויגיד דבר כזה מטומטם
ובוא נגיד שכן ואני זורם עם ההטרלה ההזויה שלך, למה שהוא יכסה את הפה. אתה או מיתמם ברמה מביכה או מטריל. בכל מקרה שתי התשובות לא מוציאות אותך טוב.
קצת מפתיעה אותי התגובה הזאת. בחלק הראשון מוזר שאתה נתפס פה כל כך ברצינות למשהו שאמור להיות ברור שהוא כמובן הקצנה והגחכה בשביל להעביר איזו נקודה. מה שהיה חשוב להעביר פה זה העיקרון. כמובן אפשר לחשוב על אפשרויות ריאליסטיות יותר, כמו נניח לפני בעיטת עונשין - "תראה, השוער לא ממוקם טוב, אולי תנסה דווקא לפינה הקרובה". אני מקווה שתנוח דעתך לפחות בעניין הזה.
אתה לא מתייחס עניינית לטענה העיקרית שלי ולדוגמאות שהבאתי בהקשר - הבדיחה על אברהם והשטריימל אמורה להצחיק דווקא מפני שלמי ששומע את זה ברור שמבחינת ההיגיון הקר המסקנה היא מופרכת ולא נובעת מהנתונים. העובדה שמישהו מכסה את הפה כשהוא אומר משהו לא יכולה בשום פנים ללמד על התוכן של מה שנאמר. לכל היותר זה יכול להיות הגיוני לומר שזה מחשיד כי למה לו לעשות את זה וכו'.
רינגו סטאר המלך
הסתרת פה צריכה להיות צהוב לא אדום ובשום פנים באופן לא צהוב שני. ואני מצפה שישתמשו בזה רק אם יש ואר ותיעוד ברור. אם לא יהיו קללים נוקשים לגבי זה בליגות כמו שלנו זה יהרוס את הכדורגל שבמשחקים בלי ואר ( ליגה לאומית ומטה בעיקר) שופטים שגם ככה מושחתים יוכלו להמציא מה שבא להם.